|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Kasia Ruda i ButterBear jestescie moimi idealami urody. Uwielbiam dziewczyny rude z piegami ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dzisiaj dzidzia fika w brzuszku, az miło ![]() a dzis w kosciele miałam mega problem bo byłam w sukience a synek koniecznie chciał dzidziusia pogłaskac...dobrze ze miałam dłuzszy i rozpiety płaszczyk to jakos sie zakrywałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam mała i chodziłam na basen odkryty, to wszystkie dzieci kąpały się w kostiumach, a ja w koszulce z rękawem i w spodenkach krótkich ![]() A w liceum w-fistka powiedziała mi, żebym nie przychodziła na zajęcia w krótkich spodenkach, bo mam zbyt blade nogi i to nieapetyczne ![]() Kasia, ciekawe czy nasze maluszki będą rude ![]() Cytat:
![]() Ja dopiero niedawno polubiłam swoją rudość ![]() Sara, zapomniałam. Ale przygoda z tym tortem! Dobrze, że go odratowałaś! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Kasia Ruda i ButterBear wynaturalnie rude a ja farbowana ale tez ruda
![]() Kasia Ruda może masz racje ze to jako szalik ale widzialas je na zywo jak to wygląda bo mi to bardziej sliniak przypomina, jest taka frotka podszywane,to moje pierwsze dziecko wiec mogę się nie znac ale z ciuszkami do dzieci miałam styczność już prędzej bo siostry maja dzieciaki, a to w sumie niedawno się w sklepach pokazalo wiec z tad moje pytanie |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
u mnie też problem z opalaniem, mimo że nie jestem ruda ;p mam włosy ni to ciemny blond ni to brązowe - jak byłam mała to byłam jasną blondynką
![]() łapie mnie na czerwono, wychodzą bąble, skóra swędzi, schodzi.... generalnie moja skóra reaguje na ostre słońce jakbym miała alergię na nie! oczywiście chodzę latem w krótkich spodenkach, w koszulkach i sukienkach na ramiączkach, ale muszę używać kremów z wysokim filtrem na całe ciało. Mimo to i tak skóra czerwienieje, ale już się przyzwyczaiłam do tego ![]() mam jasną karnację i całe życie często słyszę, że jestem blada ![]() problem też jest z doborem podkładu, ale nie ubolewam nad tym, bo nie lubię podkładów, fluidów, pudrów i nie używam praktycznie wcale ![]()
#279 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O matko i z tym sikaniem mam tak samo. Boję się wyjść bo mam takie natarcie na pęcherz, że nie wyrabiam, a jak dopadnę łazienki to kilka kropli wyduszę. Moje wyjazdy strategicznie planuje tylko tam gdzie jest wc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka pożyczyła mi książkę Tracy Hogg " Język niemowląt ", mówiła że jest bardzo fajna, jak przeczytam to dam znać czy fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kinie dwa razy na filmie wychodzilam ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Ja też mam włoski na brzuchu ale nie takie ciemne
![]() ![]() ![]() No i będę miała dziewczynkę także z tymi włoskami według mnie to raczej chodzi o nasze wahania hormonów ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Zuken dopiero zaczęłam wiec jeszcze się nie pochwalę wiedzą ;-)
#287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() muszę się zabrać za "język niemowląt" ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-23 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się chyba jutro zabiorę za "Język niemowląt" bo muszę ją oddać jak najszybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do książek, o których piszecie, to ja mam jedno przemyślenie
![]() Żeby czytając te książki nie brać 'wszystkiego do siebie'. Bardzo często te książki piszą samozwańczy specjaliści, a nie ludzie, którzy faktycznie znają się na rzeczy. Wydaje mi się, że lepiej jest poznać prawidłowości rozwoju malucha, a potem wsłuchać się w jego potrzeby i tym się kierować. Potrzebami dziecka i instynktem mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ponadto spuchła mi twarz i musiałam wyjąć też kolczyka z wargi bo zaczął mi się chłonąć labret od środka i nawet dłuższa sztanga nie pomagała. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka na przykład właśnie w książce znalazła mega sposób na odbijanie się małej i nie musi jej nosić, klepać po tyłku i czekać pół godziny aż małej się odbeknie ![]() Chwaliła sobie też jakiś film instruktażowy o karmieniu piersią ale nie wiem dokładnie o co chodzi bo z racji tego, że nie chcę karmić to się nie wgłębiałam w temat... Mówiła tylko, że długo miała problemy z karmieniem, mała nie chciała pić a jak już się dossała to było to bardzo bolesne, okazało się że po prostu źle ją przystawiała do piersi i po obejrzeniu jednego filmiku dawała radę bez problemu ![]() Także ja bym się aż tak nie wystrzegała książek i poradników bo czasami mogą naprawdę pomóc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karmienia, to uważam, że jak są problemy z karmieniem, to warto iść do doradcy laktacyjnego ![]() A tak z ciekawości - czemu nie chcesz karmić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie też wszystkie sklepowe fluidy są za ciemne. Na szczęście mineralne, kupowane w sklepach internetowych, mnie ratują..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Ja tez bede miec synka ale nie mam ciemnych wloskow. Co prawda ja ogolnie jestem blada.
Za to mam zgage. Co mozna na zgage? Co do kolczyka w pepku, to ja mam i nie zamierzam wyjmowac. Moze jak mi sie rozciagnie pepek bardziej. Poki co jest ok. Zuken czemu nie chcesz karmic? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do karmienia to głównie przez to, że jakoś tego nie czuję, póki co postrzegam matkę karmiącą jak coś co mnie bardziej odrzuca niż rozczula... Oczywiście nikogo nie obrażając ![]() ![]() Dochodzi też kwestia biustu, dużo moich znajomych po karmieniu ma dwa obwisłe flaczki a że mam dosyć duży biust to wolałabym tego uniknąć... No i dochodzi kwestia wygody ![]() ![]() Kiedyś już o tym pisałam tutaj na wątku ale pewnie Cię jeszcze nie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Możesz też wziąć Rennie jak masz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
Zwariuje. Nie mam migdalow ani rennie. Zrobilam sobie mleko z miodem. Mam nadzieje ze miod nie przeszkodzi. Szlag mnie zaraz trafi z ta zgaga. Chce juz spac a tu doopa. Tz oczywiscie chranie i go nic nie obchodzi, jak mozna tak spac kiedy ja tak cierpie?!?!!!
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby mleko pomogło ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Twoje podejście ![]() Na pewno warto rozważyć wszystkie za i przeciw, ale jeśli miałabyś się tylko zadręczać karmieniem to bez sensu. Może, jak się uporam z uczelnianymi rzeczami, to wezmę do ręki ten Język niemowląt i zobaczę, co pani tam proponuje ![]() Daisy, co do zgagi to ja niestety jeszcze przed ciążą walczyłam z tym dziadostwem. I co mogę powiedzieć, to miód na pewno nie pomoże, generalnie nic słodkiego, nic, co może się skwasić, więc z mojego doświadczenia wynika, że mleko też odpada. Niestety, lepiej zapobiegać, niż coś na to zaradzić. Ale jak Zuken napisała, migdały i rennie. Albo rumianek...Mi pomaga też czasem zielona herbata. Dziewczyny, kupiłam TO i polecam. Bardzo fajna, nawilżona skóra po kąpieli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym olejku co wkleiłaś już słyszałam same dobre opinie ale niestety mogę tylko zazdrościć bo nie mam wanny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tego balsamu do kąpieli, który wkleiłam, to można się nim też myć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.