![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy
Cytat:
tak tylko ze ja sie dowiedziałam dzis ze jutro bede pytana tzn. z dwoch przedmiotow bede pytana a z jednego jest kartkowka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Jest już podobny wątek, łączę je - poczytaj
![]() A jakich przedmiotów musisz się nauczyć ? I najlepiej jak najszybciej usiądź nad książkami, a nie nad wizażem ![]() Tutaj(klik!) wątek o tym, jak wygląda nauka u Wizażanek, też może się przydać ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Jak kartkówka, to chyba z ostatniej lekcji? To jeszcze nie jest tak tragicznie, myślałam, że ze 3 porządne sprawdziany masz. A odpytywanie, chyba też jest ograniczenie do ilu lekcji wstecz możesz być pytana?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyta z calego działu 6 lekcji i pyta z 3 lekcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, mozna cwiczyc pamiec, sa ksiazki, ktore moga w tym pomoc, ale jest to proces dlugotrwaly. Tymczasem mozesz tylko zasiasc do nauki, sprobowac sie maksymalnie skoncentrowac, zeby nic nie rozpraszalo Twojej uwagi i kuć, albo probowac zrozumiec. No chyba, ze akurat ty wolisz nauke np. z muzyka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
[quote=gaga87;6181879]kazdy ma jakas swoja metode nauki i wydaje mi sie, ze nawet jesli przeczytasz teraz ten watek od deski do deski, to na dobre Ci to nie wyjdzie, bo nie zdarzysz sie nauczyc tego czego musisz.
Owszem, mozna cwiczyc pamiec, sa ksiazki, ktore moga w tym pomoc, ale jest to proces dlugotrwaly. Tymczasem mozesz tylko zasiasc do nauki, sprobowac sie maksymalnie skoncentrowac, zeby nic nie rozpraszalo Twojej uwagi i kuć, albo probowac zrozumiec. No chyba, ze akurat ty wolisz nauke np. z muzyka.[/quot Czasem potrafie odstac 5 a czasem 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=WweronikaWw;6181997]
Cytat:
Czego Ty oczekujesz od nas? Chyba tylko usilujesz sobie czas zajac, zeby tylko sie nie uczyc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
[quote=gaga87;6182135]Nie chciałam poznac jakies sposoby.Nie widziałam ze taki watek juz istnije.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=WweronikaWw;6182709]ale skoro nie masz czasu to szukanie takich sposobow raczej malo Ci da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby nauki - Jak efektywnie się uczyć i rozplanować czas
Ktoś stosował tabletki "sesja"? Bo zastanawiam się czy są lepsze od plusssza
![]()
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dzialaja wcale. Maja w skladzie kofeine, a po nich jeszcze bardziej chcialo mi sie spac. I to nie tylko mnie, bo i kilka moich kolezanek sadzi tak samo. Porownania z Pluszem nie mam, ale o tym slyszalam, ze faktycznie dziala, a sesje sprawdzilam na sobie i nie polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Szkola szkola ..
Tak wiec moje drogie
![]() Chcialam zadac wam kilka pytan dot. nauki ;D Ile sie uczycie ? (godzin dziennie)(wiem zalezy od materialu nauki ![]() ![]() Macie jakies dobre sprawdzone sposoby ktore stosujecie na codzien ? ;D (wiem byl taki watek ![]() ![]() Wykonujecie jakies cwicznie (slyszalam ze sa cwiczenia na skupienia itp.) ![]() Stosuje ktos plusz activ ? pomaga wam ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szkola szkola ..
Zazwyczaj ucze sie wtedy kiedy potrzebuje cos umiec na nastepny dzien.Wiem wiem nie tak powinno sie robic no ale cóż leń jestem
![]() Z niektórych przedmiotów staram sie trzymac systematycznosc, z niektórymi poprostu nie wyrabiam.
![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
A niekoniecznie. Uczeń z problemami w 2 klasie SP może znacznie więcej czasu poświęcać nauce, niż bystrzak z 5 klasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
w 3 lo, nie ucze sie nic.
tylko na polski-jakies pol godziny i historie tez jakos tak. to tak obowiązkowo.ile sie ucze do matury to lepiej mowic nie bede. ![]() nie stosuje zadnych techik itp. zalatwiam wszystkie sprawy, wylaczam kompa i siedze i sie ucze. nie pije plusz activ tylko cos innego, podobnego do plusza ale to jest z kofeina. działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
a czy ktoras stosuje ten plusz activ ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Konto usunięte
|
Jeśli chcesz dowiedzieć się na ten konkretny temat, to wyszukiwarka sie zajmij
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
No własnie
![]()
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
ostatnio do sesji uczylam sie po 10 -11 godzin dziennie. Meka i katorga. Na studiach warto jest sie uczyc systematycznie, nie to co ja :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
na studiach nie da sie uczyc systematycznie i tak przed sesja trzeba swoje odsiedziec nad ksiazkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Ja na codzień odrabiam tylko prace domowe, na bieżąco uczę sie polskiego, ale tylko dla przyjemności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Dot.: :) Sposoby nauki - Help
Cytat:
![]() jakbym miała przepisywac notatki 2-3 razy to niestety zbyt czasochłonne by to było, moją metodą jest podkreślanie najwazniejszych rzeczy i czytanie tego samego kilka razy podobno przeciętny człowiek (z przeciętną inteligencją) zapamięta coś, co jest powtórzone 5 razy. także jak przeczytam kilka razy najważniejsze notatki to już umiem ![]() jednak szukam innych sposobów aby się zmotywować, a przede wszystkim SKONCENTROWAć bo niestety to mi nie wychodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Według mniej, jedną z najlepszych metod nauki jest uczyć się Z KIMŚ.
Wiem, bo testowałam tę metodę 2 lata ![]() Jest to o tyle trudne, że czasem trudno powstrzymać swoje plotkarskie ciągutki, więc najlepiej umówić się wcześniej, że tu chodzi o naukę i koniec kropka, lub też określić jasno godzinę o której konczymy sie uczyc i przechodzimy do rzeczy "bardziej" przyjemnych. Polecam 2 metody: 1. Koleżanka robi wykład na dany temat, po czym przepytuje Cię z materiału i ewentualnie poprawia. Zalety są takie, że można zadawać pytania, jeśli się czegoś niezrozumiało. 2. Same przygotowujemy "wykład" dla koleżanki i mówimy go z pamięci. Nie dość, że same utrwalamy temat (powtarzamy go przeciez NA GŁOS, a mózg wtedy lepiej zapamiętuje), to uczymy się "wyrażać" naszą wiedzę w sposób zwięzły. Bardzo fajnie jest te 2 metody przeplatać. Tzn. dzielimy się liczbą zagadnień i naprzemiennie je sobie wykładamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Moim najlepszym i najprostszym sposobem, choć czasochłonnym było: czytanie a następnie próba powtórzenia mniej więcej tego co przeczytałam. oczywiście powtórki, bez powtórek mało co da się zapamiętać. Trafiłam niedawno na fajny artykuł, nawet nie jeden, o podstawowych błędach w nauce, trochę mi to otworzyło oczy, więc może i komuś pomoże xxx Bywało, że siedziałam nad książkami całymi dniami, a efekty były marne, może czasem lepiej usiąść przez godzinę i się inensywnie pouczyć, powtórzyć...i znaleźć też czas na przerwę
![]() Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2014-01-09 o 17:16 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.