zamiast oświadczyn dupa blada;/ - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 16:35   #271
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: zamiast oświadczyn dupa blada;/

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
Dla mnie nie jest za wcześnie, bo facet się związał z kobietą z dzieckiem. A taka kobieta jak mniemam nie szuka sobie towarzysza do wspólnego spędzania czasu jak np. studentka tylko do założenia rodziny.

Dla mnie uzgadnianie razem oznacza: siadamy na kanapie i gadamy co komu leży na wątrobie. Jeżeli się kochamy to poskładamy swoje potrzeby i pragnienia do kupy, żeby każdemu było dobrze. I mam na myśli każdy aspekt życia a nie tylko kobiece zamążpójście. Zbywanie rozmów słowami: czekaj na zaręczyny, nie jest dobre. A chłopak się obraża jakby wyrzynali z niego męskość.

Facet nie musi się już deklarować kiedy się ożenią, ale przyjść i porozmawiać ze swoją partnerką, którą podobno kocha to chyba nie jest zbyt wielkie wyrzeczenie. Jak na razie to on mówi, co chce, a Autorka się żali na forum, że jej to nie pasuje. Jak dzieci.
Ale nie ty decydujesz kiedy ktos jest gotowy, wiec nie mozesz pisac ze jak sie ktos zwiaze z kobieta z dzieckiem to musi po roku sie oswiadczyc bo to czas wystarczajacy. To ktos sie musi czuc. Siedzenie na kanapie i usgadnianie wspolne rowniez nie moze polegac na tym ze kobieta chce juz teraz a mezczyzna bo ja kocha sie godzi. To dziala w dwie strony. Rownie dobrze mozna powiedziec ze jesli kobieta kocha to moze poczekac jeszcze 5 lat.
Kazdy kij ma dwa konce.
Wiec faktycznie rozmowa powinna byc obustronna z uwzglednieniem potrzeb obu stron- tutaj sie zgodze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 21:58   #272
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie nie jest za wcześnie, bo facet się związał z kobietą z dzieckiem. A taka kobieta jak mniemam nie szuka sobie towarzysza do wspólnego spędzania czasu jak np. studentka tylko do założenia rodziny.

Dla mnie uzgadnianie razem oznacza: siadamy na kanapie i gadamy co komu leży na wątrobie. Jeżeli się kochamy to poskładamy swoje potrzeby i pragnienia do kupy, żeby każdemu było dobrze. I mam na myśli każdy aspekt życia a nie tylko kobiece zamążpójście. Zbywanie rozmów słowami: czekaj na zaręczyny, nie jest dobre. A chłopak się obraża jakby wyrzynali z niego męskość.

Facet nie musi się już deklarować kiedy się ożenią, ale przyjść i porozmawiać ze swoją partnerką, którą podobno kocha to chyba nie jest zbyt wielkie wyrzeczenie. Jak na razie to on mówi, co chce, a Autorka się żali na forum, że jej to nie pasuje. Jak dzieci.
Ale czy ten ślub jest w tym sensie konieczny? Najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa, które czuje w takim związku (rodzinie?) dziecko i kobieta, a ten ślub i te oświadczyny to tylko zewnętrzny wyraz powinien być, a nie sprawa pierwszoplanowa. Ale rozumiem, że ktoś może czuć inaczej i potrzebować tego niby dowodu.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;48004027]ja szukalam partnera dla mnie a nie ojca dla moich dzieci.zalezalo mi na tym zeby moj przyszly maz dogadywal sie z moimi dziecmi ale nie mialam parcia na slub bo po pierwszym zwiazku wolalam poznac kogos lepiej niz brac slub po roku znajomosci,to tez polecam zalozycielce tego tematu.
ok ma partnera spotykaja sie,poznaja lepiej,jej dziecko ma z nim dobry kontakt ale to nie jest jego ojciec i autorka powinna to dziecku uswiadomic zeby wrazie czego nie bylo rozczarowan.[/QUOTE]

Ja podobnie. Bałam się głównie tych szybkich decyzji dlatego aby nie okazało się, że zbudowaliśmy pospiesznie domek z kart, który nam się równie szybko rozpadnie obserwowany oczami mojego dziecka, które rozczarowań w swoim niedługim życiu już sporo doznało. A zresztą już wiedziałam jak niewiele może znaczyć ślub, obrączki i pierścionki. Wszystko, co najważniejsze jest poza tym.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-09-04 o 22:00
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 06:20   #273
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale nie ty decydujesz kiedy ktos jest gotowy, wiec nie mozesz pisac ze jak sie ktos zwiaze z kobieta z dzieckiem to musi po roku sie oswiadczyc bo to czas wystarczajacy. To ktos sie musi czuc. Siedzenie na kanapie i usgadnianie wspolne rowniez nie moze polegac na tym ze kobieta chce juz teraz a mezczyzna bo ja kocha sie godzi. To dziala w dwie strony. Rownie dobrze mozna powiedziec ze jesli kobieta kocha to moze poczekac jeszcze 5 lat.
Kazdy kij ma dwa konce.
Wiec faktycznie rozmowa powinna byc obustronna z uwzglednieniem potrzeb obu stron- tutaj sie zgodze.

Ale ja nigdzie nie piszę, że po roku musi się oświadczyć Piszę tylko, że skoro świadomie wiąże się z kobietą z dzieckiem powinien przewidywać (tym bardziej, że sam ją wkręcił), że ona może chcieć ślubu i porozmawiać z nią o oczekiwaniach obojga.

A uzgadnianie nie zawsze polega na tym, że kobieta chce (albo wyczekuje), a mężczyzna się godzi. Czasem jest też odwrotnie (np. w moim przypadku)

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale czy ten ślub jest w tym sensie konieczny? Najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa, które czuje w takim związku (rodzinie?) dziecko i kobieta, a ten ślub i te oświadczyny to tylko zewnętrzny wyraz powinien być, a nie sprawa pierwszoplanowa. Ale rozumiem, że ktoś może czuć inaczej i potrzebować tego niby dowodu.
Dla Ciebie i dla mnie nie, ale dla Autorki tak, no i co poradzisz? Ona stabilizacji nie czuje i wcale mnie to nie dziwi. Jakbym została po nieudanym związku i to jeszcze z dzieckiem na koncie to trudno byłoby mi się od tak ustabilizować i poczuć znów bezpieczną.
Amitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 06:30   #274
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Ciebie i dla mnie nie, ale dla Autorki tak, no i co poradzisz? Ona stabilizacji nie czuje i wcale mnie to nie dziwi. Jakbym została po nieudanym związku i to jeszcze z dzieckiem na koncie to trudno byłoby mi się od tak ustabilizować i poczuć znów bezpieczną.
no to skoro nie czuje stabilizacji, nie ma poczucia bezpieczeństwa, to nie powinna w ogóle myśleć o ślubie. Ślub to nie jest pokrętełko, po przekręceniu którego słaby związek, w którym brakuje podstaw, magicznie przemienia się w związek dobry. A jak nie ma poczucia bezpieczeństwa, to nie ma podstaw. Ślub w tym momencie to nieudolna proteza.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 07:13   #275
Amitri
Zadomowienie

Rembertowa, ale problem się chyba wziął nie z tego, że Autorce oświadczyny od zawsze były potrzebne do stabilizacji tylko z tego, że facet gadał, gadał a później się wycofał i stwierdził, że jednak nie, że to za wcześnie. Najpierw się mieli zaręczyć i on do niej przeprowadzić, a teraz to on się może przeprowadzić, ale już bez zaręczyn. A taka zmiana decyzji to jednak powoduje dyskomfort i zaburzenie poczucia bezpieczeństwa.
Amitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 12:07   #276
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Zrozumiałe i dla mnie ale w tym sensie ten ślub to i tak nic nie zmieni.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 08:41   #277
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
moze facet tylko tak specjalnie teraz mowi, bo chce jej zrobic niespodzianke?
Też jestem tego zdania.
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 15:12   #278
Barbarella05
Wtajemniczenie

Dot.: zamiast oswiadczyn dupa blada;/

Cytat:
Napisane przez onaona25 Pokaż wiadomość
proszę,...na temat kwiatów to może ja już nie będę się wogóle odzywać bo znów wyjdę na zołzę,ale nie dostaje ich....no może z 3 razy dostałam...w tym raz to były chyba gerbery z tesco...ale cieszyłam się...
Sorry, nie będę owijać bawełnę.
Współczuję Twojemu facetowi, na maksa.
Zwykła z ciebie siksa tyle Ci powiem.
Wielu męzczyzn nawet nie pamieta o rocznicy i nic nie kupuje a Twój facet nie dość ,że pamięta to jeszcze chce Ci sprawić niespodziankę , wysila się, żeby ci coś ładnego kupić- bo sorry , ale ta zawieszka ma pewnie charakter symboliczny bo jakbyś nie zauważyła to jest serduszko i w dodatku ładne serduszko, z białego złota które tanie też nie jest....!
Kurde, laska ogarnij pupę, facet Cię kocha stara się a Ty jęczysz że zaiweszka na PIERWSZĄ rocznice bee bo Ty chcesz pierścionek a za rok ferraria albo bmw i8 szare, ze skórzanym wnętrzem i podświetlanym podwoziem ???
Jesteście ze sobą TYLKO rok JAKO PARA, za wcześnie na ślub, oświadczyny itd.
Masz dopiero 20 lat, przystopuj trochę. Na ślub i dzieci przyjdzie czas, daj jemu i sibie trochę pożyć.

Jezu drogi, widzisz i nie grzmisz.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 15:24   #279
okapi
Rozeznanie

Jak tak czytam niektóre posty Autorki, to współczuję jej chłopakowi i nie dziwię się, że nie chce się oświadczać
okapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 07:52   #280
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Sorry, nie będę owijać bawełnę.

Współczuję Twojemu facetowi, na maksa.

Zwykła z ciebie siksa tyle Ci powiem.

Wielu męzczyzn nawet nie pamieta o rocznicy i nic nie kupuje a Twój facet nie dość ,że pamięta to jeszcze chce Ci sprawić niespodziankę , wysila się, żeby ci coś ładnego kupić- bo sorry , ale ta zawieszka ma pewnie charakter symboliczny bo jakbyś nie zauważyła to jest serduszko i w dodatku ładne serduszko, z białego złota które tanie też nie jest....!

Kurde, laska ogarnij pupę, facet Cię kocha stara się a Ty jęczysz że zaiweszka na PIERWSZĄ rocznice bee bo Ty chcesz pierścionek a za rok ferraria albo bmw i8 szare, ze skórzanym wnętrzem i podświetlanym podwoziem ???

Jesteście ze sobą TYLKO rok JAKO PARA, za wcześnie na ślub, oświadczyny itd.

Masz dopiero 20 lat, przystopuj trochę. Na ślub i dzieci przyjdzie czas, daj jemu i sibie trochę pożyć.

Jezu drogi, widzisz i nie grzmisz.

Jak bym sie z takiej zawieszki bardzo ucieszyla. A jeszcze do tego kolacja, hotel! No nalo ktory facet takie pomysly ma na rocznice i to pierwsza! Zreszta nawet z samych kwiatow powinno sie cieszyc.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 08:49   #281
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dziewczyny, jeśli ktoś odświeża wątek sprzed miesiąca, to warto przeczytać wszystkie strony.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 13:59   #282
spaghettii
Wtajemniczenie

zamiast oświadczyn dupa blada;/

Ja czytalam, a nawet udzielalam sie na poczatku

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-16, 21:57   #283
mojchlopakniechce
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
A zapomniałas o jednej: ślub to dla nich koljeny naturalny etap związku i po x latach aczynają się niecierpliwić, ze relacja stoi w miejscu
Oczywiście nie mówię tu o autorce, ale trochę smutne jest piętnowanie każdej kobiety, która chce zaręczyn i slubu, tak, jakby to było z ich strony coś złego i wstydliwego.
Bardzo mądre podejście do sprawy.
Każdy ma prawo do własnego zdania, ale żeby napiętnować autorkę to już przesada. Pisząc tu,poprosiła o radę a nie komentowanie czy jest czas na zaręczyny czy nie. To decyzja jej i jej faceta.

A dla koleżanek,komentujących wątek o "piździonkach" to może niech przeczytają wszystkie wątki od początku do końca ZE ZROZUMIENIEM i wtedy hejtują innych. Bo taka prawda, żadnej z forumowiczek nie zależy na pierscionku,tylko zupełnie na czymś innym.

A co do autorki wątku, to po prostu porozmawiaj ze swoim chłopakiem i sama poważnie się zastanów czy chcesz się zestarzeć ze swoim partnerem,jak widzicie waszą przyszłość a decyzja o ślubie jest decyzją obu osób, więc jedynym wyjściem jest szczera rozmowa z Twoim chlopakiem.
A z tym ogłaszaniem się koleżankom, to niezbyt rozsądne podejście...ale jak to woli.

2016:
mojchlopakniechce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-16, 22:13   #284
90monika
Przyczajenie

Autorko, chyba Ci się za przeproszeniem w pupie poprzewracało..
90monika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości