Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-18, 06:23   #271
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Dziękuje wszystkim za życzenia urodzinowe dla Macieja.

Impreza w niedziele dopiero ale już trochę swietowalismy

Dysk odzyskany ale nie wiem czy do niedzieli wyrobie ze zrobieniem wszystkiego

Lula gratulacje za postęp w usypianiu

Inwersja nie bądź tak krytyczna w stosunku do Miłosza. To co piszesz tutaj to wszystko notmalne i większość dzieci tak ma. Przekazuje mu swoje pozytywne emocje i umacniając w postępach bo z takim nastawieniem będziesz miała samo spełniające się przepowiednie. Uwierz w niego

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 06:57   #272
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
fajne kawałki mu puszczasz
Mnie wczoraj naszło na wspomnienia i puszczałam na open fm club 90 Przypomniały mi się dyskoteki jak byłam nastolatką no i Emilka też się gibała, ale ona nawet jak usłyszy jak ktoś stuka, to się giba

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

też byś taki miała, jakbyś wychodziła za mąż mając 19 lat
Hehe no tak

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-18, 07:46   #273
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ogłaszam nasz mały sukces. Bartek zasnął dziś bez fotelika, ze mną na łóżku i jak go dałam do niego to nie spał jeszcze twardo, słyszę że nadal się kręci ale już jest jakiś krok do przodu, a jak same wiecie u nas to ciężko z tym
super

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Tak gadacie o tych żłobach i w sumie mi przykro, bo moje dziecko za chiny by sobie tam nie poradziło. Jakby dostał talerz z jedzeniem to by wszystko wywalił na ziemię i to nie raz z premedytacją. Jak mu daje jeść to talerz muszę trzymać z daleka, bo on od razu chce mi go wytrącić z ręki albo zwalić ze stołu. Tak dla zabawy.
W życiu sam by nie zjadł obiadu. Jak dostał 1/3 marchewki do ręki to połowę z tego co dostał zjadł w 20 min, bo w między czasie łaził po całym pokoju i bawił się, bo przecież w krześle nie wysiedzi. Potem drugiej połowy nie jadł tylko wsmarowywał w podłogę.

Nie wiem co z sobotnimi urodzinami, bo zapowiadają deszcze i burze nawet. Wszystkie weekendy wrześniowe do tej pory były ekstra, a ten oczywiście musi być zje..ny. Jak człowiek ma pecha... Całe moje plany poszły się rypać.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

I jeszcze dziś Miłosz nabił sobie guza i ma siniaka nad nosem koło brwi

co do zlobka to uwierz mi ze moglabys sie zdziwic
moj Alek tez rozmwala, w zlobku do dokarmiaja, zupki sam nie je jeszcze wiec karmia go,
np nauczyl se ze nikt go na rekach nie bedzi enosil, uwierz mi zarabista ulga dla mnie w domu,
jedyy minus to tesknota i choroby

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Lub też, może zobaczyć dziesiecioro dzieci które jedzą same i robić to co one. A jak nie to panie karmią najmłodsze dzieci.

Nina teraz nie chce żeby ją karmić. Wszystko sama. Jak jemy kaszkę to ona je swoją łyżką a ja jej podaje drugą. A zanim poszła do przedszkola to też talerz na ziemi i po jedzeniu. A była tam dopiero 6 razy.

Mogę być najlepszą matką na świecie ale nigdy nie będę tym, czym dla dziecka są inne dzieci.

Młoda padła, ryk był 30 min a w sumie pobudka trwala 1,5h gUpie zęby
otóż to

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Dziś Pierwszy Roczek świętują:

Antosia i Bartuś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Sto Lat Kochani rośnijcie zdrowo

jeden kroczek w przód

No i nastała kryształowa data Od małża było tylko wszystkiego najlepszego, ale poczekam, aż wróci z pracy
Emilka była bardziej łaskawa, bo budziła się o 22:37 i o 4:26 a zaczęła dzień o 6 rano robiąc wielką śmierdzącą kupcię

wszystkiego najlepszego jaika kolejnych pieknych rocznic oby bylo coraz piekniej *

cikawe co wymysli

sto lat dla Antosi i Bartusia

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 07:51   #274
mariiasia
Zadomowienie

hej

wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych roczniaków!

jaika najlepsze życzenia z okazji rocznicy!

grawer wybrałam taki: Anioł Dobro Altruizm Miłość (imię + cechy, które widzę i cenię w małżu, anioł- stróż w sensie- że się o nas troszczy i opiekuje nami)

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 07:54   #275
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej

wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych roczniaków!

jaika najlepsze życzenia z okazji rocznicy!

grawer wybrałam taki: Anioł Dobro Altruizm Miłość (imię + cechy, które widzę i cenię w małżu, anioł- stróż w sensie- że się o nas troszczy i opiekuje nami)
piekne.....

Antoś z fb odchodzi nie moge przestac plakac....

Aleksander
Stary 2014-09-18, 07:59   #276
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
super

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

co do zlobka to uwierz mi ze moglabys sie zdziwic
moj Alek tez rozmwala, w zlobku do dokarmiaja, zupki sam nie je jeszcze wiec karmia go,
np nauczyl se ze nikt go na rekach nie bedzi enosil, uwierz mi zarabista ulga dla mnie w domu,
jedyy minus to tesknota i choroby

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

otóż to

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

wszystkiego najlepszego jaika kolejnych pieknych rocznic oby bylo coraz piekniej *

cikawe co wymysli

sto lat dla Antosi i Bartusia
ja bym chciała mieć możliwość zatęsknić za dzieckiem biorąc pod uwagę, że jestem z nim 24/7
chcialabym zeby czasem ktoś go wziął na godzinę czy dwie
ale choroby to już inna bajka

zwariować idzie z tą pogodą, teraz pokazuje, że w Łodzi będzie ładnie, a wszędzie indziej katastrofa, deszcze burze..
co chwile inaczej, a ja muszę wiedzieć wcześniej :/
Stary 2014-09-18, 08:02   #277
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Lub też, może zobaczyć dziesiecioro dzieci które jedzą same i robić to co one. A jak nie to panie karmią najmłodsze dzieci.

Nina teraz nie chce żeby ją karmić. Wszystko sama. Jak jemy kaszkę to ona je swoją łyżką a ja jej podaje drugą. A zanim poszła do przedszkola to też talerz na ziemi i po jedzeniu. A była tam dopiero 6 razy.

Mogę być najlepszą matką na świecie ale nigdy nie będę tym, czym dla dziecka są inne dzieci.

Młoda padła, ryk był 30 min a w sumie pobudka trwala 1,5h gUpie zęby
Bardzo głupie.. U nas tez bez szału, a ta dwójka jak widać było małą białą kropke kilka dni temu tak dalej tylko mała biała kropka plus lekko przekrwione dziąsło ale nie wróże nam dobrego snu przez najblizsze kilka godzin
A co do jedzenia to moja tak samo, talerz to najlepsza zabawka Ale sie nie spinam, panie w zlobku wiedza co robic przeciez
Tak samo z zasypianiem sie nie spinam - Pola sama nie zasypia ale babeczka mówiła że one już tu miały każdy przypadek i dzieci sie mega szybko adaptuja do nowych warunków i uczą od innych dzieci i jeszcze nigdy problemu nie było. Dadzą rade

Cytat:

Antosia i Bartuś

jeden kroczek w przód

No i nastała kryształowa data Od małża było tylko wszystkiego najlepszego, ale poczekam, aż wróci z pracy
Emilka była bardziej łaskawa, bo budziła się o 22:37 i o 4:26 a zaczęła dzień o 6 rano robiąc wielką śmierdzącą kupcię
Sto lat dla naszych roczniaków
No i ja-ika Tobie jeszcze raz najelpszości we wspólnym życiu
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:04   #278
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

jaki Antoś?
Stary 2014-09-18, 08:04   #279
inwersja
dryfuję słowami

Sto lat dla Antosi i Bartusia

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-18 o 08:16
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:11   #280
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat dla Antosia i Bartusia
hehe Inwersja, Antosia to dziewczynka
Stary 2014-09-18, 08:12   #281
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
piekne.....

dziękuję

jaki Antoś?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 08:16   #282
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
hehe Inwersja, Antosia to dziewczynka
skopiowałam z Twojego posta
już poprawiam
Stary 2014-09-18, 08:24   #283
nena_milka
Wtajemniczenie

ja racja, one tam przerabiały każdy przypadek chyba

w nocy tż zaiwaniał po wózek do samochodu. Uspałam młodą w wózku a potem ją przełożyłam do łóżeczka. Byłam już nawet zdecydowana uśpić ją na rękach ale to się ostatni raz udało jak młoda miała chyba 10tygodni

idę ogarnąć trochę w chacie i może się zdrzemnę bo mi oczy mgłą zachodzą

zdrówka dla solenizantów

inwersja
a nie myślałaś, żeby rozejrzeć się jednak za żłobkiem? może chodzić np raz w tygodniu na kilka godzin, albo jakiś klub malucha?
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:24   #284
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:

Antosia i Bartuś

jeden kroczek w przód
Dziękujemy za pamięć i życzenia!!!! Tobie Iwonko również życzę wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

Antosia ostatnio złapała jakiegoś wirusa....najpierw przez dwa dni miała temperaturę powyżej 38 stopni a potem wyskoczyła jej jakaś wysypka......wygląda na trzydniówkę...tylko, że Antosia już ją wcześniej przechodziła Wiem, że są dwie odmiany tego wirusa więc może to był ten drugi....Imprezkę urodzinową robimy w sobotę...będzie 10 osób nawet pradziadkowie Antosi wpadną
A i nie pisałam...Antosi już chodzi...a w zasadzie nie chodzi a biega Teraz to trzeba mieć oczy na około głowy
Stary 2014-09-18, 08:26   #285
MsLullaby
Zakorzenienie

Jeju, ja już nie wiem w nocy mieliśmy taką histerię że szok, nic nie pomagało. I to chyba była kolka, bo zaczęłam mu zginać i prostować nogi i zaczęły się gazy, no ale jak dostał na obiad groszek, kalafior i brokuły to co się dziwić że go brzuch bolał.. poza tym ten katar i kaszel nie ustępują noc była okropna, oczywiście całą spał z nami.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:27   #286
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja racja, one tam przerabiały każdy przypadek chyba

w nocy tż zaiwaniał po wózek do samochodu. Uspałam młodą w wózku a potem ją przełożyłam do łóżeczka. Byłam już nawet zdecydowana uśpić ją na rękach ale to się ostatni raz udało jak młoda miała chyba 10tygodni

idę ogarnąć trochę w chacie i może się zdrzemnę bo mi oczy mgłą zachodzą

zdrówka dla solenizantów

inwersja
a nie myślałaś, żeby rozejrzeć się jednak za żłobkiem? może chodzić np raz w tygodniu na kilka godzin, albo jakiś klub malucha?
już usłyszałam od męża, że nie stać nas na to żebym ja siedziała w domu, a dziecko żeby miało opiekunkę czy chodziło do żłobka
Stary 2014-09-18, 08:32   #287
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jaki Antoś?
jest profil na fb "Trwa waka o zyce Antosia"
w nocy napisali ze jest w stanie krytycznym, teraz ze jest troszke lepiej...
ale ma straszne guza i nikt nie chce sie podjac operacji, caly czas szukaja rozwiazania ale jest stan jest ciezki a guz jeden z najgorszych....

Aleksander
Stary 2014-09-18, 08:33   #288
kaska87
Zakorzenienie

Inwersja a dlaczego Ty wlasciwie pracy nie szykasz? Ciagle narEkasz, ze marzysz by choc chwile spedzic bez mlodego itd. A moze zamiast tylko narzekac to znajdz cos chocby na pol ettu, daj mlodego do zlobka i wyjdz do ludzi bo sie zasiedzisz w domu i w depre jakas popdniesz, czasem jak Cie czytam to Tobie na reke jest zwalic wine na ciezkie relacje z mama... sorry ale motywuje Cie do dzialania

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:39   #289
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Inwersja a dlaczego Ty wlasciwie pracy nie szykasz? Ciagle narEkasz, ze marzysz by choc chwile spedzic bez mlodego itd. A moze zamiast tylko narzekac to znajdz cos chocby na pol ettu, daj mlodego do zlobka i wyjdz do ludzi bo sie zasiedzisz w domu i w depre jakas popdniesz, czasem jak Cie czytam to Tobie na reke jest zwalic wine na ciezkie relacje z mama... sorry ale motywuje Cie do dzialania
Gdyby to było takie łatwe - daj młodego do żłobka
tam jeszcze musi być miejsce
to samo z resztą tyczy się znalezienia pracy biorąc pod uwagę to, że ja już za chiny nie chce iść na słuchawkę/ do sprzedaży

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

poza tym przecież nic nie piszę o matce teraz
ja jestem dupą wołową i tyle. a jak myśle o pracy to aż mnie trzęsie, bo gdzie ją niby dostane po 6 latach roboty "na słuchawce"? bez wiedzy,doświadczenia, umiejętności...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-18 o 08:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 08:54   #290
tassia
Zakorzenienie

Inwersja z punktu widzenia rozwoju dziecka żłobek wcale nie jest dobry. Nie ma żadnych plusów. Jest niestety koniecznością ze wzgledu na czasy w jakich żyjemy ale nie ma co zazdrościc. Wiec albo pogodzić się z tym ze taka jest twoja sytuacja. Zaakceptuje ja i usmiechnij się do Miłosza z myślą ze jesteś w stanie mu dac wszystko co najlepsze. Albo zrób jak mówi Kaśka - mówisz ze nie ma zlobka ? Nie chce ci zrobić obciachu bo jestem pewną ze w godzinę jak obdzwonie żłobki znajdę wolne miejsce w łodzi i to napewno za średnia kasę.
A jeśli chodzi o prace to z takim podejściem masz racje. Nie ma pracy dla ciebie!!!

[/RIGHT]
Stary 2014-09-18, 08:57   #291
MsLullaby
Zakorzenienie

Dajcie już tej Inwersji spokój, skoro nic nie robi w tym kierunku żeby coś zmienić (a może robi a my nie wiemy) w swoim życiu to znaczy że tak jej odpowiada a ponarzekać każdy czasem musi :P

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:00   #292
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
gorgulku

My chcieliśmy kupić ten lidlowy ale nie trafiał się. Kupiliśmy biedronowy - szybko poszedł do zwrotu. Mega niedokładny- rozbieżności nawet o 2 stopnie Teraz mamy jakiś kardiologiczny ( za grosze ) i jest super. Z tym,że on tylko podpaszkowy i bywa,że trzeba się nieźle nagimnastykować przy mierzeniu

ja tez mialam biedronkowy i do kitu byl...
Teraz mamy z gemini taki z sowa... nie pamietam nazwy ale jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to ikeowe krzesełko do karmienia da się złożyć? Chyba nie z tego co kojarzę? Kurcze trzymam to duże plastikowe tylko z tego względu ze jak je złoże to mieści się pod stołem w kuchni. Ale masakra jest jak jest rozłożone bo miejsca w kuchni nie ma

Cicho nie mów tego głośno ja zawsze jak napisze coś dobrego o nocach to później jest gorzej, już nie raz nie dwa tak było i juz nie pisze
Ale oby tak dalej

Ehhh ale miło mi się to czytało. Tez wyobrazilam aż sobie to wszystko super ze się Wam tak fajnie ten urlop mimo że krótki udal i brawa dla Zuzi

Ps jak myślisz kiedy będzie to lipcowe zamówienie z cartersa?
No fakt lepiej glosno nie chwalic ale poki co ok...

My bylismy w Tymbarku u rodziny tz wlasnie wracamy na slask. W sob roczek... a ja w d.... za przeproszeniem :p zachcialo mi sie samej piec tort i ciasto jeszcze
Macie pomysly na jakies przekaski na zimno ?

Dobrze ze przed wyjazdem umylam okna i zmienilam firanki. Zostanie ogolnie ogarnac dom i przygotowac jedzenie ciasta zakupy itd

Inwersja jak ja czytam co wasze dzieci potrafia to Igor jest sto lat do tylu ;-) ale mnie to wcale nie martwi. Widze ze robi postepy i ciesze sie z kazdej drobnostki. Sam tez nigdy by niczego nie zjadl. Talerz musi byc daaaleko.
I nic mnie nie slucha... ja do niego mowie nie wolno a on ma mnie gdzies ;-) czasami mnie to frustruje ;-)

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:00   #293
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Inwersja z punktu widzenia rozwoju dziecka żłobek wcale nie jest dobry. Nie ma żadnych plusów. Jest niestety koniecznością ze wzgledu na czasy w jakich żyjemy ale nie ma co zazdrościc. Wiec albo pogodzić się z tym ze taka jest twoja sytuacja. Zaakceptuje ja i usmiechnij się do Miłosza z myślą ze jesteś w stanie mu dac wszystko co najlepsze. Albo zrób jak mówi Kaśka - mówisz ze nie ma zlobka ? Nie chce ci zrobić obciachu bo jestem pewną ze w godzinę jak obdzwonie żłobki znajdę wolne miejsce w łodzi i to napewno za średnia kasę.
A jeśli chodzi o prace to z takim podejściem masz racje. Nie ma pracy dla ciebie!!!
nie spełniam warunków w większości ogłoszeniach poza nieszczęsną "słuchawką" i placówkami bankowymi, także nawet nie bardzo mam gdzie wysłać CV jakbym nawet chciała

A druga sprawa jest taka, że jest różnica godzina czy dwie raz czy 2 w tyg, a codziennie kilka godzin.
Jasne, rozumiem, że są ludzie, którzy wyboru nie mają. Gdybym sama miała taką pracę, na której by mi zależało to pewnie (baa, na pewno) zabiegałabym o to żeby dla Miłosza znalazło się tam miejsce a ja żebym pracy nie straciła.
Przypuszczam, że gdybym chciała wrócić do roboty po macierzyńskim to umowę by mi przedłużyli mimo, że kończy się teraz we wrześniu. Tyle, że na samą myśl powrotu tam chce mi się wyć i trzęsie mną z przerażenia. I bez wątpienia wole siedzieć 24/7 z dzieckiem niż choćby tydzień robić w mObozie na słuchawce.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-18 o 09:02
Stary 2014-09-18, 09:01   #294
ja-ika
Zakorzenienie

Inwersja, ja Ciebie rozumiem Też mi się rzygać chce jak pomyślę, że będę musiała wrócić do obecnej pracy.
Dziś teściowie zabrali Emilkę do siebie, żebym mogła sobie na spokojnie posprzątać przed imprezą, a ja to już od wczoraj przeżywałam, jak oni sobie z Nią poradzą, jak ona beze mnie sobie poradzi, jak ja sobie bez Niej poradzę, a to raptem kilka godzin
Stary 2014-09-18, 09:01   #295
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
brawo! ja tak Szymka oduczyłam usypiania na rękach, najpierw kładłam go blisko siebie, potem trochę się odsuwałam a teraz - już od dłuższego czasu zasypia sam w łóżeczku na pewno nauka trwała dłużej niż metodą 3-5-7 i jej podobnym, ale taki sposób akurat dla nas był ok. bez płaczu i stresu.
czasem się zdarzy, że muszę leżeć obok i np głaskać Szymcia, ale generalnie samo śpiewanie wystarcza

zdrowia dla wszystkich chorowitków

Kaśka wszystkiego naj z okazji rocznicy!

zakupy się udały, buty kupione
o te:
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-4173875a.html
u nas w sklepie stacj kosztowały 107 zł

a teraz siedzę i od kilku godzin próbuję ułożyć grawer dla męża (ma 30 urodziny i zamówiłam skórzano- srebrną bransoletkę i chcę coś wygrawerować i mnie zamroczyło...) HELP!!!
Super buciki,podobają mi się
Prezent zgapie za pol roku :P napis pewnie też
Edit-doczytalam jaki napis wybrałas,fajny pomysł,cos podobnego juz mi chodzi po glowie,ja jeszcze dałabym pierwsze literki TWojego imienia i Szymcia

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-09-18 o 09:17
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:05   #296
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja, ja Ciebie rozumiem Też mi się rzygać chce jak pomyślę, że będę musiała wrócić do obecnej pracy.
Dziś teściowie zabrali Emilkę do siebie, żebym mogła sobie na spokojnie posprzątać przed imprezą, a ja to już od wczoraj przeżywałam, jak oni sobie z Nią poradzą, jak ona beze mnie sobie poradzi, jak ja sobie bez Niej poradzę, a to raptem kilka godzin

A masz chociaż stałe godziny czy na zmiany?

Nom, ja też tak gadam, że mam dość dziecka, ale prawda jest taka, że jestem tak przyzwyczajona do tego, że on jest, że chyba bym umarła ze strachu, że ktoś inny sobie z nim nie poradzi. Zwłaszcza przy karmieniu i w nocy. Pomijając fakt, że czułabym się jak najgorsza..........

Wczoraj jak sobie nabił tego guza to się poryczałam jak głupia
Stary 2014-09-18, 09:09   #297
tassia
Zakorzenienie

Inwersja w krk w prywatnych zlobkach można wykupić pakiet godzinowy np. 10h za 60 zł i możesz dziecko zaprowafzac po 2 h hmmmm nie wiem czy to wyjście ale może znajdziesz taka ofertę

Mnie ratuje siłownia gdzie jest kącik dla dzieci a ja Mam 2 godziny dla siebie gdzie pocwicze wykapie się na spokojnie
Poplywam w basenie
Włosy sobie uloze

[/RIGHT]
Stary 2014-09-18, 09:11   #298
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

jak to nie ma? Ja widzę bardzo dużo plusów jeśli chodzi o rozwój. Chociażby to że przebywanie w grupie to dodatkowy czynnik w rozwoju, socjalizacja, nauka funkcjonowania w grupie, dzieci u czą się od siebie różnych rzeczy. Rozwój mowy....
wiadomo, że dla roczniaka czy nawet kilkulatka przebywanie z rodzicami jest najważniejsze i pewnie najlepsze, no ale nie możemy powiedzieć, że żłobki nie mają żadnych plusów...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:14   #299
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Antosia i Bartuś

STO LAT, STO LAT MALUCHY

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
VEA, dzięki za odp. Myślałem ze dala Wam na receptę cos do noska.
No nie dała, ale chyba i nie bardzo byłoby co, bo to wirus
Dostał (receptowe i nie) do gardła i ogólnie przeciwzapalny ibuprofen (z czego niespecjalnie jestem zadowolona, ale ma brać max. 3 dni i lekarka powiedziała, że jednak przeciwzapalnie lepszy niż paracetamol

Cytat:
noi moj Alek dolacza do chorowitkow
dzisiaj odebrlam go ze zlobka z kaszlem, jutro rano idziemy do lekarza
ma taki kaszel odrywajacy mokry, mam mucosolvan, a wy jakie uzywacie?
Ja dostałam najpierw Hascosept - ogólnie przeciwzapalny, a teraz flegaminę i coś przeciwiwrusowego na receptę. Lekarz dobry pomysł - może się uda stwierdzić czy wirus czy bakteria i dobrać lek

Cytat:
Ogłaszam nasz mały sukces. Bartek zasnął dziś bez fotelika, ze mną na łóżku i jak go dałam do niego to nie spał jeszcze twardo, słyszę że nadal się kręci ale już jest jakiś krok do przodu, a jak same wiecie u nas to ciężko z tym
klask i:

Cytat:
Tak gadacie o tych żłobach i w sumie mi przykro, bo moje dziecko za chiny by sobie tam nie poradziło. Jakby dostał talerz z jedzeniem to by wszystko wywalił na ziemię i to nie raz z premedytacją. Jak mu daje jeść to talerz muszę trzymać z daleka, bo on od razu chce mi go wytrącić z ręki albo zwalić ze stołu. Tak dla zabawy.
W życiu sam by nie zjadł obiadu. Jak dostał 1/3 marchewki do ręki to połowę z tego co dostał zjadł w 20 min, bo w między czasie łaził po całym pokoju i bawił się, bo przecież w krześle nie wysiedzi. Potem drugiej połowy nie jadł tylko wsmarowywał w podłogę.
Jaśko też z talerza wywala, dlatego dostaje w domu na tacce od krzesełka
Sam zje ryż, makaron, chleb... ewentualnie kaszę... po makaronie najmniej sprzątania
W żłobku jest karmiony - chyba, że jest ryba z ryżem - wtedy część zjada sam - łapkami... łyżeczki we własnych rękach nie uznaje

Cytat:
Jeju, ja już nie wiem w nocy mieliśmy taką histerię że szok, nic nie pomagało. I to chyba była kolka, bo zaczęłam mu zginać i prostować nogi i zaczęły się gazy, no ale jak dostał na obiad groszek, kalafior i brokuły to co się dziwić że go brzuch bolał.. poza tym ten katar i kaszel nie ustępują noc była okropna, oczywiście całą spał z nami.
No, po takim zestawie niestety miał prawo

Cytat:
Dajcie już tej Inwersji spokój, skoro nic nie robi w tym kierunku żeby coś zmienić (a może robi a my nie wiemy) w swoim życiu to znaczy że tak jej odpowiada a ponarzekać każdy czasem musi :P
Lula, masz rację, ale... no nic, czasami nerw silniejszy jest niż rozsądek

U nas niestety nieciekawie...
... wczoraj już fajnie wszystko pozanikało, a dzisiaj w nocy i rano powtórka z rozrywki
Katar, kaszel, 38,5
I nie mam pojęcia co dalej robić...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:15   #300
bojatoja
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów

Oglądam Titanica
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

My bylismy w Tymbarku u rodziny tz wlasnie wracamy na slask. W sob roczek... a ja w d.... za przeproszeniem :p zachcialo mi sie samej piec tort i ciasto jeszcze
Macie pomysly na jakies przekaski na zimno ?
Oj szkoda, że nie pisałaś, że tam jesteś bo ja niedaleko mieszkam, jakieś 12 km od Tymbarku
Gdybyś ponownie odwiedziła 'moje' strony, możemy się spotkać
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości