Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 06:47   #271
szybkawolna
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

co mi sie wydaje ze z tym jedzeniem to chyba kolejny etap ciazy poprostu ;p zwie sie - gastro - jemy duzo, nie zdrowo, albo duzo i zdrowo :P ale jemy

sobhian :tule: bedzie dobrze wazne ze z mala alegancko jest

Edytowane przez szybkawolna
Czas edycji: 2014-10-31 o 06:50
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:49   #272
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja właśnie zjadlam jajecznice z szyneczka i zielona cebulka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:50   #273
Frau Gizela
Rozeznanie

A mój tż idzie zaraz po świeże bułki :-D
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:50   #274
justynaw1982
Zadomowienie

Ponownie witam sie z rana po przespanych w sumie moze 4 godzinach...bllleeee jestem zmęczona i nic mi sie nie chce

Kurcze gratulacje dla shibonah mam nadzieje ze wszystko będzie ok z malutka !!!

FUTBOLOWA nie dziwie ci sie ze masz głupie myśli i sie martwisz o brata na pewno będzie dobrze spróbuj sie tym nie denerwować bo dla maleństwa to nic dobrego...buziaki i sciskam baaardzo mocno

MARTHA kurcze co z ta twoja kostka moze okłady jakieś z np octu i cieplej wody trochę zmniejsza opuchlizne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:52   #275
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Siobhan, gratulacje, oby z Danusią było wszystko ok

Ela, jesteś w szpitalu czy w domu? Moze to faktycznie nerwy.

Ja przekładam poród na listopad, teraz syn mi cos niedomaga, idziemy na 15 do lekarza.
W niedzielę ciocia mnie przebada, to moze coś ruszy, bo teraz nic się nie dzieje absolutnie.
Stary 2014-10-31, 06:52   #276
tiera
Raczkowanie

Ja dzisiaj spałam jak suseł....

Sweet
ja też zaczęłam grzeszyć, kupiłam sobie wczoraj sernik i zjadłam chyba z pół kg... potrzebowałam tego, cukier pewnie z 300 nawet nie mierzyłam, chciało mi się tego sernika tak bardzo, że nie mogłam się powstrzymać, resztę kazałam zjeść mężowi bo bym pewnie cały zjadła

Mój mąż jak będzie możliwość to bierze te l4 na mnie. 100% czy 80% w sumie niewielka różnica a chciałabym żeby ktoś ze mną posiedział w domu- zawiózł z rana syna do szkoły itd. a urlopu mu szkoda jak ma inną możliwość.

Moje dziecko chyba stwierdziło, że nawet jak weszło to nie wyjdzie Przynajmniej nie samo z własnej woli.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:57   #277
Kostka09
Zakorzenienie

Siobhan - gratulacje super, ze juz po wszystkim odpoczywaj teraz
Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Ja tylko melduje, ze Elcia napisala smska,ze od 12 jest w szpitalu, katowali ja pod KTG i skurcze wyszly rzedu 40-50% i zostawili ja na patologii, jutro powtorka,dostala w razie czego sterydy na rozwoj plucek Zua:
Ela trzymaj sie tam
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Kostka a brzuszek boli?

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

To co ja nie doczytałam?? Ela jednak w szpitalu??
Brzuch boli ale to nie sa regularne skurcze co jakis czas mnie lupnie i tyle, z objawow to sluz podbarwiony krwia i sraczka juz 3 raz dzisiaj, ale po kapieli nie jest gorzej i dziec sie rusza energicznie wiec zobaczymy co bedzie dalej...

Ide na zakupy musze przygotowac miecho na jutro na urodziny brata
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:59   #278
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dobry
Ja dzis idę na badania na 10:30 trzymajcie kciuki żebym w trakcie urodzila jak mnie dzis zbada tak jak ostatnio to wszystko możliwe codziennie boli mnie brzuch jak na okres, codziennie sie stawia i nic...

Cytat:
Macie czas do północy ciekawa jestem czy na wątku pojawi się dzidziuś z 1.11

Ja chce urodzic dzisiaj w sumie to chce urodzic od 2 tygodni ale dzis jest ostatni października. Założę sie ze urodzę jutro jak pewnie jeszcze kilka ...

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Mnie obudzil bol brzucha i czop chyba w koncu ruszyl bo sluz ze mnie wyszedl z rana, ale jak mam rodzic to dzisiaj jutro zaciskam nogi...serio 1.11 moj brat ma urodziny i cale zycie mu nad grobem wszyscy zyczenia skladali a cztery lata temu tesc zmarl 1.11..,
znajac ironie zycia to urodze jutro... a jeszcze moja mama oboje nas urodzila 1 dzien przed terminem...a ja mam termin na 2.11
Czy jest dla mnie jeszcze jakas szansa na 3,4.11...
U mnie dokładnie to samo, mama rodziła dzien przed terminem... Mnie z usg termin wychodzi na 2.11 wiec na bank to będzie jutro

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Siobhan GRATULACJE
Stary 2014-10-31, 07:08   #279
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Mnie też ostatnio przestała, jak z dietą zaczęłam grzeszyc mam nadzieje ze mi dziecko 5kilowe z tego nie wyjdzie
A ja też ostatnio grzeszę. Wcinam drożdżówy jak szalona. ))) Nie spinam się tak przy pomiarach. O dziwo mam wyniki ok, momentami niższe niż po "dobrym cukrzycowym" jedzeniu. Czy ktoś mi pomoże skumać cukrzycę? Moja Kluska podobno ma teraz około 3300g, a Wasze Kluski mamy cukrzycowe ile ważą?

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
A odzywała się Siobhan? Dostalam od niej sms, że w środę o 9 urodziła się przez cc Danusia i ma trochę ponad dwa kilogramy. Można ją myślę dodać do listy. Mam nadzieję, że u nich wszystko ok mimo tych stresów, że Mała nie rośnie.
Gratulacje! Niech duża i zdrowa rośnie Danusia!

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:10   #280
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadlam jajecznice z szyneczka i zielona cebulka
Namówiłaś mnie maz kupił juz frankfurterki i świeże pieczywko ale zaproponowałam zmianę, będzie jajeczniczka z wędzonym boczkiem oczywiście bez cebuli bo nienawidzę także czekam na podanie do łóżka
Stary 2014-10-31, 07:14   #281
Kasia427
Wtajemniczenie

Siobhan rety... dużo siły Ci życzę! Z każdym dniem będzie coraz lepiej!

Chciałam eclariss wpisać na listę rozpakowanych, ale nie mam jej w ogóle na liście... jak wróci to się ją wpisze...

Edytowane przez Kasia427
Czas edycji: 2014-10-31 o 07:18
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 07:16   #282
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Ja tylko melduje, ze Elcia napisala smska,ze od 12 jest w szpitalu, katowali ja pod KTG i skurcze wyszly rzedu 40-50% i zostawili ja na patologii, jutro powtorka,dostala w razie czego sterydy na rozwoj plucek Zuzki .

Pewnie to ze stresu i podlego humoru,oby bylo lepiej. Trzymam kciuki i jak bede wiedziala cos wiecej to dam znac
To się dzieje... dla Eli i Zuzi

Cytat:

Odciągnęłam mleko drugi raz w nocy, wszyscy śpią jak susły a ja w toalecie. Ah. Miałam Wam napisać, że już prawie mnie dycha ubyła i jakoś mi lżej ns duszy i ciele też ;-)
Frau, pięknie waga schodzi

Cytat:
A odzywała się Siobhan? Dostalam od niej sms, że w środę o 9 urodziła się przez cc Danusia i ma trochę ponad dwa kilogramy. Można ją myślę dodać do listy. Mam nadzieję, że u nich wszystko ok mimo tych stresów, że Mała nie rośnie.
Duuuużo zdrówka dla maleńkiej Danusi

Cytat:
Macie czas do północy ciekawa jestem czy na wątku pojawi się dzidziuś z 1.11
Ja się pisze na ten termin, na ostatnim USG taki termin był przewidywany, więc chętnie go przygarnę

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Znowu mi fragmenty czopa schodzą a porodu ani widu ani słychu Trzeci dzień odczopowania
Schodzi, schodzi, a jak zejdzie cały to dziecko chlup- wypadnie samo

Cytat:
Dziewczyny, Siobhan pisze: Nie mogę dodać posta 😭
Wkleisz?

Dzięki za pamięć. Dopiero dziś jako tako jestem w stanie trzymać tel.
Jak dla mnie cc to totalny armagedon! Dziś będzie 48h a ja dalej ledwo funkcjonuję, ale od początku.

29.10 o 9.00 urdziła się moja kruszynka Danusia. Miała 2110g i 48cm. Dostała 9 apgar.

W pon po przyjęciu mnie na oddział zaraz dostałam starydy i inne leki udrażniające łożysko. Co 2h badali małej tentno. Wieczorem 28 spadało już poniżej 110 i rano zrobili mi cc w pierwszej kolejności, nie było na co czekać. Mała oprócz niskiej glukozy była ok i wylądowała w cieplarce. Od wczoraj mam ją przy sobie ale jeszcze nie radzę sobie za dobrze z poruszaniem się. Mała ładnie się przysysa choć nie ma tego jeszcze za dużo. Mam ją karmić co 2h ale nie jestem w stanie jej obudzić. Jak na razie karmię co 3,5h a na noc mi ją jeszcze zabrali to dostała mm.
Jak na razie jestem optymistką ale szczegółów co do młodej nie znam bo doczłapanie do noworodków jest jeszcze dla mnie niewykonalne.

Frau jak ty to robisz, że tak śmigasz? Tych kg zazdroszczę. Mnie na pewno zeszła opuchlizna z buzi i cellulit wodny z nóg ale ile tego dowiem się dopiero w domu.
Ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj spałam jak suseł....

Sweet
ja też zaczęłam grzeszyć, kupiłam sobie wczoraj sernik i zjadłam chyba z pół kg... potrzebowałam tego, cukier pewnie z 300 nawet nie mierzyłam, chciało mi się tego sernika tak bardzo, że nie mogłam się powstrzymać, resztę kazałam zjeść mężowi bo bym pewnie cały zjadła
Sernik mmm ja wczoraj, skuszona zapachem z cukierni, weszła m i oczopląsu dostałam, skończyło się na mini pączkach, niezbyt dobrych, ale świeżutkich i pachnących i zjadłam chyba z 30

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:23   #283
manieczka1
Zakorzenienie

Siobhan trzymam kciuki bedzie dobrze a postow dodac nie mozesz bo wizaz chyba dzis szwankuje. Ja tez raz moge wlaczyc, raz nie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:25   #284
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Martha może kup ten żel altaziaja -mi pomagał jak miałam te palce wybite w stopie

Lola no no toz rodz babo w koncu

Indra zdrowia dla synka
U nas juz lepiej,dzisiaj juz mała nie kaszlala w nocy czyli elofen pomogl

A mi juz wszystko jedno kiedy urodze........zaczelam się bac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-31, 07:26   #285
tiera
Raczkowanie

Moja w poniedziałek miała ok.3400, więc po tym wczorajszym serniku to pewnie z 4kg. Jeszcze 5 dni i może ją wyciągną więc może nie będzie miała koło 5kg - bo takie dzieci rodzą się w rodzinie mojego męża.

Mi to się wydaje że jutro się posypie z porodami. Wszystkie jakby na 1.11 czekały :P
Stary 2014-10-31, 07:27   #286
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Moja w poniedziałek miała ok.3400, więc po tym wczorajszym serniku to pewnie z 4kg. Jeszcze 5 dni i może ją wyciągną więc może nie będzie miała koło 5kg - bo takie dzieci rodzą się w rodzinie mojego męża.

Mi to się wydaje że jutro się posypie z porodami. Wszystkie jakby na 1.11 czekały :P
To będzie klątwa tego wątku
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:29   #287
mgds
Raczkowanie

Cytat:

A mi juz wszystko jedno kiedy urodze........zaczelam się bac
Ojj tak, im dłużej czekamy tym strach większy...

Cytat:

Kochana, może jednak nie dobije do tych 5kg może troszkę genów przejęła po Tobie i będzie ważyła mniej

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:32   #288
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
To będzie klątwa tego wątku
To by bylo

Ja to naprawdę się boje wagi mojej kluski, bo jeśli w 37t1d miała 3480g to teraz pewnie ponad 4 kg juz .....albo i więcej ,boje się CC ale z drugiej strony nie chce rodzic takiego klocka SN.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-31, 07:34   #289
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie boli ze dla Hani praktycznie nie mam czasu... a te ataki placzu nie wiem skad sa. Czuje sie beznadziejnie. Jak mąż za tydzień wroci do pracy to juz w ogóle nie wiem jak to będzie
kochana tulę mocno
ataki płaczu przedją to burza hormonów, ja prawie 2 tygodnie po porodzie płakałam z byle powodu, a bo mi się kawa wylała i już, że jestem do niczego, a to jak wspominałam pobyt w szpitalu czy oglądałam pierwsze zdjęcia Antosi, no cokolwiek...
Też bardzo się boję, że dla A. nie będę mieć chwili i poczuje się odrzucona eh...

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
frau... Śliczna córcia brawa dla silnej mamy.!!!!

Dzięki dziewczyny za wsparcie... Jakoś nie tak sie zmieniło miedzy mną a tżtem po narodzinach. I niby oboje cieszymy sie bardzo... Ale jest tez inaczej.

Tż przyjechał po mnie do szpitala... Prosiłam go żeby był o 13 bo muszę sie ogarnąć, spakować, odebrać dokumenty z ginekologii i od pediatry, pozńiej pójść do pielęgniarek po wypis... W międzyczasie miałam mieć konsultacje z rehabilitantka w sprawie małej. Chciałam żeby mi pomógł... Tymbardziej ze do 5 dziś mała balowala z powodu mojego pokarmu...
Wiec przyjechał... Mowię: idę sie szybko wykapie ( nie miałam kiedy nawet na siusiu za bardzo wylecieć)... Na co usłyszałam, ze co on ma czekać teraz godzinę? Ze ogarnęła sie w domu... Ile to sie ma wszystko zejść!!!
....a ja cała zakrwawioną z kapusta przy cycach, rozczochrana. Super.

Pózniej w domu.... Mała zaczęła płakać... Ja jestem na paracetamolu i tylko laktatorem daje radę ściągać pokarm. Wiec szybko ogarnęła mm... I w międzyczasie robiłam juz ciepłe okłady żeby zmiękczyć piersi dla lepszego ściągnięcia.
I usłyszałam... " cyce jak donica, a ty faszerujemy dziecko chemią, weź.... " wiec płakałam jak głupia nad tym lozeczkiem i sama juz nie wiedziałam za co sie złapać.

Niby mnie przeprosił... I mówił ze juz nie bedzie.
Wiem, ze cieżko chyba mu sie odnaleźć, bo chciałby żeby byli super... Ale jest tak inaczej miedzy nami.
...nawet kwiatka zwiednietego nie dostałam od niego tylko " sorry, ze bez kwiatów". Chodzi o gest

Ok.... Wyzalilam sie....wiec idę do córci )))
Pewnie trzeba dać mu czas ale Ty masz ciężej w tej chwili na pewno, jesteś po porodzie, hormony buzują, dzidziusia trzeba ogarnąć, jeszcze problemy z piersiami, mam nadzieję, że tż szybko to zrozumie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak ja wyrobie bez slodyczy, takich grubszych typu czekolada ;p przeciez teraz codziennie musze cos zezrec ;/ mam nadzieje ze takiej ochoty nie bedzie...
ja też nie wyobrażam sobie dnia bez słodyczy, najlepiej właśnie czekolada

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

ja wróciłam cała do domu..w torbie ciągle mam Franusia ktg wykazalo jakies skurcze macicy ale ja niczego nie czulam i mam sie zglosic znow w niedziele.dzis sparwdzal znow wage w granicy 3300/3500 ,wszystkie przerplywy,plyn i wymiary. łożysko na tylniej scianie 3 stopnia, Manning 8 pkt, główka przywiera do scianki,rozwarcie na 2 cm wiec od pon sie nie ruszylo,szyjka krótka,miękka..mogę smiało rodzic jak ruszę dzis mnie pytal czy chce juz zostac na oddziale ale to moze potrwac max.do tego 10.11 bo wczesniej nie chce mi niczego aplikowac..to mu odpowiedziałam,ze chyba na inny oddział musiałby mnie położyć-na psychiatryczny bo bym chyba do paly w tym szpitalu dostala. o kazdej porze jak bd cos niepokojacego sie działo mam dzwonic,jakies pojedyncze bole,upławy albo spadek aktywnosci dziecka,moj zły stan,goraczka,lęki lub obawy ze cos sie niedobrego dzieje a po odejsciu plynu owodniowego niezwłocznie.miałam dzis superancką połozna..babeczka do rany przyłóz ..pozwoliła mi na plecach lezec bo ostatnio na boku bylo mi niewygodnie..kazała podciagnac mocno kolana do brzucha bo tak ewentualne skurcze najszybciej sie ujawniaja,jak wstawałam to podała reke i pomogła.widziała,ze 3 mam sie za kręgosłup to rozmasowala..byłam w szoku..

Justyna kołyska bomba
co to jest manning ?
więc co teraz czekacie na rozwój akcji czy jakieś wywołanie planujecie?

Cytat:

No i po wizycie u p.dr. Klara jeszcze spadła z wagi, za tydzień znów do kontroli. Muszę ją podtuczyć. Najbardziej boję się znów jakiegoś gronkowca tak jak przy M..

No i jeszcze się martwię M.pokazała mi dziś trzy razy język, bo tak Junos w przedszkolu robi. Mojej mamie powiedziała, żeby się wynosiła, bo ona chciała być z mamą i tatą (jak pojechaliśmy do lekarza z Klarą), no i boję się, że będzie tylko bardziej hardcorowo. Eh...
Kciuki za wagę Klary!
Też sie boję, że będzie ciężko z A. jak mała się pojawi na świecie, już jest, swoje humory ma, potrafi niegrzecznie coś komuś odpowiedzieć, typu: idź stąd, nie przytulaj mnie, nie idź do mnie, czy krzyknąć ....

Cytat:
dziewczyny, które wcześniej rodzily- pamiętacie ile % skurczy było przy Waszym pierwszym porodzie?
bo czytam rozne opinie, ze niekoniecznie te skurcze musza być, a akcja porodowa się zaczyna....
Przy porodzie to nie wiem ale dzień po tp na ktg miałam takie na 100 i nic nie czułam

Cytat:
Ja tylko melduje, ze Elcia napisala smska,ze od 12 jest w szpitalu, katowali ja pod KTG i skurcze wyszly rzedu 40-50% i zostawili ja na patologii, jutro powtorka,dostala w razie czego sterydy na rozwoj plucek Zuzki .

Pewnie to ze stresu i podlego humoru,oby bylo lepiej. Trzymam kciuki i jak bede wiedziala cos wiecej to dam znac
ojej ale to już będzie rodzić? Trzymam kciuki za nich

Cytat:
Gratulacje dla dzielnych dziewczyn Danusia jakie maleństwo... duzo zdrówka !

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dobry
Ja dzis idę na badania na 10:30 trzymajcie kciuki żebym w trakcie urodzila jak mnie dzis zbada tak jak ostatnio to wszystko możliwe codziennie boli mnie brzuch jak na okres, codziennie sie stawia i nic...
Kciuki zaciśnięte !

Ja dzisiaj wizytuję, więc też proszę o kciuki, żeby było jakieś rozwarcie no nie wiem, cokolwiek...bo zwariuję ...
jeszcze sama muszę jechać i wrócić autobusem, ciekawe jak się tam dowlekę biorąc pod uwagę to, że po paru krokach wszystko mnie tak boli, że mam chęć strzelić sobie w łeb no kaleka

A co do daty kiedy chciałabym urodzić, to może być nawet jutro, pasuje mi bo jest weekend, mąż w domu, albo za tydzień w dniu terminu a tak to od pon do pt pasuje mi po godz 16-17 mała ma duży wybór więc niech się zdecyduje...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 07:38   #290
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Byliśmy u teściowej wczoraj i powiedziała mi ze ma nowy glukometr a tamten którym ja mierzylam wtedy zawyza wynik o 20!!!!
No pięknie martwilam się ze miałam zas dużo a okazuje się ze glukometr źle mierzyl

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

za wizyty -rozwarcia

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-31, 07:39   #291
begie13
Zadomowienie

Cytat:
To by bylo

Ja to naprawdę się boje wagi mojej kluski, bo jeśli w 37t1d miała 3480g to teraz pewnie ponad 4 kg juz .....albo i więcej ,boje się CC ale z drugiej strony nie chce rodzic takiego klocka SN.....
A będziesz miała jeszcze wizytę?
A nie Ty chyba już do szpitala masz się stawić tak? i co tam zdecydują czy sn czy cc ze względu na wagę?
Ja się nastawiam, że dzisiaj moja będzie mieć 3600 jak nic... jak urodzę po terminie to też spokojnie 4 kg czy więcej może ważyć...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:43   #292
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
A będziesz miała jeszcze wizytę?
A nie Ty chyba już do szpitala masz się stawić tak? i co tam zdecydują czy sn czy cc ze względu na wagę?
Ja się nastawiam, że dzisiaj moja będzie mieć 3600 jak nic... jak urodzę po terminie to też spokojnie 4 kg czy więcej może ważyć...
Mam się stawic 4.11 i gin powiedział ze jak waga wyjdzie powyżej 4200g to zrobi CC bo nie chce ryzykować SN
Ale tak mówił na wizycie a jak wyjdzie to nie wiem

Zakładając ze malej przybyło 800g (tyle jej przybyło ostatnio przez 3 tyg.) to waga będzie ok. 4300g ,ale mój gin twierdzi ze dziecko juz tak pod koniec nie przybiera i obstawia ze nie będzie 4kg

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-10-31 o 07:45
Stary 2014-10-31, 07:45   #293
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka moj w 37t2d mial 3300, niby plus minus 400 g, moze byc minus, ale i plus. Wiec wiem co czujesz. A u mnie w szpitalu dzieci powyzej 4 kg rodzi sie sn, to nie jest wskazanie do cc. Tez sie boje, ze bedzie klocek
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-31, 07:49   #294
szybkawolna
Rozeznanie

to moja to kruszyna bedzie ;p doktrek wyliczyl ze do porodu ma miec okolo 3300 ;P
Stary 2014-10-31, 07:52   #295
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka moj w 37t2d mial 3300, niby plus minus 400 g, moze byc minus, ale i plus. Wiec wiem co czujesz. A u mnie w szpitalu dzieci powyzej 4 kg rodzi sie sn, to nie jest wskazanie do cc. Tez sie boje, ze bedzie klocek
U nas w szpitalu chyba boja się powikłań podczas SN jeśli waga wychodzi duza

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-31, 07:54   #296
tiera
Raczkowanie

No ja też mam schizy z tą wagą, bo najpierw mała była za mała- ciągle w dolnych granicach- tak że gin się bała o przepływy i ciągle czegoś tam szukała, że jest nie tak. A teraz znowu jest duża W 39 miała 3400, ale gin twierdzi że to waga idealna.. ta może idealna ale do rodzenia a nie że ona siedzi w tym brzuchu i nawet nie zamierza wyjść... Z drugiej strony przy synu wychodziło im ok. 4kg- a urodził się z wagą 3200 więc zobaczymy.

Moja ciocia stwierdziła, że 1.11 to świetny termin na rodzenie bo dziecko będzie miało tylu wspaniałych patronów.. ta ma podejście
Stary 2014-10-31, 07:57   #297
happywoman
Rozeznanie

Tiera, a w którym tygodniu skończonym jesteś? Moja Kluska ma te 3300g, a ja dziś 37t3d. Lekarze mówią, że docelowo do porodu 3600-3700g. Jak to urodzić?

Czekoladka niezależnie od wagi Kluseczki będzie dobrze i wszystko dobrze się zakończy.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:58   #298
manieczka1
Zakorzenienie

Tiera w 39 tc 3400 nie jest zle. Podobno po 37 tc dziecko dziennie przybiera ok 25g, wiec u Ciebie chyba klocuszka nie powinno byc
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-31, 07:58   #299
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
to moja to kruszyna bedzie ;p doktrek wyliczyl ze do porodu ma miec okolo 3300 ;P
Moja miała mieć max 3200 i tyle by było gdyby nie to ze po terminie hienka nadal rośnie dzis pewnie ma juz z 3500
Stary 2014-10-31, 08:06   #300
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Tiera, a w którym tygodniu skończonym jesteś? Moja Kluska ma te 3300g, a ja dziś 37t3d. Lekarze mówią, że docelowo do porodu 3600-3700g. Jak to urodzić?
.
Eeee 3600 czy 3700 to lajcik
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości