![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Nija_, deptasz mi po piętach! Co robisz w tym wątku? Miałaś książkę pisać!
![]() Swoją drogą, właśnie wpadła mi w ręce ta ulotka z tej szkoły TEB. Najpierw zbierałam ulotki ze szkół, bo pomyślałam, że choć do szkoły policealnej się załapię jako nauczyciel. Często te szkoły mają zaoczne LO. Ale teraz zaczęłam się przyglądać tym ulotkom i rozmyślać nad nowym zawodem. Nija_, co tam skończyłaś? I jaka była opłata? Snufki, właśnie tak myślę...Po studiach nie chcą ludzi, bo wiadomo, że taki na chwilę chce się załapać. Jak pominę studia, to zawsze mogę powiedzieć, że byłam w UK przez te 5 lat...Tylko czy gdzieś to nie wyjdzie... Skarbówka? ZUS? W trakcie studiów pracowałam też oficjalnie... Hosenka*, akurat wymiar urlopu mnie wali w tym momencie. Mnie tam wszystko jedno 21 czy 26 dni...Byle praca była. Dziś była super oferta w UP. Oczywiście, nim dojechałam to już byłą nieaktualna. Ja nie wiem, trzeba pod urzędem koczować???????? Jeszcze mnie TŻ dobił. Bo to była oferta do hurtowni książek. A mój TŻ zamiast mnie pocieszyć, to się pyta: " Marzysz o tym żeby książki przewalać?". Nooo, ku........... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skończyłam kierunek Rejestratorka medyczna ![]() ![]() Teraz czas na studia ![]() A na wątku mogę się udzielać, bo też szukam pracy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
No wkońcu!! mam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną 1 września
![]() Pierwszy raz zostałam zaproszona przez maila ![]() Chodzi o to o czym pisałam wczoraj:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-08-26 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też mnie kiedyś zaproszono przez maila, co uważam za skrajną głupotę, lenistwo itp. itd. i bardzo mi się taka forma nie podoba... Do mnie z call center nie chcą ciągle zadzwonić. Więc pojutrze zacznę ich gnębić czemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Hosenka*, super, trzymam kciuki!!!!!!! Oby coś z tego było!!!!!!!
Snufki, ciesz się, że możesz iść na staż. Zawsze to mniejsza dziura w cv niż u mnie. Ja np. nie kwalifikuję się na staż, poza tym urzędy teraz kwiczą, że nie mają kasy na staże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz Jik fajnie to wszystko wygląda ale niestety nie jest tak kolorowo ![]() niestety mieszkam w Kłodzku nie jest to tak duże miasto jak chociażby Wrocław tutaj bez znajomości nie załatwisz NICZEGO!!Nawet stażu wszystkie są ustawione.Praca?Chyba tylko sklepy sieciowe zapier**** za marne grosze.I to też nie przyjmują każdego. Ja tu niestety nikogo nie znam nawet jak idę z małą na plac zabaw to się krzywo patrzą bo wszyscy się tu znają mimo iż mieszkam tutaj ponad dwa lata i nie mam znajomych.powiem szczerze,że nie jest mi dobrze z tego powodu bo gdy mąż idzie do pracy ja zostaję sama w domu i dostaję szajby ![]() Pozdrawiam Was! I mam nadzieję,że chociaż Wam się poukłada ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Jik mówiłaś o doradcy zawodowym czy taka porada jest płatna?Gdzie można znaleźć takiego fachowca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Hosenka* Gratki !! widzę,że w końcu coś się rusza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Jik W sumie racja, ale ja wolałabym miec już prace a nie zapuchacza CV
![]() step by step To może warto spróbowac kogoś poznać już nwet nie w sensie żeby sobie prace załatwić ,a le żeby jakies towrzysto mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Kciuki napewno będą potrzebne.
Nie-dziękuję za "powodzenia" ![]() A co śmieszne, to jest to praca w szkole (pracownik administracyjno-biurowy) o której pisałam, że można zrobić technika farmacji (nad czym się zastanawiałam ostatnio ![]() O kciuki prosze we wtorek o 12 - jeszcze o tym przypomne ![]() Kurcze, nie wchodzi mi w ogóle strona tej szkoły - chciałam poczytać co-nie-co ![]()
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
step by step, faktycznie niewygląda to różowo. Małe miasto, to wszyscy się znają, a jak pracy mało, to pewnie dużo zawiści itd. Poszukaj może kogoś na wizażu. Może znajdzie się jakaś dziewczyna z Twoich okolic. Musisz znaleźć bratnią duszę! W sumie czemu mieszkacie w Kłodzku? Mąż ma pracę tam? W takim Wałbrzychu nie byłoby lepiej? Co do doradcy zawodowego, to jest on bezpłatny. Mieści się, że tak powiem w urzędzie pracy. Ja chodzę do Wojewódzkiego Urzędu Pracy, ale w moim miejskim urzędzie też jest. Zazwyczaj są to młodzi ludzie. Ja trafiłam na psychologa, więc tym bardziej się cieszę. Są też doradcy zawodowi przy biurach karier danej uczelni, tylko, ze ci są stricte dla absolwentów...Ale namawiam Cię, idź. Nie zaszkodzi. Zawsze to czegoś się dowiesz, nawet jak niewiele pomoże. Popatrz też na te strony, tu są zebrane oferty z urzędów pracy:
http://www.psz.praca.gov.pl/main.php...szukujacypracy Snufki, wiem, wiem, pierdz...ny staż skoro człowiek chciałby już normalnie żyć, planować, a nie być stażowym "zanieś, przynieś"...Mam nadzieję, że w tym roku znajdziemy robotę wszystkie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze sie niedlugo do watku przylacze bo zamierzam szukac innej pracy... Pozdrawiam wszystkich szukajacych i trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Mieszkamy tu ponieważ mąż ma tu pracę ma umowę na stałe i nie zarabia źle ale jak na nasze czasy niestety brakuje
![]() a tak wogóle to ja chyba odstraszam ludzi jestem zbyt otwarta i naiwna ![]() ![]() odwiedzam codziennie wszystkie portale pracy do tego urzędy i nawet mój mąż jest w to zaangażowany ale nikt nie chce załatwiać pracy drugiej osobie potem jak coś nie pójdzie odpowiadać za to rozumiem tych ludzi nie wiem czy sama bym komuś załatwiła(ale z drugiej strony znając mnie i moją naiwność zrobiłabym to ![]() ja jestem przegrana ponieważ mam dziecko a do tego chcę zacząć studia.Szkoda tylko,że pracodawca nie bierze pod uwagę tego,że jest również ojciec,który może pójść na zwolnienie gdy dziecko zachoruje a niekoniecznie matka.Ojcowie w dzisiejszych czasas nawet biorą tacierzyńskie więc dlaczego kobieta z dzieckiem jest dyskyminowana a mężczyzna z dzeickiem nie?Dlaczego tylko kobietę się pyta o dzieci a mężczyznę nie??!!A mówią,że kobietom jest łatwiej ![]() Ja już nie rozumiem tego świata! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Podczytuję Was od pewnego czasu. Sama szukałam pracy od kwietnia, roznosiłam i wysyłałam mnóstwo CV. Studiuję dziennie, więc to było moim minusem w oczach pracodawcy. Aplikowałam na różne stanowiska - począwszy od kelnerki na przedstawicielu handlowym skończywszy. Od kwietnia miałam 4 rozmowy kwalifikacyjne, ale na tym się kończyło.
Na pocz tego tygodnia zauważyłam ogłoszenie, że w jednym z pubów szukają kelnerki, szybko zaniosłam CV, od razu umówilam się na godziny próbne i dziś idę pierwszy raz do pracy ![]() Dodam jeszcze, że mieszkam w dość sporym mieście, ale tak hermetycznym, że bez znajomośći bardzo ciężko dostać pracę. Jak już mówiłam, szukałam od kwietnia i w końcu trafiłam w odpowiednie miejsce w odpowiednim czasie. Czego i Wam życzę!
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
U mnie nadal cisza
![]() Troche sie boje, ze nie byloby zainteresowania, ale moze wlasnie musze podjac takie ryzyko, zeby cos zarobic.
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Ja szukam pracy od marca i NIC.
![]() Moje doświadczenie w pracy biurowej nic nie daje, moje chęci do pracy, anie starania również. Nawet to, że jestem zdolna do jakichkolwiek poświęceń dla pracy, nawet czekanie na autobus z 3 h też nie jest doceniane. Wszystko bym zrobiła, żeby pracować... ![]() Ale NIESTETY.... bo.... - ucze się zaocznie w szkole policealnej. Pracodawcy wolą żeby w sobote do pracy przyjść (np. w sklepie) niż żeby do szkoła ![]() - bo nie mam doświadczenia (liczy się to nie tylko do sklepów, ale też np. w sieci telefonicznej jako doradca klienta) ...ciekawe skąd mam mieć doświadczenie jak ledwo co szkołe skończyłam. Za 20 lat jak będe już miała to doświadczenie to co mi powiedzą....że za stara jestem???? ![]() ...i tak się kręci ![]() Brak pracy doszedł już do takiego etapu, że pod koniec września wynajmuje z koleżankami mieszkanie w mieście (bo aktualnie mieszkam na wsi), żeby choć tam coś znaleźć ![]() Ale widocznie ucieczka i nowe życie jest tu jedynym sposobem żeby [ kurcze ] pracować i odkładać kase na studia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
Do mnie zadzwonili wczoraj o 19:30 z tego przeklętego call center, do którego już maila chciałam pisać z pretensjami (że przez 2 tygodnie codziennie dodają ogłoszenie, a się nie odzywają). No i w poniedziałek jest spotkanie rekrutacyjne...
Zmniejszyłam wymagania do tego stopnia, że nawet się zgodzę na telemarketing, bo innego wyjścia nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do szukających pracy
![]() od tego roku bedę studiować zaocznie (niestety, mojej specjalnosci nie otworzyli na dziennych) w związku z czym chciałabym znaleźć pracę. Ponieważ w tygodniu mam zajecia dodatkowe (4 x tygodniowo) to interesuje mnie 1/2 etatu lub praca kończąca sie max o 18, najlepiej z możliwością ustalania sobie samemu grafiku. Zarobki nie są dla mnie aktualnie ważne, chodzi mi o prace w zawodzie (albo choc minimalnie związaną z moim zawodem) aby nabierać doświadczenia. Dziś wysłałam 3 cv -jedno do agencji eventowej promującej zdrowe inicjatywy (jestem po promocji zdrowia/edukacji zdrowotnej), drugie do kliniki stomatologicznej (praca z lekarzem na 4 ręcę + dbanie o pacjentów), trzecie do przychodni lekarskiej (rejestracja medyczna). Najbardziej martwi mnie że nie mam doświadczenia i przez to mogę byc od razu skreślana. co prawda miałam praktyki w róznych miejscach ale to tylko praktyki ![]() A nawet jeśli mnie zaproszą na rozmowe to sądze że jest mało prawdopodobne że będą im odpowiadac godziny wktórych mogę pracować ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To trzymajmy wzajemnie kciuki za siebie ![]() A tak wogóle to pierwszy odzew po kilkunastu wysłanych mailach. Przynajmniej wiem, że dochodzą do adresatów ![]() (Chociaż w rodzinnym mieście i tak mnie nic nie trzyma, może to i dobrze)
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Pozwolcie ze sie do Was dolacze
![]() jak narazie szukam pracy tylko przez 2 miesaice ale tez z marnym skutkiem. Potrzebuja pracy od poludnia i na weekendy bo do paziernika zaczynam studia. Moglam teraz siedziec w Grecji na prkaykach ale mnie poprostu z nich wyrzucili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam ze sie rozpisalam sle sie wygadac musialam bo prak pracy mnie juz doluje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Właśnie dostałam telefon
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
nio to gratuluje dziewczyny i powodzenia zycze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj w nocy znalazłam tą ofertę i wysłałam a dziś już telefon |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
nio bo to praca w klubie muzycznym , ale mi taka praca jak najbardziej by odpowidala bo uwielbiam siedziec do pozna w nocy ( albo na ranem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.