Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 09:30   #2971
Call girl
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
no nie slodzimy a tym bardziej bez cytryny bo tez sa ludzie ,kotrzy dodaja

przyzwyczaisz sie ja teraz jakos tak przywyklam ,ze jak sie nie napije trzy razy dziennie czerwonej ,zielonej i bialej herbaty to czegos mi brakuje

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

najlepiej jest pic czerwona herbate pu erh tak naprawde ona najlepiej podkreca metabolizm (bardziej niz czerwona) , biala herbata zas ma najwiecej antyoxydantow o niebo wiecej niz zielona

tutaj zebyscie poczytaly

biala herbata http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/biala

czerwona herbata

http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/czerwona##

http://www.zielona-herbata.com/

zielona herbata
No to namieszałaś z tymi herbatami ja piję tylko zieloną, nie słodzę bo piję ją dla jej właściowści. Gdzie można kupić białą liściastą herbatę?

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:59   #2972
myszkuu
Przyczajenie

Talking Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Dziewczynki bańki chińskie i rowerek stacjonarny, jestem w szoku po 6 dniach stosowania jest efekt, C mam, przpraszam -miałam baaaaaaaaaaardzo duuuuuuuuży, pisałam o swojej histori w watku masaz bańką chińską. Od 1,5 roku walczę i walczę róznymi metodami, codziennym aerobikiem, masazami, kremami itd. od zeszłego czwartku masaż bańkami co drugi dzień, codziennie 60 minut jazdy na najlżejszym obciążeniu na rowerku stacjonarnym i po 6 dniu jest wyraźny efekt!!!! Bedę walczyć dalej - zaczynam wierzyć, że znikinie
myszkuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:05   #2973
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
No to namieszałaś z tymi herbatami ja piję tylko zieloną, nie słodzę bo piję ją dla jej właściowści. Gdzie można kupić białą liściastą herbatę?
wiesz co najlepiej to isc do sklepu z herbatami jesli masz do takiego dostep to na bank tam kupisz
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:07   #2974
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszkuu Pokaż wiadomość
Dziewczynki bańki chińskie i rowerek stacjonarny, jestem w szoku po 6 dniach stosowania jest efekt, C mam, przpraszam -miałam baaaaaaaaaaardzo duuuuuuuuży, pisałam o swojej histori w watku masaz bańką chińską. Od 1,5 roku walczę i walczę róznymi metodami, codziennym aerobikiem, masazami, kremami itd. od zeszłego czwartku masaż bańkami co drugi dzień, codziennie 60 minut jazdy na najlżejszym obciążeniu na rowerku stacjonarnym i po 6 dniu jest wyraźny efekt!!!! Bedę walczyć dalej - zaczynam wierzyć, że znikinie
Nie ściemniasz? Po 6 dniach? ja poł roku jeżdziłam codziennie po 45 minut na rowerze i nic,masuje sie syrenka i niewiele więcej
Stary 2010-02-03, 11:07   #2975
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszkuu Pokaż wiadomość
trzymam kciuki mnie sie udalo tobie tez

Stary 2010-02-03, 11:32   #2976
guniaaa
Wtajemniczenie

Jezu jak wy mnie niemożliwie motywujecie az trudno mi w to uwierzyc,ze mozna to tak szybko osiagnac!
Stary 2010-02-03, 11:53   #2977
madziasNS
Raczkowanie

Motywujcie dalej bo to pomaga, codziennie czytam co piszecie i to wplywa na mnie mobilizująco, a dzisiaj zrobiłam sobie ten pelling z soli i rzeczywiscie skora jak u niemowlaka ...REWELACJA !!!
Stary 2010-02-03, 12:11   #2978
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
Motywujcie dalej bo to pomaga, codziennie czytam co piszecie i to wplywa na mnie mobilizująco, a dzisiaj zrobiłam sobie ten pelling z soli i rzeczywiscie skora jak u niemowlaka ...REWELACJA !!!
no ciesze sie ,ze przypadl ci do gustu powiem ci ,ze on bardzo poprawia cyrkulacje krwi i do tego ma duzo mikroelementow oraz pomaga pozbyc sie toksyn itd wiec same plusy , a jak wspaniale sie po nim balsamy wchalaniaja

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:17
Stary 2010-02-03, 12:27   #2979
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

czy ten peeling z soli trzeba wykonywać tą własnie solą (chyba kłodawska to była?)? bo nie wiem gdzie ta sól kupić.
ja tez widze poprawe w celulicie, a razecz w jego zwalczaniu małymi kroczkami go likwiduje, choc czasami w jakis ostrym świetle wydaje mi sie ze nie ma efektu. ale jednak jakis jest;P a walcze dopiero trzy tyg i wiem ze bedzie lepiej, po prpstu musi
juz sie wkurzam bo czekam na zamówione bańki i jak ich nie by lo tak nie ma! wrrr a juz bym sie chciała nim masować, jak na razie masuje sie codziennie tym masażerem z zeptera ktorego kiedys pokazywalam
Stary 2010-02-03, 12:40   #2980
myszkuu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez guniaaa Pokaż wiadomość
Nie ściemniasz? Po 6 dniach? ja poł roku jeżdziłam codziennie po 45 minut na rowerze i nic,masuje sie syrenka i niewiele więcej
Nie ściemniam - sama nie mogę uwierzyć ;-) bo juz tak długo nic mi nie pomagało... A ile razy jeździłaś na rowerze w tygodniu? codziennie? Ja zaczynajac z rowerem stacjonarnym duzo się naczytałam, jeżeli jeździsz 1-2 razy w tygodniu to podobno za mało i dopiero po 35 minutach spalasz tłuszcz, więc zalecają 60 minut optymalnie i jazde 5-7 dni w tygodniu.
Stary 2010-02-03, 12:50   #2981
karoolaaa
Zakorzenienie

dziewczyny ktore banki zamawialyscie? bo na all widzialam kilka "modeli" i nie wiem ktory wybrac ...
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 13:29   #2982
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czy ten peeling z soli trzeba wykonywać tą własnie solą (chyba kłodawska to była?)? bo nie wiem gdzie ta sól kupić.
ja tez widze poprawe w celulicie, a razecz w jego zwalczaniu małymi kroczkami go likwiduje, choc czasami w jakis ostrym świetle wydaje mi sie ze nie ma efektu. ale jednak jakis jest;P a walcze dopiero trzy tyg i wiem ze bedzie lepiej, po prpstu musi
juz sie wkurzam bo czekam na zamówione bańki i jak ich nie by lo tak nie ma! wrrr a juz bym sie chciała nim masować, jak na razie masuje sie codziennie tym masażerem z zeptera ktorego kiedys pokazywalam

klodawska sol gruboziarnista taka nieoczyszczona kupisz w zwyklym sklepie spozywczym moze byc inna ale najlepiej zeby byla gruboziarnista bo ja np tutaj w uk nie moge kupic takiej gruboziarnistej wszedzie taka oczyszczona mialka i widze ,ze efekt troszke gorszy

Stary 2010-02-03, 14:00   #2983
myszkuu
Przyczajenie

A

Edytowane przez myszkuu
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:02
Stary 2010-02-03, 21:31   #2984
Dog-Rose
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn z bańkami
Czy wy na udach robicie ruchy dół-góra, góra-dół czy kuliste?
No i ile mniej więcej minut masujecie się?
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:04   #2985
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore banki zamawialyscie? bo na all widzialam kilka "modeli" i nie wiem ktory wybrac ...

ponawiam pytanie
Stary 2010-02-04, 09:20   #2986
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

trzeba zamówić te gumowe niebieskie ktore sa pakowane po 4, różne rozmiary koło 24 zł z przesyłką
ja na moje czekam juz tydzien i pomału trace cierpliwość mój celulit też!
Stary 2010-02-04, 09:29   #2987
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
trzeba zamówić te gumowe niebieskie ktore sa pakowane po 4, różne rozmiary koło 24 zł z przesyłką
Ja za takie same zapłaciłam w aptece 29zł. Troszkę może drożej, ale już od razu je miałam
Stary 2010-02-04, 09:36   #2988
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z bańkami
Czy wy na udach robicie ruchy dół-góra, góra-dół czy kuliste?
No i ile mniej więcej minut masujecie się?
To zależy w miejscach gdzie masz duży celulit jak masujesz kolistymi ruchami to momentami boli. Dlatego masuję jak Ci się podoba i jest Ci wygodnie, ja na początku robiłam ruchy góra dół, teraz robie koliste - chyba się troche cellulit rozbił więc mniej boli.

Ile czasu masuję? Powiem tak masuję do momenty aż cała noga jest jednolicie czerwona. Na początku masażu masz takie plamy czerwone i białe, w końcu cała noga robi się ciepła i czerwona wtedy przestaje wklepuje krem na naczynka i tyle

Stary 2010-02-04, 10:22   #2989
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja za takie same zapłaciłam w aptece 29zł. Troszkę może drożej, ale już od razu je miałam
dziekuje za odpowiedz
Stary 2010-02-04, 10:24   #2990
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

zachciało mi sie zakupów na allegro to mam;p teraz musze czekac
Stary 2010-02-04, 11:49   #2991
Call girl
Raczkowanie

Wróciłam do ćwiczeń na stepperze, normalnie masakra 20 minut i padam znówu musze walczyć od początku i codziennie dodawać sobie 5 minut więcej ehhhh te lenistwo...

Stary 2010-02-04, 12:27   #2992
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
Wróciłam do ćwiczeń na stepperze, normalnie masakra 20 minut i padam znówu musze walczyć od początku i codziennie dodawać sobie 5 minut więcej ehhhh te lenistwo...
a ja sobie dzis zrobilam maly test scisnelam skore na udach (tyl ud) i nie ma cellulitu wiec chyba pozbylam sie go na dobre (mam nadzieje )

Call girl tez kiedys chodzilam sobie na steperku az zle stapnelam i ulamalam caly pedal no i sie moje cwiczenia na steperze skonczyly

Stary 2010-02-04, 13:23   #2993
karoolaaa
Zakorzenienie

a czy ktoras z Was stosowala moze ten masazer z allegro i banki chinskie i moglaby zrobic male porownanie zastanawiam sie co kupic
Stary 2010-02-04, 13:38   #2994
anna2222
Przyczajenie

Witajcie wszyscy

Mam od dawna problem z cellulitem, bo niestety u mnie w rodzinie jest dziedziczny. Walczyłam z nim pilingiem kawowym, kremami i folią aluminiową wraz z spożywczą.

Wiem, ze tego robić nie wolno, ale mieszałam wiele kremów na raz i taką mieszankę nakładałam na uda i pupę, owijałam się folią spożywczą a na to aluminiową, nagrzewałam całość lekko suszarkę tworząc efekt sauny i szybko kładłam się pod koc zawijając się szczelnie, leżałam tak ok 30 min i wklepywałam resztkę kremu. Szybko można pozbyć się ok 1cm z każdego uda. Nie piłam przy tym dużo wody, bo nie lubię chodzić co chwilę do talety. Piłam raz herbatę, raz sok pomarańczowy, ale pilnowałam diety, nie jadłam nic smażonego, zni frytek, pizzy, ziemniaków itp. jadłam płatki, jogurty, banany, jajka, pieczywo pełnoziarniste, pomarańcze, pomidory, ser biały i żółty, unikałam wędlin (chyba, że z kurczaka). Kupiłam sobie obciążniki na kostki i robiłam wymachy nogami w każda możliwa stronę

Tak w ok. miesiąc pozbyłam się prawie całego cellulitu.
A dodam, ze biorę tabletki anty i mam siedzący tryb pracy.

Mam tylko problem z jednym małym fragmentem (cm od końca pośladka) tuż pod pośladkami. Dawniej pokrywał całe uda. Do tego jest to cellulit asymetryczny z lewej strony mam go duuużo więcej, nie wiem dlaczego.
Macie może jakiś sposób na to? Jakieś ćwiczenia na akurat tą część ciała? Folią ciężko się w tym miejscu okryć może to dlatego?błagam o pomoc.
anna2222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:48   #2995
Ilena
Zakorzenienie

zawsze lubiłam pić herbaty .. czerwona i zielona.. jakieś 2 miesiące temu dorzuciłam białą i teraz najczęściej ją popijam i muszę przyznać że mam mniejszy cellulit.. myślę że wydatek niewielki a może na was podziała

cyt :
Eliksir młodości
Biała herbata to najdroższy, najrzadziej spotykany i cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek. Ten rodzaj herbaty wytwarzany jest głównie w Chinach. Jego produkcja jest limitowana, odbywa się według starej, chińskiej, rygorystycznie przestrzeganej metody.

O wyjątkowości tej herbaty może również świadczyć sposób przeprowadzania zbiorów, które odbywają się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Uzyskuje się ją wyłącznie z pąków liści.

Herbaty białe zwane są inaczej herbatami lekko fermentowanymi dlatego, że stopień fermentacji wynosi jedynie około 10-15%. Obróbka jest bardzo prosta, zwraca się uwagę na to, aby nie uszkodzić delikatnych i młodych pędów. Dlatego poddaje się je jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, natomiast nie praży się ich ani nie zwija.

Liście po przejściu przez etap suszenia w warunkach naturalnych mają srebrny odcień, widoczne są delikatne włoski (tzw. silver tips). Niektóre z nich, to tzw. białe herbaty pąkowe, nie zawierające w ogóle rozwiniętych liści, ale występują również białe herbaty liściowe, które wytwarzane są z pędów o jednym pąku i 2-3 rozwiniętych liściach. Ponieważ pąki nadają suchej herbacie szarobiały kolor, tę grupę herbat nazywa się „białymi”.

Napar białej herbaty o jasnej słomkowej barwie, odznacza się delikatnym smakiem o subtelnym aromacie. Dzięki zastosowaniu odpowiedniej technologii obróbki, ten rodzaj herbat nie traci nic ze swoich naturalnych właściwości podczas procesu produkcji.

Właściwości białej herbaty:

* zawiera dużo witaminy C oraz kofeiny, która intensywnie pobudza i orzeźwia. Ma działanie orzeźwiające, ale także, co niezwykle istotne, wspomaga koncentrację. Polecana jest szczególnie na lato dla tych, którzy w upały muszą pracować intelektualnie. Wielu poleca ją także zamiast kawy. Jest o wiele zdrowsza, a również silnie pobudza. Jest również środkiem, który redukuje napięcie i stresy

* posiada najsilniejsze właściwości antyoksydacyjne i antymutagenne (zmniejsza ryzyko powstawania zmian nowotworowych w komórkach) ze wszystkich znanych herbat, trzy razy większe niż zielona herbata. Dlatego poleca się ją przede wszystkim tym osobom, które mogą być obciążone genetycznie chorobą nowotworową

* zawiera polifenole, chroniące organizm przed atakiem wolnych rodników, które są odpowiedzialne za proces starzenia się organizmu. Biała herbata zawiera aż 47% polifenoli , to znacznie wiecej niż zielona, która ma ich 20%. Jedna filiżanka białej herbaty zawiera tyle polifenoili, ile 12 szklanek soku pomarańczowego. Dlatego nazywana jest często „eliksirem młodości”.
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 17:31   #2996
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
a ja sobie dzis zrobilam maly test scisnelam skore na udach (tyl ud) i nie ma cellulitu wiec chyba pozbylam sie go na dobre (mam nadzieje )
Czyli wcześniej miałaś cellulit widoczny bez ściskania, a teraz po bańkach nawet jak ściskasz uda, to gładziutka skóra??? I po jakim czasie masowania taka wielka zmiana nastąpiła?
Stary 2010-02-04, 19:13   #2997
kitek1401
Przyczajenie

dziewczyny, a stosowała któraś z Was może Oligo.DX?
kitek1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 20:28   #2998
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

znalazłam ciekawy artykuł o cellulicie pozwole sobie zacytować kilka zdań)

Dlaczego intensywne uprawianie sportu nie uwolni nas od cellulitu?

Wszelkie sporty uprawiane zbyt intensywnie za szybko rozwijają mięśnie nóg, które uciskają na tkankę podskórną, zmniejszają jej ukrwienie, zwiększają obrzęk wokół komórek tłuszczowych i grudki stają się bardziej widoczne. Poza tym, przy forsownych ćwiczeniach organizm spala nie tłuszcz, lecz cukier.

Jakie ćwiczenia pomogą przywrócić naszej skórze gładki wygląd?

Takie, w których ruch będzie połączony z umiarkowanym wysiłkiem, np. codzienne spacery marszowym krokiem, niezbyt intensywna jazda na rowerze, pływanie. Podczas takiego ruchu krew i limfa zaczynają szybciej krążyć i pomagają oczyścić komórki z toksyn. Dobre efekty daje też niezbyt forsowna gimnastyka, ale ćwiczyć trzeba regularnie, pięć razy w tygodniu i nie krócej niż pół godziny, bo dopiero po 30 minutach gimnastyki zaczynamy spalać tłuszcz.
Jakie znaczenie w walce z cellulitem ma dieta?

Spore. Powinno się jeść produkty lekkostrawne, niskokaloryczne, bogate w błonnik, bo pobudzają one przemianę materii. Białe pieczywo warto zastąpić razowym i zrezygnować z czerwonego mięsa, które jest ciężkostrawne i bardziej tłuste niż białe, jeść więcej ryb, warzyw i owoców. Jeśli będziemy jeść tłusto i dopieszczać się słodyczami, tłuszczyk będzie się odkładać, a przy skłonnościach - pojawi się cellulit.

Dlaczego zmagania z cel lulitem trzeba prowadzić zawsze na wielu frontach?

Warto zacząć od zbadania poziomu hormonów i wyrównania ewentualnych zaburzeń. Gdy zlikwidujemy przyczynę, łatwiej pozbędziemy się wroga. Ale rozbicie grudek, spalenie tłuszczu i usprawnienie przepływu limfy (odprowadzi ona zalegające w tkankach toksyny i wodę, oczyści je i pomoże usunąć cellulitowe grudki) nie jest łatwym zadaniem. Trzeba więc systematycznie stosować odpowiednie kosmetyki, masaże, trzymać się ustalonej diety i ćwiczyć.
Jak działają pigułki zwalczające cellulit?

Poprawiają one ukrwienie w tkance tłuszczowej (komórki są lepiej oczyszczone z toksyn i odżywione), pobudzają metabolizm w komórkach tłuszczowych. To sprawia, że cellulitowe grudki łatwiej się uwalniają i skóra robi się gładsza. By efekty stały się widoczne, trzeba je przyjmować regularnie przez kilka tygodni.
źródło: kobieta.gazeta.pl
Stary 2010-02-04, 22:43   #2999
avOniasta
Raczkowanie

Cytat:
Czyli wcześniej miałaś cellulit widoczny bez ściskania, a teraz po bańkach nawet jak ściskasz uda, to gładziutka skóra??? I po jakim czasie masowania taka wielka zmiana nastąpiła?
ten szok jest niepotrzebny pan C nie zniknie od samych baniek.. wróć do wcześniejszych stron i poczytaj troche wypowiedzi Aaliyah1981
ta to sie natrudziła ,ale doszła do tego ,do czego kazda z nas pragnie dojść!

Ja tylko czekam na wiosne i wybieram się na rower. Co do ćwiczeń to wzięłam się za siebie i ćwicze codziennie te 8mio minutowe ćwiczenia z youtube na pośladki, na uda, na nogi i na brzuch
po takich ćwiczeniach masuje się masażerem próżniowym, idę wziąć kąpiel i wklepuje balsam
miałam dziś smaka na kebaba,ale dałam rade haha
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 22:52   #3000
twizzy
Zadomowienie

a dla mnie świetna jest zielona herbataczuję się po niej lżejsza,mam gładszą skórę i przede wszystkim chroni mnie przed powstawaniem cellulitu.Jednak na moje oko-cellulit zmalał,a piję ją codziennie w dużych ilościach(ok.1 litra)

a i oczywiście masuję uda i pośladki gąbką syreną,robię peelingi.Teraz dochodzą ćwiczenia
twizzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości