![]() |
#2971 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Cytat:
![]() Ja dostałam od nich odpowiedź chyba po trzecim zgłoszeniu- oczywiście standardową automatyczną odmowną- jak chyba większość tutaj ...
![]() |
#2972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od jakiegoś roku odpowiadają chyba na każde zgłoszenie. Niestety mi zawsze tak samo;p
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Rozeznanie
|
Mnie odpisali że owszem i biżuteria i zdjęcia im się podobają ale nie przyjmują już żadnych twórców biżuterii bo teraz szukają innego asortymentu do galerii
![]() ![]() ![]()
#2974 | |
Wtajemniczenie
|
ja do paki nawet nie wysłałam... do Arsneo boję się wysłać... no cóż może jestem za mało zdolna lub kreatywna
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z Paki na razie dostałam tylko automatycznego maila że mam czekać na odpowiedź - przynajmniej wiem, że doszło. Jeśli się nie dostanę - trudno, będę próbować gdzie indziej. Ale spróbować zawsze warto, a nóż, widelec sie uda ![]()
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy w Modnej jest wymóg, ze kolczyki musza być srebrne? Nic nie napisali o tym w regulaminie, ale może panuje jakas niepisana umowa... Czy łatwo się tam dostać i czy Modna ma przyzwoity ruch?
#2977 |
Zadomowienie
|
Mnie Modna nie odpowiedziała na zgłoszenie. Ich zakładka o współpracy nie działała. Poczytaj w tym wątku, to znajdziesz sporo o Modnej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
Była kiedyś mowa o tym, że można wstawiać tylko prace w srebrze, chyba że dane materiały w srebrze nie istnieją bądź byłyby bardzo kosztowne (np. koperty zegarków). Z tego co wiem, to w tej chwili nie jest łatwo się dostać - mają sporo projektantów i przyjmują tych, których prace się wyróżniają na tle tego co już mają (jak w większości galerii zresztą). A ruch jest przyzwoity.
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny sprzedające w Brocante powiedzcie mi jak tam z ruchem? Właśnie oglądam sprzedane prace i jakoś mało tam biżu.
#2980 |
Rozeznanie
|
Dostałam się tam jakiś czas temu i (nie wiem dlaczego) wydawało mi się, że to prężna galeria, ale zaczynam się zastanawiać nad wycofaniem się, bo faktycznie biżuteria prawie wcale się tam nie sprzedaje. Idą głównie jakieś karteczki, decoupage itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Aha.. tego się bvałam... tej pracy w srebrze - wiem, dziewczyny,m że wiele rzeczy tu omawiacie i sukcesywnie poczytuję Was, ale będę co jakiś czas o coś pytać, czego nie zdążę doczytać. chcę jeszcze w tym miesiącu zadziałać coś z tymi galeriami. Im szybciej tym lepiej. A co poiwecie o decobazar? Odniosłam wrażęnie, ze za dużo jest tam wszystkiego i że trudno tam cokolwiek sprzedać....
A moze ellefant?
![]() |
#2982 |
Zadomowienie
|
wilczex - gdyby była galeria do której łatwo się dostać i był tam spory ruch/sprzedaż na projektanta, to już większość z nas by tam była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Na początek chcę polecieć z modeliną i zwyklakami (ewentualnie). Bo nad wrappami pracuję usilnie i raczej nie nadają się jeszcze do galerii. Ale generalnie mój plan na siebie to jest modelina, wrappy i eleganckie zwyklaki.
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Lunamin - mi nie chodzi dokładnie o taką sytuację jak napisałaś.. Chodzi mi o to, e PRZYPUSZCZALNIE w decobazar jest w regulamnie napisane, ze nie możesz wystawiać produktów wystawianych u nich w innych galeriach. Więc wystawiasz tlyko tam. Okazuje sie, że jest tam tylu projektantów, ze żeby dokopać się do moich prac trzeba przelecieć powiedzmy 20 stron z kolczykami. Nikomu się nie chcce tlye szukać, więc nikt nie dociera do moich rzeczy. Nikt nie kupuje. A ja nie mogę tego sprzedać, b o regulamin zakazuje. Więc chodzi mi raczj o taką galerię w której ALBO jest spory ruch i tam mogę zgodzić się na regulamin zakazujący sprzedaży w innych galeriach ALBO ruch jest słaby ale mogę wystawiać w innych galeriach i wycofać u nich kiedy sprzedam towar gdzieś indziej. Mam nadzieje, że uściśliłam. ![]()
#2985 |
Zadomowienie
|
wilczex ale tak właśnie wygląda sytuacja w galeriach- niemal WSZYSTKIE niezależnie od ruchu maja zapis, że możesz daną prace wystawić tylko u nich albo w swojej własnej galerii- każda z nas decydując się na współpracę z galeriami się na to godzi. Niestety żeby sprzedać musisz być widoczna a żeby być widoczna musisz wystawiać dużo i często- im większy ruch w galerii tym więcej by być ciągle na pierwszej stronie. A im więcej musisz wystawić tym większa inwestycja w materiały- tak to wygląda w praktyce.
Wracając do Twoich prac- na Twoim miejscu zaczełabym od tych słabiej notowanych galerii albo od allegro- Twoje prace są dośc poczatkujace, wykonane z posrebrzanych elementów, nie wyrobiłaś sobie jeszcze własnego stylu wiec lepiej popraktykowac sobie nawet w mało znanej galeryjce zanim sie wystartuje do lepszej. Co do pomysłu by skupic się na wszystkich technikach to osobiście średnio mnie taki pomysł przekonuje- wrapy z załozenia są bizuterią elegancką i ekskluzywną- o ile pomysł połaczenia ich z eleganckimi zwyklakami jest jeszcze ok o tyle łączenie ich z modelinowymi "stforkami" adresowanymi raczej do dzieci i nastolatek to już lekka przesada- ja osobiscie nie chcialabym byc postrzegana jako artysta który sprzedaje "mydło i powidło"
![]() |
#2986 |
Zadomowienie
|
Reverie1, zgadzam się z Tobą całkowicie - dlatego nie chcę wystawiać tych wszystkich technik w jednej galerii. Nie ukrywam, ze najbardziej zalezy mi na wrappkach, bo strasznie mi sie podobają, ale póki nie nauczę się robić tego lepiej nie będę ich pokazywać w gaaleriach ( nawet jeśli któraś chciałaby je pokazać).
Dlatego też chcę startować od modeliny i składaków, bo są dużo prostsze ( chociaz biżu z modeliny tez może być elegancka i efektowna, ale to też trzeba wyćwiczyć. Więc ćwicze.) Aktualnie robię z modeliny coś takiego jak mówisz - wesołe stworki jakieś takie dla małolat. Co nie znaczy, że to jest moim celem. To jest taka odskocznia od drutu i że tak powiem "wprawki". Uważam, że na dzień dzisiajeszy modelinowe stworki wychodzą mi najlepiej, zwyklaki fajne się też zdarzają, dlatego, podkreślam jeszcze raz, chcę z nimi W TEJ CHWILI startować do galerii. A to, że u mnie w wątku jest dużo różnych technik nie oznacza wcale, e nie mam pomysłu na siebie. Przeciwnie. Ja po prostu jestem taką osobą, któa szybko się nudzi. A nie chcę aby wrappki mi się znudziły, jak będę je tłuc codziennie przez powiedzmy pół roku. Dlatego wymyśliałam sobie modelinę - odpoczywają palce a i ja mam nczas na przemyślenie następnego wzoru. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- A co do Allegro - próbowałam, ale nie dziwię się, że nikt nic nie kupował. Nie żeby, uważałam ,że moje prace są jakieś genialne, bo zdaję sobie sprawę z tego, że nie są ,ale mi też nie chciałoby się przekopywać przez ileś stron gołego drutu i wystających żyłek..... Wolałabym właśnie iść do galerii jakiejś.
#2987 |
Wtajemniczenie
|
Sprzedaż na allegro chyba raczej mija się z celem - żeby coś sprzedać trzeba mieć kupę szczęścia.
Mam do was pytanie odnoście galerii Fiu Fiu. Ma bardzo fajna, przejrzystą szatę graficzną, natomiast z tego co wyczytałam na forum ze sprzedażą kiepsko. Ilość sprzedanych w galerii też niewielka. Czy sytuacja tam nadal tak kiepsko wygląda? A może sie coś ruszyło? Szanse że Paka mnie przyjmie są raczej niewielkie ![]() SZOK: Pakamera odpisał na mojego maila. Po 2 dniach. Proszą żebym wysłała zdjęcia w załącznikach, a nie w linkach jak to zrobiłam wcześniej (nie chciałam żeby wiadomość była za duża - niestety maja tam te idiotyczne ograniczenia). Właśnie wysłałam zgłoszenie po raz drugi, tym razem z załącznikami. Mam nadzieję, że nie będą za duże. To miło z ich strony że okazali mi tyle zainteresowania ![]() ![]() Odpisali. Dostałam właśnie szablonową odpowiedź odmowną - "prace bardzo im się podobały, ale na chwilę obecną przyjmują wiele zgłoszeń i chętnie obejrzą moje prace w przyszłości" No, cóż, szkoda. Ale przynajmniej wiem na czym stoję. I muszę przyznać, że odpowiedzieli błyskawicznie ![]()
Edytowane przez czarna kawa Czas edycji: 2010-09-03 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, śledzę ten wątek sukcesywnie, i mam pytanie odnośnie galerii modna.pl i ArsNeo. Czy modna po modernizacji odpisuje na zgłoszenia czy tylko na te, które ich interesują, jak w wypadku ArsNeo?
Jak patrzę na asortyment w galeriach, który zawiera już chyba wszystkie techniki, które można użyć (i to w dodatku wszystkie mają projektantów, którzy te techniki stosują na niezwykle zaawansowanym poziomie), zastanawiam się, czy jest jeszcze jakaś szansa by się dostać do grona projektantów tych dwóch galerii. Powoli zaczyna mnie to dołować i tracę wigor. ![]()
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
AN nadal przyjmuje projektantów - Raven się niedawno dostała, ja też świeżynka w tej galerii jestem, bo dopiero od paru miesięcy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
Biorąc pod uwagę wrappy autorstwa Poppy,Litori, Moniki Laskowskiej i wielu innych niezwykłych twórców, którzy są już w galeriach, to będzie ciężki kawałek chleba by jeszcze czymś zadziwić właścicieli galerii. No tak, ale próbować zawsze można. Idę strzelić sobie w kolano, by przypadkiem nie uciec z krzykiem przed tymi próbami.
![]()
Mój wrappkowy chaos i nie tylko: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=418993 Edytowane przez almien Czas edycji: 2010-09-03 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
BAN stały
|
A jeszcze zobaczcie tą galerie rękodzieła
................. Działa bezpłatnie Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2010-09-04 o 19:02 Powód: usunięcie linku |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie ma co się dziwić - robisz takie rzeczy że szczęka opada ![]()
![]() |
#2995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieaktualne od baaardzo dawna. Ale fakt, akceptujemy mniej zgłoszeń niż kiedyś i żeby się dostać trzeba zaprezentować coś lepszego od średniej w galerii i dobrze sfotografowanego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Si
![]() ![]() Dzięki czarna kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
Poice gratuluję - i fajny dzionek miałaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paki gratuluję, sprzedaży też, choć ja się chyba załamię, bo to mój ukochany był ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Rozeznanie
|
Poice wielkie gratulacje
![]() ![]() A że Metropolis się sprzedał to nic dziwnego, ja tez się w nim kochałam ![]()
moje artclayowce:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post17085902 Edytowane przez frufelek Czas edycji: 2010-09-03 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zadomowienie
|
Mnie też coś wczoraj podkusiło i wysłałam kolejne zgłoszenie do paki. I również dostałam nieszablonową odpowiedź.
![]() ![]() Acha, i gratuluję Poice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.