|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III
dołanczam do Was dziewuszki
mam zamiar być doskonała w najdrobniejszych szczegółach Od wtorku chodze idealne prosto z głową podniesioną ojć myślałąm, że mi kręgosłup szczeli, ale dziś już mi troche lepiej to wychodziło nie boli tak i naturalniej wyglądałam.Mam nadzieje, że szybko to opanuje.
|
|
|
|
#2972 | ||||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj a ja zaraz mykam pod prysznic żeby na na wspólnej już pachnieć i błyszczeć
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za baty , ja też ide pod prysznic a potem balsamowanie
|
|
|
|
#2975 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
moja współlokatorka potrafi robić takie ładne fale prostownicą... a ja próbowałam już parę razy i nic mi nie wychodzi, ułomna jakaś jestem chyba w tej dziedzinie...Cytat:
ja dziś troszkę się furą powoziłam ale cały dzien paliłam jak smok- zła jestem na siebie bo to ani zdrowe na urode też nie za dobre....czekam aż łazienka się zwolni i idę się pięknić
|
|
|
#2976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2977 |
|
BAN stały
|
Kobietki, a czy wiecie, że dziś jest międzynarodowy dzień urody?
|
|
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
ja też własnie po 2 miesiacach dopiero powiedzialam i tez zrozumial : )
|
|
|
|
#2979 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
kurczę kończą mi się wszystkie kosmetyki po kolei, będę musiała chyba w tym miesiącu swój portfel mocno zmaltretować..
|
|
|
#2980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miałam dziś męczący dzień. Boli mnie wszystko po wfie, musiałam lecieć na autobus na drugi koniec miasta bo są remonty i zmieniła się trasa, zmokłam, zmarzłam, zgłodniałam Ale jeszcze tylko jutro sześć lekcji, zajęcia aktorskie i wolne I zmieniłam zdanie, chyba jednak nie będę aż tyle ścinać włosów, tylko końcówki
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że teraz mam normalne włosy, więc chyba zmył. Choć może to sprawka wcześniejszego szamponu, bo nigdy go nie używałam.
|
|
|
#2983 |
|
CABIN CREW
|
a ja mam już nowy avon i zaraz będę sobie przeglądała
wróciłam ze spaceru z psiakiem zmarzłam aż sięboje potem eveline'm smarować bo będzie mi jeszcze bardziej zimno...jutro mam zamiar wypróbować ten sposó na cellulit z kawą i folią...
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór Wszystkim
Jejku, dopiero o tej porze udało mi się wejść na Wizaż...Miało być popołudniu wyszedł późny wieczór... Miałam dość ciężki dzień w szkole - mam już tyle zadanych wypracowań, że nie wiem od czego zacząć.Jedynym plusem był chyba fakt, że zostałam pochwalona od nowej babki od hotelarstwa za aktywność i wiedzę - akurat jeśli chodzi o zawodowe przedmioty, to je lubię i łatwo mi wchodzą -gorzej ze 'zwykłymi ścisłowymi.." Później jakoś tak wyszło, że z Tż'em spędziłam kawałek popołudnia a ok.18 moja kuzynka wybłagała mnie wręcz, czy aby na jutro nie pomogłabym jej(czyt.zrobiła za nią ..) takiego albumu na 40lecie małżeństwa jej teściów, bo dzisiaj jej córeczka dostała gorączkę, do tego ona ma pełne ręce roboty z pracy i nie ma jak, a całkowicie zapomniała o prezencie - ona zawsze była zakręcona... No i Ola oczywiście pomogła, fakt faktem ja lubię tworzyć takie rzeczy z sentencjami, zdjęciami itd. ale nie o tej porze i nie 'na zaraz'...No ale i tak szybciutko się z tym uporałam, dzięki Bogu No, ale teraz się wykąpałam, zrobiłam sobie herbatkę i będę Was nadrabiać
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy nieszczególne, wkurzona jestem. Wróciłam z butami (2 pary!) i torebką zamiast torbą kosmetyków.
Teraz śmierdzę olejem, bo smażyłam placki i dymem, bo zapaliłam w kominku. No normalnie cud, a tż będzie za pół godziny. Nie zdążę się zrobić
|
|
#2986 |
|
CABIN CREW
|
a mnie tak głowa boli....
nie mam na nic siły, dziś chyba tylko podstawowa pielęgnacja będzie....
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś z Was próbował jakiś nowy szampon z garniera dodający objętości wraz z odżywką? na dniach będę robić wyprawkę na studia na stancje i juz gromadze kosmetyki
i chcę zmienic szampon bo zazwyczaj używam z oriflame dodający objętości ale jakos coraz mniej mi sie podoba
|
|
#2988 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
a jak mi się skończy to kupię pewnie coś ziołowego.. ale ja mam takie problemowe włosy no i potrzebuje specjalnej pielęgnacji (zaczęłam unikać sylikonów ..)właśnie widziałam reklamę reeboków tych easytone które maja niby zwiększać prace pośladków.... i powiem wam że już od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie, szczególnie że nie mam już na stanie żadnych sportowych butów.... tylko czy są one warte ceny???
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
angelinmyheart - turystykę i rekreację powiadasz? kurczę, co jakiś post to bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że mamy tak wiele wspólnego, że szok
- ja aktualnie jestem w technikum hotelarskim, także tematyka nauki podobna A rozmawiałaś z nim już na ten temat?? Talullah - zdrowiej i to jak najszybciej !! ![]() ![]() loluska - dziękujęę ale co do figurki - tak jak wspominałam, po powrocie z wakacji do Polski znów przybrałam ciałka i chcę wrócić do tej figurki ze zdjęć, ale jeszcze odchudzić nóżki bardziej Aaaaa ! I zapomniałabym ! Jesteś śliczna ! A włosy pierwsza klasa ![]() Cytat:
Filtry przeciwsłoneczne chronią przez promieniowaniem ultrafioletowym (UV) - promienie UVB dociera do naszego naskórka i skóry właściwej i to właśnie te promienie odpowiedzialne są za naszą opaleniznę. Promienie UVB przyczyniają się do oparzeń/poparzeń skóry, przyspieszają starzenie się skóry (zmarszczki) , powodują przebarwienia. Promienie UVA zaś dochodzą najgłębiej - do warstwy podskórnej i to właśnie one działają najgorzej - prowadzą oczywiście do bardzo szybkiego starzenia się skóry, dużej ilości przebarwień, fotoalergii(uczulenie na słońce) oraz nowotworów skóry.. A do tego - promienie te w przeciwieństwie do UVB 'występują' okrągły rok - niezależnie od pory roku, dnia czy godziny - ich stężenie zimą jest tak samo wysokie jak latem, przenikają one również przez szyby, chmury. Co do brązowego odcienia skóry - tak naprawdę zawdzięczamy ją temu, iż nasza skóra broni się przed słońcem właśnie brązowym, że to tak nazwę barwnikiem - dlatego osoby z jasną karnacją, takie które nie opalają się na brązowo mają zazwyczaj czerwoną skórę - i tak właśnie wygląda nasze ciało pod 'warstwą' opalenizny, tylko, że my tego nie dostrzegamy. Dlatego właśnie używa się filtrów - w celu zapobiegnięcia bardzo,ale to bardzo przykrym skutkom wygrzewania się na słoneczku i dla młodego wyglądu w przyszłości ![]() Do tego nie wiem czy wiesz, ale dermatolodzy zazwyczaj przeżywają prawdziwy boom na przełomie września/października - zazwyczaj osoby, które nawet nie mają dużego problemu z cerą, po wakacjach zazwyczaj występuje wysyp, albo co gorsze osoby z trądzikiem smażą się na słońcu, żeby polepszyć cerę - owszem ona się w jakimś stopniu poprawi, wysuszą się krostki itd. ale potem to wraca z potrójną siłą z powrotem !! Tak samo, te przedwczesne zmarszczki, lub głębokie zmarszczki itp. są spowodowane tak naprawdę słońcem! A czemu 50? Ponieważ blokuje ona aż 98% promieniowania słonecznego! - a dla ścisłości - nie ma filtra, który chroniłby w 100%. A i jeszcze dziewczyny używają filtrów 50 właśnie ze względu na trądzik bądź ze względu na kurację dermatologiczną kwasami - ja należę do takich osób No , a przy okazji mam tą ochronę i świadomość, że będę bledziutka, ale moja buźka w przyszłości będzie wyglądała jakieś 10lat młodziej ![]() Przepraszam, że się tak rozpisałam,ale chciałam tak wszystko razem jakoś ogarnąć i wyjaśnić.. Mam nadzieję, że pomogłam P.S: Jeszcze gdzieś mi się rzuciło w oczy, dlaczego trzeba odczekiwać 15min. po nałożeniu - gdyż ogólnie przy KAŻDYM kremie powinno się odczekiwać ok.15 min , aż się dobrze wchłonie i zacznie 'pracować' - tego makijaż po takim odczekaniu lepiej się rozprowadza i o wiele lepiej trzyma I w filtrach jest to samo - 15-20min. to takie minimum - on musi się wchłonąć, przy tym niektóre przestają aż tak świecić , zacząć pracować itd.
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
_Alessandra to miło, że się ma z kimś dużo wspólnego.
Moja specjalizacja to może będzie hotelarstwo i gastronomia, ale jeszcze zobaczę. Wiesz, a co do Tż to wczoraj wpadł na ten pomysł i tak sobie dzisiaj pomyślałam, że na razie nic nie będę mu mówić w sumie do czerwca, czy lipca dużo się jeszcze może zmienić.
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
spinacz witaj
![]() Kurcze dostalam dzisiaj @ i nie czuje sie najlepiej,ale w sumie sie ciesze,bo mialam pewne obawy,ze moze nam sie powiekszyc rodzina ,ale na szczescie watpliwosci rozwiane i po dwumiesiecznej przerwie wrocilam do tabletek anty,tylko tym razem o mniejszej ilosci hormonow,mam nadzieje,ze skutkow ubocznych nie bedzie i po cichu licze,ze powiekszy mi sie biust![]() Co do pielegnacji dzis tylko podstawy(chociaz nie jest tego tak malo),za to jutro zrobie dla siebie cos wiecej,w planach mam m.in wizyte u kosmetyczki na henne i regulacje brwi
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
Kitka
![]() Tak jestem z mazur, a dokładnie z miata gdzie co roku w lipcu odbywa się piknik COUNTRY ![]() Ja miałam dzień cały zalatany.. Kupiłam zakupy żywieniowe, miód , i czarne dzinsy z fajnymi motywami na kieszeniach na pupie i z przodu.. Normalnie się w nich zakochałam , idealnie podkreślają moją pupe ![]() dzis była tylko podstawa, ale zaraz na włoski nałoże na końcówki olej rycynowy, a na skalp jakąś odżywke iołową i nawilżającą..
|
#2993 |
|
CABIN CREW
|
właśnie sobie poczytałam co jest napisane na tym serum eveline do biust i.... podobno w 8 tygodni sprawia że biust się powiększa....
chyba normalnie się zmierzę żeby sprawdzić czy to prawda...
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() mi wczoraj internet nie działał to się położyłam wcześniej i nawet wyspałam chociaż dzisiaj miałam strasznie drażliwy dzień, nie wiem czy to przez tę pogodę czy co... wszystko mnie irytowało i najlepszym pomysłem dnia dzisiejszego było położenie się pod kocyk pod koniec dnia jak już nie miałam obowiązków. Teraz całe spamowanie przede mną, ale tak mi zimno, że siedzę opatulona kocykiem i ani mi się śni z pod niego wychodzić, wrrr czuję jesień
|
|
|
|
#2995 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
tzn jeżeli jestem u rodziców...
|
|
|
#2996 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj dzień urody, a ja oprócz zakupów nie zrobiłam dla siebie nic. Idę to nadrobić. W domku mam cieplutko, bo napalone, więc spokojnie lecę pod prysznic. Jak skończę to napiszę wszystko co udało mi się zrobić
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale dokładnie tyle kasy wyrzucić, a potem się okaże, że to tak naprawdę pic na wodę...? Kurczę, piszcie Kobitki jak któraś miała Jedyne co wiem, to to, że trudno na nich trzyma się równowagę, że trzeba się do tego przyzwyczaić ![]() A ja właśnie włoski wysuszyłam i siedzę teraz z retinolem na pyszczku i czekam pół godzinki aż będę mogła iść spać i lulu ![]() A Wy też tak macie, że odczekujecie jakiś czas,aż trochę włosy podeschną i dopiero potem suszycie, żeby mniej czasu to zabrało, czy tylko ja jestem jakaś inna? ![]() Dzisiejsze SPAmowanie: - 1,5l wody wypite , mam zamiar jeszcze tak 0,5l teraz - zielona herbatka włosy: - wyprostowane w 180 stopniach a nie 200 ![]() - wieczorne mycie + spray termoochronny + jedwab na 1/3 długości włosów twarz: - krem nawilżający + filtr 50 - wyszedł mi dziś b.ładny makijaż buźki mimo b.zmęczonego wyglądu (nie wyspałam się+ ta pogoda...)- aktualnie nałożyłam retinoid - olej rycynowy na rzęsy na noc - krem bambino na usta na noc - tabletki na cerę ciało: - masaż Syrenką - balsam nawilżający - kremy na ręce i stopy - jakoś ok. godzinny trening taneczny (ćwiczyłam ostro układ z ostatnich zajęć ) ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Ooo, no to super ! A co do Tż'a Twojego to w sumie, to masz i rację, po co teraz się tym stresować, dużo czasu zostało i może mu się w każdej chwili odwidzieć
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Alessandra ja też czekam jakiś czas, jeżeli już suszę włosy, aż one trochę podeschną
|
|
|
|
#2999 |
|
CABIN CREW
|
to ja też swoje dzisiejsze podsumuje:
rano- zmywanie oleju rycynowego dermeną, maska gloria (niestety na chwilę ) spray radical woda pokrzywowa na skalp jedwab w końce krem z oriflame (ten uniwersalny w małym słoiczku ) na usta (kilka razy w ciągu dnia bo miałam przesuszone ) tonik z kwasem salicylowym avon krem ziaja oliwkowy peeling eveline serum na biust eveline serum antycellulitowe na tyłek i brzuch eveline oliwka na łokcie krem na stopy (skończył mi się wanilia i brązowy cukier z avonu a tak kochałam jego zapach...) rycyna na rzęsy i brwi olejek do skórek paznokci wewnętrznie- 1,5 l wody+aqua slim; 2 zielone herbaty (od jutra startuje z czerwoną - kupiłam 4 opakowania w cenie 2óch w stokrotce a no i rano zrobiłam kilka ćwiczeń na rozciąganie trochę się boje z tymi butami reeboka , bo jednak trochę kasy to jest- za to miałabym karnet na fajną siłownie na 2 miesiące... ale w sumie buty miałabym na dłużej a i tak potrzebuje... ehhh... trzeba tacie pomarudzić żeby się dołożył..trochę mi głupio ale... wiem że tata na buty mi nigdy nie poskąpi ![]() aaa... obiecuje sobie że jutro wyjdę pobiegać- i macie mnie
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
Kitka
![]() o a gdzie jak można wiedziec?? Tzn. z kad jak jesteś u rodziców
Dbam o włosy i zapuszczam Edytowane przez ramoncia217 Czas edycji: 2010-09-09 o 22:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

mam zamiar być doskonała w najdrobniejszych szczegółach

I jade do pracy. Wchodze do gabinetu a tam dwoje psychiatrow siedzi i sie na mnie dziwnie patrza. Nie wiem, moze faktycznie fantastycznie wygladalam 

nic mi nie wychodzi, ułomna jakaś jestem chyba w tej dziedzinie...

Mam nadzieję, że pomogłam
,ale na szczescie watpliwosci rozwiane i po dwumiesiecznej przerwie wrocilam do tabletek anty,tylko tym razem o mniejszej ilosci hormonow,mam nadzieje,ze skutkow ubocznych nie bedzie i po cichu licze,ze powiekszy mi sie biust
chyba normalnie się zmierzę żeby sprawdzić czy to prawda...