Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 11:56   #2971
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Ale mam lenia dzisiaj.... Spałam do 10tej, muszę na zakupy pojechać ale tak mi sie nie chce.... Tż zasnął bo wstawał o 6tej zeby eliminacje formuły obejżeć a w ogóle to go coś rozkłada. W nocy go nafaszerowałam tabsami i rano, zobaczymy oby sie nie rozchorował. Bo ja tu jedna z niewielu co jeszcze nie przeziębiona byłam.
Na obiad nie mam pomysłu, nie wiem może szaszłyki.....
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:22   #2972
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hejka
Dopiero wróciłam z zakupów
Zeszłyśmy z mamą nogi, tak, że ledwo chodzę :/

Ale kupiłam płaszczyk (TZ mnie zabije chyba ) ....
I zaraz jadę po TZta do pracy, i po drodzę kupię mamie kurtkę (bo mierzyła, ale się nei mogła zdecydować) ...

Obiadek już prawie mam - dziś placki po węgiersku Gulasz już jest, ziemniaki starte, ale placki usmażę dopiero jak wrócę z TZtem, żeby świeże były

Pogoda była fajna, słoneczko nawet wyglądało, ale już sobie poszło i zaraz chyba będzie lać

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
oto link na film życie przed życiem
http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html

a ja dzisiaj na śniadanko mam ochotke na bułeczkę z białym serkiem a na to majonezik
Biały serek i majonezik?

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki! Co za noc! Połowa nie przespana, a druga połowa z koszmarami. Tak się wczoraj oczytałam i przez trzy godziny w nocy leżałam na łóżku i myślałam jak będę synusia ubieraćOgólnie to jestem wkurzona bo mamy remont łazienki i mieli skończyć wczoraj i oczywiście nie skończyli. Zostawili mi ten cały burdel na weekend i jak pomyślę, że dziś posprzątam, a oni przyjdą znów w poniedziałek i będą wiercić jakąś tam jeszcze dziure w ścianie i znów zrobią mi w mieszkaniu jesień średniowiecza to mi ręce opadają. Najlepsze to, że powiedzieli, że nie mogą skończyć bo nie dostali jakiegoś tam wiatraka, który trzeba zamontować w łazience, a ja ten wiatrak znalazłam jak już zwinęli klamoty i sobie poszli. Schowali go przed nami bo mają płacone od godziny. Dodam, że oni tu w mieszkaniu sami urzędowali bo my pracowaliśmy z mężem z tym, że ja w piątki kończę pracę wcześniej i byłam już po 12 w domu. Światło w łazience zapalone, narzędzia porozpiep.... po całym mieszkaniu tylko panów fachowców brak. Nie było i ch dwie godziny i jacy byli zaskoczeni kiedy sobie wrócili i zobaczyli, że ja w domu jestem
Pozycja za wizytę no i gratuluje dziewczynki.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Ojej Mijus strasznie współczuje. Najważniejsze, że TZ cały i zdrowy.
O matko, nawojka, ale bym się na nich wydarła Odechciało by im się takiego pracowania Oczywiście za te dwie godziny nie dostaliby ani grosza

Cytat:

NataliaM udanych zakupów. Mój mąż mnie wczoraj rozwalił. Pytał po co ja chcę teraz ubranka kupować skoro jeszcze nie wiadomo jak duży synuś się urodzi, a jak już się urodzi to on pojedzie do centrum i wszystko szybko kupima pojęcie facet
Dobre

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:23   #2973
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

ja bym chyba zadzwonila i powiedziala, zeby przyszli i ty zrobisz cos tam a on a niech zrobi cos innego, bo nie czujesz sie na silach stac w garach a chetnie milo z nimi spedzisz czas, moze jej da to cos do myslenia...
W sumie dobry pomysł z tym ,zeby powiedzieć aby cos przynieśli.Nam tak powiedzieli jak szliśmy do nich na sylwestra i zrobiłam sałatkę ,wzięliśmy chipsy i alkohol to i ja jej tak moge powiedzieć Oni sami podali tylko pizzę.Dziekuję kochana.Nieraz trudne sprawy okazuja sie łatwe

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz. Też w Pl mieliśmy takich zajomych co przychodzili do nas tylko z butelką wina(gdzie i tak to dla nich samych było za mało) a całe jedzenie ja szykowałam. Wszystko by było spoko gdyby właśnie nie to że oni tylko do nas przychodzili. Też mi zawsze było głupio nic nie przygotować. Jednego razu się wkurzyłam i jak się umawialiśmy to wprost powiedziałam (ale tak zeby głupio nie wyszło) że ja zrobię jakieś przekąski na ciepło a oni żeby jakąś sałatkę przynieśli i chipsy.
No właśnie wiedzą ze jesteś w ciąży ale wydaje mi sie ze niektórzy ludzie takich rzeczy nie kumają bez obrazy dla nikogo.
Musiała byś postawić sprawę jasno albo w ogóle się nie umawiać...bo prawdopodobnie to sie nie skończy.
Dziekuje kochana,zrobię moze tak jak napisała kamciurka i zreszta tak jak i ty zrobiłaś jak to nie pomoze i ciagle będą sie zapraszać do nas to chyba znajomość sie skończy,tym bardziej ,ze będzie dziecko ,a wtedy to w ogóle wszystko ciężej zorganizować

Ide powoli sie szykowac do sklepu bo trzeba cos kupić do jedzenia ,a mąż ok 15 będzie po mnie wiec ,zebym później nie latała bo makijaż i włosy to zrobie teraz to na spokojnie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 13:18   #2974
kasiahexe
Zadomowienie

Dzien doberek
dostałam reprymende od kasik i musze sie wytłumaczyć i przeprosic ze tyle nie pisałam (
prosze o zlinczowanie :pro si:
na chwile zrobiłam sobie przerwe od wizazu a jak juz wrócilam to cały czas podczytywałam ale jak zabierałam sie za pisanie to mnie cos wybijało ::(((((

a wiec po krótce bo chyba skonczyłam na moim antybiotyku i chorobie potem u nas było bardzo goraca i postanowiłam skozrzystac z ostaniego sloneczka w roku
Teraz jest tragicznie zimno ale nie zimniej nie w moich kochanych bieszczadach bo tam pada snieg (

W czwartek byłam na usg i u lekarza z dzidzia wszystko jest dobrze jest malutka bo tylko 377g w 21 tyg ale nie za mała
Ale mnie zowu dopadła infekcja jaka to dokładnie dowiem sie w poniedziałek lub wtorek bo wysłali mocz do analizy ]
ale juz chcieli mi antybioty dac tylko sie nie zgodzilam bo ledwo co skonczyłam kuracje antybiotykowa a wiec etraz pije duzo soku z zurawiny i czekam na rozwój sytuacji :/

Buziole przepaszam ze nie piszeeeeeeeeee ******
obiecuje poprawe

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 13:48   #2975
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
W sumie dobry pomysł z tym ,zeby powiedzieć aby cos przynieśli.Nam tak powiedzieli jak szliśmy do nich na sylwestra i zrobiłam sałatkę ,wzięliśmy chipsy i alkohol to i ja jej tak moge powiedzieć Oni sami podali tylko pizzę.Dziekuję kochana.Nieraz trudne sprawy okazuja sie łatwe

To będzie najlepsze rozwiązanie A jak następnym razem zadzwonią, to ja bym zapytała "A może tym razem to my was odwiedzimy??" i poczekałabym na reakcję

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien doberek
dostałam reprymende od kasik i musze sie wytłumaczyć i przeprosic ze tyle nie pisałam (
na chwile zrobiłam sobie przerwe od wizazu a jak juz wrócilam to cały czas podczytywałam ale jak zabierałam sie za pisanie to mnie cos wybijało ::(((((

a wiec po krótce bo chyba skonczyłam na moim antybiotyku i chorobie potem u nas było bardzo goraca i postanowiłam skozrzystac z ostaniego sloneczka w roku
Teraz jest tragicznie zimno ale nie zimniej nie w moich kochanych bieszczadach bo tam pada snieg (

W czwartek byłam na usg i u lekarza z dzidzia wszystko jest dobrze jest malutka bo tylko 377g w 21 tyg ale nie za mała
Ale mnie zowu dopadła infekcja jaka to dokładnie dowiem sie w poniedziałek lub wtorek bo wysłali mocz do analizy ]
ale juz chcieli mi antybioty dac tylko sie nie zgodzilam bo ledwo co skonczyłam kuracje antybiotykowa a wiec etraz pije duzo soku z zurawiny i czekam na rozwój sytuacji :/

obiecuje poprawe
No baty Ci się należą ...
Ale skoro obiecujesz poprawę, to tym razem Ci darujemy
Kuruj się i oby się tym razem obeszło bez antybiotyku

Stary 2011-10-08, 14:02   #2976
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Już mi lepiej, ale wczoraj jak mnie wypuścili i jechałam te parę metrów do domu to ryczałam chyba jeszcze bardziej ze szczęścia chyba, albo wszystkim naraz

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatku, mam nadzieje, ze dzisiaj sie obudzisz i juz bedziesz tryskala humorkiem. Nie przejmuj sie takimi ✂✂✂✂✂✂✂ami. Zaraz bedziesz mamusia i dopiero zobaczysz, co to prawdziwy stres. A swoja droga to panowie tez troche nieczuli, zeby tak sie czepiac kobiety w ciazy

Chyba naprawde wysle Tobie tego knoppersa

Co do lozeczka, to ja wlasnie poki co obstawiam coneco, bo bylam w dwoch sklepach i w dwoch sklepach macalam rozne rozniaste lozka i zawsze, jak mi sie ktores spodobalo, to okazywalo sie coneco. Powiem Ci, ze w porownaniu do innych bylo mocniejsze, stabilniejsze i porzadniej wykonane. Do tego przewijak wydawal sie stabilny,czym bylam zdziwiona,bo myslalam, ze to taka improwizorka. Swiatelko,muzyczke i wibracje ma, a karuzelke zawsze mozna dokupic. Na moje plozy sa zbedne. W koncu bedzie bujany w wozeczku i na raczkach, to lozeczko niech ma juz stabilne.
Ahh ja może i z humorkiem, ale teściowa rzuca takimi tekstami, że mnie już wkurzyła a zaczęło się od familiady, że laska nie wiedziała co powiedzieć 'co jest świetlne' chodziło o 'lata' i już komenty, że ta młodzież nic nie zna, cały czas na internecie i głupieją i wodę z mózgu net robi i wcale nie miała na myśli mnie ani P. niby ehe, ja wiem swoje... chodzę do szwagra i mówię głośno, żeby przestał siedzieć na internecie bo mu się mózg lasuje i głupieje a ona tylko słucha

A o ciąży to policjantowi mówiłam bo przecież sam by nie zauważył pod bluzą pewnie

Co do łóżka, to zauważyłam, że coneco jest o wiele droższy niż caretero i nie wiem dlaczego?? dojść nie mogę- a obie firmy mają b. dobre opinie ale one są wielkie te łóżeczka niby 120x60 a to bydle wielkie jest się pytałam czy na pewno tyle mają
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj zauważyłam że mam przybrudzony śluz ;( taki jak przeed okresem czy też po ależ się boję lekarz dopiero od poniedziałku chyba umrę ;(
pędem do szpitala!!!!

Maga a dla kogo robiłaś taki torcik?? Piękny!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 14:26   #2977
NataliaM1103
Rozeznanie

ale ja dzisiaj mam lenia....przesada!
wczoraj marudziłam ,że cały dzień Synuś tak mało się wiercił,więc dzisiaj szaleje za wczoraj i odrazu uśmiech na mojej buzi sie pojawia

A to moje ostatnie zakupy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA080096.jpg (123,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA080097.jpg (118,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA080098.jpg (135,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00101.jpg (51,2 KB, 27 załadowań)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 14:33   #2978
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój czasami to nawet kilka dni nie daje znaku tzn z 2-3 razy kopnie leciutko w ciagu dnia i to wszystko a czasami to sie tak rozbryka ze mam wrażenie ze biega po całym moim brzuchu

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

wszystko zależy od tego jak spędzam dany dzień jak dośc intensywnie tzn dużo chodzę to maluch nie harcuje ale wystarczy tylko ż emam taki dzień gdzie większosc czasu leze to już maluszek sie zaczepia i zachęca do zabawy
u mnie to samo ale jak intensywnie spędzam to jest tak że jak tylko usiądę to mała już się odzywa i fika mi w brzuszku
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mąż wieeele lat jest związany z parafią, ja mniej
całość spraw kościelnych kosztowała nas 40 zł - 20 za nauki + 20 za zapowiedzi z mojej parafii

Kurcze...aż zrobiłam się głodna
kurcze a u nas chociaż obydwoje z tej samej parafii daliśmy 350zł za ślub plus 150 za nauki przedmałżeńskie i na szczęście zapowiedzi nie było(mamy dyspense) więc za to nie płaciliśmy
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale miałam dzień...

Wyjechałam o 14, wróciłam koło 20.45... i wróciłam z płaczem, cała rozstrzęsiona...
Skręcam w lewo na moją ulicę (nakaz jazdy na wprost- wiem o tym, ale nie ja pierwsza nie ostatnia tak skręcam) i co? psy i mnie ściągają na prawo, ja automatycznie "o kur... ja pier..." i ryk
"wie pani dlaczego zatrzymujemy?"mówię, że tak, że chcę się wytłumaczyć jakoś... no i mówię, że jestem w ciąży i rozbolał mnie brzuch to pędem do domu, mieszkam kilka metrów dalej... "a co pani powiedziała w pierwszym momencie??" "no... 'o kurcze!'" "napewno??" i co robimy z mandacikiem- 250 zł w samochodzie nie powiem jakie słowa leciały i że mnie A. zabije chyba mówię, że nie wiem, 'jak się pani zastanowi to pani do mnie przyjdzie' wyszłam z auta, wzięłam wdechy, poryczałam se troszkę z nerwów i idę z łzami jak grochy a on coś wypisuje mówię, czy coś da radę zrobić, zmniejszyć mandat "za pani zachowanie nie" ja ryk jeszcze bardziej, a on, żebym się uspokoiła bo prawie, że bym tam odjazd miała "mam nadzieję, że pani nie nauczy swojego dziecka takich słów' i oddał dokumenty i obyło się bez mandatu... ale ile ryku... trudno, będę jechać starą trasą bo wybojach i koleinach ale mam nauczkę masakrycznie się czuję
Agatku nieładnie tak nieprzepisowo jeździćmam nadzieje że na bezpiecznej drodze chociaż bo masz maluszka w brzuszkua pan policjant niemiły jak nie wiem tyle dobrze że mandatu nie dał bo już był by z niego wielki cham
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Agatek, Mijus dobrze, że tylko tak się skończyło.

Czy u Was też tak strasznie pada od razu nic się nie chce, nawet pomyśleć co zrobić na obiad.

Za to TŻ przyniósł mi chałeczkę na śniadanie, pycha z dżemikiem
u nas dzisiaj też brzydko i pada...nastraja do filmów snów i łózia

Cytat:
Cześć Mamuśki! Co za noc! Połowa nie przespana, a druga połowa z koszmarami. Tak się wczoraj oczytałam i przez trzy godziny w nocy leżałam na łóżku i myślałam jak będę synusia ubieraćOgólnie to jestem wkurzona bo mamy remont łazienki i mieli skończyć wczoraj i oczywiście nie skończyli. Zostawili mi ten cały burdel na weekend i jak pomyślę, że dziś posprzątam, a oni przyjdą znów w poniedziałek i będą wiercić jakąś tam jeszcze dziure w ścianie i znów zrobią mi w mieszkaniu jesień średniowiecza to mi ręce opadają. Najlepsze to, że powiedzieli, że nie mogą skończyć bo nie dostali jakiegoś tam wiatraka, który trzeba zamontować w łazience, a ja ten wiatrak znalazłam jak już zwinęli klamoty i sobie poszli. Schowali go przed nami bo mają płacone od godziny. Dodam, że oni tu w mieszkaniu sami urzędowali bo my pracowaliśmy z mężem z tym, że ja w piątki kończę pracę wcześniej i byłam już po 12 w domu. Światło w łazience zapalone, narzędzia porozpiep.... po całym mieszkaniu tylko panów fachowców brak. Nie było i ch dwie godziny i jacy byli zaskoczeni kiedy sobie wrócili i zobaczyli, że ja w domu jestem
Pozycja za wizytę no i gratuluje dziewczynki.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Ojej Mijus strasznie współczuje. Najważniejsze, że TZ cały i zdrowy.
"fachowcy" masakra!!

Cytat:
Zosia nie polscy tylko szkoccy. Są 1000 razy wiekszymi partaczami

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

NataliaM udanych zakupów. Mój mąż mnie wczoraj rozwalił. Pytał po co ja chcę teraz ubranka kupować skoro jeszcze nie wiadomo jak duży synuś się urodzi, a jak już się urodzi to on pojedzie do centrum i wszystko szybko kupima pojęcie facet
haha powiedz mu żeby jeszcze wyprał od razu i wyprasowałmój wymyślił ostatno że po co dziecku takiemu małemu fotelik jak przecież takie maleństwo nie umie siedzieć i będzie mu niewygodnie to lepiej kupić od razu większy jak już będzie siedziało
Cytat:
moj gin nie odbiera tel w weekend ;/
a o otarciach nie ma mowy bo pościliśmy mam zerowe libido
nic obserwuję i jak co to na pogotowie ;(
kochana oby wszystko minęło
Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja będę miała podobną sytuację i raz lub dwa razy na tydzień na jakieś 7 godzin będę musiała zostawić dziecko z TŻtem. To ma swoje dobre strony, bo znam przypadki, kiedy ojciec nawet nie potrafił nakarmić dziecka, bo przyzwyczajone do matki nie chciało od niego jesć. Albo kobiety, które nie poszły nawet do sklepu, bo się bały z ojcem dziecko zostawić...
Jak ma się dzieckiem kto zająć, to uważam, że nie ma co z pewnych rzeczy rezygnować, a tym sposobem także ojciec nawiąże lepszą wieź z dzieckiem.
Tyle dziewczyn ma dzieci na studiach dziennych i dobrze sobie radzą, a dzieci na slrzywdzone nie wyglądają. Poza tym takie wyjścia mobilizują, nie tracisz kontaktu z ludźmi, nauką, musisz się jakoś prezentować, wyrywasz się z tego domowego kieratu. Spójrz na to w ten sposób, bo ja tak staram się patrzeć, chociaż wiadomo, że łatwo nie będzie. Ale takie jest życie, trzeba pogodzić ze sobą wiele spraw.
mój TŻ pracuje(z domu co prawda ale musi) więc nie ma szans żeby z nim zostawało bo zajęcia mam w tygodniu...co tydzien 2dni po jakies 14hmnie nie będzie...ale już wymyśliliśmy że początkowo zatrudnimy położną do córci a później nianie lub dziadkowie

Cytat:

Cały weekend spędzę sama w domu do południa bo mąż dziś na dodatkowej służbie i jutro tez bo wybory.Pojechała bym do rodziców ale mąż zabrał samochód więc nici z tego,ale może to lepiej bo oczywiście zaczyna mnie coś brać głowa boli,katar.Chyba będę musiała kupic sobie ten syrop prenalen.
Mamusie poradzcie mi co mam zrobić.Mam koleżankę ze szkoły średniej ,która mieszka niedaleko nas z mężem.Spotykaliśmy się kilka razy w czwórkę na posiadówce domowej,ale to za każdym razem było u nas.U nich byliśmy tylko 2 razy.Ostatnio spotykałyśmy się też oczywiscie u mnie.Kilka dni temu napisała mi czy może sie spotkamy wszyscy to by przyszli do nas.Napisałam ,ze nie da rady bo mąż teraz pracuje ale wkurza mnie to strasznie ,ze potrafi być taka bezczelna.Wiadomo ,że jak by mieli przyjsc to trzeba kupić i zrobić cos do jedzenia jakies piwko ,a oni jak robili imprę to prawie nic na stół nie kładli,ale my nie umiemy tak prostacko sie zachować .Jak myślicie powiedzieć jej coś i jak ,bo ręcę normalnie opadają.Wiedza ,ze jestem w ciąży i nie mam siły to chyba wiadomo,ze nie będę pichcić i szykowac.
myślę że spokojnie możesz im powiedzieć żeby przynieśli ze sobą to i tamto bo ty w ciązy to nie masz siły latać i robić lub powiedzieć że tym razem do nich bo właśnie w ciązy nie możesz za bardzo stac nad garami itd
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Coś takie mi wyszło najwięcej pracy z miałam z tymi kwiatkami, bo nie chciały się trzymać i musiałam każdego osobno przyszyć
śliczne!!!

a my byliśmy z tż oglądać tapety(nie wybraliśmy nic a nic) i oglądaliśmy wózki....patrzyliśmy na(cenowo praktycznie identyczne mura ma być teraz droższy bo foteliki podrożały) :
maxi cosi mura4- ok16kg całość, duża gondolka(jak dla mnie strasznie masywnie wygląda z gondola), świetnie się składa do naprawdę małego stelażyka, a spacerówka jest ślicznaspacerówka się rozkłada całkiem na płasko i w ogóle jest bardzo zgrabna
mutsy 4rider- ok16kgcałość,gondolka ślicznanaprawde zgrabnie wygląda ale jest mała, spacerówka mi się nie podoba nie da się rozłożyć całkiem na płasko, no i składa się stelaż do dużo większego niż w maxi cosi.
wygrywa maxi cosi póki co jesteśmy na niego zdecydowani ale to dopiero pierwszy wyjazd "na wózki"
pani średnio miła ale potłumaczyła trochę, stwierdziła że skoro spacerówka mi się bardziej podoba w maxi cosi to lepiej wziąc ten bo spacerówkę się długo używa a gondolkę pare miesięcy raptem dlatego tez wygrywa maxi cosi

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:01   #2979
kropeczka1984
Rozeznanie

Agatko ale miałaś przeżycia, ale najważniejsze, że wybroniłaś się przed mandatem

Agacia_cz jedź do szpitala, żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok.

Ja wczoraj oglądałam pościele na allegro i postanowiłam, że kupię 2 komplety (poszwa na kołderkę i podusię) w kolorze beżowym i jeden ochraniacz. Nawet sporo rzeczy już wybrałam od tego sprzedawcy. Muszę tylko pokazać Mężulkowi i chyba już zamówię
Zwariowałam, jeśli chodzi o materacyki. Wczoraj to już myślałam, że kupię albo zwykły piankowy i po jakimś czasie go wymienię, ale zainwestuję w lateksowy. A dzisiaj to już chyba myślę o tym kokosie i piance... Już sama nie wiem. Chyba się za tym przejadę po hurtowniach, żeby ktoś mi jeszcze doradził.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:04   #2980
pearpearl
Wtajemniczenie

Czesc, Dziewczynki, wita Was Pearl, zombie na szczescie zniknal. Pewnie wroci jutro
Cytat:
moj gin nie odbiera tel w weekend ;/
a o otarciach nie ma mowy bo pościliśmy mam zerowe libido
nic obserwuję i jak co to na pogotowie ;(
kurde, to troche niefajnego masz tego gina...
przeciez kobieta nie wybiera sobie dnia ani godziny,kiedy zaczyna sie jej cos dziac
moj odbiera zawsze i o kazdej porze, chyba ze jest na porodowce, to wtedy sam oddzwania, jak juz jest wolny
ja na Twoim miejscu poszlabym na IP, zeby sie uspokoic

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
oooo,jak Ci dobrze...
ja caly czas chodze,szukam, sprawdzam codziennie na allegro i nic :/
pochwalisz sie ?

Cytat:
Napisane przez Agawoo
Obiadek już prawie mam - dziś placki po węgiersku Gulasz już jest, ziemniaki starte, ale placki usmażę dopiero jak wrócę z TZtem, żeby świeże były
o mniaaaaaaaaam
ale narobilas mi ochoty
a Mama pytala sie, co upichcic, ale wtedy bylam zaspana, po sniadaniu i bylo mi wszystko jedno, a tak moglam powiedziec,ze placki
aachhh...

Cytat:
Kasia, a bierzesz jakies witaminki dla ciezarnych? Slyszalam, ze jak sie bierze witaminy, to dziecko szybciej rosnie.

No i kuruj sie. Pij duzo kwasnego.

Cytat:
To będzie najlepsze rozwiązanie A jak następnym razem zadzwonią, to ja bym zapytała "A może tym razem to my was odwiedzimy??" i poczekałabym na reakcję
o wlasnie, dobry pomysl
powiedzialabym,ze przez ta ciaze i tak siedze caly czas w domu i z przyjemnoscia zmienilabym otoczenie, wiec moze u nich sie spotkamy

Cytat:
Ahh ja może i z humorkiem, ale teściowa rzuca takimi tekstami, że mnie już wkurzyła a zaczęło się od familiady, że laska nie wiedziała co powiedzieć 'co jest świetlne' chodziło o 'lata' i już komenty, że ta młodzież nic nie zna, cały czas na internecie i głupieją i wodę z mózgu net robi i wcale nie miała na myśli mnie ani P. niby ehe, ja wiem swoje... chodzę do szwagra i mówię głośno, żeby przestał siedzieć na internecie bo mu się mózg lasuje i głupieje a ona tylko słucha
hehe, zlosnica

Cytat:
Napisane przez Agatek
A o ciąży to policjantowi mówiłam bo przecież sam by nie zauważył pod bluzą pewnie
druga kwestia, to nie rozumiem, dlaczego sie tak przyczepil o to, co powiedzialas na poczatku
w koncu wolny kraj i kazdy moze sobie mowic w swoim aucie co chce
z tym brzuszkiem to przesadzasz - dokladnie widac, ze jestes w ciazy
Cytat:
Napisane przez Agatek
Co do łóżka, to zauważyłam, że coneco jest o wiele droższy niż caretero i nie wiem dlaczego?? dojść nie mogę- a obie firmy mają b. dobre opinie ale one są wielkie te łóżeczka niby 120x60 a to bydle wielkie jest się pytałam czy na pewno tyle mają
[QUOTE]
no sa drozsze, ale za to najwyrazniej porzadniej zrobione
wiesz, ja tak sobie mysle,ze skoro ma byc to lozeczko na stale, a nie turystyczne, to lepiej dolozyc ta stowke-dwie i byc spokojnym,ze dzidzia ma dobre lozeczko

Agatku, mam zla wiadomosc. Knoppers zniknal z lodowki. Podejrzewam mojego Ojca...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:06   #2981
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Coś takie mi wyszło najwięcej pracy z miałam z tymi kwiatkami, bo nie chciały się trzymać i musiałam każdego osobno przyszyć
wow!!!!! jestem por wrażeniem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Cytat:
Dzien doberek

obiecuje poprawe
witaj znów!!
Cytat:
ale ja dzisiaj mam lenia....przesada!
wczoraj marudziłam ,że cały dzień Synuś tak mało się wiercił,więc dzisiaj szaleje za wczoraj i odrazu uśmiech na mojej buzi sie pojawia

fajowe

a ja własnie wyprawiłam rodziców na wesele tz ich zawiózł i zanim msza, zyczenia i zanim ich na salę odwiezie to troszkę potrwa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 15:56   #2982
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc, Dziewczynki, wita Was Pearl, zombie na szczescie zniknal. Pewnie wroci jutro
spacerek krótki przed snem i będziesz dobrze, smacznie spała
Cytat:
no sa drozsze, ale za to najwyrazniej porzadniej zrobione
wiesz, ja tak sobie mysle,ze skoro ma byc to lozeczko na stale, a nie turystyczne, to lepiej dolozyc ta stowke-dwie i byc spokojnym,ze dzidzia ma dobre lozeczko
no właśnie $$ różni się między tymi dwoma firmami aż jakieś 150 zł... coneco mi się widzi bardzo i jestem na 70% przekonana już do niego
Cytat:
Agatku, mam zla wiadomosc. Knoppers zniknal z lodowki. Podejrzewam mojego Ojca...
no wiesz... nie dopilnowałaś!!

renata, kropeczka ja tamtędy jeżdzę od 2 miesięcy odkąd otworzyli nową drogę... i nie tylko ja tak skręcam ale widać ktoś famę puścił do policji i ustali tam... na szczęście zmądrzałam już i postaram się jeździć starą trasą

Stary 2011-10-08, 16:11   #2983
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super

Cytat:
Mamusie poradzcie mi co mam zrobić.Mam koleżankę ze szkoły średniej ,która mieszka niedaleko nas z mężem.Spotykaliśmy się kilka razy w czwórkę na posiadówce domowej,ale to za każdym razem było u nas.U nich byliśmy tylko 2 razy.Ostatnio spotykałyśmy się też oczywiscie u mnie.Kilka dni temu napisała mi czy może sie spotkamy wszyscy to by przyszli do nas.Napisałam ,ze nie da rady bo mąż teraz pracuje ale wkurza mnie to strasznie ,ze potrafi być taka bezczelna.Wiadomo ,że jak by mieli przyjsc to trzeba kupić i zrobić cos do jedzenia jakies piwko ,a oni jak robili imprę to prawie nic na stół nie kładli,ale my nie umiemy tak prostacko sie zachować .Jak myślicie powiedzieć jej coś i jak ,bo ręcę normalnie opadają.Wiedza ,ze jestem w ciąży i nie mam siły to chyba wiadomo,ze nie będę pichcić i szykowac.
Skoro to tak wygląda, to bym zaproponowała, żeby zrobili coś + przynieśli to i to.

My najczęściej jak ktoś się zapowiada na wieczór robimy kolację, ale to są raczej pojedyńcze wizyty tych osób, przy częstszych odwiedzinach byłoby inaczej. teraz jak nie mam dobrej kondycji na gotowanie, to zamawiamy np. pizzę i finito
No i często dane osoby przynoszą alko, w przypadku grilla jakieś mięsko, sałatkę
Jak chodzimy gdzieś, to też zazwyczaj jakieś winko, coś do kawy itp.

Cytat:

A właśnie... płaszczyk na jesień co kupiłam w lumpie we wrześniu z zapasem na brzuch już jest na styk
w tych zimowych coś czuję, że jeszcze przed Wszystkimi Świętymi będę kombinować z przesuwaniem guzików
A jutro do Kościoła pójdę we flauszowym o ile się dopnę

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

A właśnie... wg zaleceń lekarza miałam brać no-spę forte 2x dziennie... ale zauważyłam, że strasznie mnie zamula i przestałam -> od razu lepiej.
Rano pobolewał mnie brzusio więc wzięłam tabletkę i po dłuższej chwili już spałam czyli coś w tym musi być...

Postaram się brać tego jak najmniej...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:13   #2984
MissZuzia
Zadomowienie

To ja się dziś dołącze do was bo też źle spałam ze 3 razy budziłam się, miałam problemy z jelitami i mnie masakrycznie cały brzuch bolał i jeszcze synek świrował i kopał wtedy jak kuło to już w ogóle super

Pogoda okropna, raz leje raz słonko

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Mi sie teraz taka sytuacja przypomniala. Jechałam kiedys autobusem bez portfela, bo go zawieruszyłam. Stwierdziłam, że nie bede kupowała biletu, bo mam miesieczny, niestety nie przy sobie. Kobuch mnie zatrzymał, wypisywał mandat, a ,ze nie mialam nawet dokumentów przy sobie to mu moje dane dyktowałam, ale w autobusie był taki szum, taki rumor, ze nie słyszał co do niego mówię i ze złości narysował szlaczki , takie jak w podstawówce Na swojej kopii i moim mandacie były szalczki, wiec mandatu nie miałam zamiaru nawet płacić. 2 lata juz minely,a po szlaczkach mnie nie zidentyfikuja
dobre

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Widziałam w DDTVN reportaż o pani która urodziła pod urzędem gminy Bemowo synusia. Cała się zryczałam, bo urzędniczka, która jej udzieliła pomocy pracowała kiedyś jako polożna!!
Nad Mamą i Maleństwem jakiś Anioł Stróż czuwał.
ja to widziałam kiedyś na innym kanale, niezła akcja

Cytat:
a ja dzisiaj zauważyłam że mam przybrudzony śluz ;( taki jak przeed okresem czy też po ależ się boję lekarz dopiero od poniedziałku chyba umrę ;(
jak najszybciej leć do innego lekarza, a najlepiej do szpitala sie wybierz

Cytat:

najzwyczajniej w świecie napisz że średnio czułaś się i masz dwie opcje:
- poproś ją o przygotowanie kilku rzeczy, tutaj wymień co chcesz
- wproś się do nich w związku z tym złym samopoczuciem (nie dałaś rady nic zrobić, musiałaś odpoczywać) i weźcie suche ciastka/cukierki i piwko i styka
Nie lubię takich ludzi...

Cytat:
super gratuluję!

Cytat:

nie zabije wkleisz fotkę?

Cytat:
na chwile zrobiłam sobie przerwe od wizazu
hej, fajnie że wpadlaś
Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

mój TŻ pracuje(z domu co prawda ale musi) więc nie ma szans żeby z nim zostawało bo zajęcia mam w tygodniu...co tydzien 2dni po jakies 14hmnie nie będzie...ale już wymyśliliśmy że początkowo zatrudnimy położną do córci a później nianie lub dziadkowie

a my byliśmy z tż oglądać tapety(nie wybraliśmy nic a nic) i oglądaliśmy wózki....patrzyliśmy na(cenowo praktycznie identyczne mura ma być teraz droższy bo foteliki podrożały) :
maxi cosi mura4- ok16kg całość, duża gondolka(jak dla mnie strasznie masywnie wygląda z gondola), świetnie się składa do naprawdę małego stelażyka, a spacerówka jest ślicznaspacerówka się rozkłada całkiem na płasko i w ogóle jest bardzo zgrabna
mutsy 4rider- ok16kgcałość,gondolka ślicznanaprawde zgrabnie wygląda ale jest mała, spacerówka mi się nie podoba nie da się rozłożyć całkiem na płasko, no i składa się stelaż do dużo większego niż w maxi cosi.
wygrywa maxi cosi póki co jesteśmy na niego zdecydowani ale to dopiero pierwszy wyjazd "na wózki"
pani średnio miła ale potłumaczyła trochę, stwierdziła że skoro spacerówka mi się bardziej podoba w maxi cosi to lepiej wziąc ten bo spacerówkę się długo używa a gondolkę pare miesięcy raptem dlatego tez wygrywa maxi cosi
nie wiedziałam, że i położną do dziecka można zatrudnić, myślałam że zwykłe opiekunki w większości bez wykształcenia opiekuńczego

Co do wózków, ja już pisałam tutaj parę razy o Mutsim że ma beznadziejną spacerówkę po rozłożeniu, ze względu na ten brak płaskiego ułożenia, ale tak poza tym jest spoko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:29   #2985
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

nie wiedziałam, że i położną do dziecka można zatrudnić, myślałam że zwykłe opiekunki w większości bez wykształcenia opiekuńczego

Co do wózków, ja już pisałam tutaj parę razy o Mutsim że ma beznadziejną spacerówkę po rozłożeniu, ze względu na ten brak płaskiego ułożenia, ale tak poza tym jest spoko
wiesz nie wiem czy można...my mieszkamy 2kroki od szpitala i to w blokach szpitalnych myślę że za dobrą sumkę chętna położna się znajdzie bedzie miała blisko do pracy tez jakby szła na późniejsza zmianę...zwłaszcza że mój tata zna je wszystkie osobiście to może po znajomości się uda

wiem że pisałaś ale takie moje spostrzeżenia i porównianie z murą4chciałam sie podzielić spostrzeżeniami jakby którąś dziewczyne to interesowało

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:44   #2986
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
wiesz nie wiem czy można...my mieszkamy 2kroki od szpitala i to w blokach szpitalnych myślę że za dobrą sumkę chętna położna się znajdzie bedzie miała blisko do pracy tez jakby szła na późniejsza zmianę...zwłaszcza że mój tata zna je wszystkie osobiście to może po znajomości się uda

wiem że pisałaś ale takie moje spostrzeżenia i porównianie z murą4chciałam sie podzielić spostrzeżeniami jakby którąś dziewczyne to interesowało
o widzisz, to macie super sytuacje ze źródłem takich osób

tak tylko przypomniałam o swoim spostrzeżeniu
Ten maxi cosi też brałam pod uwagę b. fajny jest!!!

w ogóle wkurzył mnie dziś tż ma szkole rodzenia - położna zadała parę pytań, na które znałam odp więc odpowiedziałam, a ten mnie trzącha i pisze w notatniku, żebym się nie wymądrzała wiedzą
wrrr

Stary 2011-10-08, 16:45   #2987
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hejka mamuśki
u nas dziś pogoda do d...y bleeee nie lubie takiej pogody
dziś robie coś dla siebie i .... zmieniam kolor włosków miałam już straszne odrosty więc kupiłam sobie farbę i teraz siedze i odliczam czas a co trzeba czasami coś zmienić i sobie troszke przyjemności sprawić - pewnei ze milej i przyjemniej było by u fryzjera jakieś podcięcie włosów itp ale mała zmiana też jest miła
dziś od rana znowu męcze w kólko jedną piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=aLwcT...eature=related uwielbiam ją w ogóle lubie takie starocie nie wszystkie ale dużo takich jest a ta nutka szczególnie na mnie wpływa już sama melodia wprawia mnie w kołysanie
Stary 2011-10-08, 16:47   #2988
*Agatek*
Zakorzenienie

Jestem już po obiadku i sączę 'niby' piwo bezalkoholowe z sokiem wiśniowym Kupione w Niemczech- nie ma grama alkoholu tak jak to, co u nas w PL bo nasze karmii ma 0,5%, a te nie ma nic a nic i bardzo mi smakuje przeczyszczę troszkę nereczki

Własnie spisuję z allegro ceny tego co w przyszłym tyg będę zamawiała dla malucha w końcu i nareszcie bo ubranek już nie kupuję- mam 3 wory od bratowej i wczoraj jeszcze przywlokłam czeka mnie pranie i prasowanie, ale to jak przyjdzie paczka z allegro, bo proszek też zamawiam

Stary 2011-10-08, 16:57   #2989
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Tż wracając z pracy miał wypadek Na szczęście nic mu się nie stało...ale stresu się najadłam Facet wyjechał mu na czerwonym i kraksa gotowa Co za gnój! Dobrze, że tż wolno jechał bo aż strach myśleć co by było gdyby Auto rozwalone ->zderzak, maska, błotnik, lampy, chłodnica i cholera wie co jeszcze No ale najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. Szkoda zgłoszona, czekamy za odszkodowaniem.
Dobrze, że może służbowe auto brać na cele służbowe to chociaż mamy czym jechać obejżeć te mieszkania jutro...ach....jak nie urok to kaka
Dobrze, ze nic mu sie nie stało, a samochód naprawi się

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Witam, chciałam dołączyć do was , jestem mamą 3 chłopców, 14 , 11 i 5 lat a obecnie jestem w 4 ciąży i mam termin na 26 luty i podobno ma być dziewczynka
Witaj! Fajnie, że jesteś mamuśka doświadczona miedzy nami bardzo cenna pewnie nie jedna z nas będzie prosić o rady zdrówka dla Was!

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze maleństwa też jednego dnia są bardziej aktywne a innego jakby mniej???mój syneczek dzisiaj troszkę mniej fika i niewiem czy martwic się
Też tak jest, ze czasem się martwie, ale jej dokuczam i się odzywa
Cytat:
Dziewczyny ale miałam dzień...

Wyjechałam o 14, wróciłam koło 20.45... i wróciłam z płaczem, cała rozstrzęsiona...
Skręcam w lewo na moją ulicę (nakaz jazdy na wprost- wiem o tym, ale nie ja pierwsza nie ostatnia tak skręcam) i co? psy i mnie ściągają na prawo, ja automatycznie "o kur... ja pier..." i ryk
"wie pani dlaczego zatrzymujemy?"mówię, że tak, że chcę się wytłumaczyć jakoś... no i mówię, że jestem w ciąży i rozbolał mnie brzuch to pędem do domu, mieszkam kilka metrów dalej... "a co pani powiedziała w pierwszym momencie??" "no... 'o kurcze!'" "napewno??" i co robimy z mandacikiem- 250 zł w samochodzie nie powiem jakie słowa leciały i że mnie A. zabije chyba mówię, że nie wiem, 'jak się pani zastanowi to pani do mnie przyjdzie' wyszłam z auta, wzięłam wdechy, poryczałam se troszkę z nerwów i idę z łzami jak grochy a on coś wypisuje mówię, czy coś da radę zrobić, zmniejszyć mandat "za pani zachowanie nie" ja ryk jeszcze bardziej, a on, żebym się uspokoiła bo prawie, że bym tam odjazd miała "mam nadzieję, że pani nie nauczy swojego dziecka takich słów' i oddał dokumenty i obyło się bez mandatu... ale ile ryku... trudno, będę jechać starą trasą bo wybojach i koleinach ale mam nauczkę masakrycznie się czuję
Uważaj na siebie - dobrze, ze obyło się bez mandatu

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja kupuję materacyk gryka-kokos za 75zł sprawdzony prze kilka mam i polecające takie materace zresztą w sklepach są dośc spotykane dużo ich wolę taki od tych zwykłych piankowych za 40zł
ja też taki gryka kokos, ale w zestawie z łóżeczkiem na allegro

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

Czy u Was też tak strasznie pada od razu nic się nie chce, nawet pomyśleć co zrobić na obiad.
pada, slonce świeci i tak na przemian :/

Cytat:
Cześć Mamuśki! Co za noc! Połowa nie przespana, a druga połowa z koszmarami.
u mnie tak samo, jak wstaje na siusiu, to potem nie mogę zasnąć i tak pół nocy blee....

Cytat:
śliczne ciuszki

A mi nudno Kupiłam dziś Julce śliczną sukienkęm bo żadnej ładnej nie miała, jak wypiorę to sie pochwalę

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 17:08   #2990
eliza1984
Zadomowienie

kasiahexe myślałam kilka razy o Tobie ,ze sie nie odzywasz,ale Ty zawsze za dużo tu nie pisałaś więc nie wczynałam alarmu,a Twoja dzidzia nie jest chyba taka malutka moja córka w 21 tygodniu miała 365 g więc ciut mniej od Twojej i lekarz nic nie mówił ,że za mało,mówił ,ze zdrowa itd.
Cytat:
w ogóle wkurzył mnie dziś tż ma szkole rodzenia - położna zadała parę pytań, na które znałam odp więc odpowiedziałam, a ten mnie trzącha i pisze w notatniku, żebym się nie wymądrzała wiedzą
wrrr
A to zbój jeden no zamiast sie cieszyć inteligentna żona to jeszcze mu źle.Facetowi nie dogodzisz

Dziękuję dziewczynki za rady jakos tam mnie ta sytuacja wkurzyła ,ze nie umiałam inaczej na nia spojrzeć niż chęć pokłócenia się,ale jeszcze spróbuje waszych rad.Szkoda by było mi tracić koleżankę tym bardziej że mam ich tylko kilka takich z którymi sie spotykam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:21   #2991
kasiahexe
Zadomowienie

o jejciu jak u nas zimno brryyyy
ja juz mam właczone ogrzewanie hihi
zraz ide plumkać i do znajomych bo sobota wieczor w domu to tragedia hihi

Cytat:
kasiahexe myślałam kilka razy o Tobie ,ze sie nie odzywasz,ale Ty zawsze za dużo tu nie pisałaś więc nie wczynałam alarmu,a Twoja dzidzia nie jest chyba taka malutka moja córka w 21 tygodniu miała 365 g więc ciut mniej od Twojej i lekarz nic nie mówił ,że za mało,mówił ,ze zdrowa itd.
mi tez własnie mówią ze jest zdrowa to ja sama wydedukowałam ze jest mala hihi

Cytat:
Jestem już po obiadku i sączę 'niby' piwo bezalkoholowe z sokiem wiśniowym Kupione w Niemczech- nie ma grama alkoholu tak jak to, co u nas w PL bo nasze karmii ma 0,5%, a te nie ma nic a nic i bardzo mi smakuje przeczyszczę troszkę nereczki
ja w tamtym tygodniu piłam bavarie bo ona ma 0.00% i cholera jesna miłam po niej kaca hihi tak sie ze mnie smiali ze szok

Cytat:
Kasia, a bierzesz jakies witaminki dla ciezarnych? Slyszalam, ze jak sie bierze witaminy, to dziecko szybciej rosnie.

No i kuruj sie. Pij duzo kwasnego.
biore biore ale nie regularnie hihi chyba musz powazniej do tego podejsc

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:40   #2992
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja w tamtym tygodniu piłam bavarie bo ona ma 0.00% i cholera jesna miłam po niej kaca hihi tak sie ze mnie smiali ze szok
kaca?? dobra jesteś hehehee

od jednego sprzedawcy po podliczeniu wyszło mi 459,87 zł m.in smocznik, butelki, pampersy, chusteczki nawilżające, pieluchy tetrowe, frida, proszek do prania dzidziuś, płyn do płukania jelp itp itd

fajnie bo mi na cyckonosz w takim razie starczy

Stary 2011-10-08, 17:50   #2993
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
kaca?? dobra jesteś hehehee

od jednego sprzedawcy po podliczeniu wyszło mi 459,87 zł m.in smocznik, butelki, pampersy, chusteczki nawilżające, pieluchy tetrowe, frida, proszek do prania dzidziuś, płyn do płukania jelp itp itd

fajnie bo mi na cyckonosz w takim razie starczy
agatko, a u kogo robisz zakupy? bo ja właśnie szukam sprzedawcy, bo też chcę coś pokupować...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:51   #2994
uska000
Zadomowienie

hej mamuski, wrocilam ze szkoly i padam na mordke;(

poczytalam was troche ale nie mam sily...

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:57   #2995
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
agatko, a u kogo robisz zakupy? bo ja właśnie szukam sprzedawcy, bo też chcę coś pokupować...
u tego już mam go zapisanego łohoho kope czasu ale czekałam na przypływ gotówki i teraz mogę zrobić także jestem zadowolona

ha! złapałam muchę w locie i rozbiłam ją o podłogę

Stary 2011-10-08, 18:06   #2996
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
u tego już mam go zapisanego łohoho kope czasu ale czekałam na przypływ gotówki i teraz mogę zrobić także jestem zadowolona

dzięki!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:09   #2997
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

fajny ten sprzedawca
życzę samej przyjemności z kupowania

Stary 2011-10-08, 19:00   #2998
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma swoją działalność, co zdecydowanie ułatwia sprawę. Zresztą ja wychodzę z założenia, że to dziecko będzie miało też ojca, a nie tylko samą matkę do zajmowania się nim i nie ma co aż tak dramatyzować
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 19:03   #2999
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

bylismy z mężem na pizzy ;D teraz herbatkę piejmy
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 19:30   #3000
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Morderczyni much

Cytat:
oooo,jak Ci dobrze...
ja caly czas chodze,szukam, sprawdzam codziennie na allegro i nic :/
pochwalisz sie ?

o mniaaaaaaaaam
ale narobilas mi ochoty
a Mama pytala sie, co upichcic, ale wtedy bylam zaspana, po sniadaniu i bylo mi wszystko jedno, a tak moglam powiedziec,ze placki
aachhh...

Pochwalę się, tylko nie wiem czy zdjęcie wyjdzie (muszę telefonem zrobić)

Placki były przepyszne

Z tym knoppersem dobre Porucznik Columbo na tropie

Cytat:
nie zabije wkleisz fotkę?
No nie zabił na szczęście Postaram się wkleić

Powiem Wam, że słabo nam dzisiaj idzie pisanie postów :/
Chyba ta pogoda tak na wszystkie zadziałała, że śpią albo nie wiem co :/

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-08 o 19:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości