Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 21:09   #2971
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!

Wmawianie sobie jest fajne

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:12   #2972
sylvi_86
Zakorzenienie

dopoki nie ujrzymy rzeczywistosci:P
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:13   #2973
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość

Ja byłam w kościele, teraz - po obiadku- czytam troszku farmakologię, a na później moja Mama zaprosiła Mamę TŻta i Jego siostrę (a biedny Tż w pracy i zobaczymy się dopiero... nie wiem kiedy :/- najwcześniej we wtorek - ja kończę o 20 czyli jakoś koło 20:30!!)
miłego dnia!
To dobrze ,ze spedzacie czas i zapraszacie mame tz i siostre do was ,jest im teraz to bardzo potrzebne.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

kinia masz czas kochana!! moja mama urodzila mnie jak miala 39 lat a roznica wieku miedzy mna a moim najstarszym bratem to uwaga: 14 lat;D
No to ci kochana powiem ,ze dla mnie to nie szok ,bo moj tz ma jednego brata 13 lat starszego ,a drugiego az 16 lat starszego ,wiec jeszcze wiecej niz w twoim przypadku

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość

Cos wam dziewoje slabo pisanie szlo
TA ciekawe czemu ,glownej prowokujacej nie bylo

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

u mnie różnica między mną a bratem jest 8lat i uważam, że to trochę za dużo... może Tobie z perspektywy najmłodszego dziecka podobało się takie rozwiązanie, ale mi z perspektywy najstarszego absolutnie nie oczywiście kocham swojego brata, ale częste niańczenie go zamiast gry w gumę z koleżankami na podwórku było dla mnie jako małego dzieciaka bardzo przykre oczywiście wszystko zależy kto ma jaką sytuację w domu, ale u mnie często nie było komu siedzieć z bratem i zostawałam ja
Hehe moje rodzenstwo tez musialo ze mna czasem zostawac i sie tez denerwowali ,ze nie moga gdzies wyjsc,a do siostry jak pozniej zaczal chlopak przychodzic to mu na kolana siadalam i cale pudlo zabawek przynosilam i meczylam ,zeby sie ze mna bawil,a brat mnie zabieral ze soba grac w pilke i mnie na bramce stawial

Cytat:

Sylvi, dokladnie - języka niemieckiego nieznosze! Twardy taki, zero romantyzmu z reszta tak jak i francuski dla mnie romantyczny nie jest
Dokladnie tak jak i ja co do niemeickiego ,dla mnie taki dyktatorski jezyk ,a francuski nawet lubie ,bo znam

Cytat:

W ogole wiecie co? W piatek byl 14y i jak zawsze ja o tym T. mowie tak tym razem on mi o tym przypomnial i mowi: wiesz co bylo 9 miesiecy temu? no jaaaasne, ze pamietam i w ogole powiedzial, ze w przyszlym roku bierzemy slub ale sie ze mną droczyl wiec spoko i prosze mi tu nie mowic, ze jeszcze sie zdziwie
Sie jeszcze zdziwiszNigdy nic nie wiadomo ,a nosz szostke w totka traficie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
dziołchyyyyy wiecie ze niedlugo swieta? myslalyscie juz nad prezentami?
Mnie nikt poza tz prezentow nie kupuje ,wiec ja tez nie bede od teraz tylko tz i dzieciakom mojego brata oczywiscie dla nich podwojne ,bo zaraz po swietach obydwoje maja urodziny.

Cytat:

Czesto wam sie zdarza płakać z tęsknoty?
Wez mi nawet nie mow,najgorrze jets zaraz po powrocie kazdy do swojego domu a wiem ,ze juz powinno byc do wspolnego

Cytat:
Kurcze, gdyby on nie mial umowy na stale to bym zrozumiala, ale kurcze... wychodzi na to, ze taka umowa nic nie znaczy no nic, nie chce o tym mowic... jestem gówniara, ktora nie zna sie na życiu i tyle
Nawet tak nie mow,jestes madra i rozsadna

Ja po poludniu bylam u tz ,posiedzielismy troche z jego rodzinka ,pobawilismy mala i poszlismy z bratem tz i starsza chrzesnica tz zrywac dzika roze

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-10-16 o 21:14
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:13   #2974
Calipso88
Zadomowienie

Ja dziewczęta uciekam sobie poczytać "biblię internistów" - Szczeklika jutro znów na 8 zajęcia w szpitalu. Powiem Wam: studencki medycyny są podporą polskiej służby zdrowia - gdyby nie to, że tak pięknie podpieramy ściany, większość polskich szpitali już dawno ległaby w gruzach... a nam na zajęciach nic nie wolno, asystenci skutecznie udają, że nas tam wcale nie ma, no chyba że jest zaliczenie, to tak, jakbyśmy nagle pelerynę niewidkę zdjęli...

Dobranoc!

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:15   #2975
sylvi_86
Zakorzenienie

wlasnie.. wracac z ukochanym do wlasnych 4 katow... oby juz niedlugo
Stary 2011-10-16, 21:16   #2976
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
Wez mi nawet nie mow,najgorrze jets zaraz po powrocie kazdy do swojego domu a wiem ,ze juz powinno byc do wspolnego
O wlasnie ja dzisiaj tak mialam i powiem wam, ze jestem zazdrosna w sumie... bo ja siedze w domu, zimno mi, nie mam z kim gadac, a T. jest u siebie, jego mama ma go przy sobie... Wiadomo, ze mama to mama, ale okropne jest to uczucie, ze ja np. bym cos chciala to musze sie o to prosic, a ona ma to na zawolanie nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 21:18   #2977
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Marlena - doczytaj resztę moich wypowiedzi, myślę, że po nich nie będziesz taka wzburzona...
Czytałam wszystkie Twoje wypowiedzi i nie jestem wzburzona, jestem bardzo spokojna i opanowana to dla mnie nie jest temat który byłby w stanie wyprowadzić mnie z równowagi wyraziłam swój pogląd i tyle
Cytat:
A ja popieram Marlene

Cytat:
z resztą... zbytnio bezsensu jest taka dyskusja.
Tak jak mówię - ja nikomu krzywdy też nie wyrządziłam i czasami po prostu rani mnie to, tak samo, jak Ciebie opinia o Polaku-alkoholiku. To działa we dwie strony i wydaje mi się, że zamiast wzajemnie pogłębiać względem siebie niechęć, te dwa narody powinny dążyć do wzajemnego porozumienia i przyjaźni -toż to najbliżsi sąsiedzi

Oglądacie Taniec ?
Dokładnie, zgadzam się z tym, tylko teraz "Jaruś" wypierdzielił z tym tekstem o Merkel i wyszedł jego stosunek do sąsiada dobrze że nie wygrał wyborów bo skłóciłby nas i z Niemcami i Rosjanami i zostalibyśmy zdani na siebie Heh sorry za wyraz moich poglądów (pewnie któraś z Was się z tym nie zgodzi) ale ja się swoich opinii nie wstydzę
Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
echhh nas też to czeka niedługo, tzn załatwianie kredytu
przeraża mnie ta cala papierologia
póki co jesteśmy na etapie szukania mieszkania
Oj nie wiem czy zazdrościć czy współczuć, przerażają mnie te Wasze kalkulacje kredytów mam nadzieję że nigdy w życiu nie będę musiała się tym martwić

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 21:25   #2978
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A co on znowu powiedzial o niej?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 21:25   #2979
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
O wlasnie ja dzisiaj tak mialam i powiem wam, ze jestem zazdrosna w sumie... bo ja siedze w domu, zimno mi, nie mam z kim gadac, a T. jest u siebie, jego mama ma go przy sobie... Wiadomo, ze mama to mama, ale okropne jest to uczucie, ze ja np. bym cos chciala to musze sie o to prosic, a ona ma to na zawolanie nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi
Oj rozumiem, też tak miałam teraz, z perspektywy wydarzeń ostatnich dwóch miesięcy, czasami jest mi wstyd, że takie myśli w ogóle przychodziły mi do głowy, ale gdyby Mama TŻa nie umarła to pewnie dalej bym była zazdrosna, więc rozumiem doskonale

Stary 2011-10-16, 21:28   #2980
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Oj nie wiem czy zazdrościć czy współczuć, przerażają mnie te Wasze kalkulacje kredytów mam nadzieję że nigdy w życiu nie będę musiała się tym martwić
Będziecie mieszkac po ślubie u Ciebie czy TŻ?
U mnie na obecną chwilę nie zanosi się na żaden kredyt, ale życie jest nieprzewidywalne i też tak czasem kalkuluję jak by to było i załamuję ręce

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:28   #2981
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
A co on znowu powiedzial o niej?
No chodzi mi o ten wpis w jego książce <ta afera z ostatniego tygodnia kampanii>
A swoją drogą, słyszałaś co on w tej książce o Marcie Kaczyńskiej powypisywał? Właśnie się dziwiłam czemu jej nie było w siedzibie na ogłaszaniu sondaży wyborów, a tu się pewnie obraziła na niego i wcale się jej nie dziwię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 21:28   #2982
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
wiem alus wiem,bedziesz i ty go miala przy sobie ,a mama nie ,u mnei bedzie to samo tylko wtedy smutek ,bo mama tz zostanie zupelnie sama w domu.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-11-02 o 20:29
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:31   #2983
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj rozumiem, też tak miałam teraz, z perspektywy wydarzeń ostatnich dwóch miesięcy, czasami jest mi wstyd, że takie myśli w ogóle przychodziły mi do głowy, ale gdyby Mama TŻa nie umarła to pewnie dalej bym była zazdrosna, więc rozumiem doskonale
Okropne to jest... Mi to w sumie juz nawet nie chodzi o to, zeby on mi cos w domu pomogl bo ja sobie poradze, ale sam fakt, ze są obok siebie, widza sie, mijaja codziennie

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
wiem alus wiem,bedziesz i ty go miala przy sobie ,a mama nie ,u mnei bedzie to samo tylko wtedy smutek ,bo mama jego zostanie zupelnie sama w domu.
A wiecie co mi kiedys tz powiedzial ?,ze mama mu mowila ,ze jest jej smutno samej w domu jak go nie ma wieczorami albo na noc i czuje sie dziwnie ,co innego jak on jest w domu ,nawet u siebie pietro wyzej w pokoju ,ale ma ta swiadomosc ,ze on jest w domu.Mowi ,ze w dzien jak tz ejst w prayc to pol biedy ,bo widno ,a wieczorami ciemno w calym domu ,cicho.Z jednej strony ja ja rozumiem ,a z drugiej kurde nooo
Yyyy jak na moj gust troche ją ponioslo, w koncu miala go cale zycie, a gówniarzem juz nie jest... byl taki demot kiedys mniejwiecej na ten temat... że matka wychowuje syna dla innej kobiety i powinna sie z tym pogodzic...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Marlena, nic nie slyszalam o zadnej ksiazce niestety moze dlatego, że malo sie polityka interesuje. w sumie to w ogole...

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 21:31   #2984
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Będziecie mieszkac po ślubie u Ciebie czy TŻ?
U mnie na obecną chwilę nie zanosi się na żaden kredyt, ale życie jest nieprzewidywalne i też tak czasem kalkuluję jak by to było i załamuję ręce
U TŻa (mam nadzieję). U mnie to ja bym ześwirowała po tygodniu. Teraz ledwo wytrzymuję, a co dopiero gdybym musiała jeszcze Ł. bronić codziennie przed mamą niby jest ok, ale jak się jej coś umyśli to nie ma przebacz

Stary 2011-10-16, 21:34   #2985
Galadriela87
Zadomowienie

Uuu...widzę, że były pogaduszki o naszych wschodnich i zachodnich sąsiadach.

Ja mam fajnie - część mojej rodziny ma korzenie sięgające w "x" pokoleniu w głąb Ukrainy i Rosji, a mój facet, to blond-Niemiec jak ze starych fotografii.

~Xbox & rock fan
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 21:34   #2986
sylvi_86
Zakorzenienie

niestety trudno jest rodzicom puscic swoje dzieci, mojej mamie tez bdzie trudno mnie puscic, ale na milosc boska niech nie wywoluja w nas poczucia winy
Stary 2011-10-16, 21:38   #2987
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
A wiecie co mi kiedys tz powiedzial ?,ze mama mu mowila ,ze jest jej smutno samej w domu jak go nie ma wieczorami albo na noc i czuje sie dziwnie ,co innego jak on jest w domu ,nawet u siebie pietro wyzej w pokoju ,ale ma ta swiadomosc ,ze on jest w domu.Mowi ,ze w dzien jak tz ejst w prayc to pol biedy ,bo widno ,a wieczorami ciemno w calym domu ,cicho.Z jednej strony ja ja rozumiem ,a z drugiej kurde nooo
Trochę jakby próbowała wpływac na jego psychikę Bo oczywistym odruchem po takich słowach będzie myśl syna "biedna mama, będzie tu kiedyś sama, dobrze robię zostawiając ją?" i mogą pojawiac się jakieś wątpliwości. A to oczywiste że dzieci wychowuje się dla świata i dla innych ludzi poniekąd, żeby w odpowiednim momencie były w stanie się wyprowadzic, usamodzielnic i założyc własną rodzinę.

Stary 2011-10-16, 21:38   #2988
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
Co prawda Marburgu jeszcze nie byłam, ale Niemcy jakoś mi się z romantyzmem nie kojarzą
Ponoć tzw. Szlak romantyczny i zamkowy są piękne.

Edit: dziewczyny TŻ właśnie przyjechał. O 2:50 ma taksówkę, więc lecimy zaraz się zdrzemnąć jeszcze chociaż na te parę chwil.

~Xbox & rock fan

Edytowane przez Galadriela87
Czas edycji: 2011-10-16 o 21:40
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:39   #2989
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Okropne to jest... Mi to w sumie juz nawet nie chodzi o to, zeby on mi cos w domu pomogl bo ja sobie poradze, ale sam fakt, ze są obok siebie, widza sie, mijaja codziennie

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Marlena, nic nie slyszalam o zadnej ksiazce niestety moze dlatego, że malo sie polityka interesuje. w sumie to w ogole...
Co do pierwszego to doskonale to znam dokładnie to samo czułam

A co do ksiażki to na necie sobie poczytaj, powiedział ze Merkel została kanclerzem nie przez przypadek, że wspierało ją Stasi i w ogóle takie różne farmazony (ja się na polityce niemieckiej nie znam i nie wiem nawet kto tam jest prezydentem, ale ta wypowiedź była dość wymowna jeśli chodzi o jego stosunek do Merkel)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 21:39   #2990
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
niestety trudno jest rodzicom puscic swoje dzieci, mojej mamie tez bdzie trudno mnie puscic, ale na milosc boska niech nie wywoluja w nas poczucia winy
W sumie nie wiadomo co lepsze... Ja bym wolala, zeby probowali wywolac we mnie poczucie winy niz kazde dzialanie majace na celu przyblizyc mnie do wspolnego zycia z T. porownywali do swojego zycia czyli do tego, ze sie rozejdziemy, rozwiedziemy i na pewno razem nie bedziemy

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 21:39   #2991
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
a byliście na spotkaniu z doradcami finansowymi? Bo pamiętam, że kiedyś mieliście iść? Powiedzieli Wam coś ciekawego?

Ala, na pewno się uda! Tak jak pisze Kasikka: "Chcieć to móc!"
byliśmy, dowiedzieliśmy się tyle, że zdolność kredytową mamy, to będzie raczej kwestia czy na taką kwotę, jaka będzie nam potrzebna
Stary 2011-10-16, 21:41   #2992
1988Marlena
Zadomowienie

No moze nie powiedział wprost ale wyraźnie to sugerował/insynuował (zwał jak zwał)

Stary 2011-10-16, 21:43   #2993
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pierwszego to doskonale to znam dokładnie to samo czułam

A co do ksiażki to na necie sobie poczytaj, powiedział ze Merkel została kanclerzem nie przez przypadek, że wspierało ją Stasi i w ogóle takie różne farmazony (ja się na polityce niemieckiej nie znam i nie wiem nawet kto tam jest prezydentem, ale ta wypowiedź była dość wymowna jeśli chodzi o jego stosunek do Merkel)
Jutro moze cos poczytam o tym

No wlasnie, to niestety znasz to uczucie kłócia w klatce? ja tak mam... jak sobie o tym mysle to mnie tak dusi jakby straszne to

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 21:43   #2994
sylvi_86
Zakorzenienie

i tak go uwazam za gbura i prostaka
Stary 2011-10-16, 21:53   #2995
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
W sumie nie wiadomo co lepsze... Ja bym wolala, zeby probowali wywolac we mnie poczucie winy niz kazde dzialanie majace na celu przyblizyc mnie do wspolnego zycia z T. porownywali do swojego zycia czyli do tego, ze sie rozejdziemy, rozwiedziemy i na pewno razem nie bedziemy
U mnie w domu to im ulży że się wyprowadzę bo ja jestem pyskata i co mam na myśli to powiem, no i walczę o swoje jak lwica o lwiątka dziś TŻa broniłam, bo on baaaardzo rzadko do kościoła chodzi i mamusia oczywiście się go pyta czy był, no to on że nie, a ona już zaczynała go tak "półżartobliwie" ganić, ale jej powiedziałam zeby mu dała spokój bo to jego sprawa
No i jakbyśmy zamieszkali u mnie to cały czas by tak było nie zgadzam się
Ale też cały czas słyszę negatywne komentarze typu "no ja to sobie nie wyobrażam jak Wy będziecie żyć! Ł. wygłaskany, wychuchany przez rodziców jedynak, Ty w domu nic nie umiesz zrobić ani ugotować! Nawet nie chcę myśleć" - moja odpowiedź "No to nie myśl!"
Chciałabym czasem powiedzieć coś więcej ale kłótnia gotowa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
i tak go uwazam za gbura i prostaka
Pana Prezesa?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Zmykam laseczki
Dobranoc wszystkim

Stary 2011-10-16, 21:55   #2996
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Marlena to jest straszne ja sie na takim stopniu z mama nie sprzeczam ale tez docieraja do mnie takie sygnaly "wiary" we mnie... Np. dzisiaj... mama rozmawia przez telefon z ciocia (btw z Niemiec , ale nie niemka tylko polka ) i ciocia sie pyta co u mnie, a mama: a wziela sie na wiosne i zareczyla super po prostu a potem glos sciszyla, drzwi zamknela i tylko moge sie domyslac o czym rozmawialy

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 21:57   #2997
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Marlena to jest straszne ja sie na takim stopniu z mama nie sprzeczam ale tez docieraja do mnie takie sygnaly "wiary" we mnie... Np. dzisiaj... mama rozmawia przez telefon z ciocia (btw z Niemiec , ale nie niemka tylko polka ) i ciocia sie pyta co u mnie, a mama: a wziela sie na wiosne i zareczyla super po prostu a potem glos sciszyla, drzwi zamknela i tylko moge sie domyslac o czym rozmawialy
Żartujesz że tak zrobiła? Nie ma to jak wsparcie

Stary 2011-10-16, 22:00   #2998
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Niestety nie zartuje zawsze dowiem sie czegos ciekawego jak mama rozmawia albo z jedna ciocia albo z druga (chrzestna moja)... dlatego mam postanowienie (i nawet T. mnie w tym utwierdzil), ze nie bede mamy na bieżąco informowac co sie u mnie dzieje. nie chce zeby to dalej poszlo do KOGOKOLWIEK.... mama tego nie rozumie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-16, 22:02   #2999
aQ01
Zadomowienie

A potem rodzice wielce zdziwieni, że dzieci nie chcą przychodzic z problemami do nich, że nic o nich nie wiedzą...

Stary 2011-10-16, 22:03   #3000
sylvi_86
Zakorzenienie

wrrrr. nie ma to jak wsparcie.. kurde. ja nie wiem. rodzice nigdy mlodzi nie byli i nie mieli swoich marzen, swjoego zdania? nie pamietaja juz jak to bylo?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości