Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 08:40   #2971
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pierwsza nocka w łóżeczku zakończyła się ... kapitulacją mamusi. Już przed północą moje Dziecię zaczęło wyć na jedzenie (ostatnio jadł o tej porze jak miał miesiąc ) Próbowałam go spacyfikować smokiem, herbatką, głaskaniem po policzku ale ryk był coraz większy.
dobrze że ja się nie skusiłam i Jula od początku spała w łóżeczku u siebie - ale to raczej ja się bałam brać jej do łózka do nas żeby jej nie przygnieść albo kołdrą nie przykryć.

Widać Dominikowi dobrze spać z mamusią
u nas na łóżku leży z nami czasem rano jak chcemy dospać a jej się na zabawy zbiera a w łóżeczku samej jej nudno i marudzi

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja teraz kąpie w Oilan, był w tesco za 7 zł taki duży... Zdziwiłam się, bo tak kosztuje sporo więcej...Może jakiś błąd w kodowaniu ? Wzięłam też balsam ( 7 zł ). Z datą wszystko ok.

Przyjechała siostra Tżta... Ale mnie wkurzała, o matko ;/
Tylko takie coś słyszałam - Igor, ty grubasie!, Grubas!
Boże, dziewczyny, jak ja jej nie lubię. W ogóle zero klasy, taktu...
Pomijając to, że moje dziecko nie jest grube, tylko DUŻE!
to Ci się trafiła okazja - dawno to było? w naszym tesco często robią takie wyprzedaże i kiedyś kilka rzeczy udało mi się tak okazyjnie kupić

wstyd przyznać ale kiedyś tak kupiłam w naszym tesco 5 paczek prezerwatyw bo w takiej wyprzedaży były - ładnie tam babka na kasie musiała sobie o mnie pomyśleć ale co tam

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lamaze są genialne. LalkaSophie to ulubiona zabawka Agaty. Jest duża, mapiękne kolory, szeleści. Ja tą lalkę upolowałam za dyche nówke na allegro
Zaraz wstawie zdjęcie z lalką o taką mamy kliik
szczęściara - nówka za dyszkę - super okazja

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:41   #2972
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

http://www.kciuk.pl/Kobiety-w-stanie...wionym-a69368/

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:43   #2973
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ja jestem znowu slomiana wdowa TZ wyjechal do Niemiec do roboty.

na długo? szybko zleci Ci czas rozłąki - Szymek skutecznie zajmie Twój czas
trzymam kciuki żeby teraz był bardziej zadowolony z pracy w DE bo ostatnio chyba nie podobała mu się praca.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena ma chyba jednak trzydniowke bo dzis pojawila sie wysypka
zdrówka dla Lenki

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No i na śmierć bym zapomniała: Zuzanna kończy dzisiaj 4 miesiące

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dzisiaj tż ma urodziny
sto lat dla Tż-ta

Stary 2011-10-31, 08:45   #2974
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Żanetko, mam aparat Nikon i zrobiłam transfer zdjęc na kompa, czy mogę je jakoś wrzucic na aparat z powrotem, bo chcę zrobic kilka czarno-białych i nie wiem jak to zrobic, bez użycia aparatu?
Kochana po prostu skopiuj zdjęcia i włóż kartkę do laptopa czy tam przez usb - nie wiem jaką masz opcje i wklej do karty.
Zdjęcia czarno-białe możesz zrobić w zwykłym paintcie,
a jak coś to podaj e-maila prześlę Ci mój program w którym przerabiam zdjęcia albo jak chcesz to prześlij mi zdjęcia Ja Ci przerobię.
Napisz mi na Pw.

Cytat:
Witojcie Drogie Mamuśki

Pierwsza nocka w łóżeczku zakończyła się ... kapitulacją mamusi. Już przed północą moje Dziecię zaczęło wyć na jedzenie (ostatnio jadł o tej porze jak miał miesiąc ) Próbowałam go spacyfikować smokiem, herbatką, głaskaniem po policzku ale ryk był coraz większy. W końcu TŻ zrobił Małemu mleko i jak zjadł to położyłam go już koło siebie. Drugie jedzenie o 4 i pobudka o 6.10. Przy czym od 4 już dużo się kręcił, musiałam smoka mu non stop podawać i zainterweniować suszarką
Przecież jakby on w łóżeczku spał to ja od 4 byłabym na nogach.

Czemu moje Dziecię zamiast coraz dłużej to śpi coraz krócej ?

Dziś mam zamiar uśpić go w łóżeczku, po pierwszym jedzeniu też odłożyć do łóżeczka i najwyżej nad ranem wezmę go do siebie...
To jest wygoda mieć dziecię koło siebie,
po 1 - musisz iść z nastawieniem, że będziesz musiała wstać z tego łóżka i zajrzeć do Dominika
po 2 - przygotuj sobie w razie czego więcej butelek z mlekiem i tam wodę z termosem , czy tam podgrzewacz.
po 3 - nie możesz się poddać zrób to tylko wtedy kiedy będziesz widziała, że Dominik nie umie faktycznie zasnąć
po 4 - wsłuchuj się w jęki Dominika i nasłuchuj kiedy może ewentualnie wypaść smoczek wtedy wstań i ponownie go włóż - Ja dzisiaj tak wstałam 4 razy np.
po 5 - nie wiem jak Twój Domek ale moja np lubi być zakryta po samą szyję przy buzi musi coś mieć i na uszku kocyk.
po 6 - jak chodzi o zapach zostaw w łóżeczku jakąś rzecz swoja
po 7 - mam ochraniacze na szczebelkach i myślę, że to też powoduje że dziecko czuje się bardziej bezpiecznie.

Dzisiaj np Emi wierciła się o 2giej odkryłam ją,kocyk dałam do połowy ciała i ona wzięła się rozłożyła i zasnęła. Zaczęła się wiercić o 3ciej,wzięłam ja na jedzenie,przewinęłam i położyłam ponownie niby spała ale to nie był ten sen. Wierciła się ale oczy zamknięte. Dałam smoka nadal to samo, dałam herbatki trochę się uspokoiła,ale to nie to.Charczy dałam jej do noska soli lepiej no i potem właśnie opatuliłam ja kocykiem, mimo że wcześniej tego nie chciała,ale widziałam że do zasypiania musi być opatulona.No i jeszcze przełożyłam przez poręcz mokrą pieluchę aby się jej lepiej oddychało i posmarowałam jej nosek maścią majerankową,bo mam za sucho w sypialni

Musisz się nastawić na to kochana, że trzeba no wstać do łóżeczka.
Ja mimo, że mam tiptoczek to nie raz mi się nie chce, ale jak się nastawię że muszę to lepiej się wstaje.

no

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dlaczego ciężko Ci się przekonać do herbatki laktacyjnej?

Nie jestem zwolenniczką takich herbat
mam w szafce i czeka, chyba wolę zdecydowanie karmi

Carmela dziękuje za stronkę, w wolnej chwili sobie do niej zajrzę

Dzisiaj Emi ładnie spała,
wczoraj musiałam się zdrzemnąć po południu,
bo oczy się same zamykały po nie przespanej nocy.
Natomiast dzisiaj wstała o 3 i o 6 no i o 7 chciała się już bawić
Niesamowite jest to że z dnia na dzien interesują ją zabawki
i próbuje do nich sięgać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:57   #2975
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wcześniej uzywałam tylko zwykłego mydełka
A wy w czym kąpiecie maluszki?
Niebieski Babydream z pompką - super jest - wydajny i tani

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie wiem która godzina a o 8 obudził mnie durny kurier
ale zapewne coś fajnego Ci przywiózł

Stary 2011-10-31, 09:01   #2976
zanetaa88
Zakorzenienie

Co to jest ta trzydniówka ?
i jak się objawia ?

Stary 2011-10-31, 09:14   #2977
83monia
Zakorzenienie

oj tam, oj tam... narzekacie na zmiane czasu a moje dzieci nie! wstaja jsak w zegarku: 6:00 i 6:30...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

zaneta - http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/169...i-rumien-nagly

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 09:18   #2978
agadus
Wtajemniczenie

Żaneta trzydniówka -przez 3 dni wysoka temp.ciałka dziecka, bez żadnych innych objawów, po 3 dniach temp. spada, jest już normalna i na ciałku dziecka wyskakuje taka wysypka, rączki, nóżki, tego się nie leczy, jedynie gorączkę zbija,kiedyś czytałam, że trzydniówkę dziecko mioże złapać do szóstego miesiąca życia,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:20   #2979
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dziękuję Mam nadzieję że źle nie robię że sama mu zmniejszyłam i podaję po 1 ml

Pięknie! Pokaż zdjęcia
edit: już dojrzałam w klubie super
A my dospaliśmy do 7.00, z jedną tylko pobudką w nocy

Teraz się zbieram z TŻem do Krakowa, ma wolny dzień więc przedłużony weekend spędzamy razem
oj zazdroszczę i TŻ w domku i krakowa

Cytat:
Witojcie Drogie Mamuśki

Pierwsza nocka w łóżeczku zakończyła się ... kapitulacją mamusi. Już przed północą moje Dziecię zaczęło wyć na jedzenie (ostatnio jadł o tej porze jak miał miesiąc ) Próbowałam go spacyfikować smokiem, herbatką, głaskaniem po policzku ale ryk był coraz większy. W końcu TŻ zrobił Małemu mleko i jak zjadł to położyłam go już koło siebie. Drugie jedzenie o 4 i pobudka o 6.10. Przy czym od 4 już dużo się kręcił, musiałam smoka mu non stop podawać i zainterweniować suszarką
Przecież jakby on w łóżeczku spał to ja od 4 byłabym na nogach.

Czemu moje Dziecię zamiast coraz dłużej to śpi coraz krócej ?

Dziś mam zamiar uśpić go w łóżeczku, po pierwszym jedzeniu też odłożyć do łóżeczka i najwyżej nad ranem wezmę go do siebie...
Cytat:
To chyba bardziej we mnie problem, bo dla mnie to wygodne jak mam Domka koło siebie. Jak się przebudzi, mogę raz dwa zareagować i śpimy dalej. A co do przytulania, to Dominik w nocy śpi dość daleko ode mnie. Chyba bardziej o ten zapach chodzi

My kąpiemy w emolium. Jest super wydajne i Domkowi odpowiada. Raz kupiłam olian bo jest tańszy, ale jest duuużo mniej wydajny i się jednak nie opłaca.
no właśnie miałam pytac dlaczego Dominik nie dotrwał do rana w łóżeczku ale doczytałam, że to mama nie wytrzymała rozumiem Cię doskonale , mnie też sie nie chce wstawać czasem ale bardzo sie cieszę że sam śpi w łóżeczku. Oczywiscie po tym rannym karmieniu miedzy 4-6 zabieramy go do nas i dosypiamy razem i dla wygody i dla tych milych chwil jak wita nas usmiechem albo wykładem którego nikt oprócz niego nie rozumie

u nas nocka super, oby juz tak zostało, zasnął przed 19 a pierwsza pobudka o 4:30
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:25   #2980
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry u nas niestety zmiana czasu trochę mi dziecko rozregulowała tej nocy pobudka o 2, 4, 5.30 no ale przynajmniej do 2 spała ładnie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jestem i JA
padnięta jestem,
wory pod oczami.

Moja Emi wykminiła, że jest dodatkowa godzina i zamiast pięknie spać
to ona sobie wstała o 1wszej i bawić się chciała i nie umiała zasnąć,
z dwóch piersi zjadła i nic nawet nad ranem nie zasneła, a wstala o 6:35 !

No padnięta jestem na maxa !
Teraz dama sobie drzemie a mi się spać nie chce
Ja też tak mam, że jak mała zrobi sobie w końcu drzemkę, to mi jakoś się już nie chce spać i w końcu kończy się dzień a ja jak zombie bez snu chodzę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Karoline, to jakaś taki tani no name, ni żadna firmówka. Dokładnie ta: http://allegro.pl/waga-dla-dzieci-i-...874894219.html
Dzięki no ja właśnie też nie chcę żadnej firmówki ja widziałam jakąś za 83 zl, ale tż mnie powstrzymuje przed kupnem i cały czas się waham

Cytat:
Czy to jest możliwe, że Emi zaczęła jeść z dwóch piersi
i te dwie piersi ma za mało?

Jedna pierś od kilku dni to jest tylko przystawka,
a druga pierś to główne danie,
ale mam wrażenie że nawet ta druga to za mało.
No i jedzenie na leżąco w nocy jak zawsze było - odpada.
Denerwuje się przy tym.
W ogóle mam wrażenie, że moje piersi nie są aż tak pełne jak powinny

1.Jak wasze dzieci dają znać że się nie najadają?

Moja też je z dwóch piersi teraz - i też jedna to przystawka, ale z tego względu, że jej nie lubi, bo tam mam gorszą brodawkę i trudniej jej ssać (czyt.nie chce jej się ),a druga daje właściwe jedzenie. I na początku też miałam takie flaczki właśnie i było trochę nerwów, jej płaczów itp. ale konsekwentnie dostawiałam co 3h i teraz moje cycki chyba zrozumiały, że muszą się w tym czasie napełnić i teraz jest dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No i na śmierć bym zapomniała: Zuzanna kończy dzisiaj 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena ma chyba jednak trzydniowke bo dzis pojawila sie wysypka
Oj! to zdrówka życzę malej

Cytat:
U mnie to chyba kryzys,
te piersi to nie takie jak powinny być,
a Emi je z dwóch piersi jak nigdy.

Wypiłam już karmi,
muszę się przełamać na tą herbatkę laktacyjną,
bo jakoś nie umiem.

I dlatego Emi tak domaga się piersi w nocy częściej.

Tak,tak Aga właśnie chodziło o to jak dzieci pokazują,
że sie nie najadają

Emi skończyłam wczoraj 3 miesiące przecież i ma 14 tydzień a to ten skok...
Za 3 miesiące Emi
a ja tam lubię pić herbatkę laktacyjną, ale podchodzi mi ta z hippa tylko, granulowana karmi też piję bo...lubię ale tylko malinowe.

Cytat:
Lamaze są genialne. LalkaSophie to ulubiona zabawka Agaty. Jest duża, mapiękne kolory, szeleści. Ja tą lalkę upolowałam za dyche nówke na allegro
Zaraz wstawie zdjęcie z lalką o taką mamy kliik
Mnie korci kupienie tego ptaszyska z lamaze

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Oj, kusisz, carmela, kusisz

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

A u nas wszystko wporzadku wstaliśmy dzis pomimo zmiany czasu 0 9:40 (na nowy czas ) czyli tak jak zawsze pozniej jedzonko i zabawa do 12 i godzinka drzemki pozniej cały słoiczek Marchewki (fotka poniżej ) i zabawa do 14:30 a na 15 do Kosciołka gdzie juz po drodze zaliczyła Karolcia drzemkę kolejną pozniej odwiedziny u dziadków i spanko o 20:30 mąż wrócił z pracy po nieobecności od południa wiec siedzimy i wspominamy Kocham go takze juz zmykam do małża miłej nocki
Ale fajna umorusana Karolinka

Wodaqua - to super, że chrzciny się udały i za grzeczną córę

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-31 o 09:27
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:26   #2981
wodaqua
Zadomowienie

Jacieee, ja też z własnej wygody zabieram Zosię rano do nas do wyra - ona je około 5-6, akurat wtedy mąż do pracy wstaje, a my mamy wyro dla siebie. Na początku Zosia spała z nami - przez pierwsze 2 tyg, bo ciężko było mi po cc wtsawać, ale potem już u siebie spała. We 3 musimy się pilnować zeby się zmieścic i nie jest wygodnie - jak poczujesz ajk wygodnie jest spać we 2, to będziesz miała motywację, żeby usypiac go w łóżeczku.

Dzięki Karoline

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-10-31 o 09:28
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:48   #2982
nerola
BAN stały

Beatko taaa-umowę z TP zmiany z 1 mega na 6 mega za tańszą opłatą za internet.
I co?Warto było wstawać?

Która jest godzina bo nie wiem na który zegarek patrzeć?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:49   #2983
wodaqua
Zadomowienie

10:49 Nerolko

Gdzie jest Zmalowana???

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-10-31 o 09:52
Stary 2011-10-31, 09:57   #2984
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata na wieczór zasypia w swoim łóżeczku. Jak niemoże usnąć to podkładam pod plecki poduszke, tak zeby leżała na boczku, bo jej tak łatwiej usnąć. Ale jak wstaje rano między 6 a 7 to biorę ją do siebie, czasem w ogóle bierzemy ją do siebie, ja uwelbiam tak spać we trójke

Pokłóciłam się z mężem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:04   #2985
mamad1
Zadomowienie

My kąpaliśmy się w Oilatum Soft, teraz mamy Oilan (z apteki DOZ Dla Mamy i maleństwa 500 ml za 36 zł).

Pierwszy raz od początku małżeństwa (15 miesięcy) zostaliśmy z Tż sami w mieszkaniu - bez rodziców czy szwagra (wyjechali na Wszystkich Swiętych). Aż głupio. Ale zamiast korzystać, to się tylko pokłóciliśmy wczoraj... Kryzys w związku jak nic...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Patryk nie umie sam zasnąć w łóżeczku Zasypia zwykle na moim ramieniu. Nad ranem też ląduje w naszym łóżku, bo inaczej budzi się co chwila, a tak jest szansa, że jeszcze trochę pośpi...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:08   #2986
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś będę próbowała jeszcze raz. Wiem, że potem może być gorzej go nauczyć, choć gdzieś czytałam że dziecko do pół roku "nie przyzwyczaja się". Jakoś mi się to nie widzi
Też mam wrażenie, że maluchy bardzo szybko przyzwyczajają się do spania z rodzicami, gorzej ze spaniem w łóżeczku

Cytat:
Beatko taaa-umowę z TP zmiany z 1 mega na 6 mega za tańszą opłatą za internet.
I co?Warto było wstawać?

Która jest godzina bo nie wiem na który zegarek patrzeć?
ja wczoraj miałam ten problem z zegarkiem

Zuzanna bardzo dziękuje za życzenia z okazji skończenia 4 miesiąca

Ps. Czy którejś maluszek kaszlał i dostał jakiś syropek od pediatry? Mała mi lekko kaszle i ma katar a nie chcę z nią jechać do pediatry, bo mam Kubę w domu. Wybrać się z dwójka dzieci sama - . Zadzwonię do pediatry i jak się nie polepszy, to w środę pojadę jak Kuba będzie w przedszkolu.

U mnie nocka ciężka, przez kaszel małej i wypadającego smoka

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Gdzie Youyou i Brida Kolina też chyba dawno się nie odzywała
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:31   #2987
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Mnie korci kupienie tego ptaszyska z lamaze
ja mam motyla ale mojego syna on w ogóle nie interesuje

Marina wow jaka promocja ...... dlaczego ja na takie nie trafiam .... no ale kupiłam wczoraj mega pake pampków bo jest w tesco za 99zł

Jaciee ja zabieram z własnego lenistwa małego do łóżka, tam karmię na leżąco cycem i usypiamy dopiero jak mały uśnie dobrze a ja się przebudzę to odstawię go do łóżeczka i nad ranem to już jak się budzi to znów do łóżka i je a potem się jeszcze sam sobą zajmuje a ja dosypiam

mój synuś wczoraj nie zakumał że zmiana czasu była ale dziś już się poprawił

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:44   #2988
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
10:49 Nerolko

Gdzie jest Zmalowana???
rozjaśniłaś mi nieco.
To ja już o tej godzinie mam poodkurzane i pomyte podłogi i obiad na gazie?
No nieźle.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:00   #2989
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
rozjaśniłaś mi nieco.
To ja już o tej godzinie mam poodkurzane i pomyte podłogi i obiad na gazie?
No nieźle.
Świetnie
Ja taka zdziczała, że nie wiem za co się najpierw zabrać. Poza tym Małemu znowu coś zaszkodziło. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Na razie przysypia przy cycu, ale już dwa razy go przebierałam...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 11:16   #2990
patik87
Zakorzenienie

heja

Dziękuje wszystkim Wam laseczki za kiukasy
Moja Smerfusia w kościele rozglądała się całą mszę dookoła i podziwiła żyradole i gugała Przy polewaniu wodą to samo, tylko smoka wypuściła, oczy otwarte i zdziwiona.
Ksiądz przed polaniem wody po cichu do nas zażartował że do fryzjera trzeba iść z Sarą.
Pod koniec mszy zasnęła u tz na klacie.
Jestem dumna z mojej córy.
Ogólnie wszystkie chrzczone dzieci były grzeczne (6 sztuk).

Idę zaraz do klubu, wiecie co pisać Trochę to potrwa.

Nadrobiłam Was, tematy świąteczno-sylwkowe-sałatkowe..
My nie mamy planów. Wigilia u moich rodziców, z czego się strasznie cieszę, bo w ubiegłym roku u teściów a ja po cichu płakałam że pierwszy raz bez rodziców...
Sylwek? brak planów, chyba w domku z Sarcią przy winku/szampanie.

Carmela zamawiam piłeczkę.
Scio i lalka też mi się podoba.

iustyna dla Zuzi za 4 miechy. Kiedy pierwszy słoiczek dajesz?

Lilkaa jaka umorusana Karolcia Boska.

Sarcia dzisiaj rano zdemolowała matę, aż się kabłąki na bok zawaliły.
Ostro się przemieszcza, ciągle gada i się śmieje, usiłuje się obrócić na brzuszek. Jest cudna.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:35   #2991
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
WZosia pięknie przeszła chrzest, właściwie całą mszę spała, nawet na polewanie głowy się nie ocknęła
O jak fajnie, że się udało

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
10 napewno wystarczy, 15 jest naprawde dużżża, a jak dla niemowilaka to wrecz ogromna.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Teraz się zbieram z TŻem do Krakowa, ma wolny dzień więc przedłużony weekend spędzamy razem
Pozdrów Kraków

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzięki no ja właśnie też nie chcę żadnej firmówki ja widziałam jakąś za 83 zl, ale tż mnie powstrzymuje przed kupnem i cały czas się waham
Też oglądałam te za 83 ale mężowi się z wyglądu nie podobały więc wzięliśmy tę I dziś rano już przyszła Powiem ci że wydaje się być porządna - jest ładnie wykonana i ... działa

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Pokłóciłam się z mężem
Ojej, a o co?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
MAle zamiast korzystać, to się tylko pokłóciliśmy wczoraj... Kryzys w związku jak nic...
O masz ci los, Wt też
Stary 2011-10-31, 11:36   #2992
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku o to co zwykle o wędkarstwo, bo on mógłby 24/7 nad wodą siedzieć, a chciałam zeby poszedł znami na spacer

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:40   #2993
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku o to co zwykle o wędkarstwo, bo on mógłby 24/7 nad wodą siedzieć, a chciałam zeby poszedł znami na spacer
Świetnie to rozumiem, bo mój też wolne chwile najchętniej spędza przy swoich komputerowych prawach (to pasjonat), a ja uważam, coś z tego wolnego nam się jednak należy
Stary 2011-10-31, 11:41   #2994
Lilkaa82
Rozeznanie

Scio moja Karolinka tez jedzie nadal na czasie letnim pobudka o 7:09 oby sie jednak przestawila hehe

Jacieee moja lekarka mowi zeby korzystac teraz jak dzieci spia bo pozniej juz nie jest tak kolorowo zaczynaja sie budzic na jdzienie chyba

aniaa ja mysle ze krzywdy napewno nie zrobisz ale my nie jestesmy lekarzami wiec mozemy sobie tylko gdybac za dobra morfologie

telik ja kąpię mała mydełkiem Bambino i smaruję pozniej kremem Bambino

Karolinka spi a mamusia zjadla obiadek i zaraz lece po kawke prawie nastawiłam i juz sie wyprało, jeszcze mam kilka sztuk do prania recznego a nom i nadrabiam wizaz milego dnia

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-31 o 11:55
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:53   #2995
zanetaa88
Zakorzenienie

Która mi podmieniła Emilie ,
przyznać się bez bicia

Marudzi,marudzi,marudzi,m arudzi.
Płacz,płacz,płacz,płacz,p łacz.
Stękanie,stękanie,stękani e.
Armagedon !!!

W aucie tak zaczęła ryczeć, zę myślałam że padnę - jak NIGDY.
Byłam pewna, że ma na koopkane a tu nic!
Musiałam ją wziąć na ręce bo tak się nie umiała uspokoić

Przy piersi nawet płakała.
Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent,
wiem że to jakieś zmiany wprowadzi,
ale taka marudna jaka jest dzisiaj,
nie pamiętam kiedy była.

Stary 2011-10-31, 12:01   #2996
zapałeczka
Zadomowienie

Ratunku...
Mam jakieś okropne dni ostatnio... Po tej wyrwanej ósemce w czwartekv się pozbierać nie mogę
Boli mnie strasznie i to miejsce po zębie i wszystkie zęby i pół twarzy w ogóle po tej stronie Już nawet ketonal mało pomaga
Jestem taka wykończona bólem, że nie mam siły się małym zajmować... A dziś mu wszystko nie pasuje, maruda mu się włączyła
No doła mam jak nic....
Stary 2011-10-31, 12:46   #2997
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry

Wysłałam moją mamę na spacer z Małą, więc mam chwile dla siebie Może jej się spodobają spacery z wnuczką.

Męża dzisiaj rano wysłałam pociągiem z powrotem do Poznania i przez najbliższe dwa tygodnie będę słomianą wdową, tak naprawdę z własnego wyboru, bo to mój pomysł być przyjechać do rodziców.

My używamy Mustele Baby jak Helena jest kąpana w wanience, a jeżeli w wiaderku to Balneum.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 12:57   #2998
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Jacieee, ja też z własnej wygody zabieram Zosię rano do nas do wyra - ona je około 5-6, akurat wtedy mąż do pracy wstaje, a my mamy wyro dla siebie.
My też tak robimy ale niedługo to się skończy, bo za miesiąc wracam do pracy. Już nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ratunku...
Mam jakieś okropne dni ostatnio... Po tej wyrwanej ósemce w czwartekv się pozbierać nie mogę
Boli mnie strasznie i to miejsce po zębie i wszystkie zęby i pół twarzy w ogóle po tej stronie Już nawet ketonal mało pomaga
Kochana, pędź do dentysty - koniecznie. IMO to nie jest normalne. Miałam już 2 ósemki usuwane i nic mnie nie bolało już na drugi dzień. Nie przypominam sobie, żebym musiała ketonal brać nawet w pierwszy dzień.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Ojej, tak się przejęłam Zapałeczką, że zapomniałam pogratulować udanych chrzcin naszym dzieciakom i im mamom, więc zbiorowo

Ja od wczoraj czuję głęboką potrzebę organizmu na nabiał... podjadam sobie małe ilości, ale dziś zjem wielki jogurt, muszę.

Dziś mała pierwszy raz widziała mnie w okularach. Bałam się, że może mnie nie pozna, ale nie zrobiło to na niej wrażenia. Przyzwyczajona jest do okularników w rodzinie
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 12:58   #2999
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Pokłóciłam się z mężem
Godzenie się może byc miłe
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz od początku małżeństwa (15 miesięcy) zostaliśmy z Tż sami w mieszkaniu - bez rodziców czy szwagra (wyjechali na Wszystkich Swiętych). Aż głupio. Ale zamiast korzystać, to się tylko pokłóciliśmy wczoraj... Kryzys w związku jak nic...
Nie kłóćcie się Warto jednak skorzystać z takiej okazji!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
heja

Dziękuje wszystkim Wam laseczki za kiukasy
Moja Smerfusia w kościele rozglądała się całą mszę dookoła i podziwiła żyradole i gugała Przy polewaniu wodą to samo, tylko smoka wypuściła, oczy otwarte i zdziwiona.
Ksiądz przed polaniem wody po cichu do nas zażartował że do fryzjera trzeba iść z Sarą.
Pod koniec mszy zasnęła u tz na klacie.
Jestem dumna z mojej córy.
Ogólnie wszystkie chrzczone dzieci były grzeczne (6 sztuk).

Idę zaraz do klubu, wiecie co pisać Trochę to potrwa.
dla Sary! Ale grzeczna kobita! A skoro ksiądz kazał do fryza iść... Ja wczoraj też byłam straaasznie dumna ze swojej...
Ja chyba też coś muszę dodać w klubie na teściową

Ciekawe jak Babonikowy Nikoś się spisał

U nas wigilia wypada w tym roku u moich rodziców na szczęście A Sylwester to chyba w domu... Chyba że inną parę z dzieciątkiem przygruchamy sobie Mam psiapsiółę z Poznania, ale nie wiem czy będzie im się chciało zimą taki kawał z Misią jechać....

Dołączam do klubu fanatyków sałatki jarzynowej
Ale musi być z najlepszym majonezem na świecie:
http://www.youtube.com/watch?v=ymUPML88oQI
Polecam naprawdę, jak macie okazję kupić. Jest taki fajny, wyrazisty.

Telik, ja kąpałam w Ziajce z oliwką, teraz w próbkach z Emolium, a oliwką się masujemy . Czeka jeszcze w szafce NiveaBaby 2w1 szampon z płynem do kapieli.
Brumek, dzięki Moja położna też miała wagę no name... Moim zdaniem najważniejsze jest to żeby pokazywała że dziecko przybiera.
Zapałeczka, może ktoś Ci się dzieckiem zajmie a Ty odpocznij...
Piwnooka, śliczne imię Twojej córki!
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
My też tak robimy ale niedługo to się skończy, bo za miesiąc wracam do pracy. Już nie mogę się doczekać
Wierzę, wierzę
Stary 2011-10-31, 13:00   #3000
zanetaa88
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci też tak mają,
że jak ję położycie na brzuszek
to nóżkami ruszają jakby chciały pełzać
i doope podnoszą ?!

Patik
miało bć cos w Klubie i co ? nie ma nic !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości