|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Widać Dominikowi dobrze spać z mamusią ![]() u nas na łóżku leży z nami czasem rano jak chcemy dospać a jej się na zabawy zbiera ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() wstyd przyznać ale kiedyś tak kupiłam w naszym tesco 5 paczek prezerwatyw ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
![]() na długo? szybko zleci Ci czas rozłąki - Szymek skutecznie zajmie Twój czas ![]() trzymam kciuki żeby teraz był bardziej zadowolony z pracy w DE ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- zdrówka dla Lenki ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- sto lat dla Tż-ta ![]() ![]()
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia czarno-białe możesz zrobić w zwykłym paintcie, a jak coś to podaj e-maila prześlę Ci mój program w którym przerabiam zdjęcia ![]() Napisz mi na Pw. Cytat:
po 1 - musisz iść z nastawieniem, że będziesz musiała wstać z tego łóżka i zajrzeć do Dominika po 2 - przygotuj sobie w razie czego więcej butelek z mlekiem i tam wodę z termosem , czy tam podgrzewacz. po 3 - nie możesz się poddać zrób to tylko wtedy kiedy będziesz widziała, że Dominik nie umie faktycznie zasnąć po 4 - wsłuchuj się w jęki Dominika i nasłuchuj kiedy może ewentualnie wypaść smoczek wtedy wstań i ponownie go włóż - Ja dzisiaj tak wstałam 4 razy np. po 5 - nie wiem jak Twój Domek ale moja np lubi być zakryta po samą szyję przy buzi musi coś mieć i na uszku kocyk. po 6 - jak chodzi o zapach zostaw w łóżeczku jakąś rzecz swoja ![]() po 7 - mam ochraniacze na szczebelkach i myślę, że to też powoduje że dziecko czuje się bardziej bezpiecznie. Dzisiaj np Emi wierciła się o 2giej odkryłam ją,kocyk dałam do połowy ciała i ona wzięła się rozłożyła i zasnęła. Zaczęła się wiercić o 3ciej,wzięłam ja na jedzenie,przewinęłam i położyłam ponownie niby spała ale to nie był ten sen. Wierciła się ale oczy zamknięte. Dałam smoka nadal to samo, dałam herbatki trochę się uspokoiła,ale to nie to.Charczy dałam jej do noska soli lepiej no i potem właśnie opatuliłam ja kocykiem, mimo że wcześniej tego nie chciała,ale widziałam że do zasypiania musi być opatulona.No i jeszcze przełożyłam przez poręcz mokrą pieluchę aby się jej lepiej oddychało i posmarowałam jej nosek maścią majerankową,bo mam za sucho w sypialni ![]() Musisz się nastawić na to kochana, że trzeba no wstać do łóżeczka. Ja mimo, że mam tiptoczek to nie raz mi się nie chce, ale jak się nastawię że muszę to lepiej się wstaje. no ![]() Nie jestem zwolenniczką takich herbat ![]() mam w szafce i czeka, chyba wolę zdecydowanie karmi ![]() Carmela dziękuje za stronkę, w wolnej chwili sobie do niej zajrzę ![]() Dzisiaj Emi ładnie spała, wczoraj musiałam się zdrzemnąć po południu, bo oczy się same zamykały po nie przespanej nocy. Natomiast dzisiaj wstała o 3 i o 6 no i o 7 chciała się już bawić ![]() Niesamowite jest to że z dnia na dzien interesują ją zabawki i próbuje do nich sięgać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- ale zapewne coś fajnego Ci przywiózł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Co to jest ta trzydniówka ?
i jak się objawia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
oj tam, oj tam... narzekacie na zmiane czasu a moje dzieci nie! wstaja jsak w zegarku: 6:00 i 6:30...
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- zaneta - http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/169...i-rumien-nagly |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Wtajemniczenie
|
Żaneta trzydniówka -przez 3 dni wysoka temp.ciałka dziecka, bez żadnych innych objawów, po 3 dniach temp. spada, jest już normalna i na ciałku dziecka wyskakuje taka wysypka, rączki, nóżki, tego się nie leczy, jedynie gorączkę zbija,kiedyś czytałam, że trzydniówkę dziecko mioże złapać do szóstego miesiąca życia,
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u nas nocka super, oby juz tak zostało, zasnął przed 19 a pierwsza pobudka o 4:30 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja też je z dwóch piersi teraz - i też jedna to przystawka, ale z tego względu, że jej nie lubi, bo tam mam gorszą brodawkę i trudniej jej ssać (czyt.nie chce jej się ![]() ![]() ![]() Oj! ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja tam lubię pić herbatkę laktacyjną, ale podchodzi mi ta z hippa tylko, granulowana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wodaqua - to super, że chrzciny się udały ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-31 o 09:27 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Jacieee, ja też z własnej wygody zabieram Zosię rano do nas do wyra - ona je około 5-6, akurat wtedy mąż do pracy wstaje, a my mamy wyro dla siebie. Na początku Zosia spała z nami - przez pierwsze 2 tyg, bo ciężko było mi po cc wtsawać, ale potem już u siebie spała. We 3 musimy się pilnować zeby się zmieścic i nie jest wygodnie - jak poczujesz ajk wygodnie jest spać we 2, to będziesz miała motywację, żeby usypiac go w łóżeczku.
Dzięki Karoline ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-31 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
BAN stały
|
Beatko taaa-umowę z TP zmiany z 1 mega na 6 mega za tańszą opłatą za internet.
I co?Warto było wstawać? Która jest godzina bo nie wiem na który zegarek patrzeć? |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
10:49 Nerolko
![]() Gdzie jest Zmalowana??? Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-31 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Agata na wieczór zasypia w swoim łóżeczku. Jak niemoże usnąć to podkładam pod plecki poduszke, tak zeby leżała na boczku, bo jej tak łatwiej usnąć. Ale jak wstaje rano między 6 a 7 to biorę ją do siebie, czasem w ogóle bierzemy ją do siebie, ja uwelbiam tak spać we trójke
![]() Pokłóciłam się z mężem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
My kąpaliśmy się w Oilatum Soft, teraz mamy Oilan (z apteki DOZ Dla Mamy i maleństwa 500 ml za 36 zł).
Pierwszy raz od początku małżeństwa (15 miesięcy) zostaliśmy z Tż sami w mieszkaniu - bez rodziców czy szwagra (wyjechali na Wszystkich Swiętych). Aż głupio. Ale zamiast korzystać, to się tylko pokłóciliśmy wczoraj... ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Patryk nie umie sam zasnąć w łóżeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzanna bardzo dziękuje za życzenia z okazji skończenia 4 miesiąca ![]() Ps. Czy którejś maluszek kaszlał i dostał jakiś syropek od pediatry? Mała mi lekko kaszle i ma katar a nie chcę z nią jechać do pediatry, bo mam Kubę w domu. Wybrać się z dwójka dzieci sama - ![]() U mnie nocka ciężka, przez kaszel małej i wypadającego smoka ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Gdzie Youyou i Brida ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
ja mam motyla ale mojego syna on w ogóle nie interesuje
Marina wow jaka promocja ...... dlaczego ja na takie nie trafiam .... no ale kupiłam wczoraj mega pake pampków bo jest w tesco za 99zł Jaciee ja zabieram z własnego lenistwa małego do łóżka, tam karmię na leżąco cycem i usypiamy dopiero jak mały uśnie dobrze a ja się przebudzę to odstawię go do łóżeczka i nad ranem to już jak się budzi to znów do łóżka i je a potem się jeszcze sam sobą zajmuje a ja dosypiam ![]() mój synuś wczoraj nie zakumał że zmiana czasu była ale dziś już się poprawił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja taka zdziczała, że nie wiem za co się najpierw zabrać. Poza tym Małemu znowu coś zaszkodziło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() Dziękuje wszystkim Wam laseczki za kiukasy ![]() Moja Smerfusia w kościele rozglądała się całą mszę dookoła i podziwiła żyradole i gugała ![]() Ksiądz przed polaniem wody po cichu do nas zażartował że do fryzjera trzeba iść z Sarą. Pod koniec mszy zasnęła u tz na klacie. Jestem dumna z mojej córy. Ogólnie wszystkie chrzczone dzieci były grzeczne (6 sztuk). Idę zaraz do klubu, wiecie co pisać ![]() Nadrobiłam Was, tematy świąteczno-sylwkowe-sałatkowe.. My nie mamy planów. Wigilia u moich rodziców, z czego się strasznie cieszę, bo w ubiegłym roku u teściów a ja po cichu płakałam że pierwszy raz bez rodziców... Sylwek? brak planów, chyba w domku z Sarcią przy winku/szampanie. Carmela ![]() Scio i lalka też mi się podoba. iustyna ![]() ![]() Lilkaa jaka umorusana Karolcia ![]() Sarcia dzisiaj rano zdemolowała matę, aż się kabłąki na bok zawaliły. Ostro się przemieszcza, ciągle gada i się śmieje, usiłuje się obrócić na brzuszek. Jest cudna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Ojej, a o co? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Brumku o to co zwykle o wędkarstwo, bo on mógłby 24/7 nad wodą siedzieć, a chciałam zeby poszedł znami na spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
Scio moja Karolinka tez jedzie nadal na czasie letnim
![]() ![]() ![]() Jacieee moja lekarka mowi zeby korzystac teraz jak dzieci spia bo pozniej juz nie jest tak kolorowo ![]() ![]() aniaa ja mysle ze krzywdy napewno nie zrobisz ![]() ![]() ![]() telik ja kąpię mała mydełkiem Bambino i smaruję pozniej kremem Bambino ![]() Karolinka spi a mamusia zjadla obiadek i zaraz lece po kawke ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-31 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
![]() Która mi podmieniła Emilie , przyznać się bez bicia ![]() Marudzi,marudzi,marudzi,m arudzi. Płacz,płacz,płacz,płacz,p łacz. Stękanie,stękanie,stękani e. Armagedon !!! ![]() W aucie tak zaczęła ryczeć, zę myślałam że padnę - jak NIGDY. Byłam pewna, że ma na koopkane a tu nic! Musiałam ją wziąć na ręce bo tak się nie umiała uspokoić ![]() Przy piersi nawet płakała. Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent, wiem że to jakieś zmiany wprowadzi, ale taka marudna jaka jest dzisiaj, nie pamiętam kiedy była. |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Ratunku...
![]() Mam jakieś okropne dni ostatnio... Po tej wyrwanej ósemce w czwartekv się pozbierać nie mogę ![]() Boli mnie strasznie i to miejsce po zębie i wszystkie zęby i pół twarzy w ogóle po tej stronie ![]() ![]() Jestem taka wykończona bólem, że nie mam siły się małym zajmować... ![]() ![]() No doła mam jak nic.... ![]()
#2997 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wysłałam moją mamę na spacer z Małą, więc mam chwile dla siebie ![]() Męża dzisiaj rano wysłałam pociągiem z powrotem do Poznania i przez najbliższe dwa tygodnie będę słomianą wdową, tak naprawdę z własnego wyboru, bo to mój pomysł być przyjechać do rodziców. My używamy Mustele Baby jak Helena jest kąpana w wanience, a jeżeli w wiaderku to Balneum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Ojej, tak się przejęłam Zapałeczką, że zapomniałam pogratulować udanych chrzcin naszym dzieciakom i im mamom, więc zbiorowo ![]() Ja od wczoraj czuję głęboką potrzebę organizmu na nabiał... podjadam sobie małe ilości, ale dziś zjem wielki jogurt, muszę. Dziś mała pierwszy raz widziała mnie w okularach. Bałam się, że może mnie nie pozna, ale nie zrobiło to na niej wrażenia. Przyzwyczajona jest do okularników w rodzinie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |||
Zadomowienie
|
Godzenie się może byc miłe
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chyba też coś muszę dodać w klubie na teściową ![]() Ciekawe jak Babonikowy Nikoś się spisał ![]() U nas wigilia wypada w tym roku u moich rodziców na szczęście ![]() ![]() Dołączam do klubu fanatyków sałatki jarzynowej ![]() Ale musi być z najlepszym majonezem na świecie: http://www.youtube.com/watch?v=ymUPML88oQI Polecam naprawdę, jak macie okazję kupić. Jest taki fajny, wyrazisty. Telik, ja kąpałam w Ziajce z oliwką, teraz w próbkach z Emolium, a oliwką się masujemy ![]() Brumek, dzięki ![]() Zapałeczka, może ktoś Ci się dzieckiem zajmie a Ty odpocznij... Piwnooka, śliczne imię Twojej córki! Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też tak mają,
że jak ję położycie na brzuszek to nóżkami ruszają jakby chciały pełzać i doope podnoszą ?! Patik miało bć cos w Klubie i co ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.