|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Ja dziś nie mam kompletnie nastroju, jakieś dołki mnie dopadły, ale za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki!
#2972 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Mieszkałam kilka miesięcy w Irlandii, w Urlingford ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Ojjjj wykonczy mnie ta zgaga...lapie bez powodu :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Ojej, tyle odcieta od internetu i polowa nowego watku juz jest!
Ja musze sie pochwalic, bo dzisiaj bylismy na USG polowkowym (4D) i widzielismy naszego maluszka! ![]() ![]() I W KONCU dowiedzielismy sie, ze bedzie synek (mozna dopisac na pierwszej stronie, bo wreszcie tez udalo mi sie zameldowac w nowym watku;p)! ![]() ![]() Na dodatek Maly tak sie rozruszal, ze od dwoch dni juz kopie tak, ze tatus tez juz go czuje ![]() Podczytywalam Was troszke jak mialam okazje ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-07-16 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
Rusałka, Trele jak tak Was czytam, to serio cieszę się, że będę rodzić w PL. Przerażają mnie stwierdzenia "lekarz mnie już nie zobaczy" lub "10 dni po terminie mozna się zgłosić". Toć to koszmar!
Zjadłam pomidorową, którą Bejbziol ewidentnie lubi. Obdzwoniłam ostatnie szczegóły do restauracji, zaraz się będę zbierać na miasto - muszę z TŻ podjechać zamówić wino do winiarni... Eh.. Niby nic nie mam do zrobienia, a zmęczona jestem ![]() Tak myślę, ze chrzanić układanie włosów- wolę zjeść wiśnie z kompotu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie bób dalej 9 zł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
mnie też :/ najlepsze jest to że już soda nie pomaga... teraz juz nic nie pomaga. :/ A ja po wizycie, nie wiem od czego zacząć. Lekarz okazał się przemiłym gościem ok 40letnim. żartował, i ogólnie o wszystko wypytał zbadał ale zdenerwował mnie bo sie spóźnił i przez niego ja sie do pracy spóźniłam. i w ogóle ta wizyta jakaś dlugaśna była ![]() zapytał oczywiście dlaczego nie bede chodzić do tamtego lekarza to mu powiedziałam., uśmiechnął się tylko . jak badał mnie ginekologicznie to myslałam że umrę, tak mnie bolało. ale powiedział że jestem dziwnie delikatna i jak ja poród przetrwam ![]() ![]() szyjka zamknięta.. i mówi do mnie czy ciąża jest na pewno pojedyńcza bo jest duża macica jak na jednego szkraba.. no nic zrobił mi USG i mówi : o widzi pani- tu głowa a teraz jest tu. j W OCZACH przerażenie i mówie: ale jak to? ja mam tylko jeden wózek, pojedyńczy, pojedyńcze ciuszki.. a on sie usmiechnął i mówi : żartuje, poprostu sie rusza tam ... wiec ok. zdjęcia nie mam bo nie miał drukarki bo oddali do naprawy.. przepisał mi inne żelazo0- do ssania, powiedział że nie powoduje takich bóli.. najlepsze z dzisiejszej wizyty ze stwierdził że jestem wyjątkiem bo nigdy nie zdarzyło mu się, żeby kawa obniżała ciśnienie a u mnie tak jest. ;o po kawie mam 120/80 a jak kawy nie wypiję to 140/90 no i oczywiście mierzenie ciśnienia przez miesiąc 3x dziennie, z notatkami czy przed kawą czy po.. w razie co do szpitala. poza tym mój mały waży ponad 1001g i serducho bije 140 u/m aaaaa no i od 28tyg mogę iść na bezpłatne ktg gdzie dostanę do domu zapis bicia serca małego ( tak jak u nas EKG) no i super ![]()
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
Rybka, grunt, ze Cię porządnie zbadał. Mój lekarz ma podobne poczucie humoru
![]() ![]() ![]() I też mnie kiedyś straszył, ze bliźniaki ![]() Co do kawy- mnie się ciśnienie obniża lekko po rozpuszczalnej. A jak zrobię prawdziwą, włoską [zamówiłam na all] w kawiarce i doleję mleka- idzie w górę. Zauważyłam to w ostatnim tygodniu ![]() Co do KTG ostatnio jak byłam u połoznej, to leżały 3 babki pod KTG- każda "plumkała" w innym rytmie. Bezcenne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Wtajemniczenie
|
Wypadłam z obiegu i jakoś się wbić znów nie umiem
![]() Witam nowe mamuśki, bo jescze nie miałam okazji ![]() Gratuluję udanych wizyt |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
a co do weekendu. w sobote wstałam, spakowałam najważniejsze rzeczy i czekałam z mezem na samochód.. przyjechał i pojechał
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i takie pytanie wkleje wam co juz mam i ile sztuk i powiedzcie mi ile byście czego dokupiły ![]() r. 56: body dł rękaw/krótki - 2/2 pajac- 1 bluzeczki- 3 spodenki -3 bluza -1 spiochy - 1 r. 62 : body dł ękaw/krótki - 11/3 pajac - 1 bluzeczki - 2 sweterek -1 dres - 1 spodenki -2 śpiochy - 1 kocyk - 1 szt kombinezon- 1 butki - 1 skarpetki 6 śliniaczki -3 pieluchy flanelowe- 2 szt pieluchy tetrowe -10 nie wypisuje na wieksze rozmiary bo nie ma sensu ![]() a wczoraj mi wnieśli lodówkę ![]() ![]()
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja jestem do tego przyzwyczajona. Robi sie o wiele mniej badan niz w Polsce. Kiedy cos sie dzieje niedobrego zajmuja sie nami bardziej uwaznie i tyle.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Ryba gratuluję wizyty, żartowniś z tego Twojego lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Ale podczas porodu opieka jest niesamowita. Kazdy rodzi na oddzielnej sali (chyba, ze jest pzeladowane ;-) ), 6 osob skacze wokol, wszyscy sa przemili i profesjonalni. Choc mialam komplikacje wspominam dobrzeporodowke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
kilka wyrywkowych rzeczy ;D
#2986 |
Zadomowienie
|
Ryba dobrze, ze wizyta sie udala
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Slodkie ciuszki ![]() Ja jeszcze 3dni i bede wiedziala, czy mam wyciagac ciuszki po Zuzi, czy je oddac i nabyc dla chlopczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
A ja się poryczałam bo obejrzałam filmik który został tu wrzucony, dziewczyny zlitujcie się nie róbcie takich emocjonalnych podjazdów bo to trudno później panować nad sobą.
chlip chlip...ale filmik mega piękny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
rusalka- ja nie mowie ze źle, ale gdyby sie nie spóźnił to i ja byłabym na czas w pracy.
![]() ![]() hahaa i w poczekalni 3 jego pacjentki czekały a ja pierwszy raz do neigo, ale mam dogadane z recepcjonistką że jak jestem o 8:00 to wchodze o 8 a nie 30 po bo o 7 przyszłą inna sie zarejestrować i weszłą przede mną :/ i jak zawołał mnie z gabinetu to te babki taaaaaaaaaaaaaakie oburzone, bo ja pierwsza wchodzę :/ ( bo ja byłam w przychodni tak o 7:55 a one już siedziały ![]()
#2989 |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY, POTRZEBUJĘ POMOCY!!
Restauracja zaproponowała nam, byśmy na obiad poślubny przygotowali swoją składankę piosenek, oni nam to puszczą z płytki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam w 23 tygodniu czyli 6 miesiącu
![]() Gratuluję kolejnych tygodni ciąży ![]() A za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To fajnie jak jest żywszy ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41815122] Wczoraj zrobiłam zamówienie na lulajbaby.com a dziś mi już wysłali ![]() ![]() Już Wam piszę co dokładnie zamówiłam:
A pajaców nie mam prawie wcale takich małych ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() śliczne ciuszki ![]() Zaraz wrzucę ostatnie zakupki Majusi ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-16 o 13:04 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
My spadamy do ogrodka. Troche pomalowalysmy z Zuzolem, farbki sa wszedzie hehe, a teraz idziemy korzystac z pogody. I pomimo niewyspania energia wraca, wiec oprocz tortilli jakiesc ciacho moze zrobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za kolejne! ![]() Mam dzisiaj mega ochotę na słodkie. Zaraz skończę całe pięterko ptasiego mleczka. Pomyłam okna, zrobiłam 2 prania, czeka mnie prasowanie. Obiadu nie muszę gotować bo mam z wczoraj, żyć nie umierac hhehhee Co do alkoholu to uważam, że to nieodpowiedzialność pić cokolwiek zawierającego procenty podczas ciąży. Nawet najmniejsza ilość alkoholu może spowodować, że urodzisz dziecko z FAS. Cytat:
Cytat:
A ciuszki superowe!!!!! Ja bym dokupiła pajacyki i śpiochy lub półśpiochy. Tetry jeszcze z 10 sztuk. Gdzie jest DZIDZIA?????
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-16 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mi się wydaje że dzięki Ewce i chodzeniu na fitnes też nie tyję nigdzie indziej tylko brzuch mi rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale superanckie ![]() Cytat:
![]() eh jutro mam wizytę u neurologa... ciekawe jak moje wyniki ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Zakupki dla Majki
![]() Foty z tel,więc nie najlepsza jakość...na żywo bardziej intensywne kolorki ![]() I mój dzisiejszy brzuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zadomowienie
|
Paulinaizabelaty tez mieszkasz w Irlandii? Widze "swojskie" kontakty ;-) Ciuszki slodkie
![]() Nineczka trzyma kciuki za dobre wyniki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
Ola zdówka dla synka
Paula zakupki extra, brzuś jeszcze fajniejszy ![]() Nasturcja -Chcę tu zostać- Farba - taka miłość- Bajor -żyję tk jak chcę- dądrowska |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zadomowienie
|
„Barbara Dunin i Zbigniew Kurtycz - „Żeby się ludzie kochali”
Eleni - ”Za 10 lat” Łukasz Kasperski - “Dzięki za miłość twą” Magdalena Pietruczak - „Moje Wesele”!!! Sławek Uniatowski - „Kocham Cię” Umberto Tozzi - „Ti Amo" Kylie Minigue & Jason Donovan - Especially For You ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Najpiękniejsza Krajewski |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
Zdecydowalismy, ze bedzie Kubus Wojtek
![]() Co do Ewki - jutro zaczyna mi sie 21 tydz, a tak naprawde przybylo mi cm w talii i brzuszku, a uda, tylek i kosci biodrowe nawet mi zeszczuplaly jeszcze. Jestem na 100% pewna ze to dzieki Ewce i temu, ze moje cialo bylo dobrze wycwiczone ![]() ![]() Mam ochote na lody czekoladowe...Chyba zaraz wysle meza do sklepu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.