|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Jakie te nasze dzieciaki usłuchne jeno wobec rodziców
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dzień dobry dziewczyny
coś u nas słoneczko wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Co do dotykania to moje dziecko zrobiło taki psikus swojej babci. Trzymała rękę, czekała i nic, niecała minutę po tym jak zabrała rękę kopniak. Aż się teraz dziwię że TŻ skopała tylko że on nie czuł Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Dziewczyny w Super pharmie jest promocja produkty Nivea -30%, może warto zrobić już małą wyprawkę dla dziecka?
Oto wykaz produktów:http://www.superpharm.pl/images/akcj...h_dvd_2013.pdf Do później
|
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2915 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tylko nie wiem czy ona tak na zimę to dobra bo zmarźluch jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gdy byłam około 12 tyg okazało się że mam torbiel kości ogonowej, jaki to był ból, spać ani siedzieć nie mogłam, miałam robioną punkcję i po porodzie czeka mnie zabieg wycięcia![]() Witam w dniu dzisiejszym Dziś mija nam 18 tydzień, czyli od jutra to mówi się że już 19?(18t i 1 d?) bo ja się nie znam wogóle na tych tygodniach ![]() Ruchów jak nie czułam tak nie czuję, czasem coś mnie ugniata i takie bąbelki jakby szły ale to tyle ![]() A co do wózka to ja mam to akurat z głowy, kuzynka rodziła rok temu i ma piękny wózek obiecała że da chyba z firmy Tako, dobrze że kupiła uniwersalny bo ona ma córe a u nas chłopak ![]() Lecę zaraz z mamą na spacerek Miłego dnia |
||||
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tydzień tak od jutra już 19 ![]() Uciekam na działkę z bratem ![]() Wrócę to czeka mnie robienie obiadu ![]() Miłego dnia Dwupaki
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendowo
jak obiecałam tak jestem, póki co zabieram się za nadrabianie bo mam TYLKO 19 STRON!!! Wy okrutne Zaraz zdam Wam relacje mojego weekendu, udanego ;D i obfitego w rzeczy dla maluszka . oraz o mojej WSPANIAŁEJ wizycie u lekarza. Póki co nie piszcie za dużo i będę odpowiadać w ratach Cytat:
Cytat:
ale i tak daliśmy rade.. mało tego wszyscy nas podejrewali że wtedy zrobiliśmy małego
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ryba i co mieli rację co do majstrowania? ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
eeee ale to masz dla gości a ja mam dla siebie
![]() a zapomniałam Wam powiedzieć :P nie kupujcie maluszkom oliwki Johnsona w żelu- jest tragiczna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2922 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie dzień bez świeżego pieczywka z nutellą to dzień stracony Musi być!! ![]() Cytat:
za wizytę i synusia Cytat:
Ja to bym tam miała kartę stałego klienta a potem w drzwiach bym się nie zmieściła ![]() Cytat:
![]() http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html Cytat:
Życzę zdrówka Kochana ![]() Cytat:
Mnie się ta nazwa kojarzy z samochodami Range Rover i Land Rover A "x-lander" to taka fest nazwa ![]() Cytat:
My mieliśmy zrobić sobie sesje foto, ale w tym roku chyba już nam to nie wypali :/ I stwierdziłam, że zostawię suknie do przyszłego roku i w rocznicę zrobimy sobie sesje I jeszcze malutka dołączy do zdjęć ![]() Cytat:
![]() Witam się z ranka ![]() Mała kopie od wczoraj jak szalona Dziś mija nam równe 20tyg!!! i mamy dziś usg połówkowe i od wczoraj zaczynam się powoli denerwować Wierzę, że wsio będzie okej, ale same wiecie jak to jest Jak sobie przypomnę te różne przypadki itp. to od razu mam czorne myśli |
|||||||||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z Wami w 24 tygodniu
![]() Lineczka ja poproszę Coli
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- <szklanka coli leci do Oleńki> ![]() fajna ta bielizna na alles, ale ceny co niektórych to...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-16 o 10:50 |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, nie denerwuj się wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#2928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
|
|
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co nie zmienia faktu że ie kupiła bym jej więcej
||
|
|
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki.
U nas w niedziele zaczelismy tydzien 22. Fasolinka od kilku dni wierci sie niemilosienie, zwlaszcza w nocy i nad ranem. Do tego tej nocy mialam u boku chrapiacego tza (wczoraj byl na piwie ze znajmymi a potem w nocy zawsze piluje) i Zuzke za sciana, ktora srednio co godzine sie budzila i mnie wolala, a w koncu o 6:00 wyladowala w naszym lozku. W zwiazku z powyzszym najchetniej zakrylabym nos koldra i udawala, ze mnie nie ma. Tymczasem tz w pracy a ktos sie musi zajac Zuzolem :-/ Dzis nie sprzatam, na obiad tortilla de patata, siedze na dupce i bawie sie z mala. I na szczescie dzis nie ide do roboty
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie
|
|
|
|
#2933 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekamy na datę i może pierścionek? Cytat:
a tak swoją drogą dziennie myślę o kościelnym Cytat:
proszę!!Cytat:
body dł rękaw/krótki - 2/2 pajac- 1 bluzeczki- 3 spodenki -3 bluza -1 spiochy - 1 ale jeszcze dokupie 2 na krótki rekaw body, pajace, i śpiochy też dokupie... ja sie urodziłam 50 cm, tż 56 więc nie wiem jaki mały sie urodzi.. nie chce za dużo bo co z tym zrobie? jako nowe nie sprzedam... no i wole poiedziec mamie czy mężowi zeby podszedł i kupił jak bedzie malutki, a jak nie to dużo sie nie zmarnuje. za to na 62 mam aż 11 body z długim rękawem ale dostałam Cytat:
normalnie nie wierze ze ktos to kupuje Cytat:
gratuluje
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
W McD nie jadam - pracowalam tam 5 miesiecy i to mi wystarczy. Coli mie lubie i innych napoji gazowanych rowniez nie pijam. Pije za to wode gazowana z kawalkami owocow. No i pije codziennie filizanke kawy. Mama sie na mnie wscieka, ale z Zuzia tez pilam. I tak sie ograniczylam. Uwielbiam kawe i zazwyczaj pije 3 - 4 dziennie, zwlaszcza, ze mam dobra maszyne do kawy...
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- To sa ziemniaczki smazy supie cebulke, z ziemniaczkami pokrojonmi w talarki, posolonymi i z odrobina pieprzu az ziemniaki zmiekna, zalewa sie rozkloconymi jajami i pilnuje, zeby sie nie przypalilo. Jak sie jaja ladnie zetna to przewracasz na druga patelnie, zeby podsmazyc z drugiej strony i juz. Ja serwuje z surowkami.
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Na winko i mnie czasem ochota nachodzi, tym bardziej, ze robie w winiarnii! Ale ostatnio abstynentka zostalam ;-)
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
my jak poszliśmy świętować obronę magisterki to od koleżanki łyknęłam winka bo ten zapach mnie tak kusił że wytrzymać nie mogłam
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka ja zasmakowalam w niej jak zrobili ja dla nas nasi przyjaciele z Hiszpanii. I taz jak nie mam pomyslu i czaasu to sa albo:
-nalesniki -tortilla -gazpacho -zupa pomidorowa -placki ziemniaczane To takie moje awaryjne dania ;-) |
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No bo w sumie nie będzie wesela Ale każdy gość dostanie po obiedzie zestaw ciast w pudełeczku [tzw. szyszkę weselną] a do niej małą wódeczkę 250ml. W środku, w pudełeczku, takim eleganckim. Teściowa kurde dwa dni model pudełeczka wybierała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Tym bardziej że mój brat mu nie raz coś do jedzenia robi albo kupuje (podkreśla że to nie dla mnie tylko dla Jaśka
)
coś u nas słoneczko wygląda 

gdy byłam około 12 tyg okazało się że mam torbiel kości ogonowej, jaki to był ból, spać ani siedzieć nie mogłam, miałam robioną punkcję i po porodzie czeka mnie zabieg wycięcia

za wizytę, nie denerwuj się wszystko będzie dobrze

normalnie nie wierze ze ktos to kupuje