Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 10:14   #2971
rudasek
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu

Witam, te co gadają o śniegu zostaną wykluczone z wątku na na trzy dni
Siedzę sobie w pracy i nic nie robię, drugi dzień pustki, ale dzisiaj będę cwańsza , zabrałam szydełko.
Basieńko kochana zapomniałam na śmierć o Twoim manekinie, obiecuję wysłać w tym tygodniu. Mnie od pewnego czasu najlepiej robi się skleroza i oponka w pasie, reszta to średnio
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:18   #2972
aga__tka
Zakorzenienie

Dotarłam do pracy
Po drodze odebrałam paczuszkę z paczkomatu, otwieramy z kolegą i on mi się pyta co to za świecące kulki musiałam szybko sobie koraliki schować
najgorsze że po drodze z pracy będę musiała do pasmanterii teraz zajrzeć, żeby kawałek sznurka kupić...
Agata o jaki sznurek pytać? woskowany? i ile go kupić na taką najprostszą bransoletkę?
znalazlam taki tutek, ale ja bede miala duuuuzo wiecej sznurka to chyba muszę z 4m kupić bo tu piszą o 2,1.
http://www.kreatywnaprzyjemnosc.pl/2...shamballa.html

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
to bardzo niedobrze, jak kabel jest za krótki

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

kurcze, co to się dzieje, czwarty dzień pod rząd mam po 400-500 wejść na bloga, a normalnie, jak nie dodaję posta to mam 200-250 ale jak to mawia klasyk - nic ino się cieszyć
tylko się cieszyć trzeba
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:19   #2973
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia2410 Pokaż wiadomość
Iwonka wróciła

cudne macanko

no u nas w zeszłym roku nie było komunii, więc teraz bedzie ciągłość

cudne

a ja wczoraj znowu popracowałam, teraz to chyba tylko włosy mnie nie bolą

ale truskawki posadzone, czosnek też już posadziłam, i troche cebul kwiatowych znowu pokupowałam i trzeba było je gdzieś utknąć ale co sie nachodziłam aby znaleźć wolne miejsce

i trochę porządków na ogrodzie porobiłam, dzisiaj mój podlewa krzaki gnojóweczką- może nie pachnie ładnie, ale jak będzie rosło

a ja musze w domku siedzieć bo dziadki do Miasta pojechali
to dobrze ze musialas siedziec akurat w czasie brzydkich zapachow, wyjdziesz jak zapachy beda juz ciekawsze...

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Aga, dzięki za schemacik, zapisany do wypróbowania Odbierz odbierz tę paczkę, to się dowiesz jakie ja kupuję koraliki Mi wychodzi ok. 90 gr za koralik i one mają 10 mm. Daję 3 albo 5 koralików na bransoletkę, jutro pokażę zdjęcia

Asia, dobrze, że Ci służy nowe myjadło Ja dziś nałożyłam biovaxa do suchych i zniszczonych, zobaczymy, czy mi będzie pasował. A ta zielona saszetka gdzieś mi zniknęła TŻ użył czy co?
mam mam fajne toto...
policzyc Ci ile jest na tamtych bransoletkach jak bede szla z pracy? na oko rozmiar wydaje sie ten sam (ale to oko jest z pamieci ) i tak musze isc tamtedy, skoro mam zdobyc sznurek

Cytat:
Napisane przez matematyczka Pokaż wiadomość
Miałam ochotę na ciastka z kleiku ryżowego. Jedziemy do kuzynki więc myślałam, że dzieciaki chętnie coś domowego przegryzą. I klops. Pierwsza blacha w piekarniku i cała się rozlała , robię je pierwszy raz ale teściowa mówiła, że wzieła pierwszy lepszy przepis z internetu i jej wyszło. Albo to wina margaryny zamiast masła, którego użyłam albo po prostu jajka były zbyt duże. I nie miałam też sezamu. Ale wsypałam za to więcej wiórek kokosowych. A może jednak za mało??

Trudno wieczorkiem będę walczyć z upartym ciastem...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Monika bardzo fajne te inspiracje

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Jak to jest? Jak ja jestem to nie ma nikogo ...

Czas uciekać bo słoneczko ładnie grzeje

Miłego dnia Wam życzę.
Ja robilam z maslem
ale pierwszy raz mialam przepis na te sama ilosc pozostalych skladnikow z 3jaj - nieubijanych, tylko zagniatanych z ciastem, a drugi przepis z 5 ubijane osobno bialko i zoltko - te pierwsze sie nie rozlaly i byly jak kruche ciasto mniej wiecej w konsystencji, te drugie mi sie bardzo rozlaly i musialam nakladac lyzka... robilam duze przerwy, a i tak czesc sie polaczyla... w moim odczuciu te pierwsze smakowaly lepiej - ale do nich nie nasypalam wcale wiorkow i nie bylo potem tych wiorkow dlugo w buzi po zjedzeniu ciastka...

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Dobry

u nas od rana też był lekki przymrozek ale teraz juz coraz cieplej i cudne słoneczko świeci

miałam jechać do Szczecina i co??
i siedzę w domu i będę myć okna dzisiaj

Muszę mieć na piątek posprzątane, gdyż do Joasi przychodzą koleżanki, bo w niedzielę moja maluda kończy 4-lata (zaprosiłam dziewczynki z mamami)
jak skonczysz u siebie to mozesz do mnie przyjechac myc... moim by sie przydalo... ale czasu chyba nie bede na to miec juz nigdy
Stary 2014-03-12, 10:39   #2974
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

dobijcie mnie
właśnie nawrzucałam męzowi telefonicznie
właściwie nie wiem po co i o co
wszysrko zaczeła sie od tego że mąż postanowił postawić garaż na miejscu gdzie wczesniej zajmowała bratowa. od dzisiaj przeniosła sie w inne miejsce ale nie wiem czy zostawiła je nam czy chce mnieć stolik dalej ode mnie
ja sie boje tam stawiać garaż bo bedzie awantura i to powiedziałam że sie boję tego
teraz siedzę i wyję a wszystkiemu winna jak zwykle bratowa
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:48   #2975
emi29w
Zakorzenienie

Cześć!
słoneczko też u mnie i też przymrozek był
Szymek pobudke urządza o 6, mam nadzieje ,ze po zmianie czasu mu sie odmieni
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:09   #2976
babydelfi
Zakorzenienie

zostało mi jeszcze jedno okno do umycia, ale to najbardziej brudne

no nic trzeba zakasać rękawy i brać się za nie

aaa i wiecie, wczoraj zgubiłam gdzieś igłę (przyszywałam guziczki), szukałam, szukałam i znaleźć nie mogłam i znalazłam dzisiaj okazało się, ze igła wbiła mi się jakoś w spódniczkę z tyłu i tak chodziłam aż tu teraz siadam na krzesełko i coś mnie w pupę kłuje , patrzę a to wczorajsza zguba
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:09   #2977
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
to dobrze ze musialas siedziec akurat w czasie brzydkich zapachow, wyjdziesz jak zapachy beda juz ciekawsze...

to nie wiele da , bo jak dziadki wrócili to poszłam moje kwiatki podlewać - więc zapach intensywniejszy jeszcze

ale teraz będzie rosło - tylko mam nadzieję że nie popaliłam, bo czasami mi sie chlusło na środek kwiata, a nie obok, ale ciężko tak utrafić z wiadra

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
dobijcie mnie
właśnie nawrzucałam męzowi telefonicznie
właściwie nie wiem po co i o co
wszysrko zaczeła sie od tego że mąż postanowił postawić garaż na miejscu gdzie wczesniej zajmowała bratowa. od dzisiaj przeniosła sie w inne miejsce ale nie wiem czy zostawiła je nam czy chce mnieć stolik dalej ode mnie
ja sie boje tam stawiać garaż bo bedzie awantura i to powiedziałam że sie boję tego
teraz siedzę i wyję a wszystkiemu winna jak zwykle bratowa

współczuje zatargów z bratową, i tak źle i tak nie dobrze, siedzi taka jak wrzód na
a poszła by w końcu w pioruny , do roboty, albo gdziekolwiek i życia ci nie zatruwała

a jej mąż to nie ma na nią żadnego wpływu?? czy on tak samo awanturny

widziałam cudnego zamotka i anioła klask i:

a ja robię sobie przedpołudnie leniwe- siedzę z netem i tylko obiad robię,

przeglądam te strony co to Malinka podesłała i kopiuję
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:13   #2978
SilverAguti
Zakorzenienie

dzień dobry u mnie pięknie słonecznie i bez żadnych przymrozków. o tym, że śnieg z deszczem u mnie też zapowiadają na weekend, mówić nie będę, bo mnie Grażynka z wątku pogoni
i nie wiem gdzie moja paczka jest, od 21:30 nie mam żadnych nowych danych w trackingu
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:15   #2979
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

bratowej mazj est nadal w stanach i chyba ma to wszystko gdzieś
a ona z nudów wymysla i cuduje -tylko po co ja to tak przeżywam
Stary 2014-03-12, 11:20   #2980
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
zostało mi jeszcze jedno okno do umycia, ale to najbardziej brudne

no nic trzeba zakasać rękawy i brać się za nie

aaa i wiecie, wczoraj zgubiłam gdzieś igłę (przyszywałam guziczki), szukałam, szukałam i znaleźć nie mogłam i znalazłam dzisiaj okazało się, ze igła wbiła mi się jakoś w spódniczkę z tyłu i tak chodziłam aż tu teraz siadam na krzesełko i coś mnie w pupę kłuje , patrzę a to wczorajsza zguba

Kasia - a może do mnie chcesz przyjechać i okna umyć???

nie chce mi sie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

a to on taki - sam miał jej dość i zwiał jak najdalej

no niestety, jedni chcą jak najlepiej i później tak wychodzi, jak byś może też poszła na udry, to by odpuściła trochę, a tak to myśli że jej pozwalasz to wymyśla " nowe atrakcje"

ale pewnie ja tak samo bym robiła, bo nie potrafię tak specjalnie komuś złościć dla samego złoszczenia
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:24   #2981
babydelfi
Zakorzenienie

dziewczynki starczy mi jak swoje okna pomyję a nie cierpię tego robić
więc niestety musicie same sobie poradzić
Stary 2014-03-12, 11:39   #2982
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Znów jestem
Beatko, a rozmawialiście z bratową o tym miejscu i jej planach co do niego? Może za wcześnie się martwisz, spróbuj grzecznie zapytać. Jak wyskoczy do Ciebie to wtedy na złość postawcie ten garaż.
Współczuję Ci takiej durnej osoby w pobliżu, ileż to może krwi napsuć.

To Wy zajmujecie wspólny dom i wspólne podwórko, tak?

U mnie chyba dziś nie było przymrozku, bo jak wyprowadzałam młoda na podwórko do roweru, to nie było szronu, a codziennie był.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Kasiu zawstydziłas mnie myciem okien, moje takie brudne Dziś nie, ale jutro postaram się umyć.
Dziś muszę jeszcze samochód oblecieć, bo na dywanikach pełno piasku.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

no to shambala to jest wzór bransoletki, czy koraliki z cyrkoniami? Bo do tej pory sądziłam, że to to drugie Jakś ze mnie ciemna masa w tym temacie

Ale się wczoraj zezłościłam
Pojechałam wieczorem do remizy na zebranie w sprawie robienia kwiatków do palmy wielkanocnej. Pocałowałam klamkę, choć jedna z dziewczyn mi rano mówiła, że o 19 spotkanie. Dzwonię do przewodniczącej KGW, a ona mówi, że przecież w niedzielę pod kościołem mówiła innym, ze nie ma....Ja w kościele nie byłam.
Za to okazało się, że w dzień były dla nas warsztaty z filcowania, o czym mnie zapomniały poinformować I jak mnie nie było to sądziły, że pewnie musiałam z małą zostać. A przecież wiedziała, ze bardzo chcę na tym być Wiedziałam, że będą warsztaty, bo mówiła o tym na poprzednim spotkaniu, ale nie było wiadomo kiedy.
Następne mają być w przyszłą środę, ponoć ma być to samo tylko dla większej ilości osób.
Ale to nie zmniejsza mojej złości
A ta koleżanka, która wczoraj rano była u mnie na kawie też mi zapomniała powiedzieć o warsztatach, sądziła że wiem.

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2014-03-12 o 11:41
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:40   #2983
gagatu
Zakorzenienie

Bry
Po śniadanku już jestem, TŻ-ta telefony budziły od rana (od 10 ), to powstawaliśmy. Niebieskie niebo, słoneczko świeci, a Wy mnie śniegiem straszycie - no bez jaj

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Dotarłam do pracy
Po drodze odebrałam paczuszkę z paczkomatu, otwieramy z kolegą i on mi się pyta co to za świecące kulki musiałam szybko sobie koraliki schować
najgorsze że po drodze z pracy będę musiała do pasmanterii teraz zajrzeć, żeby kawałek sznurka kupić...
Agata o jaki sznurek pytać? woskowany? i ile go kupić na taką najprostszą bransoletkę?
znalazlam taki tutek, ale ja bede miala duuuuzo wiecej sznurka to chyba muszę z 4m kupić bo tu piszą o 2,1.
A może te koraliki też jakiegoś czipa w środku mają i do pomiarów się nadadzą?
Cieszę się, że się podobają
Na szybko wrzuciłam TŻ-towi pierwsze lepsze, bo pilnie pakował jak wróciłam z pracy i ani ilości ani kolorów w ogóle nie przemyślałam no i o sznurku zapomniałam całkiem Ja robię z nylonowego 1,5 mm, ale woskowany też się nadaje Na jedną bransoletkę zużywam ok. 2 metrów. Z tego tutka się nauczysz, ja samych węzłów uczyłam się z tego http://joanka-z.blogspot.com/2011/10...soletke-z.html. Tam zazwyczaj podają większą długość sznurka, a potem spory kawałek ucinają, ja robię ekonomicznie, mam wszystko wyliczone Jak coś to służę pomocą

Macie już buty na wiosnę? http://www.sarenza.pl/julian-hakes-m...8476?ectrans=1
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:45   #2984
rardan
Zakorzenienie

O, Grażynka mnie straszy.
Ja też wolałabym juz wiosnę.
W sobotę mąż planował cos zrobić na budowie, a tu chyba nici z tego.
Weźcie mnie dobijcie, bo do niczego się nie nadaję.
Nie wiem czy to przesilenie czy doła złapałam, ale nie mam siły na nic.
Tylko bym leżał, no i jeszcze jadła.
Moje okna umyte przed przyjazdem sis, ale jakieś mazy mi się zrobiły i przydałaby się poprawka, ale nie mam na to siły.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Beatko, współczuję ci takiego sąsiedztwa.
Może niech mąż z nią porozmawia jak wróci, żebyś nie musiała się denerwować.
A właściwie, to czyj jest ten kawałek ziemi na który mąż chce postawić garaż?
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:47   #2985
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość

no to shambala to jest wzór bransoletki, czy koraliki z cyrkoniami? Bo do tej pory sądziłam, że to to drugie Jakś ze mnie ciemna masa w tym temacie
Spotkałam się z określeniami i na bransoletki ogólnie zrobione techniką makramy, i na bransoletki z koralikami z cyrkoniami, i na same koraliki ze świecidełkami, więc sama tak naprawdę nie wiem
Stary 2014-03-12, 11:54   #2986
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

fajnie wyglądają te buty Ale sama bym takich nie nosiła. w stopę za zimno

Danusiu może przechodzisz przesilenie razem z zima i wiosną

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

moje dziecko ma fioła na punkcie chusteczek nawilżanych, oby tylko dorwała to od razu do buzi, chyba jej pasuje ten smak Pampersowy. No ale to chemia i muszę zabierać.
Stary 2014-03-12, 11:57   #2987
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Bry
Po śniadanku już jestem, TŻ-ta telefony budziły od rana (od 10 ), to powstawaliśmy. Niebieskie niebo, słoneczko świeci, a Wy mnie śniegiem straszycie - no bez jaj

A może te koraliki też jakiegoś czipa w środku mają i do pomiarów się nadadzą?
Cieszę się, że się podobają
Na szybko wrzuciłam TŻ-towi pierwsze lepsze, bo pilnie pakował jak wróciłam z pracy i ani ilości ani kolorów w ogóle nie przemyślałam no i o sznurku zapomniałam całkiem Ja robię z nylonowego 1,5 mm, ale woskowany też się nadaje Na jedną bransoletkę zużywam ok. 2 metrów. Z tego tutka się nauczysz, ja samych węzłów uczyłam się z tego http://joanka-z.blogspot.com/2011/10...soletke-z.html. Tam zazwyczaj podają większą długość sznurka, a potem spory kawałek ucinają, ja robię ekonomicznie, mam wszystko wyliczone Jak coś to służę pomocą

Macie już buty na wiosnę? http://www.sarenza.pl/julian-hakes-m...8476?ectrans=1
sznurek to sobie zalatwie - ja wczesniej nigdzie nie widzialam tych kulek z cyrkoniami zeby kupic, dopiero wlasnie w tym tygodniu - w pasmanterii ich nie ma na pewno za to w jednej z pasmanterii jest troche roznych sznurkow do wyboru, wiec nie powinnam miec problemu z zakupem... co prawda nie wszystko jest, bo do sutaszu nie ma, ale ja mam kupione na to juz od 2 lat sznurki (bo mnie się wtedy sutasz spodobał w necie) ale nie przemyslalam ze ja i igla to sie nie lubimy za bardzo... wiec sobie leza w szufladzie - dobrze że kupiłam tylko 2 sznurki + kilka koralikow, to niewielki koszt sobie lezy

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
O, Grażynka mnie straszy.
Ja też wolałabym juz wiosnę.
W sobotę mąż planował cos zrobić na budowie, a tu chyba nici z tego.
Weźcie mnie dobijcie, bo do niczego się nie nadaję.
Nie wiem czy to przesilenie czy doła złapałam, ale nie mam siły na nic.
Tylko bym leżał, no i jeszcze jadła.
Moje okna umyte przed przyjazdem sis, ale jakieś mazy mi się zrobiły i przydałaby się poprawka, ale nie mam na to siły.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Beatko, współczuję ci takiego sąsiedztwa.
Może niech mąż z nią porozmawia jak wróci, żebyś nie musiała się denerwować.
A właściwie, to czyj jest ten kawałek ziemi na który mąż chce postawić garaż?
nie myj swoich pojedynczych mazow, przyjedz do mnie, bedziesz bardziej zadowolona z efektow - przynajmniej swiat bedzie mozna zobaczyc
Stary 2014-03-12, 11:58   #2988
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

my mieszkamy w czterorodzinnym domu i nie mamy podzielonego terenu koło domu
Aniu a jak mam się jej zapytać jak sie nie odzywamy i odzywać się się bedziemy
jej maż ma niby w maju wrócić ale coś misie nie chce wierzyć ze wróci
Stary 2014-03-12, 12:01   #2989
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Aga no to chyba że...

Aaa, miałam się Ciebie zapytac o coś...
Ty robisz czasem Erhettę. CZy falbankę na pelerynie robisz od razu w trakcie i z niej przechodzisz do pasa, czy robisz ją osobno, na osobnej nitce?

Bo według schematu jest osobno, i tak robiłam większość aniołów.
Ale od któregoś anioła się zrobiłam cwańsza i teraz po rzędzie 20-stym robię 12 słupków, potem wrabiam od razu połowę falbanki licząc sobie 33 oczka, które powinny być opuszczone, potem znów 12 słupków i kolejne pół falbanki. I potem półsłupki na słupkach, łącząc pas. Dużo wygodniej, szybciej i nie trzeba dołączać nitki.

No idę dalej dziubać, bo mam kawałek sukienki tylko, chyba jestem na 9 słupkach drugiego powtórzenia ananasków pęczkowych

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Nawet słówka nie da się z nią zamienić? Ale kwoka wredna, taką to tylko w kosmos.
Od zawsze miałyście takie napięte stosunki, czy od czegoś
to się zaczęło? Może Wam czegoś zazdrości i nie może się pogodzić, że macie lepiej w życiu?
Stary 2014-03-12, 12:11   #2990
babydelfi
Zakorzenienie

Okna umyte, mazy też są ale muszą zostać

powiesiłam firanki, wywiesiłam pranie, wstawiłam kolejne i zaraz po dzieciaki trzeba iść

i wsiąkłam na jednej stronce i nie mogę się zdecydować na wzór jaki wybrać , czemu to jest zawsze takie trudne?
Stary 2014-03-12, 12:13   #2991
emi29w
Zakorzenienie

Ania fioła ma Oliwka?

to możemy zamknąć razem z Szymkiem
bo też wyjmuje chusteczki z opakowania ,ale jednak nie do buzi
i jeszcze jak dorwie jakieś chusteczki czy papier toaletowy czy ręcznikowy ,masakra wszystko w strzępach,
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:30   #2992
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Aga no to chyba że...

Aaa, miałam się Ciebie zapytac o coś...
Ty robisz czasem Erhettę. CZy falbankę na pelerynie robisz od razu w trakcie i z niej przechodzisz do pasa, czy robisz ją osobno, na osobnej nitce?

Bo według schematu jest osobno, i tak robiłam większość aniołów.
Ale od któregoś anioła się zrobiłam cwańsza i teraz po rzędzie 20-stym robię 12 słupków, potem wrabiam od razu połowę falbanki licząc sobie 33 oczka, które powinny być opuszczone, potem znów 12 słupków i kolejne pół falbanki. I potem półsłupki na słupkach, łącząc pas. Dużo wygodniej, szybciej i nie trzeba dołączać nitki.

No idę dalej dziubać, bo mam kawałek sukienki tylko, chyba jestem na 9 słupkach drugiego powtórzenia ananasków pęczkowych
Ooo faktycznie, można tak, bardzo sprytnie
Ja robiłam osobno każde pół falbanki, tyle, że robiłam tylko rządek z muszelkami, ten z półsłupkami omijałam, bo całą pelerynkę też trochę inaczej robiłam niż w schemacie (jakbym teraz miała zrobić to pewnie bym na nowo kombinowała bo już nie pamiętam jak a nigdzie nie zapisałam ).

Czy tylko ja jeszcze z leniwcem w szlafroczku siedzę?
Stary 2014-03-12, 12:37   #2993
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

z bratowa kiedyś było nawet ok - no może pozornie -bo jest strasznie fajszywa
a napiete stosunki mamy jak mi maliny z owocami wycieła i zaczeła mi ubliżac i mąż ja z naszego mieszkania wypedził a potem słynna akcja ze straża pożarną
Stary 2014-03-12, 12:47   #2994
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Aga no ja też robie tylko muszelki, bez tych półsłupków pod spodem. Muszelka, 2 o.ł wbite dwa oczka dalej półsłupkiem, 2 o.ł i znów muszelka wbita dwa oczka dalej.
Tylko jakbys robiła moim sposobem to zrób tak: 12 słupków, 2 o.ł i wbij półsłupek w kolejne oczko, bez omijania jednego. Potem już muszelka dwa oczka dalej itd... na końcu znów Ci wyjdzie półsłupek przed samym słupkiem, oddziel tylko dwoma oczkami ł. I druga falbanka tak samo. Akurat ładnie wychodzi i dobrze się układa.

Beatko zostaje tylko życzyć Ci, by jej mąż zrobił porządek, o ile wróci.

Dziubnęłam kawałek anioła i poszłam dosmaczyć teściowej farsz na pierogi ruskie, bo niedługo zagniecie ciasto i będziemy robiły. Ale jeszcze robi farsz z kapusty z grzybami.
Stary 2014-03-12, 13:13   #2995
rardan
Zakorzenienie

A ja kupiłam dla siebie i Szymka pierogi z mięsem.
Mąż wróci chyba wieczorem, to nie chciało mi się pichcić.
Tylko zupę kończę gotować.
Ale jakoś ledwo na nogach sie trzymam.
Zmykam na razie.
Miłego popołudnia.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Aga, gdybym lepiej sie czuła, to nie ma sprawy.
Ale dzisiaj, to mogłabym z okna wypaść.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:31   #2996
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Agnieszko
a jak twoje wloski dzisiaj?
trochę lepiej, ale jak mi się nie uda końcówek nawilżyć/zmiękczyć to skończy się wizytą u fryzjera

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Agata ten obów to raczej na lato niż na wiosnę

Beata współczuję, jak mam jazdę z 2 żona teścia, która usiłuje wszystkich pod siebie ustawiać, a jak nie idzie, to rózności się dzieją

Ania moja Baśka mokrymi chusteczkami miśkom pupy czyści

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2014-03-12 o 13:33
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:36   #2997
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja zrobiłam tortille na obiad- własnie jem
a jeszcze leszcza mam do smażenia bo kupiłam
Stary 2014-03-12, 13:36   #2998
gagatu
Zakorzenienie

Ania, dzięki za podpowiedzi Może nie zapomnę do następnego anioła A mi też jakoś tak nie do pary wychodziło z tymi muszelkami, ale tego nie widać, jak gdzieś się wbija nie co 2 słupki.

Aga, na końcówki koniecznie dawaj olej, przed każdym myciem i po myciu możesz też odrobiną oleju zabezpieczać końcówki (ja używam do zabezpieczania tego z Alterry https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ya.html&next=1, jak posmaruję twarz to tymi tłustymi rękoma wcieram w końcówki, on jest na tyle lekki, że potem włosy nie wyglądają na tłuste). A w ogóle długie włosy masz? Jakoś specjalnie dbasz o nie? Bo nie wiem czy już z nami na wątku pisałaś jak nas wszystkie po kolei prawie Asia włosomaniactwem pozarażała

Posprzątałam trochę i idę na zakupy, a potem jedziemy odebrać moją komodę, więc pewnie resztę dnia spędzę układając w niej swoje włóczki i inne przydaśki
Stary 2014-03-12, 15:37   #2999
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja byłam troszke na dworzu posprzatać i juz można wypić kawę na dworzu
kwiatki ładnie wychodzą
zaraz jade na siłownie
Stary 2014-03-12, 15:46   #3000
gagatu
Zakorzenienie

U mnie też cieplutko
Odebraliśmy szafkę i teraz TŻ ma zajęcie na całe popołudnie co najmniej, a ja sobie z kawką siadłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości