|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Dziewczyny, jakie kosmetyki polecacie na prezent dla nastolatek?
Chodzi mi o niedrogi drobiazg. Myślałam o tych rosyjskich... może żel pod prysznic? Takie fajne mają zapachy. Miałyście coś z Eco Lab, Natura Siberica, Agafia itd? A może Planeta Organica? |
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
Caffe - jako matka nastolatki rzeczywiście polecam jakieś ładnie pachnące kosmetyki do higieny ogólnej - moja córka np. uwielbia to:
http://biolaven.pl/ Dobre składy, zapach winogron, nie lawendy. Ucieszył ją też szklany pilniczek do paznokci, lubi pomadki ochronne do ust. A jeśli to osoba, która boryka się z typowymi w tym wieku niedoskonałościami to bardzo dobrym pomysłem może być pielęgnacja na noc z kwasem migdałowym (nam poleciła lekarka): http://sklep.pharmaceris.com/pl/prod...el-10-570.html Oprócz kosmetyków - oczywiście książki |
|
|
|
#2973 |
|
Gang Iren
|
Moja chce kosmetyki z linii Zoelli
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2015-12-06 o 15:19 |
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik, dzieki! Obejrzę biolaven.
Nastolatki to dalsza rodzina, widujemy się rzadko i nie znamy się dobrze. Dlatego myślałam o czymś uniwersalnym, fajnie pachnący żel pod prysznic, błyszczyk, pomadka itp. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Gosia - wstaw linka proszę, nie znam tych kosmetyków. Dircik - ten żel pod prysznic Biolaven dobrze się pieni? Bo nie każdy jest przyzwyczajony do eko kosmetyków, one czasem mają dziwne konsystencje. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Gosia - wstaw linka, nie znam tych kosmetyków. Dircik - ten żel pod prysznic Biolawen dobrze się pieni? Bo nie każdy jest przyzwyczajony do eko kosmetyków, one czasem mają dziwne konsystencje. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Szukam też czegoś w ładnym opakowaniu, takim wow ![]() EcoLab ma takie sobie opakowania, nastolatek nie zachwyci. Natura Siberica - śliczne, ale pojemności ogromne, pół litra to przesada... Aha - mogę wam polecić aptekę gdzie ceny rosyjskich kosmetyków są niższe niż w Bioarpie. |
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Biolaven pieni się normalnie
. To "odnoga" Sylveco właśnie dla tych, którzy nie są fanatykami eko-kosmetyków (czyli ich aptecznych zapachów i "tępych" konsystencji).
|
|
|
|
#2976 |
|
Gang Iren
|
Caffe zaraz poszukam linka.
My z córą bardzo lubimy z Body Shopu różności: żele pod prysznic, masła do ciała, balsamy do ust.
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik, super, to jeden prezent już mam!
Szkoda, że Biolaven to tylko jedna linia. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Gosia - ja także lubię coś niecoś z BodyShop. Ale u nas jest dosyć drogi. Te rosyjskie kosmetyki są niedrogie i bardzo fajne. Jestem zadowolona ze wszystkich do włosów, które ostatnio kupiłam. Mam teraz naprawdę ładną czuprynkę ![]() A jeśli porównasz składy - niektóre rosyjskie biją BodyShop na głowę. |
|
|
|
#2978 |
|
Gang Iren
|
Caffe te rosyjskie to jakie firmy?? U mnie chyba tego nie ma.. może na necie gdzieś.
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
fajny prezent dla faceta, który lubi kosmetyki:
|
|
|
|
#2980 |
|
Gang Iren
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
www.aptekaslonik.pl
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Aha - Anyż - w Bioarpie jest teraz promocja świąteczna, więc ceny się pewnie wyrównają. ...ale w tej aptece chyba wybór jest większy. |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, już patrzę.
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - mało prawdopodobne, aby te rosyjskie marki były u ciebie.
Często zamawiam z Polski, bo lubię rodzime kosmetyki. Teraz odkrywam rosyjskie. np: Pervoe Reshenie - Planeta Organica i Eco Lab, Natura Siberica |
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Caffe a ktore konkretnie produkty polecasz z rosyjskich? np. do wlosow?
|
|
|
|
#2986 |
|
Gang Iren
|
Caffe coś tam jest na ebayu, ceny takie sobie. A Agafia? Tego jest dużo z rosyjskich.
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika - testuję z Ecolabu arganowy olejek do włosów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...enerujacy.html Jak na razie - bardzo mi pasuje, włosy się zrobiły... hmmm... takie... jędrne? Ogólnie - myślę że kosmetyki do włosów są baaardzo idywidualne. Na przykład - wszystko zależeć może nie tylko od rodzaju włosów, ale także od tego jaką mamy wodę. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Gosia - widziałam chyba kosmetyki Zoella w Boots. Rzeczywiście targetowane typowo dla nastolatek. |
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
rozmowa Olejnik i PISowcami o in vitro. facet pochwalił się, ze przecież nie zakazali in vitro. Ale...pieniądze na in vitro będą tylko do połowy 2016. Nie zakazali, po prostu nie będą płacic. Bo to niegodziwe i nieetyczne. I sa inne, równie skuteczne metody leczenia niepłodności. On nie wie, jakie, bo nie ejst lekarzem, ale są
A w ogole niepłodni powinni adoptować sieroty, a nie naciagac państwo na in vitro...No nic, tylko zastrzelić. |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa - byliśmy jedną noga w Europie, jednak Ciemnogród nie da za wygraną.
|
|
|
|
#2990 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oto cud, dużo modlitw i genialna metoda, ktora ma nikłą światową literaturę...
|
|
|
|
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tez jesteś zadowlolona??? napiszcie dziewczyny coś więcej - do kazdego fotela/krzesla da sie zamontowac? Cytat:
Cytat:
Teraz zamowilam keratyne do włosów, bo keratynę wielbie i mam zawsze na stanie choć zawsze brałam z Zsk , pierwszy raz z bingo teraz zamowiłam. A do tego moj absolutny hit, i to nie tylko do stóp.... ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...asami-aha.html
|
|
|
#2992 |
|
Konto usunięte
|
Konspiracjo
stestowalam wszystkie MF, dla mnie one u mnie wygladają szaro, zabierajac mi z twarzy światlo, dodając zmęczenie i psując koloryt. Fajne żółtki ma Bobby Brown i Michael Kors, jednakże revlon wygrywa...trwalością. Tak wiem, moglabym nalożyć bazę i przedłużyć trwalość, ale bez przesady - bazę to ja mogę mieć nakładaną na super wyjścia i przed kamery, a na pewno nie na co dzień. Jestem bladziochem z mocnym żoltym pigmentem, ktory sprawia, ze wiekszosć kiepskiego personelu poleca mi za ciemne podklady. |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiecie może gdzie kupię ten olejek:
Khadi, Brahmi, Bhringaraj, Amla https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...il.html&next=1 |
|
|
|
#2994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Dana, dzięki!
Przeglądam Allegro i zgłupiałam, bo wszystkie opakowania podobne a do tego piszą że "u nas oryginalny"... czyli co??? U innych nie? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Dana, bardzo fajne kosmetyki na tej stronce Khadi... Czy miałaś coś od tej marki? |
|
|
|
#2996 |
|
Konto usunięte
|
caffe
jak pisze swati TO NIE /swati to jakaś podrobka, byla aferka z 2 lata temu/ jak tutaj http://allegro.pl/olejek-stymulujacy...731380567.html Przeleciałam aukcje po sprzedawcach-te sklepy sprawdzilam, tu możesz śmiało kupować himalayashop rani-art NATURABIO Archipelagpiekna ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- caffe jak pisze swati TO NIE /swati to jakaś podrobka, byla aferka z 2 lata temu/ jak tutaj http://allegro.pl/olejek-stymulujacy...731380567.html Przeleciałam aukcje po sprzedawcach-te sklepy sprawdzilam, tu możesz śmiało kupować himalayashop rani-art NATURABIO Archipelagpiekna |
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz 120 czy 130? 130 chyba bardziej zólty z tego co widzialam... W temacie szminek kremowych... mam ostatnio klopot z suchymi skorkami, a ja z tych co wokol siebie, w kazdym miejscu, mają krem do rąk oraz kremik, maselka, pomadki ochronne do ust, wszędzie .. nie wiem, czy sobie gdzieś kwasami nie zajechałam... w kazdym razie loreal jedna ktorą mam - bardzo wysusza... szukam zatem czegoś tlustego, odzywczego i trwalego... czyli marzenie ścietej głowy...;-p
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2015-12-06 o 22:45 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Konto usunięte
|
Konspiracja
jeśli masz jasną cerę, to polecam 120 vanilia ten jest w cieplym odcieniu, dla mnie Jak usta zajechałaś kwasami to wazelina kładziona grubszą warstwą, na noc. Nakladalam na pocztku mojej przygody z kwasami również pod oczy solidną warstwą, bo jak zajeźdżałam to sprawiedliwie skorę pod oczami i usta
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Caffe te oleje Khadi w duzych ilosciach i tanio (6 funtow, wysylka free) prosto z Indii na ebay
Np. http://www.ebay.co.uk/itm/Low-Cost-K...sAAOSwmUdUW6qU Widze, ze maja rozne sklady i sa tez do ciala Khadi, wiec musisz zobaczyc co Tobie pasuje. Ten np. ciekawy http://www.ebay.co.uk/itm/Khadi-Bhri...gAAOSwZd1VYDH4
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-12-06 o 22:57 |
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
A ten np:
http://allegro.pl/khadi-olej-bhringr...842689635.html Bardzo tani, wygląda na indyjski oryginał. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

. To "odnoga" Sylveco właśnie dla tych, którzy nie są fanatykami eko-kosmetyków (czyli ich aptecznych zapachów i "tępych" konsystencji).

A w ogole niepłodni powinni adoptować sieroty, a nie naciagac państwo na in vitro...
Oto cud, dużo modlitw i genialna metoda, ktora ma nikłą światową literaturę...