Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 11:09   #2971
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja mam, ale delikatną i jasną. A nad pępek to może max. 2 cm wystaje

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ja znowu liczę na to, że może ktoś leżaczek kupi Jak nie to sami kupimy po Nowym Roku

Nie dziwię Ci się. Dla mnie spacery to już dawno odpadają... Musiałabym co 5 minut pod krzakiem siedzieć i sikać a zakupy wybieram w galeriach albo sklepach gdzie mnie do wc wpuszczą
Musimy jakoś wytrzymać.
CZuje jakby mnie ktoś paluchem klul w brzuch tak,mocno, dziwne uczucie ;/
No niestety, nie ma innej opcji.
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
też mam jasną ale prawie pod sam biust, czyli teoria że przy chłopcach jest tylko do pepka obalona
Sylwuska nie smutaj, odpocznij
Dzieki.
Co do linii to ja taka leciutka do pepka prZed ciążą już miałam i dalej jest taka sama.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
pokaż pokaż wydaje mi sie ze lepiej takie rzeczy wyprac

ja mam pępek dalej wklęsły ;p

pewnie pod choinką znajdziecie leżaczek

Moja mama zapowiedziała, że kupuje leżaczek i chyba zdecydujemy sie na ten tiny love tylko jedna rzecz mnie zastanawia bo są rózne ceny tych leżaczków one oprócz kolorem czymś się różnią ??

zapisałam sie na wtorek do fryzjera .. jestem ciekawa.. w planach mam zrobienie ombre ( wychodowałam juz niezły odrost..) mam nadzieje ze wyjde z ombre a nie z zafarbowanym odrostem jak zawsze
Mi się wydaje, ze cena to właśnie uwzględnia tą budke albo jej brak.

Też podobają mi się ombre, ale Ty blondynka chyba jesteś, to chyba duży odrost musisz miec?

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja lini nie mam w ogole. Z corka mialam.

Ejj wy sie nie nabijacie ze zdjec kupy bo sa takie dzieciaki alergiczne ze lekarze kaza robic zdj kup i pokazywac na wizytach.
Z czopem to przesada ale przy alergikach obserwacja kupy to norma niestety.
Obysmy tego uniknely.

Ja licze ze karuzelke i mate ktos kupi w prezenvie a jak nie to sami kupimy ok stycznia jak wydatki troche nam sie uspokoja.

I chwale sie. Kupujemy dzialke jakies 40 km od tesciow wiec idealnie.
Nie no jak lekarza karze to co innego, z resztą bardziej chodziło mi o czop ;/

Jeszcze na wątku będziemy sobie wysylaly fotki kupek

Super, gratulacje decyzji!! :Oklaski:

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
zbieram się do lekarza, dziś mam dostać skierowanie do szpitala już...
a psychicznie leżę.
poza tym ciągle mnie wszystko boli i nie wiem jak się doturlam do przychodni.
widziałam wczoraj, że pierwszy raz załapałam się na jakiś top 10- chętnie oddam!

wyżaliłam się w wersji mini

miłego dnia, chociaż jest tak okrutnie za oknem.
Ale dzisiaj już w szpitalu masz zostac??

Trzymaj się, ją też dzisiaj nie w formie o ile można tak jeszcze powiedzieć na taki etapie ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:10   #2972
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Budowlanej 1600m2, plus grunty lesne. Tz sie z tego cieszy jak glupi.

Do miasta mamy 9 km ale tz do pracy niecale 1 km wiec spoko.

Ale zanim zaczniemy sie budowac czy cos to sie zejdzie.

Oo i tz mi napisal smsa ze wszystkie egzaminy zdal
a do tego czasu będziecie wynajmować?
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:10   #2973
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA powodzenia!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:16   #2974
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barboo Pokaż wiadomość
Nie zamawialam na la millou, bo jeszcze kilka innych rzeczy doszlo (min wanienka) wiec wybralam inny sklep, zeby to wszystko razem zamowic, niestety bez gratisów.

A kure i angel wings wzielam w kolorze grey z sheep family z tym motywem mam tez posciel do wozka wiec chcialam zeby byl komplet. Wydaje mi sie, ze dla dziewczynek wiekszy wybor jednak i takie bardziej urocze te kurki
Czekam na relacje z prania, sama tez zaraz wrzuce, lepiej jednak zeby bylo wszystko czysciutkie

Ani_qa pisalas, ze u Was tez brzuszek mniejszy, ale gin nie robil z tego powodu jakis problemow? Bo z tego co obserwuje to lekarze, albo strasza hipotrofia i wszystkim co najgorsze, albo wlasnie podchodza do tematu na spokojnie. Ja niestety trafilam z tym rozpoznaniem na innego lekarza, bo moj byl na urlopie i po tym co mi powiedzial mialam najczarniejsze mysli. Na szczescie zadzwonilam do swojego i mnie uspokoil, sama juz nie wiem kto ma racje i jak to interpretowac, ale postanowilam ze trzymam sie swojego lekarza prowadzacego, zna mnie od poczatku, prowadzi ciaze, wiec pozostaje mu tylko zaufac... Pije ten medargin na zwiekszenie przeplywow w lozysku i mam nadzieje, ze choc troszke pomoze.
A rozumiem No pewnie, ja sama chciałam tak jakby do kompletu, a żejeden kocyk mam delikatnie różowy, a drugi miętowy, to kurę wzięłam miętową- zresztą dziewczyny doradzały

Kura wyciągnięta z pralki, nic jej się nie stało. Postawiłam ją w dużej misce bliżej grzejnika i niech sobie schnie powoli

U mnie gin. mówiła, że brzuszek mały, ale może taka uroda Inki i, że może się urodzić długa i szczupła. Mówiła też, że i tak ładnie rośnie biorąc pod uwagę moje problemy żołądkowe jelitowe.
Teraz na USG będę w środę więc zobaczymy czy coś się zmieniło.
Na ostatnim USG jak byłam to wg OM był 33t0d, wg USG 33t1d, a brzuszek wymiarami odpowiadał 29t5d

Cytat:
Budowlanej 1600m2, plus grunty lesne. Tz sie z tego cieszy jak glupi.

Do miasta mamy 9 km ale tz do pracy niecale 1 km wiec spoko.

Ale zanim zaczniemy sie budowac czy cos to sie zejdzie.

Oo i tz mi napisal smsa ze wszystkie egzaminy zdal
No to super Już pierwszy krok w kierunku spełniania marzeń

I gratulacje dla Tż-ta
Stary 2015-11-19, 11:21   #2975
0enedue
Zadomowienie

Czubasek gratulacje dla męza

Cytat:
Chyba szary Tiny Love ma taka budke dodatkowo jak w gondoli. My mamy czerwony, i szczerze mowiac troszke rozczarowuje jakosc wykonania...

.
no nie mów .. bo juz prawie jestem na niego zdecydowana;/ a mama mnie goni ze mam jej powiedzieć co ma kupić.. ;/

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Też podobają mi się ombre, ale Ty blondynka chyba jesteś, to chyba duży odrost musisz miec?

naturalne mam ciemny blond ..- jak byłam mała to miałam prawie białe włosy - szkoda ze pociemniały ;p
ostatni raz farbowałam w sierpniu z tego co pamiętam więc nigdy nie miałam az tak duzego odrostu :p bo malowałam z reguły raz w miesiącu..

znalazłam na fb taki salon niedaleko mnie i cały czas wrzucają fotki przed-po i jest to idealnie to co chce osiągnąc więc musiałabym mieć pecha gdyby na moich włosach to nie wyszło chociaż znając mnie ...

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:25   #2976
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam na fb taki salon niedaleko mnie i cały czas wrzucają fotki przed-po i jest to idealnie to co chce osiągnąc więc musiałabym mieć pecha gdyby na moich włosach to nie wyszło chociaż znając mnie ...
Wrzuć przykładową fotkę o jaki efekt Ci chodzi

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Kura

Ciężko oddać jej kolor na zdjęciu, ale w zależności od kąta patrzenia jest jasnoniebieska lub taka miętowa jest naprawdę śliczna i powinna być wygodna jeśli chodzi o karmienie
Stary 2015-11-19, 11:25   #2977
rudaska
Zakorzenienie

Ja swoich włosów nie farbowałam już prawie dwa lata i przynajmniej raz w miesiącu mnie kusi żeby zmienić kolor. Szkoda mi ich niszczyć farbą, a z drugiej strony już mi się nudzi ten kolor.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 11:27   #2978
cienwiatru
Wtajemniczenie

OENEDUE miałam tę matę i młody ją uwielbiał bardzo żałuję że ją sprzedalam

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:28   #2979
kalusia87
Zakorzenienie

A ja jeszcze nigdy nie malowałam włosów u fryzjera po porodzie chcę zaszaleć ale nie wiem, co by mi pasowało. U mnie ombre odpada bo wg mnie dobrze wygląda na zdrowych, gęstych włosach
Stary 2015-11-19, 11:28   #2980
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja w sumie 3 miesiące nie farbowałam. Chciałabym jakiejś zmiany, ale nie rezygnując z blondu, ale z drugiej strony chciałabym zostać przy tym co mam teraz, bo nawet jak mam odrost to nie wyglądam tragicznie, a nie wiem kiedy będę farbować po porodzie
Stary 2015-11-19, 11:34   #2981
cienwiatru
Wtajemniczenie

Ja w październiku byłam u fryzjera i mam kolor na tyle zbliżony do mojego własnego że odrostu w zasadzie nie widać a o to mi chodziło. Na końcach mam trochę jaśniejsze żeby nie było tak płasko.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:39   #2982
halwaya
Zakorzenienie

Ja wczoraj sobie kolor zrobiłam.. czekoladowy brąz.. wyszedł jak zawsze brązowa czerń :P ale nie chciałam kombinować teraz a odświeżyć kolor.. jak próbuje rozjasniac to tylko odrosty się łapią i dziwnie to wygląda.. musiałabym kolor ściągać a takich rzeczy w ciąży nie chciałam robić.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Ja mam brzydki naturalny kolor.. typowy polski mysi blond. A paradox tako, że w jasnych włosach się psychicznie zle czuje. I każdy mi mówi, że mi nie pasują jasne

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:40   #2983
Barboo
Rozeznanie

Cytat:
A rozumiem No pewnie, ja sama chciałam tak jakby do kompletu, a żejeden kocyk mam delikatnie różowy, a drugi miętowy, to kurę wzięłam miętową- zresztą dziewczyny doradzały

Kura wyciągnięta z pralki, nic jej się nie stało. Postawiłam ją w dużej misce bliżej grzejnika i niech sobie schnie powoli

U mnie gin. mówiła, że brzuszek mały, ale może taka uroda Inki i, że może się urodzić długa i szczupła. Mówiła też, że i tak ładnie rośnie biorąc pod uwagę moje problemy żołądkowe jelitowe.
Teraz na USG będę w środę więc zobaczymy czy coś się zmieniło.
Na ostatnim USG jak byłam to wg OM był 33t0d, wg USG 33t1d, a brzuszek wymiarami odpowiadał 29t5d

No to super Już pierwszy krok w kierunku spełniania marzeń

I gratulacje dla Tż-ta
To chyba Wrocławscy lekarze maja tendencje do panikowania przy zbyt malym brzuszku, bo Hope tez miala z tym problemy... U mnie usg z mierzeniem bedzie w poniedzialek, lekarz powiedzial, ze najwazniejsze zeby roznica miedzy pomiarami (stosunek brzuszka do glowki czy kosci udowej) nie byla wieksza niz 2 tygodnie i bedzie ok, wiec mam nadzieje, ze sie utrzyma i nic nie bedzie powiekszac...

Co do kury to tez mysle, ze do karmienia bedzie super, zabierasz ja do szpitala? Bo nie wiem czy nie narobie obciachu

Cytat:
Czubasek gratulacje dla męza

no nie mów .. bo juz prawie jestem na niego zdecydowana;/ a mama mnie goni ze mam jej powiedzieć co ma kupić.. ;/

Tzn on ogolnie jest bardzo fajny i pewnie dlugo posluzy, ale ten plastik pod spodem moglby jednak byc lepszej jakosci, bo jak sie rozklada to trzeba docisnac, samo nie wskakuje, chociaz moze sie jakos wyrobi, sama nie wiem...
Barboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:45   #2984
zaneta_b
Rozeznanie

Hej, nawet sobie nie wyobrażacie jak mi szybko leci czas! A w sumie nic nie zrobiłam... A wstałam o 6... Ale chyba tak na początku będzie zanim sobie ułożymy z małą nasz plan dnia.

Widzę że u was przygotowania na całego, skurcze, czopy fajnie, zaraz będą pierwsze dzieciaczki

Evcia pokój prześliczny! Pięknie to wszystko zrobiłaś. Pokaże wam też nasz kącik

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dzięki za namiary na termometr. Bo właśnie mąż się upiera na ten taki na podczerwień, że się zbliża tylko i on mierzy. I tak szukam opini który to wybrać w ogóle.
Ja mam Rossmax, z tego co ja słyszałam to jeden z lepszych, ma też opcje pomiaru temperatury cieczy.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Wrocilaaaam. Diagnoza - wirus. Dostałam syrop na kaszel taksy na gardło i mam pić nie brac paracetamol.
Okropne obydwa syropy. Ale może coś pomogą.
Współczuję choroby, Leż i odpoczywaj żebyś szybko doszła do siebie. A syropy jak niedobre to ponoć się mówi że skuteczne :-D

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię to napiszę skróconą relację z wizyty
Rezerwuje kolejkę na 01.12 01.12 mam się zgłosić do szpitala. Nie wiadomo czy jeszcze tego samego dnia zrobią mi cesarkę, ale mam być w razie czego na czczo
Adaś rośnie zdrowo, ma ponad 3 kg
Super! Pewnie fajnie znać termin

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja juz po wizycie jestem teraz 38tydz 4d mała ma 3400 wszystkie wyniki w normie ale łożysko juz się zaczyna starzec na ktg wyszło ze skurcze juz mam ale nieregularne choć teraz już urodzić mogę w każdym momencie szyjka skrócona i niby przymknieta ale już delikatnie tylko wiec jestem jak tykajaca bomba aż tz się przestraszył tych skurczy no ale w końcu kiedys urodzić musze;-)
To u ciebie już lada dzień w takim razie jeszcze możesz wyprzedzić Halwaye :-D

Aha, i miałam wam napisać o Snuzie. Niestety ale wszystkie opinie jakie słyszałam to negatywne. Też oczywiście kupiłam bo w mojej sytuacji trzeba się wszystkiego chwytać co może pomóc. Ale mimo to monitor odechu do łóżeczka to u obi podstawa. Snuza jest dobra ale tylko wtedy jak dziecko leży w czymś co się nie rusza. To jest monitor ruchu więc kiedy np jedziemy samochodemalbo prowadzimy wózek, gdzie sam pojazd już się rusza to snuza nie zadziała prawidłowo. Tak słyszałam od lekarzy i położnych z oddziału wcześniaków w łodzi. To są informacje od rodziców którzy tego używali . A w szpitalu tylko monitor baby sense z certyfikatem medycznym.
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:47   #2985
zaneta_b
Rozeznanie

Masz pokój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0555.jpg (97,8 KB, 54 załadowań)
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:48   #2986
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja wczoraj sobie kolor zrobiłam.. czekoladowy brąz.. wyszedł jak zawsze brązowa czerń :P ale nie chciałam kombinować teraz a odświeżyć kolor.. jak próbuje rozjasniac to tylko odrosty się łapią i dziwnie to wygląda.. musiałabym kolor ściągać a takich rzeczy w ciąży nie chciałam robić.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Ja mam brzydki naturalny kolor.. typowy polski mysi blond. A paradox tako, że w jasnych włosach się psychicznie zle czuje. I każdy mi mówi, że mi nie pasują jasne
Co do włosów to ja raz robiłam jasne pasemka i ogromnie tego żałowałam bo za raz miałam odrosty a ja nie będe co chwiilę tyle na fryzjera dawać potem farbowałam na czarno żeby to zakryć bo mieliśmy wesele w rodzinie a teraz mam swój ciemny brąz i nie mam zamiaru narazie farbować chcę zapuścić ale kiedyś mi się marzy piękny rudy kolor
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:48   #2987
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam taki kolor i do tego jasny Wyglądam w nim nijak. Ale o dziwo blond mi pasuje, a moje odrosty przy blondzie wyglądają na ciemniejsze

Cytat:
To chyba Wrocławscy lekarze maja tendencje do panikowania przy zbyt malym brzuszku, bo Hope tez miala z tym problemy... U mnie usg z mierzeniem bedzie w poniedzialek, lekarz powiedzial, ze najwazniejsze zeby roznica miedzy pomiarami (stosunek brzuszka do glowki czy kosci udowej) nie byla wieksza niz 2 tygodnie i bedzie ok, wiec mam nadzieje, ze sie utrzyma i nic nie bedzie powiekszac...

Co do kury to tez mysle, ze do karmienia bedzie super, zabierasz ja do szpitala? Bo nie wiem czy nie narobie obciachu

Tzn on ogolnie jest bardzo fajny i pewnie dlugo posluzy, ale ten plastik pod spodem moglby jednak byc lepszej jakosci, bo jak sie rozklada to trzeba docisnac, samo nie wskakuje, chociaz moze sie jakos wyrobi, sama nie wiem...
U mnie powiedziała, że dopóki jest w normie to się nie martwimy. Zobaczę w środę co z tym brzuszkiem.

Kury do szpitala nie biorę bo i tak dużo tych rzeczy a w sumie kilka dni wytrzymam bez
Stary 2015-11-19, 11:50   #2988
halwaya
Zakorzenienie

Zaneta super dziewczecy kącik.

Stary 2015-11-19, 11:54   #2989
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Aha, i miałam wam napisać o Snuzie. Niestety ale wszystkie opinie jakie słyszałam to negatywne. Też oczywiście kupiłam bo w mojej sytuacji trzeba się wszystkiego chwytać co może pomóc. Ale mimo to monitor odechu do łóżeczka to u obi podstawa. Snuza jest dobra ale tylko wtedy jak dziecko leży w czymś co się nie rusza. To jest monitor ruchu więc kiedy np jedziemy samochodemalbo prowadzimy wózek, gdzie sam pojazd już się rusza to snuza nie zadziała prawidłowo. Tak słyszałam od lekarzy i położnych z oddziału wcześniaków w łodzi. To są informacje od rodziców którzy tego używali . A w szpitalu tylko monitor baby sense z certyfikatem medycznym.
O tym akurat, że w wózku czy aucie nie działa jak powinien to wiem.
Najbardziej zależy mi na tym, żeby w nocy działał, bo wtedy my też odpoczywamy i nie zagląda się tak często do dziecka. W dzień jak będę w domu to też będę podłączać.
Także liczę, że się sprawdzi...

Cytat:
Masz pokój
Śliczny, dziewczęcy kącik!
Stary 2015-11-19, 12:22   #2990
zaciekawa
Raczkowanie

hej dziewczyny powiedzcie mi, w☠☠☠☠iłybyście się, gdyby Was tż wysłałby wam jakieś zdjęcie z delegacji z restauracji gdzie widać,że na ręce nie ma obrączki? dodam,że obydwoje ściagamy obrączke po przyjściu do domu, w hotelu też ściągamy po przyjściu do pokoju...no aleee.....bo właśnie mój wraca i się zastanawiam czy go TROCHU z☠☠☠ać czy PORZĄDNIE z☠☠☠ać..
Stary 2015-11-19, 12:24   #2991
acapella
Zadomowienie

Cześć

Żaneta, ładny różowy dziewczęcy pokoik

Co do włosów to ja miałam w dzieciństwie wręcz białe, potem ciemniały i teraz mam brązowe. TŻ podobnie, najpierw blond teraz prawie że czarne. Martwimy się, że ludzie będą się dziwnie patrzeć jak Gniewko będzie małym blondynem, a rodzice ciemni
I ja nigdy nie farbowałam i chyba nie zamierzam póki nie osiwieję
Trochę się obawiam czasu po porodzie, bo w ciąży w ogóle włosy mi nie wypadają... A zawsze miałam z tym problem, no i jak później wypadnie naraz wszystko co powinno przez 9 miesięcy?!

Kura Dany mi się też podoba, ale może ciążowa poducha da radę, albo dostaniemy od kogoś...

Linię na brzuchu to mam ponad pępek, ale nie do cycków, nie wiem jak ma się do teorii :P

Czubasek gratuluję działki

Barboo, a jakie masz badania robić przed porodem w wodzie? Chodzi o choroby zakaźne?

Jeszcze co do czopa, bo pisałyście. To taki mega gęsty śluz już miałam dawno i to raczej nie to, więc się nie martwcie. Czop ewidentnie się wyróżnia i od razu wiadomo, że to to Bo ma kształt czopa Zresztą wieczorem jeszcze druga (nie wiem czy ostatnia) część wyszła. Akurat przy TŻ, bo był ze mną w łazience i powiedział, że wygląda jak... smarki. No cóż
Spałam więc już wczoraj na podkładzie... A Gniewko tak się przeciągał, że nogami po żebrach, głową o pęcherz, że myślałam, że autentycznie chce wyjść. No ale skurczy brak, więc czekamy
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:32   #2992
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny powiedzcie mi, w☠☠☠☠iłybyście się, gdyby Was tż wysłałby wam jakieś zdjęcie z delegacji z restauracji gdzie widać,że na ręce nie ma obrączki? dodam,że obydwoje ściagamy obrączke po przyjściu do domu, w hotelu też ściągamy po przyjściu do pokoju...no aleee.....bo właśnie mój wraca i się zastanawiam czy go TROCHU z☠☠☠ać czy PORZĄDNIE z☠☠☠ać..
stanowczo PORZĄDNIE z☠☠☠ać w delagacji zawsze ma być oznakowany w razie co zwalisz na hormony

Edytowane przez arisah
Czas edycji: 2015-11-19 o 12:34
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:34   #2993
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
I witam się w 9 miesiącu i 36 tc
a to my nie zaczynamy 9 miesiąc dopiero za tydzień??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 12:37   #2994
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny powiedzcie mi, wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠iłybyście się, gdyby Was tż wysłałby wam jakieś zdjęcie z delegacji z restauracji gdzie widać,że na ręce nie ma obrączki? dodam,że obydwoje ściagamy obrączke po przyjściu do domu, w hotelu też ściągamy po przyjściu do pokoju...no aleee.....bo właśnie mój wraca i się zastanawiam czy go TROCHU zâ˜☠â˜☠â˜☠ać czy PORZĄDNIE zâ˜☠â˜☠â˜☠ać..
Zależy od Waszego podejścia
Ja po ślubie zaraz pilnowałam, żeby zakładał jak wraca z pracy (do pracy mu nie pozwalam, bo raz żeby by zniszczył, a dwa, że nie chciałabym, żeby m jakaś maszyna wyrwała palec przez obrączkę :/). Teraz nie zwracam uwagi na to. Zakłada zazwyczaj w niedzielę i to nie zawsze.
Zâ˜☠â˜☠â˜☠ałabym gdyby przysłał zdjęcie gdzie siedzi w restauracji w towarzystwie jakiejś pani bez obrączki- to na pewno

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Jeszcze co do czopa, bo pisałyście. To taki mega gęsty śluz już miałam dawno i to raczej nie to, więc się nie martwcie. Czop ewidentnie się wyróżnia i od razu wiadomo, że to to Bo ma kształt czopa Zresztą wieczorem jeszcze druga (nie wiem czy ostatnia) część wyszła. Akurat przy TŻ, bo był ze mną w łazience i powiedział, że wygląda jak... smarki. No cóż
Spałam więc już wczoraj na podkładzie... A Gniewko tak się przeciągał, że nogami po żebrach, głową o pęcherz, że myślałam, że autentycznie chce wyjść. No ale skurczy brak, więc czekamy
Czyli jak zobaczę smarki na wkładce to czop

Ja podkład chyba w przyszłym tyg. położę. Akurat będzie ciąża donoszona wtedy
Stary 2015-11-19, 12:39   #2995
halwaya
Zakorzenienie

Melduję, że do mnie dzwonili z Oxfordu. Jutro na 8:00 mam się tam zameldować. Kazali mi wziąć prowiant i gazety.. czyli będę gnila tam niezle

Stary 2015-11-19, 12:40   #2996
Barboo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

Barboo, a jakie masz badania robić przed porodem w wodzie? Chodzi o choroby zakaźne?
Zostawilam kartke z badaniami w samochodzie, ale z tego co pamietam to WR, HIV, HBS i badanie czystości pochwy. Wszystko mialam na poczatku ciazy, ale trzeba powtorzyc do porodu w wodzie.
Barboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:40   #2997
Fionka_31
Zakorzenienie

Hej.

Padam.

Nie dość ze od 5 nie śpię to jak poszłam o 9 załatwiać sprawy tak dopiero wróciłam.

Masakra. Nic mi sie nie chce robic juz.

Poleze z godzinę i ogarne zupę buraczkowa ale poza tym noc nie robię. A jutro to juz na pewno nigdzie nie wychodzę ani nic

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 12:42   #2998
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
I chwale sie. Kupujemy dzialke jakies 40 km od tesciow wiec idealnie.
Super czyli jednak budowa

Cytat:
Wrzuć przykładową fotkę o jaki efekt Ci chodzi

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Kura

Ciężko oddać jej kolor na zdjęciu, ale w zależności od kąta patrzenia jest jasnoniebieska lub taka miętowa jest naprawdę śliczna i powinna być wygodna jeśli chodzi o karmienie
Świetna jest ta kura, sama się nad nią bardzo mocno zastanawiam

Cytat:
Masz pokój
Ślicznie! Bardzo dziewczęco

Cytat:
Ja w sumie nie wiem, mój TŻ jest taki zakręcony, że czasem nie zakłada obrączki, ale w sumie jesteś w ciąży i możesz się na nim wyżyć

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Melduję, że do mnie dzwonili z Oxfordu. Jutro na 8:00 mam się tam zameldować. Kazali mi wziąć prowiant i gazety.. czyli będę gnila tam niezle
Będę przeżywać razem z Tobą, jak to szybko zleciało

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:47   #2999
Koritsi_a
Zadomowienie

No czop to taki glutek hehe

Zaciekawa ja bym pewnie zapytała ale bez awantury. Ale to właśnie zalezy jak podchodzicie na co dzień do noszenia obrączki. Mój kiedyś zapomniał zabrać od teściów. Tydzień chodził bez do pracy. Zdarza się ze się zapomni po prostu.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:

Jejku to juz Twój poród emocjonuje sie jak własnym
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:48   #3000
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Bylismy w poniedzialek sie z nia spotkac, pogadac i poogladac szpital. Fajna kobieta, nie przeslodzona, bo takiej bym nie dala rady sluchac, konkretna, przeklnie jak trzeba, ja wlasnie takiej osoby potrzebuje. I chyba mnie namowila na porod w wodzie, ale to zobaczymy jak wyniki badan wyjda.
O, właśnie mnie TŻ namawia na poród w wodzie. A ja wcześniej o tym nie myślałam i już sama nie wiem hm.

Cytat:
Masz pokój
Słodki róż )

Cytat:

U mnie ani gin od usg, ani mój prowadzący nie czepiali się brzuszka, choć tez mi wyszła róznica. Stwierdzili, ze tylko drastyczny rozrzut jest niepokojący, a i takie mniejsze, to bywa, że nawet wada usg. Więc nie ma co się denerwować.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości