Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-03, 05:42   #2971
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że ogarneliśmy mieszkanie, dekorowanie dzisiejsze było czystą przyjemnością Wszystko wygląda idealnie tak jak chciałam Jeszcze tylko czekam na pralkę. Ale jestem wykończona, masakra no I krzyż się daje we znaki Teraz laba
Ekstra, zazdroszcze ci ze juz sobie urzadzilas wszystko 😍

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

A mnie ostatnio coś nosi. Cały czas mam wrażenie, że powinnam coś zrobić. Nie mamy nic ruszone z pokojem dla maluszka co spędza mi sen z powiek. Ewidentnie ujawnia mi się syndrom wicia gniazda. Budzę się przez to w nocy i cały czas zastanawiam co mogę zrobić. Oszaleję chyba przez to. Cała ta sytuacja doprowadza do tego, że robię jakaś znerwicowana. Wszystko mnie drażni. Nawet po głupią farbę nie mogę pojechać. Wrrrr..........
Mi tez sie wlaczyl ten syndrom. Chcialabym juz kupowac meble, malowac sciany, a tu nie ma gdzie. Klucze dostane dopiero w pazdzierniku, do tego czasu musze powstrzymac moje hormony. Jest ciezko 😭
A ty kociulku nawet nie mysl o jakiejkolwiek aktywnosci!
Mozesz pozamawiac rzeczy przez internet 😊

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
O kurka, myślisz? Hehe, może trochę. Tak jak mówisz, co kto lubi Ja nie używam np. takich pożeraczy czasu jak tv czy fb, więc nie uznaję tego za stratę czasu, robię to w wolnym czasie dla przyjemności.
I jednak dziecko będzie długie godziny w tym wózku spędzać i to przez 3 lata, dlatego chcę wybrać odpowiedni. Nie odpuszczę też kwestii zdrowotnych. Lubię chodzić na długie spacery, więc wózek musi być wygodny dla dziecka i nieszkodliwy dla jego zdrowia. Ja bym nie mogła spać mając np. taki kant pod plecami. Pewnie, że nie ma idealnych, ale po co mam sobie życie utrudniać zamiast ułatwiać, wybierając taki wózek, który mi odpowiada. Już mam doświadczenie jak takie mikrowady potrafią być potem upierdliwie w codziennym użytkowaniu i marzysz o wszystkim innym byle nie musieć dalej używać tego wózka, który masz
3 lata? Nie chce tak dlugo wozic dziecka w wozku. Po roku dzieci wola juz same spacerowac, wkladanie do wozka to placz, wiec podejrzewam ze max 1,5 -2 lata bede uzywac wozka.
A poza tym w gondoli dziecko jest wozone tylko ok. 7 mscy wiec to tez krociutko

Nie wiem, moze za malo sie przejmuje kwestia wozka? 😜

Cytat:
To moje Dziecię chyba nie wie co to odpoczynek bo czuję je niemalże bez przerwy. Raz był taki dzień, że od rana nie czułam zupełnie nic. To było w ten dzień jak trafiłam ostatnio do szpitala i moje pierwsze pytanie na usg było czy serduszko bije, bo cały dzień dziecka nie czuję. A lekarz mi na to, że jest tak aktywne, że nie ma możliwości pomierzyć To ja już nie wiem, może pupą się odwrócił?
Bardzo dobrze, codziennie daje ci znac ze ma sie dobrze 😊

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Widze ze tu najwiecej to sie pisze poznym wieczorem ja wczoraj szybko zasnelam bo dzis wstawalam z mężem o 4 ! Ciezko bylo

Zapomnialam Wam napisac ze w piatek robilam badanie moczu i nie wpisali mi czy sa bakterie i zrobilam w pon jeszcze raz i wyszlo mi ze duze liczne.. A gin mi powiedziala ze jak nie byly wpisane to ich nie bylo i prawdopodobnie zle oddalam mocz w pon.. Juz mnie te bakterie wkurzaja! Robilam tez CRP i infekcji nie ma wiec nic mi nie przepisala. Pije herbate z zurawiny i biore urinal.
Za 2 tyg kolejna wizyta zobaczymy..
Czemu o 4? 😨😨😨

Ale bez sensu z tym moczem...

Dzien dobry
Ale mialam dzis lenia zeby wstac 😢

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 06:13   #2972
mmgi
Zadomowienie

Ja mam polowkowe równo w 22t0d i martwiłam sie, że późno, ale ja znowu dostałam informacje że lepiej bliżej 22 widać niż bliżej 18. Nie robię u swojej gin, tylko idę do przychodni gdzie zajmują się tylko tym. Nie wszyscy lekarza mają ten certyfikat fmf.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 06:17   #2973
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ja mam polowkowe równo w 22t0d i martwiłam sie, że późno, ale ja znowu dostałam informacje że lepiej bliżej 22 widać niż bliżej 18. Nie robię u swojej gin, tylko idę do przychodni gdzie zajmują się tylko tym. Nie wszyscy lekarza mają ten certyfikat fmf.

Tak naprawde tylko kilkunastu lekarzy w polsce ma certyfikat do wykonywania badan polowkowych 😊

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 06:51   #2974
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mewka ja nie miałam rozstepow do 8 miesiąca. Potem jak mnie wywalilo to masakra, nic nie oszczedzilo. No ale mi to nie przeszkadza

Pozdrawiam, mama grudniowa 2015 a wlasciwie styczniowa 2016 bo nam sie przeterminowalo dziecko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ogólnie te rozstępy są czymś na co nie mamy wpływu
Stąd nie powinnysmy sie nimi przejmować
Słuszna więc postawę przyjęłas 😉

Mamusiu grudniowo ad 2015
I jak się czujemy? 🤗

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Kociulek lez grzecznie i nie marudź
Dokładnie
Dobrze mówi
Polać jej mleka 😆

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

[QUOTE=muffinowe_love;6373 5016]Oplułam monitor i musiałam to TŻ przeczytać, na co on stwierdził, ze to na pewno była japońska produkcja

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Muszę sobie to też zacząć powtarzać
Jak mantre
Jesteś piękna Mewkaa z tym wszystkim 😆
A tak na poważnie to czuję się w miarę ok z tymi zmianami zachodzącymi we mnie
Chyba dlatego że naiwnie wciąż wierzę że za rok będę jak nówka nieśmigana 😆

Chciałabym w to wierzyć, ale ja tak mam że tyję szybko a żeby zrzucić to masakra

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziewczyny czy jest tu ktoś kogo odrzuca od mięsa?
No nie jem wcale oprócz KFC.
Za to owoce, warzywa i mleko, sery wchodza we mnie tonami
Tylko to mięso niet 😒

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOT

Ja ogólnie jem mało mięsa i odrzuca mnie od wędzonego - no szynki i kiełbasy

Wytłumaczcie mi proszę czym się różni połówkowe od 2 prenatalnego?

Odpoczywaj i kuruj się

Skąd taki ładny kocyk?

nam też się wydawało, że te wszystkie wózki mega podobne... i też nam polecali właśnie Husky

Cena szok! no ale jak ktoś porszakiem czy innym lambordżini się rozbija, to nie będzie dzieciaka w byle furze woził

Osz kurcze, co za romantiko

Dziewczyny coś mi zjada cytowania....albo Wy za dużo piszecie, a cytowanie jakoś ograniczone

Motylek na razie nie ma co naszych salonów pokazywać, bo my nadal na etapie urządzania. Za tydzień lub dwa będziemy mieli nowy stół z krzesłami i ławą to może pstryknę. Ale to co Cię najbardziej interesuje - czyli stolik tv to mamy taki trochę DIY - przerobiliśmy staroć, bo drewniany i szkoda nam było wymieniać na nówkę z płyt
Hihi
Nieststy nie było to made in japan
Tylko jakas mega stara produkcja europejska
Aaaaale japońskie są zajefajne🙊
Pozdrów Tż od Karola 😆

Bądźmy dobrej myśli maffin
My grudniowe jesteśmy farciarami w każdym względzie 😆

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Hehe, to cieszę się, że moje odczucia są bardziej powszechne. Pewno, że wszystkie damy radę!
Ty też - dasz radę leżeć! Jutro masz zdaje się extra spacer do lekarza. Czekamy na info!
Kurcze, a miałam druty czy szydełko podrzucić, a tu widzę, że już pomysł był

Niczym, nazwą wg mnie. Prenatalne to określenie, które ostatnio bardzo się rozpowszechniło bez usasadnienia moim skromnym zdaniem. Chyba, że np. nie miałaś badań krwi przy 1 prenatalnych, to można to zrobić przy połówkowym i wtedy masz badania prenatalne. A jeśli samo usg, to czy nazwie się je połówkowym, genetycznym czy prenetalnym, to i tak chodzi o to samo - o dokładnie zbadanie wszystkich narządów dziecka.

Zgadzam się, za dużo piszemy
A na serio, tak, jest ograniczenie, chyba 10 postów. Ja np. otwieram sobie osobne okno z odpowiedzią, co przeczytaną stronę, jak więcej naraz czytam, bo nie lubię strasznie jak mi coś ucieka.

Moja córunia też drugi dzień bardzo mało aktywna, może ze 3 maleńkie kopniaczki na dzień Pewno, że wolałabym ją więcej czuć, ale też staram się nie martwić, to jak najbardziej normalne w pierwszych tygodniach odczuwania ruchów. Już nie raz mi tak zrobiła, że były 2-3 dni spokojniejsze, a potem dzień, że czułam ją więcej niż za kilka poprzednich dni razem wziętych
Ja mam tak że czasem jak jestem bardzo aktywna w ciągu dnia to karola wcale nie czuje
Dopiero wieczorem jak go nasmaruje olejem i leżę czekając aż się wchlonie
Ma swoje 5 min ten aprobata🤗

Moja teoria jest taka ze
Dziewczynki są drobniejsze i subtelniejsze w tym 😍

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Dziekuje dziewczyny

Folinka kolor bialy z szarym

Widze ze tu najwiecej to sie pisze poznym wieczorem ja wczoraj szybko zasnelam bo dzis wstawalam z mężem o 4 ! Ciezko bylo

Monika ja tez czuje wyraznie z tym ze nie typowe kopniaki tylko takie plumkania ze az brzuch czasem faluje

Co do wizyt to ja place 100zł z usg.. Duze roznice ...

Zapomnialam Wam napisac ze w piatek robilam badanie moczu i nie wpisali mi czy sa bakterie i zrobilam w pon jeszcze raz i wyszlo mi ze duze liczne.. A gin mi powiedziala ze jak nie byly wpisane to ich nie bylo i prawdopodobnie zle oddalam mocz w pon.. Juz mnie te bakterie wkurzaja! Robilam tez CRP i infekcji nie ma wiec nic mi nie przepisala. Pije herbate z zurawiny i biore urinal.
Za 2 tyg kolejna wizyta zobaczymy..
Justi and company
Mocz i infekcje
Ja jak sikam to mnie troche piecze
Kupiłam zurawine suszona w biedrze i jem
Wystarczy? Czy bez lekarza się nie obędzie?
Wizytę mam 12 dopiero 🙄

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

A ja się dziś wysłpałam w końcu 😆

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

I nie jadę na budowę 😆
Jupi!😆
No l4 prawie 😆

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 07:27   #2975
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
wrrrr wcięło mi cytowania

no to tyle co pamiętam:

Ja prywatnie, u wszystkich lekarzy z jakimi się dotąd spotkałam usg zawsze miałam w cenie wizyty - myślałam, że to standard. Zresztą chodziłam kiedyś do 1 na NFZ i tez zawsze miałam usg a do tego co którąś wizyte usg piersi.

Migdłaku nie jesteś sama z tym przewianiem bo mnie tez chyba strzeliło - najpierw pobolewał kark a teraz szczęka - nie mogę jej domknąć i nie mogę za duzo gadać i szeroko otwierać przy jedzeniu

Oglądałam ostatnio Evado u babki z Allegro - wizualnie fajny ale TŻ go obejrzał ze wszystkich stron i stwierdził, że "wykonany słabo więc odpada"

Justynia super ze u Twojej dziewczynki wszystko w porządku

Poza tym dołączam do grona brzydzących się wystającymi pępkami

Lucky ja zauważyłam, że jak ja jestem aktywna np dużo ruszam się, gadam z kimś to mały nawet mnie nie smyrnie, a jak zalegam pół dnia na kanapie sama w domu do nikogo nie gadając to wtedy się wierci i kopie. TŻ mówi ze jak mu sie nudzi to sie wierci a tak to go może kołysanie i gadulstwo mamusi usypia

Może Lili tez tak ma ?

a tak poza tym to wpadłam na "genialny" pomysł, że zrobię sama karuzelę nad łóżeczko z balonikami

zaczynam kombinować od czego by tu zacząć
Oj wczoraj mialam jakis taki zwariowany dzien w pracy, niby oracy duzo nie mialam ale wiecej to ja na plotkach spędziłam i na chodzeniu to tu to tam... w kazdym razie jak juz lezalam w lozku i zaczelismy sie z tz przytulać to sie Panienka poruszyla więc jestem spokojna.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 07:38   #2976
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
I nie jadę na budowę
Jupi!
No l4 prawie
Zazdroszczę ...
Ja na mojej jestem dwa razy dziennie i dzis juz tez powinnam tam siedzieć ale tak mi sie nie chce wstać
Ja nie wiem jak ogarnę to wstawanie do Dzidzi

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Oj wczoraj mialam jakis taki zwariowany dzien w pracy, niby oracy duzo nie mialam ale wiecej to ja na plotkach spędziłam i na chodzeniu to tu to tam... w kazdym razie jak juz lezalam w lozku i zaczelismy sie z tz przytulać to sie Panienka poruszyla więc jestem spokojna.

No to najważniejsze moze przytulasy jej sie podobają

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Aaaa i nie chwaliłam sie - dorobiłam sie przewijaka , butelki i termosu na butelkę babcia fundnęła Kubisiowi
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 07:43   #2977
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Tak dla info jakby ktoś chciał wiedzieć:
Byłam u laryngologa. Prawdopodobnie są to przewiane nerwy. Powinno w ciągu 2 tygodni przechodzić i dostałam tabletki z miłorzębu japońskiego.
No nic, trzeba przecierpieć
to najwazniejsze na pewno pomoze !

kochana a co Ci bylo dokladnie bo ja tego posta znalezc nie moge :/

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

kociulek - no wtedy to juz musze nie musi byc na 100% ale zeby bylo wiadomo

u mnie wlasnie za usg jest drozsza wizyta itp. mi to ogolnie nie przeszkadza wazne zeby lekarz byl spoko, kazdy sie ceni .

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 07:46   #2978
ewelinuus
Zadomowienie

Dziewczyny czy paracetamol yo lek ktory mozna brac w ciąŻy?
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 07:51   #2979
kamisha
Zakorzenienie

ja na budowie jestem w sumie codziennie na chwile, ostatnio 5 h malowalam kaloryfery z tżtem.. :/ masakra..

teraz mamy hydraulika i myslimy jak te kaloryfery dac i po ile bo mamu żeliwne i aluminiowe

Stary 2016-08-03, 07:56   #2980
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę ...
Ja na mojej jestem dwa razy dziennie i dzis juz tez powinnam tam siedzieć ale tak mi sie nie chce wstać

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Aaaa i nie chwaliłam sie - dorobiłam sie przewijaka , butelki i termosu na butelkę babcia fundnęła Kubisiowi
Damy radę!
My kobiety budujące nie tylko nasze rodziny ale i domy 😘
Wytrzymaj! Niedługo weekend to będzie wolne 😙

Ja tez nie wiem
Ale podobno wtedy nabiera się jakiejś super mocy 😉
Ciekawe czy 30 plus też to dotyczy ?🤔
Ja jestem bardzo rozpieszczona ws wstawania
Bo wiadomo wakacje ciągle mam
No i zajęcia sobie też sama ustalam w pracy
Najwcześniej na 10.00
Kiedyś rzuciłam się na 8.00
I to była porażka. Wiecznie zasypialam a studenci uciekali gdy przekroczyłam te magiczne 15 studenckich 😆

Stary 2016-08-03, 08:07   #2981
mademoiselle_m
Zadomowienie

No wlasnie nie ma wolnego weekendu bo Panowie maja obsuwę czasowa i stoję nad nimi jak gestapo zeby sie streszczali
Stary 2016-08-03, 08:15   #2982
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie nie ma wolnego weekendu bo Panowie maja obsuwę czasowa i stoję nad nimi jak gestapo zeby sie streszczali
Omg też taki weekend przeżyłam
Z ogrzewaniem podłogowym kończonym w sobotę bo w pon zaplanowane wylewki 😨
No nic. Przeżyć jakos to trzeba. Tylko tyle powiem😒

Stary 2016-08-03, 08:21   #2983
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Wyciskasz już siarę? Dla mnie to nadal brzmi kosmicznie Musze się przyjrzeć moim cyckom

Buhahaha wyobrazilam sobie jak mi mleko tryska po kabinie prysznicowej

hehe no musiałam bo myślałam, że mi cycki eksplodują, takie były nabrzmiałe i bolesne przy dotknięciu poleciało kilka kropelek takiej żółtej klejącej siary no a co do tryskającego mleka to dokładnie jak piszesz, tryska po całej kabinie;D
Cytat:
Uszy delikatnie pobolewają jak się obudzę i jeszcze chwilę leżę, ale ogólnie nie bolą.
Mam na 15:30, potem napisze co powiedział...

Dziewczyny a jak to jest z tym wyciekiem mleka?
To czuć jak wylatuje?
W jakiej sytuacji zauważyłyście wyciek?
doczytałam, że dał ci tylko coś naturalnego na te uszy ale najważniejsze, że już możesz to leczyć hehe jeśli chodzi o siarę to ona sama chyba nie poleci, trzeba ścisnąć bo jest bardzo gęsta a jak jest mleczko to czasem samo leci i nie da się tego kontrolować
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
hej plec nadal nie znana..
29 sierpnia nastepna wizyta
Cytat:
musze powiedziec ze sie rozczarowalam wczorajsza wizyta

tetno dzidziusia jest dobre 140

obejrzal na fotelu i bez usg
zdziwilam sie mega i wyszlam w takim szoku ze masakra czekam znowu na plec do 29..
to w sumie identycznie jak u mnie, na wizycie 15 lipca bez usg a teraz 05 sierpnia będzie równo 22t1d i będę miała połówkowe doczekasz się tak jak i ja choć mi już zostało dwa dni

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Cześć !!!

Ostatnio udaje mi się Was tylko podczytywać, bo mój synek wysysa całą moją energie ... a do tego się przeziębiłam i ledwo funkcjonuję, ale myślę, że powoli wychodzę na prostą.

justyna183 trzymam kciuki za Ciebie i twoje maluszki

kamisha jeśli nie ma konieczności to myślę, że nie ma problemu w tym iż nie robi Ci USG na każdej wizycie, myślę, że lepiej poczekać i na następnej wizycie upomnieć się o to a jakoś inaczej zagospodarować te pieniądze które miałabyś wydać tylko po to aby poznać płeć, skoro i tak chodzisz prywatnie
kuruj się i wracaj do nas z nową energią

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
papaPapaya a myślałam, że tylko ja tak mam Mi też nie podobają się odstające pępki, a mój to już w ogóle mnie brzydzi zamierzam zalepiać plastrem jak będę wychodziła z domu, bo już ciężko mi go ukryć.
hehe mój był głęboki i na finiszu jest równy z brzuchem zawsze a ja jakaś dziwna jestem i wolałabym chyba taki wystający guziczek niż mój wielki kanion (strasznie sie poszerzył po bokach i przez bluzkę widać taką wieeelką dziurę w brzuchu) na szczęście po porodzie wraca do normy
Cytat:
Folinka, Motylku, wiem o czym mówicie, bo ja po Adrianku też na początku nie wiedziałam jak się zabrać za dziewczynkę, ale spokojnie, dacie radę, wszystko da się ogarnąć Z czasem to się nawet wydaje, że o dziewczynkę prościej dbać jak o chłopca.
A jeśli chodzi o kolor różowy, to uważam, że wszystko w granicach smaku. Przecież to aż mdli od jego nadmiaru. Moja mała wcale za tym różowym nie przepada. Jak ma możliwość to bez żadnego zastanowienia wybiera niebieski. Sama zresztą ciągle powtarza, że to niebieski jest jej ulubionym kolorem. A ja sama staram się korzystać z palety barw wybierając jej ciuszki. Tylko pokój ma bardziej dziewczęcy bo amarantowo - biały

A mnie ostatnio coś nosi. Cały czas mam wrażenie, że powinnam coś zrobić. Nie mamy nic ruszone z pokojem dla maluszka co spędza mi sen z powiek. Ewidentnie ujawnia mi się syndrom wicia gniazda. Budzę się przez to w nocy i cały czas zastanawiam co mogę zrobić. Oszaleję chyba przez to. Cała ta sytuacja doprowadza do tego, że robię jakaś znerwicowana. Wszystko mnie drażni. Nawet po głupią farbę nie mogę pojechać. Wrrrr..........
tez myślę, że w jakby była córcia to tak czy inaczej dam radę po prostu to będzie taka nowość no chyba, że będzie chłop to już mam wsio obcykane

Cytat:
Zazdroszczę ...

dla babci za zakupy zawsze tobie trochę w portfelu zostanie

no i mi chyba cytowania poznikały jakoś wybiórczo to działa czy jak

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-08-03 o 08:22
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 08:28   #2984
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Nasze maleństwo dalej jest dziewczynką
Zdrową dziewczynką
Wszystkie pomiary są w normie, malutka waży 365 g
Serduszko bije 158u/m
Łożysko na przedniej ścianie przez co mogę słabiej odczuwać ruchy.
Mąż był zemną pierwszy raz na badaniu więc zachwycony
Mała była bardzo ruchliwa i ciężko było ją pomierzyć i zrobić jakieś fajne zdjęcie. Nogi w buzi były hitem - mąż stwierdził że to po mnie bo ja zawsze śpię z nogami przy brodzie ( edit.kiedyś tak spałam teraz już ciężko )
Po badaniach pojechaliśmy zamówić wózek, zdecydowaliśmy się na Anex Sport. Bardzo nam się ostatnio spodobał, mega zgrabnie wygląda na żywo, dosyć lekki porównując Adamex, Bebetto itp. Początkowo miał być zestaw 3w1 ale wertując internet i czytając kiepskie opinie o fotelikach z zestawów zdecydowaliśmy się na fotelik Kiddy evolution pro 2

wrzuciłam fotki do klubu z usg i brzucha

Kamisha przykro mi że nie poznałaś płci ani nie zobaczyłaś maluszka... przy wizycie prywatnej dla mnie to nie do pomyślenia... u mnie spaliło się kiedyś usg to dali starsze ale sprawdziła ginka akcję serduszka itp. Wiem że z nfz są tylko3 usg ale nie po to się chodzi prywatnie i płacić żeby tego usg nie było...
super wieści lecę do klubiku oglądnąć co wrzuciłaś

♥37/40♥
Stary 2016-08-03, 08:35   #2985
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
a co wam teraz robia?

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
to w sumie identycznie jak u mnie, na wizycie 15 lipca bez usg a teraz 05 sierpnia będzie równo 22t1d i będę miała połówkowe doczekasz się tak jak i ja choć mi już zostało dwa dni:
trzymam kciuki za wizyte!no na pewno zleci szybko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 08:48   #2986
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
a co wam teraz robia?

trzymam kciuki za wizyte!no na pewno zleci szybko

tak tak teraz to już z górki najbardziej obawiam się piątku, że będzie mi się dłużył do tej 18 ale jakoś sobie czas zorganizuję żeby nie myśleć

a tak w ogóle opowiem wam hit wczorajszego dnia... byłam z wizytą u znajomej i niestety nie było nam dane spokojnie pogadać bo przyszła jej teściowa i z nami siedziała. Znam babkę i w sumie gadałyśmy najpierw o pierdołach ale zaczął się oczywiście temat ciążowy i płci. Mówię jej, że jeszcze nie znam płci a ona tak patrzy na mnie z ukosa i mówi "a ja widzę po tobie, że będzie dziewczynka... bo na dziewczynkę się brzydnie" potem się tłumaczyła, że o cerę chodzi, bo przyznaję, że mi się mega pogorszyła i strasznie mnie wysypało krostkami. I tak gadam ze znajomą, która ma już córkę, że to chyba od słodyczy i bardzo ostrych potraw taka rewolucja na buzi, co ona potwierdziła, bo też miała takie smaki w ciąży i straszną cerę, a jej teściowa na nas oczy i mówi, że ona w ogóle nie wie o czym my mówimy bo ona w ciąży to tylko ogórki jadła a ma samych synów

♥37/40♥
Stary 2016-08-03, 09:17   #2987
mmgi
Zadomowienie

Papaya, co Ty dużo lekarzy ma ten certyfikat jak znajdę stronę to wkleję, można sobie sprawdzić czy nasz ma

Folinka, z wózkami jest tak na prawdę różnie, już tu pisałam, że ja gondoli praktycznie nie używałam, bo córka nie akceptowala żadnych gadżetów, tylko nasze ręce.

Stary 2016-08-03, 09:17   #2988
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
tak tak teraz to już z górki najbardziej obawiam się piątku, że będzie mi się dłużył do tej 18 ale jakoś sobie czas zorganizuję żeby nie myśleć

a tak w ogóle opowiem wam hit wczorajszego dnia... byłam z wizytą u znajomej i niestety nie było nam dane spokojnie pogadać bo przyszła jej teściowa i z nami siedziała. Znam babkę i w sumie gadałyśmy najpierw o pierdołach ale zaczął się oczywiście temat ciążowy i płci. Mówię jej, że jeszcze nie znam płci a ona tak patrzy na mnie z ukosa i mówi "a ja widzę po tobie, że będzie dziewczynka... bo na dziewczynkę się brzydnie" potem się tłumaczyła, że o cerę chodzi, bo przyznaję, że mi się mega pogorszyła i strasznie mnie wysypało krostkami. I tak gadam ze znajomą, która ma już córkę, że to chyba od słodyczy i bardzo ostrych potraw taka rewolucja na buzi, co ona potwierdziła, bo też miała takie smaki w ciąży i straszną cerę, a jej teściowa na nas oczy i mówi, że ona w ogóle nie wie o czym my mówimy bo ona w ciąży to tylko ogórki jadła a ma samych synów
Hahaha. Jak ja kocham te ciotki, teściowe "dobra rada" I te ich przesądy
Ja nie mam specjalnej ochoty na nic, czasami mnie tam przyciśnie na coś konkretnego, ale równie dobrze jest to ciasto jak kabanos Z wyglądu się podobno wcale nie zmieniłam, tylko mam brzuch to wszyscy mi chłopaka obstawiali, a tu wyszła bułeczka jak nicI to taka, że lekarz powiedział, że nie musimy się już dopytywać bo akurat w tej ciąży jest pewnien na 100 hehe.

Moja mała przez całą przeprowadzkę ruszała się mega mało, ale ja odpoczywałam tylko na sen, więc się nie dziwie Ale dzisiaj rano jak sobie dlużej poleżałam to już się rusza normalnie

Idę kupić pączki Ja tak sobie folguje, żeby się nie zdziwiła jak mnie nagle przybędzie... Na razie mam całe 100g więcej niż na pierwszej wizycie, ale jak mi strzeli nagle 10kg to już się śmiać nie będę

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 09:26   #2989
jjb
Raczkowanie

Cześć wszystkim

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Można, ja wczoraj wzięłam bo głowa mi pękała, a musiałam jakoś funkcjonować , tutaj wpis ginekologa na ten temat https://www.instagram.com/p/BIj3ZuMDVpE/

Cytat:

HAhha uwielbiam wróżenie zwłaszcza starszych osób, dla mnie to bzdury jakieś
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 09:35   #2990
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Mozna

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 09:42   #2991
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Jak najbardziej. Mi powiedzieli w szpitalu zeby na te bolesne skurcze brac paracetamol a jak on nie pomoze to dopiero te silnieksze tabletki co dostalam w szpitalu... no ale czuje sie na szczescie ok.

Dzis mnie w pracy wszystko wku***a... niby nie jestem nerwowa, a dzis to bym na wszystkich sie wyzywala. Nie wiem co mi jest. Czekam od godziny na kogos z it zeby mi drukarke na naklejki naprawili ale oni maja czas na wszystko. Jeszcze chwike a pewnie rzucę wszystko i pojde do domu... grrr....
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 09:58   #2992
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Folinka kolor bialy z szarym

To ładny! Oby się dobrze sprawował
Heh, a mi się wydaje, że rano. Zaglądam, a tu już więcej już strona spisane.
Matulu, o 4? Tak dla solidarności tylko?

Cytat:
Ja mam tak że czasem jak jestem bardzo aktywna w ciągu dnia to karola wcale nie czuje
Dopiero wieczorem jak go nasmaruje olejem i leżę czekając aż się wchlonie
Ma swoje 5 min ten aprobata🤗

Moja teoria jest taka ze
Dziewczynki są drobniejsze i subtelniejsze w tym 😍
To się szybko uaktywnia, ja czasem 2 godz leżę wieczorem i nic Ta moja dziewczynka to bardzo subtelna póki co

Cytat:
Oczywiście!

Cytat:
DJa tez nie wiem
Ale podobno wtedy nabiera się jakiejś super mocy 😉
Ciekawe czy 30 plus też to dotyczy ?🤔
O kurczę, mam nadzieję, że dotyczy! Będę miała porównanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Folinka, z wózkami jest tak na prawdę różnie, już tu pisałam, że ja gondoli praktycznie nie używałam, bo córka nie akceptowala żadnych gadżetów, tylko nasze ręce
Poważnie? I co, nie chodziliście nigdzie? A jak do sklepu, do lekarza? Wszędzie na rękach?
Musiało jej coś w tej gondoli nie pasować

No pewnie, że dzieci są różne. Ja się opieram na moim dwukrotnym doświadczeniu i stąd moje wnioski Są moje i nikomu ich nie narzucam. Po prostu chce, żeby dziecku było wygodnie i zdrowo. Uważam, że jak się chodzi na długie spacery, to dla 3-latka jest to zbyt męczące i chętnie jeszcze z tego wózka korzysta.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 10:04   #2993
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

To ładny! Oby się dobrze sprawował
Heh, a mi się wydaje, że rano. Zaglądam, a tu już więcej już strona spisane.
Matulu, o 4? Tak dla solidarności tylko?

To się szybko uaktywnia, ja czasem 2 godz leżę wieczorem i nic Ta moja dziewczynka to bardzo subtelna póki co

Oczywiście!

O kurczę, mam nadzieję, że dotyczy! Będę miała porównanie

Poważnie? I co, nie chodziliście nigdzie? A jak do sklepu, do lekarza? Wszędzie na rękach?
Musiało jej coś w tej gondoli nie pasować

No pewnie, że dzieci są różne. Ja się opieram na moim dwukrotnym doświadczeniu i stąd moje wnioski Są moje i nikomu ich nie narzucam. Po prostu chce, żeby dziecku było wygodnie i zdrowo. Uważam, że jak się chodzi na długie spacery, to dla 3-latka jest to zbyt męczące i chętnie jeszcze z tego wózka korzysta.
U nas po 2 urodzinach wozek zostal schowany i od tego czasu chodzimy wszedzie po nogach, nawet dlugie spacery czy zakupy

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 10:09   #2994
mmgi
Zadomowienie

Fokinka, nie sadze, że jej w gondoli cos nie pasowalo, po prostu taki typ dziecka. Nie akceptowala wózka, lezaczka, w dzień drzemki tylko na rękach do ok 5 miesiąca. Tak zazwyczaj nosilismy na rękach. Zawsze braliśmy wózek i z każdego spaceru wracałam z mała na rękach, a druga ręka pająkami wózek. Na macie też się nigdy nie zabawila. Ogólnie ma dużo cech hnb, albo i wszystkie

Stary 2016-08-03, 10:12   #2995
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
to najwazniejsze na pewno pomoze !

kochana a co Ci bylo dokladnie bo ja tego posta znalezc nie moge :/
Mam od czwartku ciągłe zawroty głowy. W piątek nie byłam w stanie się ruszyć, bo mnie nosiło. Byłam w szpitalu, gdzie mnie przyjeli z wymiotami zamiast zawrotami, wypisali jako wyleczoną z wymiotów i z poradą konsultacji u laryngologa... Kpina. Iławski szpital...
Stary 2016-08-03, 10:32   #2996
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

o ja ale Ci powiedziala Te dobre rady... :/

mojej kolezance sie snilo ze bede miec dziewczynke, a drugiej ze chlopca hehe

Cytat:
Mam od czwartku ciągłe zawroty głowy. W piątek nie byłam w stanie się ruszyć, bo mnie nosiło. Byłam w szpitalu, gdzie mnie przyjeli z wymiotami zamiast zawrotami, wypisali jako wyleczoną z wymiotów i z poradą konsultacji u laryngologa... Kpina. Iławski szpital...
o masakra.. co za ludzie.. :/
najwazniejsze ze masz cos przepisane :-*

ja od kilku dni co jakis czas albo obrot glowy slysze wlasne tetno.. :/

Stary 2016-08-03, 10:54   #2997
itstoolatex3
Zakorzenienie

Hej,hej
Ja dzisiaj tylko na pocztę obeszłam,a czuje się wykończona jak nie wiem
Musiałam się położyć na chwilę, bo normalnie jakbym maraton przebiegła, gdzie się podziała moja kondycja
Poza tym mam straszną ochotę na basen, albo jakieś jezioro, fajnie by było jakby się udało wyciągnąć Tż Urlop zaczyna od poniedziałku, ale zaplanował ocieplanie góry domu, żeby syn miał ciepło w zimie. Swoją drogą ciekawe jaka temperatura w pomieszczeniu jest najlepsza dla takiego maleństwa?

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 10:58   #2998
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
dla babci za zakupy zawsze tobie trochę w portfelu zostanie
O tak, w tej kwestii jest niezastąpiona

Cytat:
a co wam teraz robia?

Aktualnie:
- kończą tynkowanie elewacji
- robia łazienki
- kłada płytki w kuchni i korytarzu
- plus tu cos domaluja, tam cos dokręca , tu coś rozkuja
Mieli skonczyc do konca lipca
Stary 2016-08-03, 11:00   #2999
kamisha
Zakorzenienie

ja nie wiem jaka jest temperatura dla dziecka ale pewnie ok 23 stopni

ja jestem zmarzlak i uwielbiam cieplooo

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:

Aktualnie:
- kończą tynkowanie elewacji
- robia łazienki
- kłada płytki w kuchni i korytarzu
- plus tu cos domaluja, tam cos dokręca , tu coś rozkuja
Mieli skonczyc do konca lipca
ale bedziesz miala zrobione zobaczysz, tak to jest z fachowcami . :/

jeszcze cos wam zostanie do zrobienia?

Stary 2016-08-03, 11:27   #3000
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
ja nie wiem jaka jest temperatura dla dziecka ale pewnie ok 23 stopni
ja jestem zmarzlak i uwielbiam cieplooo

ale bedziesz miala zrobione zobaczysz, tak to jest z fachowcami . :/

jeszcze cos wam zostanie do zrobienia?

Ja tez jestem zmarzluch i uwielbiam ciepełko

Z rzeczy które nam zostaną w domu to juz typowa wykończeniówka jak drzwi, lustra do wklejenia w łazienkach, szafy do zrobienia, meble, garaż do wykończenia w środku , wylanie tarasów, ogrodzenie działki i ogród to juz raczej przyszły rok bo kasy nie starczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości