|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Cytat:
A ty kociulku nawet nie mysl o jakiejkolwiek aktywnosci! Mozesz pozamawiac rzeczy przez internet 😊 Cytat:
A poza tym w gondoli dziecko jest wozone tylko ok. 7 mscy wiec to tez krociutko ![]() Nie wiem, moze za malo sie przejmuje kwestia wozka? 😜 Cytat:
Cytat:
Ale bez sensu z tym moczem... Dzien dobry Ale mialam dzis lenia zeby wstac 😢 |
|||||
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam polowkowe równo w 22t0d i martwiłam sie, że późno, ale ja znowu dostałam informacje że lepiej bliżej 22 widać niż bliżej 18. Nie robię u swojej gin, tylko idę do przychodni gdzie zajmują się tylko tym. Nie wszyscy lekarza mają ten certyfikat fmf.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stąd nie powinnysmy sie nimi przejmować Słuszna więc postawę przyjęłas 😉 Mamusiu grudniowo ad 2015 I jak się czujemy? 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Dokładnie Dobrze mówi Polać jej mleka 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- [QUOTE=muffinowe_love;6373 5016]Oplułam monitor ![]() Cytat:
Nieststy nie było to made in japan Tylko jakas mega stara produkcja europejska Aaaaale japońskie są zajefajne🙊 Pozdrów Tż od Karola 😆 Bądźmy dobrej myśli maffin My grudniowe jesteśmy farciarami w każdym względzie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Dopiero wieczorem jak go nasmaruje olejem i leżę czekając aż się wchlonie Ma swoje 5 min ten aprobata🤗 Moja teoria jest taka ze Dziewczynki są drobniejsze i subtelniejsze w tym 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Mocz i infekcje Ja jak sikam to mnie troche piecze Kupiłam zurawine suszona w biedrze i jem Wystarczy? Czy bez lekarza się nie obędzie? Wizytę mam 12 dopiero 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- A ja się dziś wysłpałam w końcu 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- I nie jadę na budowę 😆 Jupi!😆 No l4 prawie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę ...
Ja na mojej jestem dwa razy dziennie i dzis juz tez powinnam tam siedzieć ale tak mi sie nie chce wstać ![]() ![]() Ja nie wiem jak ogarnę to wstawanie do Dzidzi ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
No to najważniejsze moze przytulasy jej sie podobają ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Aaaa i nie chwaliłam sie - dorobiłam sie przewijaka , butelki i termosu na butelkę babcia fundnęła Kubisiowi
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno pomoze !kochana a co Ci bylo dokladnie bo ja tego posta znalezc nie moge :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- kociulek - no wtedy to juz musze nie musi byc na 100% ale zeby bylo wiadomo ![]() u mnie wlasnie za usg jest drozsza wizyta itp. mi to ogolnie nie przeszkadza wazne zeby lekarz byl spoko, kazdy sie ceni . Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy paracetamol yo lek ktory mozna brac w ciąŻy?
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
ja na budowie jestem w sumie codziennie na chwile, ostatnio 5 h malowalam kaloryfery z tżtem.. :/ masakra..
teraz mamy hydraulika i myslimy jak te kaloryfery dac i po ile bo mamu żeliwne i aluminiowe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My kobiety budujące nie tylko nasze rodziny ale i domy 😘 Wytrzymaj! Niedługo weekend to będzie wolne 😙 Ja tez nie wiem Ale podobno wtedy nabiera się jakiejś super mocy 😉 Ciekawe czy 30 plus też to dotyczy ?🤔 Ja jestem bardzo rozpieszczona ws wstawania Bo wiadomo wakacje ciągle mam No i zajęcia sobie też sama ustalam w pracy Najwcześniej na 10.00 Kiedyś rzuciłam się na 8.00 I to była porażka. Wiecznie zasypialam a studenci uciekali gdy przekroczyłam te magiczne 15 studenckich 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie nie ma wolnego weekendu bo Panowie maja obsuwę czasowa i stoję nad nimi jak gestapo zeby sie streszczali
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ogrzewaniem podłogowym kończonym w sobotę bo w pon zaplanowane wylewki 😨 No nic. Przeżyć jakos to trzeba. Tylko tyle powiem😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2983 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no musiałam bo myślałam, że mi cycki eksplodują, takie były nabrzmiałe i bolesne przy dotknięciu poleciało kilka kropelek takiej żółtej klejącej siary no a co do tryskającego mleka to dokładnie jak piszesz, tryska po całej kabinie;DCytat:
hehe jeśli chodzi o siarę to ona sama chyba nie poleci, trzeba ścisnąć bo jest bardzo gęsta a jak jest mleczko to czasem samo leci i nie da się tego kontrolować![]() Cytat:
doczekasz się tak jak i ja choć mi już zostało dwa dniCytat:
Cytat:
a ja jakaś dziwna jestem i wolałabym chyba taki wystający guziczek niż mój wielki kanion (strasznie sie poszerzył po bokach i przez bluzkę widać taką wieeelką dziurę w brzuchu) na szczęście po porodzie wraca do normy ![]() Cytat:
po prostu to będzie taka nowość no chyba, że będzie chłop to już mam wsio obcykane![]() Cytat:
dla babci za zakupy zawsze tobie trochę w portfelu zostanie no i mi chyba cytowania poznikały jakoś wybiórczo to działa czy jak
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-08-03 o 09:22 |
|||||||
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecę do klubiku oglądnąć co wrzuciłaś
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no na pewno zleci szybko ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to już z górki najbardziej obawiam się piątku, że będzie mi się dłużył do tej 18 ale jakoś sobie czas zorganizuję żeby nie myśleć a tak w ogóle opowiem wam hit wczorajszego dnia... byłam z wizytą u znajomej i niestety nie było nam dane spokojnie pogadać bo przyszła jej teściowa i z nami siedziała. Znam babkę i w sumie gadałyśmy najpierw o pierdołach ale zaczął się oczywiście temat ciążowy i płci. Mówię jej, że jeszcze nie znam płci a ona tak patrzy na mnie z ukosa i mówi "a ja widzę po tobie, że będzie dziewczynka... bo na dziewczynkę się brzydnie" ![]() potem się tłumaczyła, że o cerę chodzi, bo przyznaję, że mi się mega pogorszyła i strasznie mnie wysypało krostkami. I tak gadam ze znajomą, która ma już córkę, że to chyba od słodyczy i bardzo ostrych potraw taka rewolucja na buzi, co ona potwierdziła, bo też miała takie smaki w ciąży i straszną cerę, a jej teściowa na nas oczy i mówi, że ona w ogóle nie wie o czym my mówimy bo ona w ciąży to tylko ogórki jadła a ma samych synów
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Papaya, co Ty dużo lekarzy ma ten certyfikat jak znajdę stronę to wkleję, można sobie sprawdzić czy nasz ma
![]() Folinka, z wózkami jest tak na prawdę różnie, już tu pisałam, że ja gondoli praktycznie nie używałam, bo córka nie akceptowala żadnych gadżetów, tylko nasze ręce. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam specjalnej ochoty na nic, czasami mnie tam przyciśnie na coś konkretnego, ale równie dobrze jest to ciasto jak kabanos Z wyglądu się podobno wcale nie zmieniłam, tylko mam brzuch to wszyscy mi chłopaka obstawiali, a tu wyszła bułeczka jak nic I to taka, że lekarz powiedział, że nie musimy się już dopytywać bo akurat w tej ciąży jest pewnien na 100 hehe. Moja mała przez całą przeprowadzkę ruszała się mega mało, ale ja odpoczywałam tylko na sen, więc się nie dziwie Ale dzisiaj rano jak sobie dlużej poleżałam to już się rusza normalnie ![]() Idę kupić pączki Ja tak sobie folguje, żeby się nie zdziwiła jak mnie nagle przybędzie... Na razie mam całe 100g więcej niż na pierwszej wizycie, ale jak mi strzeli nagle 10kg to już się śmiać nie będę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2989 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Można, ja wczoraj wzięłam bo głowa mi pękała, a musiałam jakoś funkcjonować , tutaj wpis ginekologa na ten temat https://www.instagram.com/p/BIj3ZuMDVpE/ Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Jak najbardziej. Mi powiedzieli w szpitalu zeby na te bolesne skurcze brac paracetamol a jak on nie pomoze to dopiero te silnieksze tabletki co dostalam w szpitalu... no ale czuje sie na szczescie ok.
Dzis mnie w pracy wszystko wku***a... niby nie jestem nerwowa, a dzis to bym na wszystkich sie wyzywala. Nie wiem co mi jest. Czekam od godziny na kogos z it zeby mi drukarke na naklejki naprawili ale oni maja czas na wszystko. Jeszcze chwike a pewnie rzucę wszystko i pojde do domu... grrr.... |
|
|
|
#2992 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Oby się dobrze sprawował ![]() Heh, a mi się wydaje, że rano. Zaglądam, a tu już więcej już strona spisane. Matulu, o 4? Tak dla solidarności tylko? Cytat:
Ta moja dziewczynka to bardzo subtelna póki co ![]() Oczywiście! Cytat:
![]() Cytat:
Musiało jej coś w tej gondoli nie pasować ![]() No pewnie, że dzieci są różne. Ja się opieram na moim dwukrotnym doświadczeniu i stąd moje wnioski Są moje i nikomu ich nie narzucam. Po prostu chce, żeby dziecku było wygodnie i zdrowo. Uważam, że jak się chodzi na długie spacery, to dla 3-latka jest to zbyt męczące i chętnie jeszcze z tego wózka korzysta.
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Fokinka, nie sadze, że jej w gondoli cos nie pasowalo, po prostu taki typ dziecka. Nie akceptowala wózka, lezaczka, w dzień drzemki tylko na rękach do ok 5 miesiąca. Tak zazwyczaj nosilismy na rękach. Zawsze braliśmy wózek i z każdego spaceru wracałam z mała na rękach, a druga ręka pająkami wózek. Na macie też się nigdy nie zabawila. Ogólnie ma dużo cech hnb, albo i wszystkie
![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Mam od czwartku ciągłe zawroty głowy. W piątek nie byłam w stanie się ruszyć, bo mnie nosiło. Byłam w szpitalu, gdzie mnie przyjeli z wymiotami zamiast zawrotami, wypisali jako wyleczoną z wymiotów i z poradą konsultacji u laryngologa... Kpina. Iławski szpital...
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej kolezance sie snilo ze bede miec dziewczynke, a drugiej ze chlopca hehe Cytat:
najwazniejsze ze masz cos przepisane :-* ja od kilku dni co jakis czas albo obrot glowy slysze wlasne tetno.. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,hej
Ja dzisiaj tylko na pocztę obeszłam,a czuje się wykończona jak nie wiem ![]() Musiałam się położyć na chwilę, bo normalnie jakbym maraton przebiegła, gdzie się podziała moja kondycja ![]() Poza tym mam straszną ochotę na basen, albo jakieś jezioro, fajnie by było jakby się udało wyciągnąć Tż Urlop zaczyna od poniedziałku, ale zaplanował ocieplanie góry domu, żeby syn miał ciepło w zimie. Swoją drogą ciekawe jaka temperatura w pomieszczeniu jest najlepsza dla takiego maleństwa?
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
O tak, w tej kwestii jest niezastąpiona
![]() Aktualnie: - kończą tynkowanie elewacji - robia łazienki - kłada płytki w kuchni i korytarzu - plus tu cos domaluja, tam cos dokręca , tu coś rozkuja Mieli skonczyc do konca lipca ![]() ![]()
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jaka jest temperatura dla dziecka ale pewnie ok 23 stopni
ja jestem zmarzlak i uwielbiam cieplooo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
jeszcze cos wam zostanie do zrobienia? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jestem zmarzluch i uwielbiam ciepełko ![]() Z rzeczy które nam zostaną w domu to juz typowa wykończeniówka jak drzwi, lustra do wklejenia w łazienkach, szafy do zrobienia, meble, garaż do wykończenia w środku , wylanie tarasów, ogrodzenie działki i ogród to juz raczej przyszły rok bo kasy nie starczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

Wszystko wygląda idealnie tak jak chciałam
Teraz laba
Hehe, może trochę. Tak jak mówisz, co kto lubi 

ja wczoraj szybko zasnelam bo dzis wstawalam z mężem o 4 ! Ciezko bylo 

Mi też nie podobają się odstające pępki, a mój to już w ogóle mnie brzydzi
zamierzam zalepiać plastrem jak będę wychodziła z domu, bo już ciężko mi go ukryć.
dla babci za zakupy