Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 19:10   #3061
Goyya
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

ja tez zamówiłam dziś tort smak- madagaskar) w wyglada jak ponizej- jeszcze moge zmienic...wiec doradzcie
i koniecznie napiszcie co na tym show slubnym w M1???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torty%2002.jpg (55,9 KB, 52 załadowań)
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 19:31   #3062
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
ja tez zamówiłam dziś tort smak- madagaskar) w wyglada jak ponizej- jeszcze moge zmienic...wiec doradzcie
a co to za oryginalny smak madagaskar?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

a co do wyglądu tortu, to baardzo fajny, choć ja w swoim bym wolała bez tej czekolady po bokach wystającej i z bordowymi dodatkami no ale kolor dodatków to już totalnie indywidualna sprawa
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:16   #3063
Goyya
Raczkowanie

no powiem Ci , że jak nie lubię tortó i na weselach zwykle odmawiam albo daję mojemu TZtowi-łasuchowi,tak ten mnie zmiażdzył
więc spód jest czekladowy,ale z chrupkami-wiec sie fajnie je,bo ja za biszkoptem nie przepadam wiec bedzie inaczej.na to ida maliny w takim musie jakby a na to masa o smaku białej czekolady...mniam mniam,czekolada slodkawa a malinki kwaskowate wiec efekt jak dla mnie bomba
Stary 2011-02-12, 20:56   #3064
jusztyska
Zadomowienie

wow, to faktycznie suuuuper
my tort będziemy wybierać dopiero miesiąc przed ślubem
Stary 2011-02-12, 21:20   #3065
Goyya
Raczkowanie

no nas pogonil temat o tyle,ze w cukierniach maja zwykle ograniczona liczbe stojakow na torty a my musimy miec 3 pietrowy bo mamy male wesele...zatem zamowilismy juz teraz i kolejny temat z glowy
Stary 2011-02-12, 21:39   #3066
jusztyska
Zadomowienie

aha no różnie z tym bywa my mamy tort zapewniony przez catering chociaż ja chciałam od cukiernika, ale ze względu na to, że już był w "pakiecie"cateringowy m i że zwyczajnie nie opłacało się rezygnować z tortu, bo cena by się nie zmieniła, a za tort od cukiernika i tak trzeba by było zapłacić
Stary 2011-02-12, 22:18   #3067
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zamówiliśmy dziś tort Kolejna rzecz z głowy W sumie mogłam go zamówić tydzień temu, ale nie mogłam się zdecydować, TŻ był w pracy i nie miałam jak się z nim skonsultować, więc powiedziałam, że na dziś się zastanowię... I tato jechał ze mną specjalnie 30 km do cukierni, żeby powiedzieć, że tort będzie na takim i takim stelażu i żeby ten stelaż pokazać palcem- tyle Trochę mi wstyd przez to moje niezdecydowanie.

Moja mama była dziś u fryzjera w pobliskim miasteczku i poprosiłam ją, żeby zapytała o cenę fryzury ślubnej i próbnej. I okazało się, że fryzura próbna jest za darmo, bo jak to powiedziała pani muszą wypróbować kilka, a nie tylko jedną... Zdziwiło mnie to bardzo, że nic nie będę płacić. Jedyny warunek jest taki, że przed wyjściem tą fryzurę mi "rozwalają"- gdybym chciała w niej iść, płacę 40-50 zł. Ale w sumie ja nie potrzebuję w niej iść, wystarczy, że zrobię sobie zdjęcia i tyle Słyszałyście o czymś takim? Bo ja pierwszy raz słyszę o fryzurze ślubnej za darmo i szczerze mówiąc trochę mnie to zdziwiło

TŻ zabiera mnie dziś na Show Ślubny w M1 Ciekawe, czy będzie coś godnego uwagi
za tort. Masz jakies zdjecia? W jakiej formie bedzie?

Co do fryzury slubnej-probnej za darmo, to pierwsze slysze. Chyba, ze tak jak kolezanka mowi, pozniej slubna bedzie odpowiednio drozsza. Chociaz to bez sensu, bo przeciez nie jest powiedziane, ze na pewno wrocisz do tej fryzjerki na slubna
Ale co do rozczesania fryzurki przed wyjsciem z salonu, to ja bym jednak wolala ja zostawic, zeby zobaczyc jak dlugo sie bedzie trzymac.
A najlepiej to byloby pojsc w niej na impreze, zeby sprawdzic jak wytrzyma calonocne szalenstwa

Cytat:
Fajnie wyglada... tylko pierwsza moja mysl byla : 'jak wy to bedziecie kroic'? Chyba bedzie sie kruszyc ten 'plotek' czekoladowy...
Stary 2011-02-12, 22:51   #3068
Goyya
Raczkowanie

pierwszy kawalek jakos pojdzie moze,a potem te plotki sie sciaga na zapleczu do krojenia moj TZ chcial taie przestrzenne dekracje,a ja tez mysle ze pieknie to wyglada...ni i ten smak z malinkami...teraz to mrozone ale w lecie beda prosto z krzaka hehe
Stary 2011-02-13, 10:03   #3069
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

A jakie będziecie mieć ciasta na ślubie ?
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 11:41   #3070
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zamówiliśmy dziś tort

Moja mama była dziś u fryzjera w pobliskim miasteczku i poprosiłam ją, żeby zapytała o cenę fryzury ślubnej i próbnej. I okazało się, że fryzura próbna jest za darmo, bo jak to powiedziała pani muszą wypróbować kilka, a nie tylko jedną... Zdziwiło mnie to bardzo, że nic nie będę płacić. Jedyny warunek jest taki, że przed wyjściem tą fryzurę mi "rozwalają"- gdybym chciała w niej iść, płacę 40-50 zł. Ale w sumie ja nie potrzebuję w niej iść, wystarczy, że zrobię sobie zdjęcia i tyle Słyszałyście o czymś takim? Bo ja pierwszy raz słyszę o fryzurze ślubnej za darmo i szczerze mówiąc trochę mnie to zdziwiło

TŻ zabiera mnie dziś na Show Ślubny w M1 Ciekawe, czy będzie coś godnego uwagi
Jaki smak tortu ?
Co do fryzury próbnej - też się wybieram w tygodniu popytać o czesania u fryzjerów. Gorzej bo nie mam pojęcia gdzie iść. Moja ulubiona fryzjerka nie ma w salonie kosmetyczki, a chyba nie ma sensu jeździć po całym mieście tu się czesać, tam się malować...
M1 w Krakowie? Coś ciekawego było?

Cytat:
Brzmi i wygląda smakowicie (jestem fanką białej czekolady)

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
aha no różnie z tym bywa my mamy tort zapewniony przez catering chociaż ja chciałam od cukiernika, ale ze względu na to, że już był w "pakiecie"cateringowy m i że zwyczajnie nie opłacało się rezygnować z tortu, bo cena by się nie zmieniła, a za tort od cukiernika i tak trzeba by było zapłacić
Też mieliśmy ten problem, tzn bardzo podobny. Bo jeśli byśmy zrezygnowali z ciast w cateringu to ledwie 5 zł na osobie mniej bodajże. A cukiernia, którą chcieliśmy nie sprzedaje samego tortu, tylko trzeba cały pakiet kupić... Też nieopłacalny biznes, więc zostajemy przy cateringowych słodkościach. Ale jadłam je na innym weselu, więc wiem, że są dobre. Tylko ze smakiem będziemy mieli problem, bo tort chyba powinien być choć trochę biały, a u nas jedyna "biała" masa jaka wchodzi w grę to cytryna (Łoś nie lubi kokosu, wanilii, śmietanki...) także nasz tort będzie pewnie owocowy
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:14   #3071
thea2
Zadomowienie

Odpowiem może zbiorowo
Co do fryzury to zgadzam się oczywiście, że nie będę znała trwałości... ale wymyśliłam, że mam jeden sprawdzony salon, gdzie fryzura trzyma się bez zarzutu nawet następnego dnia Więc popróbuję w tym "darmowym" salonie, może akurat coś ciekawego zaproponują- przecież nie muszę do nich wracać i wtedy ewentualnie zajrzę do mojego sprawdzonego. Po prostu chciałabym zobaczyć coś nowego, świeżego... mimo że uwielbiam tą moją sprawdzoną fryzurę i być może sobie zrobię coś takiego- mam na myśli upięcie, takie dość luźne, zaraz nad karkiem- takie delikatne i romantyczne

Co do tortu to wstępnie ustaliliśmy smak waniliowo-truskawkowy, ale można jeszcze zmienić. Wybraliśmy stelaż taki dość wysoki, taki ślimak zakręcony z pięcioma piętrami. Tort udekorujemy kremowymi różami (na każdym piętrze będzie taki bukiecik) i złotymi ornamentami i perełkami. Nasz stelaż
Goyya Twój tort jest piękny Mojemu TŻ też na pewno by się bardzo spodobał, myśleliśmy kiedyś nad podobnym

A co do Show ślubnego to moim zdaniem nic ciekawego, dziewczyny Kilka stoisk z ulotkami, jakieś rozmowy, wywiady i porady, które na etapie naszych przygotowań w ogóle by się nie przydały. W ogóle malutko tego , tak skromnie. Może wieczorem było coś ciekawego... ale wątpię
Stary 2011-02-13, 18:51   #3072
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Też mieliśmy ten problem, tzn bardzo podobny. Bo jeśli byśmy zrezygnowali z ciast w cateringu to ledwie 5 zł na osobie mniej bodajże. A cukiernia, którą chcieliśmy nie sprzedaje samego tortu, tylko trzeba cały pakiet kupić... Też nieopłacalny biznes, więc zostajemy przy cateringowych słodkościach. Ale jadłam je na innym weselu, więc wiem, że są dobre. Tylko ze smakiem będziemy mieli problem, bo tort chyba powinien być choć trochę biały, a u nas jedyna "biała" masa jaka wchodzi w grę to cytryna (Łoś nie lubi kokosu, wanilii, śmietanki...) także nasz tort będzie pewnie owocowy
no właśnie...
ja chciałam tort od Roberta Wołczańskiego (pewnie kojarzysz )
a co do smaku... to jak dla mnie odpada orzechowy, z takich typowych naj lubię czekoladowy i ewentualnie poproszę o to by był jakoś na biało udekorowany no i lubię z musami owocowymi, ale TŻ kręci noskiem

Cytat:

Co do tortu to wstępnie ustaliliśmy smak waniliowo-truskawkowy, ale można jeszcze zmienić. Wybraliśmy stelaż taki dość wysoki, taki ślimak zakręcony z pięcioma piętrami. Tort udekorujemy kremowymi różami (na każdym piętrze będzie taki bukiecik) i złotymi ornamentami i perełkami.
mniaaaam )))
Stary 2011-02-13, 19:18   #3073
paula54
Zakorzenienie

Thea2- z fryzurami pomysł dobry a połączenie waniliowo truskawkowe .... mmm... pycha!

Cytat:
no właśnie...
a co do smaku... to jak dla mnie odpada orzechowy, z takich typowych naj lubię czekoladowy i ewentualnie poproszę o to by był jakoś na biało udekorowany no i lubię z musami owocowymi, ale TŻ kręci noskiem
Pewnie, że kojarzę. Myśmy chcieli albo od niego, albo z jakiejś cukierni z Miejsca Piastowego, albo od pani spod Jasła. Wszędzie ceny podobne, a ciasta pyszne. No ale zostało jak jest.
U nas pewnie stanie na owocowym - czekolada dla Łosia a owoce dla mnie (może wiśnie, może truskawki, zobaczymy co będzie...). Ogólnie chcielibyśmy coś lekkiego, bo w lecie ciężkie masiaste ciasta nie wchodzą i zamulają. Łoś uwielbia czekoladowy ale nie wiem czy nie za słodko wyjdzie... zobaczymy co nam Catering zaproponuje
Stary 2011-02-13, 19:41   #3074
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Thea2- z fryzurami pomysł dobry a połączenie waniliowo truskawkowe .... mmm... pycha!

Pewnie, że kojarzę. Myśmy chcieli albo od niego, albo z jakiejś cukierni z Miejsca Piastowego, albo od pani spod Jasła. Wszędzie ceny podobne, a ciasta pyszne. No ale zostało jak jest.
U nas pewnie stanie na owocowym - czekolada dla Łosia a owoce dla mnie (może wiśnie, może truskawki, zobaczymy co będzie...). Ogólnie chcielibyśmy coś lekkiego, bo w lecie ciężkie masiaste ciasta nie wchodzą i zamulają. Łoś uwielbia czekoladowy ale nie wiem czy nie za słodko wyjdzie... zobaczymy co nam Catering zaproponuje
no dokładnie, też bym chciała coś lekkiego, mój TŻ w ogóle nie lubi ciast z masami:P ja zresztą też nie przepadam, najlepiej jakby był biszkopt czekoladowy i mus owocowy... no ale zobaczymy, jeszcze mamy czas żeby zdecydować jaki smak
Stary 2011-02-13, 20:20   #3075
sanderek5
Raczkowanie

My będziemy mieć owocowy, ale jaki, to się okaże chyba dopiero na obiedzie :P
Stary 2011-02-13, 20:26   #3076
jusztyska
Zadomowienie

Wiem, że jest ku temu osobny wątek i że pewnie temat ten już się przewijał na forum
Ale czy macie wybrane już piosenki na 1 taniec?
My się zdecydować nie możemy... na razie stanęło na tym, że będzie to polska piosenka... ale listę mamy długą...
Stary 2011-02-13, 22:54   #3077
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że jest ku temu osobny wątek i że pewnie temat ten już się przewijał na forum
My się zdecydować nie możemy... na razie stanęło na tym, że będzie to polska piosenka... ale listę mamy długą...

My jeszcze nie wybralismy. Mamy taka 'swoja' piosenke, Celine Dion- ale tez wolelibysmy cos polskiego. Mysle, ze pomyslimy o tym blizej slubu
A planujecie jakis uklad taneczny lub lekcje tanca?
Stary 2011-02-13, 23:17   #3078
thea2
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie...

mniaaaam )))
Cytat:
Nie byłam przekonana do tego smaku (zawsze wolałam jakieś czekoladowe czy coś), ale tak na lato myślę, że będzie ok A co do jakości tego tortu i w ogóle ciast, to jestem raczej spokojna, bo w tej cukierni, na którą się zdecydowaliśmy, mają pyszne wypieki, nie widać różnicy w smaku między ich ciastami a tymi domowymi

Cytat:
My wybraliśmy już daaaawno walc z Nocy i Dni. I jakoś tak nie mieliśmy problemu z wyborem, powiedziałam, że chcę ten walc i tak już zostało, z resztą obydwoje z TŻ bardzo lubimy walce Ale zdecydujemy się na samą wersję instrumentalną, bez słów.

Większy problem mamy z wyborem piosenek na płytę ze ślubu i wesela. Już od roku zapisuję sobie piosenki i nie mogę się zdecydować, które gdzie umieszczę
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
My jeszcze nie wybralismy. Mamy taka 'swoja' piosenke, Celine Dion- ale tez wolelibysmy cos polskiego. Mysle, ze pomyslimy o tym blizej slubu
My na pewno planujemy, bo chcielibyśmy jakoś ładnie zatańczyć, jakiś fajny układ, bez jakichś przesadnych figur, ale takie proste, delikatne Lekcje tańca też musimy zaliczyć, bo raczej nie mamy gdzie tańczyć i średnio nam wychodzą inne tańce, tylko ten walc podstawowy jako tako

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-13 o 23:20
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 02:16   #3079
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy na etapie "może by coś w końcu wybrać..." Mamy kilka "swoich" kawałków, ale średnio taneczne one są...

Cytat:
My chodzimy na kurs tańca od października. Raz w tygodniu 2h, tak od podstaw. Kończymy już 3ci stopień I jak na razie to jestem zadowolona. Bo niedużo płacimy, a sporo uczą. Tylko trenować nie ma zbytnio jak, bo jedynymi tańcami jakie da się na imprezach zatańczyć jest mambo, cza cza i ewentualnie jakieś elementy rumby czy samby. A walce, tango, quick step ...

Cytat:
Większy problem mamy z wyborem piosenek na płytę ze ślubu i wesela. Już od roku zapisuję sobie piosenki i nie mogę się zdecydować, które gdzie umieszczę
Też mam listę piosenek, swoją drogą całkiem długą (zbieram dla DJa) i stamtąd coś wybierzemy. Jak na razie mamy jeden kawałek tylko wybrany - na takie szybkie skróty z drogi na salę, życzeń itp chcemy Prodigy "Invaders must die" ale w wersji instrumental będzie śmiesznie
Stary 2011-02-14, 11:32   #3080
Goyya
Raczkowanie

Cytat:

My wybraliśmy już daaaawno walc z Nocy i Dni. I jakoś tak nie mieliśmy problemu z wyborem, powiedziałam, że chcę ten walc i tak już zostało, z resztą obydwoje z TŻ bardzo lubimy walce Ale zdecydujemy się na samą wersję instrumentalną, bez słów.

My na pewno planujemy, bo chcielibyśmy jakoś ładnie zatańczyć, jakiś fajny układ, bez jakichś przesadnych figur, ale takie proste, delikatne Lekcje tańca też musimy zaliczyć, bo raczej nie mamy gdzie tańczyć i średnio nam wychodzą inne tańce, tylko ten walc podstawowy jako tako
my tez mamy tego walca hehe
i tez wersja bez slow,melodia piekna-i co wazne w miare krotka
a co do ukladu to mysle ze chyba trza cos sie gdzies zapisac-bo moj TZ walec drogowy predzej by umial prowadzic niz prowadzic w walcu

Edytowane przez Goyya
Czas edycji: 2011-02-14 o 11:37
Stary 2011-02-14, 12:23   #3081
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy na etapie "może by coś w końcu wybrać..." Mamy kilka "swoich" kawałków, ale średnio taneczne one są...

My chodzimy na kurs tańca od października. Raz w tygodniu 2h, tak od podstaw. Kończymy już 3ci stopień I jak na razie to jestem zadowolona. Bo niedużo płacimy, a sporo uczą. Tylko trenować nie ma zbytnio jak, bo jedynymi tańcami jakie da się na imprezach zatańczyć jest mambo, cza cza i ewentualnie jakieś elementy rumby czy samby. A walce, tango, quick step ...

Też mam listę piosenek, swoją drogą całkiem długą (zbieram dla DJa) i stamtąd coś wybierzemy. Jak na razie mamy jeden kawałek tylko wybrany - na takie szybkie skróty z drogi na salę, życzeń itp chcemy Prodigy "Invaders must die" ale w wersji instrumental będzie śmiesznie
Oooo moje klimaty Ale TŻ by mnie chyba zabił, gdybym to na płytę wrzuciła, więc wybieram takie spokojne i ładne i romantyczne, bo takie też uwielbiam
My też musimy się w końcu zapisać, ale coś nam się ciężko zebrać, z resztą z czasem krucho, bo TŻ nawet w soboty pracuje. Ale damy radę A jak w ogóle wygląda cenowo taki kurs, jeśli mogę zapytać? Ile kosztuje godzina/ stopień ?

Cytat:
my tez mamy tego walca hehe
i tez wersja bez slow,melodia piekna-i co wazne w miare krotka
a co do ukladu to mysle ze chyba trza cos sie gdzies zapisac-bo moj TZ walec drogowy predzej by umial prowadzic niz prowadzic w walcu
No to pięknie

Też mi się bardzo ta melodia podoba, mam nadzieję, że ktoś nam ułoży do niej coś fajnego Ładne są niektóre układy na YouTube, może stamtąd podpatrzymy jakieś figury
Stary 2011-02-14, 14:03   #3082
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
No to pięknie

Też mi się bardzo ta melodia podoba, mam nadzieję, że ktoś nam ułoży do niej coś fajnego Ładne są niektóre układy na YouTube, może stamtąd podpatrzymy jakieś figury
a masz jakis filmik do polecenia?gdzie jakos czlowiek moze cos podpatrzec sensownego?
Stary 2011-02-14, 14:45   #3083
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
w pierwszej liście też miliśmy utwór C.Dion, ale potem wyszystko co nie po polsku zostało z niej usunięte :P

My nie pójdziemy na kurs tańca TŻ bardzo dobrze prowadzi w tańcu i ma świetne wyczucie rytmu i w ogóle:P ze mną jest gorzej, ale z racji tego, że TŻ dobrze prowadzi, a mnie udaje się nie wymuszać żadnych kroków na nim taniec wygląda dobrze no i nasz taniec będzie całkowicie spontaniczny żadnego układu

Cytat:

ja bardzo lubię ten walc, ale TŻ powiedział, że on nie chce do walca tańczyć... że chce coś zdecydowanie szybszego :P a szkoda troszkę ale on rządzi w tańcu, więc się podporządkuję :P
Stary 2011-02-14, 16:59   #3084
thea2
Zadomowienie

Cytat:
a masz jakis filmik do polecenia?gdzie jakos czlowiek moze cos podpatrzec sensownego?
Mnie podobają się te (ale nie wiem jak z techniką tego tańca, bo się na tym nie znam. Jednak jak dla mnie są miłe dla oka
http://www.youtube.com/watch?v=qdkguiAp-js taniec jest mniej-więcej od połowy filmiku Strasznie podoba mi się ten moment, kiedy kobieta tańczy tyłem do mężczyzny, a on obejmuje ją w pasie (2:52 minuta)
A tu już taki bardziej weselny i amatorski (życzyłabym sobie, żeby nasz taniec był choć w połowie tak udany jak tej pary.... ):
http://www.youtube.com/watch?v=HeJuZ...eature=related

Cytat:
w pierwszej liście też miliśmy utwór C.Dion, ale potem wyszystko co nie po polsku zostało z niej usunięte :P

My nie pójdziemy na kurs tańca TŻ bardzo dobrze prowadzi w tańcu i ma świetne wyczucie rytmu i w ogóle:P ze mną jest gorzej, ale z racji tego, że TŻ dobrze prowadzi, a mnie udaje się nie wymuszać żadnych kroków na nim taniec wygląda dobrze no i nasz taniec będzie całkowicie spontaniczny żadnego układu

ja bardzo lubię ten walc, ale TŻ powiedział, że on nie chce do walca tańczyć... że chce coś zdecydowanie szybszego :P a szkoda troszkę ale on rządzi w tańcu, więc się podporządkuję :P
Ja na szczęście miałam możliwość podjęcia decyzji Ale szybsze też może świetnie wyglądać, wszystko zależy od Was, więc nic się nie martw A jeśli TŻ potrafi tańczyć i dobrze Wam się razem tańczy to też jestem zdania, że nie potrzeba żadnego układu

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-14 o 17:01
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:01   #3085
akazqa
Raczkowanie

Mi się podoba ich wykonanie walca z Nocy i Dni - facet fajnie prowadzi ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=PrJ98FlXNH4
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:55   #3086
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo moje klimaty Ale TŻ by mnie chyba zabił, gdybym to na płytę wrzuciła, więc wybieram takie spokojne i ładne i romantyczne, bo takie też uwielbiam
My też musimy się w końcu zapisać, ale coś nam się ciężko zebrać, z resztą z czasem krucho, bo TŻ nawet w soboty pracuje. Ale damy radę A jak w ogóle wygląda cenowo taki kurs, jeśli mogę zapytać? Ile kosztuje godzina/ stopień ?
My na szczęście mamy oboje podobne klimaty i podejście do tego wszystkiego takie trochę z przymrużeniem oka. Bo babcie i dziadki nie będą wiedziały co to za muzyka, a młodzi będą się śmiać razem z nami
My chodzimy na kurs w Krakowie. Płacimy 60 zł za parę za jeden stopień (5-6 spotkań po 2h zegarowe) ale z tego co wiem, to jest jedyny taki tani kurs, normalnie płacisz tyle samo za osobę. A nam się udało bo organizowany w naszym klubie akademickim a prowadzą jeden z wykładowców z żoną (zawodowo tańczą, teraz już klasa seniorów, ale jak coś pokazują.... ostatnio np. pasodoble... )

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Mi się podoba ich wykonanie walca z Nocy i Dni - facet fajnie prowadzi ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=PrJ98FlXNH4
ja walca chcę jako taniec z rodzicami już. Bo o wiele lepiej wygląda jak tańczy go kilka par, niż jak jedna - wtedy tak fajnie wszystko się kręci i faluje. Jeszcze nie wiem jak na to Łoś, ale zobaczymy

A na pierwszy taniec - nie mam pojęcia co... niby myślimy, ale na razie nic z tego nie wyszło. Na pewno potrzebujemy jakiś chociaż mały układzik (jakąś podpowiedź) bo razem owszem, tańczymy bardzo dobrze, ale jak przyjdzie jakiś wolny taniec to zwykle wychodzi taki bujaniec i dlatego też ten kurs tańca. A poza tym dla mnie to było odkrycie sezonu, że np. Lady Marmolade to cza cza
Stary 2011-02-15, 18:39   #3087
agusiaaa1989
Raczkowanie

cześć dziewczyny kurde ale się zapuściłam weekend zajęty, wczoraj Walentynki i dopiero dziś mam czas coś napisać ale widzę że ogólnie baaaardzo powoli się posuwa ten nasz wątek!! co jest?? nie spać!! my odebraliśmy w niedziele obrączki i nie uwierzycie, ale przeżywałam że będzie za mała, a okazała się w sam raz, nawet teraz myślę czy nie za DUŻA!! taka połóweczka byłaby dla mnie w sam razno ale narazie się nie martwię niech sobie leżą i czekają do sierpnia, a jak zacznę nosić to będę się zastanawiać

gratuluję wyboru tortu my również zamawiać będziemy wszystko na miesiąc przed, narazie wybraliśmy tylko stojak w kształcie harfy

wczoraj przyjechała wódka, a na chwilę obecną czekamy na zaproszenia no i ogólnie myślimy coś, żeby zacząć robić te butelki bo czas leci, a ja zaraz wracam na uczelnię... co byście doradziły?? chcemy naklejki i te krawaty/muchy i podwiązki i nie wiemy zupełnie jak to wymyśleć, żeby pasowało do sali... nie ma za bardzo żadnych etykiet w kolorach ciemnego fioletu np, albo soczystej zieleni... znaleźliśmy tylko coś takiego co by może mogło być....wzór 10...
http://allegro.zumi.pl/etykiety-nakl...163986057.html

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-19 o 14:25
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:11   #3088
akazqa
Raczkowanie

http://allegro.pl/naklejki-na-wodke-...406249538.html wzór 122
tylko drogie bo to ze zdjęciem

co do rozmiaru obrączki to zimą palce są chudsze, więc do sierpnia spokojnie będziesz mieć obrączkę w sam raz!

Edytowane przez akazqa
Czas edycji: 2011-02-15 o 19:12
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:44   #3089
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny tort, ile taki kosztuje?

Ja zastanawiam sie nad takim bukietem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piorka945.jpg (36,5 KB, 12 załadowań)
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:05   #3090
Malikaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malikaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie sierpniowe Panny Młode

Nasz ślub odbędzie się 6 sierpnia

Pochwalę się co już mamy załatwione:
- suknia zamówiona
- sala zaklepana
- fotograf zamówiony
- dj zamówiony
- wybrany model garnituru - trzeba jeszcze wymiar zdjąć z TŻ i już

hm.... chyba na razie wszystko

w lutym rozejrzymy się za obrączkami i zaproszeniami
dopisuję do listy:

- makijażystka
- fryzjerka
- garnitur, kamizelka, poszetka, musznik, 2 koszule, spinki

jesteśmy już coraz bliżej

Nasz ślub
6 sierpnia 2011

Malikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości