|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
ja tez zamówiłam dziś tort smak- madagaskar ) w wyglada jak ponizej- jeszcze moge zmienic...wiec doradzcie![]() i koniecznie napiszcie co na tym show slubnym w M1??? |
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- a co do wyglądu tortu, to baardzo fajny, choć ja w swoim bym wolała bez tej czekolady po bokach wystającej i z bordowymi dodatkami no ale kolor dodatków to już totalnie indywidualna sprawa
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
no powiem Ci , że jak nie lubię tortó i na weselach zwykle odmawiam albo daję mojemu TZtowi-łasuchowi,tak ten mnie zmiażdzył
![]() więc spód jest czekladowy,ale z chrupkami-wiec sie fajnie je,bo ja za biszkoptem nie przepadam wiec bedzie inaczej.na to ida maliny w takim musie jakby a na to masa o smaku białej czekolady...mniam mniam,czekolada slodkawa a malinki kwaskowate wiec efekt jak dla mnie bomba
|
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
wow, to faktycznie suuuuper
my tort będziemy wybierać dopiero miesiąc przed ślubem
|
|
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
no nas pogonil temat o tyle,ze w cukierniach maja zwykle ograniczona liczbe stojakow na torty a my musimy miec 3 pietrowy bo mamy male wesele...zatem zamowilismy juz teraz i kolejny temat z glowy
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
aha
no różnie z tym bywa my mamy tort zapewniony przez catering chociaż ja chciałam od cukiernika, ale ze względu na to, że już był w "pakiecie"cateringowy m i że zwyczajnie nie opłacało się rezygnować z tortu, bo cena by się nie zmieniła, a za tort od cukiernika i tak trzeba by było zapłacić
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tort. Masz jakies zdjecia? W jakiej formie bedzie?Co do fryzury slubnej-probnej za darmo, to pierwsze slysze. Chyba, ze tak jak kolezanka mowi, pozniej slubna bedzie odpowiednio drozsza. Chociaz to bez sensu, bo przeciez nie jest powiedziane, ze na pewno wrocisz do tej fryzjerki na slubna ![]() Ale co do rozczesania fryzurki przed wyjsciem z salonu, to ja bym jednak wolala ja zostawic, zeby zobaczyc jak dlugo sie bedzie trzymac. A najlepiej to byloby pojsc w niej na impreze, zeby sprawdzic jak wytrzyma calonocne szalenstwa ![]() Cytat:
Chyba bedzie sie kruszyc ten 'plotek' czekoladowy...
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy kawalek jakos pojdzie moze,a potem te plotki sie sciaga na zapleczu do krojenia
moj TZ chcial taie przestrzenne dekracje,a ja tez mysle ze pieknie to wyglada...ni i ten smak z malinkami...teraz to mrozone ale w lecie beda prosto z krzaka hehe
|
|
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
A jakie będziecie mieć ciasta na ślubie ?
|
|
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Co do fryzury próbnej - też się wybieram w tygodniu popytać o czesania u fryzjerów. Gorzej bo nie mam pojęcia gdzie iść. Moja ulubiona fryzjerka nie ma w salonie kosmetyczki, a chyba nie ma sensu jeździć po całym mieście tu się czesać, tam się malować... M1 w Krakowie? Coś ciekawego było? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiem może zbiorowo
Co do fryzury to zgadzam się oczywiście, że nie będę znała trwałości... ale wymyśliłam, że mam jeden sprawdzony salon, gdzie fryzura trzyma się bez zarzutu nawet następnego dnia Więc popróbuję w tym "darmowym" salonie, może akurat coś ciekawego zaproponują- przecież nie muszę do nich wracać i wtedy ewentualnie zajrzę do mojego sprawdzonego. Po prostu chciałabym zobaczyć coś nowego, świeżego... mimo że uwielbiam tą moją sprawdzoną fryzurę i być może sobie zrobię coś takiego- mam na myśli upięcie, takie dość luźne, zaraz nad karkiem- takie delikatne i romantyczne ![]() Co do tortu to wstępnie ustaliliśmy smak waniliowo-truskawkowy, ale można jeszcze zmienić. Wybraliśmy stelaż taki dość wysoki, taki ślimak zakręcony z pięcioma piętrami. Tort udekorujemy kremowymi różami (na każdym piętrze będzie taki bukiecik) i złotymi ornamentami i perełkami. Nasz stelaż Goyya Twój tort jest piękny Mojemu TŻ też na pewno by się bardzo spodobał, myśleliśmy kiedyś nad podobnym A co do Show ślubnego to moim zdaniem nic ciekawego, dziewczyny
|
#3072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chciałam tort od Roberta Wołczańskiego (pewnie kojarzysz )a co do smaku... to jak dla mnie odpada orzechowy, z takich typowych naj lubię czekoladowy i ewentualnie poproszę o to by był jakoś na biało udekorowany no i lubię z musami owocowymi, ale TŻ kręci noskiem ![]() Cytat:
)))
|
||
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Thea2- z fryzurami pomysł dobry
a połączenie waniliowo truskawkowe .... mmm... pycha!Cytat:
U nas pewnie stanie na owocowym - czekolada dla Łosia a owoce dla mnie (może wiśnie, może truskawki, zobaczymy co będzie...). Ogólnie chcielibyśmy coś lekkiego, bo w lecie ciężkie masiaste ciasta nie wchodzą i zamulają. Łoś uwielbia czekoladowy ale nie wiem czy nie za słodko wyjdzie... zobaczymy co nam Catering zaproponuje
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
My będziemy mieć owocowy, ale jaki, to się okaże chyba dopiero na obiedzie :P
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że jest ku temu osobny wątek i że pewnie temat ten już się przewijał na forum
Ale czy macie wybrane już piosenki na 1 taniec? My się zdecydować nie możemy... na razie stanęło na tym, że będzie to polska piosenka... ale listę mamy długą...
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze nie wybralismy. Mamy taka 'swoja' piosenke, Celine Dion- ale tez wolelibysmy cos polskiego. Mysle, ze pomyslimy o tym blizej slubu ![]() A planujecie jakis uklad taneczny lub lekcje tanca?
|
|
|
#3078 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do jakości tego tortu i w ogóle ciast, to jestem raczej spokojna, bo w tej cukierni, na którą się zdecydowaliśmy, mają pyszne wypieki, nie widać różnicy w smaku między ich ciastami a tymi domowymi Cytat:
Ale zdecydujemy się na samą wersję instrumentalną, bez słów. Większy problem mamy z wyborem piosenek na płytę ze ślubu i wesela. Już od roku zapisuję sobie piosenki i nie mogę się zdecydować, które gdzie umieszczę ![]() Cytat:
Lekcje tańca też musimy zaliczyć, bo raczej nie mamy gdzie tańczyć i średnio nam wychodzą inne tańce, tylko ten walc podstawowy jako tako
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-13 o 23:20 |
||||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy na etapie "może by coś w końcu wybrać..." Mamy kilka "swoich" kawałków, ale średnio taneczne one są...
My chodzimy na kurs tańca od października. Raz w tygodniu 2h, tak od podstaw. Kończymy już 3ci stopień Cytat:
będzie śmiesznie
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehei tez wersja bez slow,melodia piekna-i co wazne w miare krotka a co do ukladu to mysle ze chyba trza cos sie gdzies zapisac-bo moj TZ walec drogowy predzej by umial prowadzic niz prowadzic w walcu
Edytowane przez Goyya Czas edycji: 2011-02-14 o 11:37 |
|
|
|
|
#3081 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale TŻ by mnie chyba zabił, gdybym to na płytę wrzuciła, więc wybieram takie spokojne i ładne i romantyczne, bo takie też uwielbiam ![]() My też musimy się w końcu zapisać, ale coś nam się ciężko zebrać, z resztą z czasem krucho, bo TŻ nawet w soboty pracuje. Ale damy radę A jak w ogóle wygląda cenowo taki kurs, jeśli mogę zapytać? Ile kosztuje godzina/ stopień ? Cytat:
Też mi się bardzo ta melodia podoba, mam nadzieję, że ktoś nam ułoży do niej coś fajnego Ładne są niektóre układy na YouTube, może stamtąd podpatrzymy jakieś figury
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My nie pójdziemy na kurs tańca TŻ bardzo dobrze prowadzi w tańcu i ma świetne wyczucie rytmu i w ogóle:P ze mną jest gorzej, ale z racji tego, że TŻ dobrze prowadzi, a mnie udaje się nie wymuszać żadnych kroków na nim taniec wygląda dobrze no i nasz taniec będzie całkowicie spontaniczny żadnego układu![]() Cytat:
ale on rządzi w tańcu, więc się podporządkuję :P
|
||
|
|
|
#3084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=qdkguiAp-js taniec jest mniej-więcej od połowy filmiku Strasznie podoba mi się ten moment, kiedy kobieta tańczy tyłem do mężczyzny, a on obejmuje ją w pasie A tu już taki bardziej weselny i amatorski (życzyłabym sobie, żeby nasz taniec był choć w połowie tak udany jak tej pary.... ):http://www.youtube.com/watch?v=HeJuZ...eature=related Cytat:
Ale szybsze też może świetnie wyglądać, wszystko zależy od Was, więc nic się nie martw
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-14 o 17:01 |
||
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
Mi się podoba ich wykonanie walca z Nocy i Dni - facet fajnie prowadzi ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=PrJ98FlXNH4 |
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My chodzimy na kurs w Krakowie. Płacimy 60 zł za parę za jeden stopień (5-6 spotkań po 2h zegarowe) ale z tego co wiem, to jest jedyny taki tani kurs, normalnie płacisz tyle samo za osobę. A nam się udało bo organizowany w naszym klubie akademickim a prowadzą jeden z wykładowców z żoną (zawodowo tańczą, teraz już klasa seniorów, ale jak coś pokazują.... ostatnio np. pasodoble... Cytat:
![]() A na pierwszy taniec - nie mam pojęcia co... niby myślimy, ale na razie nic z tego nie wyszło. Na pewno potrzebujemy jakiś chociaż mały układzik (jakąś podpowiedź) bo razem owszem, tańczymy bardzo dobrze, ale jak przyjdzie jakiś wolny taniec to zwykle wychodzi taki bujaniec i dlatego też ten kurs tańca. A poza tym dla mnie to było odkrycie sezonu, że np. Lady Marmolade to cza cza
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
kurde ale się zapuściłam my odebraliśmy w niedziele obrączki i nie uwierzycie, ale przeżywałam że będzie za mała, a okazała się w sam raz, nawet teraz myślę czy nie za DUŻA!! taka połóweczka byłaby dla mnie w sam raz no ale narazie się nie martwię niech sobie leżą i czekają do sierpnia, a jak zacznę nosić to będę się zastanawiaćgratuluję wyboru tortu my również zamawiać będziemy wszystko na miesiąc przed, narazie wybraliśmy tylko stojak w kształcie harfy![]() wczoraj przyjechała wódka, a na chwilę obecną czekamy na zaproszenia i nie wiemy zupełnie jak to wymyśleć, żeby pasowało do sali... nie ma za bardzo żadnych etykiet w kolorach ciemnego fioletu np, albo soczystej zieleni... znaleźliśmy tylko coś takiego co by może mogło być....wzór 10...http://allegro.zumi.pl/etykiety-nakl...163986057.html Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 14:25 |
|
|
|
#3088 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/naklejki-na-wodke-...406249538.html wzór 122
tylko drogie bo to ze zdjęciem co do rozmiaru obrączki to zimą palce są chudsze, więc do sierpnia spokojnie będziesz mieć obrączkę w sam raz! Edytowane przez akazqa Czas edycji: 2011-02-15 o 19:12 |
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zastanawiam sie nad takim bukietem |
|
|
|
|
#3090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- makijażystka - fryzjerka - garnitur, kamizelka, poszetka, musznik, 2 koszule, spinki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

ja tez zamówiłam dziś tort
smak- madagaskar

no ale kolor dodatków to już totalnie indywidualna sprawa 
za tort. Masz jakies zdjecia? W jakiej formie bedzie?

hehe
taka połóweczka byłaby dla mnie w sam raz
no ale narazie się nie martwię niech sobie leżą i czekają do sierpnia, a jak zacznę nosić to będę się zastanawiać