|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Raczkowanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
![]() Szczerze współczuje, bo taka siostra to diabeł.
![]() |
#3092 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
![]() mnie takie osoby bardzo denerwują, na pewno bym się nie powstrzymała przed zapytaniem jej czy nagle jej się sala zaczęła podobać i zachciało jej się w gary i pieluchy pchać ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() powiem szczerze, że aż przykro się to czyta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dosiu nie mam za wiele sala Arkadia, zespół na 50% Coral Oprawa kwiatowa Alexdekor makijaż i fryzura Aleksandra no sukienka w planach hiszpanka no i tyle hehe A Ty co masz? ![]()
![]() |
#3094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie zrobiła tak jak Ty , piszesz, że niektórzy nie chcą przychodzic na 2 wesela w tak bliskim czasie i wiedząc to z przerwy 3 miesięcznej robisz 1miesięczną ... mi się w ogóle nie podoba koncepcja wesel w tygodniu ( za wypadkiem dni światecznych ...bo nawet na takie wesele jednodniowe trzeba dwa dni wolnego, a jeszcze jak rodzine ma się daleko to już w ogóle ciężko bym takie rozwiązanie widziała ... powiem szczerze, że sama bym na takie wtorkowe wesele nie poszła ( no chyba, żeby to było wesele rodzeństwa) TZN. nie dziwię się, że sie wkurzyłaś, bo też bym się wkurzyła jakby mi ktos tak wyskoczył , ale tak na prawdę sala to jest taki jeden mały elemencik ... zawsze mogłas pogadać z właścicielką o zmianie atrakcji ( albo sama coś podpowiedzieć jesli miałabyś jakis pomysł ) ewentualnie jakis inne dekoracje wziąć ... ja bym nie zmieniala sali ...jedynie bym wszystkie inne decyzje trzymała w tajemnicy, żeby nie było, że dokladnie takie samo wesele...
![]() |
#3095 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wklejaj inspiracje ![]() Mi się ostatnio spodobały dwa modele - Nybra i Lybra - z Mystic Bridal, ale w realu niestety nie ten sam efekt jak na modelce, zwłaszcza jak się zepnie to rozcięcie do kościoła, to dół traci trochę wygląd.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-04-27 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Rozeznanie
|
Powiem Ci że ja też bym nie zmieniała sali a tylko jej wystrój i ewentualne atrakcje...bedziesz u niej wczesniej wiec bedziesz wiedziala czego masz nie robic i co masz miec innego ("lepszego")
![]() ![]() Edytowane przez martuha24 Czas edycji: 2011-04-27 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wyroku nie mam- będzie za 2 tyg ale poszło BOSSSSSSSSSSKO
![]() ![]() ![]()
#3098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Mój dzień kwiecień 2012 ![]() Edytowane przez damianowa Czas edycji: 2011-04-27 o 15:36 Powód: zdjęcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
dosia_90 Mi też się wydaje że jednak troche Cię to ruszyło. Ja bym za nic nie zmieniła daty. A jeśli już coś, zmieniłabym ale na weekend i na przykład w innej sali. Przecież na pewno gdzieś sa jeszcze wolne terminy.
A najlepiej to zrób wesele przed nia ![]() ![]()
#3101 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Rozeznanie
|
witam
moniczka_2010 no to już pójdzie gładko ![]() ![]() dosia_90 widzę że nerwowo będziemy wyczekiwać razem lipca ![]() ![]()
![]() |
#3104 |
Raczkowanie
|
Dotk4, melod_y, sikoreczka111, martuha24- to było w grudniu i wtedy wg mnie i TŻa najlepszym rozwiązaniem była zmiana sali (wzięliśmy termin 3 lipca bo wszystkie inne w lecie były zajęte, dlatego nie później). Jak emocje opadły, czasem zastanawiałam się czy to była dobra decyzja, ale uważam że była, bo:
1. W poprzedniej sali jest mały parkiet i jak zrobiliśmy listę gości to wyszło więcej osób niż na początku myśleliśmy i moglibyśmy mieć problem żeby się w tej sali pomieścić. Gdybyśmy mieli w niej wesele-musielibyśmy zrobić cięcia. 2. Wystroju nie da się zmienić bo to nie jest remiza w której dam sobie inny kolor balonów i inaczej wygląda. Ta sala ma swoje stałe dekoracje i swój wystrój i nie wydaje mi się żebym mogła tam coś zmienić, jedynie dekorację na stołach na inny kolor. 3. Chcę mieć swoje wesele a nie kopię cudzego. 4. Mój TŻ zawsze marzył o tym żeby mieć jednodniowe wesele w Arkadii i teraz tak mamy więc jest bardzo szczęśliwy z tego powodu (poprzednia sala to był mój pomysł i 2 dni wesela również) Mnie też się zawsze bardziej podobało w Arkadii, tylko najpierw nie zamówiliśmy tam bo na 2 dni było drożej. 5. We wrześniu (czyli wtedy kiedy mieliśmy mieć najpierw wesele) zawsze jestem chora. W tym roku np akurat w te dni leżałam z gorączką i anginą (i tak jest praktycznie co roku). 6. Poza tym rodzinę mam całą na miejscu, nie będę zapraszała na wesele wszystkich bo mielibyśmy wtedy ze 140 os. więc już część z tych gości którzy będą na weselu u siostry odpada. 7. Nie chciałam pokazać rodzinie że mogą robić co chcą bo ja nie mam nic przeciwko. Całe życie zawsze byłam na drugim planie i dlatego nie chciałam ustąpić. Chciałam pokazać że też mam coś do powiedzenia, tym bardziej jak rodzice stanęli po stronie siostry. 8. Mogła siostra na przykład zaproponować zamianę terminami skoro ja o 7 miesięcy wcześniej już miałam wesele zamówione i ona doskonale o tym wiedziała. Wtedy ona miałaby po mnie wesele, skoro uważa że to nic takiego że miałyśmy mieć w tej samej sali. Ale tego nie zrobiła. W ogóle nie raczyła mnie nawet poinformować o swojej decyzji. 9. Jest tyle wesel teraz w tygodniu więc myślę że to nie będzie większy problem żeby goście załatwili sobie wolne. Brat od TŻ miał w tygodniu i moja kuzynka też i goście nie mieli problemu z załatwieniem wolnego. 10. A co do tego że jest to miesiąc po siostrze-damy gościom znać ok 5 miesięcy wcześniej, więc chyba zdążą nazbierać na prezent znowu bez przesady. Tym bardziej że z mojej strony to kokosów nie dawają. Zdaję sobie sprawę że nie wszyscy rozumieją naszą decyzję, ale też dziewczyny nie byłyście tutaj i nie znacie całej sytuacji. Myślę, że gdybyście były na moim miejscu to na pewno niektóre z was podjęłyby podobną decyzję. Naprawdę to było głęboko przemyślane, bo od zarezerwowania terminu w sali do spisania umowy mieliśmy 2 tygodnie, w ciągu których intensywnie nad tym myśleliśmy i uważamy że dobrze zrobiliśmy. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- uhhh aż się zgrzałam nad tym postem heh kotek6 i damianowa- ja też mam w Arkadii ![]()
http://s2.suwaczek.com/20120703310217.png Edytowane przez dosia_90 Czas edycji: 2011-04-27 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
kotek doszła do Ciebie moja wiadomość pw?
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
kotek6-widzę już. Masz 4 dni po mnie
![]()
#3107 |
Zakorzenienie
|
Dosia wcale Ci się nie dziwię. Wkurzają mnie takie zagrania tym bardziej ze strony najbliższej osoby. Uważam, że podjęliście najlepszą decyzję w tym przypadku.
Byłam dzisiaj z mamą w salonie sukien ślubnych. Nie mierzyłam, ale rozejrzałam się. Ceny różne. Od 1650 do 2800 zł. Ale w październiku jest wyprzedaż i będą promocje ![]() http://msmoda.pl/index.php?option=co...mid=54&lang=pl Zdjęcie nr 1. Adeline Zdjęcie nr 9. Patty |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Raczkowanie
|
Jamee- dzięki za zrozumienie
![]() 1. ładna ale jak dla mnie trochę za szeroka
http://s2.suwaczek.com/20120703310217.png Edytowane przez dosia_90 Czas edycji: 2011-04-27 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
jamee suknię MSmoda są cudowne jak założy się to normalnie jakbyś nic nie miała na sobie. A materialy i wykonanie bardzo dobrej jakości a jak mi podała w salonie ceny to mi szczęka odpadła bo myślałam że minimum to 3tys
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
Tak materiał rewelacja, w ogóle wykonanie cud! Ceny bardzo przystępne. Ja wybiorę się w październiku i albo wybiorę którąś z kolekcji 2011 albo z nowej. Chciałabym już jakąś przymierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Raczkowanie
|
sikoreczka111-co do tego że mam to gdzieś to nie chodzi o to że siostra ma tam gdzie ja miałam mieć, tylko o to że jestem najgorsza w rodzinie
melod_y- nie chcieliśmy mieć wesela gdzieś gdzie jest wolny weekend, tylko tam, gdzie nam się podoba
#3112 |
Zakorzenienie
|
To przymierz
![]()
#3113 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki
![]() ![]()
#3114 |
Zadomowienie
|
O! Nie ma mnie 2 dni i tyle wiadomości do czytania
![]() Co do czerpania inspiracji z innego wesela. Ja ogólnie z moją kuzynką wymieniam się pomysłami ślubnymi i w sumie nigdy nie pomyślałam o tym, że potem moje wesele będzie kopią jej wesela... Ja uważam, że skoro podoba nam się to samo to po prostu mamy to samo. No ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie ![]() A tak to nie mam czasu na częstsze wpadanie tutaj, wiosna już jest i teraz mam tyle pracy na podwórku, że się nie wyrabiam ![]() Miłego wieczoru Wam życzę!
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
Ja będę miała ten sam zespół co moja kuzynka i na moim weselu będzie większość osób która wtedy była ale tym się nie przejmuje bo wiem że nikt nie uzna tego za kopie tylko będą zadowoleni że znają ten zespół i wtedy się świetnie bawili i teraz tak będzie
#3116 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
jamee - mi do gustu przypadła pierwsza suknia i jesli dziewczny mówią że materiał jest świetny, to już wogóle rewelacja
![]() a pamietacie, jak jakiś czas temu gadałyśmy o podpinaniu trenu, kaczych kuprach i innych podobnych?? znalazłam dziś zdjęcie chyba mojej sukni, tylko w innym kolorze (tym co pierwotnie miał być) i widzę że zostało to rozwiązane nawet nie najgorzej, ale oglądam tą swoją kiecę z każdej strony i nie widzę żadnej haftki, guziczka czy innego mocowania, jakby to wykminić?? ![]() acha mierzyłam też suknię, na świeta ciocia przyjechala no i chciała zobaczyć i albo ona się rozciągnęła albo schudłam, bo teraz tak masakrycznie mi wisi, że muszę rękami trzymać bo na brzuch zjeżdża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się własnie tego obawiam że suknie kupię na wymiar np w styczniu a w lipcu przed samym ślubem ze mnie będzie zlatywać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- a teraz czas na Chirurgów ![]() ![]()
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
a wiadomo że stres przedślubny robi swoje....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Raczkowanie
|
Witam
Widzę że już zostałam usunięta z kalendarza no trudno wiem że długi czas się nie udzielałam no ale wyszło jak wyszło ![]() Mam nadzieje że ponownie zostane przyjęta do wątku Pozdrawiam !
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.