|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
witajcie.
u mne dziś też waga w dół ![]() ![]() ale dziś rozpoczęłam sezon grillowy i chyba troszke zaszalałam bo zjadłam jedną małą białą kiełbaskę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
A ja dzisiaj chyba zgłupiałam
![]() ![]()
![]() |
#3123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasiu no nagrzeszyłaś ale może nie bedzie ta źle. Stań jutro na wadze bądź mężna. Może będzie spadek nasze organizmy są nieodgadnione. Wszystkie będziemy wznosić modły i prośby o spadeczek ![]() ![]() Ja wyjechałam na swoją działeczkę i plewiłam, plewiłam w nieskończoność. Mam nadzieję że ta gimnastyka się przyda bo też nagrzeszyłam z %%. Liszę że rachunek się wyrówna gimnastyka i %. Po powrocie miałam tyle czytania jesteście wszystkie niesamowite!!!!! ![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3125 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No więc....zaczęłam dzisiaj fazę II i objadłam się piersią indyka pieczoną bez skórki z kalafiorem ![]() W końcu coś co nie jest jajkiem i jogurtem 0% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja wczoraj też zgrzeszyłam,bo galaretki owoceowej zjadłam ![]() ![]() ************************* ************************* * Dzisiaj postnowiłam trochę poćwiczyć.Już nawet dresiorki mam ubrane ![]() Mój TŻ się z diety wyłamał,także sama zostałam na polu bitwy.Tzn on zastosuje sobie dietę taką która ogranicza ilość kalorii i tłuszczu i cukru.Oczywiście nie żałując sobie czasami czegoś grzesznego ![]() Tak ogólnie się dzisiaj zastanawiałam nad Dukanem....na jakiej zasadzie to działa?? Bo ja po I ciąży stosowałam dietę ograniczenia kalrorii tzn.nie ważyłam i nie mierzyłam wszystkiego tylko jadłam to co chciałam,ale miałam oczywiście jakieś pojęcie ile i co ma kalorii.Także np.jadłam jeden duży posiłek dziennie i kilka drobnych,a w 3 miesiące + ćwiczenia 30 min dziennie schudłam 15kg i to bez Dukana,bez głodzenia się i bez wyrzeczeń. Także....o co w DUKANIE kaman tak naprawdę ![]() Może to po prostu chodzi o nie łączenie mięcha + pieczywo,mięcha + ziemniory.Bo ciągle się mówi o tym,że białe pieczywo tuczy i ziemniaki też.No i biały makaron.Ale ciemny już chyba mniej i jest zdrowszy. Hmmmm.....ale mnie na rozważania wzięło ![]() Lecę ćwiczyć póki mam chęci ![]()
![]() |
![]() |
#3126 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wygląda na to że jak się zacznie to trudno skonczyć, a zakazany owoc najlepszy jest. Ale Kasiu przy Twoim rewelacyjnym spadku to wybaczamy grzeszki i nawet bacika nie dostaniesz bo i tak jesteś naszym guru. Dukan pisał, żeby po grzeszkach żywieniowych (u ciebie to grzechy a nie grzeszki były ![]() Cytat:
dlaczego? A w Dukanie nie chodzi o niełączenie pokarmów białko-węglowodany-cukry tylko o spalanie-trawienie-przyswajanie białka. Powiem tak : masz 100kal produktu i organizm musi je strawić i wygląda to tak: aby spalić węglowodany organizm wykorzystuje z tych 100 kal około 7 kalorii, więc zostaje dla sadełka 93 kalorie, aby spalić 100 kal tłuszczów organizm wykorzystuje z tego 12 kalorii, więc zostaje 88 kalori, a żeby spalić białka organizm wykorzystuje z tych 100kal aż 30 kal, więc zostaje tylko 70kalorii dla naszego sadełka. Bilans więc jest taki że nawet jeśli zjemy 1000 kalorii białka, to zostaje tylko 700 kal na potrzeby organizmu, natomiast jeśli zjesz 1000 kal węglowodanów - chleb, ziemniaki, ciasta, kasze, ryże, owoce itp. to z 1000 kal zostaje ci aż 930 kalorii. Chyba nie trzeba tłumaczyć co bardziej pójdzie w ![]() Doktorek pięknie to opisuje w małej książce (czytałaś chyba?) od str 44 do 50 ![]()
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-04-25 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łopatologicznie wytłumaczone....dziękuje ![]() No jadłam mięsko....kurczaczka i łosia (łososia) i raz wołowinę,ale nie lubię jej ....bleee Jednak najwiecej schodziło mi jaj i jogurtów 0,1% bo tu nie ma 0% jak coś robiłam ![]() Jakiś czas teu komuś pisałam co jadłam.....także nie jadłam głównie jednego rodzaju produktów ![]() A książeczkę to przeleciałm tylko ![]() ![]()
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-25 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3128 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny, wrocilam
![]() ![]() ja nagrzeszylam za was wsszystkie ale to bylo do przewidzenia ![]() ![]() ![]() powiem tylko tyle ze rybka smazona, nad mozrem jest najlepsza! ![]() ![]() nie wspomne juz o frytkach,chipsach, ciasteczkach i wodeczce ![]() vandros to widze jedyna ktora ma tak jak ja z tym dukanowym zarciem, ze jest wstretne i ochydne ;] ja jem to ale z wielkim trudem, nie lubie takiego jedzenia, z nabialu lubie najbardziej zolty ser na pizzy ![]() ![]() a wam jak minal dzionek?
![]() |
#3129 |
Rozeznanie
|
puk
ale szalejecie ze spadkami idę płakać ![]()
![]() |
#3130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a byłam pewna że czytałaś bo na początku tak nas ładnie upominałaś ![]() jogurty może i mają 0% ale tłuszczu, ale pewnie mają też węglowodany - laktozę - cukier mleczny, bo nabiał jest zazwyczaj odtłuszczony ale nie odcukrzony ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() A samo nasze jedzenie jest przecież smaczne, kwestia przypraw - tak myślę, może po temu że ja mięsożerna jestem ![]() Madzia chodź niech cię przytulę ![]() ![]() A jak chrzciny minęły? dałaś radę czy też grzeszyłaś?
![]() |
![]() |
#3131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co prawda to prawda ![]() Ćwiczonka wykonane.Ale zesztywniałam po tej ciąży ![]() Acha...i dodam,że mojemu synkowi nic a nic nie dolega na tej diecie.Brzuszek nie boli,fałdki rosną,on pięknie je cycusia i noc przespał 21-6 ![]() Idę się kapać,bo już prawie muchy koło nie latają ![]()
![]() |
![]() |
#3132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz że to żart Przeczytaj koniecznie w małej książce na str. 203 jeśli chcesz mieć zdrowe dziecko. Resztę pozostawiam bez komentarza bo mogłabym być niemiła. Sorki ale to dla mnie nie do pomyślenia że można stosować tą dietę karmiąc dziecko piersią.
![]() |
![]() |
#3133 |
Raczkowanie
|
Wiecie co spotkala mnie dzis dziwna przygoda. Otoz kolo 16 wybralam sie na miacho z kolezanka sie umowilam. Slonce wysoko na niebie srodek dnia 18 jeszcze nie bylo
![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam z moim lekarzem na ten temat i on powiedział,że nie ma nic przeciwko,ale mam obserwować dziecko.Poza tym dostałam dodatkowo witamininy dla mam karmiących i zyczył mi powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#3135 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to nie dość że facet to jeszcze wampir?? ja chyba lepiej pójdę spać ![]() może te białka w diecie mają jakieś skutki uboczne o których Doktorek zapomniał napisać ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#3136 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam dodać,że tą stronę czytałam jako pierwszą i dlatego właśnie zapytałam lekrza co on o tym sądzi.
Ale w II wchodzą warzywa,także źle nie będzie.Dziecko wczoraj ważyłam i waga poszła w górę tak jak zazwyczaj póki co ![]() Poza tym grzeszki się zdarzały w I fazie,więc pewnie dlatego tak mało mi spadło.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-25 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3137 |
Raczkowanie
|
Ty wiesz co Megi zaczelam czuc w nosie zapach krwi, moze cos jest na rzeczy. Bez kitu to by tlumaczylo moja niechec do nabialu warzyw i owocow
![]() ![]() ![]() Oplulam ekran ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Sokro tak to musze opisior na jakis krwawy zmienic... Szit jeszcze java nei idzie ![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" Edytowane przez vandros Czas edycji: 2010-04-25 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3138 |
Rozeznanie
|
Hej Laseczki, wpadlam sie przywitać
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3139 |
Rozeznanie
|
puk z rana
wczoraj po chrzcinach i wieczornym aqua na wadze nic nei przybyło -7,9 widziałam potem -7,4 kilkakrotnie bo ja zawsze kilka razy wchodzę na wagę a więc -7,9 to ja jeszcze nie miałam na chrzcinach rosół - nie jadłam schab duszony, ziemniaki, sałata - zjadłam tylko pół schabu i sałatę kilka plasterków wędliny, pół jajka tortu nie jadłam pół porcjii lodów i w sumie ze 4 kawałki ciasta do kawy osłodzonej cukrem niestety zwykłej wody nie było, nie miałam co pić ciężko na takich imprezach dobrze że smakołyków za dużo nie było gorzej będzie na komuni 9 maja, tam pewno poszaleją z menuuu
z Dukanem był0 88,6kg -10,4kg teraz 98,2.......... czyli znowu przegrałam Edytowane przez agamagda Czas edycji: 2010-04-26 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Rozeznanie
|
cześć dukanki
wczoraj nie zaglądałam,trochę ze wstydu bom mocno nagrzeszyłam ale już wiem że to fluidy kasi i sylwusi tak na mnie podziałały ![]() ![]() ![]() ![]() Ale gratuluję dla tych co zaliczyli ładne spadeczki ![]() elskede napisz nam tylko jednym słowem czy chodzi o faceta,czy o zdrowie czy jeszcze jakieś inne nieszczęście.Mam nadzieję że wszystko wkrótce się wyprostuje ![]() vandros a patrzyłaś na ząbki,może już coś wyrasta z przodu ![]() ![]() ![]() sensuel ja myślę podobnie jak megi co do karmienia i bycia na tej diecie.....i jestem pewna że w PL lekarz by Ci zabronił tej diety. Cieszę się że jesteś już na II fazie ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- agamagda ja bez imprezy wczoraj popłynęłam,więc i tak twarda z Ciebie sztuka ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-04-26 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3141 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz zjadlam kromke razowca z serkiem topionym i lece na uczelnie, bo chyba zapomnialam dodac ze przeszlam w weekend na faze 3, tylko narazie bede sie mega pilnowac i nie grzeszyc nawet na tyle na ile doktorek pozwala, czyli znow zero slodyczy, krolewske dopiero w weekend bo w koncu majowka, zrobie sobie proteinowy czwartek, i tyle ![]() co o tym mysliscie?
![]() |
#3142 |
Raczkowanie
|
czesc lasencje!!!!! U mnie dzis kolejny spadek 0,5 kg!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Na wadze 63 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Gall co do zebow to nei wiem bo kly mam sztuczne a one z reguly sie zmieniaja, wiec taki stuningowany ze mnie vampir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Elskede szepnij co u Ciebie, zawsze pocieszymy ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3143 |
Rozeznanie
|
galloway i vandros -Sloneczka w tym tygodniu sie wszystko wyjasni, chodzi o studia...
![]() ![]() wiecie co, boje sie, ze latem odechce mi sie miesa, zwykle przez wakacje jadalam moze dwie piersi na miesiac, teraz trzeba bedzie sie zmusic do szamania caly czas. Kurde nie wiem kiedy przejde na stabilizacje, jak mi w koncu ruszylo, to i zapal do diety wiekszy ![]() A jesli chodzi o Sensuel - jest dorosla, wie co robi ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Rozeznanie
|
![]() no i bida z tymi kg od 1 kwietnia ubyło tylko 0,3-0,8 kg przez ponad trzy tygodnie, buuuuuuuuu kiepskoo ![]() ![]() w centymatrach od początku spadło - talia, biodra po 4cm, udo 3cm tak właściwie od świąt stoję w miejscu
![]() |
#3145 |
Raczkowanie
|
Elskede 3maj sie dobrze bedzie. A jak nie teraz to pozniej. Powiem Ci ze ja swoja prace 2 rok juz pisze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do wagi... hm moze wytrzymasz, ale uwazaj na siebei ![]() ![]() ![]() Aga nei wiem co Ci powiedziec.. kurcze slabo troche jak tak waga stoi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3146 |
Wtajemniczenie
|
elskede....dzięki
![]() Najłatwiej jest oceniać przez pryzmat polskiej medycyny,że tak to określę.Jednka i ku mojemu zdziwieniu Dania znacznie różni się od Polski pod względem: medycznym,szkolnictwa,pra cy,socjalu i nawet jedzenia.Już na sobie odczułam,że to co w PL jest zabronione tutaj wolno....ale czumu tego nie wiem i nie mój gips. Przeszłam tutaj ciąże i byłam prowadzona TYLKO przez położną.Lekarza ginekologa nie uświadczyłam wcale ![]() Miałam wizyty u lekarza rodzinnego i u położnej + 2 scaningi. A po porodzie wyszłam.....już po UWAGA !!! po 5h.Wyszłabym po 3h,ale czekaliśmy aż dziecko siku zrobi ![]() I co wy na to???? Jak koleżankom opowiadałam to wierzyć nie chiały i pukały się wgłowę.Bo w PL to się wegetuje w szpitalu przzynajmniej 3 dni. 4 lata temu rodziłam w PL także doświadczyłam 4 tyg pobytu w szpitalu przed porodem.Tutaj by to nie przeszło. No ale to tyle w kwestii porównań ![]() Megi mnie nastraszyła to dzisiaj z rana byłam pierwsza u lekarza z małym. No i ze mną OK i z Dennisem też ![]() Poza tym,jakakolwiek dieta jest mi potrzebna pod kątem zdrowotnym.Jak nie t to inna.Bo po 1 ciąży miałam mega problemy z kręgosłupem,bo tak utyłam i to co mi się z nimm stało to rzeźnia na mxa.Więc aby nie przechodzić horroru bólowego znowu to musiałam coś z tym zrobić. Miłego dnia i do wieczorka ![]()
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
Nikt do mnei nei zadzwonil
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
Cześć! Nie rozpaczaj napewno znajdziesz pracę. Głowa do góry wszystkie będziemy czarować aby się udało.
Napewno byłaś za dobra na taką pracę i wybrali kogoś gorszego. Szukaj dalej ![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3149 |
Przyczajenie
|
cześć wszystkim!
ja właśnie dziś zaczęłam dietę, plan - 15 kg jakieś wskazówki dla początkujących?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3150 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za dobra byłaś i teraz będą tego żałować ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.