|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do swatchy to zaczęłam robić na twarzy bo zauważyłam, że na ręku strasznie ciemnieją pewnie kwestia skóry. Obadałam dziś Golden rose i mimo, ze konsystencja miła widać, że nawilżający całkiem to niestety dla mnie ciemny ![]() rousse to widziałam ale po wklepaniu potem tej nazwy (jak rozumiem for you) dalej nic nie znalazłam:/ Edytowane przez milk Czas edycji: 2011-02-24 o 16:42 |
|
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam dzisiaj tego Lumene w kompakcie, ale nie mieli testerów. Kolor wydawał się jasny, i taki raczej neutralny, ale bałam się ryzykować. Może w innych drogeriach są testery?
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam go dziś. Kolorystycznie bardzo podobny do Lumene matującego, ale bardziej żółty, na moje oko
Na pierwszym miejscu w skąłdzie talk, parafiny, gliceryny i tójglicerydów nie zawuażyłam. Jak to jest z tym talkiem? Destabilizuje filtry wszytskie, czy te oparte na parsolu, czy jak? talk zapycha?
|
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
talk może zapchać, ale wiadomo, to sprawa indywidualna. ponoć destabilizuje Parsol, ale stabilnych filtrów, jak Tinosorby czy Mexoryle, nie
naprawdę jaśniejszy? ale sprawdzałaś tylko "na oko", czy maziałaś się testerem? bo ja to bym chętnie się w coś takiego zaopatrzyła, ale wole nie ufać drogeryjnym światłom i nierzetelnym porównaniom Ja tylko przykładałam go do dłoni wysmarowanej najjaśniejszymi moimi podkładami i wyglądał niby podobnie, ale... Jestem nieufna
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
smarowałam na dłoni,a obok posmarowała matującym.
|
|
|
|
#3127 |
|
Are you talking to me?!
|
Ranka, byłam dzisiaj w ZT i porównałam dla Ciebie Clarinsa i MAC-a. I pierwsze wrażenia są takie, że Clarins nie ma odpowiednika 20 NC MAC-a. Najbliżej tego koloru jest 105 Nude. 103 i 104 mają już inną głębię koloru i zupełnie odmienną tonację... 105 też na początku wygląda zupełnie inaczej, ale na szczęście utlenił się i w sztucznym świetle wygląda podobnie (co nie znaczy że tak samo). MAC jest po prostu bardziej żółty, a Clarins wpada w dziwną brzoskwinię czy nawet pomarańcz.
Wrzucam swatche (przepraszam za kiepską jakość ale nic lepszego nie udało mi się zdziałać). Porownuję MAC-a 20 z Clarinsem 105, 107 i 109. Specjalnie wzięłam ciemniejsze kolorki by pokazać, że 105 nie będzie za jasny
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
to... jutro po szkole idę go kupić
![]() a co do Parsolu, to polecam ten artykuł: http://mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=966 obala ten mit, że Parsol nie jest stabilny Więc mogę używać filtr Evy
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też bardzo kusi ten podkład
|
|
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
na allegro ktos sprzedaje te musy tez w formie takich małych po 5ml jako firmy beauty.com, ale niestety tylko odcień naturalny, będę musiała do nich napisać bo to najlepszy podkład jaki miałam, idealnie dobrany
|
|
|
|
#3131 |
|
Are you talking to me?!
|
A jak się ma do nyx-a?
|
#3132 |
|
Kici kici miau miau
|
quench dzieki wielkie. postanowilam ze teraz jeszcze potestuje Bobbi Brown w roznych wariacjah
![]() a potem zobacze. Clarins jednak ma jakies dziwne te odcienie - mam teraz probaska 110 Wheat i jest ciemny, ale generalnie dzialanjie mi srednio odpowiada. wole MAC
|
|
|
|
#3133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak. Dziękuję Ci bardzo |
|
|
|
|
#3134 |
|
Przyczajenie
|
Testowałam ostatnio podkład Coastal Scents Undercover i niestety po pierwszych falach zachwytu
. Bardzo podkreśla suche skórki (taki sam efekt miałam po Inglocie LW 100) przynajmniej na mojej suchej skórze. Wyglądam jakbym wytarzała się w mące. Nakładam podkład silikonową gąbką. Mam do was pytanie. Czy jest jakaś szansa, że nakładanie podkładu (podkreślającego suche skórki) pędzlem do makijażu coś pomoże ? (w kwestii pędzli jestem zielona).
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po próbach HM 51 i in jest minimalnie jaśniejszy od Inglota LW200 i mniej żółty. Zaskoczyło mnie podobieństwo tych 2 podkładów szkoda że oba zostawiają takie skórki na skórze
.
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Killing me softly
|
Oglądałam dziś podkłady w musie Essence i... rozczarowanie. Co prawda, nie wierzyłam specjalnie, że najjaśniejszy będzie jasny, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Okazało się, że ma nienaturalny kolor, taki, hm, łososiowaty?
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to 1 nijak jasna nie jest, natomiast tak jak piszesz ma duzo wspolnego z lososiem (i nie chodzi mi o zapach...) edit: orientujecie sie moze czy w Sephorze jest Bourjois? A dokladnie podklady Bio Detox? W ogole mam teraz powazny dylemat Bio Detox 51 za niecale 40 zl (ryzyko,ze okaze sie niewypalem gratis) czy (sprawdzony) Ecru DW Estee Lauder za jakies 130 po znizce...heh...
Edytowane przez aniser Czas edycji: 2011-02-25 o 21:38 |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Z musów Essence numer 4 jest najjaśniejszy!
|
|
|
|
#3140 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Jakoś to dziwnie ponumerowali, w każdym razie ani "czwórka", ani "jedynka" nie spełniły moich oczekiwań. A mój podkład się nieubłaganie kończy i czas nagli ![]() Zastanawiam się nad Porcelain Gosha, ale na allegro jest coś drogi ![]() Aha, w Sephorze raczej nie ma Bourjois, ale to zależy chyba od punktu. W K-cach np. w jednej nie ma, a w drugiej- w Silesii, mam wrażenie, że widziałam. Od czego to zależy, nie wiem.
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2011-02-25 o 21:57 |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszenie jest takie, że będzie kilka nowości podkładowych z Catrice (podobno mają być jasne) i Essence, z musów E. ma być 6 kolorów czyli dojdą dwa nowe, być może jeszcze jaśniejsze Dodatkowo nie mogę się doczekać tego Maybelline FIT ME, najjaśniejsze odcienie na stronie wydają się obiecujące... |
|
|
|
|
#3142 |
|
Konto usunięte
|
a do mnie ten mus się dopasowuje (chyba, że za dużo nałożę, ale to inna sprawa) , chociaż na ręku w domu też zachwycona nie byłam... i tak jak mówią dziewczyny-najjaśniejsza jest 4, bo go dopiero potem 'doprodukowali'
a póki co robię sobie 'bana' na kupowanie podkładów, bo mieć podkłady na każdy dzień tyg inny, to już przesada
Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-02-25 o 22:14 |
|
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zadam głupie pytanie, ale niezmiernie mnie to ciekawi. Gdzie można kupić kosmetyki Catrice? ciekawią mnie, a nigdzie ich nie widziałam...
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Catrice są w niektórych Naturach, niestety słaba dystrybucja jest w Polsce a szkoda bo to fajne kosmetyki na wątku Catrice jest lista szaf w Polsce (w pierwszym poście) ale chyba niepełna
|
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do glowy mi nie przyszlo,ze 4 to taki numerek- niespodzianka i nawet na niego nie zerknelam...Dzieki za info o Sephorze tez cos mi switalo,ze w jednej widzialam kosmetyki Bourjois i w takim razie to nie musialo byc zludzenie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3146 |
|
Are you talking to me?!
|
Tak, Catrice jest w niektórych Naturach. Zwykle w tych większych. Ale i tak wiele limitowanek, które wychodzą w Niemczech nie trafia do naszych sklepów
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-02-25 o 22:21 |
|
|
|
#3147 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle w Polsce nie dość, że okrojone odcienie, firmy to jeszcze czasami w ogóle inna linia produkcyjna
może z pół roku temu dopiero się dowiedziałam, że nivea też ma kolorówkę (bo oczywiście tutaj jej nie ma ) oO
|
|
|
|
#3148 |
|
Are you talking to me?!
|
Widziałam tusz do rzęs marki nivea dołączony do kremu nivea (DNA coś tam). Szkoda mi jednak było kasy bo krem kosztował prawie 40 zł
![]() W swoim czasie na allegro było sporo podkładów nivea. Szykowałam się do kupna, ale dziewczyny na forach pisały, że najjaśniejszy odcień nie nadaje się do jasnej karnacji a do średniej.
|
#3149 |
|
Konto usunięte
|
ja nie widziałam nic takiego, ale ogólnie to był tylko przykład
pewnie nawet nie jestem świadoma ogromu kosmetyków, które do nas nie dochodzą... bo co tam Polska..
|
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja widziałam ogormne szafy Nivea z kolorówką za granicą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

bo jak tak, to tam też dostałam próbkę jakiegoś podkladu w musie, ale on nie miał firmy, taki jakiś bez nazwy 

.

Pocieszenie jest takie, że będzie kilka nowości podkładowych z Catrice (podobno mają być jasne) i Essence, z musów E. ma być 6 kolorów czyli dojdą dwa nowe, być może jeszcze jaśniejsze