|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
jak pojade na uczelnie to sobie mężuś poradzi i bez podgrzewacza - mleko można wstawić na 2 -3 minuty do kąpieli wodnej i bedzie git po drugim trzecim 'grzaniu mlesia' się chłopak nauczy ile minut trzeba zeby Dzidzi było super. Ale to oczywiście moje zdanie, każdy robi jak mu wygodnie ![]() nic mi się dziś nie chce , chyba się ulokuje pod kocykiem z książką i tylko troche ogarne w mieszkaniu. Ależ leń
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-10 o 08:55 |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Lecę umyć głowę i pranie zrobić
Mam dzisiaj urlop, więc ponadrabiam domowe zaległości
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ! Znowu poniedziałek, mam nadzieje, ze tydzień szybko zleci mi samej w domu. Dostałam kombinezony dla dzidzi, mam dwa cienkie polarkowe na rozmiar 74 i zimowy na 12 miesięcy, ale nie szkodzi, dzidzi będzie troszkę luźniej, chyba, że trafi mi sie jeszcze jakiś mniejszy
![]() miłego dnia
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja właśnie po śniadanku. Zjadłam dwie bułki, bo tak mi zasmakowały z wczorajszym twarogiem no i byłam w biedronce. Kupiłam proszek Lovella (1,8kg) + płyn do płukania(750ml) za 16,99. Nie wiem czy zrobiłam interes życia, ile ten proszek normalnie kosztuje??? jak warto to pójdę i dokupię jeszcze jeden, bo kupiłam do kolorów, a były też do białych ![]() Cytat:
Cytat:
Coraz częściej zaczynam się martwić czy wszystko w porządku ze mną i małym ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Chyba warto kupić tę Lovellę w Biedronce, bo znalazłam w gazetce Tesco w 'promocji' za 18,99 sam proszek 1,8kg
|
||
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba wyślę tż po ten proszek co prawda wcześniej kupiłam dzidziusia ale od przybytku głowa nie boli ![]() kurcze też muszę poszukać jakiejś kurtki miałam nadzieję przesunąć guziki w starej ale w ciągu tygodnia tak mi urósł brzusio że się prawie w nic nie mieszcze ;/ dziś zaczynamy 23 tc
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-10-10 o 09:36 |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Mąż mi pojechał na wycieczkę z uczniami... pobudka o 4:15... ![]() a teraz przed 9 był pan od liczników prądu - mamy do zapłacenia za 2 miesiące tylko 14 zł ![]() mamy szczęście, bo pewnie zużywamy tego prądu dość sporo ![]() Za to gaz teraz musimy płacić 400 zł/2 m-ce ![]() dobra, biorę się za nadrabianie
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się ze dobra promocja chyba też specjalnie pojadę. Dzieciątko u mnie też wierzga i skacze tez mam mały brzuch a waga Maleństwa w 20tc4 - 318g, więc chyba też nie aż tak dużo????Na pewno wszystko jest w porządku, może Olek ( mam nadzieje ze nie pomyliłam imion ) jest z tych grzeczniutkich i spokojnych dzieci które dużo spią! Ma spokojny charakter i tyle
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-10 o 09:36 |
|
|
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
inutil
"Kurde, tu chudzinka jesteś, niespodzianka malutka a czujesz ją tak dokładnie, mój jest wielkolud a ja nie czuję go jakoś bardzo Coraz częściej zaczynam się martwić czy wszystko w porządku ze mną i małym Nie martw się- WSZYSTKO JEST DOBRZE> nie wolno się niepotrzebnie martwić bo dziecko też odczuwa ten lęk. Ja też czasem tak myślę, że może dzidzia jest za mała... bo ja 20tydzień i 4 dni a rano to brzucha nie mam prawie wcale. Potem popołudniu jak już jestem najedzona to do wieczora coś już fajnie widać. Tzn. ja widzę różnice jak z przed ciąży i rano ,ale jak ktoś nie wie... to nie powie ,że w ciąży jestem. Cieszę się tylko bo od wtorku czuje delikatne ruchy- ale moja dzidzia jest nisko w brzuchu i często bardziej po lewej stronie, a Wy gdzie czujcie? ja jak przykładam rękę - np. gdy coś oglądam albo czytam..to wtedy czasem zdarzy się ,że poczuje w rękę dokładnie . Zjadłam teraz śniadanko w łóżku i jakoś nie chce mi się z niego ruszać tak tu cieplutko. Nie mam dzisiaj planów na dzień jeszcze. Na uczelni dzisiaj mam wyjątkowo wolne wiec powinnam wykorzystywać ten czas dobrze... a ja leniuchuje. Hania - obrączka się znajdzie wczoraj mama mi opowiadała ,że tacy znajomi - facet zgubił po ślubie jak był na polu i po 25 latach wyorał i teraz znowu ma....super.Wasza też się znajdzie. św.Antoni może pomóc poproś go. miłego dnia dziewczyny, |
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się ogólnie lubię powymądrzać na forach, w końcu od tego one są, żeby się opiniami wymieniać i korygować swoje. Grunt, żeby się nie obrażać, bo ktoś inaczej myśli czy ma inne podejście do jakiegoś tematu. Cytat:
, więc niech tam sobie dzieciak jeszcze w brzuchu spokojnie siedzi. A co do prania, to mam zamiar zrobić je pod koniec zbiorów, na razie mam jakieś 5 ciuszków I kupię też te specjalne chusteczki, które wrzuca się do pralki, żeby pranie nie zafarbowało.
|
||
|
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sąsiad nam wczoraj "doniósł", że może u nas nie być prądu od godz. 8, to się zmobilizowałam A że prąd jest, to też pranie robię, bo w weekend nas nie było. Już jedno się suszy na dworze ![]() A tak w ogóle to fajny kupiłaś ten płaszczyk Muszę się przejść na bazarek, bo może u nas też takie fajne są Miałam upatrzony płaszczyk na allegro, ale już go nie ma... Nie kupiłam go wcześniej, bo liczyłam na to, że może przeszyję guziki w starym. A tutaj okazuje się, że nawet jak przeszyję te guziki, to i tak będzie na styk ![]() Agacia_cz gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Umówiłam się z siostrą, że za 2 tyg. jak jej mąż pójdzie do pracy w sobotę, to urządzimy sobie babskie spotkanie i wyciągniemy rzeczy po jej córce i będę sobie mogła wziąć, co mi się spodoba ![]() Dodatkowo rozmawiała z koleżanką i pod koniec października mój Mąż ma do niej podjechać po np. laktator Fajnie, że coś w końcu będziemy mieli ![]() Vixen też łykam witaminy co drugi dzień. Wyniki mam bardzo dobre, więc chyba jest ok ![]() Co do podgrzewania jedzenia w mikrofali, to ja jestem na nie. Używam jej tylko w wyjątkowych okolicznościach. Już zapowiedziałam Mężowi, że ma nie podgrzewać dziecku jedzenia w mikrofalówce. Jakoś mam wrażenie, że jedzenie traci dobre wartości po takim podgrzaniu a Agatka mnie tylko w tym utwierdziła Pomijam fakt, że mi smakuje inaczej
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-10-10 o 09:50 |
|
|
|
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ale ja dzisiaj mam 27t3d i myślałam, że już w tym czasie to mały będzie szalony.
A może rzeczywiście jest spokojnym dzieckiem i nie chce mamy bić ![]() Za tydzień idę do lekarza to się zapytam... są dni, że czuję go często i dość mocno, a są takie, że ledwo, ledwo Cytat:
za wszystkie rozpoczęte tygodnie Cytat:
mam nadziej, że jeszcze będzie
|
||
|
|
|
#3132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę się zastanowić nad mebelkami dla dzidzi i przemeblowaniem pokoju ![]() Cytat:
), więc nie planowałam takiego zakupu
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 10:14 |
||||
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
hej hej lasunie
melduję się, ze wróciłam z wypadu pogoda nawet nam dopisała, dość wietrznie było, no ale jak nad morzem nie wieje, to aż dziwne he he a padac zaczęło dopiero jak wyjeżdżaliśmy ![]() także fajnie było, odpoczęłam, naładowałam akumulatory, a Iga miała mega rodoche bo oprócz piachu na plazy było mnóstwo kamyszków, muszelek i pojawiły się meduzy.... ![]() Maja kręci się niemiłosiernie i kopie aż mnie czasem boli....a jutro idę ją podejrzeć do gina ![]() nie nadarabiaam Was, bo nie jestem w stanie |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil, sprawdziłam na stronie producenta- u nich jest podana cena rekomendowana 21,99 za 1,8 kg proszku
Więc chyba się opłaca w tej Biedronce
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 10:21 |
|
|
|
#3135 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w jakich sklepach?Ja w weekend tylko widziałam na mega Smyku 75% - byliśmy tam ale dla chłopców bylo mało i rozm. jakich potrzebuję prawie nie było nie miałam z czego wybrać. Dla dziewczynek bardzo dużo, co za dyskryminacja Polowałam na piękny kombinezon, odwiedziłam już dwa smyki ale nie ma rozmiaru. Kosztuje 89,99zł więc chyba ok. Myślałam, że znajdę go w tym Mega storze na przecenie, owszem jakieś były ale nie takie jak chcę - po 45zł więc cena spoko, jakby ktoś był zainteresowany, tylko nie wiem czy były rozmiary ![]() No i w H&M na niektórych ciuchach były przywieszki - np. znalazłam super elegancką bluzkę ciążową tzw. żorżetową czy jak się mówi, za 30zł, z krótkim rękawem, kremową - była też różowa dla zainteresowanych. Kupiłam ją na swoją sesję ciążową (idziemy 31.10 Cieszę się, że tak tanio coś znalazłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Całość teraz robicie? Łazienki już za wami czy nie musieliście ich robić? Fajnie że możecie mieszkać w domu, zawsze to jest kawałek działki wokół, brak sąsiadów nad wami tego mi najbardziej brakuje w mieszkaniu w bloku, choć tu gdzie mieszkamy nie mogę narzekać bo wokół jest b. zielono, jest park itp. ale nasi sąsiedzi mają wkur%%$#@ córeczkę kilkuletnią, która bez przerwy lata jak opętana po swoim pokoju, który jest centralnie nad naszym salonem okropnie tupiąc - kiedyś kozłowała piłkę czy coś takiego, normalnie nerwa mam na nią i kiedyś im zwrócę uwagę. No sorry, wczoraj bez przerwy świrowała tak na podłodze od 16 do 20 tupiąc, biegając - a ja chcę miec spokoju trochę, chyba można przejść się a nie lecieć jak szalona po podłodze wrrrr Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo aż tak mnie do tego prania, a zwłaszcza prasowania nie ciagnie, muszę się relaksować przed wysiłkiem opieki nad noworodkiem Schować też nie mam gdzie, za jakieś dwa miesiace pewnie pojedziemy do Ikei po te białe meble do pokoju dla dzieci, które już sobie upatrzyłam. Nie lubię pospiechu, wolę wszystko na spokojnie robić.
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Kochane Mamusie
W końcu Was nadrobiłam..uffff....po weekendzie nazbierało się tego trochę ![]() Udało nam się wynająć mieszkanie cieszę się bardzo bo obawiałam się, że zostaniemy na bruku Musimy pomalować pokoje tylko bo kolory są masakryczne, zresztą ja wogóle nie lubię kolorowych ścian.Tż wysyła mnie na "wczasy" do siostry i ma to ogarnąć ![]() Teraz tradycyjnie siedzę i się byczę Pogoda masakryczna, ale zaczeli właśnie grzać W końcu! Juupii!!Miłeg dnia kochane
|
#3138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za tygodnieco do kurtki, to ja co tydzień przymierzałam dwie i w jednej co miała spory luz, wczoraj aż się guziki rozłaziły ![]() Ale u rodziców wyszperałam taką jesienną na polarze (noszona nawet ciepłą zimą), co ją średnio lubiłam bo wolę rzeczy bliżej ciała
|
|
#3139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() a ja od rana latalam pomimo, iz powinnam lezec. moja corka w tyg. przebywala u swojego taty, poniewaz mysmy rok temu sie przeprowadzily a szkoly jej nie zmienialam. dopoki moglam ja wozic wozilam, ale jak poszlam do szpitala, a moj TZ pracowal to jej ojciec zaproponowal ze w tyg moze byc u niego, ale sluchajcie tak zawalila szkole ze nie rozumie nic z matematyki z przerobionego przez te 3 tygodnie materialu. Ona robila lekcje, on niby jej sprawdzal, ja wzielam zeszyt, a tam polowa zle, wiec niestety mimo iz jest juz w 6 klasie zmienilam jej szkole, od poniedzialku idzie do nowej. szkoda mi jej strasznie, wspieram ją i pocieszam, wynajdujac to rozne plusy tej sytuacji, ale zdaje sobie sprawe jak sie czuje. z drugiej strony nie moge jako matka pozwolic na to by zawalila rok, bo tatus ma wazniejsze sprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/butelka-150-ml-dis...850143427.html http://allegro.pl/nuk-disney-butelka...814703652.html Cytat:
|
||||
|
|
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie!
No i dziś znowu poniedziałek i znowu praca. Weekend tak szybko mija. My dziś zaczynamy 20 tg ![]() Widziałam fajny płaszczyk w orsay'u nawet przymierzałam i nawet mi się podobał. Myślę czy go nie kupić, cały czas chodzę w jednej bluzie , bo tylko ona się zasuwa w brzuszku JESZCZE ale już chyba nie długo. A zimno jak nic na dworze. Nie wiem co to będzie jak śnieg spadnie. Mój synuś miał w sobotę spać u dziadka, wychodzimy i na schodach się poślizgnął, za szybko schodził bo tak się cieszył, że będzie u dziadka spał. Najgorsze jest to ,że buzią zjechał przez dwa schodki. Oko go bolało, powieka górna i dolna troszkę obtarta i nosek. Oczko na drugi dzień spuchło. No i nie mogłam się zgodzić na spanie u dziadka bo musiałam dziecko obserwować, a tak to nie mogłabym spać w nocy , bo bym się martwiła. Na szczęście nic mu się nie stało. Tylko się na mnie pogniewał, że go do dziadka nie zawiozłam. Ale za to niedziela rano 7,30 puka mnie w ramie i mam go do dziadka zwieść. Cóż trzeba było wstać i zawiść. Dziadka kocha ponad wszystko. Miłego dnia życzę. Trzymajcie się cieplutko.
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
|
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia koniecznie wklej fotki z swoich zakupów!
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamunie
![]() ja troszke ogarnelam w domku i myslalam ze dzis poleniuchuje... a przypomnialo mi sie ze na 13 mam do lekarza;/ wiec zaraz szybciutko sie myc i lece choc bylam w srode u innego i dzis mi sie nie chce no ale zwolnienie sie konczy trza isc;pco do proszku to mi wlasnie dzis biedronke na tydzienn zamkneli ![]() ale zwolalam cala rodzine i kazdy ma po pravcy pojsc do biedronki ktora ma najblizej i sprawdziuc
|
#3144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziecka niestety, choćbyś chciała - nie przywiążesz do jednego miejsca - musi się wyskakać. Ja też mam na górze sąsiadów z dzieckiem - codziennie ano pobudka bo się tłucze, szura czymś, biega No ale co mam zrobić? Nie chcę zaczynać, bo potem moje dziecko zapłacze i ktoś będzie mi wyrzuty robił Cytat:
Cytat:
W ostatniej klasie zmiana szkoły to nie lada przeżycie ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja mam Biedronkę naprzeciwko przychodni, do której dzisiaj idę, to po drodzę mogę wstąpić
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 11:03 |
|||||
|
|
|
#3145 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do dziś jestem wdzięczna mamie za tą decyzję![]() Cytat:
|
|
#3146 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja coraz bardziejjestem przekonana do dziewczynki, byleby mi zdrowiutka rosla i silna Tak sobie pomyslalam, ze fajie byloby miec mikro-Pearl w domu Bedzie latwiej utworzyc koalicje przeciwko tztowi, jakby co. Chodzi mi tu np. o namawianie na zakupy ciuchowe. Dwoch bab to nie przegada ![]() Co prawda wkurza mnie ten roz, ale za to jak fajnie bedzie gadac o chlopakach i milostkach Z chlopa to raczej za duzo nie wyciagniesz, a dziewczynce to jeszcze doradze, jak testowac tych chlopakow-bydlakow ![]() Cytat:
Dla mnie to dalej smarkacz w porownaniu do bylych. No ale wszyscy moi kumple powtarzaja,ze w koncu wzielam sobie jakiegos mlodego, a nie samych dziadow ![]() Co do czasow, to rzeczywiscie jak sobie popatrze na ta mlodziesz,to mnie troche strach oblatuje. Nie wiem,czego sie bardziej boje - tego ze w gimnazjum bedzie moje dziecko krylo sie po parkach i pilo winiacze i papierochy, czy w pelnym makijazu i minispodniczkach paradowalo po dyskotekach,kiedy ja bede przeswiadczona,ze spi u kolezanki No, ale pocieszam sie,ze moi rodzice tez tak mysleli, a jednak na jakiegos tam ludzia wyroslam.Cytat:
![]() ja juz od roku mu powtarzam,ze jest pod trzydziestke i niech lepiej sie zaopatrzy w szampon przeciw wypadaniu wlosow ![]() Czasami przylapuje go na wyrywaniu pojedynczych siwych wloskow i jakos mnie to rozczula ![]() Cytat:
ale to nie takie zawody na tych zawodach maja dlugi pas startowy i zaznaczone biala krecha, w ktorym miejscu dokladnie maja wyladowac wcale nie taka prosta sprawa Cytat:
Cytat:
na poczatku bylam mega zdziwiona i nawet przestraszona , bo to takie dziwne uczucie...normalnie czulam,jakby ktos mnie paluszkami w sam boczek laskotal !!! Cytat:
w takim razie ponownie zazdroszcze ![]() no i czekam na zdjecie tzta w plaszczyku Cytat:
nawet moj tz jak zobaczyl, ze raz od niechcenia podgrzalam sobie mleko na kakao w mikrofali, to wstal, wylal to mleko i podgrzal mi nowe w rondelku, mikrofale pozbawiaja zywnosc wszelkich wartosci Cytat:
) maja swoje charaktery i temperamenty i byc moze jestes szczesliwa posiadaczka spokojnego, grzecznego chlopczyka i chociaz teraz sie martwisz,to po urodzeniu my bedziemy gubic nogi w probach nadazenia za swoimi, a Ty bedziesz siedziec, popijac kawke i czytac gazetke![]() Slyszalam tez, ze dziewczynki sa bardziej aktywne w brzuchach niz chlopcy i to mnie jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, ze mam pimpuche w brzuchu Agatku, Zajaczek tez ruchliwy,co? ![]() Dziewczyny, musze sie zajac swoja obrona - nauka i poprawa pracy magisterskiej, wiec od dzisiaj zakladam,ze nie zagladam tu czesciej niz 2...no 3 razy dziennie. Jak mnie ktoras zobaczy czesciej, to prosze na wielkich kopac wyrzucic do nauki !!! Milego dnia i buziaki w brzunia
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju, osiol ze mnie, nawet sie nie przywitalam,a juz sie zdazylam pozegnac
![]() Dzien dobry, Mamunie! i milego dnia, Mamunie
|
#3148 |
|
Raczkowanie
|
No strachu się najadłam i to dużo. To oko najważniejsze. Narzekał, że go boli. Wróciliśmy z klatki i lodem mu przykładałam. Od tego płaczu i bólu to usnął w 5 min. To już była w sumie prawie 21.00 to poszedł spać na noc. Spałam z nim i co trochę się budziłam czy oddycha, czy nie wymiotuje przypadkiem , czy bardzo mu oko puchnie. On taki prędki właśnie jest. Nie patrzy pod nogi i nie czeka na mamę,żeby dać rękę. Dziś poszedł do przedszkola ciekawe co sobie te babeczki tam pomyślą. Dziecka nie było tydzień w przedszkolu (chory był) i wraca z fioletowym nosem. :/
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() ja juz byłam 2 godzinki w pracy a reszte dnia mam wolne pije kawke i zjadłam serek biały z pomidorami i cebulka hihiWczoraj to chyba sie przeciwiczłam bo tak mnie tragicznie plecy w nocy bolaly ze musialam wzias połowke paracetamolu ![]() Wogóle moja Livka wczoraj to dawala taki popis ze szok szkoda ze nie nagrałam bo brzuch to mi skakał na prawo i lewo ![]() a mezulek jaki zadowolony bo w koncu mogl sie nacieszyc kopniakami do woli ![]() Cytat:
![]() ja mam podgrzewacz z aventa i wyglada na troche mniejszy niz ten ![]() Cytat:
![]() i jaaaaaaaaaaaa teżżż ))))))))))![]() kl aski:
|
|
|
#3150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co oprócz mleka można podawać maluszkowi od urodzenia (jeśli się karmie mlekiem z proszku) ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Mleko z proszku- proszę bardzo można do bólu w mikrofali robić, ale nie mleko matczyne- moim zdaniem of kors
podgrzewacz do ustalonej temp nagrzewa się aż 2 minuty, 2-3 min potrzebuje takie mleko aby się nagrzało do właściwej temp(podgrzewałam chrześniaczce jak była mała) i nie było pisku ani nic. Cierpliwości nauczyć, lub zająć dziecko czymś, lub tatuś niech interweniuje
dziś mi wyszło 75 D

my z Pearl marzymy o chłopczyku 
oby zdrowe, zależy mi na tym, aby dzieciak w końcu powiększył sobie obwód brzuszka
chciałam do niego dziś wpaść z miarką jak se mierzyłam cycuchy ale nie dałam rady wejść
teraz wpieprzam dużo, dlatego tak tyje
ale zależy mi aby w końcu dzieciaczek nadrobił zaległości i w końcu był 'ok' bo zawsze jest nie tak coś 

nie miałam z czego wybrać. Dla dziewczynek bardzo dużo, co za dyskryminacja
Gabrysia - 09.02.2012
Juz pol roku po ślubie
??? 

po trupach do celu