IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-11, 13:44   #3121
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Jestem za turkusem bo ożywi pokoik. A białe mebelki już mi wychodzą gardłem bo prawie każdy ma ;( a to ma być męski pokoikmam podobna kolorystykę do twojej,tylko ze meble sonoma + turkus. Myślę nad dodatkami
Ja właśnie też teraz dodatków szukam. Chciałam gładkie zasłony i chyba wezmę gładki dywan. Jeszcze jakieś półeczki na ścianę muszę wykombinować.

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ale się pozmieniało w tym pokoiku Masz tam wszystko, co potrzebne! Ja też jestem za dodaniem turkusu, żeby trochę ożywić i pociagnąć temat kolorystycznie od tych literek. Np ten dywan z IKEA turkusowy Himmelsk [COLOR="Silver"
Muszę poszukać czegoś. Z dekoracjami nie mam takiego parcia. Mąż sugerował jeszcze naklejki na ścianę, ale sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Hej
MamaNiny - fajny pokój i powiem Ci ze u ciebie ładnie wygląda ten drewniany kolor mebli ja bym poszła w jakiś miętowy dywan skąd leżaczek?

Flowerbombka - trzymam kciuki mocno. Dobrze ze jesteś pod obserwacja

Ja poszłam spać o 1.20 i juz nie śpię.

Deksterowa - też cierpię na biodra. Teraz śpię na kołdrze pod kocem i trochę lepiej chyba miękko bardziej.
Kolor to mocca. Leżaczek Fisher Price. Dostałam od sąsiadki. Mnie też bolą biodra, chociaż często zmieniam pozycję.

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Mamaniny mi sie podoba ten kolorek. Mieta bedzie pasowac i jakas lampeczka na malma zeby troche rozswietlic ten kat
Szukam lampki fajnej. Może na ananasa lubchmurkę się zdecyduję.
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Olutka kciuki!

Flower mam nadzieje, ze sie wyciszy i odpoczniesz

MamaNiny sliczny pokoik... Mikolaj od poczatku bedzie spal w osobnym pokoju?

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dzieqczyna zaczyna sie robic powaznie

Zobaczymy jak to będzie. W sypialni będzie jeszcze kołyska na wszelki wypadek.
Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Dzień dobry usunąłam wczoraj po pierwszej połowie meczu. Ja też nam przykazane by się wyrobić z porodem między meczami A już na pewno nie w finał
Ananka dobrze że obędzie się bez szpitala, córcia rzeczywiście malutka ale może Jeszce nabierze masy.
Mezzalunia to Cię wystraszyła maleńka ale dobrze że wszystko jest ok i dobrze skontrolowane.
MamaNiny pokój Mikiego super też bym pewnie poszła w kolorowy dywan ale z drugiej strony nie wiem czy nie będzie się z fotelem gryźć. A huśtawka jest boska bo to huśtawka nie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

To taki leżaczek chyba, wibruje, ale nie huśta.
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Nic szczególnego. Koty zerwały mi folie z okna w łazience i teraz każdy widzi kiedy sikam i się kapie, boli mnie szczęka od zęba i jeść nie mogę, kręgosłup to już nie wspomne... jest mi po prostu źle. Czekam aż stanie się coś, co mi poprawi humor ale marne szanse...
Oby było łatwiej i lepiej :-*

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Super pokój
zorganizowalas, faktycznie coś jadnego by się przydało jeszcze. Turkus pewnie będzie fajnie wyglądał, ale nie wiem czemu mi ciągnie oko do cytrynowego

hehe po prostu tak to ujęłas że nie dało się zapomnieć: my już zapomnieliśmy jak to jest chodzić w gaciach bo z lokatorami się nie da :/ ale za to uwielbiam chodzić w domu bez stanika

Kurcze obyscie jeszcze wytrzymaly troszkę ***

Aglo ty już drugi raz masz taki napad z tego co piszesz! Nie wyrywać mi się tu przed szereg

Laski jak szybko może zacząć odchodzic czop?? Znowu wczoraj na wkladce znalazłam trochę galarety.... Wizyta za dwa tygodnie Dopiero, ja nie jestem pewna czy to to, ale jest podobne do zadnego sluzu

Munia ty to trafiasz na dziwnych lekarzy, ale dobrze ze wykluczył cukrzyce a dnia mi nie brakuje, to ty za dużo robisz

Kamila nie daj się bolowi i nie zostawiaj nas

Ja jeszcze w łóżku, witam się sobotnio, czekam aż mi się zechce iść robić śniadanie... Głód jest ale jeszcze nie wygrał z lenistwem... Co robić... Wczoraj przez was musiałam zamówić kebaba.. zle kobiety
Czop 2 tygodnie wcześniej może wyjść.. Nie stresuj się.
Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Kattoo ja mam! Od kilku dni. Dlatego między innymi nie pojechałam w wczoraj z mężem na ta imprezę. 4 razy mnie czyscilo , masakra. Najpierw ból brzucha, taki ostry, już myślałam że mi wody odejdą albo jakis za☠☠☠isty skurcz a potem migiem do WC. Ciekawe jak będzie dziś .

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Zaktualizowal mi się wizaz .ale dziwny 😕

Cytat:
Gdzie Ty to wszystko kobietko zmiescilas?
Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
W mall.pl 160 szt białych jest za 89 zł więc mają lepszą cenę. Pomyślę, czy nie domówić. Muszę sprawdzić ile już mam pieluch.

Doświadczone mamusie -rozmiaru 2 długo się używa??
Cena dobra tez chyba kliknę.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3

Edytowane przez mamaNiny
Czas edycji: 2016-06-11 o 13:49 Powód: +
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 13:45   #3122
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Wesola_Ania- na jaki kolor? Mój malował pokój Małej na biało podkładem tego dnia jak zrobiłam test ciążowy, niesamowity przypadek . Naszyjnik odbiera w poniedziałek i mi go na pewno nie pokaże a dostanę dopiero na rocznicę pewnie, więc się naczekam. O taki
Pokój będzie miętowo-biało-szary, jak już skończymy malować i ustawimy komodę i lampę, wrzucę zdjęcie

Śliczny naszyjnik, ale ja podobnie do Kamili wolę srebro lub białe złoto
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 14:18   #3123
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kattoo ja to mam dwa stany: albo ( sory ale dyplomatka nie jestem ) twarda kupka, że można nią zabić albo właśnie takie luźne coś. Ni to biegunka ni to nie wiadomo co...
I to przy braniu żelaza.
To ja to samo. Z zelazem
Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Kattoo ja mam! Od kilku dni. Dlatego między innymi nie pojechałam w wczoraj z mężem na ta imprezę. 4 razy mnie czyscilo , masakra. Najpierw ból brzucha, taki ostry, już myślałam że mi wody odejdą albo jakis za☠☠☠isty skurcz a potem migiem do WC. Ciekawe jak będzie dziś .

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Zaktualizowal mi się wizaz .ale dziwny 😕

Mnie wlasnie bez bolu brzucha po prostu czuje parcie i ide.
Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Ja też odkąd biorę żelazo, mam różne kupki, na zmianę konsystencja

Kattoo, a pijesz dużo wody w ciągu dnia? żebyś się nie odwodniła.
Pije jak smoj bo mnie ciagle suszy takze spoko
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 14:19   #3124
kamila_509
Zakorzenienie

Ja planuje nazbierac z lasu pokrzywy i pić z niej sok. Podobno lepsze efekty niż tabletki z zelazem
Stary 2016-06-11, 14:20   #3125
kattoo
Zakorzenienie

Ananka ladny naszyjnik

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Ja planuje nazbierac z lasu pokrzywy i pić z niej sok. Podobno lepsze efekty niż tabletki z zelazem
U mnie zelazo daje efekty na szczescie
Stary 2016-06-11, 14:23   #3126
kamila_509
Zakorzenienie

U mnie szału nie ma :/
Stary 2016-06-11, 14:31   #3127
Ananka
Zadomowienie

Cytat:
Dzwoniła do mnie koleżanka, 34 tc, była dzisiaj na usg i wyszedł jej poziom wód 8-9. Ma przyjechać jeszcze w poniedziałek na powtórkę, ze spakowanymi torbami do szpitala, upoważnieniem do porodu itp i jest załamana. Poziom wód na tym poziomie kwalifikuje ją już do szpitala? Mi się wydawało, że to jeszcze ok, tym bardziej, że u mnie np zwiększył się z 10 na 14 ot tak.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 14:36   #3128
kamila_509
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia :/wydaje mi się, że taka dolna granica to chyba 7. Mi nikt nie mówi ile mam wód :/
Stary 2016-06-11, 14:41   #3129
Arida_
Zadomowienie

Ja w 34 tug miałam 6 i dostałam tylko l4 żeby leżeć w domu. Dziwne ze do szpitala ja wysłali. Chyba ze wody jej się sacza?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Niech dużo pije, ma to jakiś wpływ ale nieznaczny i dużo odpoczywa,tzn tylko leżeć. Chcoiaz przez weekend to jej się nie podniesienie za bardzo. Ja po 2 tyg miałam afi 11

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

I w ogóle bardzo dziwne ze z upowaznieniem do porodu w 34 tyg? Powinni jej dolac w szpitalu po prostu a nie kazać rodzic :/ mam nadzieje ze trafi na ogarnie tego lekarza
Stary 2016-06-11, 14:43   #3130
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
A pijesz je na czczo z wit C 20 min przed sniadaniem?

Z AFI nie pomoge bo moj gin mowi ze mam w normie ale nie mowi ile
Stary 2016-06-11, 14:44   #3131
Arida_
Zadomowienie

Kamila, w Pl dolna granica to 5,poniżej tego stwierdzają malowodzie i wtedy do szpitala szukać przyczyny. (Cukrzyca,saczenie,wady gen)
Stary 2016-06-11, 14:45   #3132
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Le tam ja nie mam takich obiekcji. Kiedyś kobiety nic nie goliły i żyły. Ogarniam bożenę ale jak się zdarzy że nie to wcale nie jest mi wstyd za to przed lekarzem
Wychodzę z tego samego założenia ginekolodzy tyle Bożen oglądają ze watpię czy zwracają uwagę która jest ogolona i jak :p

Cytat:
Jezuuuu cukrowanie bozeny. Na sama mysl mnie boli. No way! Kiedys sobie plastrem z woskiem sama probowalam. Myslalam ze zejde

Dziewczyny wy tez macie rozwolnienie? Nie jest to typowa biegunka ale jednak... (sorry za szczerosc). Juz mam shizy ze to oczyszczanie przed porodem.

Od tygodnia, moze 2 tak mam
Ja w poniedziałek idę na wosk :p stwierdziłam ze się wydepiluje akurat 3 tygodnie przed terminem porodu, będę miała spokój. Ale mnie wosk praktycznie nie boli :p

Ja od kilku dni często latam do toalety, niby nie jest to rozwolnienie ale potrafię chodzic z 5 razy dziennie i tez mam schizy ze się zaczyna oczyszczanie organizmu.

Cytat:
Ja sobie leżę a tz sprzata łazienkę. .. tylko zastanawiam się czym skoro cała chemia jest w szafce kuchennej. Chyba sama woda obmywa.. mam już się wkur#$^@ czy jeszcze poczekać ?

Moj tez tak potrafi! Prosze go np i sprzątnięcie zlewu w łazience a ten wodą obmywa, a mnie szlag trafia ze muszę mu tłumaczyć ze od sprzątania sa odpowiednie środki... I coś mnie trafia jak sobie myśle ze matka nie mogła go sprzątać nauczyć :/

Nie wiem skad moje dziecko bierze energię, poszła spac wczoraj o 23 punkt 6 rano oczy jak 5zł. A ze my się położyliśmy o 1 w nocy to oboje padnięci. Maz zabrał mała na piknik do przedszkola to pospałam do 12 i do nich dojechałam i ona ciagle lata i biega, szaleje na dużej pompowanej zjeżdżalni... Chciałabym miec chociaż polowe energii która ona ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 14:47   #3133
Arida_
Zadomowienie

To fakt, małe dzieci mają niewyczerpane źródła energii i dziwnych pomysłów
Stary 2016-06-11, 14:52   #3134
kattoo
Zakorzenienie

Ja tez chcialabym poznac skad moj mlody ma tyle sily zeby przez caly dzien nawet nie usiasc na chwile. 😂

Alclerya a Ty ktory tc masz?
Stary 2016-06-11, 14:56   #3135
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi000 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czy taki urlop z ukochanym przed porodem pomoże przetrzymać te pierwsze nie łatwe miesiące. Też się zastanawiacie jak się Wam będzie układało?
Myślę o tym cały czas Do tej pory mieliśmy bardzo uporządkowane życie a tu nagle wszystko zmieni się o 180 stopni. Nie ma dnia bym nie zastanawiała się nad tym jak sobie poradzimy w zupełnie nowych okolicznościach. Ale jestem z natury optymistką, więc wiem że damy radę

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Mi tak głupio wczoraj na IP było, Bożena jak łąka niestrzyżona, maki i chabry i trawy falujące Nie wiedziałam, czy przpraszać za to nieogarnięcie czy palić głupa Na szczęście babeczka mnie badała, więc luz, ale głupio i tak było!

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja generalnie co wizytę przycinałam tylko włoski i goliłam okolice bikini. Lekarza nie powinno interesować długość włosów na łonie, tylko to, co w 'środku'.
Ale teraz musiałam zgolić wszystko, bo coraz bliżej TP i głupio się czułam, jak taka mała dziewczynka......
Chyba się wybiorę na cukrowanie Grażyny, tylko trochę się wstydzę rozkraczać przed obcą babeczką.... Lekarz to co innego
Cukrowanie, . Próbowałam raz w życiu na łydce i ból był tak okropny że same leciały mi łzy. Nigdy więcej

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Yousthyna- w hebe są teraz promocje 1+1 za grosz i na podpaski always np., wkładki higieniczne itp. , musisz na stronie spojrzeć. Zawsze będą lepsze i bardziej chłonne, niż bella. Mam zamiar sobie zrobić dzisiaj zapas, jak pomyślę, że to 6 tygodni
Byłam akurat przed chwilą w Hebe i rzeczywiście jest promocja na Alwaysy, ale tylko na wybrane rodzaje. Dokładnie te które są w gazetce- czyli pomarańczowe i jeden rodzaj na noc (tylko te które mają 16 szt w opakowaniu). Dziwne w ogóle
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 14:56   #3136
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
A pijesz je na czczo z wit C 20 min przed sniadaniem?

Z AFI nie pomoge bo moj gin mowi ze mam w normie ale nie mowi ile
Naczczo tylko :/ zapominam o tej witaminie c

Cytat:
Kamila, w Pl dolna granica to 5,poniżej tego stwierdzają malowodzie i wtedy do szpitala szukać przyczyny. (Cukrzyca,saczenie,wady gen)
No to do 5 przecież dużo brakuje. Nie rozumiem czemu ja wysyłają do szpitala :/
Stary 2016-06-11, 14:59   #3137
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Naczczo tylko :/ zapominam o tej witaminie c

No to do 5 przecież dużo brakuje. Nie rozumiem czemu ja wysyłają do szpitala :/
Moze to nie tylko o wody chodzi.

My znow z mezem zazwyczaj gdy jestesmy w trakcie akcji mlodego pt kladzenie sie na podlodze i wycie albo paskudzenie dodajemy - za niedlugo beda biegac nam tu dwa takie potworki i lapiemy sie za glowe 😂😂😂
Stary 2016-06-11, 15:01   #3138
Arida_
Zadomowienie

Nie wiem, jakiś przewrazliwiony lekarz. Po to sa normy,Górne i Dolne żeby się do ich trzymac. Wiadomo każde taki wynik blisko granicy musi być szczególnie monitorowany ale żeby zaraz do porodu. ..? Mnie lekarka straszyla szpitalem ale tylko dlatego żebym lezala. I miałam do wyboru albo dom, albo szpital...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Emi będzie mamusi aniolkiem
Stary 2016-06-11, 15:04   #3139
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Też tak myślę, równowaga w przyrodzie musi być zachowana w końcu
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 15:05   #3140
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez chcialabym poznac skad moj mlody ma tyle sily zeby przez caly dzien nawet nie usiasc na chwile.

Alclerya a Ty ktory tc masz?

Dziś 36+5, w poniedziałek oficjalnie ciąża uznana bedzie za donoszona i zostaną mi 3 tygodnie to porodu. Jezeli do 4 lipca nie urodze to bedą mi wywoływać.

Stary 2016-06-11, 15:06   #3141
kattoo
Zakorzenienie

Licze na to bo albo ich dwoch zapakuje i wystrzele w kosmos albo mnie wywioza do wariatkowa 😂😂😂

Ale i tak kocham nad zycie. Po matce wariatce to ciezko sie spodziewac spokojnych dzieci
Stary 2016-06-11, 15:15   #3142
aglo_mammy
Zadomowienie

W biedrze od 13.06 książeczki dla maluchów i od 16.06 czajniki z regulacją temp. 😀
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 15:15   #3143
aglo_mammy
Zadomowienie

1465650932750.jpg1465650939067.jpg
Stary 2016-06-11, 15:20   #3144
Arida_
Zadomowienie

Nie widzę foto wrrrrrr
Stary 2016-06-11, 15:22   #3145
aglo_mammy
Zadomowienie

Musisz pyknac post i otworzyć w przeglądarce
Stary 2016-06-11, 15:29   #3146
Flowerbombka
Zadomowienie

MamaNiny piękny pokoik...a wozeczek to już w ogóle wypas...dużo lepiej prezentuje się na Twojej fotce niż na stronie...

Miquesi witaj!

Ananka może była tymi skurczami zdenerwowana stąd te gwałtowne ruchy..wiesz ja latam za synkiem..dźwigam..nie oszczędzaj się stąd może te skurcze nie wiem..ale już miałam co 4-5 minut regularnie...no spa nic nie dawała...dopiero ten fenek..
Prezent od Tz super..uwielbiam złoto

Iza biedny mąż...

Olutka a od czego te duszności w czasie USG? Od leżenia na plecach?

Kamila tylko pamiętaj żeby na koniec lata młoda pokrzywkę z bierac...ja też muszę zacząć pić..

Dziewczynki ma któraś pdf tej książki o porodach Kalyty?

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2016-06-11 o 15:36
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 15:43   #3147
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Ja mam ebooka

Stary 2016-06-11, 15:45   #3148
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
MamaNiny piękny pokoik...a wozeczek to już w ogóle wypas...dużo lepiej prezentuje się na Twojej fotce niż na stronie...

Miquesi witaj!

Ananka może była tymi skurczami zdenerwowana stąd te gwałtowne ruchy..wiesz ja latam za synkiem..dźwigam..nie oszczędzaj się stąd może te skurcze nie wiem..ale już miałam co 4-5 minut regularnie...no spa nic nie dawała...dopiero ten fenek..
Prezent od Tz super..uwielbiam złoto

Iza biedny mąż...

Olutka a od czego te duszności w czasie USG? Od leżenia na plecach?

Kamila tylko pamiętaj żeby na koniec lata młoda pokrzywkę z bierac...ja też muszę zacząć pić..

U mnie niestety nawet chwila leżenia na plecach = duszności. Na ktg też musiałam leżeć na boku.

Ja książkę mam, dostałam od Acleryi, ale nie w pdf a w formacie na czytnik. Nie umiem tego przekonwertować na pdf ;(

Jak samopoczucie? Pospałaś trochę?
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 15:51   #3149
Flowerbombka
Zadomowienie

A na tablecie nie da się wersji ebookowej?

Olutka godzinke pospalam ale co chwilę a to ktg, zastrzyk, tabletki a to jedzenie a to obchod...teraz mam wolną godzinke to postaram się usnąć...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 15:59   #3150
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jakiś przewrazliwiony lekarz. Po to sa normy,Górne i Dolne żeby się do ich trzymac. Wiadomo każde taki wynik blisko granicy musi być szczególnie monitorowany ale żeby zaraz do porodu. ..? Mnie lekarka straszyla szpitalem ale tylko dlatego żebym lezala. I miałam do wyboru albo dom, albo szpital...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Co lekarz to opinia... mnie tez skierowal lekarz ze wzgledu na lozysko a w szpitalu powiedzieli, ze wszystko jest w normie i.... jestem 4pacjetka ze zlym lozyskiem w ciagu tygodnia od tego lekarza hahaha

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości