Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-13, 15:44   #3151
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Chce ci powiedzieć tylko jedno - bardzo się mylisz w tym co piszesz..
Czytasz chyba to co chcesz, albo sama sobie dopowiadasz.. To tyle. Dalsza dyskusje w tym temacie uważam za zbędną.

To jest forum, nie mówię że mam rację, może opatrznie Twoje słowa zrozumiałam, nie miałam zamiaru Cię urazić
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 15:46   #3152
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A wiesz co? Ja cierpię na straszną kruchliwość naczynek - ledwo mnie się dotknie i siniak - lekarz zalecił powrót do mięasa i... po kilku tygodniach była widoczna poprawa i naprawdę teraz jest lepiej ze mną.
Może taki mam orgaznim juz?
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Tak jak napisała Hihi- nie kazdy organizm przyswaja potrzebne witaminy i minerały pochodzenia roslinnego.
Ty nie masz z tym problemu inni maja. Ja mam i witaminki z soji, tofu wysikuje po prostu. Mój organizm w ogóle nie kuma ze to dobre jest....bo musi miec z mięcha. Niestety.
bardzo możliwe, wiadomo, ze kazdy organizm reaguje inaczej

Cytat:
. U mnie cały czas funkcjonuje ciagła obserwacja. Nikt nic nie mówi ale wszyscy wiedza o co chodzi. Tzn. przyjezdza brat i mówi "o młoda schudłaś. Czy aby nie za duzo??" na to mama " nie nie synku bardzo zdrowo się odzywia"
...albo przychodzę do domu: mama się pyta -jadłas obiad?- ja mówię-tak mamo.
Przychodzi za godzine TZ mama pyta- co jedliscie na obiad??- TZ wylicza i ona z usmiechem mówi -zdrowo sie odzywiasz dziecko.
Cały czs mnie kontroluja ale to jest slodkie
hehe dobrze, ze chociaz mama Cię broni u mnie np. moj tata - mimo, ze minelo 5 lat a ja na codzien naprawde sobie nie żałuję - jest pewny, że wie lepiej i CIĄGLE opowiada na rodzinnych spotkaniach, że się "głodzę" (nawet jesli tego samego dnia byl swiadkiem jak pozarlismy z Tz wielka pizze + deser) - koniec cytatu nie wiem, może uważa to za zabawne, ale od paru lat już mnie to wkur.... ale on wie lepiej, a moje niejedzenie mięsa tylko go utwierdziło w tych genialnych przekonaniach
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 15:47   #3153
hania811
Zakorzenienie

Dorinko my nie rozumiemy problemu więc sie nie wypowiadajmy.

Kulbit, Hihi wy znacie sytuację - my nie. Z postów Kulbit nie jestesmy w stanie wyczytac pomiędzy wierszami o co tak na prawde chodzi i jakie sa relacje rodzinne Kulbit i w czym tak naprawde tkwi problem.
Dorinka napisała co ona by zrobiła...i tyle...co za problem, a Wy tu jakies walki wszczynacie.

Z całym szacunkiem ja zupełnie Kulbitku nie rozumiem Twojego problemu...i wsumie mam takie zdanie jak Dorinka tyle ze zdaje sobie sprawę ze jest ono zupelnie nieistotne.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 15:50   #3154
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
bardzo możliwe, wiadomo, ze kazdy organizm reaguje inaczej
Dlatego jem mięsko

P.S.
Ja kończę temat kulbit na forum, bo jeśli przez wspomnienie o tym, że nie bardzo odpowiada jej sposób jedzenia Teściów jest odbierana jako osoba bez charakteru i siły aby postawić na swoim to nie mam nic więcej do powiedzenia.
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 15:51   #3155
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
To jest forum, nie mówię że mam rację, może opatrznie Twoje słowa zrozumiałam, nie miałam zamiaru Cię urazić
Jeśli nie chcesz mnie urazic nie wystawiaj ocen na zupełnie nei wiem jakiej podstawie.. Nigdzie nie pisałam, że ktos mnie do czegos przymusza, a tym bardziej mąż I nie pisałam, że mam złe kontakty z teściami. Pisałam tylko o jedzeniu...

Cytat:
Dorinko my nie rozumiemy problemu więc sie nie wypowiadajmy.

Kulbit, Hihi wy znacie sytuację - my nie. Z postów Kulbit nie jestesmy w stanie wyczytac pomiędzy wierszami o co tak na prawde chodzi i jakie sa relacje rodzinne Kulbit i w czym tak naprawde tkwi problem.
Dorinka napisała co ona by zrobiła...i tyle...co za problem, a Wy tu jakies walki wszczynacie.

Z całym szacunkiem ja zupełnie Kulbitku nie rozumiem Twojego problemu...i wsumie mam takie zdanie jak Dorinka tyle ze zdaje sobie sprawę ze jest ono zupelnie nieistotne.

Haniu nie jestescie w stanie wyczytac pomiędzy wierszami? A po co w ogóle tam czytacie? Wszystko co jest dla mnie problemem opisałam. Problemem jest jedzenie a nie moje realacje z mężem czy tesciami..

I nie oczekuję, że wszyscy mnie zrozumieją... Może sama sie powinnam bardziej zastanawiac nad tym co piszę... Dziwnie mi i tyle.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 15:55   #3156
vadi
*sportaddict*

dziewczyny, peace to jest forum, niedomówienia są wpisane w jego istote a na tym wątku nam idzie bosko, lubimy się i nie kłócimy, więc nie psujmy tradycji
Stary 2007-12-13, 15:59   #3157
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

P.S.
Ja kończę temat kulbit na forum, bo jeśli przez wspomnienie o tym, że nie bardzo odpowiada jej sposób jedzenia Teściów jest odbierana jako osoba bez charakteru i siły aby postawić na swoim to nie mam nic więcej do powiedzenia.

[quote=kulbit;6025146]Jeśli nie chcesz mnie urazic nie wystawiaj ocen na zupełnie nei wiem jakiej podstawie.. Nigdzie nie pisałam, że ktos mnie do czegos przymusza, a tym bardziej mąż I nie pisałam, że mam złe kontakty z teściami. Pisałam tylko o jedzeniu...

Pytam- gdzie ja napisałam, że jest osobą bez charakteru ? Oświeć mnie HIHI bardzo prosze .
Napisałam, że ja zawsze umiem walczyć o swoje nawet w takiej kwestii- tak napisłam

Kulbit zacytuj mi proszę, post w którym Cię żle oceniam ?
Stary 2007-12-13, 16:00   #3158
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No szkoda...., ja zawsze umiem walczyć o swoje, też nie mamy rodziców na miejscu, tez musimy pogodzic jakoś wizyty pomiędzy jednych a drugich ale oboje jesteśmy tacy- że potrafimy powiedzieć- do widzenia, jedziemy do domu odpocząć
Wszystko zależy tylko od Was, my jesteśmy akurat w tym podobni i nikt na nikim niczego nie wymusza. Święta w gronie rodziny sa wspaniałe do czasu- a jeszcze lepiej jest przytulić się i obejrzeć dobry film, zjeśc własne jedzonko
Co jest złego w tym poście no co????? Hihi chyba za bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego.
Dorinka po prostu napisała co ona by zrobiła----- ale to wszystko zalezy od nich.
Ja zrobiłabym tak jak Dorinka...bo w mojej rodzinie byłoby to normalne, a TZ nie znosi spedów rodzinnych.
Nie kumam w ogóle oburzenia
Stary 2007-12-13, 16:03   #3159
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, peace to jest forum, niedomówienia są wpisane w jego istote a na tym wątku nam idzie bosko, lubimy się i nie kłócimy, więc nie psujmy tradycji
Tak było, ale od kiedy pojawiło się tylko mizianie i głaskanie po tyłeczkach to jakoś strach tu napisać co się myśli , a nie daj boże żeby to było odmienne od zdania HIHI i KULBIT - tak ostatnio zauważyłam.
Sorry, ale dlaczego mam pisać to, co ktoś chce przeczytać .

Były tematy bardziej kontrowersyjne- jak chociazby wczorajszy temat katolicyzmu, kleru i dałyśmy radę. A dzisiaj ?
Stary 2007-12-13, 16:04   #3160
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Haniu nie jestescie w stanie wyczytac pomiędzy wierszami? A po co w ogóle tam czytacie? Wszystko co jest dla mnie problemem opisałam. Problemem jest jedzenie a nie moje realacje z mężem czy tesciami..

I nie oczekuję, że wszyscy mnie zrozumieją... Może sama sie powinnam bardziej zastanawiac nad tym co piszę... Dziwnie mi i tyle.
No własnie ja nie czytam między wierszami tylko sucho oceniam fakty a Ty i Hihi chyba cos wiecie czego w tych postach nie ma i się oburzacie nie wiadomo o co.
Kto ocenia relację z teściami no kto??????
Bez sensu....

Dobrze ze ide do domu bo się zagotowałam az.
Stary 2007-12-13, 16:07   #3161
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ja nie czytam między wierszami tylko sucho oceniam fakty a Ty i Hihi chyba cos wiecie czego w tych postach nie ma i się oburzacie nie wiadomo o co.
Kto ocenia relację z teściami no kto??????
Bez sensu....

Dobrze ze ide do domu bo się zagotowałam az.
Haniu dzięki , już zgłupiałam że tylko ja myślę inaczej, czytam inaczej i nie widze tego o co sa pretensje do mnie.

Miłego wieczoru, ja dzisiaj mam sushi więc mam nadzieję że się zrelaksuję czego i Tobie życzę
Stary 2007-12-13, 16:07   #3162
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Co do powrotu wcześniej, poza tym jedzeniem ja lubie tam byc i spedzac czas, a poza tym to rodzice mojego męża, mieszkają 250 km od nas i nie bywamy tam co tydzień i wiem ile dla mojego męża i dla nich znaczy nasz pobyt u nich.. Sory ale jakoś nie umiem mężowi powiedzieć wracamy po 2 dniach bo ja nie mam co jeść...
Cytat:
Wiesz, powiedziec to ja mogę.. Mamy dobry kontakt, choc jesteśmy zupełnie innymi ludzmi.
Dorinko jeszcze raz wpisałam swoje własne słowa by ci pokazać jak opisałam swoej realacje z tesciami i że to nie kwestia relacji tylko kwestia jedzenia...

Cytat:
No własnie jasno z relacji rodzinnych, z opisu sytuacji przez Kulbit jawi się osoba zmuszana do spędzania świąt według czyichś zwyczajów. No chyba mi nie usiłujesz powiedzieć, że ta ca ła pisanina to ze szczęścia, że Kulbit spędzi święta u teściów i będzie cudownie, gbyby miało być to by nie robiła takiej afery z tego łamania diety ?

Tak czytałam, że" sorry ale nie potrafisz powiedziec, że chcesz wracać, bo nie masz co tu jeśc - takl w srócie " Czyli ja rozumuję - nie potrafisz zbuntowac się i powiedziec - dziękuję nie jem tego, nie potrafisz zmienić planów-.... to przepraszam Kulbit, bo zgłupiałam ale jakiego rozwiązania od nas oczekiwałaś, no jakiej rady ????

Ja napisałam co myślę i nie miałam tu nikogo zamiaru urażać, jesli ktoś się tak poczuł to przepraszam.

A to jest post w którym ty oceniłaś moje realacje z tesciami i uznałas ze jestem osoba która nie ma swojego zdania i ulega innym..

Cytat:
Przepraszam Vadi, masz racje niedomówienia sa wpisane w forum, czy gg.. Ale czasem wystrczy sie spytać zanim sie oceni..
I skoro ta ja jestem powodem kłótni, to moze ja nie powinnam się tu udzielac...
Zostałam spytana przez Kapturka o to co z SB na świeta i napisałam prawdę.. nie sadziłam, że tak to się potoczy..

Stary 2007-12-13, 16:13   #3163
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu dzięki , już zgłupiałam że tylko ja myślę inaczej, czytam inaczej i nie widze tego o co sa pretensje do mnie.

Miłego wieczoru, ja dzisiaj mam sushi więc mam nadzieję że się zrelaksuję czego i Tobie życzę
Miłych ploteczek i smacznego sushi
Stary 2007-12-13, 16:27   #3164
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu przede wszystkim chodzi o to co wypracowałam tą dietą czyli zmiana smaku i brak checi na słodycze.. kg to sprawa drugorzędna dla mnie
Boże.. jak ja bym chciała ograniczyć apetyt na słodycze. Pamiętam, ze tak mam co jakiś czas. Np. kiedyś przez kilka lat nie jadłam czekolady- po prostu nawet jak ktoś częstował- to odmawiałam bez żadnych wyrzeczeń. A teraz znowu... a jeszcze niedawno odkryliśmy ptasie mleczko made in Biedronka normalnie pyszne...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 16:36   #3165
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Boże.. jak ja bym chciała ograniczyć apetyt na słodycze. Pamiętam, ze tak mam co jakiś czas. Np. kiedyś przez kilka lat nie jadłam czekolady- po prostu nawet jak ktoś częstował- to odmawiałam bez żadnych wyrzeczeń. A teraz znowu... a jeszcze niedawno odkryliśmy ptasie mleczko made in Biedronka normalnie pyszne...

Wiesz Rybko mnie tez wydawało sie to nie mozliwe Przy tych ilościach jakie jadłam.. A teraz jestem szczęsliwa, że się udało I w ogóle zmieniło mi się postrzeganie smaku, coś co kiedys było normalne teraz jest za słodkie.

Stary 2007-12-13, 16:37   #3166
vadi
*sportaddict*

też tak chce! (napisała Vadi zajadajac serek wiejski z cynamonem zeby zabić chcicę na słodkie)

doświadczone SB-owiczki
- co jecie jak BARDZO chce sie Wam slodkiego?
Stary 2007-12-13, 16:44   #3167
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
też tak chce! (napisała Vadi zajadajac serek wiejski z cynamonem zeby zabić chcicę na słodkie)

doświadczone SB-owiczki - co jecie jak BARDZO chce sie Wam slodkiego?
Odpowiem choc z tym doświadczeniem, to nie do końca
Vadi ja nie mam tego kłopotu Już nie mam Ale na początku SB robiłam "DESER" (hehehe) - twaróg odtłuszczony+kakao naturalne+ słodzik+aromat np. migdałowy Ale wyżerka Teraz już nie mam na to chęcie
Kupilismy tez z męzem takie cukierki bez cukru.. ale miały dziwny smak i jak sobie poczytałam o tym co to jest słodzik to mi sie ich odechciało

A wiesniaka z cynamonem tez jadam i z jabłuszkiem i cynamonem tez pyszny

Stary 2007-12-13, 16:49   #3168
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Odpowiem choc z tym doświadczeniem, to nie do końca
Vadi ja nie mam tego kłopotu Już nie mam Ale na początku SB robiłam "DESER" (hehehe) - twaróg odtłuszczony+kakao naturalne+ słodzik+aromat np. migdałowy Ale wyżerka Teraz już nie mam na to chęcie
Kupilismy tez z męzem takie cukierki bez cukru.. ale miały dziwny smak i jak sobie poczytałam o tym co to jest słodzik to mi sie ich odechciało

A wiesniaka z cynamonem tez jadam i z jabłuszkiem i cynamonem tez pyszny
hehhe to ja tak samo robie z tym kakaem i aromatem
ale na I fazie to jabłuszkom powiedziałam papa a moje ulubione alpenliebe bez cukru jak na złość zniknely z pobliskiego sklepu -.-
Stary 2007-12-13, 16:52   #3169
gold-fish
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam Wasze ostatnie posty.
Mogę tylko dodać (bo to już chyba koniec tego tematu ) że rodzina TŻ jest bardzo mięsożerna. Ja na śniadanie zjadam jogurt, owoc, kawę i tyle i ogólnie to mało jem mięsa, ewentualnie kurczaka. I trochę mi było głupio jak byłam u nich w drugi dzień świąt i było pełno mięsa na śniadanie, a ja mówię ,, zjem jogurt" .Popatrzeli krzywo, ale wytłumaczyłam, ze inaczej będę się źle czuła, będzie mnie bolał żołądek itd. TŻ to rozumie, a teraz jak tylko do nich jadę to oni wcześniej kupują dla mnie jogurty, żebym miała co zjeść na śniadanie, mimo ze wszyscy jedzą jedzenie ,,świąteczne". Chyba to zaakceptowali. Miło mi bardzo.

Zaraz lecę na smażenie (czyt. solarium)
do jutra dziewczyny miłego popołudnia

Czekam na porady jak przestać jeść słodycze...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 16:53   #3170
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe to ja tak samo robie z tym kakaem i aromatem
ale na I fazie to jabłuszkom powiedziałam papa a moje ulubione alpenliebe bez cukru jak na złość zniknely z pobliskiego sklepu -.-

A Vadi ty jestes na I fazie!! Sorki! Nie, to jabłko beeeee
To wiecej deserów nie znam

Stary 2007-12-13, 17:07   #3171
vadi
*sportaddict*

Gold - u mnie Tz jest supermięsożercą, cieżko było mu zrozumiec co mi 'odbilo', bo jak mnie poznał bylam 'normalna' i tez bym sie podsmazyla chetnie

Kulbit - tak, racja, jabłka feee, krówki bleeeh A najmniej tesknie za chlebem o dziwo
Stary 2007-12-13, 17:18   #3172
lemoorka
Zakorzenienie

Sanetko- trzymaj się kobieto I najlepiej jednak idż do psychologa, bo za duzo masz problemików na głowie

Capturku- gratulacje

Cytat:

EDIT.
Własnie własnie nie opowiedziałam wam o nowym super hiper pomysle eks mojego TZ. Otóż jakis tydzien temu jadąc do klienta (przedstawicielka handlowa) zasłabła w aucie i jechal na czołówkę. Nic jej się nie stało bo facet odpowiednio zareagował a ta na dzwięk klaksonu ockneła się. Mdleje ona notorycznie bo wazy z 40 kilo ( 32 letnia kobieta) i zywi się sałata i ozeszkami ziemnymi (jest wegetarianka i ma zapewne anemie ale ona uwaza ze wszystko jest OK). Po tej sytuacji ma traume i wiecie kto jej z tej traumy wybawia .....mój mąż. Zadzwonił dzis do niego ze musi jechac do kliena 50 km za miasto ale sie boi i poprosiła mojego męzusia by z nia pojechał.....i zrobił to.
Dodam Ci kolejny powód do dumy- żadne męzcyzna nie lubi patrzyć na wychudzone szkapy jedzace sałate

Cytat:

A na świeta mam własnie problem bo jedziemy do teściów na 6 dni.. a oni prowadzą bardzo niezdrową i tłusta kuchnię.. zupełnie nie wiem co zrobić i jak się z tym zachować... Mam kłopot i juz od paru dni o tym myśle
Mam ten sam kłopot, ale z goła inny,bo ja jestem na przymuszonej diecie z powodu mojej nietolerancji pokarmowej- nie toleruje cebuli, czosnku i grzybów Na złośc tego mam delikatkną sluzówke zoładka- czyli ostre potrawy, czy bardzo zasmażane, ociekające tłuszczem, etc odpadaja, bo potem mam straszną zgage, odbijanie, bol zoładka. Zresztą w ogole sie tak nie powinno jeść!

Moja przyszła teściowa jest głucha na moje teksty, sadzac, że jestem tak chuda, bo nie jem i wybrzydzam. Moj TZ nawte z nią rozmawiał. ż enie moge jeśc takich ostro przyprawionych rzeczy, ż ejedzenie musi być delikatne. To co zrobiła ostatnim razem?? Zupe pieczarkową, soss curry i sałate z ocetm Myslałam,ze mnie przekrędi przy tym stole

TEraz mam zaproszenie na Wigilie i święta- oczywiście tam tez się nie robi nic innego jak siedzi i "pożera" od 24 grudnia do 1 stycznia.

Wigilie spędze sama z mamą, a świeta z pozstała częscią rodizny. Pojade po świętach i będ emusiała zjeś codsmazane pierogi z grzybami. I chocbym się rozpłakała przy stole, to będe musiałą spróbowac, a jadac z powrotem do domu bede się modlić, żeby nie wykorzystac woreczka foliowego

Musiałam się wygadac............
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 17:37   #3173
vadi
*sportaddict*

Lemoorko, biedactwo!
Stary 2007-12-13, 17:44   #3174
lemoorka
Zakorzenienie

Przeżyje, dobrze, że jestem w trakcie samotnego kursu gotowania. OStatnio jakz robiłam obiad TZ, to mu się uszy trzęsły jak jadł. I było zdrowo, nie przesolone, nie przyprawione połowa opakowania- idealnie
Stary 2007-12-13, 17:50   #3175
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam Wasze ostatnie posty.
Mogę tylko dodać (bo to już chyba koniec tego tematu ) że rodzina TŻ jest bardzo mięsożerna. Ja na śniadanie zjadam jogurt, owoc, kawę i tyle i ogólnie to mało jem mięsa, ewentualnie kurczaka. I trochę mi było głupio jak byłam u nich w drugi dzień świąt i było pełno mięsa na śniadanie, a ja mówię ,, zjem jogurt" .Popatrzeli krzywo, ale wytłumaczyłam, ze inaczej będę się źle czuła, będzie mnie bolał żołądek itd. TŻ to rozumie, a teraz jak tylko do nich jadę to oni wcześniej kupują dla mnie jogurty, żebym miała co zjeść na śniadanie, mimo ze wszyscy jedzą jedzenie ,,świąteczne". Chyba to zaakceptowali. Miło mi bardzo.
Fajnie

Cytat:
Kulbit - tak, racja, jabłka feee, krówki bleeeh A najmniej tesknie za chlebem o dziwo
Tak, tak, tak i powtarzaj to sobie jak najczęściej, az ci sie wryje głęboko w pamięć

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Mam ten sam kłopot, ale z goła inny,bo ja jestem na przymuszonej diecie z powodu mojej nietolerancji pokarmowej- nie toleruje cebuli, czosnku i grzybów Na złośc tego mam delikatkną sluzówke zoładka- czyli ostre potrawy, czy bardzo zasmażane, ociekające tłuszczem, etc odpadaja, bo potem mam straszną zgage, odbijanie, bol zoładka. Zresztą w ogole sie tak nie powinno jeść!

Moja przyszła teściowa jest głucha na moje teksty, sadzac, że jestem tak chuda, bo nie jem i wybrzydzam. Moj TZ nawte z nią rozmawiał. ż enie moge jeśc takich ostro przyprawionych rzeczy, ż ejedzenie musi być delikatne. To co zrobiła ostatnim razem?? Zupe pieczarkową, soss curry i sałate z ocetm Myslałam,ze mnie przekrędi przy tym stole

TEraz mam zaproszenie na Wigilie i święta- oczywiście tam tez się nie robi nic innego jak siedzi i "pożera" od 24 grudnia do 1 stycznia.

Wigilie spędze sama z mamą, a świeta z pozstała częscią rodizny. Pojade po świętach i będ emusiała zjeś codsmazane pierogi z grzybami. I chocbym się rozpłakała przy stole, to będe musiałą spróbowac, a jadac z powrotem do domu bede się modlić, żeby nie wykorzystac woreczka foliowego

Musiałam się wygadac............
Wspólczuje! Przeciez to kwestia zdrowia.. ech ludzie to czasami nic nie rozumieja..

Stary 2007-12-13, 18:15   #3176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kapturku wielkie gratulacje
a ja dopiero wróciłam z zajęc. nie mam sił na nic ale jeszcze tylko tydzien i zobacze sie z TZ

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 18:30   #3177
edit23
Zakorzenienie

lemoorka żal mi cię
wiem co to jest wrażliwa śluzówka żołądka ja też nie mogę jeść smażonego, ostrego, itd.
Rozumiem cię, że nieładnie tak wybrzydzać u kogoś, ale dlaczego mama twojego TŻ nie może zrozumieć, że potem coś cię boli
Stary 2007-12-13, 18:40   #3178
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Wspólczuje! Przeciez to kwestia zdrowia.. ech ludzie to czasami nic nie rozumieja..
Niestety- zreszta troche jej sie nie dziwie- chce nakamrić chodzace kości, myslac, że ja nie jem. Tylko,ż eona preferuje strasznie słona i doprawiona kuchnie- co odbiło się to troche na tuszy TZ ma 15 kg nadwagi

Kubit - to jest mysl- powiedz, że CI cholesterol skoczyl i cukier- wysżło to na rutynowych badaniach, lekarz kazłą Ci mnie jeść

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
kapturku wielkie gratulacje
a ja dopiero wróciłam z zajęc. nie mam sił na nic ale jeszcze tylko tydzien i zobacze sie z TZ
JAk się czujesz??? lepiej już??

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
lemoorka żal mi cię
wiem co to jest wrażliwa śluzówka żołądka ja też nie mogę jeść smażonego, ostrego, itd.
Rozumiem cię, że nieładnie tak wybrzydzać u kogoś, ale dlaczego mama twojego TŻ nie może zrozumieć, że potem coś cię boli
Edyto kochana- gdzies Ty się kobieto uchowała Witaj i wpadaj tu częściej

Może sie kiedyś na dleikatna wyzereczke umówimy??
Stary 2007-12-13, 19:05   #3179
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

lemoorko ze mną (a raczej z moim pęchęrzem juz lepiej. piłam non stop rumianek jak mówiłas i ten urospept łykałam i bede jeszcze do konca tygodnia łykała. wczoraj miałam jeszcze gorączke ale juz nic nie bolało. a dzis juz spoko
za tydzien ide do ginekologa i oprócz etgo i tych czestych stanów zapalnych boje sie co z moim jajnikiem bo rok temu lewy jajnik mi sie nie ukazał w badaniach

Kochana mama TZ tez mysli ze ja taka chuda wiec musze jesc. juz wam kiedys pisałam jak byłam najedzona o ona mi nałozyła i nie było ze nie chce - musiałam zjesc i to po 21 (a ja jak tak póxno zjem to nie moge zasnąc i xle sie czuje )- dlatego tez kolacje jadam o 18 (potem ewentualnie cos przegryze delikatnego ale nie cały obiad

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 19:07   #3180
nema_
Gość

Madziu, znalazłam wreszcie nazwe tego leku na zapalenie pęcherza - furagina/furaginum. Niezawodna i działa od razu, tyle, że na recepte :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości