|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Fertka-
![]() pytanko do Wiolqn -gdzie szukać tego wątku przepisowego bo chyba mnie coś ominęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
hej ho! dzisiaj 1kg mniej wiec juz troche lzej na duszy
![]() ![]()
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis chyba pokombinuje w lasagne bo straszni mi sie chce. Jest opcja z wykorzystaniem baklazana lub cukini zamiast makaronu, ale ja pokombinuje z makaronem kukurydziano otrebowym. Czego to czlowiek nie wymysli
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Raczkowanie
|
no niestety mąki kukurydzianej to ja nie pokocham,zrobiłam leniwe i nawet zjadłam porcję,ale jakiś dziwny posmak mam po tych kluskach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
U mnie rano było 56,5 , czyli przybył mi jakiś kilogram. Ale to i tak sukces jak na miesiąc balowania
![]() Na myśl o tiramisu aż mi ślinka cieknie ![]() ![]() Co do mąki kukurydzianej to robiłam z niej makaron do spaghetti. Zjadłam tylko jedną porcję, bo na samą myśl o tym, że mam zjeść jeszcze... głód przechodził jak ręką odjął ![]()
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2009-06-09 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
"Co do mąki kukurydzianej to robiłam z niej makaron do spaghetti. Zjadłam tylko jedną porcję, bo na samą myśl o tym, że mam zjeść jeszcze... głód przechodził jak ręką odjął
![]() He he dokładnie jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
I na tym polega urok tej diety. Zrobisz taki makaron i masz tak dosc ze juz na makaron nie spojrzysz. straszny smak ma z tej skrobii, nawet nie wiem jakiego slowa uzyc aby ten posmak opisac. W takim razie pokombinuje z otrebami bo sa takie drobniutkie. A w razie czego kupie sobie mozdzierz i je zmiele na make a co. Przy okazji troche kalorii spale.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3159 |
Wtajemniczenie
|
hellow
![]()
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
![]()
#3161 |
Przyczajenie
|
Witam!
Na diecie proteinowej jestem już 3 tydzień i mam mnóstwo pytań. Co prawda zaczęłam od studiowania książki, ale tam jest odniesienie do francuskich realiów i wiele rzeczy jest u nas niedostępnych. Tak więc mam problemy ze znalezieniem odpowiednich produktów. Jak coś nie ma węglowodanów to mnóstwo tłuszczy, jak już tłuszcze znikną to znów masa węglowodanów. Na razie pozbyłam się 2,2 kg i niestety w pierwszym tg mimo iż dla samego sprawdzenia diety nie zgrzeszyła ani razu schudłam tylko1 kg. Ważę się tylko w sb, więc mam nadzieję na jakąś zmianę jeszcze przez 3 dni. Czy możecie napisać gdzie w Wawie lub w jakim supermarkecie można dostac jogurty Obory 0% lub inne ale odchudzone, serki homo odchudzone i gdzie można kupić ten trujący aspartam? Zwiedziłam już dużo sklepów: dużych i malutkich i nic takiego nie znalazłam. Cieszę się że znalazłam to Forum, pewnie będzie łatwiej i przyjemniej dietować. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
qrde.. nie patrzę na nazwę producenta tylko na rozpiskę o składnikach.. kupuję różne odtłuszczone smakołyki w lidlu, tesco, biedronce i auchan
#3163 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj leniwe zrobiłam, bez cudów, ale nawet niezłe byłe, bo po 2 tygodniach zapomniałam o smaku słodkiego
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- a tak w ogóle to witam Proteinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Cześć, u mnie dziś niby trzeci dzień protein... Wczoraj na kolację zjadłam pół jogurtu żurawinowego więc tak trochę na bakier z dietą, ale nie przejmuję się. Chociaż waga nie spada. A jeszcze 4 kg mi zostały, czasem się pokazuje 63,5 a tak to nic a nic mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No! gdzieś czytałam, że jak chce się nagle schudnąć 1 kg (bo np. sukienka potrzebna), to trzeba się położyć do łóżka na 1 dzień. Potem to wraca, niestety... chyba. Cytat:
A ja dzisiaj zobaczyłam po raz pierwszy 76 kg na wadze. Bardzo się cieszę. Wow. Przez rok było 82 kg, i mimo uwagi na to co jem nie chciało się ruszyć. A tu już ponad 5 kg. ![]() Słodzik w proszku kupuję w Piotrze i Pawle. Bardzo fajny pomysł z dołączaniem zdjęć do przepisów. Mi potrawy różnie wychodzą i cieszę się, że tylko ja je jem... Np. chlebek Dukana (i inne chlebki) wychodzą mi jak omlety - takie chlebki tylko już pokrojone w kromeczki... ![]() Zrobiłam w weekend sernik z Sernix'a, bo byli u nas goście (ciasto bez tłuszczu, skrobii i ze słodzikiem). Podobno dobry - jedli wszyscy. Ja czułam ten słodzik - może za dużo go dałam, bo połowę tego co normalny cukier? Nie chcę dawać tych słodzikowych rzeczy dzieciom, bo lekarka mi mówiła, że aspartam szkodzi maluchom (że jest rakotwórczy zwłaszcza dla dzieci - tu też uwaga na inne słodycze i witaminy ze słodzikami - dla dzieci...). Pewnie od małych ilości nic się nie stanie, ale po co? Ja też wychodzę z założenia, że całe życie na diecie nie będę... Powodzenia dziewczyny - miłego weekendu.
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy! Edytowane przez Evick Czas edycji: 2009-06-10 o 06:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
czesc laseczki za rana
![]() właśnie wcinam activie naturalną ![]() popijam kawke a mimo to usypiam na biurku w pracy ![]() wolny długi weekend juz od jutra ale co z tego, skoro ja mam trzy egzaminy ![]() maskara jakas - mam dzis dzien marudzący... ale chudne, to napewno ![]() ubrałam dzis bluzke na ramiączkach i byłam w szoku nie widząc tych mięsistych ramion co zwykle ![]() ale bede ważyć sie dopiero 19 czerwca w piątek jestem w szoku ze potraficie sie zadreczac wagą codziennie, u mnie dwa tygodnie od ważenia do ważenia minimum i wtedy zawsze mam choc troche mniej ![]()
#3167 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, waga wreszcie drgnęła, mam już 95!
Skończyłam 5 dni warzywnych, od dzisiaj proteinki same ![]() Wczytuję się w to co piszą dziewczyny i może coś napiszę. Ja nie szaleję z jogurtami 0%, w Tesco są 1,5 % i też się chudnie ![]() Tłuszcz jest potrzebny do strawienia niektórych witamin, więc też musi być, więc te 1,5 % nie jest szkodliwe. Jak czytałam ile niektóre dziewczyny jedzą, to mi się włos na głowie podnosi! Dlaczego tak mało jecie, głodujecie? Jemy normalnie, pijemy dużo! Najważniejsze, to dużo pić wody! Chłodnej ![]() Wielokrotnie się odchudzałam, więc wiem czym grozi szybkie chudnięcie. My stosujemy dietę, ale również sposób myślenia, nawyki żywieniowe. Przecież to co robimy to proces długofalowy. Dbajcie o skórę, róbcie sobie przyjemności. Zastanawiam się tylko co z ciuchami w fazie przejściowej? Bo niby niedużo mam mniej, ale spodnie mi wiszą? Jakieś sugestie? Tylko proszę, nie wysyłajcie mnie na kurs krawiecki! Pozdrawiam i życzę miłego gubienia kilogramów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Laski, na wadze 8,6 mniej ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze chwilka i zobaczę 7 z przodu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Moja 6 cos sie chowa przee mnaod 10 lat i nijak nei chce sie na wadze z przodu pokazac. Ale ja ja znajde niech sobei nie mysli ze ze na tak latwo wygrac
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam te wasze kulinarne eksperymenty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
witajcie witajcie
![]() ![]()
#3172 |
Przyczajenie
|
dziewczyny czy jogurty z danone są dobre??
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- O boże tak się boję startuję z dietą od poniedziałku bo w sobotę mam swoją osiemnastkę:P coś sie stało ze mną bardzo niedobrego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() okropnie czuję się w swoim ciele;( |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
klaudynka, a ile masz wzrostu? ja lubie danone nturalny o%
#3174 |
Zakorzenienie
|
co do tiramisu naprawde uwazajcie z nasaczaniem tych biszkoptow, bo 2 dni pozniej nadmiar kawy psuje mi caly smak. ale i tak swietnie radzi sobei z moim napadem na slodkosci.
probowalam zrobic wczoraj platy do lasagne. gdybym miala patelnie to bez problemu bybylo, bo zrobilabym nalesniki i juz. a w mikrofali to mi wychodzilo takie ciamciowate kleidlo-mazidlo. Nadmiar plynuktory nie mial gdzie odparowac. W koncu odlalam troche mleka, dodalam wiecej otrab i wyszly jakies smieszne 3 placki. Bede dzis kombinowac reszte skladnikow. Klaudynka 30kg?????? Wazylas 45kg? To ile ty masz wzrostu dziewczyno?
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wizażanki
![]() Też sie zastanawiam na ta dietą...kolezanka w pracy mnie nią "zaraziła", bo stosowała/stosuje i efekty są NAPRAWDE widoczne! Zaraz sobie poczytam ten wątek, wątek z przepisami i jeszcze na necie poszukam, ale powiedzcie mi, czy po 1. nie brakuje wam owoców??? bo ja je uwielbiam ![]() po 2. czy podczas pierwszej fazy nie czułyście się ospałe, wiecznie zmęczone itd? Pozdrawiam i mam nadzieje że alda dzień dołącze się do waszego wątku (moge??? ![]()
#3176 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale co zrobić? Ja zawsze czuję się ospała, ale podejrzewam u siebie Hasimoto (to taka choroba związana z tarczycą). Dzisiaja jestem w pierszym dniu proteinowej, bez warzyw i nawet, nawet się czuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, a normalnie mnie dzis strzeli... caly czas pije jogurty, bo od tych antybiotykow tak mnie zoladek boli ze szok...
![]() a wy jak tam? juz w piatek wazenie, ale watpie czy cos kg polecialo :/
![]() |
#3178 |
Raczkowanie
|
Witajcie po dwóch dniach przerwy
![]() Ja nadal trzymam się diety, nawet odnotowałam jakiś tam spadek wagi, ale za mały jeszcze, żeby to umieszczać na suwaczku ![]() W poniedziałek byłam 1o godz. poza domem (przejechałam prawie 400 km) i o dziwo ani jednego odstępstwa od diety ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj nie grzeszę, za to miałam przygodę z biegunką, bo wypiłam zsiadłe mleko (takie ze sklepu, w butelce) i tak mnie pogoniło, że... A brzuch mnie bolał, aż się skręcałam ![]() ![]() ![]() Na obiad miałam już zaplanowany schabowy z kapuchą ![]() ![]() ![]() mądrala - witaj! Mi owoców jakoś nie brakuje ![]() ![]() wiolqn - wielkie dzięki za przepis na tiramisu ![]() ![]() natalaplo - wielki kciuki za egzaminy! ![]() mloda - zdrowia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi również jakoś nie brakowało owoców w I i II fazie, a teraz gdy juz nawet moge jeść niektóre owoce ( jestem na III fazie-utrwalanie) to często zapominam o nich ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
ale lykam oslone... to moj 3 antybiotyk w 2009 roku... takze juz nawet oslony nie daja rady
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.