|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Cytat:
![]() |
#3152 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale chyba mam już swój typ upatrzony w Black Red White ![]() zazdroszczę Ci takiego gruntownego urządzania ![]() ![]()
![]() |
#3154 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam dziś na zakupach, jestem wykończona. Mama zadowolona, bo się obkupiła, ja też - kupiłam sobie pierwszą w życiu zalotkę do rzęs (wstyd się przyznać, ale jeszcze nigdy nie używałam. ![]() ![]() Właśnie siedzę z maseczką po farbowaniu. ![]() Potem muszę wyregulować sobie brwi, zrobię pazurki i ogólnie zadbam o siebie trochę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale jestem dziś słaba ![]() Będę musiała jednak wybrać się na małe zakupy kosmetyczne, kończy mi się tusz do rzęs(akurat na wesele będzie mi potrzebny). Kupię chyba któryś z Maybelline, bo są tanie i dobre. Myślę nad Collosalem(nie miałam go jeszcze) albo Volume Express Curved Brush(mój ulubieniec z tej firmy). Przydałby mi się jeszcze jakiś dobry korektor do twarzy ![]()
#3156 |
Zakorzenienie
|
Ja też dziś jakaś słaba jestem. Wczoraj grillowałam znów, a wieczory są już strasznie zimne no i przemarzły mi stopy. Też mi łeb pęka i jakoś tak wszystko mnie boli.(jak jakaś staruszka!)
Od dziś zaczynam odchudzanko i jakieś ćwiczonko! ![]()
#3157 |
|
![]() Podobnie jak luskap wracam do zdrowej diety i ćwiczeń, bo przez remont bardzo zaniedbałam regularne jedzenie, aż mi wstyd. Na szczęście waga bez zmian. ![]() ![]() Zapomniałabym, testowałam kilka dni temu u przyjaciółki serum Lemon i żel hialuronowy z BU i jestem zachwycona, świetne te kosmetyki. Postanowiłam twarzową pielęgnację zmienić na naturalną, muszę zużyć to co mam teraz i złożę sobie zamówienie z BU. Miałam to zrobić już teraz w sierpniu/wrześniu, ale mam jeszcze dużo drogeryjnych mazidełek, a nie chcę żeby te z BU się przeterminowały. |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero zaczynam, jednak łączę z krwawnikiem i rumiankiem (mama mówiła mi, że powinno się pić zioła razem). PS. niestety, muszę przyznać, że też jestem kosmetykoholiczką i wciskam się, jeśli mogę w Wasze grono.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja piję pokrzywę ok. miesiąc dopiero, ale w zeszłym roku też ją piłam i to tak ze 3 miesiące pod rząd. I widzialam różnicę w wyglądzie włosów ![]() Przyszla moja paczucha z BU ![]() ![]()
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wróciłam z długiego weekendu spędzonego w okolicach Krakowa. Obecnie cierpię na niewyspanie ale jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. Niestety alergia na mojej twarzy znów daje mi się we znaki... Pojawiają mi się czerwone plamy i skóra mi się łuszczy. A mojej dermatolog skończyły się już pomysły co może być tego przyczyną. Wracam więc do sprawdzonej pielęgnacji aptecznej mimo dużej chęci wypróbania czegoś nowego, jak np serii Hydrabio. Znacie może jakiś krem-ratunek dla skóry podrażnionej, alergicznej, wrażliwej, suchej?
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie, cicho tu ostatnio. ![]() Dostałam dziś paczkę z Essence od jednej z Wizażanek - mam brązujące paseczki Sun Club i róż Ethno Couture, ale niestety róż dotarł do mnie w kawałeczkach. ![]() ![]() Na pocieszenie kupiłam sobie dziś brązowy eyeliner MySecret i błyszczyk SOL Essence. ![]() Zużyłam dziś masło pomarańczowe i żel pod prysznic z tej samej serii Ziai. Jutro podczas wieczornego demakijażu zużyję pewnie micel. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co za paskudna pogoda, od rana w Krakowie mglisko jak w listopadzie ![]() ![]() sleepy ![]() fuksjaa współczuję sytuacji z różem ![]() Ja może w piątek skoczę wreszcie do Natury zobaczyć te słynne kosmetyki My Secret. Przy okazji kupię sobie tusz do rzęs i może coś jeszcze ![]()
#3165 |
Zakorzenienie
|
Kusicie tym My Secret.
![]() ![]() Tyle że powinnam się ograniczać bo za rok jadę do Francji i muszę nazbierać kasy na tamtejsze szaleństwa. ![]() ![]() ![]()
#3166 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 lakiery MySecret. Ale szału nie ma niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis obudziłam się w jeszcze gorszym stanie ![]() Cytat:
![]() |
#3168 |
|
sleepy, skoro masz jakieś podejrzenia co do tego Garniera, to może zrezygnuj z nich i obserwuj skórę. Jeżeli to faktycznie Garnier, to po pewnym czasie od odstawienia skóra wróci do normalnego stanu.
Iso, mogłabym Cię poprosić za jakiś czas o zrecenzowanie oleju z pestek malin z BU? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
On jest strasznie tłusty, ale na kojący kompres świetnie się nada. Albo może balsam po opalaniu Avene, ten co dają do filtrów? Mi brakuje teraz bardzo jakiegoś mocno nawilżającego i łagodnego kremu do twarzy. Cera mi się psuje, nie mam pojęcia od czego, skóra szybko wysycha. Muszę coś kupić, ale nie mam chwilowo ani pomysłu na krem, ani za dużo środków. ![]() Jestem strasznie zła, bo na weekend zapowiadają na Węgrzech gorszą pogodę i jak dalej się utrzymają takie prognozy, to nici z wyjazdu nad Balaton. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Wtajemniczenie
|
Podpisuję się pod słowami Ice, Cold Creme działa na moją skórę jak opatrunek
![]() Jestem spłukana i nie szaleję kosmetycznie co najmniej do 15 września, zwłaszcza że moje ostatnie zakupy to kompletne niewypały. Poza bazą pod cienie Joko, która, nie chciałabym zapeszać, może się okazać moim KWC - Lumene i Art Deco zdecydowanie nie mają przy niej żadnych szans. Potrzebuję pilnie czegos pod oczy, bo moja kosmetyczka się przeraziła stopniej wysuszenia skóry (i z tego biorą się moje tłuste powieki, których nie trzymają się cienie), ale poczekam na lepsze czasy i kupię albo All About Eyes Rich albi Yes to Carrots. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3172 | |||||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do Cat Deluxe tom wkurzona :roleyes: Babsztyl nawet nie odpisał na @. Perfumy są ekstra, ale to totalny cukierek. Zapach jest truskawkowy, puchaty, ciepły i za sprawą bardzo wyraźnego kardamonu i paczuli nęcąco egzotyczny. At Night to truskawkowo-porzeczkowy dżemik. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tam jednak nawet w sieciówkach typu Sephora czy Douglas jest więcej niż u nas. Na pewno na Twoim miejscu pytałabym o Organzę Indecence. To legendarny zapach, który wycofano parę lat temu a potem przywrócono do życia w nieco zmienionej formie - można go kupić w kilku państwach świata - w tym we Francji (na pewno w Paryżu i okolicach, nie wiem jak sytuacja ma się w innych miastach). http://www.sephora.fr/browse/product...equestid=28793 To boski waniliowo-przyprawowy zapach, który jest przez ludzi komplementowany jak szalony ![]() A gdybyś była tak kochana i miała ochotę pomóc koleżance w zakupie flakonika na zapas to byłabym wdzięczna do końca życia ![]() We Francji jest też zatrzęsienie niszowych perfumeryjnych butików. Ceny zapachów są mniej więcej takie jak w Sephorach, ale zapachy są bardziej oryginalne, nietypowe, niespotykane, wyraziste itd ![]() Wróciłam z weekendowego pobytu z koleżankami nad jeziorkiem. Rano tylko w biegu się przepakowałam i poleciałam na pociąg na jazdy motocyklowe. Czuję się taka brudna ![]() Zaraz do dentysty. Jakie to szczęście, że nie boję się tego lekarza ![]() Jak wrócę to porządnie się spilinguję, wymaszczę i wyśpię ![]() Za chwilkę odbiorę moją paczuszkę z dwoma flakonikami perfum, które nazywają się jakby były kupione - nie przymierzając - w seksszopie ![]()
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
A ja podjęłam decyzję o odwyku całkowitym. Całkowicie całkowitym. Stwierdziłam, że za dużo wydaję pieniędzy na kosmetyki (średnio 600zł -700zl miesięcznie) a tak naprawdę nie wiem na co ja te pieniądze wydaję.
Postanowiłam zminimalizować WSZYSTKO. Zostawić tylko to co naprawdę jest mi potrzebne. I nie kupować więcej. Ani nie robić zapasów. Nie wiem kiedy coś następnego kupię. Kremy mam nowe, Balsamy jeszcze mam, kremy pod oczy mam w zapasie 2. mam krem z wit c, mam kwasy. peelingów kupnych nie uzywam tylko kawa lub oliwa i cukier. filtr mam nowy. z kolorówki używam jedynie tuszu, podkładu, eyelinera w pisaku i pudru brąz (miałam kupić diora znów, ale mam bambusa. wielkiego, ogromnego. za sto lat go dopiero wykończę). muszę zacząć oszczędzać a nie wydawać kasę. jak się nie nauczę teraz to nie nauczę się nigdy ![]() ![]() a perfumy... he he mam 5 flakonów sephorowych, echo woman davidoffa, guerlain insolence. addict 100 mi się skończył. żal mi wyrzucić butelkę ![]() ![]() wiecie co, zjadłam CAŁE opakowanie czokapików z mlekiem. zara to cofne.
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Bossy, ja też taką decyzję podjęłam już jakiś czas temu, w czwartek miną 4 tygodnie odkąd nie kupuję kosmetyków (kupiłam tylko szampon i Veeta-rzeczy potrzebne
![]() I mam do Ciebie pytanie, ty na pewno się orientujesz ![]()
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijać białe pieczywo i będzie ok ![]() A co do odwyku to trzymam za Was kciuki dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oblicz sobie ile posiłków jesz w ciągu tygodnia. I 10% tego to mogą być odstępstwa, jeżeli nie dajesz rady z dietą. Np. masz 6 posiłków dziennie (6 x7 = 42 posiłki ) więc 4 posiłki w ciągu tygodnia mogą być odstępstwem, ale bez przesady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kusisz tym Cat Deluxe, ja powinnam oszczędzać a tu taki kuszący opis... ![]() Nie wiem kiedy będę znów w SP, ale coś czuję, że chyba wyjdę stamtąd z jakimś nowym flakonikiem. Przydałoby się żeby Baby doll była w promocji, bo mi się kończy ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy moje włosy sa jakieś dziwne, bo ja już nie kumam. Myję je od kilku dni wieczorem, potem mokre spinam w luźny kucyk gumką a grzywkę zaczesuję w przeciwną stronę niż ją mam na codzień i jak rano wstaję to mam ją idealnie ułożoną(zaczesuję ją rano w tą dobrą stronę), jest jakby lekko uniesiona a cała fryzura wygląda jakbym ją wymodelowała ![]() ![]()
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Angel.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te dwie marki też sobie zapisałam do obniuchania. ![]()
#3180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ice, może wypróbuj Hydrabio Riche Biodermy. Doskonale nawilża, jest łagodny, do suchej skóry w sam raz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.