|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
no a ja mam możliwość chodzenia i zmobilizować się nie mogę, ale jak mi tak piszecie, że również byście się wybrały to musze iść!! Zrobię to dla Was
![]() ![]() gusia... pisałaś o badaniu przez faceta... zobaczysz, że będzie milutko ![]() ![]()
#3152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cześć brzuszki!
![]() Wczoraj postanowiłam posiedzieć na forum, poczytać, popisać, ale tak się nie wyspałam, że teraz przykładam główkę do podusi i idę spać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
i może jeszcze ten link przydatny...
http://www.blog.przedporodem.pl/nowe...przy-porodzie/
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Moderatoreska
|
No mnie pisała o tym we wtorek że ma o 12 rezonans. W poniedziałek pisałam do niej, a sms został dostarczony we wtorek dopiero i Sasiek odpisała, może wyłącza telefon, nie wiem czemu tak te smski idą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Moniqac, bardzo Ci współczuję tego bólu
![]() ![]() Agnieszka_pe, to mąż nawet zastrzyki będzie robił ![]() ![]() Zosia, za wizytę ![]() ![]() Gusia, a ja nigdy nie byłam badana przez gina kobietę ![]()
#3157 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, niedługo będzie trzeba wymyślać kolejny tytuł do nowego wątku
![]() No i oczywiście na odchowalnię jakiś piękny i optymistyczny tytuł by się przydał, mary masz już jakiś pomysł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- w 2011 TŻ przysługuje tylko jeden tydzień takiego urlopu, natomiast jego wymiar będzie większy od roku 2012 i będzie wynosił 2 tyg. - można go wykorzystać jedynie w całości (całe dwa tygodnie od poniedziałku do piątku) - nie można go dzielić - przysługuje on do ukończenia przez dziecko 1 roku życia W naszym przypadku oznacza to, że nie opłaca się naszym TŻ brać tego urlopu w 2011 roku, a lepiej poczekać do 2012, bo wtedy wymiar wynosi dwa tygodnie, a nie tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jego praca to piłka nożna , raz w tygodniu mecz i codziennie 2h treningów , więc w sumie nie ma co narzekać .. Za rok dodatkowo ma szukać gdzieś pracki jako masażysta, bo kończy te swoje studium masażu .. ale dwa tygodnie wolnego to by było coś ![]()
![]() |
#3160 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna mówiła mi, że jeśli nic się nie będzie wcześniej działo, to wystarczy położyć się do szpitala 7-8 dni przed terminem z miesiączki. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zresztą zamierzam być czynna zawodowo cały czas. Mam nadzieję, że się uda ![]() A filmik faktycznie hardcorowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry Mamutki
![]() ![]() ![]() Ja dzisaj spalam TYLKO do 10 ![]() ![]() Na sniadanie zjadlam duzy jogurt Jogobelli i nie jestem glodna. A mam parcie na winogrona i pewnie tak bedzie wygladalo moje sniadanie ![]() Co do swietobliwosci to sorry, ale to chyba Tz z aureola wyskoczy. Nie dosc, ze on w dniu wyboru to by mi jeszcze Antek na beatyfikacje wyskoczyl. W sumie bym sie cieszyla. Czemu nie. Jednak jakbym miala termin na poczatku maja, a mam pod koniec takze jednak wole by maly posiedzial jeszcze w brzuszku chociaz do polowy maja ![]() U nas tez pogoda kijowa... slonca ni ma, a ja chce ciuszki prac i ma byc slonecznie i wszyscy musza widziec, ze sie susza male ciuskzi na ogrodzie!!! Niech podziwjaja!!!! ![]() Daisy aqua areobik!!! Super. Tez bym z Toba poszla ![]() ![]() Anula tez myslalam czy aby nie pojsc na pedicure gdzies, bo ciezko mi do stop dosiegnac by zrobic z nimi porzadek. Matall... jajeczka pierwsza klasa ![]() Enchantresss no ja moge jedynie serdunia posluchac, bo na usg to nie mam co liczyc ![]() ![]()
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Renessme1985, wyprzedziłaś mnie z tym tacierzyńskim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() castia slonce a ja najbardziej lubie chipsy z pieca z ziolami prowansalskimi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wcześniej tż nie mógł (a bardzo lubi pływać, kiedyś nawet startował w zawodach i był ratownikiem ![]() Może po połogu ![]() daisy, gugasiatko Ja dopiero w ciąży poszłam do faceta ginekologa i odczucia mam takie, że lepszy niż kobieta. A poza tym lekarz to lekarz i nie ma co się krępować albo coś ![]() Spice No ja proponuję coś z tym czopem, bo jednej za drugą odchodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3169 | |||||||||
Zadomowienie
|
póki co oddychamy
hiii hiii haaaaaaa hii hii haaaaaaaaa ![]() Cytat:
![]() koniec kropka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i te śniadania i ta nieporadność - koszmar. oby nam naprawdę z chwilą porodu przeszło ![]() a gdzie ten przepis?! w klubie?! dajcieeeee ![]() Cytat:
dziekuje Kochana za troskę ![]() i tez mam taką nadzieje. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i szukaj takiej knajpki bo u mnie i u eweski w mieście jest ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
wiecie co...... ja tu sobie siedzę i odpisuję, a nie powiedziałam Wam co rano przeżyłam..... jak w koncu rano wstałam... poszłam siku i co? wielka plama krwi na bieliźnie. złapałam za telefon do gina i dzownie - mówie mu, że mam cc za tydzień, że plamie, czy czekac spokojnie czy jechac sie sprawdzić. powiedział, że może obkurcza (???) się szyjka i może trzeba będzie cc zrobić wczesniej - że mam jechać do lekarza dyżurującego do kliniki żeby mnie sprawdzili. ale własnie sobie uświadomiłam, że mam jutro wizytę u niego - nie powiedziałam mu o tym i teraz nie wiem co robic. cholera! ale chyba poczekam, czy nie plamię czy plamię znowu - jak znowu to jade od razu. na razie wykąpalam się, pozbyłam owłosienia ![]() dobrze robię że czekam? po co jechać dzisiaj i jutro? może nie będzie już plamien? mały od wczoraj jakiś mniej ruchliwy, z resztą podobnie jak ja. mam stresa. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Rozeznanie
|
moniqac !!! do szpitala, raz dwa moim zdaniem !
#3171 |
Moderatoreska
|
Co do facetów ginekologów to ja chodzę już od 11 lat, ten obecny jest moim drugim ginekologiem, wiec lekarzy za często nie zmieniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Wtajemniczenie
|
moniquac, jeśli będzie się powtarzało, ja bym pojechała. Dla własnego spokoju.
Tak czy owak trzymam ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
info od JanuszAgnieszka
"wczoraj robili mi usg i Daria jest tylko tydzień mniejsza i waży 1400 a we wtorek 1214. czekamy na wyniki i bede wychodzić pewnie w tym tygodniu" ![]() super wieści ![]() a ja ide spac ![]()
![]() |
#3174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Dobra no to jestem.
Wizyta w pełni OK, nic ze mnie jeszcze nie wypadło ![]() KTG nie zrobiłąm bo nie zdążyłam ale ginka mówi że luzik nie trzeba. Mam się pojawić 5 maja jak nie urodzę i wtedy będzie skierowanie do szpitala pisać, ale ja wiem że urodzę wcześniej. Troszkę zmartwił ją mój przyrost wagi (przez 4 tygodnie 4 kilo) powiedziała że mam suszone śliwki zaparzać wieczorem a rano na czczo pić je i zjadać, fuj fuj fuj! Andziot tak sobie myślę czy oni na pewno zaczną od razu na oddział przyjmować, jak będziesz na KTG w przyszłym tygodniu to zrób rozeznanie ! Bo jak zaczniemy rodzić wcześniej niż zaczną przyjmować to trochę kicha bo będzie mało miejsc w szpitalach i wtedy to nawet moja wizja rodzenia na Brochowie moze mnie wyjść. Lekarka mi mówi żeby dzwonić na pogotowie i pytać jaki szpital zgłosił że nie ma miejsc. Dziewczyny a tak na temat jeżdżenia autem jeszcze to ja jeżdże dalej i dziś jade sobie gadam z mamą na zestawie słuchawkowym i w pewnym momencie mała mi tak przywaliła że myśłałam że o kierownice się odbiję, aż wrzasnęłam, mama się przeraziła że jakiś wypadek czy coś i nie mogła dojśc do siebie przez chwile ![]() Złośnica ta Polka mała ![]() Dobra zjem śniadanko spóźnione i troszku poleżę, popołudniu jadę na kawkę do psiapsiół a wieczorkiem już mężul będzie ![]()
#3176 |
Moderatoreska
|
Moniqac możesz jeszcze chwilkę poczekać i zobaczysz czy dalej będzie krew czy już nie, może to było jednorazowe. A jesli masz się stresować to lepiej jedź to sprawdzić, nic nie zaszkodzi.
Moje dzieciaczki też są mniej ruchliwe, ale to pewnie przez to że mają mało miejsca, ruszać się ruszają bo ich czuję ale już nie tak bardzo jak wcześniej. Super że u Agnieszki lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
hehehehe.... mam nadzieje, że pomoże jak już się maluch urodzi
![]() ![]() ...a tak w ogóle to My dzisiaj zaczynamy 37 tc i powiem Wam szczerze, że już mam dosyć z deczka i bym chciała też już za tydzień być w pełnej i zwartej gotowości do porodu ale mam dziwne przeczucie, że jednak donoszę co najmniej do terminu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym, to mnie wkurzył mój lekarz trochę, bo byłam u niego we wtorek tydzień temu (końcówka 35 tc) i na następną wizytę kazał mi przyjść dopiero 28 kwietnia, a to już będzie początek 39 tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3179 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |||
Wtajemniczenie
|
tak monisiu bo ja sie nie moge zmusic. jeszcze w brzuch
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i ty dopiero teraz piszesz?!!! kurcze, ja bym chyba pojechala dla pewnosci, ale pewnie sama lepiej czujesz co i jak. w razie czego pisz nam ![]() super, ciesze sie ze ja przyjeli i ze z malutka jest dobrze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.