Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 11:24   #3151
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

no a ja mam możliwość chodzenia i zmobilizować się nie mogę, ale jak mi tak piszecie, że również byście się wybrały to musze iść!! Zrobię to dla Was

gusia... pisałaś o badaniu przez faceta... zobaczysz, że będzie milutko Tez miałam takie obawy na początku a teraz tylko do mężczyzn się pcham

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:25   #3152
Anuu91
Raczkowanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cześć brzuszki!
Wczoraj postanowiłam posiedzieć na forum, poczytać, popisać, ale tak się nie wyspałam, że teraz przykładam główkę do podusi i idę spać jak wstanę, to będę czytać co tu natworzyłyście. Buziaki
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:26   #3153
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

i może jeszcze ten link przydatny...
http://www.blog.przedporodem.pl/nowe...przy-porodzie/

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:26   #3154
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
no a ja mam możliwość chodzenia i zmobilizować się nie mogę, ale jak mi tak piszecie, że również byście się wybrały to musze iść!! Zrobię to dla Was

gusia... pisałaś o badaniu przez faceta... zobaczysz, że będzie milutko Tez miałam takie obawy na początku a teraz tylko do mężczyzn się pcham
Brzmi przekonująco Najważniejsze, żeby dobrze ocenili stan mojego zdrowia i dobrze dobrali rodzaj porodu

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:28   #3155
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Ewesko
, nie wiedziałam, że o 12.. ale najwyraźniej padła jej komórka, no bo od 7 rano ponad 5h już mineło a sesek nie dostarczony.
No mnie pisała o tym we wtorek że ma o 12 rezonans. W poniedziałek pisałam do niej, a sms został dostarczony we wtorek dopiero i Sasiek odpisała, może wyłącza telefon, nie wiem czemu tak te smski idą.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:31   #3156
MoniaK
Zakorzenienie

Moniqac, bardzo Ci współczuję tego bólu To musi być koszmar nie móc nic zrobić z tego powodu. Mnie cierpną palce po nocy i bolą trochę gdy zginam ale nie aż tak aby nie móc ukroić szynki. Tak więc jak sobie wyobrażę co musisz czuć to nieciekawie

Agnieszka_pe, to mąż nawet zastrzyki będzie robił dzielny facet

Zosia, za wizytę mój ostatnio umawia się na konkretną godzinę i nie muszę czekać

Gusia, a ja nigdy nie byłam badana przez gina kobietę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:32   #3157
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, niedługo będzie trzeba wymyślać kolejny tytuł do nowego wątku Do 10 części:P Ale fajnie że tak parzyście by było;]
No i oczywiście na odchowalnię jakiś piękny i optymistyczny tytuł by się przydał, mary masz już jakiś pomysł?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 11:34   #3158
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
o dziekuje za info czyli w sumie teraz 2dni przyslugują... tesciowa wpadnie mi pomoc na kilka dni, ale wolalabym Tżta-no coż. Te dwa tygodnie to chcialabym na wakacje czy cos plus zwykly urlop
Kasia Łódzka tak jak dziewczyny pisały przysługują Twojemu TŻ 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka... ale z tymi dwoma tygodniami urlopu tacierzyńskiego to nie jest do końca tak...

- w 2011 TŻ przysługuje tylko jeden tydzień takiego urlopu, natomiast jego wymiar będzie większy od roku 2012 i będzie wynosił 2 tyg.
- można go wykorzystać jedynie w całości (całe dwa tygodnie od poniedziałku do piątku) - nie można go dzielić
- przysługuje on do ukończenia przez dziecko 1 roku życia

W naszym przypadku oznacza to, że nie opłaca się naszym TŻ brać tego urlopu w 2011 roku, a lepiej poczekać do 2012, bo wtedy wymiar wynosi dwa tygodnie, a nie tydzień

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:42   #3159
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Kasia Łódzka tak jak dziewczyny pisały przysługują Twojemu TŻ 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka... ale z tymi dwoma tygodniami urlopu tacierzyńskiego to nie jest do końca tak...

- w 2011 TŻ przysługuje tylko jeden tydzień takiego urlopu, natomiast jego wymiar będzie większy od roku 2012 i będzie wynosił 2 tyg.
- można go wykorzystać jedynie w całości (całe dwa tygodnie od poniedziałku do piątku) - nie można go dzielić
- przysługuje on do ukończenia przez dziecko 1 roku życia

W naszym przypadku oznacza to, że nie opłaca się naszym TŻ brać tego urlopu w 2011 roku, a lepiej poczekać do 2012, bo wtedy wymiar wynosi dwa tygodnie, a nie tydzień
ehhhh .. u mojego TŻ 'w pracy' nie istnieje coś takiego jak urlop,
jego praca to piłka nożna , raz w tygodniu mecz i codziennie 2h treningów , więc w sumie nie ma co narzekać ..
Za rok dodatkowo ma szukać gdzieś pracki jako masażysta, bo kończy te swoje studium masażu
.. ale dwa tygodnie wolnego to by było coś można by gdzieś wyjechać, odpocząć..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:43   #3160
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
anulinka a ty masz date cc wyznaczona? bo termin normalnie masz jakos tak jak ja.
Ja tak naprawdę do dzisiaj nie wiem, jak będę rodzić, Idę na wizytę w przyszłym tygodniu i wtedy już będzie wiadomo. Gin mówił mi wcześniej, że jeśli CC, to dostanę skierowanie do szpitala w 38tc. Mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będziemy rodzić, więc na pewno wcześniej daty nie będę znała.
Położna mówiła mi, że jeśli nic się nie będzie wcześniej działo, to wystarczy położyć się do szpitala 7-8 dni przed terminem z miesiączki.

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Kasia tata dziecka ma prawo do 2 tyg. urlopu ojcowskiego (tacierzyński) i moze go wykorzystać w dowolnym czasie, ale nie póxniej niż do ukończenia 1 roku dziecka.
Jest jeszcze coś takiego jak urlop okolicznosciowy z okazji urodzenia sie dziecka w wymiarze 2 dni (z tego co ja wiem)
2 tygodnie urlopu tacierzyńskiego przysługuje od przyszłego roku, a w tym tylko tydzień. Ale urlop ten należy wykorzystać do ukończenia roku przez dziecko, więc w naszym przypadku bardziej się opłaca wziąć go w 2012 r.

Cytat:
anulinka, kiedy Słonko odpoczniesz wreszcie Biedactwo
Na umilenie dzionka, podsyłam Ci linka, jak w sobotę w Krakowie wiało i pewnie nie tylko w Krk... i o mały włos samolot nie przydzwoniłby skrzydłem o pas startowy... suma sumarum, nie wylądował w balicach..

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ideo,id,t.html
Odpocznę na macierzyńskim z Pepe w objęciach
Zresztą zamierzam być czynna zawodowo cały czas.
Mam nadzieję, że się uda

A filmik faktycznie hardcorowy
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:45   #3161
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry Mamutki

Ja dzisaj spalam TYLKO do 10 co sie ze mna stalo????
Na sniadanie zjadlam duzy jogurt Jogobelli i nie jestem glodna. A mam parcie na winogrona i pewnie tak bedzie wygladalo moje sniadanie

Co do swietobliwosci to sorry, ale to chyba Tz z aureola wyskoczy. Nie dosc, ze on w dniu wyboru to by mi jeszcze Antek na beatyfikacje wyskoczyl. W sumie bym sie cieszyla. Czemu nie. Jednak jakbym miala termin na poczatku maja, a mam pod koniec takze jednak wole by maly posiedzial jeszcze w brzuszku chociaz do polowy maja

U nas tez pogoda kijowa... slonca ni ma, a ja chce ciuszki prac i ma byc slonecznie i wszyscy musza widziec, ze sie susza male ciuskzi na ogrodzie!!! Niech podziwjaja!!!!

Daisy aqua areobik!!! Super. Tez bym z Toba poszla Co do klotni z Tz to owszem. Ostatnio miewamy codziennie jakies mega sprzeczki, ale godzimy sie rownie syzbko. No tacy jestesmy wybuchowi

Anula tez myslalam czy aby nie pojsc na pedicure gdzies, bo ciezko mi do stop dosiegnac by zrobic z nimi porzadek.

Matall... jajeczka pierwsza klasa

Enchantresss no ja moge jedynie serdunia posluchac, bo na usg to nie mam co liczyc a z Ciebie jest taka modeleczka w ciazy Slicznie wygladasz!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 11:45   #3162
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Renessme1985, wyprzedziłaś mnie z tym tacierzyńskim
Stary 2011-04-14, 11:47   #3163
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
W aptece stoi nieśmiały chłopak. Gdy wszyscy klienci wyszli, aptekarz pyta:
- Co, pierwsza randka?
- Gorzej - odpowiada chłopak - pierwsza gościna u mojej dziewczyny.
- Rozumiem - mówi aptekarz - masz tu prezerwatywę.
Chłopak się rozochocił.
- Panie, daj pan dwie, jej mama podobno też fajna dupa!
Chłopak trafia do domu swojej dziewczyny. Zostaje przedstawiony rodzinie.
Siadają przy stole i następuje poczęstunek. Po godzinie dziewczyna nie wytrzymuje, przeprasza i prosi gościa ze sobą:
- Gdybym ja wiedziała, że ty taki niewychowany... Cały wieczór nic nie powiedziałeś tylko patrzyłeś w podłogę. Nigdy więcej cię nie zaproszę!
- A gdybym ja wiedział, że twój ojciec jest aptekarzem, nigdy bym do was nie przyszedł.

Cytat:
bassienka; slicznie wyglądasz, drobniutka, szczuplutka, tylko brzusio A przecież Ty masz lada moment termin, prawda ?

mary poziomkowa; za tydzień to my spać chyba w ogole nie będziemy, tylko warowały przy lapikach, by nie przegapić, żadnej akcji

U mnie teśc gdera, że jezdze autem.. tak po mieście to jeszcze świeć panie, ale jak słyszy, że do czestochowy chcę jechac to masakra.. a ja własnie wybieram się 21.04 i wróce hmmm nie prędko bo na swieta tam zostanę - oczywiscie nikt tu jeszcze nic nie wie, ale nie będę jeździła w kółko - bo zaraz po świetach rodzice jadą na kilka dni odpocząć na Litwę, więc zostaję w domku pilnować Ponisi i Miodzika no i potem zaraz dłuugi weekend majowy wiec bedzie na pewno grill i w ogole wesoło ... wiec pewnie do krk wróce po majówce
Miłego plazowania z drineczkiem

Yeeaaahhh to uda się w koncu nasze spotkanie i to w Kraku?? Czad !!
to ja poszukam jakiejś knajpy z przywilejami dla mamuś z dzieciaczkami

mamaoptymistka; w Polsce glukozę robi się obligatoryjnie, w konkretnych tygodniach... wcześniej tak nie było, teraz jest.. sama nie wiem co Ci doradzić.. Ja na podstawie morfologii i moczy wyniki miałam ok - cukru nie było, jednak krzywa cukrzycowa tzn glukoza pokazała, że mam cukrzyce... ale na pewno u Ciebie jest wszystko ok Malusio z nas tutaj dopadła ta przypadłość..
Też miałaś biegunkę ???? ale zbieg okolicznosci.. U mnie już wszystko oki, tak jak dziewczyny pisały - z wielu powodów można biegać do tolaety. Widocznie miałyśmy jakieś przesilenie

Paulizia, kto się czubi ten się lubi Często macie z TŻecikiem spiecia drobne ? Ale wazne, że umiecie dojść do consensusu i szybciutko się godzicie
Cuudownie, że z Antosiem wszystko oki !!!!!! Zreszta... inaczej przeciez byc nie mogło
Ale bedzie numer jak Antoś urodzi się w dniu Beatyfikacji no nie... to Tobie nad głową chyba aureola się pojawi

atiz; daj znać jak po wizycie! Trzymam moooocno kciuki Ale TŻ ma plan

Grazin; kciukaski są, będzie dobrze! Wracaj tu do nas i odpoczywaj z nóżkami do góry

katarzynka00; witaj Kochana Jak Wasze samopoczucie ?? Który to już tydzień leci u Ciebie ?? Strasznie fajnie, że o nas pamiętasz Naprawdę milutkie to

Lolus
, masz sliczny avatarek i fajnie, że pamiętałas, by podzielić się 4-listną koniczynką także z nami! Na pewno szczęście się przyda!! Twoj wczesniejszy avatarek, też bardzo mi się podobał, był taki radosny i optymistyczny, ale w życiu nie skojarzyłam, że to Lolek Wybacz........
Przykro mi, że dziś najprawdopodobniej nici z wyjazdu do domku, ja wiem, jak to czekać na odwiedziny w rodzinnych stronach.. Ja dość często jeżdzę a i tak zawsze serce mi się rwie a co dopiero Tobie...
Ale jutro o tej porze, na pewno będziesz już w drodze Słoneczko Co do zakupów u nas to póki co utknęły w punkcie wyjscia. Na pewno łóżeczko zamawiałabym razem z poscielą u jednego sprzedawcy, tylko chcę dotknąć pościeli i tak jak pisałam wczesniej, w żadnej galerii nie namierzyłam pościeli Drewexu.Łożeczka sa a pościeli niet.. póki co udało mi sie jedynie wzbogacić o kocyk z MC.
No i sobie bluzeczkę na świeta kupiłam, właściwie to tunika, ciekawe czy potem będzie oki (rozmiar XL - nie ciążowy) bo kolorek sliczny, taki morski

anulinka, kiedy Słonko odpoczniesz wreszcie Biedactwo
Na umilenie dzionka, podsyłam Ci linka, jak w sobotę w Krakowie wiało i pewnie nie tylko w Krk... i o mały włos samolot nie przydzwoniłby skrzydłem o pas startowy... suma sumarum, nie wylądował w balicach..

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ideo,id,t.html

anulko, ale fajniusio czyta się Twoj artykuł !! Jaką masz lekkość w pisaniu. Tak wszystko ładnie i obrazowo ujęłaś w słowa, że bez problemu wyobraziłam sobie, jak to w rzeczywistości wszystko wygląda. Taka bajkowa opowieść o krainie fiordów Gratuluję! Przeczytałam z wielką przyjemnością

moniqac, oj umęczy Cię łapka Moja mama aby ciut mniej cierpiała kupiła sobie taką specjalną opaskę uciskową na nadgarstek - zakłada się na kciukia i mowi, że to jej pomaga.
Chodziła też na rehabilitację, ale średnio zadowolona.
Była też prywatnie u jakiegoś pana prof. z Zabrza, który się w cieśni specjalizuje i po przeprowadzeniu kilku badań (wiem, że w szpitalu coś jej też badali) przepisał jej blokadę, tak wiec zastrzyki już kupione i chyba je zrobi po świetach.
Możesz spróbować ucisnąć zwykłym bandażem elastycznym, ja tak robię i troszkę ugla jest, aczkolwiek odpukać od 3 dni ani nie budzi mnie ból nadgarstka w nocy ani też od 3 nocy nie wstawałam sik !!! Coś pieknego.. ale już rozkminiłam sposób, kładę sie spać ok północy, wtedy sik i lulam do 6-7 rano non stop.

andziotku, absolutnie nie powinnaś mieć skrupułów i wyrzutów sumienia odnosnie Gabisiowych ciuszkowych zakupów.
Przecież Ty sama wiesz najlepiej, jak takie maleństwa szybciutko wyrastają z ubranek.. a skoro masz tak wiele po Zosience to po prostu byłyby to pieniążki wyrzucone w błoto. Nie martw się, wynagrodzisz to Gabi w inny sposób

W Krakowie pogoda także nie nastraja optymistycznie
Ja wstałam rano, troszkę prasowania porobiłam, zjadłam sniadanko (24Kasia86, jadłam to co Ty, jajka na twardo z ciupinką majonezu a wczoraj wieczorem na miekko- jestem jajczara ) i wróciłam do łózeczka celem nadrobienia zaległości od wczoraj wieczora.

Powiedzmy, że "mąż mnie zmotywował" do wzięcia sie za siebie i planuję wybrać się na 14.30 na aqua aerobik dla pan w ciazy..
Płaci mi co miesiąc benefita po 170 zł a ja wstyd się przyznac ostatni raz z niego korzystałam w czerwcu 2010 ! Tak wiec dziś mam w planie zrobić z niego uzytek, poza tym kupiłam tez kostium kąpielowy ciążowy i japonki na basen a własciwie do szpitala, ale na basen je wezmę
Jeszcze nie byłam na basenie dla pan w ciaży więc ciekawa jestem jak bedzie... ruszyc z domu mi sie nie chce, bo leje masakrycznie no ale.......... wiecie jak jest

Agusiu, u mnie na obiad też dziś chiński fix knorra z cyckiem oraz ryżem

enchantresss sliiiiiiiiiiiiiiiczne zdjecie !!!!!!!!!! Głupia nauczycielka !!
super wygaldasz !!
Wrrr znow post przeładowany grafiką

castia slonce a ja najbardziej lubie chipsy z pieca z ziolami prowansalskimi
Stary 2011-04-14, 11:55   #3164
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Odpocznę na macierzyńskim z Pepe w objęciach
Zresztą zamierzam być czynna zawodowo cały czas.
Mam nadzieję, że się uda
To mamy podobnie, bo ja też zamierzam być czynna zawodowo na macierzyńskim Ciekawe jak to wyjdzie, bo póki co jakoś cieżko mi to sobie wyobrazić, bo pomimo, że nie chodzę fizycznie do miejsca pracy, to praktycznie bardzo dużo czasu przy niej spędzam. Mam nadzieję, że dzieciątko odmieni moje podejście, bo jak na razie to mi to pracoholizmem na maxa zalatuje Ktoś powinien mi porządnie ale na razie się jeszcze nikt taki nie znalazł hehe Ja po prostu lubię swoją prace, choć czasem też mnie okropnie denerwuje Może taki już ten Nasz fach, że się oderwać nie można

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-14, 11:57   #3165
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
castia slonce a ja najbardziej lubie chipsy z pieca z ziolami prowansalskimi
też lubię laysy z pieca bo od tych zwykłych odrzuca mnie to, że czuję je jeszcze na drugi dzień (takie toto pyszne)
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:57   #3166
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Renessme1985, wyprzedziłaś mnie z tym tacierzyńskim

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-14, 11:57   #3167
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
ddaaiissyy ale bym poszła z Tobą na ten basen Zazdroszczę! Ja mam zakaz w ciąży, ze względu na skłonności do infekcji
Łączę się z Tobą w bólu, mi gin zabronił na samym początku ciąży, a tak bym popływała

A wcześniej tż nie mógł (a bardzo lubi pływać, kiedyś nawet startował w zawodach i był ratownikiem ) z powodów zdrowotnych i nie chciałam iść i robić mu przykrości, że idę, a on nie może, więc ostatnio byłam na basenie chyba ze dwa lata temu.

Może po połogu

daisy, gugasiatko Ja dopiero w ciąży poszłam do faceta ginekologa i odczucia mam takie, że lepszy niż kobieta.
A poza tym lekarz to lekarz i nie ma co się krępować albo coś

Spice No ja proponuję coś z tym czopem, bo jednej za drugą odchodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:58   #3168
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
To mamy podobnie, bo ja też zamierzam być czynna zawodowo na macierzyńskim Ciekawe jak to wyjdzie, bo póki co jakoś cieżko mi to sobie wyobrazić, bo pomimo, że nie chodzę fizycznie do miejsca pracy, to praktycznie bardzo dużo czasu przy niej spędzam. Mam nadzieję, że dzieciątko odmieni moje podejście, bo jak na razie to mi to pracoholizmem na maxa zalatuje Ktoś powinien mi porządnie ale na razie się jeszcze nikt taki nie znalazł hehe Ja po prostu lubię swoją prace, choć czasem też mnie okropnie denerwuje Może taki już ten Nasz fach, że się oderwać nie można
za pracoholizm

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-14, 11:59   #3169
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moniaq ooooooooooooooo, cudny pomysl
póki co oddychamy
hiii hiii haaaaaaa
hii hii haaaaaaaaa .

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Ja też się bardzo boję
Co chwilę się coś słyszy , wszędzie jakieś choróbska ..
W dodatku dwie moje koleżanki , które urodziły w ciągu ost. dwóch miesięcy urodziły Maluszki z zapaleniem płuc.. niby 10-14 dni antybiotyku i było po sprawie , ale kurde..
o nie nie nie kasiu13 i enchantress - nie mysłimy tak absolutnie, bo kazda z nas by zwariowała . jestesmy pod super opieką, i mamy zdrowe bobaski.
koniec kropka.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

ide na zakupy, mam ochote na loda
prosze powiedzcie, ze nie powinnam
JEDZ .

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Raczej tak, no gdzies do południa żeby mój lekarz jeszcze był w szpitalu. Co do kontaktu to komórka tylko, chyba że szwagier pożyczy mi znowu netu z orange to wtedy lapka wezmę
o rany.... rany ... rany.... jak to wszystko się "urealnia" .

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

moniqac wiem co czujesz, ja też mam okropny problem z moimi dłońmi. Dzisiaj jak się obudziłam to nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać. Serdeczny palec u prawej ręki to mam jakby złamany, nie mogę go zginać, a od rana tak przez godzinę to w ogóle całej ręki nie mogę zgiąć. Też nie daję rady śniadania sobie od razu zrobić, mąż mi robi przed wyjściem do pracy, a jak on zaśpi, to czekam aż mi ręce trochę się rozruszają i dopiero ruszam na podbój lodówki. Mam nadzieję że szybko nam przejdzie po porodzie
...już tak dzisiaj patrzyłam żeby zrobić brownies z przepisu agus;p
jestem z Tobą - doskonale wiem o czym piszesz. płakac mi się chce nad samą sobą - żałosne.
i te śniadania i ta nieporadność - koszmar.

oby nam naprawdę z chwilą porodu przeszło .

a gdzie ten przepis?! w klubie?! dajcieeeee .

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Moniqac
ciągle tak Cie trzyma ból w łapkach? A to masz tylko tak w nocy, czy w dzien też czujesz?
Mi się raz tak zdarzyło, że mi w nocy nadgarskti zdrętwiały, ale poczułam dopieor jak się przebudziałam na sik.. na szczęście tylko jednorazowe zajście u mnie..
Ale to Ci przejdzie mam nadzieję, jak już mały się urodzi, co?
trzyma, trzyma, w dzien niestety też choć ciut słabiej.
dziekuje Kochana za troskę .
i tez mam taką nadzieje.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
moniqac a pewnie, ze o Tobie pamietamy!!! wiadomka!!! Krakow bedzie mial najwieksze spotkanie swiezo upieczonych mamusiek ever
.

Cytat:
Yeeaaahhh to uda się w koncu nasze spotkanie i to w Kraku?? Czad !!
to ja poszukam jakiejś knajpy z przywilejami dla mamuś z dzieciaczkami

moniqac, oj umęczy Cię łapka Moja mama aby ciut mniej cierpiała kupiła sobie taką specjalną opaskę uciskową na nadgarstek - zakłada się na kciukia i mowi, że to jej pomaga.
Chodziła też na rehabilitację, ale średnio zadowolona.
Była też prywatnie u jakiegoś pana prof. z Zabrza, który się w cieśni specjalizuje i po przeprowadzeniu kilku badań (wiem, że w szpitalu coś jej też badali) przepisał jej blokadę, tak wiec zastrzyki już kupione i chyba je zrobi po świetach.
Możesz spróbować ucisnąć zwykłym bandażem elastycznym, ja tak robię i troszkę ugla jest, aczkolwiek odpukać od 3 dni ani nie budzi mnie ból nadgarstka w nocy ani też od 3 nocy nie wstawałam sik !!! Coś pieknego.. ale już rozkminiłam sposób, kładę sie spać ok północy, wtedy sik i lulam do 6-7 rano non stop.
dzięki skarbie - ja też sobie łapki obwiązywałam bandażem, chyba było ciut lepiej, musze do tego wrócić

i szukaj takiej knajpki bo u mnie i u eweski w mieście jest jeszcze się impreza do nas przeniesie .

Cytat:
Napisałam rano po 7 do Siasi, bo ona miała dziś miec rezonans ale wiadomość jeszcze nie dostarczona...
daj znac jak coś będzie wiadomo - moze znowu nie ma swojego tel.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moniqac, bardzo Ci współczuję tego bólu To musi być koszmar nie móc nic zrobić z tego powodu. Mnie cierpną palce po nocy i bolą trochę gdy zginam ale nie aż tak aby nie móc ukroić szynki. Tak więc jak sobie wyobrażę co musisz czuć to nieciekawie
dziękuję Ci Kochanie.

wiecie co...... ja tu sobie siedzę i odpisuję, a nie powiedziałam Wam co rano przeżyłam.....

jak w koncu rano wstałam...
poszłam siku i co?

wielka plama krwi na bieliźnie.

złapałam za telefon do gina i dzownie - mówie mu, że mam cc za tydzień, że plamie, czy czekac spokojnie czy jechac sie sprawdzić.

powiedział, że może obkurcza (???) się szyjka i może trzeba będzie cc zrobić wczesniej - że mam jechać do lekarza dyżurującego do kliniki żeby mnie sprawdzili.

ale własnie sobie uświadomiłam, że mam jutro wizytę u niego - nie powiedziałam mu o tym i teraz nie wiem co robic.

cholera!

ale chyba poczekam, czy nie plamię czy plamię znowu - jak znowu to jade od razu. na razie wykąpalam się, pozbyłam owłosienia spakuję zaraz torbę i będę patrzec czy dalej plamię czy nie.

dobrze robię że czekam? po co jechać dzisiaj i jutro? może nie będzie już plamien? mały od wczoraj jakiś mniej ruchliwy, z resztą podobnie jak ja.
mam stresa.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:02   #3170
enchantresss
Rozeznanie

moniqac !!! do szpitala, raz dwa moim zdaniem !

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-14, 12:03   #3171
eweska
Moderatoreska

Co do facetów ginekologów to ja chodzę już od 11 lat, ten obecny jest moim drugim ginekologiem, wiec lekarzy za często nie zmieniam Pierwszą ciążę prowadziła mi babka, a po połogu już poszłam do faceta i tak jest do tej pory, ja się bardziej krępuję przed ginekologiem kobietą niż facetem. U mnie w szpitalu nawet nie wiem czy jest jakas babka, chyba jedna lub dwie a tak to reszta facetów z tego co pamiętam i widziałam na obchodach :P
Stary 2011-04-14, 12:06   #3172
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

moniquac, jeśli będzie się powtarzało, ja bym pojechała. Dla własnego spokoju.
Tak czy owak trzymam

Cytat:
Ja większość rzeczy robię w domu. To są małe firmy ( bez skomplikowanych operacji i bez kilkuset faktur na szczęście ). Mam świadomość tego, że jak to oddam komuś innemu do prowadzenia, to już bezpowrotnie. Takie czasy, że trzeba o swoją pracę dbać A każda złotówka się przydaje.
Stary 2011-04-14, 12:06   #3173
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

info od JanuszAgnieszka
"wczoraj robili mi usg i Daria jest tylko tydzień mniejsza i waży 1400 a we wtorek 1214. czekamy na wyniki i bede wychodzić pewnie w tym tygodniu"

super wieści

a ja ide spac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 12:07   #3174
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

2 tygodnie urlopu tacierzyńskiego przysługuje od przyszłego roku, a w tym tylko tydzień. Ale urlop ten należy wykorzystać do ukończenia roku przez dziecko, więc w naszym przypadku bardziej się opłaca wziąć go w 2012 r.
Kochana, a powiedz mi, czy trzeba wykorzystać ten urlop? Bo np. mój wpisał sobie już 2tyg normalnego urlopu zaraz po urodzeniu się małego. I nie wybiera ani 2 dni okolocznościoweo, ani 1 tydzień tacierzyńskiego.
.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:08   #3175
atiz
Rozeznanie

Dobra no to jestem.
Wizyta w pełni OK, nic ze mnie jeszcze nie wypadło , szyjka troszku krótsza ale bez szaleństw i zamknięta, nuuudaaaa......
KTG nie zrobiłąm bo nie zdążyłam ale ginka mówi że luzik nie trzeba.
Mam się pojawić 5 maja jak nie urodzę i wtedy będzie skierowanie do szpitala pisać, ale ja wiem że urodzę wcześniej.
Troszkę zmartwił ją mój przyrost wagi (przez 4 tygodnie 4 kilo) powiedziała że mam suszone śliwki zaparzać wieczorem a rano na czczo pić je i zjadać, fuj fuj fuj!

Andziot tak sobie myślę czy oni na pewno zaczną od razu na oddział przyjmować, jak będziesz na KTG w przyszłym tygodniu to zrób rozeznanie ! Bo jak zaczniemy rodzić wcześniej niż zaczną przyjmować to trochę kicha bo będzie mało miejsc w szpitalach i wtedy to nawet moja wizja rodzenia na Brochowie moze mnie wyjść.
Lekarka mi mówi żeby dzwonić na pogotowie i pytać jaki szpital zgłosił że nie ma miejsc.

Dziewczyny a tak na temat jeżdżenia autem jeszcze to ja jeżdże dalej i dziś jade sobie gadam z mamą na zestawie słuchawkowym i w pewnym momencie mała mi tak przywaliła że myśłałam że o kierownice się odbiję, aż wrzasnęłam, mama się przeraziła że jakiś wypadek czy coś i nie mogła dojśc do siebie przez chwile
Złośnica ta Polka mała

Dobra zjem śniadanko spóźnione i troszku poleżę, popołudniu jadę na kawkę do psiapsiół a wieczorkiem już mężul będzie JUPI !!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:11   #3176
eweska
Moderatoreska

Moniqac możesz jeszcze chwilkę poczekać i zobaczysz czy dalej będzie krew czy już nie, może to było jednorazowe. A jesli masz się stresować to lepiej jedź to sprawdzić, nic nie zaszkodzi.
Moje dzieciaczki też są mniej ruchliwe, ale to pewnie przez to że mają mało miejsca, ruszać się ruszają bo ich czuję ale już nie tak bardzo jak wcześniej.

Super że u Agnieszki lepiej
Stary 2011-04-14, 12:11   #3177
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
za pracoholizm
hehehehe.... mam nadzieje, że pomoże jak już się maluch urodzi

...a tak w ogóle to My dzisiaj zaczynamy 37 tc i powiem Wam szczerze, że już mam dosyć z deczka i bym chciała też już za tydzień być w pełnej i zwartej gotowości do porodu ale mam dziwne przeczucie, że jednak donoszę co najmniej do terminu Kompletnie nic mi się nie dzieje, co by mogło świadczyć o tym, że poród się zbliża, nawet brzuch mi się nie obniża (albo ja jakoś nie umiem sobie sama ocenić) Wcześniej miałam skurcze przepowiadające, a teraz cisza... sam lekarz jest w szoku, że po tym jak mi się ta szyjka skróciła i musiałam leżeć, to teraz wszystko genialnie, twarde, mocne i trzyma, czop na miejscu i nic nie wskazuje na jakikolwiek poród... a ja już naprawdę za tydzień chce Po prostu mojemu synusiowi się za bardzo spodobało u mamusi

A tak poza tym, to mnie wkurzył mój lekarz trochę, bo byłam u niego we wtorek tydzień temu (końcówka 35 tc) i na następną wizytę kazał mi przyjść dopiero 28 kwietnia, a to już będzie początek 39 tc Jakoś dziwnie... wcześniej kazał mi latać do siebie najlepiej co półtora tygodnia, a teraz jak już powinnam być pod szczególną kontrolą, to on walnął, że za ponad 3 tygodnie Nie kazał mi na żadne KTG chodzić, ani nawet nie zrobił mi tego GBS'a kazał tylko zrobić ostatni raz mocz, morfologię, tokso (już 3 raz oba odczynniki) i WR... i bądź tu mądry człowieczku Co lekarz to własne praktyki... na razie jak już mówiłam nic się nie dzieje... mały się rusza, brzuch nie boli, czopa ani śladu, więc nie panikuje... ale coś długo mi się wydaje do tej kolejnej wizyty...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-14, 12:12   #3178
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
info od JanuszAgnieszka
"wczoraj robili mi usg i Daria jest tylko tydzień mniejsza i waży 1400 a we wtorek 1214. czekamy na wyniki i bede wychodzić pewnie w tym tygodniu"
to super

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-14, 12:12   #3179
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dobra no to jestem.
Wizyta w pełni OK, nic ze mnie jeszcze nie wypadło , szyjka troszku krótsza ale bez szaleństw i zamknięta, nuuudaaaa......
KTG nie zrobiłąm bo nie zdążyłam ale ginka mówi że luzik nie trzeba.
Mam się pojawić 5 maja jak nie urodzę i wtedy będzie skierowanie do szpitala pisać, ale ja wiem że urodzę wcześniej.
Troszkę zmartwił ją mój przyrost wagi (przez 4 tygodnie 4 kilo) powiedziała że mam suszone śliwki zaparzać wieczorem a rano na czczo pić je i zjadać, fuj fuj fuj!

Andziot tak sobie myślę czy oni na pewno zaczną od razu na oddział przyjmować, jak będziesz na KTG w przyszłym tygodniu to zrób rozeznanie ! Bo jak zaczniemy rodzić wcześniej niż zaczną przyjmować to trochę kicha bo będzie mało miejsc w szpitalach i wtedy to nawet moja wizja rodzenia na Brochowie moze mnie wyjść.
Lekarka mi mówi żeby dzwonić na pogotowie i pytać jaki szpital zgłosił że nie ma miejsc.

Dziewczyny a tak na temat jeżdżenia autem jeszcze to ja jeżdże dalej i dziś jade sobie gadam z mamą na zestawie słuchawkowym i w pewnym momencie mała mi tak przywaliła że myśłałam że o kierownice się odbiję, aż wrzasnęłam, mama się przeraziła że jakiś wypadek czy coś i nie mogła dojśc do siebie przez chwile
Złośnica ta Polka mała

Dobra zjem śniadanko spóźnione i troszku poleżę, popołudniu jadę na kawkę do psiapsiół a wieczorkiem już mężul będzie JUPI !!!
Super, że wszystko dobrze, oby tak dalej
Stary 2011-04-14, 12:13   #3180
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe, to mąż nawet zastrzyki będzie robił dzielny facet
tak monisiu bo ja sie nie moge zmusic. jeszcze w brzuch

Cytat:
Ja tak naprawdę do dzisiaj nie wiem, jak będę rodzić, Idę na wizytę w przyszłym tygodniu i wtedy już będzie wiadomo. Gin mówił mi wcześniej, że jeśli CC, to dostanę skierowanie do szpitala w 38tc. Mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będziemy rodzić, więc na pewno wcześniej daty nie będę znała.
Położna mówiła mi, że jeśli nic się nie będzie wcześniej działo, to wystarczy położyć się do szpitala 7-8 dni przed terminem z miesiączki.
aha, no to czekamy na wiesci w takim wypadku

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Spice No ja proponuję coś z tym czopem, bo jednej za drugą odchodzi
dobre! ale sie usmialam. zaglosuje na pewno

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
wiecie co...... ja tu sobie siedzę i odpisuję, a nie powiedziałam Wam co rano przeżyłam.....

jak w koncu rano wstałam...
poszłam siku i co?

wielka plama krwi na bieliźnie.

złapałam za telefon do gina i dzownie - mówie mu, że mam cc za tydzień, że plamie, czy czekac spokojnie czy jechac sie sprawdzić.

powiedział, że może obkurcza (???) się szyjka i może trzeba będzie cc zrobić wczesniej - że mam jechać do lekarza dyżurującego do kliniki żeby mnie sprawdzili.

ale własnie sobie uświadomiłam, że mam jutro wizytę u niego - nie powiedziałam mu o tym i teraz nie wiem co robic.

cholera!

ale chyba poczekam, czy nie plamię czy plamię znowu - jak znowu to jade od razu. na razie wykąpalam się, pozbyłam owłosienia spakuję zaraz torbę i będę patrzec czy dalej plamię czy nie.

dobrze robię że czekam? po co jechać dzisiaj i jutro? może nie będzie już plamien? mały od wczoraj jakiś mniej ruchliwy, z resztą podobnie jak ja.
mam stresa.
nie no monia padam!!!!
i ty dopiero teraz piszesz?!!!
kurcze, ja bym chyba pojechala dla pewnosci, ale pewnie sama lepiej czujesz co i jak. w razie czego pisz nam

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
info od JanuszAgnieszka

super wieści
super, ciesze sie ze ja przyjeli i ze z malutka jest dobrze
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości