Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 15:01   #3151
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

dziewczyny dzieki za kciuki

jest któraś chętna na ten fotelik co w klubie pisałam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:03   #3152
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Nerola pokaż kotka

Patik ja to też bym jadła i jadła.
Mam ochotę na arbuza!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:06   #3153
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mam ochotę na arbuza!!
ja też... a najchętniej to zakopać się z nim w łóżku i wyjadać łyżką całego

Scio dzięki zapisane

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:08   #3154
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
ja też... a najchętniej to zakopać się z nim w łóżku i wyjadać łyżką całego

I niech jeszcze bez pestek
kurcze w Biedronie są takie słodkie

Stary 2011-06-27, 15:12   #3155
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kochane moje jestem i nawet zyję

Wczoraj źle się czuła przez dziadostwo i T. mnie wywiózł z domu do ludzi.
Wrócilismy z kotkiem.
Dzisiaj już Ci lepiej?

Jak koteczek? Jak dzieciaki na niego reagują?
Liczę na fotki
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:14   #3156
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
I niech jeszcze bez pestek
kurcze w Biedronie są takie słodkie
kusiiiiisz.... oj kusisz......

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-27, 15:19   #3157
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zaczynam się martwić Czy wasze dzieciaczki też się tak rzadko teraz odzywają ????? Normalnie, aż się popłakałam bo mała od rana dała znać o sobie parę razy. Już nie wiem co robić, czy jechać na IP czy czekać. Normalnie nerwicy już dostaje POMÓŻCIE
Brunetka, moja malutka też zaczyna stroić fochy. Zauważyłam u niej znacząco dłuższe okresy snu, z których nie jest łatwo ją wybudzić. Dawniej wystarczyło że położyłam się na jednym lub drugim boku i zmiana pozycji powodowała lawinę kopniaków. Teraz królewna to nawet nie reaguje jak się położę na boku na którym akurat wypina nogę/pośladek. Ani myśli się przesunąć. Także to chyba normalne. Poza tym dzieciaczki mają tam już bardzo ciasno, więc pewnie ciężko im się tak często i dynamicznie ruszać.

Dziękuje wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Jesteście kochane
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 15:22   #3158
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brunetko mój ma dni że też mało się rusza
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:36   #3159
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
caly dzien latalam po ginach i lekarzach pierwszego kontaktu za głupim l4. lekarz nie chciala wypisac, a ginekologow albo nie bylo, albo limity sie skonczyly i obsluguja tylko swoje pacjentki. mój akurat na wakacjach wiec nie moglam nim sie posiłkowac... masakra! ale dopielam swego i w 4 przychodni juz dostalam l4, zbadali mi tętno dziecka i ulozenie wiec jest ok.
Za co my te składki zdrowotne płacimy??
Stary 2011-06-27, 15:39   #3160
agulaaabar
Zakorzenienie

No to teraz mam stracha.....

Czuje się jakby mnie brała gorączka.... a w domu nawet termometru nie mam bo tż ostatnio rozwalił...

kilka dni temu miałam styczność z siostrzyczką tż, teraz się okazało że ma ospę... a ja w zyciu nie miałam ospy.... boje się że mnie zaraziła

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-27, 15:47   #3161
youyou
Zakorzenienie

madziaranew śliczny kącik macie

brumek na jaki wózek się zdecydowałaś??

Crazy za WASZE mieszkanko no i super że coś się zaczyna dziać

Marina co do przygotowania mm to najlepiej mieć wcześniej odmierzoną miarkę mleka + wcześniej przegotuj sobie wodę. W nocy jak wstaniesz to dolewasz tylko gorącej do tej wcześniej przegotowanej aby zrobiła się ciepła wsypujesz odmierzone mm i gotowe..
Mozesz też od razu trzymać przegotowaną wodę w termosie więc jeszcze szybciej wyjdzie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
te torby sa sliczne wlasnie ogladalam takie same na all.... tylko ceny tez niezle....

wlasnie nie wiem czy warto zainwestowac w cos drozszego czy kupic jakas byle jaka? jak mama doswiadczona uwaza?
Moim zdaniem warto mieć porządną torbę, jej się używa prawie non stop, my Filipowej używamy do tej pory, bo zawsze jest coś do zabrania z takim maluchem, nawet takim ponad rocznym: picie, pampersy, chusteczki, zapasowe ubranko, ulubioną zabawkę etc. gratów zawsze się trochę nazbiera

Jedyne co mogę doradzić to kup taką porządnie zapinaną, bo moja zapina się na takie magnesy i jak dużo napakuję to się rozpina, co mnie denerwuje..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 15:48   #3162
zanka205
Zakorzenienie

wróciłam do domu koło 13.00 ale zasnęłam od razu i odespałam te dwa dni
napiszę po kolei
przyjechaliśmy na IP, papierki i na oddział ginekologiczny
tam ciśnienie niezłe 135/90 jakoś tak
czekaliśmy chyba 40 min na lekarza
przyszedł, najpierw badanie usg, ilość wód w normie, dokładnie pomierzył dziecko, ważyła w sobotę niby 2900 g, na pewno jest dziewczynką i poza tym ok
potem badanie na samolocie, grzybek wciąż jakiś jest, szyjka krótsza (w moim przypadku nic to nie znaczy bo ja długo mam skróconą) i rozwarcie na palec
potem ważenie, schudłam pół kilo haha choć położnej mówię, że na 100% przytyłam od ostatniego ważenia- miła niespodzianka
no i przebrałam się, poszłam na ktg
zapis był dobry- cokolwiek to znaczy
no i na oddział, wtedy zrobiło mi się smutno i miałam ochotę wyć i uciekać
no i to ciśnienie taki mi skakało do wieczora, nawet po 145/100 miałam, wieczorem na obchodzie lekarz kazał włączyć Dopegyt po którym spadło do 130/80
zalecenie ktg 2 razy dziennie, ciśnienie 3 x dziennie, lek rano i wieczorem
dopiero wczoraj po tym leku ciśnienie do 115/70 lub 120/80 spadło ładnie
no i dziś pozwolili mi wyjść
po badaniu przy przyjęciu plamiłam lekko i ponad 2h miałam masakryczne skurcze, co 7, 5 a nawet 3 min, myślałam że zaczynam rodzić
ale potem przeszło ufff
po tym co się tam nasłuchałam nie chcę jeszcze rodzić, muszę w domu naładować baterie heh

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:51   #3163
CrazyMachine
Zadomowienie

Czytam te wasze cenne porady jak szybko przygotować MM. Czy jest jakaś określona temperatura tego mleka jaką powinno się podawać dziecku, sprawdzacie to jakoś (oprócz na rękę)? Czy zwykle jak zrobicie pół na pół wrzątek z wodą o temp pokojowej to jest OK?
Stary 2011-06-27, 15:52   #3164
patik87
Zakorzenienie

agula nie dobrze, ja też nie chorowałam na ospę. A przy ospie ma się gorączkę? skombinuj termometr.

Nerola pokaż kotka.

Położyłam się spać. W tym domu się nie da spać! Wtedy ciągle ktoś coś chce, dzwoni i przyłazi. I szwagierek z tekstem: też bym chciał sobie w dzien pospać.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:54   #3165
CrazyMachine
Zadomowienie

Oooo Zanka, witaj!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
agula nie dobrze, ja też nie chorowałam na ospę. A przy ospie ma się gorączkę? skombinuj termometr.
Tak, ospa zaczyna się od gorączki i osłabienia.
Koniecznie sprawdź temperaturę.
Stary 2011-06-27, 15:54   #3166
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Scio dzięki

Pytanie do świeżych mam: ile ubranek dzieciowych brałyście do szpitala, w którym wszystko trzeba mieć swoje?

nudzi mi się...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Moja też tak ma. Jak się martwisz bardzo to spróbuj ją ponaduszać po brzuchu, powinna się zruszyć

Ciągle chce mi się coś jeść! nie wiem jaką pojemność ma mój żołądek.

po 1 na dzien (wiec 4 komplety). jak bedzie za malo to doniosą mi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:00   #3167
agadus
Wtajemniczenie

brunetka ja tak mialam w sobote mała bardzo malo sie ruszała i nawet cos słodkiego zjadłam i polozyłam sie i nic wieczorem juz nie wiedzialam co robic ale wziełam brzuch w dwie cece i zaczełam nim trzęść na boki i góra dół i juz wszystko jedno mi było czy wody odejdą a tu co sie okazało mała taki leń z niej spała cały czas i na dodatek przestraszyłam ja bo dostała czkawki ale i ja spokojniejsza ale z tymi ruchami nie ma żartów trzeba pilnować

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:01   #3168
patik87
Zakorzenienie

dzięki monia. To tak mam, po 4..
Stary 2011-06-27, 16:02   #3169
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Spakowałam torbę jeszcze wyprasuję ( jednak) tetrę i 3 sztuki spakuję. Pampków wzięłam 20 sztuk, chyba powinno wystarczyć? najwyżej dowiezie tz.
To gratuluję bo mi się dziś jednak odechciało.. może jutro się dopakuję

Cytat:
Zaczynam się martwić Czy wasze dzieciaczki też się tak rzadko teraz odzywają ????? Normalnie, aż się popłakałam bo mała od rana dała znać o sobie parę razy. Już nie wiem co robić, czy jechać na IP czy czekać. Normalnie nerwicy już dostaje POMÓŻCIE
brunetka moja malutka też ostatnio duuuuużo mniej aktywna, też czasem się martwię ale to normalne przed porodem

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
napiszę po kolei
przyszedł, najpierw badanie usg, ilość wód w normie, dokładnie pomierzył dziecko, ważyła w sobotę niby 2900 g, na pewno jest dziewczynką i poza tym ok
potem badanie na samolocie, grzybek wciąż jakiś jest, szyjka krótsza (w moim przypadku nic to nie znaczy bo ja długo mam skróconą) i rozwarcie na palec
potem ważenie, schudłam pół kilo haha choć położnej mówię, że na 100% przytyłam od ostatniego ważenia- miła niespodzianka
no i to ciśnienie taki mi skakało do wieczora, nawet po 145/100 miałam, wieczorem na obchodzie lekarz kazał włączyć Dopegyt po którym spadło do 130/80
po badaniu przy przyjęciu plamiłam lekko i ponad 2h miałam masakryczne skurcze, co 7, 5 a nawet 3 min, myślałam że zaczynam rodzić
ale potem przeszło ufff
po tym co się tam nasłuchałam nie chcę jeszcze rodzić, muszę w domu naładować baterie heh
najważniejsze że wszystko w porządku
to nabieraj sił teraz

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Czytam te wasze cenne porady jak szybko przygotować MM. Czy jest jakaś określona temperatura tego mleka jaką powinno się podawać dziecku, sprawdzacie to jakoś (oprócz na rękę)? Czy zwykle jak zrobicie pół na pół wrzątek z wodą o temp pokojowej to jest OK?
temperatura ma być letnia/pokojowa, ja sprawdzałam kropiąc sobie na nadgarstek czy nie jest za ciepła
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 16:06   #3170
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ochotę na arbuza!!
Ja właśnie wcinam, mąż mi kupił w biedronce, mniam!

Zanko witaj w domku

Mój mały przepycha się baaaardzo często, ale są maluszki które są leniwe, także Brunetko poszturchaj może mała poprostu duzo odpoczywa. Jednak gdyby dalej nic to jedź na IP, po co się stresować...

Ja byłam na ktg, zapis bardzo ładny
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:08   #3171
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
brunetko spokojnie maluch ma malo miejsca, ja w dniu porodu prawie w ogole nie czulm ruchow i powinnam wiedziec, ze to juz symptom ze lada chwila bedzie na swiecie

Cytat:
Scio dzięki

Pytanie do świeżych mam: ile ubranek dzieciowych brałyście do szpitala, w którym wszystko trzeba mieć swoje?

nudzi mi się...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------
ja wzielam ale nie pzowolili mi uzywac,z tego co zaobserowalam jeden koplet na dzien plus zapasowka. I lepiej wez kaftaniki same lub body, dzidzius zawiniety jeszcze w rozek ma strasznie goraco w szpitalu. Moj mial szpitalne kaftaniki, pampersa i owiniety byl tetra. I w rozek.
Stary 2011-06-27, 16:12   #3172
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Zanka witaj!

Dobrze, że ciśnienie się unormowało, a Dopegyt nie zaszkodzi.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:23   #3173
patik87
Zakorzenienie

Kajool czyli ubrany był w sam kaftanik czy tam body i papmpers i w rożku i czapeczka i wystarczy? bez skarpetek? bo tam u mnie w szpitalu taki gorąc. Ja zielona jestem jak ogórek

Zanka witaj z powrotem. Odpoczywaj i nabieraj sił.
Stary 2011-06-27, 16:27   #3174
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Nerola pokaż kotka
pokaż pokaż bo ja kotki i pieski uwielbiam musze mojemu Tofikowi cyknąć fotke bo jest uroczy nieskromnie przyznam

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brunetka, moja malutka też zaczyna stroić fochy. Zauważyłam u niej znacząco dłuższe okresy snu, z których nie jest łatwo ją wybudzić. Dawniej wystarczyło że położyłam się na jednym lub drugim boku i zmiana pozycji powodowała lawinę kopniaków. Teraz królewna to nawet nie reaguje jak się położę na boku na którym akurat wypina nogę/pośladek. Ani myśli się przesunąć. Także to chyba normalne. Poza tym dzieciaczki mają tam już bardzo ciasno, więc pewnie ciężko im się tak często i dynamicznie ruszać.
moja też leniwiej się rusza ale myślę że to normalne, ma coraz ciaśniej i dlatego pewniej, ale za to jak mi już coś wypnie to tak że aż zaboli i ani myśli przesunąć nóżkę albo dupkę z powrotem na miejsce i mnie tak gniecie dłuższą chwilę i jak mnie baardzo gniecie to muszę ją poszturchać mocno żeby sie przesunęła na swoje miejsce bo bym nie raz nie dała rady wysiedzieć.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Położyłam się spać. W tym domu się nie da spać! Wtedy ciągle ktoś coś chce, dzwoni i przyłazi. I szwagierek z tekstem: też bym chciał sobie w dzien pospać.
trzeba było mu powiedzieć że jak faceci zaczną rodzić dzieci to będa sobie mogli spać w dzień

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brunetka ja tak mialam w sobote mała bardzo malo sie ruszała i nawet cos słodkiego zjadłam i polozyłam sie i nic wieczorem juz nie wiedzialam co robic ale wziełam brzuch w dwie cece i zaczełam nim trzęść na boki i góra dół i juz wszystko jedno mi było czy wody odejdą a tu co sie okazało mała taki leń z niej spała cały czas i na dodatek przestraszyłam ja bo dostała czkawki ale i ja spokojniejsza ale z tymi ruchami nie ma żartów trzeba pilnować
to się biedaczka musiała nieźle wystraszyć że aż czkawkę złapała

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-27 o 16:46
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:28   #3175
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
napiszę po kolei
ale potem przeszło ufff
dobrze że wszystko ok i że już jesteś z nami

Stary 2011-06-27, 16:29   #3176
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brunetko spokojnie maluch ma malo miejsca, ja w dniu porodu prawie w ogole nie czulm ruchow i powinnam wiedziec, ze to juz symptom ze lada chwila bedzie na swiecie

ja wzielam ale nie pzowolili mi uzywac,z tego co zaobserowalam jeden koplet na dzien plus zapasowka. I lepiej wez kaftaniki same lub body, dzidzius zawiniety jeszcze w rozek ma strasznie goraco w szpitalu. Moj mial szpitalne kaftaniki, pampersa i owiniety byl tetra. I w rozek.
myślałam że ubieranie maluszka w szpitalu jest bardziej skomplikowane dobrze że mamy lato i kaftanik albo body plus pampers i tetra z rożkiem wystarczą

a my z mamcią kupiłyśmy w końcu w sobotę rożek właśnie nareszcie bo się bałam że w końcu nie zdąże kupić bo mi tak schodziło - no ale babcia się zmobilizowała i postanowiła że kupi wnusi rożek - taki ładny żółty z pszczółkami z wkładką kokosową, z porzadnej bawełny za 33zł - musze tylko wyprać go bo śmierdzi nowością i wywietrzyć tę wkładkę kokosową.

Mam wyniki paciorka - posiew w kierunku GBS - wynik ujemny
ale się cieszę że nie mam paciorka.

edit:

ups coś mi posty podublowało i tak bez sensu post pod postem wyglada

Czas edycji: 2011-06-27 o 16:47
Stary 2011-06-27, 16:29   #3177
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja mam takie pytanie jeszcze do MM.

1. Mam przygotowaną butelkę z wymierzonym MM i od razu zalewam ją tą zimną przegotowana wodą i dolewam potem tej ciepłej?
2.Czy mam przygotowaną butelkę z wymierzonym MM i obok w dzbanku ma tą zimna wodę i ciepła w termosie i dopiero łączę obie wody ?

Czy obie opcje są dobre ?!

Stary 2011-06-27, 16:45   #3178
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
piszecie o oslonkach na wozek, ja rowniez sie rozgladam - nad moskitiera tez mysle, mamy dom wsrod łąk wiec owadow sporo lata
no i parasolka jeszcze.. na szczescie torba jest w komplecie w wozkem, no i w sobote kupilam dodatkowa, sporo wieksza
mój wózek Adbor Ring ma już "wbudowane" tzn takie chowane w budce i moskitierę i folię przeciwdeszczową więc raczej mam ten problem z głowy - no i patent fajny bo nigdy ich nie zapomnę zabrać kiedy będą potrzebne

Cytat:
A Ja mam takie pytanie jeszcze do MM.

1. Mam przygotowaną butelkę z wymierzonym MM i od razu zalewam ją tą zimną przegotowana wodą i dolewam potem tej ciepłej?
2.Czy mam przygotowaną butelkę z wymierzonym MM i obok w dzbanku ma tą zimna wodę i ciepła w termosie i dopiero łączę obie wody ?

Czy obie opcje są dobre ?!
ja bym najpierw zalała gorącą wodą z termosu a potem dolała zimnej do porządanej temperatury

Czas edycji: 2011-06-27 o 16:49
Stary 2011-06-27, 16:48   #3179
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

.

Stary 2011-06-27, 16:50   #3180
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Mam wyniki paciorka - posiew w kierunku GBS - wynik ujemny
Noooo to bardzo dobra wiadomość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości