|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Cytat:
Raz w życiu dawno temu się na jakiejś stronie Vichy zarejestrowałam i wtedy przyszły mi próbki ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Zaraz chcę wyjsć z pracy, bo musze do tego lekarza pojechać, ciekawe o ktorej szef skonczy konferencję, zbym sie mogla odmeldowac
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Monia ja juz kiedys pisałam, do mnie przyszlo z bebilonu. Spodziewałam sie czegos o mleku a tam biały miś pluszowy
Bylismy dzis z tz w hurtowniach dzieciowych. Mina mojego tż jak weszlismy do pierwszego byla obłędna ![]() ![]() inutil zostałam kolejną fanką x-landera ![]() Ale wybralismy tez 2 inne modele tansze bo jeden to 1200zł a drugi ok 1600 ( ale mi ten nie podchodził ) Takze gdyby co to bedzie w czym wybieracAle przerazilam sie cena tych wszystkich artykułów i tyle co wozki-lozeczka w internecie wcale nie sa duzo tansze to butelki smoczki, karuzele i inne dupiny zdecydowanie nie oplaca sie w sklepie kupic
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale padało u nas, ale duchota jest nadal
Ja na obiad mam barszcz ukraiński i do tego poniedziałkowe naleśniki z kiełbaską. A ciasto na bułki robi się właśnie w maszynie ![]() Weszłam do lumpka i kupiłam kilka fajnych ciuchów. Wszystko za 2zł ![]() natisska ja właśnie Nexta i angielskich firm ciuszki kupuję w lumpkach te spodnie co na zdjęciu to Next (na 9-12 miesięcy) a kosztulka H&M ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil, ale superowe rzeczy!! a to okrycie kupiłaś w tym z firankami na poznańskiej? mogę wiedzieć ile dałaś? były też inne kolory?
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
mi to narobiłyście chrapkę na wózek ten z przekładaną rączką coletto matteo choć nie podoba mi sie az tak strasznie bo ja mam na nie ktore wozki tak ze szczęka mi opada
ale ten też jest fajowy i ta przekładana rączka i teraz mam dylemat czy sie pokusić czy nie
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a który wg Was wózek jest w miarę lekki?
Niestety muszę zainwestować w taki, z którym nie będzie problemu, bo mieszkam w kamienicy na ostatnim piętrze. Będę musiała nieraz sama się z nim siłować :/ |
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koszulka Levi's na 62 dam znajomej, bo różowa i nówka, nie mogłam się oprzeć za taką cenę. W sklepie były jeszcze kocyki za 35 zł ale panie nie były zainteresowane sprzedawaniem, bo akurat przeszkodziłam im w rozmowie i z fochem pokazały to okrycie
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Panie to pewnie jakieś stare peerelówy
|
|
|
|
|
#3160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dopiero miałam chwilę, żeby was nadrobić - aż 5 stron
U mnie szaro buro i na deszcz się zanosi niestety....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie oszczędzał ale wybór Co do tej tragicznej historii to w Polsce już pierwszego czy drugiego dnia po tej tragedii były całe reportaże, trąbili - to działo się na jakieś wyspie bodajże, ale nie pamiętam....
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
i na 18 mam dentystę ;/
łapię stresa ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
pies już się boi biedaczek no właśnie fajne te mutsy, lekkie, wyglądają na solidne. Co prawda nie mają przekładanej rączki no ale trudno. Za to super kolory i dość dobre komentarze ![]() dla męża za pomysłowość Mój kiedys dał mi kartę swoją i powiedział idż do sephory na karcie jest tyle i tyle i kup sobie na co masz ochotę ;D i pamietam że kupiłam róż, tusz do rzęs, krem i coś tam jeszcze a on sobie czekał przed sklepem cierpliwie na mnie
|
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się ku x-landerowi skłaniam najbardziej i stwierdziłam że mogę zrezygnować z łóżeczka droższego i kupić zwykłe (bez żadnych 'udziwnień') a dołożyć do wózka tż jest za ![]() ale wózek zostawiamy na listopad/grudzień ![]() Cytat:
dasz radę fajnie tż się zachował
|
||
|
|
|
#3163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my jesteśmy z Lubicza ![]() Cytat:
![]() no wierci się niesamowicie, dzień w dzień takie to podniecające, że szok ale kurczę mam nadzieje, że to chłoptaś ![]() i ja też nie
|
|
#3164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za opakowanie płaciłam wcześniej 50 zł ale ostatnio zamawiala mi koleżanka w aptece internetowej i płaciłam 42 zł jak dostane od niej link do tej apteki to wstawie bo sa w niej fajne ceny a leki odbiera się w aptekach w swojej miejscowości
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzisiaj apetyt jak baba w ciąży!! bez przerwy coś bym jadła.
w pewnym momencie wpadł mi do głowy bigos! 5 minut zajęło mi zejście do warzywniaka i powrót do domu z kapustą ![]() Zaraz zrobię! ale mam smaka
|
|
|
|
#3166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już raz byłam w ciązy, leczył mi bez znieczulenia jeden ubytek - nie pamiętam, żeby kiedykolwiek brała znieczulenie. Jak byłam młoda he he to śmieszna historia, wizyta z leczeniem bez znieczulenia kosztowała 10zł mniej i ja żeby miec dodatkową kaskę to go nie brałam...Ja dostałam kiedyś kartę kredytową jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem, tak żebym miała na zakupy. Znałam pin ale tylko raz mogłam zrobić zakupy póki laska na kasie nie spostrzegła, że inny rodzaj, żeński a nie męski jej tu stoi i chce płacić ta kartą i chciała wezwać ochronę U mnie już leje a parasol znów w samochodzie my też, w zależności ile trzeba na niego będzie czekać ![]() Cytat:
nie wiem co mi zaszkodziło, czy tabletka bo często siada mi na żołądek, czy jedzonko czy może to i to....
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
X-lander xa mi się podoba no ale właśnie ta rączka nieprzekładana....
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
www.✂✂✂✂✂✂✂ |
|
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
Inutil super ze mozna kupić te ciuszki w lumpku, ja jeszcze nigdy nie byłam ale chyba to mnie zmobilizuje
Ciuszki piekne kupiłas i jakie tanie, duzo taniej od uzywek z all Widze ze temat wózków, mój ulubiony ![]() Ja narazie skłaniam sie na maxi cosi mura 3 : http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-3-b...775487882.html ewentualnie 4-kołowy http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-2...764824130.html No i mutsy 4 rider tez jest swietny To sa moje typy ale tu wazny glos bedzie meza bo on sie zna na tych zawieszeniach zwrotnosciach itp na wage na szczescie nie szczegolnie musze zwraca uwagę bo mamy partrowy domek ale Lucy jezrli chodzi o lekkie wózki to kojarze ten http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=824&%3CosCsid%3E podobno super sie sprawuje przy wnoszeniu na 4 pietro
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Inutil
Lucy za mną tak chodzi bigos i barszcz ukraiński. Tyle, że barszczu nie umiem robić a z bigosem sporo zachodu a mam lenia ![]() Cytat:
teraz mam takiego u którego się leży a on jest zaraz za mną więc wygląda to tak, że mam głowę między jego nogami co do karty to ja baaaardzo często chodzę z kartą męża i właśnie się dziwiłam, że nikt nie sprawdzał danych ( odpukać, nie chce mieć takich przebojów jak Ty). |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znieczulenie faktycznie niewiele daje przy ropniach jeśli CIę to pocieszy wiem bo mialam robione w znieczuleniu a i tak bolało jak diabli
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz jadę z bratem na basen To będzie mój pierwszy basen w ciąży (w nowym kostiumie ), tak więc trzymajcie kciuki, żeby wszystkie infekcje trzymały się ode mnie z daleka
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra zbieram się, trzymajcie kciukasy
|
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam wszystko, ale nie mam weny na pisanie
byliśmy z Mężem na zakupach, bo jutro, pojutrze i w niedzielę mamy gości![]() I małego dołka załapałam - muszę z Mężem na spokojnie pogadać
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Bambusiku a co się stalo?
kurcze powinnam iśc do fryzjera ale mi się nie chce...;/ |
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eee, ja miałam taką ochotę, że nic nie było w stanie stanąć mi na drodze do zrobienia go ![]() kapusta już ugotowana! dorzucę tylko kiełbaskę, mięsko, przecier pomidorowy i już ![]() jestem sprzedawcą w jeden z sieciówek i sprawdzanie karty to pierwsza rzecz, którą musimy wykonać przed dokonanie transakcji taki wymóg. możemy być surowo karane w przypadku, gdyby karta była kradziona, a my przyjęłybyśmy takową. |
||
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zawsze zerkają na kartę....ale jak mam kartę męża to po prstu najpierw do bankomatu idę i w sklepie płacę gotówką
|
|
|
|
#3179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
serio serio, to zmniejsza ryzyko infekcji... załóż mniejszy rozmiar...przeciez śluz i tak się wydziela więc tak zupełnie sucho nie jest...ja mam teraz np duuuuuuuuzo śluzu...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

i tyle co wozki-lozeczka w internecie wcale nie sa duzo tansze to butelki smoczki, karuzele i inne dupiny zdecydowanie nie oplaca sie w sklepie kupic

o 20 zjadłyśmy pizze, ale to jaka dobra. Na szczęście nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych w nocy
a co emocji to ja dzis placze od rana bo przeczytalam o masakrze ktora sie wydarzyla tydzien temu w Anglii
musi być 60 

dasz radę