|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Wróciłam z UP. Kazali mi napisać oświadczenie, że zostałam poinformowana o tym, ze pracodawca przerywa staz. Zła jestem, bo nie mialam siły sie nawet tam bronić, głupie baby , każda sie tak patrzyła jakbym była jakimś dziwnym stworem. Juz mialam nadzieje , ze cos z tego będzie, a tu nic.
Wymusili na mnie żebym to napisała. W życiu sie tak nie czułam... |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Lecę do fryzjera Nadrobię później resztę
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-10 o 11:32 |
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Cytat:
Cytat:
![]() Mamusie ale jak będziemy robić mleko dla dziecka takie w proszku to mozna podgrzać tylko wodę w mikrofali a mieszankę wsypać jak juz woda będzie ciepła i wtedy nie straci swoich wartości.Moja siostra tak robiła i ja chyba też tak będę ,albo po prostu podgrzewać w rondelku. Jak ten proszek taki tani to moze też pojedziemy i kupię,chociaż też planuje wszystko prać w grudniu. Mnie dzidzia nie łaskocze ale tak śmiesznie czuję ,że przeciąga swoim ciałkiem po długości mojego brzucha i oczywiscie kopie do tego jeszcze moja kochana kruszynka Widzę ,ze dziś dzień mycia głowy i prania,bo ja też wstałam umyłam łepek i pranie muszę wstawić bo do pralki już się brudy
|
|
#3154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie szlo jej, bo tato zamiast sprawdzac zadania domowe to nie wiem co robil, niby sprawdzal, a miala zle, nie tlumaczyl jej nic, tylko jak nie wiedzial, to dal komus zeby jej zrobil, kazal przepisac i nara. Z innych przedmiotow idzie jej super, dlatego wiem, ze to nie problem z nia i jej niechecia, tylko po prostu czegos tam nie zrozumiala z matmy i tak powielala te bledy, z matmy nigdy orlem nie byla ale mocna, 4 miala, a teraz peirwszy sprawdzian i 2, wiec wole zeby chodzila tu pod domem, bede ja miala na oku, tlumaczyla i pilnowala, bo w tym roku ma egzaminy do gimnazjum, bede ja wspierac, mam nadzieje, ze razem damy rade ![]() Cytat:
ostatnio sie poklocily bo one juz chodza same na zakupy do galerii (12 lat:/) a Nikola cos tam powiedziala, ze ona nie lubi i juz byla dziwolagiem, bo woli pobawic sie na podworku niz biegac po sklepach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pearl sluchaj to Ty chyba pisalas (nie pamietam) o dzisiejszej mlodziezy, pwoiem wam ze wiele zalezy od rodzicow no i owszem charakteru dziecka, ale da sie jakos to obejsc. Moja Niki jest kochana, owszem interesuje sie kosmetykami i moda, tu jakas chuste sobie zarzuci, tu blyszczykiem pomaluje ale absolutnie nie jest wplywowa, ma swoje zdanie, jest dowartosciowana i mam wrazenie patrzac na nia ze nie potrzebuje imponowac kolezankom, wrecz przeciwnie swoje zdanie ma i go broni jak rok temu (11 lat ) przyszly do niej kolezanki na urodziny to zaliczylam prawie zgona, wygladaly jak male k... a nie wspomne ze prezenty jakie Niki dostala to tusze, cienie, pomadki skorzystalam hehehe bo mojej cory to nawet nie interesuje, jak idzie raz w roku na dyskoteke andrzejkowa to pociagnie sobie lekko rzesy tuszem, tak ze w sumie nawet nie widac, bardziej chyba dla radochy wiec wiadomo czasy sie zmieniaja, ale da sie to wszystko ogarnac, tak by mialo rece i nogi ![]() Ale sie tu namadrzylam
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-10-10 o 11:50 |
||||
|
|
|
#3155 | |||||
|
Zadomowienie
|
zaraz pstrykne ale mało kupiłam, tylko bluzeczkę dla siebie a dla juniorka butki, 2 smoczki i skarpetusie
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym rozmów i pewnie płaczu tak nie słychać, bo nie słyszymy żadnych sąsiadów z żadnej strony, za to jak ktoś ci tupie to po stropie idzie hałas i to jest wkurzające ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
witam Mamuśki
Od rana dzisiaj dostarła do mnie paczuszka z laktatorem i butelką Avent i jeszcze jedna przesyłka śliczny kombinezon dla Bartusia ![]() O 15 mam wizyte u gina,jestem ciekawa co z moją szyjką,trochę się stresuje... |
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizyte, oby wszystko bylo dobrze! A to moje nabytki
|
|
|
#3158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny kombinezon
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
kochane lece do lekarza nie piszcie duzo zebym wkoncu mogla pocytowac i popisac z wami
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Cześć babeczki!
Szukam pomysłu na obiad na jutro... cos bym zjadła ale nie wiem co Pomóżcie... |
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to tak odnosnie mojego wczesniejszego madrzenia rece opadaja ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...v=avMwyV-mVbo#! |
||
|
|
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
A co do przyrządzania mleka dla dziecka to ja w przypadku Jasia robiłam tak: miałam dwa termosy, z gorącą wodą i zimno przegotowaną. Jak trzeba było zrobić mleczko to mieszałam wody z termosów. Nie musiałam na hura gotować i studzić. Tylko wcześniej przygotować sobie wody żeby zawsze były. Moim zdaniem dobry patant.
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Massakra... ile Ona może miec lat?? 10??? ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Świetny pomysł, zwłaszcza na nocki ![]() Pozycze Go sobie... |
||
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() edit: ma 13 lat
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-10-10 o 13:00 |
||
|
|
|
#3165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szyjkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
352001 wow ps. dałam swoje zdjęcia do klubu
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-10 o 13:03 |
||||
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się bardzo ,że w czymś mogłam pomóc
|
|
|
|
#3167 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3168 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie mój czajnik niby dobry tefala gotuje wodę 5-7 min czyli za długo, a taki podgrzewacz raz dwa i wrzątek jest mi się ten sposób b. podobał jak się zajmowałam chrześniaczką ![]() Cytat:
za taką kasę warto brać!! Lowela 2,5 kg na necie jakoś 35 zł kosztuje więc super interes zrobiłaś!! ![]() no nie wiem, zobaczymy co teraz ten mój gin powie- ten ostatni to nic nie mówił, tylko żebym unikała dymu papierosowego- bo hamuje rozwój dziecka i leżała na boku ![]() Cytat:
ale może właśnie to zasługa tego, że jestem szczupaczek i czuję wszystko, niespodzianka na długość niczego sobie koło 30 cm, tylko ten brzuszek nie przybiera poprostu No i mam łożysko na tylnej ścianie Cytat:
wolałabym naprawdę mniej czuć, a żeby malec dobrze się rozwijał i żey brzuch był bardziej widoczny Cytat:
![]() Cytat:
wąpię, że moje dziecie w przeciągu 1,5 tyg przybrało 300 gram... a na pampersie zupełnie co innego
|
|
#3169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
wczoraj oglądalismy z TZ jakies wiadomosci i cos mowili o kiszeniu kapusty i tak mnie naszło, ze musiał byc kapusniak
|
|||||
|
|
|
#3170 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak ja lubię mu dokuczać ![]() Cytat:
Cytat:
ja na początku grudnia chce mieć wszystko oprócz wózka i łóżeczka ![]() Cytat:
normalnie wysuwa się na najbardziej oddalony punkt brzucha i mi dokucza wredotka Cytat:
![]() Cytat:
ale im szybciej tym lepiej!!
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jakaś!!!!! co te dzieciaki mają w głowie za pomysły ![]() Cytat:
i teraz nie wiem, jestem w kropce to ci młodziesz!!
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
a co do proszku do prania to ja kupiłam balsam dzidziusia....cos kolo 25 zł dałam do tego płyn do płukania lovela
wszystko dzidziusiowo pachnie
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ochronne i odżywcze) Cytat:
musieli by chyba wył wizaż by tyle nie pisały ale sie dziś wściekłam zgubili gdzieś moje wyniki morfologi i vdrl-b i musze jutro iśc ponownie oddać krew niewiem jakim cudem to zrobili bo wyniki moczu i glukozy są a tamte 2 sie gdzieś zapodziały ehhhh brak słow
|
|
#3174 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już miałam klopsiki w piatek... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Ha!!!! Tak... kapusniaku mi sie chcę. |
||
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam prosty i szybki przepis na zupkę serowo-porową bardzo pyszna właśnie dziś ja robiłam pól godzinki i jest gotowa
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ale to dobrze, że glukozy nie musisz powtarzac
![]() odnosnie podgrzewacza to tez nie planuje kupować, wydaje mi sie niepotrzebny, a dodatkowo mam tak mała kuchnie ze musze sobie oszczędzić kolejny gadżet ![]() W ogole dzien dobry ![]() My dzis kolejne nieudane poszukiwania mamy za sobą w czwartek tz pojedzie zamowic nowa obraczke, ciekawe ile skaskuja![]() A teraz robie obiadek- taki leniwy i na łatwizne ale nie mam wogole ochoty na gotowanie wiec dzis u nas jajka w sosie musztardowym.fajna ta promocja na lovele w biedronce ![]() Jeszcze na innym watku wyczytalam ze w niektorych biedronkach sa chyba jakies promocyjne 2packi chusteczek nawilzanych huggies, ale nie pamietam ile sztuk , za 9,90 Tylko to chyba za szybko jeszcze na takie zakupy
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3178 | |||
|
Rozeznanie
|
Mieszkanko 50m2 - dwa pokoje po 16m, kuchnia, łazienka. Na wysokim parterze + balkon
Malować bedziemy pewnie na jasny beż, ecru - coś w tej tonacji, a dodatkami będę dekorować Zaczynam szukać mebli dla Gabryśki i nie mogę się doczekać kiedy je ustawię ![]() Mam nadzieję, że będzie się dobrze mieszkać. Jest fajnie położone bo bardzo blisko dużego Parku uzdrowiskowego http://www.solanki.pl/galeria-zdjec-2/okolice/ , więc na spacery będę miała gdzie śmigać Do tego mam "pod nosem" Biedronkę, Żabkę i Polo![]() Cytat:
Lekarzem się nie stresuj, wszystko będzie ok! Czekamy na wieści!Cytat:
Cytat:
![]() Mam siostrę 15 letnią i jestem z niej dumna, że jest grupie tych "innych" czyt. normalnych dzieci. Opowiadała mi kiedyś, że byli w teatrze w Wawie i mieli 3 godz. przerwy "czasu dla siebie". Oczywiście większość postanowiła zwiedzać Złote Tarasy...ona i 2 koleżanki zwiedzały Warszawę, stwierdzając, że Galerię to mają u siebie i nic nowego tam nie zobaczą....byłam dumna
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane !
Nie nadrobie teraz, bo musze zrobic obiad i ogarnac. Ale wyzalilam sie w K w dyskusji
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja podgrzewacze (dwa) dostałam. Gdybym zapewne miała kupić to bym sie zastawiła czy warto i czy to potrzebne. Mam jakis taki zwykły tylko na butelki oraz z Aventa, który podgrzewa butelki i słoiczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Tą samą co kiedyś mama mi śpiewała
Ach,śpij kochanie 
W ostatniej klasie zmiana szkoły to nie lada przeżycie

cieszę się bardzo bo obawiałam się, że zostaniemy na bruku
razy dziennie. Jak mnie ktoras zobaczy czesciej, to prosze na wielkich kopac wyrzucic do nauki !!!

na moim języku po prawej stronie wyrosła ogromna biała "krosta", do okoła niej język jest taki zaczerwieniony i mam takie wrażenie jak po opażeniu języka (taki cierpki, nie czuję po tej stronie smaku na nim), teraz zamiast być coraz lepiej to zaczął mnie już boleć policzek i gardło (tylko po tej stronie co to dziadostwo jest) i ucho środkowe!!!! nie wiem co z tym zrobić - jeść nie mogę, pić ledwo co i masakra!! 

za taką kasę warto brać!! Lowela 2,5 kg na necie jakoś 35 zł kosztuje
więc super interes zrobiłaś!! 

my z Pearl marzymy o chłopczyku
Gabrysia - 09.02.2012