|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
u mnie by wanna nie przeszła, ona chciała by sama i to już by było wtykanie paluchów i już nie ważne. a nocnik musiał by być chyba zdezynfekowany. Ja mam taki płyn po wyjściu ze szpitala to wtedy by było chyba ważne ale może się nie znam... a krew pobierali małej z paluszka. 8 maja? super. Może będzie ładna pogoda to sobie pobiegają, chociaż moja jest okropna, kurcze z nikim bawić się nie chce, więc się nie przestrasz ![]() idę popracować. Miłego popołudnia. aaaaaaa Megi Kalinka jest piękna! ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
asia, mojej pobierali krew z żyły w zgięciu łokcia. Jeszcze zależy na co masz skierowanie-u nas np.było m.in. OB i musiało być z żyły.
Ale ty chcesz jej badania zrobić z tego powodu, że się poci jak śpi? (może jej...po prostu gorąco) czy z jakiegoś innego powodu? i ten potencjalny ewentualny brak wit.D to ci chyba w morfo nie wyjdzie? Tran ogólnie zalecają przerwać na czas wiosenno letni i wrócić jesienią Siki ostatnio tż pobierał jak sikała do kibelka to jej kubeczek podstawił. Możesz kubeczek do nocnika włożyć i spróbować nakierować. Możesz też kupić woreczki na siuśki specjalny. Co do filtrów to moja całe lato smarowana, a i tak brązowa była, także o walory estetyczne się nie martw ![]() Co polecam napisałam wcześniej.
![]() |
#3153 | ||||
Rozeznanie
|
Bao - śliczna mała. A te oczęta to po którym z was? Kubuś też ma takie ciemne
![]() Cytat:
![]() ![]() A po drugie to tez już wpadam w fazę, że to moje maleństwo to juz takie duże Cytat:
![]() ![]() ![]() O jakie słodkości ![]() ![]() Megi ja to w ogóle Ci nie gratulowałam małej księżniczki - piękna jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Asia - jak dla mnie to skoro nie chodzi o jakąś infekcję moczu, to możesz z nocnika (uprzednio zdezynfekowanego) przelać. A pobieraną krew Ola miała ze zgięcia. Wpadłam i już więcej nie mogę napisać, bo mnie Ola odciąga |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Evi- badanie chce zrobic podstawowe, tak dla samej siebie, bez skierowania. Dawno nie miala wiec mysle ze warto raz na jakis czas sprawdzic. Z tym poceniem to pojde do lekarza. Goraco jej na pewno nie jest bo ma tam ok 18 stopni. Przed drzemka mocno wietrze. Spi w gatkach i krotkim rekawku, przykryte tylko nogi. Zima tez sie pocila, a jej w pokoju nie grzalam. To tylko ta glowa... Wyczytalam tez ze to czeste u dzieci ruchliwych, aktywnych. A ona jest nadaktywna
![]() ![]() ![]()
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co robisz jutro? Do pracy idziesz? Aha i na uniwersytecką możesz siuśki zawieźć później- praktycznie do 18 chyba przyjmują ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-04-23 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
CATRO - usuwanie migdalow .
Prądu nie miałam ok 1 h - masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Lind- jutro do pracy ale czwartek wolny wiec zapraszam
![]() A jak zlapie te siuski rano to kolo 17 moge zawiezc? Gdzie je przechowywac?
#3159 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać sie dentysty , moj młody ma prawie 7 lat , moze juz używać normalne pasty dla dorosłych ? , mam pasty dla dzieci i jest przedział do 6 lat , a nie zauważyłam czy sklepie sa jeszcze jakieś inne typu 7-8 latki czy cos w tym stylu .
Orientuje sie moze któraś ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wstawiam obiecane fotki salonu i przedpokoju (będzie tylko po, bo fotki przed remontem mam na innym komputerze)
sorki za jakość ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-04-24 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
przedpokój
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-04-24 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Edzia trzymam kciuki ,będzie dobrze
![]() Monka może i w Anglii tańszy ale przesyłka dojdzie ,na razie nie wiem czy kupię u nas ok. 150zł chyba kosztuje , dostałam próbki od siostry a jej kosmetyczka dała i mówiła że dobry.Kupiłybyśmy sobie na pół i w rosie albo w aptece są pojemniczki na kosmetyki toś się zakwasowała ![]() Madzia ja miałam tą sorayę w tamtym roku i dla mnie za ciężka była czułam się jakbym sie olejem wysmarowała,w ogóle nie wchłaniał się. Ja tam raczej oka nie zacieram bo zawsze pomalowana jestem i już z przyzwyczajenia nie ruszam ![]() Ana to pewnie przyrosty powypuszczały młode,bo u mnie się jeszcze nigdy nie nasiały same Cytat:
wiesz zimą to mi tak nie wyłazi ,poza tym zimą to puder i nie widać ,latem nie uzywam pudru Cytat:
![]() przypomniałaś mi , moja była 2 dni temu,całkiem zapomniałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że moje przyjaciółki nanoszą to sobie zrobię Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Moja Zosieńka dostała się do przedszkola
![]() Edzia trzymam kciuki Cytat:
![]() Jak Wasze przedszkole ? Evi koniecznie kupię coś dla Zosieńki na słońce. Dla siebie oczywiście też bo moja skóra nie poddawana opalaniu ma się dużo lepiej. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Aneczka fajnie wyszło Sara a co małżonek lubi ? W jakiej tematyce się porusza ?
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka jakoś przezyła , ale płakała , a mi się chciało z nią wyć .. taką miała minę smutną . Przeszkadzało jej znieczulenie , bo nie czuła kawałka wargi . Potem przy wyrywaniu się popłakała , ale dała dziewczyna radę . Lody dostała w nagrodę i dwie zabawki pani jej pozwoliła wybrać z pudełka . Oczywiście wzięła dwie takie same - dla siebie i dla Szymka . Był przed nami chłopiec taki ok 7 lat który jak się okazało nie ma zalążków zębów stałych przynajmniej 5 zębów . Wyszło przez przypadek , a matka jak usłyszała , to się aż zielona zrobiła . ![]() Spadam kimać , bo jeszcze na ćwiczeniach byłam i padam na pysk ![]()
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Ania płaczę na samą myśl że takiemu maluchowi zęba trzeba wyrywać
![]() Też spadam do łóżka, budzik tyka ![]()
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
catro-
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cześć i cześć idę się malować ![]()
#3167 |
Zakorzenienie
|
Libra ja glownie krem z filtrem na bieganie smaruje. Wtedy nawet oczu nie tkne a mnie pieka,choc tylko czolo smaruje.
Megi Kalinka na tej pierwszej focie taka wielka,w sumie na pozostalych tez. Fajnie razem wygladaja ![]() Izz moj to wiedzialam ze sie dostanie i spokojnie czekalam. Tylko sie balam ze w tym przedszkolu grupy 3-latkow nie zrobia. Ale o 12 byly wyniiki w necie i jest na liscie ![]() Nie wiem co z malym zrobic. Normalnie rusza ta reka w gipsie. Tak ten gips traktowal ze caly popekany. Chyba dzisiaj pojde na zmiane gipsu zeby bbalaganu nie bylo. Choc tylko na tych paluszkach troche dalej usztywnienie trzyma. Libra wczoraj kupowalam nasiona trawy,w biedronie najkorzystniej wyszla a jednak 15kg potrzebuje.nie wiesz moze po jakim czasie to wyjdzie zeby dzieci puscic na nia?choc pewnie najbardziej w temacie tz P 0P bedzie ![]() Ja sie meczylam przekopujac teren,bark mam od tyg obolaly,a przyszedl gostek i maszyna za 45zl 600m2 przekopal. Ta oszczednosc bokiem mi wyszla.
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Ania - mnie własne zęby zabolały. Dla mnie tez to jakieś niewyobrażalne ze takiemu maluchowi żeby wyrywają. Ale jak trzeba to trzeba.
Może wcześniej jej stały wyrośnie. Bao- po Twoim opisie nie mam pojęcia jaki kolor oczu maja Twoje dzieci ![]() Madzia - Erwin to kaskaderem powinien zostać.
#3169 |
Zakorzenienie
|
Ania- biedna Ola, ja leczeniem się stresowałam a co dopiero wyrywaniem
![]() Iza- super że Zosia się dostała do przedszkola, u nas będzie wiadomo 9 maja, ale że Zosia już chodziła więc na pewno się dostanie. Mój tż to budowlaniec, ale problem rocznicy mam już z głowy. Tż od niedawna działa z moim tatą w jego firmie i w czwartek muszą jechać do Wrocławia do jakieś maszyny ![]() ![]() ![]() wczoraj dowiedzieliśmy się że 4- letniemu synkowi znajomych ucięło 4 paluszki u prawej ręki. Został mu tylko kciuk i kawałek wskazującego paluszka. Wiem tylko tyle że mały był u dziadków na wsi, ale jak to się stało to nie mam pojęcia ( Evi oni mają tak samo na nazwisko jak Ty i mieszkają we Wrocławiu. Może znasz?)
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
SARA LIBRA wszystkiego naj z okazji rocznicy , ktore to juz ?
ANECZKA super , a jak ładnie i czysto ![]() LIBRA a to chyba ceny podobne , także Chuj bombki strzelił , myślałam ze bedzie duża różnica w cenie , MADZIA no idź idź z tym gipsem . ANIA no bidula mała , a jak dzisiaj sie czuje ? Przeżywa wczorajsza wizytę czy zlewka juz ? I co to teraz z tymi zębami u tego 7 latka ![]() BAO no nie da sie ukryć ze kolory kolorowe oczu powalaja , małej jeszcze moze sie zmienic . Moj jeden ma niebieskie po mnie a mały bronzowe po czubie . Achhh żyć nie umierać , chłopaki poszli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- SARA o Boże , tragedia . Jak cos będziesz wiedzieć wiecej to napisz , czy przyszyli czy nie dało rady , no masakra . Strach dziecko z oczu spuścić a przecież nie da sie mieć cały czas na oku . |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, dopiero 4 rocznica ![]() paluszków nie dało się uratować ![]()
![]() |
#3172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepszego ![]() Libra dla Was też najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu, spóźnione ale bardzo szczere... ![]() Aneczka pięknie wyszło ![]() Asiulek mocz chyba do 2 godzin można przechowywać w lodówce. Monka śpisz? taki spokój w domu ![]() a gdzie Młoda, też ostatnio nic nie pisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
Wszytskiego najlepszego dla naszych kolejnych Jubilatów!!
Zdróweczka i radości co roku fajnych urodzinek i mnóstwo prezentów ![]() ![]() mi się znowu nawał zrobił ![]() ![]() Lind rzeczywiście torcik wyczyn ![]() Megi ślicznie Kalinka się zmienia,pierwsze zdjęcie powala,ja widziałam Daniela juz po kąpieli ![]() Sara wszystkiego najlepszego! Madzia gratulacje! Ania współczuję Oli dobrze,ze już po. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-04-24 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
![]() I oby jak najwiecej , my tez 4 ![]() NATASZKA ![]() Śmiać mi sie chce bo pisałam ze ja tej zimy bez kataru i kaszlu a dziś mi z nosa leci ![]() OLIWKA a jak tam twoje sprawy mieszkaniowe , ruszyło sie cos ? Bo nie wiem czy cos ominelam . MLODA ale cie zalajkowalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Kolorowa masa to masa maślana, mimo że masło było wyjęte dzień wcześniej z lodówki masa wyszła dość twarda. Dodałam barwniki w płynie bo innych u nas nie dostałam a nie bardzo z kasą stałam żeby inwestować w polecane przez libre
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misiek padł mi właśnie na kanapie, nie dosypia w nocy, w dzień marudzi ale nie da sie położyć spać, coraz częściej mu się zdarza zasnąć gdzieś przypadkiem... Pogoda piękna tylko dlaczego tak wieje? Sara straszne z tymi paluszkami, trzeba mieć oczy w d.pie. Szczególnie chyba na wsi, u mnie wciąż wiele niebezpieczeństw ale pracujemy nad tym. Do tego mam powalonego sąsiada, którego podejrzewam (nie złapałam za rękę ale nie wierze w inne okoliczności) który rzuca nam przez płot szkła, całe zeszłe lato wynosiłam co dzień coś, 2 dni temu w miejscu gdzie szwagierka stawia auto było dno od słoika... o innych śmieciach nie wspomnę i przekleństwach przy płocie jak wiedzą ze u nas są dzieci na dworze ![]() ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-04-24 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Monka dzięki,ze pytasz,tak klaruje się jutro mamy klucze odebrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
LIND co za chamidlo , a wydawaćby sie mogło ze stróż prawa wie jak sie zachować w społeczeństwie i ta jego żonka z wysoko ustawionymi z ajomosciami ![]() Jednak pozycja społeczna nie idzie w parze z kultura i obyciem . Człowiek człowiekowi wilkiem . A gadacie z nimi wogole ? Czy totalnie nic ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on tak bez przyczyny tak robi?no co za dziad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Nie
Jemu to nawet kogut i sąsiada z drugiej str przeszkadza... Szkoda gadać, to on nam robi ciągle problemy... U nas niestety domy gęsto pobudowane i oglądać i słuchać dziada muszę...
#3180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.