Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 15:44   #3151
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Bo mi się skończył i już nie kupiłam a to nie wolno przestać dawać??

jakoś mi się nie uśmiecha z rańca wkładać ją do wanny żeby nasikała ja na 7.15 już muszę tam być z tymi sikami ona jak zrobi siku w nocy to jak wstaje to nie sika i żadna siła jej do tego nie zmusi, wiec chciałam wyłapać te nocne siuśki (ona przeważnie sika około 4 nad ranem).
Asiu moja usiadła na nocniku i nawet jej nie pokazywałam, ja ukucłam i jak sikła sobie to ten środkowy mocz pobrałam, i zakręciłam i koniec,
u mnie by wanna nie przeszła, ona chciała by sama i to już by było wtykanie paluchów i już nie ważne.
a nocnik musiał by być chyba zdezynfekowany. Ja mam taki płyn po wyjściu ze szpitala to wtedy by było chyba ważne ale może się nie znam...

a krew pobierali małej z paluszka.

8 maja? super. Może będzie ładna pogoda to sobie pobiegają, chociaż moja jest okropna, kurcze z nikim bawić się nie chce, więc się nie przestrasz

idę popracować. Miłego popołudnia.

aaaaaaa Megi Kalinka jest piękna!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Bo mi się skończył i już nie kupiłam a to nie wolno przestać dawać??

jakoś mi się nie uśmiecha z rańca wkładać ją do wanny żeby nasikała ja na 7.15 już muszę tam być z tymi sikami ona jak zrobi siku w nocy to jak wstaje to nie sika i żadna siła jej do tego nie zmusi, wiec chciałam wyłapać te nocne siuśki (ona przeważnie sika około 4 nad ranem).
ja też nie dawłam małej ostatnio tranu, nie chce tego pić, żelki wcina.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:13   #3152
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

asia, mojej pobierali krew z żyły w zgięciu łokcia. Jeszcze zależy na co masz skierowanie-u nas np.było m.in. OB i musiało być z żyły.

Ale ty chcesz jej badania zrobić z tego powodu, że się poci jak śpi? (może jej...po prostu gorąco)
czy z jakiegoś innego powodu? i ten potencjalny ewentualny brak wit.D to ci chyba w morfo nie wyjdzie?

Tran ogólnie zalecają przerwać na czas wiosenno letni i wrócić jesienią

Siki ostatnio tż pobierał jak sikała do kibelka to jej kubeczek podstawił. Możesz kubeczek do nocnika włożyć i spróbować nakierować. Możesz też kupić woreczki na siuśki specjalny.

Co do filtrów to moja całe lato smarowana, a i tak brązowa była, także o walory estetyczne się nie martw. Ja jestem za smarowaniem.

Co polecam napisałam wcześniej.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:51   #3153
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
prosze

to drugie z dzisiaj
Bao - śliczna mała. A te oczęta to po którym z was? Kubuś też ma takie ciemne

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
I po wekendzie.
Ja sobie dwa dni calkowicie od dzieci i tz odpoczelam. Ale w sumie tylko z malym stesknilismy sie za soba. Starszy juz na tesknoty za duzy.

Wczoraj na biegu wybiegalam drugie miejsce na pudle,dostalam puchar i taki szklany wielki jakby kielich,ponad pol metra,ozdabiany miedziana korona czy jak to zwac,pieknie zapakowany. Jako ze nie przepadam za takimi zbieraczami kurzu,tym bardziej ze przy moich dzieciach musialabym go w klatce trzymac. Moi rodzice mieli rocznice slubu to im sprezentowalam,ale sie cieszyli,oni takie lapacze kurzu uwielbiaja
Po pierwsze to gratuluję (ostatnio jak tu byłam, to się żaliłaś że nawet te puchary za udział to jakoś tak zawsze Ciebie omijają )

A po drugie to tez już wpadam w fazę, że to moje maleństwo to juz takie duże

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Mój tort nie był piękny, narzeźbiłam sie bo masa nie chciała współpracować Ale Michałowi się podobało Oczywiście zapomniałam zrobić fotki Wgl my to o zdjęciach mało myślimy w czasie imprezy Tz coś tam popstrykał ale w domu żadne mi się nie podoba Na spacerze byliśmy potem i już lepiej. Następnym razem chyba tz będzie z tortem szedł a ja zrobię zdjęcia
Ejj no Lind - piękne dzieło Pogratu lować cierpliwości

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

A teraz obiecane fotki
O jakie słodkości
Megi ja to w ogóle Ci nie gratulowałam małej księżniczki - piękna jest

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
trzymajcie za mnie kciuki za pt wtedy mam lekarza który mi powie co mi jest a strasznie sie boje
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Właśnie ustaliliśmy termin na wizytę w szpitalu na 4 lipca , ale to narazie tylko spotkanie z lekarzem uffff . Tak mi sie teraz przypomniało ze z młodym ta sama procedura była , pojedziemy zbadaja go i powiedzą co i jak , co zabrać jak sie przygotować do operacji. Także szykuje sie na lipiec sierpień na operacje , lipa trochę , bo moj tz nie bedzie mógł za długo sklepu zostawić, ale w planach jest przyjazd mojej mamy , więc ona z młodym w domu bedzie to sie nie będę martwić .
A jaka operacja? Coś chyba przeoczyłam. Rachu ciachu mu robicie?

Asia - jak dla mnie to skoro nie chodzi o jakąś infekcję moczu, to możesz z nocnika (uprzednio zdezynfekowanego) przelać. A pobieraną krew Ola miała ze zgięcia.

Wpadłam i już więcej nie mogę napisać, bo mnie Ola odciąga

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:53   #3154
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, pomocy chce małej zbadać krew i siuśki. Pytanie pierwsze- jak mam nałapać jej siuśki do pojemniczka?? (pytanie dla mam dziewczynek bo chłopcom to łatwiej )
Pytanie drugie- jak w tym wieku pobierają krew? Pamiętam, że jak miała około roczku to z paluszka. Nadal tak jest??
asiu nasz dr mówi, że lepiej pobierać krew normalnie z żyły, u nas pobierali w zgięciu raczki raz poszło fajnie, ale kolejnym razem to już była tragedia, na dwie ręce mu pobierali bo tak się zanosił i spinał, że krew nie leciała, siuśki lepiej bezpośrednio do pojemnika łapać wiem że z dziewczynkami trudniej ale miejmy nadzieje że ci się uda.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:14   #3155
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Evi- badanie chce zrobic podstawowe, tak dla samej siebie, bez skierowania. Dawno nie miala wiec mysle ze warto raz na jakis czas sprawdzic. Z tym poceniem to pojde do lekarza. Goraco jej na pewno nie jest bo ma tam ok 18 stopni. Przed drzemka mocno wietrze. Spi w gatkach i krotkim rekawku, przykryte tylko nogi. Zima tez sie pocila, a jej w pokoju nie grzalam. To tylko ta glowa... Wyczytalam tez ze to czeste u dzieci ruchliwych, aktywnych. A ona jest nadaktywna ale to moze byc tez oznala groznych chorob ale ja wierze ze to nic takiego

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:17   #3156
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Evi- badanie chce zrobic podstawowe, tak dla samej siebie, bez skierowania. Dawno nie miala wiec mysle ze warto raz na jakis czas sprawdzic. Z tym poceniem to pojde do lekarza. Goraco jej na pewno nie jest bo ma tam ok 18 stopni. Przed drzemka mocno wietrze. Spi w gatkach i krotkim rekawku, przykryte tylko nogi. Zima tez sie pocila, a jej w pokoju nie grzalam. To tylko ta glowa... Wyczytalam tez ze to czeste u dzieci ruchliwych, aktywnych. A ona jest nadaktywna ale to moze byc tez oznala groznych chorob ale ja wierze ze to nic takiego
Michał też tak miał, że pocił się bardzo - ale przeszło mu ostatnio, nawet go cieplej do spania ubieram bo zmarznięty często jest...

Co robisz jutro? Do pracy idziesz?

Aha i na uniwersytecką możesz siuśki zawieźć później- praktycznie do 18 chyba przyjmują Ja jak nie zapomnę rano złapać to zawiozę jutro tam, jak zapomnę to w czw robią u nas w przychodni...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2013-04-23 o 19:19
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:08   #3157
monka23
Zakorzenienie

CATRO - usuwanie migdalow .

Prądu nie miałam ok 1 h - masakra . Do tz- ta dzwonilam i pytałam sie czy rachunek mamy zapłacony , ale kilka ulic nie miało .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 20:13   #3158
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Lind- jutro do pracy ale czwartek wolny wiec zapraszam

A jak zlapie te siuski rano to kolo 17 moge zawiezc? Gdzie je przechowywac?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:14   #3159
monka23
Zakorzenienie

Zapomniałam zapytać sie dentysty , moj młody ma prawie 7 lat , moze juz używać normalne pasty dla dorosłych ? , mam pasty dla dzieci i jest przedział do 6 lat , a nie zauważyłam czy sklepie sa jeszcze jakieś inne typu 7-8 latki czy cos w tym stylu .
Orientuje sie moze któraś ?
Stary 2013-04-23, 20:16   #3160
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny wstawiam obiecane fotki salonu i przedpokoju (będzie tylko po, bo fotki przed remontem mam na innym komputerze)

sorki za jakość
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2013-04-24 o 15:28
Stary 2013-04-23, 20:21   #3161
aneczkkaa
Zakorzenienie

przedpokój
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2013-04-24 o 15:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 21:08   #3162
libra777
Zakorzenienie

Edzia trzymam kciuki ,będzie dobrze

Monka może i w Anglii tańszy ale przesyłka dojdzie ,na razie nie wiem czy kupię u nas ok. 150zł chyba kosztuje , dostałam próbki od siostry a jej kosmetyczka dała i mówiła że dobry.Kupiłybyśmy sobie na pół i w rosie albo w aptece są pojemniczki na kosmetyki
toś się zakwasowała

Madzia ja miałam tą sorayę w tamtym roku i dla mnie za ciężka była czułam się jakbym sie olejem wysmarowała,w ogóle nie wchłaniał się.
Ja tam raczej oka nie zacieram bo zawsze pomalowana jestem i już z przyzwyczajenia nie ruszam

Ana to pewnie przyrosty powypuszczały młode,bo u mnie się jeszcze nigdy nie nasiały same

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
edzia, zdrówka i za piątek

libra, ja się za bardzo na kwasach i rozjaśniaczach nie znam, ale ja bym teraz (kiedy słońce już) nie stosowała
a to z kwasem jest? ja też się nie znam
wiesz zimą to mi tak nie wyłazi ,poza tym zimą to puder i nie widać ,latem nie uzywam pudru
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

w czwartek mamy rocznice ślubu, a ja nie mam w ogóle pomysłu na ten dzień;/
to wszystkiego najlepszego
przypomniałaś mi , moja była 2 dni temu,całkiem zapomniałam
Cytat:
Dla mnie mogłaby zostać taka pogoda jak teraz tylko bez wiatru... Tak 20st Nie trzeba się grubo ubierać a i odsłaniać za wiele też nie
o i dla mnie też
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
śniłaś mi się dziś Ty, Asiulek, Lind i Libra, spotkałyśmy się
ale siedziałyśmy przy kawie, dużo szczegółów nie pamiętam
O! ciekawe jak wyglądałam
Cytat:
Hehe tylko kawka? Słabo Libra nie przywiozła swoich cudów - ja to bym czegoś tam z miodku się napiła No chyba że z dziećmi byłyśmy
oj kochana po miodku to już echo w gasiorze idzie
mam nadzieję że moje przyjaciółki nanoszą to sobie zrobię

Cytat:
Chyba przewrażliwiona jestem albo 2 dniowe smarowanie maścią pomogło bo siusiak w porządku. Dostaliśmy tylko skierowanie na badanie moczu bo dalej martwi mnie chodzenie Miśka z łapką w kroku... Jak będzie ok to wreszcie na basen pojedziemy
czasami dzieci tak mają że zapamiętują i nawet jak już ich nic nie boli to albo się trzymają albo utykają na nogę na przykład
Cytat:
Zapomniałam zapytać sie dentysty , moj młody ma prawie 7 lat , moze juz używać normalne pasty dla dorosłych ? , mam pasty dla dzieci i jest przedział do 6 lat , a nie zauważyłam czy sklepie sa jeszcze jakieś inne typu 7-8 latki czy cos w tym stylu .
Orientuje sie moze któraś ?
chyba juz może ale niech malutko bierze
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstawiam obiecane fotki salonu i przedpokoju (będzie tylko po, bo fotki przed remontem mam na innym komputerze)

sorki za jakość
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
przedpokój
super wyszło
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:17   #3163
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Moja Zosieńka dostała się do przedszkola wprawdzie nie to które było pierwszym wyborem ale to drugie też jest fajne. Gorzej to tyle ze dalej od domu. Teraz musimy podpisać umowę.

Edzia trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Iza to fajnie sie uklada. Ja zawsze przed praca robilam porzedki i w miedzyczasie obiad,zeby dziecko mialo co jesc,no i ja po pracy. Pozniej jak wracalam zostawal mi tylko do ugotowania obiad dla tz..
Chyba to u mnie nie przejdzie Wstaję o 5.30, wychodzę 6.50. Obiad przygotowuję wieczorem na następny dzień, porządki i pranie z marszu.

Jak Wasze przedszkole ?

Evi koniecznie kupię coś dla Zosieńki na słońce. Dla siebie oczywiście też bo moja skóra nie poddawana opalaniu ma się dużo lepiej.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Aneczka fajnie wyszło

Sara a co małżonek lubi ? W jakiej tematyce się porusza ?
Stary 2013-04-23, 22:14   #3164
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Jest badanie jakieś specjalnie na wit. D .

Olka jakoś przezyła , ale płakała , a mi się chciało z nią wyć .. taką miała minę smutną . Przeszkadzało jej znieczulenie , bo nie czuła kawałka wargi . Potem przy wyrywaniu się popłakała , ale dała dziewczyna radę .
Lody dostała w nagrodę i dwie zabawki pani jej pozwoliła wybrać z pudełka . Oczywiście wzięła dwie takie same - dla siebie i dla Szymka .
Był przed nami chłopiec taki ok 7 lat który jak się okazało nie ma zalążków zębów stałych przynajmniej 5 zębów . Wyszło przez przypadek , a matka jak usłyszała , to się aż zielona zrobiła .

Spadam kimać , bo jeszcze na ćwiczeniach byłam i padam na pysk
Stary 2013-04-23, 22:29   #3165
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ania płaczę na samą myśl że takiemu maluchowi zęba trzeba wyrywać

Też spadam do łóżka, budzik tyka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 05:18   #3166
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

catro- kształt oczu - wielkość oboje mają po mnie, ja mam dość duże oczy ale kolor Kubuś ma po tż - taki przeraźliwie orzechowy/piwny/brązowy a Iza ma kolor nie wiem po kim taki szaro-niebiesko-brązowy z naciskiem na szary ja mam niebieskie, ale już takie przyszarzałe, ale zupełnie inne od jej (kiedyś miałam ładny błękit)

cześć i cześć idę się malować

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 05:49   #3167
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra ja glownie krem z filtrem na bieganie smaruje. Wtedy nawet oczu nie tkne a mnie pieka,choc tylko czolo smaruje.

Megi Kalinka na tej pierwszej focie taka wielka,w sumie na pozostalych tez. Fajnie razem wygladaja

Izz moj to wiedzialam ze sie dostanie i spokojnie czekalam. Tylko sie balam ze w tym przedszkolu grupy 3-latkow nie zrobia. Ale o 12 byly wyniiki w necie i jest na liscie .wiec mam przedszkolaka.

Nie wiem co z malym zrobic. Normalnie rusza ta reka w gipsie. Tak ten gips traktowal ze caly popekany. Chyba dzisiaj pojde na zmiane gipsu zeby bbalaganu nie bylo. Choc tylko na tych paluszkach troche dalej usztywnienie trzyma.

Libra wczoraj kupowalam nasiona trawy,w biedronie najkorzystniej wyszla a jednak 15kg potrzebuje.nie wiesz moze po jakim czasie to wyjdzie zeby dzieci puscic na nia?choc pewnie najbardziej w temacie tz P 0P bedzie
Ja sie meczylam przekopujac teren,bark mam od tyg obolaly,a przyszedl gostek i maszyna za 45zl 600m2 przekopal. Ta oszczednosc bokiem mi wyszla.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 06:43   #3168
P0P70
Zakorzenienie

Ania - mnie własne zęby zabolały. Dla mnie tez to jakieś niewyobrażalne ze takiemu maluchowi żeby wyrywają. Ale jak trzeba to trzeba.
Może wcześniej jej stały wyrośnie.

Bao- po Twoim opisie nie mam pojęcia jaki kolor oczu maja Twoje dzieci .

Madzia - Erwin to kaskaderem powinien zostać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:52   #3169
sara 85
Zakorzenienie

Ania- biedna Ola, ja leczeniem się stresowałam a co dopiero wyrywaniem

Iza- super że Zosia się dostała do przedszkola, u nas będzie wiadomo 9 maja, ale że Zosia już chodziła więc na pewno się dostanie.
Mój tż to budowlaniec, ale problem rocznicy mam już z głowy. Tż od niedawna działa z moim tatą w jego firmie i w czwartek muszą jechać do Wrocławia do jakieś maszyny wróci wieczorem więc pewnie tylko kolacje jakaś zrobię i tyle. Marzy mu się skok spadochronowy, może na trzydziestkę mu zafunduje kiedyś już skakał i bardzo mu się podobało.

wczoraj dowiedzieliśmy się że 4- letniemu synkowi znajomych ucięło 4 paluszki u prawej ręki. Został mu tylko kciuk i kawałek wskazującego paluszka. Wiem tylko tyle że mały był u dziadków na wsi, ale jak to się stało to nie mam pojęcia ( Evi oni mają tak samo na nazwisko jak Ty i mieszkają we Wrocławiu. Może znasz?)

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:02   #3170
monka23
Zakorzenienie

SARA LIBRA wszystkiego naj z okazji rocznicy , ktore to juz ?

ANECZKA super , a jak ładnie i czysto

LIBRA a to chyba ceny podobne , także Chuj bombki strzelił , myślałam ze bedzie duża różnica w cenie ,

MADZIA no idź idź z tym gipsem .

ANIA no bidula mała , a jak dzisiaj sie czuje ? Przeżywa wczorajsza wizytę czy zlewka juz ? I co to teraz z tymi zębami u tego 7 latka , ale Czad pierwszy raz słyszę .

BAO no nie da sie ukryć ze kolory kolorowe oczu powalaja , małej jeszcze moze sie zmienic . Moj jeden ma niebieskie po mnie a mały bronzowe po czubie .

Achhh żyć nie umierać , chłopaki poszli chata wolna , posprzatane mam to chyba spać pojde . Aaa dziś w zeby dostałam , mały przyszedł i tak spał ze głowę miał przy głowie tz- ta a przy mojej głowie nogi , no i przywalil tak ze aż sie obudzilam zabolalo .

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

SARA o Boże , tragedia . Jak cos będziesz wiedzieć wiecej to napisz , czy przyszyli czy nie dało rady , no masakra . Strach dziecko z oczu spuścić a przecież nie da sie mieć cały czas na oku .
Stary 2013-04-24, 09:13   #3171
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
SARA LIBRA wszystkiego naj z okazji rocznicy , ktore to juz ?

SARA o Boże , tragedia . Jak cos będziesz wiedzieć wiecej to napisz , czy przyszyli czy nie dało rady , no masakra . Strach dziecko z oczu spuścić a przecież nie da sie mieć cały czas na oku .

dzięki, dopiero 4 rocznica

paluszków nie dało się uratować

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:51   #3172
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moja Zosieńka dostała się do przedszkola wprawdzie nie to które było pierwszym wyborem ale to drugie też jest fajne. Gorzej to tyle ze dalej od domu. Teraz musimy podpisać umowę.
super, że Zosia się dostała.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Olka jakoś przezyła , ale płakała , a mi się chciało z nią wyć .. taką miała minę smutną . Przeszkadzało jej znieczulenie , bo nie czuła kawałka wargi . Potem przy wyrywaniu się popłakała , ale dała dziewczyna radę .
Lody dostała w nagrodę i dwie zabawki pani jej pozwoliła wybrać z pudełka . Oczywiście wzięła dwie takie same - dla siebie i dla Szymka .
Był przed nami chłopiec taki ok 7 lat który jak się okazało nie ma zalążków zębów stałych przynajmniej 5 zębów . Wyszło przez przypadek , a matka jak usłyszała , to się aż zielona zrobiła .

Spadam kimać , bo jeszcze na ćwiczeniach byłam i padam na pysk
ała.... dzielna dziewczynka no i jaka kochana nawet w obliczu cierpienia zawsze myśli o braciszku
Cytat:

Najlepszego

Libra
dla Was też najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu, spóźnione ale bardzo szczere...

Aneczka
pięknie wyszło

Asiulek
mocz chyba do 2 godzin można przechowywać w lodówce.

Monka
śpisz? taki spokój w domu

a gdzie Młoda, też ostatnio nic nie pisze
Stary 2013-04-24, 13:48   #3173
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Wszytskiego najlepszego dla naszych kolejnych Jubilatów!!
Zdróweczka i radości co roku fajnych urodzinek i mnóstwo prezentów:cmo k:

mi się znowu nawał zrobił i nie mam kiedy pisać

Lind rzeczywiście torcik wyczyn z czego robiłaś te kolorki?

Megi ślicznie Kalinka się zmienia,pierwsze zdjęcie powala,ja widziałam Daniela juz po kąpieli

Sara wszystkiego najlepszego!

Madzia gratulacje!

Ania współczuję Oli dobrze,ze już po.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-04-24 o 13:51
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:28   #3174
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

, smutne .

I oby jak najwiecej , my tez 4 .

NATASZKA a spalam sobie , wstalam o 12 .
Śmiać mi sie chce bo pisałam ze ja tej zimy bez kataru i kaszlu a dziś mi z nosa leci narazie bez kaszlu , w poniedziałek zmarzlam na zakupach i chyba mnie cos bierze , no ale mam nadzieje ze sie szybko podlecze .

OLIWKA a jak tam twoje sprawy mieszkaniowe , ruszyło sie cos ? Bo nie wiem czy cos ominelam .

MLODA ale cie zalajkowalam aż mnie kciuk boli , spytaj sie rodziców jak to zrobili ? ............... Zes taka piękna
Stary 2013-04-24, 14:31   #3175
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Lind rzeczywiście torcik wyczyn z czego robiłaś te kolorki?
Kolorowa masa to masa maślana, mimo że masło było wyjęte dzień wcześniej z lodówki masa wyszła dość twarda. Dodałam barwniki w płynie bo innych u nas nie dostałam a nie bardzo z kasą stałam żeby inwestować w polecane przez libre Niestety słabo barwiły, na czerwoną wlałam 3szt i i tak wyszedł róż a nie czerwień Za to niebieski był śliczny Ogólnie improwizacja była Długo by opowiadać

Misiek padł mi właśnie na kanapie, nie dosypia w nocy, w dzień marudzi ale nie da sie położyć spać, coraz częściej mu się zdarza zasnąć gdzieś przypadkiem...

Pogoda piękna tylko dlaczego tak wieje?

Sara straszne z tymi paluszkami, trzeba mieć oczy w d.pie. Szczególnie chyba na wsi, u mnie wciąż wiele niebezpieczeństw ale pracujemy nad tym. Do tego mam powalonego sąsiada, którego podejrzewam (nie złapałam za rękę ale nie wierze w inne okoliczności) który rzuca nam przez płot szkła, całe zeszłe lato wynosiłam co dzień coś, 2 dni temu w miejscu gdzie szwagierka stawia auto było dno od słoika... o innych śmieciach nie wspomnę i przekleństwach przy płocie jak wiedzą ze u nas są dzieci na dworze Niestety gość nie do ruszenia, były policjant ze znajomościami, jego żona też ma znajomych wysoko postawionych a my przez nich mamy sporo problemów

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2013-04-24 o 14:33
Stary 2013-04-24, 14:37   #3176
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Kolorowa masa to masa maślana, mimo że masło było wyjęte dzień wcześniej z lodówki masa wyszła dość twarda. Dodałam barwniki w płynie bo innych u nas nie dostałam a nie bardzo z kasą stałam żeby inwestować w polecane przez libre Niestety słabo barwiły, na czerwoną wlałam 3szt i i tak wyszedł róż a nie czerwień Za to niebieski był śliczny Ogólnie improwizacja była Długo by opowiadać

Misiek padł mi właśnie na kanapie, nie dosypia w nocy, w dzień marudzi ale nie da sie położyć spać, coraz częściej mu się zdarza zasnąć gdzieś przypadkiem...

Sara straszne z tymi paluszkami, trzeba mieć oczy w d.pie. Szczególnie chyba na wsi, u mnie wciąż wiele niebezpieczeństw ale pracujemy nad tym. Do tego mam powalonego sąsiada, którego podejrzewam (nie złapałam za rękę ale nie wierze w inne okoliczności) który rzuca nam przez płot szkła, całe zeszłe lato wynosiłam co dzień coś, 2 dni temu w miejscu gdzie szwagierka stawia auto było dno od słoika... o innych śmieciach nie wspomnę i przekleństwach przy płocie jak wiedzą ze u nas są dzieci na dworze Niestety gość nie do ruszenia, były policjant ze znajomościami, jego żona też ma znajomych wysoko postawionych a my przez nich mamy sporo problemów
i tak pięknie wyszedł

Monka dzięki,ze pytasz,tak klaruje się jutro mamy klucze odebrać
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:48   #3177
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
i tak pięknie wyszedł

Monka dzięki,ze pytasz,tak klaruje się jutro mamy klucze odebrać
O ale trafiłam , to gratulacje . To teraz czeka cie tylko dekorowanie .

LIND co za chamidlo , a wydawaćby sie mogło ze stróż prawa wie jak sie zachować w społeczeństwie i ta jego żonka z wysoko ustawionymi z ajomosciami .
Jednak pozycja społeczna nie idzie w parze z kultura i obyciem . Człowiek człowiekowi wilkiem .
A gadacie z nimi wogole ? Czy totalnie nic ?
Stary 2013-04-24, 14:58   #3178
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

wiatr jest zimny...
a on tak bez przyczyny tak robi?no co za dziad
Stary 2013-04-24, 15:05   #3179
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A gadacie z nimi wogole ? Czy totalnie nic ?
Nie
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
wiatr jest zimny...
a on tak bez przyczyny tak robi?no co za dziad
Jemu to nawet kogut i sąsiada z drugiej str przeszkadza... Szkoda gadać, to on nam robi ciągle problemy... U nas niestety domy gęsto pobudowane i oglądać i słuchać dziada muszę...

Michaś
Stary 2013-04-24, 15:41   #3180
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

dobrze że już po wszystkim dzielna dziewczynka z Oli

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
wczoraj dowiedzieliśmy się że 4- letniemu synkowi znajomych ucięło 4 paluszki u prawej ręki. Został mu tylko kciuk i kawałek wskazującego paluszka. Wiem tylko tyle że mały był u dziadków na wsi, ale jak to się stało to nie mam pojęcia ( Evi oni mają tak samo na nazwisko jak Ty i mieszkają we Wrocławiu. Może znasz?)
o matko boska , tragedia straszna

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Nie

Jemu to nawet kogut i sąsiada z drugiej str przeszkadza... Szkoda gadać, to on nam robi ciągle problemy... U nas niestety domy gęsto pobudowane i oglądać i słuchać dziada muszę...
no to sąsiedztwo masz wyborne najlepiej powiedzieć żebyś nie zwracała na nich uwagi , ale tak się nie da ludzie nie mają co robić i uprzykrzają życie innym
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości