Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 15:34   #3151
cobra115
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jaaaaaa Jakie fantastyczne wieści tu widzę - wszystkim mamusiom szczerze gratuluję i pozytywnie zazdroszczę!
Boże spraw żebym i ja miała takie nowiny we wtorek
Na pewno będą

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Dziewczyny was też budzi w nocy konieczność siku w wc ?? śpię sobie w dobre aż tu nagle trzeba wstać i się wysikać. troszki denerwujące. I żeby to było raz chociaż a tu ze 3 razy, i wiem że będę wstawać jeszcze więcej jak dzidzia będzie większa i będzie uciskać .....

A i jeszcze dodam że jak mi się niedobrze robi to sięgam po jabłko, zjadam jedno czy dwa i przechodzi
też ze 3 razy w nocy łażę i jeszcze pić mi się chce zawsze przed snem
Stary 2013-08-29, 15:37   #3152
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ale masz świetne foty! Na Twoich sporo więcej widać niż na moich, ale też róznica 3 cm

Ja aż tak powaznie wyglądającej sytuacji nie miałam, ale często robiło mi się słabo, poty mnie oblewały itd. Są to chyba normalne objawy, jednak musisz oczywiście powiedzieć o tym ginekologowi. A czy przy takiej sytuacji nie możesz jednak pojechac od pracy choć godzinę później? To jednak troszkę niebezpieczne.

Nie mogłam, ponieważ pracuję w drogerii i musiałam otworzyć sklep i prowadzić zmianę, ale nie ma innej opcji, jutro biorę zwolnienie bo sklep samoobsługowy to zbyt ciężka praca dla kobiet w ciąży.
Kurde, chyba dziś nie zasnę, chodzę jak na szpilkach tak się boję jutrzejszej wizyty.
Co do wstawania w nocy siku to też tak mam, ledwo zasnę tak na dobre to trzeba tyłek unieść i do łazienki. A ja mam tak, (Wy też?) że jak tak wstanę zaspana to mój mózg chyba jeszcze śpi i cała reszta i nie wysikam się tak normalnie, tylko tak troszeczkę. Wkurzające to, bo potem znowu trzeba wstać. Ale w sumie chyba to dobrze, wiadomo, że zawory trzymają i nie popuszczę pod wpływem snu, w którym idę na kibelek
Stary 2013-08-29, 15:40   #3153
teQiba
Moderator

Cytat:
Będziesz miała równie świetne wieści, tak samo jak reszta dziewczyn
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Na pewno będą

Co do wstawania w nocy, to ja tylko raz muszę wstawać...
Ale ja się boję wstawania w nocy to może mój organizm chce mi tego oszczędzić?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Ale w sumie chyba to dobrze, wiadomo, że zawory trzymają i nie popuszczę pod wpływem snu, w którym idę na kibelek
ojaaaa - przypomniałaś mi dzieciństwo
Stary 2013-08-29, 17:12   #3154
thidien
Rozeznanie

uffff proszę oficjalnie dopisać mnie do listy
haltanek (Ania, 30) - OM 19.06, TP wg usg 1.04 [1 ciąża]

faaaaajnie, serducho bije jak dzwon
ja mam połykać żelazo, bo wyniki takie sobie
plus jest taki, że poza sennością, nic mi nie dolega

na zdjęciu mało widać ale i tak się napatrzeć nie mogę
zresztą, jak każda z nas na swoje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lipsierp2013 032a.jpg (140,4 KB, 25 załadowań)
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-08-29 o 17:19
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:15   #3155
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
haltanek (Ania, 30) - OM 19.16, TP wg usg 1.04 [1 ciąża]

jak każda z nas na swoje
Swoje nie swoje, wszystkie wyglądają tak samo
za serducho, ale z emocji się machnęłaś. Miesiąc ostatniej miesiączki to 16?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:19   #3156
thidien
Rozeznanie

hehehe niezła jestem ;P 06 oczywiście:P nie trafiam w klawisze ;P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:35   #3157
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny, odkrycie! Tak mi ostatnio ucieka czas, że nie zauważyłam, że w sobotę zaczęłam 14 tydzień. Czyli oficjalnie jestem już prawie tydzień w II trymestrze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:08   #3158
trihomonas
Zadomowienie

Czesc dziewczyny to znowu ja...Chcialam Wam wszystkim podziekowac i jeszcze raz zyczyc zdrowia Wam i dzidziusiom..
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Tak mi bardzo prykro
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro, współczuję
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
O moj Boze, az mnie zatkalo. Wspolczuje...
Strasznie sie boje, ze i mnie moze to spotkac, wszystko dobrze i tu nagle po wszystkim, bez zadnych wczesniejszych oznak. A moja wizyta, pierwsza, dopiero w piatek... pocieszam sie tym, ze nie mam zadnych plamien.
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

strasznie mi przykro...
Cytat:

Zatkało mnie trzymaj się
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To straszne.
W 12 tygodniu nie powinny już dziać się takie rzeczy. Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
chyba nic cię nie pocieszy, ale strasznie mi przykro
Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
.
przykro mi...............tymbardz iej ze sama poroniłam w 11 tygodniu i wiem jak sie czujesz ,sciskam
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
o Boże... jak to mozliwe, przecież wcześniej wszystko było ok trzymaj się
No wlasnie...Wszystko bylo dobrze a tu ni z gruchy ni z pietruchy

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Bardzo Co współczuje, przeżyłam to samo w zeszłym roku a teraz za 4mc będę tulić moją kropkę głowa do góry jeszcze wszystko się ułoży
Paula ja nie wiem,czy bedzie dobrze Ja wiem,ze dziewczyny mowia,ze najlepiej pustke potrafi wypelnic kolejna ciaza ale ja chce ta dzidzie spowrotem moge sie zle czuc,narzekac,mdlec ale co bym nie zrobila to juz i tak koniec Nie wiem,czy nie mam depresji,czy nie isc do psychologa ale co on mi pomoze-tylu ludzi mnie wspiera i placze ze mna Twarz mnie szczypie od lez ale nie potrafie przestac ryczec To jest trauma na cale zycie ...
Wybaczcie dziewczyny,ze Wam tu smuce ale tu w Holandii caly czas po holendersku rozmawiam a nie ma to jak po polsku sie wygadac
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:18   #3159
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny to znowu ja...Chcialam Wam wszystkim podziekowac i jeszcze raz zyczyc zdrowia Wam i dzidziusiom..

Paula ja nie wiem,czy bedzie dobrze Ja wiem,ze dziewczyny mowia,ze najlepiej pustke potrafi wypelnic kolejna ciaza ale ja chce ta dzidzie spowrotem moge sie zle czuc,narzekac,mdlec ale co bym nie zrobila to juz i tak koniec Nie wiem,czy nie mam depresji,czy nie isc do psychologa ale co on mi pomoze-tylu ludzi mnie wspiera i placze ze mna Twarz mnie szczypie od lez ale nie potrafie przestac ryczec To jest trauma na cale zycie ...
Wybaczcie dziewczyny,ze Wam tu smuce ale tu w Holandii caly czas po holendersku rozmawiam a nie ma to jak po polsku sie wygadac

Ułoży się... oczywiście musisz się pogodzić z tym że sie tak stało... Wypłacz się, wyżal a potem zajmij się czymś co pomoże aż tyle nie myśleć... Ja po 2 tygodniach depresji i płaczu rzuciłam się w wir pracy tyrałam po 16h żeby tylko nie mieć 3minut na rozmyślanie... Boli i będzie bolało ale z czasem będzie Ci lżej o tym myśleć teraz to świeża rana... Wiele z nas tak cierpiało i popatrz teraz uśmiechnięte ciężarówki które spowrotem mają swoje pociechy pod sercem tylko że w następnej ciąży. Będzie dobrze
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:18   #3160
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

Kochana pisz ile chcesz
Na prawde strasznie Ci wspolczuje Moze sprobuj z tym psychologiem, mysle ze pomoze Ci jakos poukladac mysli...
Stary 2013-08-29, 18:22   #3161
amelka2006
Raczkowanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hej dziewczyny.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć. Ja tez po wizycie. Dzidzius jest zdrowy i dziś po raz pierwszy widziałam jego bijące serduszko. To najpiękniejszy widok na świecie. Ile w tej malutkiej istotce życia. Aż łza się w oku kręci. Dostałam od gina skierowanie na test Pappa i USG genetyczne. Mój lekarz jest niesamowity. Wizyta trwała jakies 50 minut. Wszystko mi dokladnie tłumaczył i cierpliwie odpowiadał na pytania. Tyle, że to przyjaciel moich rodziców. Także jestem bardzo szczęśliwa dziś. A to moje Dzieciątko Kochane
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377796895725.jpg (42,9 KB, 27 załadowań)
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 18:24   #3162
mmhym
Zadomowienie

Jeszcze Wam zapomniałam napisać, że mama kupiła mi wczoraj w szmateksie super dzinsy ciążowe, z H&Mu, nie zniszczone wcale, za 7 zł Jedynie gumę trzeba wymienić... I one mają taki niski pas, nie na cały brzuszek. Dziewczyny z doświadczeniem, czy takie też są wygodne?

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
haltanek (Ania, 30) - OM 19.06, TP wg usg 1.04 [1 ciąża]

zresztą, jak każda z nas na swoje
Gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, odkrycie! Tak mi ostatnio ucieka czas, że nie zauważyłam, że w sobotę zaczęłam 14 tydzień. Czyli oficjalnie jestem już prawie tydzień w II trymestrze
Brawa!

Cytat:

Nic nie przepraszaj! Pisz tak często, jak masz ochotę. Myślę, że jeśli odczuwasz taką potrzebę i możliwość, to nawet się nie zastanawiaj i spotkaj się z psychologiem - na pewno pomoże. Często o Tobie myślę, z całego serca mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć. Ja tez po wizycie. Dzidzius jest zdrowy i dziś po raz pierwszy widziałam jego bijące serduszko. To najpiękniejszy widok na świecie. Ile w tej malutkiej istotce życia. Aż łza się w oku kręci. Dostałam od gina skierowanie na test Pappa i USG genetyczne. Mój lekarz jest niesamowity. Wizyta trwała jakies 50 minut. Wszystko mi dokladnie tłumaczył i cierpliwie odpowiadał na pytania. Tyle, że to przyjaciel moich rodziców. Także jestem bardzo szczęśliwa dziś. A to moje Dzieciątko Kochane
Gratuluję serduszka Ile dzidziuś ma "wzrostu"?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:25   #3163
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
No coś Ty?

Cytat:
Napisane przez Kryszynka9008 Pokaż wiadomość
T

Jak pisałam 10 września mam usg,zastanawiam się nad prenatalnym .. Mojego męża brat mam zespół downa. Przy pierwszym dziecku nie zdecydowałam się,pomimo że miałam skierowanie . Gin powiedział,że dla świętego spokoju daje mi skierowanie,ale decyzja należy do mnie bo przezierność karkowa była prawidłowa. Teraz temat znów wrócił,myślicie,że jest sens robić??? Mam 25 lat,więc wiek ok. Moja teściowa ma 5 dzieci z czego Pierwsze mój mąż urodził się zdrowy (urodziła go w wieku 20 lat) ,2 lata później urodziła brata mojego męża z ZD ,po 30 urodziła zdrową córke i po 40 jeszcze dwie zdrowe córki.. I gdzie jest tu logika w zależności wieku kobiety ciężarnej a ZD?? Dodam że teściowa od początku wiedziała że Syn urodzi się chory ze zwykłego Usg,a przy dziewczynach po 40 nie robiła prenatalnych bo nie chciała,za dużo było przypadków pomyłek u nas w mieście. Więc teraz jestem zielona... Robić czy nie robić???? Pomóżcie!
Hm, jestem tego zdania, co większość dziewczyn - zalezy czy będziesz chciała donosić czy nie

Cytat:

Miało być 10t4d (ostatnio małe niepewności z rozmiarem młodego) i miałyśmy się umawiać na to USG w 12 tygodniu. A babka mierzy dopochwowo i brzusznie i miętoli tym i miętoli.. i mówi, że wychodzi 12t2d :P No i było wypasione USG pół godzinki leżałam Serce, przepływy, przezierność, żołądek, nerki, pęcherz, fałd karkowy, rączki, nóżki, paluszki nooo jaaaa pitole. Zgrzałam się z emocji na tej leżance jak mysz
Cytat:

Aaa mam dzieciaczka starszego o jeden dzień właśnie wróciłam z wizyty, też trochę przysiedziałam w gabinecie

Dzidziuś się rozwija ma 54mm machał do mnie
Następna wizyta 26.09
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na USG, maleństwo rośnie ma już ok 8 cm Gin pomierzył go całego i wszystko jest w porządku. Płci nie było widać, bo małe nie chciało pokazać
A oto fotki
Dziewczyny, za wizyty
Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

Dziewczyny was też budzi w nocy konieczność siku w wc ?? śpię sobie w dobre aż tu nagle trzeba wstać i się wysikać. troszki denerwujące. I żeby to było raz chociaż a tu ze 3 razy, i wiem że będę wstawać jeszcze więcej jak dzidzia będzie większa i będzie uciskać .....
Teeeż.... budzi mnie ten pęcherz ze 3 razy w nocy. Na szczęście idę do wc prawie z zamkniętymi oczami i od razu po powrocie do łóżka usypiam.
mąż nie mógł uwierzyć, ze tak biegam do łazienki dopóki nie wrócił i nie zobaczył na własne oczy
Cytat:
Nie wiem,czy nie mam depresji,czy nie isc do psychologa ale co on mi pomoze-tylu ludzi mnie wspiera i placze ze mna Twarz mnie szczypie od lez ale nie potrafie przestac ryczec To jest trauma na cale zycie ...
jeżeli czujesz taką potrzebę to się nie wstydź i skorzystaj z pomocy specjalisty. Mnie też proponowali w szpitalu, ale powiedziałam tylko że chce do domu
A do nas zaglądaj kiedy masz ochotę

Mój tata sobie dzisiaj zjadł do obiadu ogórka kiszonego.. jak weszłam do kuchni i powąchałam to wylądowałam na muszlą ze łzami w oczach. mama mu kazała wyrzucić wszystkie
A mój TŻ potem robi sobie kanapki i pyta gdzie ogórki, bo ma chęć

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:28   #3164
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze Wam zapomniałam napisać, że mama kupiła mi wczoraj w szmateksie super dzinsy ciążowe, z H&Mu, nie zniszczone wcale, za 7 zł Jedynie gumę trzeba wymienić... I one mają taki niski pas, nie na cały brzuszek. Dziewczyny z doświadczeniem, czy takie też są wygodne?

Gratulacje

Brawa!

Nic nie przepraszaj! Pisz tak często, jak masz ochotę. Myślę, że jeśli odczuwasz taką potrzebę i możliwość, to nawet się nie zastanawiaj i spotkaj się z psychologiem - na pewno pomoże. Często o Tobie myślę, z całego serca mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Gratuluję serduszka Ile dzidziuś ma "wzrostu"?
Dzidziuś ma całe 5,5 mm. A co do spodni to super sprawa ten obniżony pas. Do brzusia wszystko ładnie opięte, a na brzuszku nic nie gniecie i jest wygodnie. Będziesz bardzo zadowolona. Ja żałuję, że wszystkie ciuchy ciążowe porozdawałam i teraz kupować będę musiała
Stary 2013-08-29, 18:33   #3165
moni888
Raczkowanie

GG do moni888

To i ja bardzo prosze o dopisanie Monika 26 , OM 29.05, TP wg usg 09.03 [2 ciąża , mama przeuroczej 4,5 letniej Majeczki] to az niemozliwe ale dzis na usg lekarz pokazał nam siusiaka i pogratulowal syna !!!
moze bylo cos zgubionego i podniesionego?
klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk?
21.02.2009 Maja
03.03.2014 Jakub
moni888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:37   #3166
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Teeeż.... budzi mnie ten pęcherz ze 3 razy w nocy. Na szczęście idę do wc prawie z zamkniętymi oczami i od razu po powrocie do łóżka usypiam.
mąż nie mógł uwierzyć, ze tak biegam do łazienki dopóki nie wrócił i nie zobaczył na własne oczy

Mój tata sobie dzisiaj zjadł do obiadu ogórka kiszonego.. jak weszłam do kuchni i powąchałam to wylądowałam na muszlą ze łzami w oczach. mama mu kazała wyrzucić wszystkie
A mój TŻ potem robi sobie kanapki i pyta gdzie ogórki, bo ma chęć

Ja w dzień sikam co najmniej co godzinę, ale na noc stosuję taką metodę, że staram się nic nie pić gdzieś od 20 i potem ze 2 razy do toalety i w nocy wstaję czasem raz, czasem wcale
A z tym kibelkiem, to mi się ostatnio zdarzyło 2 tygodnie temu W ogóle, jeśli teraz mnie dzieć czymś nie zaskoczy to będę się wszystkim chwalić, że I trymestr był jak z bajki Kilka wymiotów, kilka gorszych dni, a tak to luzik. No może oprócz tego, że się męczę super szybko.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez moni888 Pokaż wiadomość
To i ja bardzo prosze o dopisanie Monika 26 , OM 29.05, TP wg usg 09.03 [2 ciąża , mama przeuroczej 4,5 letniej Majeczki] to az niemozliwe ale dzis na usg lekarz pokazał nam siusiaka i pogratulowal syna !!!
Gratulacje! i wielkie brawka za siusiaka Niesamowite ile płci już znamy

Drugie serce
Stary 2013-08-29, 18:41   #3167
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni888 Pokaż wiadomość
Brawo, gratuluję synka
Stary 2013-08-29, 18:42   #3168
mariolasl
Zakorzenienie

Trihomonas, bardzo mi przykro
Pisac mozesz ile chcesz

Cytat:
W nizszej ciazy chodzilo mi sie wygodnie w takich spodniach, w wyzszej wolalam te na brzuch. Te pod brzuch jakos mnie gniotly, gdy mialam wiekszy brzuch.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt
Wszystkie Dzieciatka sliczne
Stary 2013-08-29, 18:50   #3169
mona1
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

amelka2006, koziemleko, thidien, mmhym, cobra115 gratuluję udanych wizyt i cudownych wiadomości

mmhym zostawiłam jedną datę porodu tak jak prosiłaś, ale po przeczytaniu Twojego postu tak się zastanawiam, że skoro Twoja dzidzia jest większa niż myślałyście na ostatniej wizycie to czy nie powinna zostać data z @?nie wiem, tak tylko się zastanawiam?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim mamuśkom
Piękne wieści

Mona gdzie ta lista następnych wizyt, bo już nie ogarniam
Mam nadzieje, ze za mnie bedziecie trzymać kciuki w środę za tydzień?
Chciałabym tak samo jak Wy mieć dobre nowiny
na końcu pierwszego postu, na pierwszej stronie kochana że kciuki za Ciebie i dzidzię będziemy trzymać masz jak w banku

Cytat:
(
niestety doskonale Cię rozumiem kochana, wiem co przeżywasz, sama jeszcze niedawno nie mogłam pogodzić się ze stratą i nawet słyszeć nie chciałam o kolejnej ciąży. Potrzeba czasu...... Teraz masz prawo płakać, pewnie niebawem smutek przejdzie w złość i to są normalne etapy żałoby przez którą każda z nas Aniołkowych Mam przechodzi moja historia jest bardzo podobna do Twojej, ciąża obumarła w 11t4d o czym dowiedziałam się w 13t i choć wtedy zawalił się mój świat i życie przestało mieć sens, teraz z perspektywy czasu myślę, że tak miało być, że lepiej że tak się stało niż gdyby moje dziecko urodziło się bardzo chore. Dobrze że masz przy sobie ludzi którzy Cię wspierają w tych trudnych chwilach, to teraz najważniejsze. Wspieram Cię myślami kochana, pisz kiedy tylko będziesz potrzebować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 18:59   #3170
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
amelka2006, koziemleko, thidien, mmhym, cobra115 gratuluję udanych wizyt i cudownych wiadomości

mmhym zostawiłam jedną datę porodu tak jak prosiłaś, ale po przeczytaniu Twojego postu tak się zastanawiam, że skoro Twoja dzidzia jest większa niż myślałyście na ostatniej wizycie to czy nie powinna zostać data z @?nie wiem, tak tylko się zastanawiam?

na końcu pierwszego postu, na pierwszej stronie kochana że kciuki za Ciebie i dzidzię będziemy trzymać masz jak w banku

niestety doskonale Cię rozumiem kochana, wiem co przeżywasz, sama jeszcze niedawno nie mogłam pogodzić się ze stratą i nawet słyszeć nie chciałam o kolejnej ciąży. Potrzeba czasu...... Teraz masz prawo płakać, pewnie niebawem smutek przejdzie w złość i to są normalne etapy żałoby przez którą każda z nas Aniołkowych Mam przechodzi moja historia jest bardzo podobna do Twojej, ciąża obumarła w 11t4d o czym dowiedziałam się w 13t i choć wtedy zawalił się mój świat i życie przestało mieć sens, teraz z perspektywy czasu myślę, że tak miało być, że lepiej że tak się stało niż gdyby moje dziecko urodziło się bardzo chore. Dobrze że masz przy sobie ludzi którzy Cię wspierają w tych trudnych chwilach, to teraz najważniejsze. Wspieram Cię myślami kochana, pisz kiedy tylko będziesz potrzebować.
W 11t4d?
Znow sie zaczynam bac
Mona po na mysle wrzuc mnie prosze na liste, gdzies tam w srodeczek zeby dziewczyny dobrymi fluidami mnie grzaly
Agnieszka 25 lat, OM 08.06.2013, TP 14.03.2014
Stary 2013-08-29, 19:02   #3171
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Kochanie pisz i żal się ile chcesz Bardzo Ci współczuję może warto skorzystać z pomocy psychologa
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
super
Cytat:
Ja wszędzie takich szukam, a tylko trafiam na szeroki pas
Stary 2013-08-29, 19:06   #3172
mona1
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
W 11t4d?
Znow sie zaczynam bac
Mona po na mysle wrzuc mnie prosze na liste, gdzies tam w srodeczek zeby dziewczyny dobrymi fluidami mnie grzaly
Agnieszka 25 lat, OM 08.06.2013, TP 14.03.2014
zuch dziewczyna w pierwszej ciąży czekałam na zapisanie się do wątku mamuś do końca I trymestru ale się nie doczekałam wiec tym razem postanowiłam wbrew ogromnemu strachowi zaryzykować i po prostu nie dopuszczać do siebie innej myśli jak tej że wszystko musi być ok i założyłam nasz wątek
Stary 2013-08-29, 19:14   #3173
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
zuch dziewczyna w pierwszej ciąży czekałam na zapisanie się do wątku mamuś do końca I trymestru ale się nie doczekałam wiec tym razem postanowiłam wbrew ogromnemu strachowi zaryzykować i po prostu nie dopuszczać do siebie innej myśli jak tej że wszystko musi być ok i założyłam nasz wątek

A widzisz... wiec chyba nawet tak trzeba
Tak jak mowisz, po prostu MUSI byc dobrze

Dziewczyny ktore znaja juz plec - zgadza Wam sie z chinskim kalendarzem plci? Bo zem ciekawa

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:16
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:16   #3174
ag9
Zadomowienie

Zmieniłam termin wizyty i usg prenatalnego. Znalazłam w innej klinice lekarza który ma kilkadziesiąt świetnych opinii i specjalizuje się w usg. Także moja wizyta następna to chyba jednak nie 5.09 tylko 4.09.
Jeszcze się waham, ale różnica w cenie jest tylko 20 zł więc chyba się jednak zdecyduję na tego drugiego lekarza...
Stary 2013-08-29, 19:22   #3175
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zmieniłam termin wizyty i usg prenatalnego. Znalazłam w innej klinice lekarza który ma kilkadziesiąt świetnych opinii i specjalizuje się w usg. Także moja wizyta następna to chyba jednak nie 5.09 tylko 4.09.
Jeszcze się waham, ale różnica w cenie jest tylko 20 zł więc chyba się jednak zdecyduję na tego drugiego lekarza...
to badanie powinien wykonywać specjalista najwyższej klasyja bym na Twoim miejscu poszła do tego 4.09
Stary 2013-08-29, 19:27   #3176
teQiba
Moderator

Cytat:
Zgadzam sie z Mona - nie wahaj sie juz Jeszcze masz dodatkowy plus ze dzien wczesniej
Stary 2013-08-29, 19:29   #3177
ag9
Zadomowienie

Cytat:
to badanie powinien wykonywać specjalista najwyższej klasyja bym na Twoim miejscu poszła do tego 4.09
No i tak chyba zrobię Tylko jeszcze TZ musi sobie załatwić wyjście w pracy.

Dziewczyny, jak tak czytam o tych poronieniach, obumarciach płodu, o noszeniu martwego dziecka to aż mnie to wszystko przeraża...
Strasznie się boję, mimo że ostatnie tygodnie jakoś czułam wewnętrzny spokój, to teraz znów niepokój powraca. Kontroluję wagę, ale za dużo nie przytyłam. Objawów ciążowych nie miałam od samego początku. Wiem że schizuję i co ma być to będzie ale ten lęk jest tak silny, że trudy do przezwyciężenia....
Stary 2013-08-29, 19:30   #3178
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Ja też doskonale Cię rozumiem, strata tak kochanego już dzidziusia jest nie do opisania... Ja stracilam mojego Aniolka tez w 11td i jeszcze na dodatek bylam sama z TZ w Niemczech... Moim pierwszym odruchem było starać się od razu o kolejne, ale powiem Ci ze szybko zamieniło się to w poczucie, że moje dziecko nie żyje, i innym go nie zastąpię.. dlatego zdecydowałam poczekać, aż będę gotowa. Trwało to prawie 2 lata, ale w między czasie wiele w swoim życiu pozmienialam i poukladalam.. Dlugo zapalałam w internecie wirtualny znicz dla Aniołka.. Do tej pory mam na pamiątkę test ciążowy i opaskę na rękę ze szpitala gdzie byłam na zabiegu.. Mojego Aniołka nigdy nie zapomnę i zawsze chcę o nim pamiętać. Teraz dzięki Bogu rośnie we mnie Kropeczka i cały czas żyję w nadziei, że żyje ale strach pozostanie juz do konca.. tak tragedie zmieniaja nasze życie...
życzę Ci mnóstwa sił! i proszę, zapal i ode mnie świeczkę za Twojego Ukochanego Aniołka.... http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=pol
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:39   #3179
teQiba
Moderator

Cytat:
No i tak chyba zrobię Tylko jeszcze TZ musi sobie załatwić wyjście w pracy.

Dziewczyny, jak tak czytam o tych poronieniach, obumarciach płodu, o noszeniu martwego dziecka to aż mnie to wszystko przeraża...
Strasznie się boję, mimo że ostatnie tygodnie jakoś czułam wewnętrzny spokój, to teraz znów niepokój powraca. Kontroluję wagę, ale za dużo nie przytyłam. Objawów ciążowych nie miałam od samego początku. Wiem że schizuję i co ma być to będzie ale ten lęk jest tak silny, że trudy do przezwyciężenia....
Doslownie jakbym to sama napisala... Masz racje - brak obiawow nie ulatwia sprawy, ale musimy sie trzymac i wierzyc w Kropeczki ze sa silne.
Stary 2013-08-29, 19:59   #3180
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Mona. Lekarka mowiła, że będziemy się trzymać daty z pierwszego USg póki co, chyba że później okaże się, że małe baaardzo do przodu nadrobiło Bo niby to pierwsze jednak zwykle najbardziej wiarygodne.

A jeszcze mam propozycję, żeby napisać na pierwszej stronie ile jest mamuś i ile ujawnionych. Co myślisz? U innych to fajnie wygląda, poza tym ciekawie tak porównywać, ile mam w poszczególnych parach miesięcy będzie. O 20.50 było 53 mamusie

I dziewczyny! Wiem, że się wszystkie denerwujemy troszkę, ale naprawdę, nie ma sensu się martwić na zapas. Co to zmieni, że będziemy się zadręczać? Niestety, straszne rzeczy się zdarzają, ale uporczywe o nich myślenie im nie przeciwdziała. Pozytywnie nastawienie i świat stanie się piękniejszy a dni do wizyt będą uciekać szybciej

Drugie serce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości