|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, chyba dziś nie zasnę, chodzę jak na szpilkach tak się boję jutrzejszej wizyty. Co do wstawania w nocy siku to też tak mam, ledwo zasnę tak na dobre to trzeba tyłek unieść i do łazienki. A ja mam tak, (Wy też?) że jak tak wstanę zaspana to mój mózg chyba jeszcze śpi i cała reszta i nie wysikam się tak normalnie, tylko tak troszeczkę. Wkurzające to, bo potem znowu trzeba wstać. Ale w sumie chyba to dobrze, wiadomo, że zawory trzymają i nie popuszczę pod wpływem snu, w którym idę na kibelek ![]()
![]() |
#3153 | |
Moderator
|
![]() ![]() Co do wstawania w nocy, to ja tylko raz muszę wstawać... Ale ja się boję wstawania w nocy to może mój organizm chce mi tego oszczędzić? ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Rozeznanie
|
uffff proszę oficjalnie dopisać mnie do listy
![]() haltanek (Ania, 30) - OM 19.06, TP wg usg 1.04 [1 ciąża] faaaaajnie, serducho bije jak dzwon ![]() ja mam połykać żelazo, bo wyniki takie sobie plus jest taki, że poza sennością, nic mi nie dolega na zdjęciu mało widać ![]() ![]() zresztą, jak każda z nas na swoje ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-29 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3156 |
Rozeznanie
|
hehehe niezła jestem ;P 06 oczywiście:P nie trafiam w klawisze ;P
#3157 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odkrycie! Tak mi ostatnio ucieka czas, że nie zauważyłam, że w sobotę zaczęłam 14 tydzień. Czyli oficjalnie jestem już prawie tydzień w II trymestrze
![]() ![]()
![]() |
#3158 | |||||
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny to znowu ja...Chcialam Wam wszystkim podziekowac i jeszcze raz zyczyc zdrowia Wam i dzidziusiom..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wybaczcie dziewczyny,ze Wam tu smuce ale tu w Holandii caly czas po holendersku rozmawiam a nie ma to jak po polsku sie wygadac ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ułoży się... oczywiście musisz się pogodzić z tym że sie tak stało... Wypłacz się, wyżal a potem zajmij się czymś co pomoże aż tyle nie myśleć... Ja po 2 tygodniach depresji i płaczu rzuciłam się w wir pracy tyrałam po 16h żeby tylko nie mieć 3minut na rozmyślanie... Boli i będzie bolało ale z czasem będzie Ci lżej o tym myśleć teraz to świeża rana... Wiele z nas tak cierpiało i popatrz teraz uśmiechnięte ciężarówki które spowrotem mają swoje pociechy pod sercem tylko że w następnej ciąży. Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Na prawde strasznie Ci wspolczuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej dziewczyny.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć. Ja tez po wizycie. Dzidzius jest zdrowy i dziś po raz pierwszy widziałam jego bijące serduszko. To najpiękniejszy widok na świecie. Ile w tej malutkiej istotce życia. Aż łza się w oku kręci. Dostałam od gina skierowanie na test Pappa i USG genetyczne. Mój lekarz jest niesamowity. Wizyta trwała jakies 50 minut. Wszystko mi dokladnie tłumaczył i cierpliwie odpowiadał na pytania. Tyle, że to przyjaciel moich rodziców. Także jestem bardzo szczęśliwa dziś. A to moje Dzieciątko Kochane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | ||||
Zadomowienie
|
Jeszcze Wam zapomniałam napisać, że mama kupiła mi wczoraj w szmateksie super dzinsy ciążowe, z H&Mu, nie zniszczone wcale, za 7 zł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mąż nie mógł uwierzyć, ze tak biegam do łazienki dopóki nie wrócił i nie zobaczył na własne oczy ![]() Cytat:
![]() A do nas zaglądaj kiedy masz ochotę ![]() Mój tata sobie dzisiaj zjadł do obiadu ogórka kiszonego.. jak weszłam do kuchni i powąchałam to wylądowałam na muszlą ze łzami w oczach. mama mu kazała wyrzucić wszystkie ![]() A mój TŻ potem robi sobie kanapki i pyta gdzie ogórki, bo ma chęć ![]() ![]()
![]() |
#3164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
To i ja bardzo prosze o dopisanie
![]()
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w dzień sikam co najmniej co godzinę, ale na noc stosuję taką metodę, że staram się nic nie pić gdzieś od 20 i potem ze 2 razy do toalety i w nocy wstaję czasem raz, czasem wcale ![]() A z tym kibelkiem, to mi się ostatnio zdarzyło 2 tygodnie temu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Trihomonas, bardzo mi przykro
![]() Pisac mozesz ile chcesz ![]() Cytat:
Wszystkim gratuluje udanych wizyt ![]() Wszystkie Dzieciatka sliczne ![]()
![]() |
#3169 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
amelka2006, koziemleko, thidien, mmhym, cobra115
![]() ![]() mmhym zostawiłam jedną datę porodu tak jak prosiłaś, ale po przeczytaniu Twojego postu tak się zastanawiam, że skoro Twoja dzidzia jest większa niż myślałyście na ostatniej wizycie to czy nie powinna zostać data z @?nie wiem, tak tylko się zastanawiam? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Znow sie zaczynam bac ![]() Mona po na mysle wrzuc mnie prosze na liste, gdzies tam w srodeczek zeby dziewczyny dobrymi fluidami mnie grzaly ![]() ![]() Agnieszka 25 lat, OM 08.06.2013, TP 14.03.2014 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A widzisz... wiec chyba nawet tak trzeba ![]() Tak jak mowisz, po prostu MUSI byc dobrze ![]() Dziewczyny ktore znaja juz plec - zgadza Wam sie z chinskim kalendarzem plci? Bo zem ciekawa ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-29 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Zmieniłam termin wizyty i usg prenatalnego. Znalazłam w innej klinice lekarza który ma kilkadziesiąt świetnych opinii i specjalizuje się w usg. Także moja wizyta następna to chyba jednak nie 5.09 tylko 4.09.
Jeszcze się waham, ale różnica w cenie jest tylko 20 zł więc chyba się jednak zdecyduję na tego drugiego lekarza...
#3175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jak tak czytam o tych poronieniach, obumarciach płodu, o noszeniu martwego dziecka to aż mnie to wszystko przeraża... Strasznie się boję, mimo że ostatnie tygodnie jakoś czułam wewnętrzny spokój, to teraz znów niepokój powraca. Kontroluję wagę, ale za dużo nie przytyłam. Objawów ciążowych nie miałam od samego początku. Wiem że schizuję i co ma być to będzie ale ten lęk jest tak silny, że trudy do przezwyciężenia.... ![]()
![]() |
#3178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też doskonale Cię rozumiem, strata tak kochanego już dzidziusia jest nie do opisania... Ja stracilam mojego Aniolka tez w 11td i jeszcze na dodatek bylam sama z TZ w Niemczech... Moim pierwszym odruchem było starać się od razu o kolejne, ale powiem Ci ze szybko zamieniło się to w poczucie, że moje dziecko nie żyje, i innym go nie zastąpię.. dlatego zdecydowałam poczekać, aż będę gotowa. Trwało to prawie 2 lata, ale w między czasie wiele w swoim życiu pozmienialam i poukladalam.. Dlugo zapalałam w internecie wirtualny znicz dla Aniołka.. Do tej pory mam na pamiątkę test ciążowy i opaskę na rękę ze szpitala gdzie byłam na zabiegu.. Mojego Aniołka nigdy nie zapomnę i zawsze chcę o nim pamiętać. Teraz dzięki Bogu rośnie we mnie Kropeczka i cały czas żyję w nadziei, że żyje ![]() życzę Ci mnóstwa sił! i proszę, zapal i ode mnie świeczkę za Twojego Ukochanego Aniołka.... http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=pol |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze mam propozycję, żeby napisać na pierwszej stronie ile jest mamuś ![]() ![]() I dziewczyny! Wiem, że się wszystkie denerwujemy troszkę, ale naprawdę, nie ma sensu się martwić na zapas. Co to zmieni, że będziemy się zadręczać? Niestety, straszne rzeczy się zdarzają, ale uporczywe o nich myślenie im nie przeciwdziała. Pozytywnie nastawienie i świat stanie się piękniejszy a dni do wizyt będą uciekać szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.