Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 20:28   #3151
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
ja się nawet ostatnio zastanawiam nad wielorazowymi pieluszkami i na razie obczytuję i robię rozpoznanie. Mój mąż jest bardzo za ze wzgl na ekologię no zobaczymy jeszcze nie zdecydowaliśmy do końca.
moja przyjaciółka używa wielorazowych i jest zachwycona. co prawda jak na raz to zakup całkiem spory, ale ponoć się opłaca. Ona używała i używa przy dwójce dzieciaków - Luśka teraz ma 2 lata i trochę i cały czas biega w tych, które kupowane były jak się urodziła, bo one są regulowane i na niemowlaczki i na większe dzieci

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:31   #3152
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Obżarłam sie winogronem-pękam.
Ja też ostatnio mam smaka na winogrona. Wczoraj i dzisiaj też się obżarłam

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do szpitala trzeba kupić podkłady do przewijania
Myślę, że można spokojnie przewijać na tych dla siebie. a i pewnie co po niektóre szpitale mają jakiś asortyment do tego przeznaczony

Ja za to przeglądałam na allegro takie opaski dla noworodka, bo chciałabym młodej jak się urodzi (o ile to nadal jest młoda a nie młody) - zrobić kilka fotek takich słodkich. No, ale one strasznie drogie są jak na kawałek szmateczki (sama opaska to jakieś 17-18 zł, a ja chcę ze 3 różne). I tak sobie pomyślałam, że na pewno można je łatwo zrobić samemu. Tylko jak? Wy tutaj takie zdolne jesteście - na pewno któraś mi rzuci zaraz jakimś przepisem na hand made opaski
Stary 2013-08-29, 20:33   #3153
Antibia86
Rozeznanie

no wiesz ja rodziłam 7 lat temu i nie było nic poza tym że dziecko dostało wit K w szpitalu.....nie wiem ja sceptycznie podchodze do takich rzeczy...tak jak np szczepionki 5w1 itp....ale jesli bedzie taka potrzeba...
ale nie mogłam sie powstrzymać i napisałam do mojego pediatry i mi odpisał że" tak wit K jest teraz podawana ale on uważa że jesli dziecko jest zdrowe to nie ma takiej potrzeby, czesto dzieci brzuchy bola i jesli sie sztucznie karmi to tez nie wolno podawac....wiesz Paula kasa-firmy farmaceutyczne a na matkach i dzieciach najlepiej się zarabia" taki o to sms więc mam mieszane uczucia
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:33   #3154
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Kociak ale zarzuc linkiem bo opasek multum.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:43   #3155
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Tak jak pisałaś Twoje maluszki po prostu tak mają, że są drobne

paniusia
Ja też nie lubię prasowania i sprzątania, ale jak trzeba to trzeba...nikt za mnie tego nie zrobi a w syfie nie będę siedziała Tym bardziej jak siedzę w domu, to chcę miec wszystko porobione....

zazdraszczam koleżanki

Ja tak samo zawsze ciśnienie idealne aż tu nagle tydzień temu zonk
Ja sobie kilka razy dziennie mierzę tak dla sprawdzenia...niby lekarka przy wypisie mówiła, żeby nie panikować i jak mogę mierzyć to ok, a na wizytę dopiero 6.09 jak mam umówioną, ale i tak sie wybieram jutro do ogólnego, bo jakoś mi to cisnienie spokoju nie daje, choć czuję się dobrze. Już sama nie wiem czy się martwic, czy poprostu trochę podwyższone to nic strasznego

Ja mam 5 flanelowych i 12 tetrowych...mam nadzieję, że mi starczą.

studnióweczki

Uff...dobrze, że strażnik ludzki

Podoba mi się

współczuję, ja stosuję Rennie i pomaga
mi gin powiedział,ze iles tam procent kobiet w ciąży ma podwyższone i tak jest i już.nie panikować tylko brac leki
ale mi na razie nic nie zlecil, tylko tą obserwację

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja bym poszła,fajnie jest.Taka odskocznia

Dużo nas tutaj,natłok myśli

Serce Ci się "tłucze" ?
Leżakuj leżakuj

Rozkapryszona ta Twoja szwagierka

U mnie też nie był one chyba tak okazjonalnie się tylko trafiają.Przeważnie w tych koszach na środku są.
no wlasnie chyba zadzwonie...zdziczeje w domu

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj masa informacji Czytam i czytam a berbeć faluje brzuchem

Lepiej Ci trochę?

A płatną masz? Jak nie to się nie zastanawiaj w ogóle! Zawsze się czegoś dowiesz, no i możesz o coś dopytać jak Cię sprawa nurtuje. Ja bym poszła na Twoim miejscu (na swoim też chodzę ;P)

Mam to samo, chyba przesyt sówek, słyszę za uchem takie "huuuuu huuuuu", a żadnej sówki osobiście nie posiadam

Ale Ci się bratówka trafiła

Ja mam 2 paczki tych pieluch Premium Care po 78 sztuk pakowanych w rozmiarze 1. Płaciłam 38 zł w mega promocji. Więcej nie kupuję, zobaczymy w praniu. Te powinny starczyć na 2-3 tygodnie, później już pewnie i tak 2 trzeba będzie kupić.

Suuuuuper! Napewno Ci się przydadzą te rzeczy, no i miło ze strony koleżanki, że tak o Ciebie zadbała

Ja tak samo, myślę, że mi wystarczy.

Mam jeden z tych smoczków, drugi z Canpola dostałam gratis przy zakupie sukienki na HappuMum :P Są identycznie wyprofilowane.Więcej nie kupuję.

Potwierdzam - mam go i jest bardzo fajny. Cieplutki, grubszy od polarowych. Zobaczymy jaki po praniu będzie. Mam w planach go używać w gondoli złożony na pół, żeby dzieciaczka opatulić.

A wczoraj kupiłam taki kocyczek, nie mogłam się oprzeć: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20240711/

Finalnie mam 3 kocyki: jeden bawełniany 150x100, drugi polarowy 90x90 i trzeci z mikrofibry 90x110. Do tego dwa rożki, które też można użyć jako kołderkę do przykrycia, czy do podłożenia no i kołdrę do łożeczka pewnie długo nie będę używać. I to jest kocykowe finito.
podobno darmowa
chyba sprobuje
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
u nas było tak, że pierwszą dawkę wit dziecko dostało w szpitalu i od 8 doby mieliśmy zacząć podawać. tak też mówiła położna jak przyszła do domu

ja przewijałam na takich na których leżałam...
tez tak chce robic

Dziewczynki, a jaki kocyk jest taki najgrubszy? co by się nadawal do wozka?
mam jeden z mikrofibry - jest miękki,ale cienki.

a chciałabym taki mega gruby, bo w wozku nie planuje uzywac spiwora
Stary 2013-08-29, 20:52   #3156
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kociak ale zarzuc linkiem bo opasek multum.

Coś w ten deseń:
http://allegro.pl/opaska-sesja-foto-...494666177.html
http://allegro.pl/bawelniana-opaska-...480604393.html

Takie cieńsze to jeszcze wiem jak: w pasmanterii są pewnie do kpienia takie gumy elastyczne i wystarczy taką gumę kupić i jakiegoś kwiatka przyszyć i będzie. Ale takie szerokie bawełniane? Skąd takie coś wytrzasnąć? Ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o takie robótki ręczne...

lusesita, z moich kocykowych obserwacji wynika, że nie ma reguły z czego jest zrobiony. Trzeba oglądać i macać

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-08-29 o 20:54
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:00   #3157
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybciu ja powiem szczerze ze pojęcia nie miałam o witaminacg rodzac Alise. Dopiero przy wypisie sie dowiedziałam.
I bez popadania w skrajnosci.jak Dzień czy dwa dziecko nie dostanie to świat się nie wali.

A nick... mama kiedyś wołała na mnie Dziamdzia. Potem poznałam wspaniałego człowieka, z ktorym kilka lat bardzo blisko zylam mimo ze na odległość, telefonicznie. Boże jak ja go kochałam, taka inna miłością. Trochę partnerska, ale ogólnie była niepowtarzalna. Wyjątkowa. I on to przeinaczyl.
W większości portali miałam nick od imienia. Im byłam starsza, tym moich imienniczek więcej, wiec trudności z wykorzystaniem starego dobrego nicku więcej. No i jestem.

No wlasnie gadalam z mama (jak ja sie za nia stesknilam.. a doiero tydzien jej nie ma ) i pow. Ze jak cos to te witaminy mi szpital da na jeden dzien a potem dokupie i zadnych zapasow robic nie mam. Czyli no stres

Aaa to juz zaspokoilam swoja ciekawosc

Podobno zao: 10,99 sa pampersy newbborn babydream . Kolezanka mi napisala ale nie bylam wid. Nie wiem
Stary 2013-08-29, 21:20   #3158
rinco
Wtajemniczenie

Odnośnie witamin to powinnyście dostać zalecenia przy wypisie ze szpitala. W ogóle w szpitalu powinni Wam powiedzieć/pokazać co i jak z pielęgnacją dziecka plus jakieś szczególne zalecenia (np. u nas było jak zakraplać i przemywać oczko, bo synkowi ropiało). Tak że nic się nie martwcie na zapas, wszystkiego się dowiecie w swoim czasie

Co do krwawienia po porodzie to u mnie (po cc) nie było jakieś obfite, spodziewałam się gorszego, a było jak miesiączka. Ja zużyłam 2 opakowania podkładów, ale to tak trochę na siłę je używałam, bo po prostu miałam i chciałam zużyć, a wystarczyłyby podpaski maxi. Ale to indywidualna sprawa.

I jeszcze na jakiś temat miałam napisać, ale zapomniałam na jaki
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:24   #3159
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja z innej beczki.Zamierzam wymalować pokój i totalnie nie mam pomysłu na jaki kolor, a mąż mi nie pomaga( chyba też nie wie co chce). Pokój jest mały, i aktualnie jest żółto-zielony, ale kolory spłowiały i się zlały.I chciałabym na 2 kolory wymalować i nie wiem na jakie.

Macie jakieś propozycje?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:26   #3160
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja mam te smoczki- sztuk 2, od 0-6miesięcy

Ja mam zamiar kupić dopiero,ale już go mam w ulubionych, to jest taki większy.Ktosiula go kupiła i podobno jest rewelacyjny, mięciutki itd.

http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html

Co do pieluszek tetrowych to ja mam na razie 10 sztuk i 1 flanelową, zamierzam jeszcze dokupić 5 szt tetrowych i 1-2 flanelowe. Na start mam nadzieje,że starczy

Pampersy na początek mam zamiar kupić NewBorny małą paczkę do szpitala, i 1-2 Premiuma do domu,bo tak jak piszecie.. kto przyjdzie w odwiedziny to za pewne z paczką pieluch..

Myślałam że już kupiłaś

Cytat:
Kurcze znow mnie biegaczka zlapala... i to jaka... ;(

To ja po porodzie bd caly czas lezec haha

Domii to sie dzis odzywala?
Nie wolno

Ale Cię męczy..znowu

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Coś w ten deseń:
http://allegro.pl/opaska-sesja-foto-...494666177.html
http://allegro.pl/bawelniana-opaska-...480604393.html

Takie cieńsze to jeszcze wiem jak: w pasmanterii są pewnie do kpienia takie gumy elastyczne i wystarczy taką gumę kupić i jakiegoś kwiatka przyszyć i będzie. Ale takie szerokie bawełniane? Skąd takie coś wytrzasnąć? Ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o takie robótki ręczne...

lusesita, z moich kocykowych obserwacji wynika, że nie ma reguły z czego jest zrobiony. Trzeba oglądać i macać
Wyjęłaś mi to z ust
Można tez kupić gotowe bawełniane opaski,albo kawałek koronkowej taśmy elastycznej.Takie coś jak w załączniku(wklejam bo nie wiem czy chodzi nam o to samo )
sama mam taka koronkową,chyba w C& a kupowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 67829_337827233017772_619718528_n.jpg (65,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lace-Headband.jpg (13,7 KB, 7 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:28   #3161
nemosek
Zakorzenienie

A co do tych witamin to już sama zgłupiałam.

Ale posłucham się zaleceń lekarki w szpitalu,tak chyba będzie najlepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 21:34   #3162
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka...
Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży.
Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać.
Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/

Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:37   #3163
89Beatka
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży.
Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/

Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]
więc do leżenia, 2 tyg przetrzymasz a potem może bdziesz mogła trochę wiecej, mamapomoże z Olą i głowa do góry
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:43   #3164
nemosek
Zakorzenienie

Zarzucam zdjęciami nie przeraźcie się

Dwie ostatnie fotki to wór ciuchów od przyjaciółki. Cieszę się szczególnie z tych 2 śpiworków,ten biały jest duży ale będzie na przyszłość.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8090876.jpg (138,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P80308562.jpg (145,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P803085811.jpg (131,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8280907.jpg (138,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8280897.jpg (126,0 KB, 34 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 21:46   #3165
ryba91
Zakorzenienie

Wiem ze nie mozna ... chcialabym urodzixc w pt ok 16 bo maz by mogl dlugo u mnie byc tak samo w so i nd a potem w; pon dalabym rade do 15tej sama i wtorek do domciu juz lajcik. Ja sie chyba boje b. Szpitala niz samego porodu... tutaj taka ta oieka jest ze ja Cie prosZe. Ordynator spoko ale polozna albo lekarka to jakas nasakra. Raz mi haje zrobily zs w nocy szlam do.wc przy porodowce... ale mibsie b. Chcialo i chcialam na skroty a nikt nie rodzil... dlatego chce zeby maz byl jak najwiecej ze mna bo one wtedy luzuja i staja sie ludzkie. No wiec taki mam plan.

Weronisiek- to lez i odpoczywaj. Dobrze ze wiesz mozesz sie nastawic psychicznie
Stary 2013-08-29, 21:47   #3166
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki.Zamierzam wymalować pokój i totalnie nie mam pomysłu na jaki kolor, a mąż mi nie pomaga( chyba też nie wie co chce). Pokój jest mały, i aktualnie jest żółto-zielony, ale kolory spłowiały i się zlały.I chciałabym na 2 kolory wymalować i nie wiem na jakie.

Macie jakieś propozycje?
Ciężko tak coś doradzić, bo sama mam z tym problem

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...

Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]
O rany
Ale lepiej chociaż że w domu będziesz leżeć.
Z małym ok?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 21:49   #3167
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jestem i ja ,
cały dzień z hydraulikami Pod wanna przestało ciec , to spłuczka się spierdzieliła i całą noc lała woda . Jutro mamy wycieczke do agencji mieszkaniowej i już widze ta wije , bo Tż jest wściekły jak osa ..

Przyznam się że nadrobiłam po łebkach , choć wyłapałam dużo ważnych rzeczy i zapisuję .. Dzidzia
Musze Wam powiedzieć że dziś wstałam i poczułam że mam jakiś obwisły brzuch .. nie że się obniżył ale sama skóra pod brzuchem robi się taka wiotka , aż boje się co będzie po ciąży , tymbardziej że takiej skory to się wyćwiczyć raczej nie da , nic się nie da prócz ciecia Staram się tym na razie głowy nie zawracać ..
Przyszedł tez biustonosz taki do karmienia , taki ładny się wydawal a wygląda strasznie , one wszystkie wygladaja strasznie .. Masakra
Cytat:
aaa i pytałam męza jak zmieniac pieluche
M- normalnie starą wyciągasz, chusteczkami myjesz pupe, zasypujesz i podkłądasz nową pieluche i zapinasz. A czasem zanim zasypiesz to posmarowac jakąś oliwką albo czymś.

i w ogóle mój mąż ma nawet co nieco pojęcia o paru sprwach dzieciowych.. aż jestem w szoku skąd on to wie
Powiem Ci że chyba mu poszło najlepiej że wszystkich tutejszych tatusiów
Cytat:
Mamuśki niektore nie kupują w ogóle newbornow. Znam kilka takich. Tam gdzie sie przewiduje spore dziecko to sie może nie oplacic. My mieliśmy mieć około 2, 5kilo malucha wiec były potrzebne.

Ja kupiłam dwie paczki Newborn no i są , ale ostatnio się tak zastanawiałam .. Nr 1 to 2-5 kg , nr 2 to 3-6 kg więc jeśli moje dziecko urodzi się 4 kg to które lepsze ?
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jeżżżżżżu kolczasty jaką mam dzisiaj zgage!!!!!!!! nic nie pomaga
Rosną loki A jak się czujesz ? Lepiej ?
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
wit K w ogóle nie podawałam - karmiłam piersią.
Miała was o to pytac .. Polożna podsunela mi papier do podpisu ; Zgadzam się na podanie mojemu dziecku witaminy K poprzez zastrzyk zaraz po urodzeniu / do ustnie / nie zgadzam się . Powiedziałam ze podpisze przy kolejnej wizycie bo nie wiem nic na ten temat . Ona powiedziała że wszyscy biorą zastrzyk , bo doustnie to kupa zachodu ,a witamina K jest niezbędna . NO wiec pytam Was
Cytat:
Dzidzia mnie zastanawia skad u Ciebie taki nick
.?
RYBA a mnie zawsze zastanawiał Twój

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:54   #3168
Anoula
Zakorzenienie

Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE] oszczędzaj się, dobrze że ma się kto Olą zająć
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:55   #3169
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a co do przewijakow,kupujecie te frotowe pokrycia?troche wtedy mija sie z celem wybieranie niewiadomo jakich wzorkow czy maluchy bedziecie przewijac bezposrednio na tym przewijaku?
zuchatki i pewnie juz dzis tylko bede podgladac,bo jakos nie mam dzis weny
Ja chyba kupie dwa takie prześcieradła na przewijak. Mam go dostać od sąsiadki, nie jest zbyt urodny, więc chętnie go ubiorę
weronisiek88 leż i odpoczywaj w takim razie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:55   #3170
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ze nie mozna ... chcialabym urodzixc w pt ok 16 bo maz by mogl dlugo u mnie byc tak samo w so i nd a potem w; pon dalabym rade do 15tej sama i wtorek do domciu juz lajcik. Ja sie chyba boje b. Szpitala niz samego porodu... tutaj taka ta oieka jest ze ja Cie prosZe. Ordynator spoko ale polozna albo lekarka to jakas nasakra. Raz mi haje zrobily zs w nocy szlam do.wc przy porodowce... ale mibsie b. Chcialo i chcialam na skroty a nikt nie rodzil... dlatego chce zeby maz byl jak najwiecej ze mna bo one wtedy luzuja i staja sie ludzkie. No wiec taki mam plan.

Weronisiek- to lez i odpoczywaj. Dobrze ze wiesz mozesz sie nastawic psychicznie
Plan super tylko wytłumacz to Kacperkowi

C.D

Łowy z lumpka,koszule i kurteczka już większe(ale nie mogłam się powstrzymać zwłaszcza że stan idealny) reszta ubranek do około pół roku,
I ręczniki które dzisiaj przyszły pocztą.

Finito!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8280900.jpg (186,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8280899.jpg (183,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8280898.jpg (162,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8290913.jpg (179,7 KB, 30 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 21:59   #3171
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nogi do góry i leż jak najwięcej .
Ja nie miałam tak dużego remonu jak WY , bardzo się starałam nie przeginać , a i tak o mało nie padłam .. Trzymamy kciuki 2 tygodnie szybko zleci ..
Cytat:

Dwie ostatnie fotki to wór ciuchów od przyjaciółki. Cieszę się szczególnie z tych 2 śpiworków,ten biały jest duży ale będzie na przyszłość.
O kurde Tyle tego .. Body z żyrafka i śpiworek z Kubusiem najlepsze kupiłabym cos , ale nie dość że mam tego mnóstwo , to jeszcze wychodzić się sama boje
Cytat:

Mam dokładnie takie same odczucia co do mojego szpitala .. bardziej się go boje niż porodu .. Mam nadzieję że załapię się do grona tych wypisanych po regulaminowych 6 godzinach

To teraz tylko wybierz który piątek
Mi się śniło że urodze 28.08 na szczęście nie Pózniej mówili że na mojej mamy urodziny które są jutro , oby tez nie .. A mój Tż dziś mi powiedział że on to by chciał na 16.09 - nie wiem czemu , czyli jeszcze nic straconego

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:03   #3172
babku
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam, że to ja jestem zawalona ciuchami, ale Ty mnie chyba bijesz na głowę
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:09   #3173
ryba91
Zakorzenienie

Moj powiedial e po 10tym moge rodzic . Czyli 11 juz jezt pt wiec spoko. .iesiac szybko zleci . :p idziemy juz spac bo zle sie czuje. Odewesje rano . Dobranoc
Stary 2013-08-29, 22:13   #3174
domii29
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą
Przepraszam że nie nadrabiam ale padam na ryjek... byłam dzisiaj z mamą w pracy, aż 10 godzin Jednak to już nie dla mnie... Jestem wykończona, a po powrocie do domu czekało mnie jeszcze tyyyyle roboty, oczywiście wszystkiego nie ogarnęłam, zostawiłam sobie coś na jutro żeby się nie nudzić
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:44   #3175
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Poszalałaś,ale na pewno dużo kupiłaś

Myślę że właśnie dlatego Cie boli bo się rozchodzi
No wyszło chyba 34 pozycje Niby drobiazgi same, a się uzbierało... Ale cenę podbił laktator i dwa ręczniki kąpielowe.

A kość ogonowa może się rozchodzić?

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Aaby u nas zwapnienie wyszło na "połówkowym", niby bylo w lewej komorze serduszka i było moocno widoczne.. przestraszyłam się bo ja sama jestem po operacji serducha, więc zaraz myślałam że pewnie będzie jakaś wada albo cuś.. jednak p.genetyk uspokoiła że to albo zaniknie albo po prostu Maluch będzie miał szmery po ur. i że nie jest to nic groźnego a świadczy o przebytej w I trymestrze infekcji <a ja ciągle miałam katar albo opryszczkę na gębie...> No i teraz na poniedziałkowej wizycie kontrolnej gin stwierdził że już nic nie widzi... więc ale upewnimy się jutro
U nas też na połówkowym, mieliśmy robione echo, ogólnie poza ogniskiem wszystko jest ok. Ale niestety ono wciąż nie znika i mimo, że lekarz mówi, że taki urok Małej, to trochę się martwię

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
My kupiliśmy taki starszy model- Urban Rider, o coś takiego:
http://tablica.pl/oferta/wozek-mutsy...er-IDejRR.html
Aaa, Urban odrzuciłam od razu ze względu na tę tylną skrętną oś (choć są i fani tego rozwiązania).
A spacerówki nie kupowałaś w ogóle? Planujecie potem od razu jakąś lekką czy chcesz dokupić później?

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
co za muł... nawet z piesem nie chce mi się iść :/ o porządkowaniu szaf nie wspomnę
U mnie było dziś to samo. Kompletnie nic nie zrobiłam

dzidzia - super, że po wizycie wszystko dobrze i że "jesteś pozamykana"
nemosek - ale masz ciuszków!
Kociak - ja zamówiłam podkłady 60x90. Najwyżej przetnę na pół
Espere - mnie w tych tygodniach (ok. 24 właśnie) bolało krocze Miałam takie uczucie jakby Mała miała zaraz wyjść. Nawet się śmiałam do gina, że chyba zaraz urodzę Prawdopodobnie to rozchodzące się spojenie
Taszanta - mi zależy na stonowanym wózku Początkowo brałam pod uwagę tylko czarny, ale że prawdopodobnie weźmiemy czarny stelaż, to wózek chcemy grafitowy/szary.
Antibia - podoba Ci się gondola Joey? Dwie moje znajome miały, dla mnie to plastikowe brzydactwo Gdyby kupowała, to zdecydowałabym się na tradycyjną
babku - super taka torba próbek Na pewno wszystko Ci się przyda
Lilith - ja zamówiłam dwie paczki podkładów poporodowych, ale wiem, że często dziewczyny zużywają raptem jedną paczkę. Najwyżej zostaną, to nie majątek...
nemosek - dzięki za info o chusteczkach w Realu Podczytywałam Was na telefonie i akurat doczytałam, a że w drodze od gina przejeżdżaliśmy obok Reala, to weszłam i kupiłam. A myślałam, że 3 paczki za 14,99zł, które kupiłam w Ross, to była mega okazja
Także mam 9 paczek Chyba będę nimi okna myć
Pepper - ale masz dobrze z mamą! Czekamy więc na fotki
A pokrycia na przewijak nie mam żadnego Będę podkładać podkład albo pieluchę...
weronisiek - oszczędzaj się!
nemosek - piękne zakupy i ciuszki od przyjaciółki Ale tego masz! A ręczniki boskie - aż sama chciałabym się nimi wytrzeć

Ależ tu dziś info

Jeśli chodzi o gondolę, to ja chyba jestem tradycjonalistką, bo nie wyobrażam sobie wózka bez gondoli Co prawda dwie znajome mówiły, że to zbędny wydatek, ale one mądrale rodziły w lipcu. Nie wiem, jak można maluszka zimowego wozić w spacerówce/nosidełku

Co do kocyków - mamy na razie 3: jeden bawełniany nieduży kwadratowy (do okrycia w domu jak Mała zaśnie), jeden z mikrofibry i jeden IKEA Torva (cienki, ale bardzo gęsty). Chciałam kupić jeszcze gruby do wózka (minky), ale przyjaciółka już sobie zarezerwowała w prezencie I więcej na razie nie kupuję...

Co do Pampers Premium Care w aptece DOZ, to stacjonarnie promocja też obowiązuje

Pieluch tetrowych zamówiłam 5 szt. i chcę jeszcze domówić 3 z wzorem, a flanelowe 2. I myślałam, że to starczy, ale teraz po Waszych opisach zastanawiam się, czy jeszcze 5ciu białych nie domówić...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:48   #3176
anulka2205
Wtajemniczenie

Domi a Ty co robisz z mamą w tej pracy? Jesli już kiedyś pisałaś to wybacz, ale nie pamiętam

Nemosek te ręczniczki mnie oczarowały

Weronisiek leżakuj, dobrze że jest się komu zając córcią

Widzę zaczyna się przebieranie w terminach Muszę się nad swoim w takim razie zacząć zastanawiać Póki co wreszcie! zamówiłam prawie wszystko czego mi brakowało

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:56   #3177
iskra75
Raczkowanie

Aaby myślę, że nie ma się co martwić na zapas... naczytałam się w tym głupim internecie wszelkich historii nt ogniska w serduszku... jeśli p. genetyk i mój gin, któremu ufam mówią żeby się nie martwić to tak jest i też tak do tego podejdź a mieliście szczegółowe echo Malucha zalecone? ja idę jutro rano i później napiszę co i jak, ale odpędziłam od siebie złe myśli nie wolno nam się martwić będzie dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 22:58   #3178
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Domi a Ty co robisz z mamą w tej pracy? Jesli już kiedyś pisałaś to wybacz, ale nie pamiętam

Nemosek te ręczniczki mnie oczarowały

Weronisiek leżakuj, dobrze że jest się komu zając córcią

Widzę zaczyna się przebieranie w terminach Muszę się nad swoim w takim razie zacząć zastanawiać Póki co wreszcie! zamówiłam prawie wszystko czego mi brakowało
Zazdroszczę Wam dopiętych na ostatni guzik wyprawek
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:58   #3179
aaby
Zakorzenienie

Heloł heloł!

My po wizycie
Mała ma się dobrze, serduszko bije, waga wg usg 1746g Duża dziewczynka nam się zapowiada, ale niska, bo kość udowa zaniża wiek. No ale nie ma po kim być wysoka
Niestety wciąż ułożenie pośladkowe. Gin mówi, że powinna się obrócić do następnej wizyty (34w0d). Pytałam o ręczne obracanie dziecka - mówił, że już się tego nie praktykuje Że kiedyś u wieloródek owszem, ale teraz nie. Także Nina, obracaj się
Niestety zdołowałam się wagą... Przez 3 tygodnie przytyłam równo 3kg. I to akurat te 3 tygodnie, kiedy siedzę na L4. Nie mam stresów w pracy, przekąski pod ręką, to są tego efekty Muszę zacząć się pilnować, bo za chwilę nie będę w stanie wstać z kanapy.
Nawet gin powiedział, że od początku ciąży jest ok (+9kg), ale 3kg na 3tygodnie to "ciut przydużo"...
Doła złapałam i jest mi źle

Z dobrych wieści: odebrałam zamówienie w aptece (sexi siateczkowe gacie już czekają ), kupiliśmy przy okazji te Pampers Premium Care 2 (także na razie będę miała 1 paczkę New Baby 1 i te Premium Care. Dokupimy jeszcze jedną paczkę dwójek i na początek starczy...
Kupiłam też w Realu 6 paczek chusteczek Huggies i płyn do płukania Dzidziuś (prawdę mówiąc nie rajcuje mnie jego zapach; nie wąchałam Loveli żeby się nie denerwować, bo jeszcze bym żałowała, że tego Dzidziusia zamówiłam Mam nadzieję, że na ciuszkach będzie to trochę lepszy zapach ). I kupiłam też koszyczek (http://www.leroy merlin.pl/garderoba-i-wnetrze/pojemniki-pokrowce/pudla-koszyki-pojemniki/koszyk-rattan-style-curver,p157111,l822.html) , bo dla Niny mamy tylko parę półek w szafie, nie mam żadnej komody, więc żeby te drobiazgi typu nożyczki, kosmetyki itp. zorganizować

Sobie kupiłam też ten Linomag z cynkiem - mam nadzieję, że nie zaszkodzi Małej, ale mam pośladki w tak makabrycznym stanie, że czymś to dziadostwo posmarować muszę Od zawsze mam problemy, zawsze miałam wysypane, ale teraz nie dość, że mam kupę blizn po krostkach, to jeszcze mam mnóstwo takich żywoczerwonych, ropnych krostek Do dermo i tak nie mam po co iść, bo mi nic mocnego nie przepisze ze względu na ciąże. Wyszłam więc z założenia, że skoro Linomag można od 1 dnia życia, to może nic mi się do organizmu nie przedostanie
Jeszcze trochę, i nie będę miała co stringów nosić, tak te pośladki tragicznie wyglądają

Mąż już w łóżku, ja też powoli padam...
Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza od wczorajsze
Jutro chcę posprzątać mieszkanie i koniecznie muszę pozmywać, bo już nie mamy na czymś jeść

Dobrej nocy dziewczynki!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-08-29 o 23:00
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:58   #3180
iskra75
Raczkowanie

a tak w ogóle to idę spać.. zmęczyłam się nic nie robieniem
a jutro musze wstać wcześniej bo lecę na echo a potem zawieźć L4 i na chwilę na radę pedag. pokazać się na forumie
do jutra i spokojnej nocki życzę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości