|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja też ostatnio mam smaka na winogrona. Wczoraj i dzisiaj też się obżarłam
![]() Myślę, że można spokojnie przewijać na tych dla siebie. a i pewnie co po niektóre szpitale mają jakiś asortyment do tego przeznaczony Ja za to przeglądałam na allegro takie opaski dla noworodka, bo chciałabym młodej jak się urodzi (o ile to nadal jest młoda a nie młody) - zrobić kilka fotek takich słodkich. No, ale one strasznie drogie są jak na kawałek szmateczki (sama opaska to jakieś 17-18 zł, a ja chcę ze 3 różne). I tak sobie pomyślałam, że na pewno można je łatwo zrobić samemu. Tylko jak? Wy tutaj takie zdolne jesteście - na pewno któraś mi rzuci zaraz jakimś przepisem na hand made opaski
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
no wiesz ja rodziłam 7 lat temu i nie było nic poza tym że dziecko dostało wit K w szpitalu.....nie wiem ja sceptycznie podchodze do takich rzeczy...tak jak np szczepionki 5w1 itp....ale jesli bedzie taka potrzeba...
ale nie mogłam sie powstrzymać i napisałam do mojego pediatry i mi odpisał że" tak wit K jest teraz podawana ale on uważa że jesli dziecko jest zdrowe to nie ma takiej potrzeby, czesto dzieci brzuchy bola i jesli sie sztucznie karmi to tez nie wolno podawac....wiesz Paula kasa-firmy farmaceutyczne a na matkach i dzieciach najlepiej się zarabia" taki o to sms więc mam mieszane uczucia |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Kociak ale zarzuc linkiem bo opasek multum.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi na razie nic nie zlecil, tylko tą obserwację Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba sprobuje ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, a jaki kocyk jest taki najgrubszy? co by się nadawal do wozka? mam jeden z mikrofibry - jest miękki,ale cienki. a chciałabym taki mega gruby, bo w wozku nie planuje uzywac spiwora |
||||
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
http://allegro.pl/opaska-sesja-foto-...494666177.html http://allegro.pl/bawelniana-opaska-...480604393.html Takie cieńsze to jeszcze wiem jak: w pasmanterii są pewnie do kpienia takie gumy elastyczne i wystarczy taką gumę kupić i jakiegoś kwiatka przyszyć i będzie. Ale takie szerokie bawełniane? Skąd takie coś wytrzasnąć? Ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o takie robótki ręczne... lusesita, z moich kocykowych obserwacji wynika, że nie ma reguły z czego jest zrobiony. Trzeba oglądać i macać
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-08-29 o 20:54 |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to juz zaspokoilam swoja ciekawosc Podobno zao: 10,99 sa pampersy newbborn babydream . Kolezanka mi napisala ale nie bylam wid. Nie wiem
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie witamin to powinnyście dostać zalecenia przy wypisie ze szpitala. W ogóle w szpitalu powinni Wam powiedzieć/pokazać co i jak z pielęgnacją dziecka plus jakieś szczególne zalecenia (np. u nas było jak zakraplać i przemywać oczko, bo synkowi ropiało). Tak że nic się nie martwcie na zapas, wszystkiego się dowiecie w swoim czasie
![]() Co do krwawienia po porodzie to u mnie (po cc) nie było jakieś obfite, spodziewałam się gorszego, a było jak miesiączka. Ja zużyłam 2 opakowania podkładów, ale to tak trochę na siłę je używałam, bo po prostu miałam i chciałam zużyć, a wystarczyłyby podpaski maxi. Ale to indywidualna sprawa. I jeszcze na jakiś temat miałam napisać, ale zapomniałam na jaki
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z innej beczki.Zamierzam wymalować pokój i totalnie nie mam pomysłu na jaki kolor, a mąż mi nie pomaga( chyba też nie wie co chce). Pokój jest mały, i aktualnie jest żółto-zielony, ale kolory spłowiały i się zlały.I chciałabym na 2 kolory wymalować i nie wiem na jakie.
![]() Macie jakieś propozycje?
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Cię męczy..znowu ![]() Cytat:
![]() Można tez kupić gotowe bawełniane opaski,albo kawałek koronkowej taśmy elastycznej.Takie coś jak w załączniku(wklejam bo nie wiem czy chodzi nam o to samo )sama mam taka koronkową,chyba w C& a kupowałam |
|||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tych witamin to już sama zgłupiałam.
Ale posłucham się zaleceń lekarki w szpitalu,tak chyba będzie najlepiej
|
|
|
|
#3162 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka... Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży. Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać. Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/ Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...
|
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka... Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży. Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać. Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/ Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]więc do leżenia, 2 tyg przetrzymasz a potem może bdziesz mogła trochę wiecej, mamapomoże z Olą i głowa do góry |
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Zarzucam zdjęciami
nie przeraźcie się ![]() Dwie ostatnie fotki to wór ciuchów od przyjaciółki. Cieszę się szczególnie z tych 2 śpiworków,ten biały jest duży ale będzie na przyszłość. |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze nie mozna ... chcialabym urodzixc w pt ok 16 bo maz by mogl dlugo u mnie byc tak samo w so i nd a potem w; pon dalabym rade do 15tej sama i wtorek do domciu juz lajcik. Ja sie chyba boje b. Szpitala niz samego porodu... tutaj taka ta oieka jest ze ja Cie prosZe. Ordynator spoko ale polozna albo lekarka to jakas nasakra. Raz mi haje zrobily zs w nocy szlam do.wc przy porodowce... ale mibsie b. Chcialo i chcialam na skroty a nikt nie rodzil... dlatego chce zeby maz byl jak najwiecej ze mna bo one wtedy luzuja i staja sie ludzkie. No wiec taki mam plan.
![]() ![]() Weronisiek- to lez i odpoczywaj. Dobrze ze wiesz mozesz sie nastawic psychicznie
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola... Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka... Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży. Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać. Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/ Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]O rany Ale lepiej chociaż że w domu będziesz leżeć. Z małym ok? |
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja ,
cały dzień z hydraulikami Przyznam się że nadrobiłam po łebkach , choć wyłapałam dużo ważnych rzeczy i zapisuję .. Dzidzia Musze Wam powiedzieć że dziś wstałam i poczułam że mam jakiś obwisły brzuch .. nie że się obniżył Przyszedł tez biustonosz taki do karmienia , taki ładny się wydawal a wygląda strasznie , one wszystkie wygladaja strasznie .. Masakra Cytat:
Cytat:
Rosną loki Miała was o to pytac .. Polożna podsunela mi papier do podpisu ; Zgadzam się na podanie mojemu dziecku witaminy K poprzez zastrzyk zaraz po urodzeniu / do ustnie / nie zgadzam się . Powiedziałam ze podpisze przy kolejnej wizycie bo nie wiem nic na ten temat . Ona powiedziała że wszyscy biorą zastrzyk , bo doustnie to kupa zachodu ,a witamina K jest niezbędna . NO wiec pytam Was RYBA a mnie zawsze zastanawiał Twój
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola...
Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka... Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży. Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać. Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/ Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE] |
|
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() weronisiek88 leż i odpoczywaj w takim razie |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() C.D Łowy z lumpka,koszule i kurteczka już większe(ale nie mogłam się powstrzymać zwłaszcza że stan idealny) reszta ubranek do około pół roku, I ręczniki które dzisiaj przyszły pocztą. Finito! |
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka... Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży. Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać. Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/ Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]Ja nie miałam tak dużego remonu jak WY , bardzo się starałam nie przeginać , a i tak o mało nie padłam .. Trzymamy kciuki 2 tygodnie szybko zleci .. Cytat:
![]() Cytat:
To teraz tylko wybierz który piątek Mi się śniło że urodze 28.08 na szczęście nie Pózniej mówili że na mojej mamy urodziny które są jutro , oby tez nie .. A mój Tż dziś mi powiedział że on to by chciał na 16.09 - nie wiem czemu , czyli jeszcze nic straconego
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Moj powiedial e po 10tym moge rodzic . Czyli 11 juz jezt pt wiec spoko. .iesiac szybko zleci . :p idziemy juz spac bo zle sie czuje. Odewesje rano . Dobranoc
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
Przepraszam że nie nadrabiam ale padam na ryjek... byłam dzisiaj z mamą w pracy, aż 10 godzin Jednak to już nie dla mnie... Jestem wykończona, a po powrocie do domu czekało mnie jeszcze tyyyyle roboty, oczywiście wszystkiego nie ogarnęłam, zostawiłam sobie coś na jutro żeby się nie nudzić |
|
|
|
#3175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby drobiazgi same, a się uzbierało... Ale cenę podbił laktator i dwa ręczniki kąpielowe.A kość ogonowa może się rozchodzić? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A spacerówki nie kupowałaś w ogóle? Planujecie potem od razu jakąś lekką czy chcesz dokupić później? Cytat:
![]() dzidzia - super, że po wizycie wszystko dobrze i że "jesteś pozamykana" nemosek - ale masz ciuszków! Kociak - ja zamówiłam podkłady 60x90. Najwyżej przetnę na pół Espere - mnie w tych tygodniach (ok. 24 właśnie) bolało krocze Prawdopodobnie to rozchodzące się spojenie Taszanta - mi zależy na stonowanym wózku Antibia - podoba Ci się gondola Joey? Dwie moje znajome miały, dla mnie to plastikowe brzydactwo Gdyby kupowała, to zdecydowałabym się na tradycyjną babku - super taka torba próbek Lilith - ja zamówiłam dwie paczki podkładów poporodowych, ale wiem, że często dziewczyny zużywają raptem jedną paczkę. Najwyżej zostaną, to nie majątek... nemosek - dzięki za info o chusteczkach w Realu ![]() Także mam 9 paczek Chyba będę nimi okna myć Pepper - ale masz dobrze z mamą! Czekamy więc na fotki ![]() A pokrycia na przewijak nie mam żadnego weronisiek - oszczędzaj się! nemosek - piękne zakupy i ciuszki od przyjaciółki A ręczniki boskie - aż sama chciałabym się nimi wytrzeć Ależ tu dziś info Jeśli chodzi o gondolę, to ja chyba jestem tradycjonalistką, bo nie wyobrażam sobie wózka bez gondoli Co do kocyków - mamy na razie 3: jeden bawełniany nieduży kwadratowy (do okrycia w domu jak Mała zaśnie), jeden z mikrofibry i jeden IKEA Torva (cienki, ale bardzo gęsty). Chciałam kupić jeszcze gruby do wózka (minky), ale przyjaciółka już sobie zarezerwowała w prezencie I więcej na razie nie kupuję...Co do Pampers Premium Care w aptece DOZ, to stacjonarnie promocja też obowiązuje Pieluch tetrowych zamówiłam 5 szt. i chcę jeszcze domówić 3 z wzorem, a flanelowe 2. I myślałam, że to starczy, ale teraz po Waszych opisach zastanawiam się, czy jeszcze 5ciu białych nie domówić... ![]()
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi a Ty co robisz z mamą w tej pracy? Jesli już kiedyś pisałaś to wybacz, ale nie pamiętam
Nemosek te ręczniczki mnie oczarowały Weronisiek leżakuj, dobrze że jest się komu zając córcią Widzę zaczyna się przebieranie w terminach Muszę się nad swoim w takim razie zacząć zastanawiać Póki co wreszcie! zamówiłam prawie wszystko czego mi brakowało |
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Aaby myślę, że nie ma się co martwić na zapas... naczytałam się w tym głupim internecie wszelkich historii nt ogniska w serduszku... jeśli p. genetyk i mój gin, któremu ufam mówią żeby się nie martwić to tak jest
i też tak do tego podejdź a mieliście szczegółowe echo Malucha zalecone? ja idę jutro rano i później napiszę co i jak, ale odpędziłam od siebie złe myśli nie wolno nam się martwić będzie dobrze
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł heloł!
My po wizycie ![]() Mała ma się dobrze, serduszko bije, waga wg usg 1746g ![]() Niestety wciąż ułożenie pośladkowe. Gin mówi, że powinna się obrócić do następnej wizyty (34w0d). Pytałam o ręczne obracanie dziecka - mówił, że już się tego nie praktykuje ![]() Niestety zdołowałam się wagą... Przez 3 tygodnie przytyłam równo 3kg. I to akurat te 3 tygodnie, kiedy siedzę na L4. Nie mam stresów w pracy, przekąski pod ręką, to są tego efekty Nawet gin powiedział, że od początku ciąży jest ok (+9kg), ale 3kg na 3tygodnie to "ciut przydużo"... Doła złapałam i jest mi źle ![]() Z dobrych wieści: odebrałam zamówienie w aptece (sexi siateczkowe gacie już czekają ), kupiliśmy przy okazji te Pampers Premium Care 2 (także na razie będę miała 1 paczkę New Baby 1 i te Premium Care. Dokupimy jeszcze jedną paczkę dwójek i na początek starczy... Kupiłam też w Realu 6 paczek chusteczek Huggies i płyn do płukania Dzidziuś (prawdę mówiąc nie rajcuje mnie jego zapach; nie wąchałam Loveli żeby się nie denerwować, bo jeszcze bym żałowała, że tego Dzidziusia zamówiłam ). I kupiłam też koszyczek (http://www.leroy merlin.pl/garderoba-i-wnetrze/pojemniki-pokrowce/pudla-koszyki-pojemniki/koszyk-rattan-style-curver,p157111,l822.html) , bo dla Niny mamy tylko parę półek w szafie, nie mam żadnej komody, więc żeby te drobiazgi typu nożyczki, kosmetyki itp. zorganizować Sobie kupiłam też ten Linomag z cynkiem - mam nadzieję, że nie zaszkodzi Małej, ale mam pośladki w tak makabrycznym stanie, że czymś to dziadostwo posmarować muszę ![]() Jeszcze trochę, i nie będę miała co stringów nosić, tak te pośladki tragicznie wyglądają Mąż już w łóżku, ja też powoli padam... Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza od wczorajsze ![]() Jutro chcę posprzątać mieszkanie i koniecznie muszę pozmywać, bo już nie mamy na czymś jeść Dobrej nocy dziewczynki!
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-08-29 o 23:00 |
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to idę spać.. zmęczyłam się nic nie robieniem
![]() a jutro musze wstać wcześniej bo lecę na echo a potem zawieźć L4 i na chwilę na radę pedag. pokazać się na forumie ![]() do jutra i spokojnej nocki życzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

paniusia
Tym bardziej jak siedzę w domu, to chcę miec wszystko porobione....
zazdraszczam koleżanki

Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...