|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
co do pieluch też uważam że to zależy od dziecka, mojemu niestety pasowały tylko pampers, dady jeszcze uszły ale hugisy nie bo sa one jakieś grubsze i powodowały jakąś wysypkę. Ale mnie boli krocze, nie moge chodzić, a jak chodzę to jak kaczka, mam problem ze wstawaniem i siadaniem masakra....
|
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
ja zamówiłam 2 paczki 1 i 2 paczki 2 mysle że na razie starczy....a tych tetr mam tylko 6 szt takich kolorowych i 3 takie mniejsze z tesco ( bardziej one muslinowe) wydawało mi się że powinno mi starczyć, pralka i tak pewnie na okragło bedzie chodzić a pieluszki szybko schną....no nie wiem moze dokupic jescze??
falnelowych wogole nie mam bo mi przy Piotrku nie były potrzebne |
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() bo na 1 stronie mamy cos o 10 na dobe, a mi sie wydaje,ze to bardzo mało... ja mam jeden poki co taki reczniczek, ale chce kupic drugi. a potem już normalne
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdziłam nie są jakieś bardzo drogie. A pierze się je normalnie?Dzidzia ja Cie cały czas wywołuję do odpowiedzi, więc wcale nie przeginasz, po prostu odpowiadasz kulturalnie ![]() Mnie też ![]() Naszywam te supełki, obgryzam wargę i myślę intensywnie |
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
koniecznie muszę mojego gina zapytać o to liczenie ruchów na kolejnej wizycie 11.09
|
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za studniówkę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Babku nie możesz ich wygotowac bo cerata sie ściagnie. Ale do 60 stopni spokojnie możesz prac. I potem tylko ceraty przypadkiem nie tknac zelazkiem bo sie stopi i jest do niczego jeśli chodzi o te funkcje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi min. 10 ruchami na dobę to ja bym się zgodziła, skoro dzidziol głównie śpi
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia a te tetrowe w ilu stopniach prać? I prasować je jeszcze potem?
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
tak fuksem, jeszcze troche w sklepie i miałabym na kole blokadę, ale to mi tylko udowodniło jaka jestem w ciąży rozkojarzona.
Jeszcze się pochwalę moim płaszczykiem, na razie wyprany, jeszcze nie wyprasowałam. |
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Dobra ostatnie moje pytanie na dziś. A przynajmniej postaram się, żeby było ostatnie
![]() Co za z tymi smoczkami? Czytam, że jest teraz moda na niepodawanie smoka, ale wszystkie dzieci koleżanek, znajomych itd. ciągle widzę ze smokami. Aż ciężko mi sobie wyobrazić moje dziecko bez smoczka. Zadaje tyle pytań, bo chciałabym złożyć zamówienie wyprawkowe i nie chce o niczym zapomnieć. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Antibia86;42521562] Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, żeby zamówić dwa takie http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...496249422.html, ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy są odpowiednie dla takiego maluszka.
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Lilith nowe tetry pralam w 60 stopniach bez zmiekczacza (dziecko nieraz je memła). I koniecznie wtedy prasowanie w wysokiej temp-robią się bardziej miękkie. Ale jest tetra i tetra-zależy od gestosci wlokien. Moje bez dotykania bo zamowilam online były szorstkie
.a chociaż te kolorowe mogłyby byc bardziej delikatne.Babku miałam smoka z tt z zestawu i dusza-był bardzo ciężki. Ciagle młodej wypadal z buzi. Planowalam nie dawać ale dostawala jednak. Choć znam dzieci bezsmokowe. Mojej wybilam z glowy koło 9 miesiąca ![]() Heh, wybrzuszylam Wam dziś chyba całe moje teorie i przemyslenia sprzed Alisy .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ryba pryncypalki ![]() Terax kupilismy cos ala pryncypalki, ale maz powiedzial, ze otworzymy dopiero jak ktos przyjdzie na kawe... A mi sie chce ciasta albo słodkiego.... Cukierki mleczne nie daja rady Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Prawdopodobnie smoczek bedzie w jednym z pudelek ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
kto mi powie ile podkładów poporodowych szt zamówić? Bo nie wiem czy mi 2 paczki starczą? To będzie 28szt, a potem da się już na podpaski maxi przerzucić?
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Takie cienkie wafelki w czekoladzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Jeżżżżżżu kolczasty jaką mam dzisiaj zgage!!!!!!!!
nic nie pomaga
|
#3083 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zresztą jest taki dobry ten jadłospis że naprawde obiady smakują nawet mojemu mężowiCytat:
Mnie też swędzi i mam nadzieje że to nie rozstępy jestem dobrej myśliCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale z niej księżniczka.Ale wydaje mi się że to też wina teściowej, w sumie to ona daje na to przyzwolenie i tak córeczke przyzwyczaiła.Cytat:
![]() Cytat:
Muszę połazić po lumpach i dla siebie coś znaleźć. |
|||||||
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Ja piłam ziiiiimne mleko, a jak nie dawało to rennie..
|
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zjadłam dziś takie kupne gofry w czekoladzie, ale takie sobie w smaku, na szczęście, bo bym całą paczkę pochłonęła
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Inaczej zwane pampuchami (mają zresztą chyba z tysiąc nazw
) https://www.google.pl/search?q=pampu...w=1920&bih=910 coś takiego
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszli i podlaczyli ale co za goscie... moj maz pyta jaki przesyl danycha na kablu a oni - normalny... nie no po pier dolony ... i gadaj z nimi. Syf zostawili i 38 min spoxznienie
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z REala
Kupiłam Huggies natural care chusteczki 6 pak za 21,99 Oprócz tego balsam Dzidziuś do białego i koloru oraz płyn do płukania (ale cudnie pachnie) Przyszła mia paczka z ręczniczkami,pokaże Wam jakie słodkie. Teraz i ja się mogę pochwalić że wyprawka powoli do przodu ruszyła. I sukienki też kurier przywiózł Tyle prywaty Lecę nadrabiać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

co do pieluch też uważam że to zależy od dziecka, mojemu niestety pasowały tylko pampers, dady jeszcze uszły ale hugisy nie bo sa one jakieś grubsze i powodowały jakąś wysypkę. Ale mnie boli krocze, nie moge chodzić, a jak chodzę to jak kaczka, mam problem ze wstawaniem i siadaniem masakra....

Sprawdziłam nie są jakieś bardzo drogie. A pierze się je normalnie?
za studniówkę! 

.a chociaż te kolorowe mogłyby byc bardziej delikatne.
i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa