Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 15:57   #3061
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja mam 13 tetrowych i 3 flanelowe. może dokupie, jak bedą potrzebne

49 dni do porodu mi zostało
Rany już tylko tyle? mi zostało 99dni co do pieluch też uważam że to zależy od dziecka, mojemu niestety pasowały tylko pampers, dady jeszcze uszły ale hugisy nie bo sa one jakieś grubsze i powodowały jakąś wysypkę. Ale mnie boli krocze, nie moge chodzić, a jak chodzę to jak kaczka, mam problem ze wstawaniem i siadaniem masakra....ale mam wizyte u gin 3 września i zobaczymy co powie
Stary 2013-08-29, 15:58   #3062
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

ja zamówiłam 2 paczki 1 i 2 paczki 2 mysle że na razie starczy....a tych tetr mam tylko 6 szt takich kolorowych i 3 takie mniejsze z tesco ( bardziej one muslinowe) wydawało mi się że powinno mi starczyć, pralka i tak pewnie na okragło bedzie chodzić a pieluszki szybko schną....no nie wiem moze dokupic jescze??
falnelowych wogole nie mam bo mi przy Piotrku nie były potrzebne
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:58   #3063
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja we wrześniu mam liczyć od chwili przebudzenia 10 ruchów, zapisać godzinę 10-tego i tyle. A później po śniadaniu, obiedzie i kolacji mam liczyć przez godzinę, czyli podobnie jak Twoja koleżanka.

A flanelko - ceratki, po co?
Fajny pomysł z tymi białymi i kolorowymi tetrami. Nie wpadłabym pewnie na to, a tak to sobie ściągnę
Chyba macie mnie już dość z tymi pytaniami Trudno, mam jeszcze pare
Np. ręczniczki. Mam dwa takie bobasowe z kapturkiem. Czy to mi wystarczy? Bo nie chce kupować więcej, wolałabym kupić normalne, które później jeszcze do czegoś mi się przydadzą.
a no to podobnie
bo na 1 stronie mamy cos o 10 na dobe, a mi sie wydaje,ze to bardzo mało...

ja mam jeden poki co taki reczniczek, ale chce kupic drugi. a potem już normalne
Stary 2013-08-29, 15:59   #3064
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na obiad robię bułki na parze z kakao w środku. Pierwszy raz. Ciekawe czy mi wyjdą.
ooo a co to za bułki?

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:59   #3065
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Lilith one maja od spodu cerate, wiec kladlam na przewijak, do wozka w razie wpadki pod pupe, na podtoz do przewijania pupy itp
W takim razie też zakupię z 5 Sprawdziłam nie są jakieś bardzo drogie. A pierze się je normalnie?
Dzidzia ja Cie cały czas wywołuję do odpowiedzi, więc wcale nie przeginasz, po prostu odpowiadasz kulturalnie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jeju normalnie potok myśli mi się zaczął)
Mnie też
Naszywam te supełki, obgryzam wargę i myślę intensywnie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:02   #3066
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

koniecznie muszę mojego gina zapytać o to liczenie ruchów na kolejnej wizycie 11.09 póki co nic mi nie kazał liczyć, ale już sama się wolę dowiedzieć...

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-29, 16:02   #3067
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
według suwaczka mam 100 dni - ale nie wiem jaka date wpisałam porodu
za studniówkę!
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Prawie dostałam mandat za parkowanie dzisiaj nie zauważyłam zakazu parkowanie i na moment poszłam z mamą do sklepu, jak wróciłyśmy już staż miejska stała. Sprawdził mnie w bazie bo się pożaliłam że pierwszy punkt itd i ostatecznie powiedział że mnie ciąża uratowała i dzisiaj tylko pouczenie.
udało Ci się
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a no to podobnie
bo na 1 stronie mamy cos o 10 na dobe, a mi sie wydaje,ze to bardzo mało...
ma być MINIMUM 10 ruchów na dobę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:05   #3068
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Babku nie możesz ich wygotowac bo cerata sie ściagnie. Ale do 60 stopni spokojnie możesz prac. I potem tylko ceraty przypadkiem nie tknac zelazkiem bo sie stopi i jest do niczego jeśli chodzi o te funkcje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:05   #3069
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Z tymi min. 10 ruchami na dobę to ja bym się zgodziła, skoro dzidziol głównie śpi

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-29, 16:08   #3070
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Babku nie możesz ich wygotowac bo cerata sie ściagnie. Ale do 60 stopni spokojnie możesz prac. I potem tylko ceraty przypadkiem nie tknac zelazkiem bo sie stopi i jest do niczego jeśli chodzi o te funkcje.

Dzidzia a te tetrowe w ilu stopniach prać? I prasować je jeszcze potem?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:12   #3071
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
udało Ci się
tak fuksem, jeszcze troche w sklepie i miałabym na kole blokadę, ale to mi tylko udowodniło jaka jestem w ciąży rozkojarzona.

Jeszcze się pochwalę moim płaszczykiem, na razie wyprany, jeszcze nie wyprasowałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0270.jpg (103,5 KB, 39 załadowań)
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:17   #3072
babku
Zadomowienie

Dobra ostatnie moje pytanie na dziś. A przynajmniej postaram się, żeby było ostatnie
Co za z tymi smoczkami? Czytam, że jest teraz moda na niepodawanie smoka, ale wszystkie dzieci koleżanek, znajomych itd. ciągle widzę ze smokami. Aż ciężko mi sobie wyobrazić moje dziecko bez smoczka.

Zadaje tyle pytań, bo chciałabym złożyć zamówienie wyprawkowe i nie chce o niczym zapomnieć.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Jeszcze się pochwalę moim płaszczykiem, na razie wyprany, jeszcze nie wyprasowałam.
Płaszczyk bardzo mi się podoba. Też muszę za czymś pochodzić po mieście, bo się obudzę z ręką w nocniku i będę śmigać w Tż-towych kurtkach
Stary 2013-08-29, 16:18   #3073
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra ostatnie moje pytanie na dziś. A przynajmniej postaram się, żeby było ostatnie
Co za z tymi smoczkami? Czytam, że jest teraz moda na niepodawanie smoka, ale wszystkie dzieci koleżanek, znajomych itd. ciągle widzę ze smokami. Aż ciężko mi sobie wyobrazić moje dziecko bez smoczka.

Zadaje tyle pytań, bo chciałabym złożyć zamówienie wyprawkowe i nie chce o niczym zapomnieć.
Ja też chciałam chować moje jako bezsmoczkowe, ale nie wyszło. Może z drugim się uda, zobaczymy. Ogólnie moim zdaniem smoczek nie jest jakimś złem, tylko żeby nie przeginać, żeby dziecko cały czas nie miało go w buzi. Mój synek ma smoczka tylko do zasypiania, choć jak go zobaczy w ciągu dnia to chce, ale mu nie daję. Jak był malutki (leżący) to więcej używał, potem mu zaczęłam ograniczać.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:25   #3074
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam 3 smoczki, dwa uspokajające chyba są i ortodontyczne i jeden mam zwykły i jeżeli będę musiała wsadzać do dzioba to będę to robiła, ale oczywiście nie przez cały czas :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:28   #3075
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Witam...

No wiec, ja nie mam tej folii, ale dokupie na pewno. w Belgii wcale za ciepło nie ma, a tam gdzie mieszka moja siostra, to już jest "jesień" - zimno i popaduje. Nie wiem jak u Ciebie, ale ona często mówi ze wychodzi z domu i fajna pogoda a wraca ze szkoły i leje jak z cebra. U nas w Polsce przeciez to samo.. wyszłam dzisiaj do biedry a jak wychodziłam z zakupami to lało :/ wiec wg mnie folia jest niezbędna,
ale to tylko już przyzwyczaiłam.

.. ;(
to też w takim razie dokupię, choć na razie u mnie słońce
[QUOTE=Antibia86;42521562]
Cytat:
Napisane przez

mi się niebieskie podobaja np [URL
https://www.google.pl/search?q=ocean+blue&safe= active&source=lnms&tbm=is ch&sa=X&ei=ZTwfUrj3AcX14Q SMqIHoCg&ved=0CAcQ_AUoAQ& biw=1366&bih=667#q=ocean+ blue+mutsy&safe=active&tb m=isch&facrc=_&imgdii=_&i mgrc=vmUDTU-UTGa_2M%3A%3BS7O-CE_U2IJj7M%3Bhttp%253A%25 2F%252Fp.alejka.pl%252Fi2 %252Fp_new%252F05%252F59% 252Fmutsy-urban-rider-2009-spac-gond-citi-adapter-team-ocean-gondola_0_b.jpg%3Bhttp%25 3A%252F%252Falejka.pl%252 Fmutsy-urban-rider-2009-spac-gond-citi-adapter-team-ocean-gondola.html%3B806%3B650[/URL]
albo
https://www.google.pl/search?q=ocean...ml%3B517%3B459

ale z czarnego to choruje na gondole Joey
https://www.google.pl/search?q=ocean...ml%3B245%3B322

Ale piękny ten czarny, jaki elegancki ciekawe jaka cena

Cytat:
w tych biedronkowych

Mój mąż jest dziwny- przed 5minutami mówi mi ze ruszac sie po obiedzie nie umie, a teraz wperniczył paczkę pryncypałek

MINUT!!!
A co to pryncypałka?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:31   #3076
babku
Zadomowienie

Ja myślę, żeby zamówić dwa takie http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...496249422.html, ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy są odpowiednie dla takiego maluszka.
Stary 2013-08-29, 16:34   #3077
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam 3 smoczki, dwa uspokajające chyba są i ortodontyczne i jeden mam zwykły i jeżeli będę musiała wsadzać do dzioba to będę to robiła, ale oczywiście nie przez cały czas :P
O ludzie, nawet nie wiedziałam że są takie rodzaje smoczków, kiedy ja się tego wszystkiego nauczę

Stary 2013-08-29, 16:45   #3078
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Lilith nowe tetry pralam w 60 stopniach bez zmiekczacza (dziecko nieraz je memła). I koniecznie wtedy prasowanie w wysokiej temp-robią się bardziej miękkie. Ale jest tetra i tetra-zależy od gestosci wlokien. Moje bez dotykania bo zamowilam online były szorstkie .a chociaż te kolorowe mogłyby byc bardziej delikatne.

Babku miałam smoka z tt z zestawu i dusza-był bardzo ciężki. Ciagle młodej wypadal z buzi. Planowalam nie dawać ale dostawala jednak. Choć znam dzieci bezsmokowe. Mojej wybilam z glowy koło 9 miesiąca

Heh, wybrzuszylam Wam dziś chyba całe moje teorie i przemyslenia sprzed Alisy .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:53   #3079
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
no u mnie chyba mały będzie mały wiec newborny są przydatne.

A w sumie, moja isostra iała tak jak maomami pisze- ze kto przychodzil to z pampersami, wiec na zapas nie bede kupować.
Powedzcie mi tylkoczy mogę zrobić tak że na zmianę raz PAMPERS raz DADA czy to nie ma sensu ? jak sie na to zapatrują już MAMY. ?
Ja jak mam 2 rodzaje pieluszek, ytal jak teraz (pampers sleep& play i pieluszki z ALDIka) to ubieram te które mi sie wyciągnie. Z reguly raz taka raz taka, albo co dwie zmieniam. mniejsze też tak robilam

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ryba pryncypalki

Terax kupilismy cos ala pryncypalki, ale maz powiedzial, ze otworzymy dopiero jak ktos przyjdzie na kawe...

A mi sie chce ciasta albo słodkiego.... Cukierki mleczne nie daja rady

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Prawdopodobnie smoczek bedzie w jednym z pudelek ze szpitala

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:54   #3080
Lilith890502
Zakorzenienie

kto mi powie ile podkładów poporodowych szt zamówić? Bo nie wiem czy mi 2 paczki starczą? To będzie 28szt, a potem da się już na podpaski maxi przerzucić?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:59   #3081
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Płaszczyk bardzo mi się podoba. Też muszę za czymś pochodzić po mieście, bo się obudzę z ręką w nocniku i będę śmigać w Tż-towych kurtkach
Nam położna poleciła dac smoka, bo cora palce ssala... Bratanek byl dlugo bez smoka to z rąk i piersi nie schodził

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A co to pryncypałka?
Takie cienkie wafelki w czekoladzie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:59   #3082
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Jeżżżżżżu kolczasty jaką mam dzisiaj zgage!!!!!!!! nic nie pomaga

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:06   #3083
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

pamiętacie jak Wam pisałam że bratowa TŻ ma podwyższony cukier, ma dietę dla cukrzyków i że wpieprza chipsy? na dobre jej to nie wyszło bo się musi kuć 2 razy dziennie.. dostała insulinę i teściowa nie da sobie przetłumaczyć że to wszytsko na swoje własne życzenie ma, bo jak jej wszyscy tłumaczyli żeby chipsów i coli/ gazowanego nie piła to stwierdziła że się głodzić nie będzie..

a co mnie najbardziej rozwaliło... siedzi w domu na zwolnieniu od początku ciąży i ona zawiozła ciuszki małej do prania, bo ona prasowac i prać nie będzie i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa

a na dodatek ostatnio marudziła że na wszytsko musi czekać aż jej dadzą bo brali wszytsko używane i się złościła że tyle na to musi czekać

wiecie,.. ja się boję jak ona to dziecko urodzi.. przecież jej mąż będzie się dziekiem zajmował a nie ona
Sama sobie na to "zapracowała"Ja tam dietę stosuję lepiej się czuję, taka zdrowaA zresztą jest taki dobry ten jadłospis że naprawde obiady smakują nawet mojemu mężowi Jak stosuję dietę to od czasu do czasu zjem sobie dwie kosteczki czekolady i starcza.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

A tak w ogóle od kilku dni tak strasznie mnie swędzi brzucho, smaruje się dwa, trzy razy, ale niestety obawiam się że to swędzenie to zwiastun wrogów rozstępów
Nie koniecznie mogą to być rozstępy, moja przyjaciółka okropnie narzekała na swędzący brzuch aż płakać jej się chciało.Smarowała często i ani jedno się nie pojawiłoMnie też swędzi i mam nadzieje że to nie rozstępy jestem dobrej myśli
Cytat:
aaa i pytałam męza jak zmieniac pieluche
M- normalnie starą wyciągasz, chusteczkami myjesz pupe, zasypujesz i podkłądasz nową pieluche i zapinasz. A czasem zanim zasypiesz to posmarowac jakąś oliwką albo czymś.

i w ogóle mój mąż ma nawet co nieco pojęcia o paru sprwach dzieciowych.. aż jestem w szoku skąd on to wie
hehe też byłam w szoku, wydaje mi się że po cichaczu się dowiadują
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój też mówił o zasypywaniu pudrem. I jak mu mówiłam, że my pudru mieć nie będziemy, to zapytał "jak to? To można bez pudru?"
Skąd oni ten puder biorą?
Kiedyś nasze mamusie pamiętam używały ten puder może stąd pamiętają.Mój też się mnie pytał czy sypie się jeszcze pudrem, bo nie widział aby ktoś go jeszcze stosował.
Cytat:
dlatego ja powiedziałam do TŻ ze może my też będziemy zawozić pranie do teściowej bo nie dorobiliśmy się pralki jeszcze

poza tym ona stwierdziła że nie będzie prasowała ciuszków bo ona NIE LUBI prasować inna kwestia jest taka że prania też nie robi (jej mąż przyjeżdża z pracy i sobie pranie wstawia i wiesza) a obiadów też nie robi i nie sprząta :P nie wiem co można robić przez cały dzień jak nawet takich podstawowych rzeczy nie robi
Masakra nie nudzi się jej?Siedzi i nic nie robi?Mi to przyjemność sprawia jak mąż obiad pochwali,w domu czysto i się nie wstydzi Ale z niej księżniczka.Ale wydaje mi się że to też wina teściowej, w sumie to ona daje na to przyzwolenie i tak córeczke przyzwyczaiła.
Cytat:
Tak po za tym nie pochwaliłam się najważniejszym wydarzeniem w dniu dzisiejszym. Przyszła do mnie koleżanka, która jest przedstawicielem farmaceutycznym. Już kiedyś dostałam od niej Oilatum, a dziś przyniosła mi całą pakę gratisowych prezencików, które przez jakiś czas zbierała dla mnie. Takim sposobem mam mnóstwo próbek: emolientów różnego typu, maści na brodawki, jakiejś maści ziajka z tlenkiem cynku, 7 sudokremików małych, butelkę z aventu, 60 pampersiaków (policzyłam je, wiem jestem nienormalna ), jakieś olejki na ciemieniuchę, dla mnie maści na rozstępy, płyny do higieny intymniej, całą torbę płynów levela, też takich jakby próbek i kocyk z loveli, ale nie wiem do czego, bo jest długi, a wąski. Ona też nie wie Może do wózka. Aaa i chusteczek nawilżanych 10 opakowań takich po 20 sztuk Niby nie jestto może wartę wiele, ale radochę miałam jak dziecko. Oczywiście wszystko posegregowałam, pochowałam w pudełeczka i podpisałam
Ale super, naprawdę duża pomoc
Cytat:

Super płaszczyk!
Muszę połazić po lumpach i dla siebie coś znaleźć.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:07   #3084
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jeżżżżżżu kolczasty jaką mam dzisiaj zgage!!!!!!!! nic nie pomaga
Ja piłam ziiiiimne mleko, a jak nie dawało to rennie..

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-29, 17:11   #3085
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

zjadłabyymmmm
Stary 2013-08-29, 17:11   #3086
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Nam położna

ja zjadłam dziś takie kupne gofry w czekoladzie, ale takie sobie w smaku, na szczęście, bo bym całą paczkę pochłonęła

Stary 2013-08-29, 17:11   #3087
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Ja piłam ziiiiimne mleko, a jak nie dawało to rennie..
Wczoraj też mi mleko pomogło
Stary 2013-08-29, 17:17   #3088
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ooo a co to za bułki?
Inaczej zwane pampuchami (mają zresztą chyba z tysiąc nazw )
https://www.google.pl/search?q=pampu...w=1920&bih=910
coś takiego
Stary 2013-08-29, 17:20   #3089
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak mam 2 rodzaje pieluszek, ytal jak teraz (pampers sleep& play i pieluszki z ALDIka) to ubieram te które mi sie wyciągnie. Z reguly raz taka raz taka, albo co dwie zmieniam. mniejsze też tak robilam

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ryba pryncypalki

Terax kupilismy cos ala pryncypalki, ale maz powiedzial, ze otworzymy dopiero jak ktos przyjdzie na kawe...

A mi sie chce ciasta albo słodkiego.... Cukierki mleczne nie daja rady

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Prawdopodobnie smoczek bedzie w jednym z pudelek ze szpitala

Ja uwielbiam pryncypalki a juz ze 3 dni za mna chodIly"
Przyszli i podlaczyli ale co za goscie... moj maz pyta jaki przesyl danycha na kablu a oni - normalny... nie no po pier dolony ... i gadaj z nimi. Syf
zostawili i 38 min spoxznienie
Stary 2013-08-29, 17:22   #3090
nemosek
Zakorzenienie

Wróciłam z REala

Kupiłam Huggies natural care chusteczki 6 pak za 21,99 i Tammi oraz realowskie (polecane przez śrokę) Będę testować.
Oprócz tego balsam Dzidziuś do białego i koloru oraz płyn do płukania
(ale cudnie pachnie)
Przyszła mia paczka z ręczniczkami,pokaże Wam jakie słodkie.
Teraz i ja się mogę pochwalić że wyprawka powoli do przodu ruszyła.

I sukienki też kurier przywiózł

Tyle prywaty Lecę nadrabiać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości