Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 18:35   #3151
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Hej!
Mąż mi z domu ucieka Do kolegi
Cyce mi eksplodują, a dzieć śpi - zasnął godzinę temu, bo za wcześnie było mi go kąpać o 18 Zobaczymy, o której wstanie....

AAA! Zaliczyłam wczoraj wpadkę, której przed 10 lat brania pigułek nie zaliczyłam Wbija 19, ja dziś do tabletek, a tam piksa z piątku siedzi sobie Pierwszy raz zapomniałam piguły Łyknęłam dwie Lipa, bo chcieliśmy z mężem wreszcie pofiglować, a tu dooopa Tydzień w plecy

I byłam dziś na zakupach. Mam bluzkę, sweterek, okulary, spodnie, czapę i szalik

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oj ja bym poloznej nie sluchala. po 10 godzinach jak wlozysz na 2 dni do lodowki to niebardzo wg mnie. ja chyba 10h bym tez nie podawala jak lezalo. chyba bym na te 6h max zostawiala a jak juz by minelo 6h to tylko do wylania a nie do lodowki.

Wiesz, ja jej ufam, bo jest doradcą laktacyjną z tytułem doktorem nauk medycznych

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tz się na mnie obraził za zdjęcie z nimw K.
A jak się dowiedział?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci też domagają się tak uwagi od was? w sensie moja to by całymi dniami na mnie patrzyła, mówiła do mnie, chciałaby żebym z nią non stop rozmawiała, bawiła się z nią itp itd

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam hita wczorajszego dnia:
pisze wczoraj TZtowi zeby mi test kupil ciazowy, ten wraca zadowolony, bo kupil az 7 za jedyne 9£ no to ja robie, patrze, dwie kreski, czytam dla pewnosci instrukcje, a to byl test na owulacje jak bedziecie chcialy kolejne dziecko, dajcie znac, dysponuje szescioma testami na owulacje

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja mam taki, że rozpina się po bokach, ma dwa zamki. Raz dwa i nałożony
Może kup śpiworek?
Wiesz, szkoda mi trochę kasę, bo mam dwa kombinezony i taki komplet kurta i spodnie, a poza tym w śpiworku nie wsadzę go do fotelika.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do najadania sie tym mocnym mlekiem to nie zmieniasz sama
tylko jak ci tusia pusci cyca to zmieniasz, z drugiego moze tylko pociumkac ale dobre i to
poza tym.tak jak pisalam takie duze dzieco potrafia sie w 5minut najesc bo ciagna duzo mocniej niz laktator i mleko im tam.tryska wiec mozliwe ze w ciagu 3minut oprozni alkiem.piers
w zwiazku z tym runela moja teoria o tym zeby dalej maciek uzywal najmniejszego smoczka w butli
i zmienilam mu na wiekszy
doradca powiedziala ze to mit ze jedzenie z butli powoduje ze dziecko nie chce z cyca. po prostu trzeba umiejetnie podawac i cyca i butle
ahh i jeszcze smieszna sytuacja byla, bo poprosila mnie o butle zeby mi pokazac. maciek wypil troche i odlozylysmy butle na stolik, po chwili chcialam karmic macka i sie rzucal
i ona mowi:prosze wyniesc butelke do.kuchni
i butla zniknela a maciek zaczal cycka jesc
w szoku jestem ze te dzieci takie juz sprytne sa
wieczorem sprobowalam to samo bo chcialam tz pokazac i znow bylo to samo

motyl ales tematow poruszyla
uffff

smoczki-doradca powiedziala ze sie producenci przesciguja a tak naprawde nie ma smoczka idealnego. najlepszy jest taki ktory przypomina palec malutki
czyli np avent ktory dostalismy w niebieskim pudelku aczkolwiek zasugerowala zebym kupila juz rozmiar wiekszy
Czyli spoko dawać smoczek do butli z większym przepływem?
A zwykłe smoczki mam już kupione 3-6 z Lovi, więc zostaną Chyba też dobre

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Kolęda = odwiedziny duszpasterskie
U nas - jak już Tassia pisała - też jest dopiero po świętach

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Byli moi rodzice z prezentami, Tusia dostała m. in. taką grzechotkę klucze z FP i to pianinko z pieskiem-to jest normalnie hit! Moje dziecko wpatruje się w to jak zaczarowane, wymachuje łapkami, naciska klawisze i zawzięła się też na nosek pieska, ale ciężko jej trafić. A jak zabrałam to pianinko to zaczęła mi ryczeć
Mój mały cieszy się z konika morskiego FP, którego dostał wczoraj od mojej mamy i tamy. A szaleje, jak pokazuję mu szeleszcząco-piszącą książeczkę z Bright Starts

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:38   #3152
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Bardzo Ci współczuję

Czemu co piątek śpisz sama? ;>

Moja też tak robi ostatnio, ale chyba na zęby za wcześnie

Może skonsultuj to z lekarzem, jeślki NIGDY nie podnosi. Moja nie lubi leżeć na brzuchu, ale jak już leży, to czasem podniesie jednak i to dość wysoko

Ja też tak mam

Czemu chcesz odstawić od lutego?

Nie martw się, skoro już tyle osób Ci powiedziało, że jest ok, to widocznie masz silne dziecko

A czemu nie masz czasu? Napisz coś przy okazji, chociaż parę zdań, co tam u Was

Dziewczyny - czy Wasze dzieci mają bardzo zimne ręce? Moja tak ma od jakiegoś czasu. Cała cieplutka, a rączki lodowate
Mój tak. Rączki i często stópki

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:39   #3153
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Niewdzięcznik to dobre określenie. Mam nadzieję, że mu się głupio zrobi jak wróci i się odwdzięczy jakoś

rano zapytał co to, czy to prezent, ja mówię tak, a on że przecież wiem, że on nie miał czasu ani kasy.... odpowiedziałam tylko spoko.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
i nawet nic nie powiedział
szczerze mówiąc to dziwię się, że z nim siedzisz tatuś też żaden
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie czy ktos mnie przebije sama z dwojka dzieci 24/24 przez conajmnniej 4 dniw tyg jak to pisze to tylko smiac mi sie chce ze ja w ogole ogarniam ten burdel

no ja mam nadzieje ze pojechal po prezent
bo Ty to cyborg jesteś jak i maharet że ogarniasz
niestety nie po prezent... po znajomego bo przy piecu sterownik zakładali nowy... do 2;35 rano.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
wogole to dzis mi się straaaasznie pod prysznicem nudziło.tak sobie siedziałam i postanowiłam sprawdzic swoją pamięć.Próbowałam przypomniec sobie Wasze niki i imię dzieciaczka każdej mamusi.Udało mi się przypomniec tylko 44..kiepska ta moja pamięć..
jaki tv kupiliście?
44?! o rany to i tak nieźle przecież

Cytat:
Larysa ten Twój chłop jest daremny mikołajki a ona zamiast z Wami być to się szlaja
Cytat:
Larysa ja nie wiem jak Ty z nim wytrzymujesz po co?

wiem okropny jest....

ale porozmawiałam dzisiaj z nim. na siłę go wzięłam, wsumie nic nowego nie powiedział, za to ja dużo powiedziałam, ale wiecie co powiedział m.in? że jest idiotą i debilem że złamał swoje zasady które stosował tyle lat (żeby nie wpaść) a tu że mi uległ...
nie będę się rozpisywać bo szkoda słów...
Stary 2013-12-07, 18:39   #3154
badzia987
Wtajemniczenie

Hejka

papalinka- Małgosia ma również lodowate ręce i ja ją dla swojego świętego spokoju ubieram cieplej i ostatnio nawet skarpetki kupiłam.

nena_milka- też się w żadne jeansy nie miszczę a jestem tylko + 3kg tak więc legginsy cd

tassia- super, że podzieliłaś się radami dot. kp.

Moja mama zaczyna mi wmawiać, że mam mało pokarmu i mam dokarmiać butlą....Tiaaaa....Ja jej mówię, że to najprostsza droga do zakończenia kp a ona że wolę głodzić dziecko i się zaczynamy kłócić.

Młoda dzisiaj jakaś płaczliwa....śpi teraz na kolanach więc pewnie znów pójdę spać o 2-3...

A w ogóle wczoraj skończyła 2 miesiące

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:40   #3155
agravka
Wtajemniczenie

Ja też nie mam jeszcze @
Cytat:
dopiero miałam czas zjeść tylko o 13 zupę mi małż zrobił i teraz warzywa na patelnię

a co robiłaś do tej pory?

Cytat:
zmieniłam nasze wiosenno-letnio-jesienne dekoracje na te zimowe i od razu poczułam święta. Jeszcze tylko stroiki i choinka,ale to wiadomo,ze potem.
Chyba jutro pojedziemy do Pepco ( a to wyprawa, bo w nasyzm mieście nie ma) po tę czapkę mikołajową i zrobimy Tusi jakieś fotki,żeby nam w końcu dekoratorka namalowała ją na bombce

Byli moi rodzice z prezentami, Tusia dostała m. in. taką grzechotkę klucze z FP i to pianinko z pieskiem-to jest normalnie hit! Moje dziecko wpatruje się w to jak zaczarowane, wymachuje łapkami, naciska klawisze i zawzięła się też na nosek pieska, ale ciężko jej trafić. A jak zabrałam to pianinko to zaczęła mi ryczeć

A czemu odstawisz tabsy?

Super,że wyjście się udało

Oooo dzięki za kompleksowe odpowiedzi
Jak znajdziesz odnośnie doradcy to super. Bo fajnie poczytać, ale ja lubię jak mi ktoś właśnie wszystko pokaże jak krowie na rowie i wyjaśni
Ja własnie wczoraj postanowiłam,że zero butli, nawet z koperkiem.

Czyli w końcu będziesz korzystać z tej butli TT?I zmienisz smoczek na większy?Bo w sumie ja myślałam,że dopiero do kaszki się zmienia

Co do smoczka to mieliśmy taki malutki z TT, potem trochę większy,ale wymieniam jak widzę,że jej łatwo wylatuje z buzi.

No i faktycznie, dzieciaki są sprytniejsze niż się nam wydaje

My też mamy 29.12 chrzciny. Mam nadzieję,że przyjdą w tygodniu zaproszenia, bo trzeba je rozdać
Ja też nie lubię zdjęć z młodą i nie robię. Głównie mi się nie podoba moja buzia, bo wydaje mi się,że z reszty ciała zeszło, a twarz dalej taka opuchnięta:/

haha dobre sposoby,jak coś to wrzucimy do kuwety

ufff:F

A to masz do tego małego rogala czy dużego z Motherhood?

No i o to mi wczoraj chodziło w K.! Podziękować!

jakie to pianinko?rób sobie fotki z małą. Bo kiedyś nie zauważysz tego, że jesteś' opuchnieta', za 10 czy więcej lat i tak będziesz twierdziła że byłaś piękna, a dla małej też będzie frajda zobaczyć Wasze wspólne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wiem ale u nas dopiero po swietach jest koleda

u mnie sie mowi golik albo dydus
no wlewam wody ok 15 litrow do malej wanienki
klade go na brzuchu w sensie w wanience a nie na rece i podtrzymuje tylko brodke zeby mi nie zanurkowal

hihihi

a co robisz ze czasu nie masz?

MOTYL wyrzucilam butle tt i.wrocilam do avent classic i smoczek 2

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O,muszę spróbować, od kiedy tak kapiesz i ddlaczego nie klasycznie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:53   #3156
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A jak się dowiedział?
ja przeglądałam wątek zdjęciowy i jechałam w górę strony i zobaczył
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ale porozmawiałam dzisiaj z nim. na siłę go wzięłam, wsumie nic nowego nie powiedział, za to ja dużo powiedziałam, ale wiecie co powiedział m.in? że jest idiotą i debilem że złamał swoje zasady które stosował tyle lat (żeby nie wpaść) a tu że mi uległ...
jezu jak on mógł, to już szczyt wszystkiego, przecież to nie była wpadka a nawet jeśli by była to jego córka matko tak Ci współczuję

ja już bym chyba była spakowana.... po takim czymś, trzymaj się kochana

no nie jadłam bo sprzątałam, okna myłam, pranie robiłam i jakoś tak wyszło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:56   #3157
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hej!
Mąż mi z domu ucieka Do kolegi
Cyce mi eksplodują, a dzieć śpi - zasnął godzinę temu, bo za wcześnie było mi go kąpać o 18 Zobaczymy, o której wstanie....

AAA! Zaliczyłam wczoraj wpadkę, której przed 10 lat brania pigułek nie zaliczyłam Wbija 19, ja dziś do tabletek, a tam piksa z piątku siedzi sobie Pierwszy raz zapomniałam piguły Łyknęłam dwie Lipa, bo chcieliśmy z mężem wreszcie pofiglować, a tu dooopa Tydzień w plecy

I byłam dziś na zakupach. Mam bluzkę, sweterek, okulary, spodnie, czapę i szalik

Wiesz, ja jej ufam, bo jest doradcą laktacyjną z tytułem doktorem nauk medycznych

A jak się dowiedział?

Wiesz, szkoda mi trochę kasę, bo mam dwa kombinezony i taki komplet kurta i spodnie, a poza tym w śpiworku nie wsadzę go do fotelika.

Czyli spoko dawać smoczek do butli z większym przepływem?
A zwykłe smoczki mam już kupione 3-6 z Lovi, więc zostaną Chyba też dobre

U nas - jak już Tassia pisała - też jest dopiero po świętach

Mój mały cieszy się z konika morskiego FP, którego dostał wczoraj od mojej mamy i tamy. A szaleje, jak pokazuję mu szeleszcząco-piszącą książeczkę z Bright Starts
Mój też jedzie do kolegi...
oooj to uważajcie
Moja już od półtorej miesiąca szaleje za książeczką z Canpola ze zwierzątkami-szeleści, piszczy Zawsze ją mam na przewijaku

Konika lubi,ale ma zabawki, które lubi bardziej

Cytat:

rano zapytał co to, czy to prezent, ja mówię tak, a on że przecież wiem, że on nie miał czasu ani kasy.... odpowiedziałam tylko spoko.

niestety nie po prezent... po znajomego bo przy piecu sterownik zakładali nowy... do 2;35 rano.

jaki tv kupiliście?

wiem okropny jest....

Kopnęłabym tego p.a.c.a.n.a.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja też nie mam jeszcze @

a co robiłaś do tej pory?

jakie to pianinko?rób sobie fotki z małą. Bo kiedyś nie zauważysz tego, że jesteś' opuchnieta', za 10 czy więcej lat i tak będziesz twierdziła że byłaś piękna, a dla małej też będzie frajda zobaczyć Wasze wspólne zdjęcia

O,muszę spróbować, od kiedy tak kapiesz i ddlaczego nie klasycznie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Może i masz rację z tymi zdjęciami.Mogę robić dla nas, przecież nie muszę nikomu pokazywać

takie http://allegro.pl/fisher-price-piani...713088581.html jest niby od 6 miesięcy i wiadomo,że ona tego tak świetnie teraz nie ogarnie,ale jest bardzo zainteresowana

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 18:56   #3158
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
eh walczyłam ze swoim dzieckiem i walczyłam, bo przecież otworzenie jej buźki i wprowadzenie łyżeczki graniczy z cudem ale na 96% wydaje mi się, że mamy pierwszego ząbka!
mamy ząbka! super

Cytat:
czy wasze dzieci też domagają się tak uwagi od was? w sensie moja to by całymi dniami na mnie patrzyła, mówiła do mnie, chciałaby żebym z nią non stop rozmawiała, bawiła się z nią itp itd
kurcze, ja myślę że moja to ma skok rozwojowy teraz :/ bo od 3 dni, śpi w dzień 2 lub 3 razy po 20minut i tyle.... a jak nie śpi to niestety marudzi, nie posiedzi sama na huśtawce, nie poleży na macie ed. nie poleży w łóżeczku pod karuzelką, no nic nic nic. tylko rączki, i to nie to że siąde z nią w fotelu o nieee, muszę chodzić cały czas już mnie ręce bolą

Cytat:
Mam hita wczorajszego dnia:
pisze wczoraj TZtowi zeby mi test kupil ciazowy, ten wraca zadowolony, bo kupil az 7 za jedyne 9£ no to ja robie, patrze, dwie kreski, czytam dla pewnosci instrukcje, a to byl test na owulacje jak bedziecie chcialy kolejne dziecko, dajcie znac, dysponuje szescioma testami na owulacje
heheh no to tż się popisał
btw ja mam chyba ze 100 testów owulacyjnych... kaśka jak dobrze pamiętam też ma, w grudniu kupowałyśmy i nie zużyłyśmy

Cytat:
Na szczescie jedna kreska
no to uf

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ale mi Was brakuje, uwielbiam podczytywac wątek ale ostatnio wogole nie mam na to czasu a nawet jak przeczytam na komorce pare stron to i tak nie mam jak odpisac
3majcie sie wszystkie gorąco pozdrawiam i oczywiscie wasze dzieciaczki tez

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny - czy Wasze dzieci mają bardzo zimne ręce? Moja tak ma od jakiegoś czasu. Cała cieplutka, a rączki lodowate
moja czasem ma, jak jest w samym pajacu, i odkryje się jak bawi się przy karuzelce,
chyba przez to że macha nimi wtedy w każdą stronę, nie wiem
ale ponoć to nic złego bo dzieci nie mają jeszcze dobrego krążenia tam
Stary 2013-12-07, 19:04   #3159
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
NATALA już jest znacznie lepiej. Wieje bo my na wyspie i tu zawsze wieje ale orkan przeszedł. Koło południa było już ok. Najgorzej było wczoraj a potem polazło do was
eee
co prawda nie ja pytałam, ale jak najbardziej sie cieszę że jest już lepiej
Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
Tassia moja też nie wywija górnej wargi a jak to zrobić żeby odwinęła tak krok po kroku?, często się zakrztusza Chętnie bym się wybrała do takiej poradni ale u mnie nie ma
moja Hania też nie zawsze ładnie wywija i wtedy jej ręcznie pomagam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie mam problem.Widze jak wasze dzieci z brzucha podnosza glowke.Moje tego nie robi, nie podniesie nawet w najmniejszym stopniu. Ma prawie 3 miesiace i nic z tego.Klade go dosyc czesto i tylko tylek podnosi.[COLOR="Silver"]
a pomagasz mu ułożyć rączki? powinny być delikatnie wyciągnięte do przodu, czyli nie pod klatką piersiową tylko łokcie pod barkami.
no i jeszcze możesz próbować układać na udach swoich - rączki wyciągniete do przodu i paszki oparte na nodze. i jeszcze noszenie na samolot

Cytat:
Czeeść.
No i głupio tak z tymi zmianami piersi. Przecież jak ona je np.10 minut to ledwo jej zaczyna lecieć to wartościowe mleczko i mam zmieniać znowu na drugą i będzie pić to rzadsze?Bez sensu...
mnie też to coś nie leży, ale to może kwestia tego ile mleka w piersi jest
ja jak chciałam rozkręcić laktację to robiłam tak, że trzymałam przy piersi powiedzmy 10-15 minut. po tym czasie jak słyszałam że Hania już nie łyka, to brałam ją do odbicia, chwilkę pochodziłam i przystawiałam do tej samej piersi. po chwili znów mleko napływało. jeśli znów się sytuacja powtórzyła (choć to miało miejsce tylko kika razy, jak był kryzys), to dopiero wtedy zmieniałam pierś. czyli 20-30 minut jedna i dopiero potem zmiana - i zadziałało, po 2-3 dniach mleka było więcej i teraz też 1 pierś=1 karmienie, choć czasami wieczorem Hania ściągnie całe mleko i chce jeszcze, to biorę do odbicia i po chwili [przystawiam do tej samej i wtedy już jej wystarcza a ja mam pewność, że ściągnęła mleko do końca, także to gęste i kaloryczne

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zaczynam tworzyć dekoracje adianka pokoju firanek w tym roku nie bedzie
piękne
i w ogóle to podziwiam CIę, że tak kreatywnie spędzasz czas z Adim ja też się staram, ale ostatnio ciągle się martwię zdrowiem dziewczynek i wena mi uciekła

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Tassia,jak kapiesz małego na brzuchu?
ja też kąpie na brzuchu (przy klasycznej pozycji Hania strasznie się denerwowała) i jedną ręke mam pod paszkami a drugą myję no,może nie ja a mąż

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
rózge to akurat schował

Cytat:
dopiero miałam czas zjeść tylko o 13 zupę mi małż zrobił i teraz warzywa na patelnię
a co taka zabiega dziś

Cytat:

wiesz co... im więcej czytam o nim tym bardziej uważam, że Twój plan z wyjazdem do Mielca jest rewelacyjnym pomysłem. Odżyjesz na pewno, a to Ci się należy. Jesteś inteligentną i piękną dziewczyną, a na tym idiocie i debilu (jak to sam o sobie mówi) świat się nie kończy

kurcze, już mam dość tego gila Hani już 2 tygodnie mijają martwię się o nią dziś sięgnęłam po nasivin, może to w końcu pomoże...

Motyl, a jak Tusia? przechodzi jej katarek? pokasłuje Ci też czasami?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:06   #3160
MsLullaby
Zakorzenienie

Moje dziecko zwariowalo, je tylko w foteliku samochodowym

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:06   #3161
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

jaki tv kupiliście?

wiem okropny jest....

Straszne. Współczuję ci. Ja już bym chyba za drzwiami była z walizkami

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 19:11   #3162
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
heheh no to tż się popisał
btw ja mam chyba ze 100 testów owulacyjnych... kaśka jak dobrze pamiętam też ma, w grudniu kupowałyśmy i nie zużyłyśmy
no kupiłam bo mi test wyszedł negatywny ale ani jednego nie zużyłam no i chyba do next time stracą ważność

Stary 2013-12-07, 19:11   #3163
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
jezu jak on mógł, to już szczyt wszystkiego, przecież to nie była wpadka a nawet jeśli by była to jego córka matko tak Ci współczuję

ja już bym chyba była spakowana.... po takim czymś, trzymaj się kochana

no nie jadłam bo sprzątałam, okna myłam, pranie robiłam i jakoś tak wyszło
ano mówił, że on nie gotowy był i jest nadal na dziecko i może dlatego tak się zachowuje, to mu przypomniałam co mówił nam proboszcz, że on nie wie czy mamy córkę planowaną czy nie planowaną, ale że jak jest dziecko to facet ma stanąć na wysokości zadania, ma być odpowiedzialny, zająć się dziewczyną/żoną i dzieckiem, powiedziałam mu też, że niektórzy wpadają po pierwszym seksie w 1 miesiącu znajomości a faceci kochają te dzieci, zajmują się nimi itd.... no ale ja sobie mogę gadać, to taki typ tylko że szkoda że wcześniej mi tego nie pokazał, a coś zupełnie odmiennego...

powiedziałam mu też że jest wygodny i też dlatego nie zajmuje się Olą tylko ucieka z domu, potwierdził.
a co do gotowości spytałam go czy on myśli że mój brat był gotowy na dziecko w wieku 27 lat (a mój tż ma 34 lata :/ ) z dziewczyną z którą spotykał się tylko na seks? ale jakoś od razu nim się zajmował, kąpał, obcinał paznokcie i jest tak do tej pory a chodzi już do podstawówki.

moja mama się tego boi, że i mój brat ma dziecko z 'innego związku' i ja też zostanę sama z dzieckiem....
Stary 2013-12-07, 19:14   #3164
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama się tego boi, że i mój brat ma dziecko z 'innego związku' i ja też zostanę sama z dzieckiem....
kochana, ale bądźmy szczere, Ty teraz jesteś sama z dzieckiem! i warto chyba zacząć myśleć, co zrobić żeby sobie życie ułożyć. nie z tym człowiekiem

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-12-07, 19:17   #3165
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wiesz co... im więcej czytam o nim tym bardziej uważam, że Twój plan z wyjazdem do Mielca jest rewelacyjnym pomysłem. Odżyjesz na pewno, a to Ci się należy. Jesteś inteligentną i piękną dziewczyną, a na tym idiocie i debilu (jak to sam o sobie mówi) świat się nie kończy

kurcze, już mam dość tego gila Hani już 2 tygodnie mijają martwię się o nią dziś sięgnęłam po nasivin, może to w końcu pomoże...
zdrówka dla Hani
chyba tak zrobię, pewnie po świętach

Cytat:
no kupiłam bo mi test wyszedł negatywny ale ani jednego nie zużyłam no i chyba do next time stracą ważność
ja też ani jednego nie zużyłam za to zużyłam 3 testy ciążowe które były w gratisie
Stary 2013-12-07, 19:18   #3166
kaska87
Zakorzenienie

Larysko, ale mam musi zrozumieć, że lepiej jak będziesz z kimś innym kto pokocha Ciebie i malutką niż się z tym $##%$ męczyć
swoją drogą tyle ma lat?! a zachowuje się jak gówn....
strasznie mi przykro, że Ciebie to spotkało bo myślę, że jesteś bardzo mądrą i taka ciepłą osobą

a jak byłaś w ciąży to tez był taki oschły? chodził na badania, był przy porodzie?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-12-07 o 19:21
Stary 2013-12-07, 19:19   #3167
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, ale bądźmy szczere, Ty teraz jesteś sama z dzieckiem! i warto chyba zacząć myśleć, co zrobić żeby sobie życie ułożyć. nie z tym człowiekiem
no wsumie racja, wczoraj tak jak już pisałam przyszedł o 2;35. dzisiaj jakbym nie zadzwoniła po niego żeby porozmawiać to też pewnie widzielibyśmy się tylko 10min podczas jedzenia obiadu, zobaczymy o której teraz wróci i jak się będzie zachowywał po naszej rozmowie
Stary 2013-12-07, 19:22   #3168
MsLullaby
Zakorzenienie

Jesli chodzi o facetow, to wiek nie ma wplywu na dojrzalosc, doskonalym przykladem jest moj ojciec

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:33   #3169
Larysa88
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny ja to wszystko robię dalej dla Oli (no i że pewnie nadal go kocham mimo wszystko :/ ) chcę walczyć, próbować, bo jak już mówiłam, nie byłabym z nim gdyby nie ona, ale jeśli kiedyś się rozstaniemy to chcę wiedzieć później, że zrobiłam wszystko co mogłam

Cytat:
Larysko, ale mam musi zrozumieć, że lepiej jak będziesz z kimś innym kto pokocha Ciebie i malutką niż się z tym $##%$ męczyć
swoją drogą tyle ma lat?! a zachowuje się jak gówn....
strasznie mi przykro, że Ciebie to spotkało bo myślę, że jesteś bardzo mądrą i taka ciepłą osobą

a jak byłaś w ciąży to tez był taki oschły? chodził na badania, był przy porodzie?
dziękuję
tak gorzej zaczęło być w styczniu, nawet mam smsa którego mu wysłałam 10 stycznia "Ty mnie już nie kochasz " a 19 stycznia zrobiłam test
na badania nie chodził, ani razu, zawsze COŚ było ważniejszego.
aż kiedyś mu powiedziałam, że los to specjalnie tak to wszystko robi, żeby było źle
przy porodzie był i po był bardzo zadowolony, ja zresztą też, ale później życie codzienne... no to właśnie takie jak opisuję

Cytat:
Jesli chodzi o facetow, to wiek nie ma wplywu na dojrzalosc, doskonalym przykladem jest moj ojciec
heheh no racja, to jest racja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 19:55   #3170
ewacia85
Wtajemniczenie

laryska życze ci abyś jak najszybciej wiedziała na czym stoisz i żeby twój tz sie okeślił a jak nie to kopnij go w dooope i nie odwracaj się za siebie zbyt fajna i ciepłą osobą jesteś i jeszcze tyle się starasz żeby było dobrze kciukam za ciebie mocno
natala siostra mi powiedziała że : widocznie mam duzo czasu ze sie tak bawie a ja wczoraj jak czuwałam czy mały śpi to pociełam kartki a dzisiaj tez przy usypianiu sklejałam i pociełam sobie kartki na małe gwiazdki. staram się a czasem wydaje mi się z e przez takie poświecanie czasu rozpieszczam adriana ale lubie z nim takei rzeczy robic ...zwłaszcza piec placki jak on mi wszystko pomaga...wyciaga składniki miesza itp a teaz to jest w ogóle szal jak seba mi się rozpłacze a ja mam łapki w cieście ale i tak to lubie takie domowe paprańsko z dziećmi

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

kurcze tż juz śpi bo po nocy nie położył się tylko cąły dzień na budowie instalacje robil...adi leży z nim w łóżku ...seba teoretycznie śpi ale jeszcze czekam z pójściem do łazienki zeby miał twardy sen bo tż go nie usłyszy i tak sie zastanawiam czy iśc spac czy co....cały dzien męcza mnie te pieerniczki ze cyba jutro wykozystam to ż etż jest w domu i bede sie z adim bawić ciastem
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 19:57   #3171
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
laryska życze ci abyś jak najszybciej wiedziała na czym stoisz i żeby twój tz sie okeślił a jak nie to kopnij go w dooope i nie odwracaj się za siebie zbyt fajna i ciepłą osobą jesteś i jeszcze tyle się starasz żeby było dobrze kciukam za ciebie mocno
natala siostra mi powiedziała że : widocznie mam duzo czasu ze sie tak bawie a ja wczoraj jak czuwałam czy mały śpi to pociełam kartki a dzisiaj tez przy usypianiu sklejałam i pociełam sobie kartki na małe gwiazdki. staram się a czasem wydaje mi się z e przez takie poświecanie czasu rozpieszczam adriana ale lubie z nim takei rzeczy robic ...zwłaszcza piec placki jak on mi wszystko pomaga...wyciaga składniki miesza itp a teaz to jest w ogóle szal jak seba mi się rozpłacze a ja mam łapki w cieście ale i tak to lubie takie domowe paprańsko z dziećmi
Dla mnie kreatywne, czynne spędzanie czasu razem nie jest rozpieszczaniem tylko mądrym wychowywaniem. Super masz pomysły kobietko

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-12-07 o 20:02
Stary 2013-12-07, 20:04   #3172
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dla mnie kreatywne, czynne spędzanie czasu razem nie jest rozpieszczaniem tylko mądrym wychowywaniem. Super masz pomysły kobietki
chodzi mi o to ż ena za dużo mu czasem pozwalam bo np....smaży sam jajko , kroi ze mną warzywa na sałatke małym nożykiem, wycina nożyczkami trójkaty i kwadraty które mi daje w prezencie....wpr awdzie pod nadzorem bo ze mna no ale....
Stary 2013-12-07, 20:11   #3173
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi mi o to ż ena za dużo mu czasem pozwalam bo np....smaży sam jajko , kroi ze mną warzywa na sałatke małym nożykiem, wycina nożyczkami trójkaty i kwadraty które mi daje w prezencie....wpr awdzie pod nadzorem bo ze mna no ale....
ale kochana, to nie rozpieszczanie! to jak napisała Katarzyna, to mądre wychowanie bardzo dobrze że uczysz go takich rzeczy, zaprocentuje to w przyszłości nie sztuką jest mieć dziecko i trzymac je tylko przed tv żeby mieć czas na pierdoły, sztuką jest właśnie umieć fajnie i kreatywnie spędzać z nim czas, tak jak Ty. brawa dla Ciebie

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-12-07, 20:18   #3174
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
zaczynam tworzyć dekoracje adianka pokoju firanek w tym roku nie bedzie
śliczne

Cytat:

larysko
powtórzę tylko za resztą dziewczyn, że ona na Was nie zasługuje. A ty powinnaś mieć przy sobie kochającego i wspierającego partnera bo na to zasługujesz
Cytat:
zgadzam się Ewaciu że, z tego co opisujesz świetnie spedasz czas ze swoimi dziećmi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:19   #3175
policzanka
Wtajemniczenie

Papalinko Tz postanowił przejąć wekendową nocną opieke nad Lilą bym się mogła spokojnie wyspać

Larysko widziałam dzis na zywo tą sukienusie którą Oli kupiłaś na chrzest-powiem Ci ze jest naprawde przeurocza!Sama się w niej zakochałamJesli chodzi o tv to wzielismy 40calowy samsung smart tv.na większy niestety nie mozemy sobie pozwolic gdyz za mały pokój mamyMasakra z tym Twoim Tz..przykro mi ze musisz przez to przechodzic..

Byłam dzis po kozaki.Bardzo chciałam Lasockiego bo mi się podobają i wielka doopa.Wszystkie wąziutkie.Ani jeden but nie pasował na mąją szeroką łyde..W ostatecznosci wzięłam z sztucznej skóry:/
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:19   #3176
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ale kochana, to nie rozpieszczanie! to jak napisała Katarzyna, to mądre wychowanie bardzo dobrze że uczysz go takich rzeczy, zaprocentuje to w przyszłości nie sztuką jest mieć dziecko i trzymac je tylko przed tv żeby mieć czas na pierdoły, sztuką jest właśnie umieć fajnie i kreatywnie spędzać z nim czas, tak jak Ty. brawa dla Ciebie
czuje siię badzi dowartościowana

btw obczailam pokój i wszyscy moi faceci śpią jak susły moge iś c do łazienki ze spokojną głową
Stary 2013-12-07, 20:19   #3177
kaska87
Zakorzenienie

Ewcia nie martw się dobrze robisz, ja jak piekę ciasto, robię obiad to zawsze opowiadam Mikiemu co teraz robimy, co dodajemy itd. on wtedy się cieszy bo z nim rozmawiam nawet pizzę ze mną robił cały czas mu mówię, że będzie super kucharzem bo szybko zaczyna

Stary 2013-12-07, 20:20   #3178
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby wszyscy spędzali tak czas z dziećmi jak ty to śmiem twierdzić że psycholog w szkołach byłby niepotrzebny. Wiem wiem, przesadziłam ale na pewno problemów byłoby o wiele mniej

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-12-07, 20:21   #3179
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
śliczne

larysko
powtórzę tylko za resztą dziewczyn, że ona na Was nie zasługuje. A ty powinnaś mieć przy sobie kochającego i wspierającego partnera bo na to zasługujesz

zgadzam się Ewaciu że, z tego co opisujesz świetnie spedasz czas ze swoimi dziećmi
Stary 2013-12-07, 20:22   #3180
policzanka
Wtajemniczenie

ewacia-piękna dekoracja okna!Tak jak dziewczyny piszą-jestes cudowną mamą!Możemy śmiało brać z Ciebie przykład
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości