Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 08:18   #3151
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ze względu na to, ze mam mało wód plodowych "pani to jeszcze poleży"...
Normalnie...
nie smutaj pomyśl o tym w ten sposób, że jesteś przynajmniej cały czas pod opieką
Czy wiadomo czemu taka mała ilość wód?
Stary 2014-01-30, 08:29   #3152
asialll
Raczkowanie

No jak pepcowe ubranka leża na kupce z lumpowymi to ja widzę ogromną różnicę. Jakby byly 10letnie z nowymi. Naprawde jakość rzeczy lumpowych szczegolnie małych firmy George, Next, Marks jest super. Szkoda, że na większe dzieci już gorzej wybrać.
Ja miałam straszną noc, najadłam się wieczorem placków ziemniaczanych i nie wiem czy to przez nie jakieś wzdęcia miałam, brzuch twardy do teraz jakiś taki tkliwy, tylko dotknę lekko ręką macica już się stawia. Dobrze, że jutro mam wizytę zobaczę mojego dziecia znów

justine musisz się trochę pomęczyć ważne żeby było dobrze z dzieckiem, a opieka chyba naprawdę dobra

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:33   #3153
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja już po USG. Mała grzecznie leży cały czas główką w dół Waga w 30t3d to 1726, a wymiary standardowo na tydzień do przodu (na wszystkich USG tak miała.
To już ostatni USG bo mimo, że korzystam z pakietu prywatnej opieki z firmy to idą przy prowadzeniu ciąży standardem NFZ czyli tylko 3 USG w całej ciąży. Kolejny raz zobaczę więc młodą już na żywo

Teraz lecę was nadrabiać bo znów szalejecie z tempem wpisów ;p
Pięknie. Brawo!

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
My już po USG. Olek jest Olkiem i w 32tc3d waży 2100g widziałam jego słodkie stópeczki i rączki jak sobie maział po buźce no i mega gigantyczne jajka i stopy niestety nie pokazał buźki bo mu łożysko tam po nosie latało z rozwojem jest tak jakby tydzień do przodu, więc i poród będzie szybciej sam lekarz powiedział, że jak 16.03 jest pełnia to wtedy będę rodzić ale i tak liczę na wcześniej Poza tym Mały wcisnął się mocną główką w spojenie łonowe i lekarz kazał mi dużo odpoczywać ('proszę leżeć 3 razy dziennie po pół godziny'), mało chodzić i pić dużo wody, bo jest na granicy. Tyle u mnie, lecę nadrabiać

musisz teraz dużo odpoczywać

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
hejka
ja również po wizycie,
niestety miałam złe przeczucie i się potwierdziło. Szyjka jak to lekarz określił skróciła się diametralnie( zawsze mnie chwalił za długą i twardą szyjkę) , ale mówi że tragedii nie ma bo ma 22 mm. Niepokoi go jedynie fakt, że Mały jest baaaardzo nisko że podczas badania czuje jego główkę ... no nic powiedział, że za 2 tygodnie się widzimy bo powinnam tyle wytrwać.

a i wód płodowych nie za dużo

Miałam i ja ten wymaz - nie jest bolesny- za to badanie na samolocie dzisiaj mnie bolało strasznie ( powodem jest za niskie ułożenie małego) i się zaczynam zastanawiać nad porodem jak ja dam radę
Ojej.. Łez i odpoczywaj i bedzie dobrze! Do 36t musisz wytrzymać!

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:37   #3154
monkaa321
Zakorzenienie

justine najważniejsze że dzidzia ma się dobrze, a Ty będziesz pod dobrą opieką
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:39   #3155
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
z górnego slaska a dokładniej z Rybnika (tam gdzie ryjek krecony )
aa slazaczka ja tez ze slaska, w rybniku robilismy wesele

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam bardzo dziewczyny
Odkad mi sie pogorszylo, czyli od listopada, nic nie kupilam dl amojego Synka, nie mialam do tego glowy ani sil. Kupowalam glownie dla siebie rzeczy do szpitala , no i sie przydaly
Teraz znowu zakupy dla Maluszka sprawiaja mi przyjemnosc
to sprawiaj sobie dalej ta przyjemnosc

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość

Ale czy u Was coś się zmieniło tam na dole? Ja mam wrażenie, że znów jestem dziewicą. Jakoś tak strasznie ciasno jest. I początek stosunku dość bolesny się zrobił. Chyba trzeba w jakiś żel intymny się zaopatrzyć.
ja Ci nie powiem, bo z ostatniego razu to juz nie pamietam

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcialam Wam bardzo podziękować, że pochylilyscie się nad tematem rodzaju mojego porodu wczoraj, bardzo mi to pomogło :róża:
to co, decyzja podjeta

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam jeszcze kocyk z pepco mam nadzieję, że będzie się dobrze trzymał po praniu
tez go mam a nawet 2 , ale jeszcze nie pralam Oby zostal taki jaki jest

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:48   #3156
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
nie smutaj pomyśl o tym w ten sposób, że jesteś przynajmniej cały czas pod opieką
Właśnie nie wiem, ale fakt faktem nie mam duzego brzucha i bolesnie czuje rozpychanie Malego... Może to już byly jakieś oznaki mniejszej ilości wod...

Mój gin byl u mnie i powiedział, ze nie ma ich tak mało, ale to w większej mierze musze zostać przez wtorkowy zły zapis ktg.

A jak bede musiała leżeć do samego konca?
Dla Małego wszystko zniosę, to oczywiste, ale tak mi dzis źle, bo sie w ogóle tego nie spodziewałam...

Jak dobrze, że przygotowalam ciuszki, pieluszki, ze kupiłam te wszystkie apteczne rzeczy. Nie ma co czekać do ostatniej chwili, Mamuski!!

A jeszcze co do ciucholandowych ciuszkow-kupiłam trzy pajace George-szalu nie robiły, Ale po wypraniu i wyprasowaniu wyglądają jak nowe

A co do małej ilości wód-no jak ja mam miec ich duzo skoro mój Skarbik prawie na każdym ktg na czkawke!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:49   #3157
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się ostatnio wkurzyłam jak robiłam pranie dziecięcych ciuszków. Kupiłam body w pepco (na szczęście tanio) i po praniu wyglądają gorzej niż te z lumpa
Dlatego zdecydowanie bardziej wole kupic uzywke, ktora pomimo wielu pran nadal swietnie wyglada, a przy tym ma niepowtarzalne wzornictwo. Na Ewcie musze sie troche bardziej naszukac, ale niejest to iemozliwe. A dzieki temu nikt inny w przedszkolu nie ma takiej samej bluzki. Niektore to prawdziwe perelki wyhaczone za grosze.
Cytat:
Normalnie...

Jestescie w dobrych rekach, niczym sie nie martw

Mariola - brawa za postepy Marco i zakupy!

Zima za oknem, a moj malz z podopiecznymi pojechal dzis na wycieczke w Jure. Masakra.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 08:57   #3158
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle mój tż napalił się na kosz Mojżesza i ciągle gada czy nie kupimy przypadkiem kosza Judasza
Powiedz, że kupimy jak da Ci trochę srebników na niego

Cytat:
Normalnie...

Kochana współczuje ale najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką
A mówił jakie AFI masz tych wód?

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:01   #3159
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry. Witamz kubkiem kawy Dziś jako tako Wstałam co półtorej godziny ale to już standard (to taki trening przed karmieniem) Grunt, że później zasypiałąm w miarę szybko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a do mnie zawsze dzwonią po 8 i się pytają czy mogą przyjechać o tej i tej godz
Eeee… ful wypas.. Ale ja tu jakis układ wietrze U mnei zdarzało się że awizowali z dopiskiem, adresata nie zastałem a na 10000 % ktoś był w domu
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie będę odpisywać każdej z osobna, niedawno skończyłam pracować a jeszcze rano zryczałam się strasznie (gadałam z mamą), poza tym cały czas próbuję wynegocjować coś z tymi kursami o których Wam pisałam i jeśli będę miała szczęście to może łaskawie dadzą mi te 2 tygodnie wolne na czas porodu (gorzej jak nie urodzę w terminie, nie? a to już przecież ode mnie nie zależy...). Jutro będę miała trochę wolnego przed południem to Was poczytam.
Wiem, ze łatwo powiedzieć olej wszystko ale przestan się zadręczać. Jak nie dla siebie to dla maleńkiej. I oby wszystko po Twojej myśli się ulożyło

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaraz zabiorę sie za nadrabianie .. Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Rano wręcz przez ręce mi leciała. Jeszcze nigdy nie czułam takiego leku o nia i takiej bezradności..
Zdrówka dla Zuzanki a dla Ciebie sił dużo

Cytat:

Myslalam, ze bede z Wami na biezaco, ale jakos nie daje rady.
Obliczylam, ze na tym sciaganiu pokarmu, myciu sprzetu, sterylizowaniu spedzam 7-8 godzin dziennie, czyli prawie tak, jakbym pracowala

Dziekuje za wszystkie mile slowa, czuje sie dobrze i jutro pedze z rana do Marco, bo bardzo za nim tesknie
Mariola super, że już dziś do synka idziesz. A kołyska i ubranka słodkie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:06   #3160
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ale macie dziewczyny pory na niespanie Do nas o 3 znowu przyszedł Marcel, więc znowu go odprowadziłam do jego łóżka i posiedziałam, aż zaśnie i gdy wreszcie dotarłam do siebie, to nie mogłam zasnąć. A jak się tak leży i na siłę próbuje spać, to wszystko przeszkadza nie? Pies chrapał strasznie głośno, mąż sapał przez sen a nawet słyszałam tykanie zegara w jadalni
Skad ja to znam - co noc mi cos przeszkadza... A to TZ chrapie lub przez sen gada, a to pies poslanie drapie lub cos jej sie sni i piszczy, a to kot czyms o podloge szoruje lub lazi po meblach i zeskakuje - czasem mam wrazenie ze w jakas psychoze wpadne przez nich
A jak juz bardzo nie moge zasnac to jestem w stanie uslyszec nawet chrapiacego sasiada
Takze wiem o czym mowisz

Cytat:
Ja się ostatnio wkurzyłam jak robiłam pranie dziecięcych ciuszków. Kupiłam body w pepco (na szczęście tanio) i po praniu wyglądają gorzej niż te z lumpa
Ja mam troche ubranek z Pepco bo byly ladne... Jeszcze nie pralam, ale juz sie boje

Cytat:
dobry pomysł, ja sama też nad czymś takim myślałam
Nie kuscie

Cytat:
Normalnie...

Nie smutaj - chociaz jestescie pod calodobowa opieka

Zasnelam na chwile i snilo mi sie ze urodzilam i daje malemu cyca, a on mi mowi ze nic nie leci
Stary 2014-01-30, 09:07   #3161
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Justine będzie dobrze! zajmują się Wami, chcą dobrze więc bądź cierpliwa, już niedługo

Jeśli chodzi o Pepco to ja tam nie kupuję ciuszków bo właśnie słyszałam, że są kiepskie jakościowo.

Zakupom allegrowym mówię już stanowcze NIE! kupiłam już wszystkie kocyki, ochraniacz do łóżeczka, prześcieradła (do łóżeczka, kojca, wózka i na przewijak), pościel do łóżeczka turystycznego, które będzie stało obok naszego łóżka w sypialni, znów masę ciuszków itp itd

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 09:10   #3162
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Normalnie...
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
słuchaj mądrej rady cioci mony, bo ma rację Ja dziś żałuję trochę ż się upierałam przy wypisie "bo w domu lepiej" ale wcale to nie jest prawda bo wprawdzie tęsknota do meżawygrała i do swojego łóżka, ale w domu włącza się strach czy wszystko jest OK i on jest dużo gorszy!

U mnie nic z wodami nie wyszło, ale wiem że Piotruś jest długi i uwierz ja strasznie boleśnie czuję jego ruchy, dziś nie śpię od 4 rano...i nieraz się skręcam, pomaga tylko ręka tż której mały się czasem boi, z naciskiem na "czasem". Czaem tatuś mówi też "Piotruś bo sciągnę pasa" ale to nie skutkuje

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Powiedz, że kupimy jak da Ci trochę srebników na niego
'
'
Kiedyś was adoptuję przysięgam...ja muszę to powiedzieć mężowi, że mamy kosz Judasza...Piotrek jest taki mały złośnik, pewnie i tak nas kiedyś sprzeda za parę srerników
Stary 2014-01-30, 09:14   #3163
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie...

Nie pozostaje nic innego jak leżeć... współczuję.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Dlatego zdecydowanie bardziej wole kupic uzywke, ktora pomimo wielu pran nadal swietnie wyglada, a przy tym ma niepowtarzalne wzornictwo. Na Ewcie musze sie troche bardziej naszukac, ale niejest to iemozliwe. A dzieki temu nikt inny w przedszkolu nie ma takiej samej bluzki. Niektore to prawdziwe perelki wyhaczone za grosze.

Jestescie w dobrych rekach, niczym sie nie martw

Mariola - brawa za postepy Marco i zakupy!

Zima za oknem, a moj malz z podopiecznymi pojechal dzis na wycieczke w Jure. Masakra.
Zazdroszczę, ze potrafisz takie rzeczy wyhaczyć ładne ja nienawidzę chodzić po sklepach i grzebać...

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Zasnelam na chwile i snilo mi sie ze urodzilam i daje malemu cyca, a on mi mowi ze nic nie leci

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:16   #3164
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Idę się zdrzemnąć bo zmarzłam okropnie wracając z pobrania. Proszę mi tu nie szaleć z postami

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:17   #3165
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ale czy u Was coś się zmieniło tam na dole? Ja mam wrażenie, że znów jestem dziewicą. Jakoś tak strasznie ciasno jest. I początek stosunku dość bolesny się zrobił. Chyba trzeba w jakiś żel intymny się zaopatrzyć.
Hhehe.. JA już nie pamiętam jak to jest. Ale poczekam do 37tc i wtedy zamierzam pofolgować. Dam znać po
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Mieliśmy ciężka noc. TZ jeczal, bolalo go to oko a jak juz spal to niemilosiernie chrapal ze zmeczenia i przez to i ja nie spalam.

Wiem ze mi juz nie uwierzycie ale popsula nam sie pralka
Nie moge uprac dziecięcych ciuszkow. Kupilam niedawno plyn do prania i zamierzam przeprac recznie chociaz te nowe rzeczy i pieluszki flanelowe i tetrowe ktore bede brala do szpitala.
Na Was to naprawdę jakieś plagi egipskie padaja

Cytat:
Witam się nadal ze szpitalnego łóżka...

Mam codziennie (o 6.00, 12.00, 18.00 i 21.00) godzinne badania pod ktg, które wychodzą dobrze Jeszcze kilka razy w ciągu dnia i raz w nocy pielęgniarki przykladają na chwilę sondę, aby sprawdzić, czy jest tętno - myślę, że pilnują nas na tej patologii
Wczoraj miałam też konsultacje z neurologiem w sprawie cc - chyba z 40 minut trwala ta wizyta.

Dziś dowiem się też czegoś więcej, bo wczoraj nie było mojego gina, który jest moim lekarzem prowadzącym.
za Was. Najważneijsze, ze jesteś pod fachowa opieką. AZ trudno uwierzyć, ze tak dbają o pacjentki)
Cytat:
Mam jeszcze kocyk z pepco mam nadzieję, że będzie się dobrze trzymał po praniu

Jutroplanuję do pepco pojechać po wizycie u gina i nabyć obowiazkowy kocyk. A to w stałej ofercie jest czy jakas limitka była??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:35   #3166
BeautifulLie
Zadomowienie

Nadzwyczajna postaraj sie teraz może odespać trochę a z tym cukrem to serio nieciekawie masz :/

Justine a ogólnie to jak się czujesz? I ile niby tych wód masz?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:37   #3167
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Mieliśmy ciężka noc. TZ jeczal, bolalo go to oko a jak juz spal to niemilosiernie chrapal ze zmeczenia i przez to i ja nie spalam.
Maksiu sie wiertolil pol nocy a mnie bolała ci.ka i rwaly pachwiny. Na koniec dostałam skurcz w lydke i zaczelam sie drzec
Wstalam niemal z ulgą.
Cukry poranne mi sie znacznie pogorszyly mimo 6jednostek insuliny na noc. Ostatnie dni miałam na czczo 99, 100, 102. Nie wiem moze jem za wczesnie kolacje. No i ostatnie stresy nie sa bez znaczenia.
Po jedzeniu mam ok.
Waga stoi juz chyba ze 2 miesiace. To takie dziwne ze ja rosne i Maksiu rosnie a waga stoi. Fajne to :p

Wiem ze mi juz nie uwierzycie ale popsula nam sie pralka
Nie moge uprac dziecięcych ciuszkow. Kupilam niedawno plyn do prania i zamierzam przeprac recznie chociaz te nowe rzeczy i pieluszki flanelowe i tetrowe ktore bede brala do szpitala.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

Nadzwyczajna, współczuję Ci. Siła złego na jednego. Tak to właśnie bywa, że jak się wali, to we wszystkich możliwych dziedzinach. A z tą pralką to już, gwóźdź do trumny. Mam nadzieję, że to nic poważnego i da się szybko i tanio naprawić. Moja też już zgrzyta i wydaje dziwne dźwięki. Jak się Emi urodzi, to nową trzeba będzie chyba kupić, bo już teraz lecą 4 pralki tygodniowo minimalnie, a przy niemowlęciu to będzie codziennie jedna. A jak oko Tż? Lepiej choć trochę? Odpoczywaj dużo i staraj się nie stresować, zwłaszcza mamą. Trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:39   #3168
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

U mnie nic z wodami nie wyszło, ale wiem że Piotruś jest długi i uwierz ja strasznie boleśnie czuję jego ruchy, dziś nie śpię od 4 rano...i nieraz się skręcam, pomaga tylko ręka tż której mały się czasem boi, z naciskiem na "czasem". Czaem tatuś mówi też "Piotruś bo sciągnę pasa" ale to nie skutkuje
Biedny Piotruś

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Jutroplanuję do pepco pojechać po wizycie u gina i nabyć obowiazkowy kocyk. A to w stałej ofercie jest czy jakas limitka była??
Chyba to stała oferta. Ja mam taki zielony kocyk za 35 zł Dostałam go od teściowej. Były jeszcze różowe. Ale jeszcze go nie prałam, bo na metce zalecają ręcznie i nie wiem jak będzie się sprawował po praniu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:44   #3169
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hhehe.. JA już nie pamiętam jak to jest. Ale poczekam do 37tc i wtedy zamierzam pofolgować. Dam znać po

Na Was to naprawdę jakieś plagi egipskie padaja

za Was. Najważneijsze, ze jesteś pod fachowa opieką. AZ trudno uwierzyć, ze tak dbają o pacjentki)

No to już niedługo wielki comeback do życia erotycznego

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

A co do kocyków, to w Biedrze mają być ładne koce, tylko nie dziecięce - w wymiarze 130x150. Na walentynki zaprojektowane przez Paprocki&Brzozowski, to może jakieś porządne będą...
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 09:49   #3170
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Nadzwyczajna, współczuję Ci. Siła złego na jednego. Tak to właśnie bywa, że jak się wali, to we wszystkich możliwych dziedzinach. A z tą pralką to już, gwóźdź do trumny. Mam nadzieję, że to nic poważnego i da się szybko i tanio naprawić. Moja też już zgrzyta i wydaje dziwne dźwięki. Jak się Emi urodzi, to nową trzeba będzie chyba kupić, bo już teraz lecą 4 pralki tygodniowo minimalnie, a przy niemowlęciu to będzie codziennie jedna. A jak oko Tż? Lepiej choć trochę? Odpoczywaj dużo i staraj się nie stresować, zwłaszcza mamą. Trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej
Był facet zabrał mechanizm elektryczny i ma dzwonic. Ale jak długo bedziemy brudaskami to nie wiem. Nie przepadam za recznym praniem ale pare ciuchow bede musiala przeprac ot chocby bielizne.
TZ leży z okladem z rumianku. Oko go bardzo boli. Wizyte ma o 15:20. Jeszcze jak ma zamkniete to jak cie moge. Dlatego lezy. Ten opilek wbil mu sie w rogówkę. Nie moze dostac zadnych lekow dopuki oko nie bedzie doczyszczone z rdzy. Zobaczymy jak dzisaj u okulisty.

Dam radę.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:09   #3171
margo80
Zakorzenienie

a ten rumianek to ma zalecony?
bo ja słyszałam, że to może więcej szkód narobić niż pożytku i lepsza czarna herbata.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:12   #3172
baja_86
Zakorzenienie

Hej

współczuje nieprzespanych nocy, ja odpukać! ostatnio sypiam całkiem niezle!

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
hejka
ja również po wizycie,
niestety miałam złe przeczucie i się potwierdziło. Szyjka jak to lekarz określił skróciła się diametralnie( zawsze mnie chwalił za długą i twardą szyjkę) , ale mówi że tragedii nie ma bo ma 22 mm. Niepokoi go jedynie fakt, że Mały jest baaaardzo nisko że podczas badania czuje jego główkę ... no nic powiedział, że za 2 tygodnie się widzimy bo powinnam tyle wytrwać.

a i wód płodowych nie za dużo

Miałam i ja ten wymaz - nie jest bolesny- za to badanie na samolocie dzisiaj mnie bolało strasznie ( powodem jest za niskie ułożenie małego) i się zaczynam zastanawiać nad porodem jak ja dam radę
leżenie to najlepsze lekarstwo na skracającą się szyjkę. Na pewno wszystko się poprawi! Wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaraz zabiorę sie za nadrabianie .. Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Rano wręcz przez ręce mi leciała. Jeszcze nigdy nie czułam takiego leku o nia i takiej bezradności..
dużo zdrówka dla Zuzi

Cytat:

Myslalam, ze bede z Wami na biezaco, ale jakos nie daje rady.
Obliczylam, ze na tym sciaganiu pokarmu, myciu sprzetu, sterylizowaniu spedzam 7-8 godzin dziennie, czyli prawie tak, jakbym pracowala

Dziekuje za wszystkie mile slowa, czuje sie dobrze i jutro pedze z rana do Marco, bo bardzo za nim tesknie

Gratuluje udanych wizyt

BeautifuLie ciesze sie, ze wyszlas ze szpitala, oby juz nie bylo zadnych stresow

Justin, trzymam za ciebie kciuki, wierze , ze jestes w dobrych rekach

Jako, ze to moja ostatnia ciaza, to postanowilam spelnic swoje marzenie i kupic mojemu Synkowi kolyske
Załącznik 5561563

Udalo mi sie rowniez kupic na wielkiej wyprzedazy przescieradelko i kocyk bambusowe

Praktycznie brakuje mi tylko pieluch i wacikow do mycia pupy, reszte juz mam. Przejrzalam rowniez ubranka i jesli bede cos kupowac to juz od 3 miesiecy wzwyz. Ostatnio udalo mi sie nabyc troche ubranek dla wczesniakow, oczywiscie duzo taniej, niz pokauzje metka, bo to sa zdjecia zrobione przez sprzedawce.
mam rowniez kombinezony na wyjscie ze szpitala i na spacery (1 i 2 zdjecie). Nie sa to typowe zimowe, bo u nas zimy nie ma w polskim znaczeniu, ale fajnie ocieplane, wiec mam nadzieje, ze Marco nie zmarznie w nich.
cudne ciuszki Fajnie, że czujesz się już lepiej i możesz odwiedzić synka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:15   #3173
justine_87
Raczkowanie

Opieka opieką, ale przepływ informacji jest slaby, bo nie widziałam wyników usg (tego wydrukowanego raportu) i nie wiem wynosi ten wskaźnik AFI i btw nawet podczas usg o niego nie zapytalam, bo...jeszcze wtedy o nim nie słyszałam Teraz już to nadrobilam oczywiście i przy następnym usg się dopytam

Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-30, 10:18   #3174
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kuscie
zrobimy nalot na IP

Cytat:

nadzwyczajna ja pamiętam, że mojego tate to długo oko bolało...
współczuje tylu problemów, mimo wszystko jakoś sobie radzisz więc należą Ci się gratulacje

a ja chyba zaraz cukrzycy dostanę zjadam te głupie ciasta które podostawaliśmy od rodziny... Na szczęście już się kończą bo wieczorami się ruszać nie mogę z obżarstwa
już więcej nie jadę do domu
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:23   #3175
justine_87
Raczkowanie

TeQiba, jaki sen

Ze mną na sali leży kobietka w 34tc z bliźniakami i ma wszystkie wyniki super i myślała, ze dzis wyjdzie, a co dzis usłyszała na obchodzie "Poleży pani, my tu nie chcemy drugiego Wloclawka"
Niby tak z uśmiechem, ale naprawdę widać, że tamta tragedia odbila się szerokim echem...
Oby tak szybko lekarze o tym nie zapomnieli.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-30, 10:28   #3176
marima
Raczkowanie

wczoraj przyznam się bez bicia, że byłam z siostrą w swoim mieszkanku pozbyłam się połowy ciuszków i w niedzielę chcę namówić TŻta na łowy w sumie to już 36 tc będzie więc mogę trochę pochodzić tak sobie pobieżnie przejrzałam co mam, a konkretną listę zrobię jutro, ale z tego co zauważyłam nie mam żadnych białych ciuszków i więcej na 56 cm, więc bym jak już coś dokupiła rozmiar 62 a kupowałyście jakieś ciuszki w Textil Market? nie wiem czy u Was są tego typu sklepy? bo na zwykłe śpioszki czy pajacyki nie chcę wydawać dużej kasy. będę miała 2 kupony na -25% z h&m, czyli 2 rzeczy mogę kupić taniej, to sobie jakieś śliczne pajacyki wybiorę no i przez to że dostałam ciuszki używane i nic praktycznie sama nie kupiłam, to nawet nie mam jak skompletować żadnych komplecików, bo np mam spodnie i czapeczkę z h&m z zestawu gdzie było jeszcze body ale niestety body nie mam, więc jakiś biały bodziak by się przydał ciekawe jak TŻ zareaguje

Ja nie wiem co to sex od miesiąca i pewnie nie będę wiedziała jeszcze ze 3 tygodnie, jak już będzie bezpieczny czas na rodzenie

justine nawet jak będziesz musiała leżeć do porodu, to na szczęście dla małego masz już pewnie większość rzeczy zorganizowanych ja jak trafiłam do szpitala w 31 tc to miałam wielkiego stresa bo nie miałam nic uszykowane, teraz pewnie po weekendzie będę wszystko miała
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:40   #3177
teQiba
Moderator

Cytat:
zrobimy nalot na IP
Na haslo "wizaz" KTG gratis

Cytat:
TeQiba, jaki sen

Ze mną na sali leży kobietka w 34tc z bliźniakami i ma wszystkie wyniki super i myślała, ze dzis wyjdzie, a co dzis usłyszała na obchodzie "Poleży pani, my tu nie chcemy drugiego Wloclawka"
Niby tak z uśmiechem, ale naprawdę widać, że tamta tragedia odbila się szerokim echem...
Oby tak szybko lekarze o tym nie zapomnieli.

No i slusznie
Przykre jest to, ze musi wydarzyc sie tragedia zeby lekarze robili to co nich nalezy...
Stary 2014-01-30, 10:49   #3178
virginia
Zakorzenienie

Witajcie mamusie

czbasia, ag9, margo80
dzięki za Wasze wsparcie

BeautifulLie na te projekty mam podpisane umowy o dzieło/zlecenia a jak wiesz one g*** dają. W dodatku dziś się dowiedziałam, że odwalałam robotę papierkową, którą wgl nie ja powinnam robić, tylko firma która wygrała przetarg na prowadzenie tych kursów bo ja jestem tylko lektorką, więc powinnam tylko prowadzić zajęcia a nie zajmować się sprawami administracyjnymi . Tak to właśnie jest, jak któraś z Was pisała, że jak się pokaże, że się robi i że się robi dużo to każdy to tylko wykorzystuje...

Justine_87 przykro mi, że jesteś w szpitalu, dbaj o siebie i nie martw na zapas .

Tygrysku, wewillrockyou, gratuluję udanych wizyt! I udanych maluszków!

milenqa nie martw się na zapas

Przejrzałam Was tylko pobieżnie, przyznam uczciwie, że nie mam teraz głowy ani do kocyków ani do ciuszków, staram się jakoś pozałatwiać wszystko tak, żeby po porodzie nie zwariować...

Spokojnego dnia dla Was (oj jak mi tego spokoju brakuje....)
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:49   #3179
marima
Raczkowanie

Rezygnowałyście kiedyś z newsletter z h&mu? bo chciałam się wypisać i zapisać jeszcze raz żeby otrzymać kupony a klikając w linka z maila że w każdej chwili mogę zrezyknować pojawia mi się komunikać że "Przepraszamy, wystąpił błąd techniczny – rezygnacja z subskrypcji nie powiodła się."a jak zaloguję się na innego emaila to może się skapną że już zamówiłam newstletter
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:54   #3180
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a ten rumianek to ma zalecony?
bo ja słyszałam, że to może więcej szkód narobić niż pożytku i lepsza czarna herbata.
Nie zalecony :-( Ale mówi ze czuje ulgę więc może pomaga. Teraz śpi. O 15 wizyta więc zobaczymy co powie lekarz.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości