Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 22:29   #3121
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
kolki sa od 3 ciego miesiaca, więc o to bym się nie martwiła.
pisałaś, że Twoja mama jadła wszystko, tylko wiesz te 20-30 lat temu nie było tyle chemii w jedzeniu.
mi położna np. nie pozwoliła pić soku jabłkowego z kartonu po porodzie, żeby mały nie dostał biegunki, bo nas wtedy nie wypisza do domu.
koniec mojego mONdrowania się
Tak, jestem tego świadoma, sama też staram się jeść czysto, ale wiem, że po czekoladzie, czy jakimś daniu nic się nikomu nie stanie i powinno się spróbować jeść normalnie, dopiero w razie W odłożyć coś co źle wpływa na malucha.
Ja nie lubię soków z kartonu po nich chce mi się pić jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzieki

jeszcze kupilam takie:

Jak się dowiedziałam, że chłopak, to własnie takie ciuszki oglądałam i bardzo mi się podobały, no, ale później musiałam polubić róż

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:31   #3122
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Troche sie dręcze tymi wynikami posiewu. Mam bakterie coli w moczu. Nie wiem czy ma to wplyw na dziecko i jak straszne rzeczy moga sie stac.
mi też raz wyszły i gin mi kazał powtórzyć badanie. kazał mi się rano bardzo dokładnie podmyć i mocz nie poczatkowy. no i wyniki wyszły dobre wtedy. to była moja wina - zrobiłam badanie bez umycia się najpierw.

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cholercia dopadło mnie nietrzymanie moczu podczas kichnięcia a codziennie ćwiczę mięśnie Kegla
też tak mam, chyba zacznę wkładkę nosić, żeby rodzina się ze mnie nie śmiała.

dzisiaj do TŻta dzwonił kuzyn, czy moga do nas na ferie przyjechać. tylko my mamyferie za 2 tyg a oni teraz, poza tym ja nie czuję się na siłach przyjmować gości ( oni maja 3 dzieci) na kilka dni. na szczęście TŻ powiedział, że musi ze mna porozmawiać. od lutego ide na L 4 bo nie wyrabiam, ale biorę je nie po to, żeby bawić gości, tylko żeby odpoczać.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:32   #3123
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Nie mam właśnie doświadczenia z cc, nie mam pojęcia jakbym dochodziła do siebie. Pamiętam mimo wszystko mój pierwszy poród sn, trwał ch.lernie długo, strasznie się umeczylam. A Wiking już jest większy od pierwszego syna. Boję się, ze mnie porozrywa na maksa,mam problemy z hemoroidami, o to też się boję

Monka, dzieki, że pytasz wód duzo, ale wyszło wczoraj, że nie przekraczają granicy. Za to wiking wciąż większy, już ok 3900

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurcze ale im wieksze dziecko lepiej wybrac cc mam kolezanke która urodziła syna 3700 , strasznie popekała i dodatkowo musiała miec załozony cewnik lekarz powiedział jej ze przy takim dzicku miała sie zastanowić nad cc , tylko ze to było 9 lat temu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:41   #3124
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
ja wlasnie też chce sundvika! a w której ikei kupowaliście? bo ja pytalam, a pan mi powiedzial, ze widać cały czas dostępność na stronie, a na stronie od pół roku pisze że nie ma w całej polsce!;(
sundvik jest we Wrocławiu

mariolasol cudne ciuszki; życzę wam szybkiego wyjścia do domku i zdrówka dla wszystkich
Stary 2014-01-29, 22:56   #3125
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki

jeszcze kupilam takie:

super te ubranka
poprzytulaj małego od cioc wizazowych

Stary 2014-01-29, 22:57   #3126
olakola
Zadomowienie

byłam dzisiaj w askocie (wklep dla dzieci) i dotykałam biustonosze z Alles - sa cudne. tylko w sklepie nie ma przymierzalni, a było sporo facetów więc nie mierzyłam na ubranie, następnym razem pojadę wcześniej.
widziałam też piękna komodę z bellAmy, tylko czas oczekiwania do 10 tygodni, a tej z wystawy pani nie chciała sprzedać. no i dalej nie mam komody na ciuszki.

poza tym mam głoda. ciagle chce mi się jeść. zalewam się piciem, ale to nie pomaga. tylko ciagle co by tu wszamać...
lody to moje marzenie, nawe pomidorowe
w tamtym tygodniu jak kupiłam pudełko grycana, to sama zjadłam całe w 1 wieczór ... a d.pa rośnie...
Stary 2014-01-29, 22:57   #3127
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

edzia a skad Ty w ogole jestes jesli moge spytac
z górnego slaska a dokładniej z Rybnika (tam gdzie ryjek krecony )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 23:00   #3128
Trisdom
Zadomowienie

Ok, probuje zasnac...
Jutro TZ leci do pl na 5 dni, wiec Was nadrobie, a Mala ma zakaz wychodzenia

Mariola- sliczne ciuszki. Kciuki za Wasze szybkie wyjscie do domu
Stary 2014-01-30, 00:10   #3129
mariolasl
Zakorzenienie

Dziekuje Wam bardzo dziewczyny
Odkad mi sie pogorszylo, czyli od listopada, nic nie kupilam dl amojego Synka, nie mialam do tego glowy ani sil. Kupowalam glownie dla siebie rzeczy do szpitala , no i sie przydaly
Teraz znowu zakupy dla Maluszka sprawiaja mi przyjemnosc
Stary 2014-01-30, 03:38   #3130
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez maggie123
Teqiba poszłabym na usg jeszcze. Z zuzia gin zrobił w 37t tak dodatkowo jeszcze pamiętam że mówił że nikt na tym etapie nie robi już usg. I później oboje sie cieszylismy że nie jest jak wszyscy. Mało wód i już łożysko w ostatniej fazie i wysoki tętnó Zu. Od razu dostałam skierowanie do szpitala. Po trzech dniach urodziła sie Zuzanka. A jakby usg nie bylo to łożysko by sie stwarzało i stwarzało i mała nie byłaby dobrze odżywiania..
Jakie to szczescie ze trafilas na takiego porzadnego lekarza.
Dokladnie takiej sytuacji sie boje...

Nie moge spac

Mariola - ciesze sie ze u Was juz spokojniej
A ciuszki sliczne

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-01-30 o 03:45
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 04:58   #3131
marima
Raczkowanie

Hej

Spać nie mogę echh. Wczoraj nie spalam w dzień ani minuty, poszłam spać po 23 a i tak o 5 oczy jak 5 zł.

Mariola śliczne ciuszki

No i jestem przeraźliwie glodna ale sobie podaruje jedzenie

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2014-01-30 o 05:09
marima jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 06:45   #3132
amelka2006
Raczkowanie

Witam się z rana.
Pierwszy raz od niepamiętnych czasów jestem wyspana. Jednak wieczorowe igraszki z tz mają zbawienny wpływ na sen Gorąco polecam

Ale czy u Was coś się zmieniło tam na dole? Ja mam wrażenie, że znów jestem dziewicą. Jakoś tak strasznie ciasno jest. I początek stosunku dość bolesny się zrobił. Chyba trzeba w jakiś żel intymny się zaopatrzyć.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 06:57   #3133
kate1623
Zadomowienie

Witam się czekając na pobranie krwi
Cytat:
mi też raz wyszły i gin mi kazał powtórzyć badanie. kazał mi się rano bardzo dokładnie podmyć i mocz nie poczatkowy. no i wyniki wyszły dobre wtedy. to była moja wina - zrobiłam badanie bez umycia się najpierw.
To prawda mój dodatkowo każe jeszcze tampona wkładać

Cytat:
Dziekuje Wam bardzo dziewczyny
Odkad mi sie pogorszylo, czyli od listopada, nic nie kupilam dl amojego Synka, nie mialam do tego glowy ani sil. Kupowalam glownie dla siebie rzeczy do szpitala , no i sie przydaly
Teraz znowu zakupy dla Maluszka sprawiaja mi przyjemnosc
Mariolcia ciesze się ze z każdym dniem jest pozytywniej i dalej mocno trzymam kciuki za Was i zdrówko Marco. Kolyske i ciuszki obejrzę jak wrócę do domu bo na telefonie nie podejrze niestety

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ok, probuje zasnac...
Jutro TZ leci do pl na 5 dni, wiec Was nadrobie, a Mala ma zakaz wychodzenia

Mariola- sliczne ciuszki. Kciuki za Wasze szybkie wyjscie do domu
No to Emilka czekaj na tatusia a Ty się dziewczyno wyspij

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 06:59   #3134
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
witaj w klubie tylko leżących ja mam dokładnie to samo, ale muszę się wepchnać na wizytę wcześniej w przyszłym tygodniu bo martwię się czy jeszcze bardziej się nie skróciła i co z wodami. Dwa tygodnie temu było jeszcze OK ale zaczynam czuć takie łaskotanie na dole a jak leżałam w szpitalu dzieczyny przed porodem czuły coś takiego więc się zaczynam stresować bo mały waży tylko 2kg...wprawidzie jest długi i miał podane sterydy ale 2kg to za mało i zdaję sobie z tego sprawę...i głowę też ma na samej szyjce...z tym że ciągle mam szyjkę zamkniętą...przynajmniej miałam na ostatnim usg
Eh.. powinni cię przyjąć, bez żadnej łaski
Dobrze, że leżysz

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj dzień dostaw, trochę jestem zła bo nie dostałam maila że wysłali łóżeczko ledwo dotoczyłam sie hipopotamim tempem do sklepu a tu dzwoni kurier ze jedzie z łóżeczkiem ! No to ja znowu tocze sie do domu, nie mam przy sobie tyle pieniędzy Tż zakopał sie u rodziców (zawsze ich zasypuje jak jest taka zima jak obecnie) WIEC SUPER. Na szczęście Tż zdążył jeszcze na mnie nakrzyczał że sie łóżeczka nie trzyma w domu przed narodzinami (pierwsze słysze) i ze jak ja moglam kazać kurierowi je wnieść ( na szczęście nie zdążył zadzwoniłam żeby poczekał na Tżta) i zabrał je do Babci, nawet nie obejrzałam ale, niech mu bedzie w życiu bym go nie posądziła o wiare w takie zabobony
za łóżeczko
Ja chyba w przyszłym tygodniu ubiorę już swoje w pościel. Niech mi tylko ktoś wyskoczy z jakimiś zabobonami

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaraz zabiorę sie za nadrabianie .. Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Rano wręcz przez ręce mi leciała. Jeszcze nigdy nie czułam takiego leku o nia i takiej bezradności..
Biedna Miałaś naprawdę ciężki dzień.
Dobrze, że dostała się do lekarza, bo po nfz to się można już wszystkiego spodziewać

Cytat:
cholercia dopadło mnie nietrzymanie moczu podczas kichnięcia a codziennie ćwiczę mięśnie Kegla

Cytat:
Ale jak patrzyłam jak smęci to od razu wiem że ciąży i porodu by nie zniósł. Natura chyba wiedziala co robi ze to kobiety rodzą dzieci.
Znam wiele kobiet, które smęcą i narzekają bardziej niż nie jeden facet
Chociaż mój panikuje, jak ma być ze mną przy porodzie Niby to nie on ma rodzić, ale ja go rozumiem. Sama nie chciałabym patrzeć jak ktoś mi bliski rodzi

Cytat:
Jako, ze to moja ostatnia ciaza, to postanowilam spelnic swoje marzenie i kupic mojemu Synkowi kolyske
Piękna ta kołyska i ciuszki '
Na pewno będą się Marco podobać

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kurcze ale im wieksze dziecko lepiej wybrac cc mam kolezanke która urodziła syna 3700 , strasznie popekała i dodatkowo musiała miec załozony cewnik lekarz powiedział jej ze przy takim dzicku miała sie zastanowić nad cc , tylko ze to było 9 lat temu
Ale 3700 to nie jest jakieś wielkie dziecko
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:09   #3135
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Eh.. powinni cię przyjąć, bez żadnej łaski
Dobrze, że leżysz

za łóżeczko
Ja chyba w przyszłym tygodniu ubiorę już swoje w pościel. Niech mi tylko ktoś wyskoczy z jakimiś zabobonami

Biedna Miałaś naprawdę ciężki dzień.
Dobrze, że dostała się do lekarza, bo po nfz to się można już wszystkiego spodziewać

Znam wiele kobiet, które smęcą i narzekają bardziej niż nie jeden facet
Chociaż mój panikuje, jak ma być ze mną przy porodzie Niby to nie on ma rodzić, ale ja go rozumiem. Sama nie chciałabym patrzeć jak ktoś mi bliski rodzi

Piękna ta kołyska i ciuszki '
Na pewno będą się Marco podobać

3700 to TEZ duże dziecko, wszyscy lekarze mi mówią, ze przecież pierwszy syn TEż był DUZY, więc nie ma się co dziwić drugiemu.

Ja też moja kolyske złożyłam wlasnorecznie, popralam posciel i ubralam, tylko przykryłam wszystko kocykiem, żeby się nie zakurzylo. Co prawda humor mi się trochę zwarzyl jak wczoraj starszy przyszedł i mówi: mama, ty kolyska to będzie chyba za mala jak my takie duże dziecko mamy
No ale wiedzialam, że kolyska raptem na pare miesiecy, może jakbym sama musiała płacić to bym się mocno zastanowila, ale ponieważ znalazłam Św Mikolaja to stoi i cieszy oko choć mąż mówi, ze jak będę z nią jeździć do salonu to podłogi porysuje, ghrrr

Dziewczyny, chcialam Wam bardzo podziękować, że pochylilyscie się nad tematem rodzaju mojego porodu wczoraj, bardzo mi to pomogło :róża:

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:17   #3136
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dzisiaj w askocie (wklep dla dzieci) i dotykałam biustonosze z Alles - sa cudne. tylko w sklepie nie ma przymierzalni, a było sporo facetów więc nie mierzyłam na ubranie, następnym razem pojadę wcześniej.
widziałam też piękna komodę z bellAmy, tylko czas oczekiwania do 10 tygodni, a tej z wystawy pani nie chciała sprzedać. no i dalej nie mam komody na ciuszki.

poza tym mam głoda. ciagle chce mi się jeść. zalewam się piciem, ale to nie pomaga. tylko ciagle co by tu wszamać...
lody to moje marzenie, nawe pomidorowe
w tamtym tygodniu jak kupiłam pudełko grycana, to sama zjadłam całe w 1 wieczór ... a d.pa rośnie...
To jedz jak jesteś głodna. Ja jem
Nie wiem czy Cię pocieszę czy nie, ja mam dietę przymusową, a dupa i tak rośnie i tak, więc lepiej jeść słodycze i wiedzieć od czego rośnie

Cytat:

Mi się wydaje, że to o wagę nie chodzi, a ogółem o wielkość dziecka.
3700 też wydaje mi się normalnym dzieckiem

Stary 2014-01-30, 07:18   #3137
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
3700 to TEZ duże dziecko, wszyscy lekarze mi mówią, ze przecież pierwszy syn TEż był DUZY, więc nie ma się co dziwić drugiemu.

Ja też moja kolyske złożyłam wlasnorecznie, popralam posciel i ubralam, tylko przykryłam wszystko kocykiem, żeby się nie zakurzylo. Co prawda humor mi się trochę zwarzyl jak wczoraj starszy przyszedł i mówi: mama, ty kolyska to będzie chyba za mala jak my takie duże dziecko mamy
No ale wiedzialam, że kolyska raptem na pare miesiecy, może jakbym sama musiała płacić to bym się mocno zastanowila, ale ponieważ znalazłam Św Mikolaja to stoi i cieszy oko choć mąż mówi, ze jak będę z nią jeździć do salonu to podłogi porysuje, ghrrr

Dziewczyny, chcialam Wam bardzo podziękować, że pochylilyscie się nad tematem rodzaju mojego porodu wczoraj, bardzo mi to pomogło :róża:

Ja też chcę już mieć przygotowane łóżeczko Nie mogę się doczekać

Co do kołyski to faktycznie Na pewno na początku ci się przyda, ale coś czuję, że mały szybko z niej wyrośnie. A nie możesz podkleić jej filcem? Ale nie wiem czy wtedy będzie się kołysać Albo postawić na jakimś małym dywaniku i z tym dywanikiem jakoś przestawiać?

Przy mojej wąskiej miednicy to chyba wszystkie dzieci są duże Ja nie wiem jak ja urodzę. Może dowiem się czegoś na wizycie za dwa tygodnie

W ogóle mój tż napalił się na kosz Mojżesza i ciągle gada czy nie kupimy przypadkiem kosza Judasza
Stary 2014-01-30, 07:25   #3138
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslalam, ze bede z Wami na biezaco, ale jakos nie daje rady.
Obliczylam, ze na tym sciaganiu pokarmu, myciu sprzetu, sterylizowaniu spedzam 7-8 godzin dziennie, czyli prawie tak, jakbym pracowala

Dziekuje za wszystkie mile slowa, czuje sie dobrze i jutro pedze z rana do Marco, bo bardzo za nim tesknie

Jako, ze to moja ostatnia ciaza, to postanowilam spelnic swoje marzenie i kupic mojemu Synkowi kolyske
Załącznik 5561563

Udalo mi sie rowniez kupic na wielkiej wyprzedazy przescieradelko i kocyk bambusowe

Praktycznie brakuje mi tylko pieluch i wacikow do mycia pupy, reszte juz mam. Przejrzalam rowniez ubranka i jesli bede cos kupowac to juz od 3 miesiecy wzwyz. Ostatnio udalo mi sie nabyc troche ubranek dla wczesniakow, oczywiscie duzo taniej, niz pokauzje metka, bo to sa zdjecia zrobione przez sprzedawce.
mam rowniez kombinezony na wyjscie ze szpitala i na spacery (1 i 2 zdjecie). Nie sa to typowe zimowe, bo u nas zimy nie ma w polskim znaczeniu, ale fajnie ocieplane, wiec mam nadzieje, ze Marco nie zmarznie w nich.
Cytat:
jeszcze kupilam takie:
Cześć Mariola! fajnie, że piszesz. Kołyska śliczna tez bym taką chciała i tez bo to moja ostatnia ciąża Zakupy dla dzieci to czysta przyjemność, nie? A ciuszki dla wcześniaków sa tańsze czy jak, bo nie zrozumiałam?
Ucałuj Marco w łapkę od wizażowych cioć!

Cytat:
kolki sa od 3 ciego miesiaca, więc o to bym się nie martwiła.
A skąd wzięłaś taka informację? przecież to nie jest ŻADNA reguła

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jak się dowiedziałam, że chłopak, to własnie takie ciuszki oglądałam i bardzo mi się podobały, no, ale później musiałam polubić róż
Ja jeszcze nie zaczęłam ubierać Małej a już mi się znudził róż więc wczoraj kupiłam zieleń i postanowiłam, że odtąd gdy będę chodzić na poszukiwania to muszę szukać innych kolorów, np. żółtego mało ma - co jest trudne wbrew pozorom, bo ubranka typowo dziewczęce są zwykle albo całe różowe albo z różem. No, ale to jakieś wyzwanie dla zakupoholiczki, może przez to mniej wydam

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
J
Nie moge spac
Cytat:
Hej
Spać nie mogę echh. Wczoraj nie spalam w dzień ani minuty, poszłam spać po 23 a i tak o 5 oczy jak 5 zł.
Ale macie dziewczyny pory na niespanie Do nas o 3 znowu przyszedł Marcel, więc znowu go odprowadziłam do jego łóżka i posiedziałam, aż zaśnie i gdy wreszcie dotarłam do siebie, to nie mogłam zasnąć. A jak się tak leży i na siłę próbuje spać, to wszystko przeszkadza nie? Pies chrapał strasznie głośno, mąż sapał przez sen a nawet słyszałam tykanie zegara w jadalni

Cytat:
Może zależy przy jakim wzroście? Marcela nietrudno byłoby urodzić bo ważył 3750 ale mając 61 cm, więc w sumie był długi i chudy i nie miał dużej główki. Ale gdyby trafił się taki mały budda 3700 i 53 cm to pewnie byłby pulpet czy źle myślę?

Idę dziś po swój kocyk Pewnie znowu zasiedzę się u koleżanki, zawsze lubiłyśmy się, ale odkąd jesteśmy w ciąży to gdy się spotkamy, nie możemy się rozstać, potrafimy przepeplać kilka godzin

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
W ogóle mój tż napalił się na kosz Mojżesza i ciągle gada czy nie kupimy przypadkiem kosza Judasza
Dobre
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:34   #3139
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
to zły kosz

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie zaczęłam ubierać Małej a już mi się znudził róż więc wczoraj kupiłam zieleń i postanowiłam, że odtąd gdy będę chodzić na poszukiwania to muszę szukać innych kolorów, np. żółtego mało ma - co jest trudne wbrew pozorom, bo ubranka typowo dziewczęce są zwykle albo całe różowe albo z różem. No, ale to jakieś wyzwanie dla zakupoholiczki, może przez to mniej wydam

Ale macie dziewczyny pory na niespanie Do nas o 3 znowu przyszedł Marcel, więc znowu go odprowadziłam do jego łóżka i posiedziałam, aż zaśnie i gdy wreszcie dotarłam do siebie, to nie mogłam zasnąć. A jak się tak leży i na siłę próbuje spać, to wszystko przeszkadza nie? Pies chrapał strasznie głośno, mąż sapał przez sen a nawet słyszałam tykanie zegara w jadalni

Może zależy przy jakim wzroście? Marcela nietrudno byłoby urodzić bo ważył 3750 ale mając 61 cm, więc w sumie był długi i chudy i nie miał dużej główki. Ale gdyby trafił się taki mały budda 3700 i 53 cm to pewnie byłby pulpet czy źle myślę?
Ja nie jestem zakupoholiczką i niestety zakupy mnie męczą, nawet dziecięce chociaż najwięcej mam białego jak poukładam wszystko to zobaczycie. Typowo różowe rzeczy też mam, ale to dlatego, bo np nowe body w tesco były po 2,5zł więc wzięłam dwie paczki, a w każdej paczce po 3 cztuki różowych

Trzeba było zatkać psowi nos Też czasami mnie wszystko wkurza jak nie umiem zasnąć, ale zwykle kończy się na tym, że wstaję ide zjeść coś, później czytam książkę i jakoś robie się senna.

Własnie mi o to chodziło, że waga to chyba nie ma znaczenia a pulpetowość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 07:35   #3140
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry :-*

Virginia no już jestem :-* a co ty potem macierzyńskiego nie mozesz mieć po porodzie? O.o

Uparta jak ja zazdroszczę widoku stópki

Mariola trzymam dalej kciuki za Ciebie! Jesteś niesamowita naprawdę :-* podziwiam Cię

Margo :-* będę

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:43   #3141
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja nie jestem zakupoholiczką i niestety zakupy mnie męczą, nawet dziecięce chociaż najwięcej mam białego jak poukładam wszystko to zobaczycie. Typowo różowe rzeczy też mam, ale to dlatego, bo np nowe body w tesco były po 2,5zł więc wzięłam dwie paczki, a w każdej paczce po 3 cztuki różowych
Ja się ostatnio wkurzyłam jak robiłam pranie dziecięcych ciuszków. Kupiłam body w pepco (na szczęście tanio) i po praniu wyglądają gorzej niż te z lumpa
Stary 2014-01-30, 07:45   #3142
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
dlatego tak mnie to dziwi, przecież łóżeczko zamawiałam w poniedziałek i nie było mowy że nie może być w mieszkaniu pytałam kto mu nakładł mądrości, ale nie chce powiedzieć
może mu teraz głupio

maggie123 biedna Zuzanka zdrówka dla niej

elunia a ta książka to fajna? Bo może i ja bym wzieła.

Cytat:
uuu... może to jednorazowo a ja jak staram się ćwiczyć to mnie Piotruś bije po szyjce i nie ćwicze o to... A musze się zmobilizować tylko się boje

Cytat:
Troche sie dręcze tymi wynikami posiewu. Mam bakterie coli w moczu. Nie wiem czy ma to wplyw na dziecko i jak straszne rzeczy moga sie stac. Obiecałam sobie nie czytać w necie.
A, i znowu mam zimno na ustach...
myślę ze nie zaszkodzisz dziecku. Po lekach się wyleczy wszystko

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Tequiba - a może jak nie chcesz specjalnie iść na usg prywatnie to podejdź po prostu koło 36 tygodnia na IP, powiedz że słabo czujesz małego to Ci na pewno zrobią USG i zobaczą chociaż jak siedzi, jakie łożysko i czy wody w porządku.
dobry pomysł, ja sama też nad czymś takim myślałam

mariolasl śliczne ubranka i kołyska to teraz czas na zakupowe szaleństwa

Cytat:
Hej

witaj w klubie ja czekałam aż tżtowi budzik zadzwoni zeby go nie budzić, bo on rano taaaki niewyspany bidulek
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:48   #3143
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

gdzie to takie cuda mają? zdradzisz mi ten adres?
http://www.gastronauci.pl/pl/10153-k...-pasja-gliwice

po mszy w niedzielę u wszystkich świętych wszyscy uciekają w czasie ogłoszeń żeby już stać w kolejce po lody, bo jak już się msza kończy zaczyna się w tym maleńkim lokaliku masakra

mariolasl cudowności kupiłaś!

Cytat:
nie mogę
Stary 2014-01-30, 07:48   #3144
nadzwyczajna
Rozeznanie

Mieliśmy ciężka noc. TZ jeczal, bolalo go to oko a jak juz spal to niemilosiernie chrapal ze zmeczenia i przez to i ja nie spalam.
Maksiu sie wiertolil pol nocy a mnie bolała ci.ka i rwaly pachwiny. Na koniec dostałam skurcz w lydke i zaczelam sie drzec
Wstalam niemal z ulgą.
Cukry poranne mi sie znacznie pogorszyly mimo 6jednostek insuliny na noc. Ostatnie dni miałam na czczo 99, 100, 102. Nie wiem moze jem za wczesnie kolacje. No i ostatnie stresy nie sa bez znaczenia.
Po jedzeniu mam ok.
Waga stoi juz chyba ze 2 miesiace. To takie dziwne ze ja rosne i Maksiu rosnie a waga stoi. Fajne to :p

Wiem ze mi juz nie uwierzycie ale popsula nam sie pralka
Nie moge uprac dziecięcych ciuszkow. Kupilam niedawno plyn do prania i zamierzam przeprac recznie chociaz te nowe rzeczy i pieluszki flanelowe i tetrowe ktore bede brala do szpitala.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:49   #3145
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się ostatnio wkurzyłam jak robiłam pranie dziecięcych ciuszków. Kupiłam body w pepco (na szczęście tanio) i po praniu wyglądają gorzej niż te z lumpa
Coś z tym pepco chyba jest, bo te body z tesco po praniu super są, a kaftanik z pepco już pisałam, popruły się wstążki, a i materiał nie taki jak przed

Stary 2014-01-30, 07:49   #3146
justine_87
Raczkowanie

Witam się nadal ze szpitalnego łóżka...

TeQiba, ten Twój gin to jakis konował-jak można takie rzeczy robić!!!
Niektórzy to w ogóle zalecają codzienne monitorowanie ciśnienia, a ten...

Tygrysku, wewillrockyou, gratuluję udanych wizyt!
I pięknych wag Maluszków

Side, ale się uhahałam z tej historii z czopkiem
I tak jak Ty myślę tylko o tym 2-kilogramowym Maleństwie, bo to jeszcze za mało, żeby pchać się na świat

Milenqa, dbaj o siebie i wypoczywaj Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze

Mam codziennie (o 6.00, 12.00, 18.00 i 21.00) godzinne badania pod ktg, które wychodzą dobrze Jeszcze kilka razy w ciągu dnia i raz w nocy pielęgniarki przykladają na chwilę sondę, aby sprawdzić, czy jest tętno - myślę, że pilnują nas na tej patologii
Wczoraj miałam też konsultacje z neurologiem w sprawie cc - chyba z 40 minut trwala ta wizyta.

Dziś dowiem się też czegoś więcej, bo wczoraj nie było mojego gina, który jest moim lekarzem prowadzącym.

Lecę czytać Was dalej - jak dobrze, że mam neta!!!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 07:56   #3147
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
pulpetom mówimy stanowcze nie

Cytat:
mi mama ostatnio kupiła dwie nowe bluzeczki z pepco bo się nimi zachwycała a jak na nie spojrzałam to już wyglądały jak z lumpa
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:12   #3148
justine_87
Raczkowanie

Ze względu na to, ze mam mało wód plodowych "pani to jeszcze poleży"...
Normalnie...

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:15   #3149
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
mój lekarz powiedział że wskazaniem do cesarki jest waga od 4500 więc 3700 to w miarę niedużo
Stary 2014-01-30, 08:16   #3150
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Coś z tym pepco chyba jest, bo te body z tesco po praniu super są, a kaftanik z pepco już pisałam, popruły się wstążki, a i materiał nie taki jak przed
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mi mama ostatnio kupiła dwie nowe bluzeczki z pepco bo się nimi zachwycała a jak na nie spojrzałam to już wyglądały jak z lumpa
Mam jeszcze kocyk z pepco mam nadzieję, że będzie się dobrze trzymał po praniu

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ze względu na to, ze mam mało wód plodowych "pani to jeszcze poleży"...
Normalnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości