|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
Silver, ja też do Rabki do sanatorium jeździłam... Śmiesznie byłoby, gdybyśmy w tym samym czasie tam były ![]() Aż sprawdziłam w albumie na zdjęcia listopad/grudzień 2002... A sanatorium było na tej górze.. Na Bani...
|
|
|
|
|
#3152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy raz byłam w tym wielkim (fot 1) A potem dwa razy w tym drugim (fot 2) Byłaś w którymś z tych??? Te pierwsze sanatorium to masakra!! Sale jak w szpitalu, szczury, karaluchy......... jak sobie przypomnę to a byłam tam 2 miesiące.Potem te drugie sanatorium to już normalne było. Jak kolonie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-12 o 16:05 |
||||
|
|
|
#3153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neti, ja mam taki -> http://www.ceneo.pl/17810031#tab=click_scroll jest zarąbiaszczy, ciasto do pizzy, na pierogi, żaden problem, wymieszanie dużej ilości farszu? bez problemu. Ba, nawet sobie poradzi z ubiciem piany z dwóch białek. Nie wyobrażam sobie bez niego, może to nie KA, ani Kenwood, ale za tą cene jest świetny, acha i ma dużo mocy, mało jest takich robotów planteranych z taką mocą za te pieniądze, nawet droższe nie mają tyle mocy. Irytuje mnie dość mocno ta pogoda. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
o ja też byłam w sanatorium, 3 razy! raz w Rymanowie Zdroju w Bieszczadach o matko, jak tam było przecudownie 2 msc wakacji!!!!!!!!
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() tylko sie cieszyc! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo Ty wyglądasz bardzo młodo !!! ![]() mmmm wrapy ! jak robisz? ja piekę właśnie udziec z indyczka do tego ziemniaczki i marchewka na gęsto
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ma moze ktoras ta przebijanke?
http://allegro.pl/wbijanka-przebijan...892210955.html te 3cm kulki jakos tak srednio do mnie przemawiaja ![]() poza tym jest idealna... no i nie wiem ![]() a Wy jakie macie przebijanki? |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Heja...Pstryku dziś robię resztę myjek na roczkową imprezę
...znaczy się pomponów...zobaczcie... https://www.youtube.com/watch?v=QJV62zeUVDE#t=21
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj, bardzo dawno, jak byłam w podstawówce ale cudnie tam jest. Nie pamiętam już nazwy, ale Zimowit na pewno to nie był.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-02-12 o 16:55 |
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Deliiii...a sieka też na surówki ?? albo np kroi na jarzynówkę?
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz...a mi na tym zaqleży najbardziej...
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
to takie roboty planetarne nie maja takich funkcji;p
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
pierwszy robot miałam 10 lat, drugi, niespełna rok, szkoda jakiś trefny mi się trafil. Obecnie posiadam ręczną maszynkę do mielenia mięsa dorastam do zakupu KitchenAid- ale to wydatek ok 2 tys Onella go ma i kocha go miłością absolutną to naprawdę mutiurzędzenie, tylko każda częśc niestety kosztuje |
||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaz cos juz naprodukowala
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się o co miałam rano was pytać
![]() Otóż Oskar przy ubieraniu butów/kapci podkula prawą stópke. Mam się tym martwić? Minie mu to? Skonsultować z lekarzem? W ogóle przeczytałam bloga Siemka i dziewczyny... Jak ja kocham swojego syna,takiego jakim jest i dziękuje Bogu za to że właśnie taki jest
|
#3168 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wczoraj śniło mi się stado bocianów ![]() Cytat:
współczuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2 lata? Masakra, to jak ja będę karmić do osiemnastki to dopiero przy menopauzie będę miała dopiero suche cycki? ![]() Cytat:
ja bym chętnie pojechała Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ewie się podoba, rączkami te kulki wciska bo mlotkiem nie ma siły jeszcze. Kulki faktycznie super wielkie nie są, ale mi to nie przeszkadza bo póki co muszę Ewci przy tym asystować - czyt. bić brawo i głośno komentować i dopingować ![]() Moje dziecko zaliczyło dzisiaj pobudkę o 5:50 A spać poszła po 22. Na drzemkę udała się o 14, oczywiście przy cycku. Padam ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
I też mam zwykłą maszynkę do mięsa ręczną i mikser z Lidla. A ciasta kruche czy drożdżowe lubię wyrabiać ręcznie, uspokaja mnie to Kiedyś nawet wszystkie ciasta ucierane wolałam robić ręcznie, teraz jednak czas mi brakuje na to.
|
|||||||||||
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nożem się go kroia ostatnio drożdzowe też ręcznie wyrabiałam jak piekłam bułki do burgerów, faktycznie, można się odstresować |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak do tej pory moje największe wyzwanie to wyrabianie i wałkowanie piernika staropolskiego, takiego co kilka tygodni spędził w lodówce
|
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obejrzalam tylko zdjecia i wiecej nie dalam rady... ja mam identyczne przemyslenia... w zyciu nie myslalam ze mozna tak kogos kochac ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj dziewczyny
wie któraś z Was jak się nazywam? podczytuję, ale nie umiem się wbić bo co poczytam kilka stron to już następne zaległości :/ obiecuję poprawę |
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wbijaj maleńka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa nie wiedzialam, ze Was tak moje pytanie zainteresuje
![]() Neti, ja w sumie wstepnie wybralam blender, ale z przystawkami. Troche mi zAl go kupowac, bo bede miec 2 blendery (jeden taki zwyklak), ale nic lepszego mi sie w oczy nie rzucilo. Wstawie link jak bede w domu. marsi, taaaa KA - pewnie, ze bym chciala :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
Mycha zasnęła, TZ jeszcze nie wrócił z pracy, więc mam chwilę dla siebie. Podczytywałam trochę w ciągu dnia, ale oczywiście teraz w pamięci czarna dziura. No, może niezupełnie - zapamiętałam nalot na Nawijków (jaaaa, co to było w ogóle) i rozważania kulinarne (ja akurat jestem wszystkożerna, coś lubię mniej, coś bardziej, ale generalnie zjem wszystko, co dadzą
).Moje dziecię nauczyło się dziś nakładać kółeczka, jedno po drugim ![]() Zmęczona i śpiąca jakoś jestem. Rozważałam kolejną kawę z ciachem, ale rekonesans szuflady słodyczowej wykazał, że mam na stanie tylko 5 kruchych ciasteczek, więc nie opłacało mi się tej kawy robić. Zjadłam bez ![]() Poszukam jakiegoś filmu na wieczór. "Grawitację" skończyliśmy (z tego miejsca pozdrawiam Sandrę ), a teraz najchętniej obejrzałabym coś zwalniającego z jakiejkolwiek aktywności mózgowej ![]() A, i chwalę się - Julia i ja dostałyśmy dziś po bukiecie róż od mojego taty. Wpadł dwa dni wcześniej, bo w piątek nie może. Kochany jest! |
|
|
|
#3176 | |||||||
|
Rozeznanie
|
tak, to na pewno to Cytat:
Najgorsza pewnie jest ta niewiedza, co i jak, bo z tego, co pisałaś, to chyba u Ciebie nie wiadomo jeszcze, gdzie wracasz. Mam nadzieję, że okaże się, że "nie taki diabeł straszny" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do Walentynek - nie planujemy niczego szczególnego. Nie mamy z kim zostawić Młodej. Mogłabym zrobić romantyczną kolację, ale w sumie tz i tak lepiej gotuje ![]() Cytat:
![]() A co do pogrubionego - Cytat:
Cytat:
![]() I kciuki za zawody! |
|||||||
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
czeeeeeść
pamięta mnie ktoo ?![]() Przyznaję bez bicia, że nadrobiłam tylko dwie ostatnie strony ![]() Blanka jest łobuz, chyba ma bunt roczniaka , ja jestem w trakcie szukania pracy, a poza tym internet dał dooopy . W telefonie mam fejsa, a na wizaż coś ciężko się zalogować. także wybaczcie, mam nadzieję że niedługo net się naprawi( teraz korzystam bo akurat ma dobry humor).Napiszę co u nas po krótce. A więc moja mama rozkokosiła Blankę czym bardzo mnie wkurzyła, bo nauczyła ją chodzić za palec i ciągle ją prowadza. I teraz Blana się tak rozleniwiła że ciągle łapie kogoś za palec a jak się jej nie poda to wyje jak syrena, ale my z tż twardo nie ustępujemy bo kto to widział żeby dziecko umiejące chodzić szło za palec pół metra po cos. No i chyba kolejne zęby ida bo ogólnie maurda jest mocna. Nadal nie usłyszałam "mama"... Blanka umie nakładać kółka, próbuje układać duże puzzle tzn takie trzy częściowe,uczymy się samodzielnego jedzenia łyżeczką. Ja z mężem szukamy pracy. Tutaj w naszym małym wy.pi.zdowie bardzo o to ciężko, jak gdzieś idę zanieść cv to patrza na mnie czasem jak na wariata. Oby cokolwiek udało nam się znależć bo będzie bida większa niż jest.... Jeśli chodzi o sprawę o której pisałam w K. to postanowiłam odpuścić i się nie mieszać. Świata nie zbawie niestety. Olałam i jest mi trochę lepiej mimo wszystko. Wczoraj była u mnie przyjacióla, zrobiłyśmy sobie total luz reset. Wypiłyśmy takiego drinka z lidla i się nabzdryngoliłam jak dzik, ale mam słabą głowę po ciąży .dzisiaj umieram z bólu głowy. Nie dla mnie już takie imprezy , o nie. Chciałabym złożyć spóźnione, ale szczere życzenia dla wszystkich Roczniaków !!!! Zdrówka kochani |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, uwaga, uwaga!
pstryczek zaczyna akcje o kryptonimie TABLET nie wiem jakim cudem ale udalo mi sie sciagnac ta aplikacje do wizazingu i teraz nie wiem co dalej... HELP!!! znalazlam na tablecie nasz watek ale u mnie to wyglada tak ze pol ekranu to lista watkow a drugie pol to nasz watek.. co mam zrobic zeby: -watek byl na calym ekranie? -nie mam funkcji ODP/CYTUJ itd. chyba trza sie zalogowac. jak, gdzie, jakim haslem? -czy jest taka mozliwosc zebym sobie zapisala ten nasz watek? tak jak w zakladkach na kompie co bym nie musiala za kazdym razem przewijac tej listy i nas szukac.... -jak odswiezyc strone? boje sie cokolwiek nacisnac ![]() tabletowy ćwierćmozg bedzie wdzieczny za kazda pomoc!!!! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-12 o 19:55 |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, taki: http://allegro.pl/blender-mikser-bra...952333789.html
Opinie w necie ma dobre. Nadaje sie do tarcia warzyw, krojenia w slupki, plastry, ubijania piany, mielenia orzechow, robienie past, itp.. jestem prawie na niego zdecydowana Troche mi zal, ze bede miec 2 blendery (jeden taki zwyklak)... I tylko to mnie powstrzymuje w sumie. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-12 o 19:49 |
|
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co się dzieje? dziewczyny dają Ci popalić? no a co z Twoim pomysłem? co chciałabyś mieć za pracę? gratulacje za ząbki ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
wygląda przyzwoicie, najważniejsze że ma noże, miezak do ciasta, tarke, powinnas byc zadowolona |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

i nie wiemy kiedy pogrzeb 
więc idę sobie do sklepiku za winklem, po schodkach, cisnę w tym dresie i spocona prawie bez makijażu, przedstawiam pani swoje żądania a pani co? A czy dowód jest? Zaliczyłam opad szczeny
po czym stwierdziła, że mimo mojego ładnego i uroczego śmiechu jednak by mnie prosiła o przyniesienie z domu tego dowodu bo inaczej mi piwa nie sprzeda 
jak sobie przypomnę to
a byłam tam 2 miesiące.

a wczoraj śniło mi się stado bocianów
mój ojciec wczoraj do mnie przygadywał, czy by nie pojechać na weekend do Zakopanego. Po czym stwierdził, że to chyba bez sensu bedzie, że TZ mój pracuje, znajomi chcieli jechać itp.