|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Dziewczyny przepraszam, że ja ciągle dzisiaj o sobie i o tej chorobie Blanki ale jestem kompletnie zdezorientowana i się martwie bo nie wiem jak reagować. Na dodatek mąż w pracy, rodzice nie zmotoryzowanie i w razie W. nie wiem co robić.
![]() Blanka co chwila właśnie tak zakaszle przez sen jak taki ochrypnięty stary pies. Niedawno jak jej giluny wyciągałam to złapał ją taki większy atak kaszlu podczas płaczu to otworzyłam okno i faktycznie pomogło ( Debrah dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zadomowienie
|
Hloł
![]() Jestem padnięta, byliśmy dziś z Piotrkiem prawie 3 godz na placu zabaw. Syn mój ze wszystkiego musiał skorzystać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blacka, dużo zdrowia da mamy ![]() Misia, pochwal się płaszczykiem na modelce jak już dojdzie ![]() Bokeh, udanego weekend ![]() Silver, Aga, współczuję powrotów do pracy, mam nadzieję że niedługo będzie lepiej ![]() Sylwia, Lenova, Ellmi, zdrowia da Bobasów ![]() Nawijko ![]() ![]() Pstryczku, Kubuś śliczniusi ![]()
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko biję się z myślami czyb to ma sens w ogóle, czy jej nie będzie za ciepło tak jak pod kołdrą. Wylączyliśmy sobie ogrzewanie już (taki feler, że albo ciepło jak w saunie, albo wyłączone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||||||
Zakorzenienie
|
o wakacjach piszecie, a my nigdzie nie pojedziemy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45583668]Już po lekarce, jakkolwiek to brzmi ![]() dobrze, że nic gorszego jaki zadowolony z tą konewką ![]() ![]() brawa dla Kubusia za tyle nowych umiejętności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- insolito, kupiłaś w końcu coś z reserved dla Piotrusia? bo ja dzisiaj byłam stacjonarnie i chciałam te bodziaki kupić, bo mi się spodobały, ale nie było w ogóle ![]() ![]() d.upa, na stronce też już nie ma ![]() no i już któraś z Was pisała o obniżkach w HM - też kupiłam dwie bluzeczki sweterek ![]() ale mnie gardło napitala, masakra ![]()
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-03-14 o 21:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ELLMI...my też nigdzie nie jedziemy, bo pewnie na Mazury do rodziców na dzialke, ale za to kasy na dom nie mamy...więc jesteście w lepszej sytuacji ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-14 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
E, co tam jedne wakacje w porównaniu do pięknego własnego domku ![]() Nie, jeszcze nie zamówiła, ale chyba zaraz to zrobię ![]() ![]() Zdrowiej ![]()
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy tam albo w hm w dobrych cenach są jakieś fajne kurteczki wiosenne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
A Piotrek w piaskownicy lubi sie bawić, pozwalam mu jak najbardziej, tylko sprawdzam czy szkieł niema , bo różne cuda już widziałam
![]() Neti, załadowałam jeszcze raz koszyk w Re i wzięłam te body : http://www.reserved.com/pl/pl/y9073-...-size-62-86-cm http://www.reserved.com/pl/pl/y9065-...-size-62-86-cm I ten sweter co ostatnio http://www.reserved.com/pl/pl/y6018-...-elbow-patches
#3160 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
![]() Mama jest już w domu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...-size-62-86-cm http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...-size-62-86-cm a co do kurteczek, to nie muszę kupić, więc sie zbytnio nie przyglądam; ale w HM widziałąm jakieś takie kangurki chyba na manekinach - taka beżowa i jakby dzinsowa
![]() |
#3162 |
Zadomowienie
|
Lenova ja specjalista krtaniowy bo Ania na nic innego nigdy nie chorowała, tylko krtań, jedną ostrą i cztery lajtowe, Grześ też miał jedną ostrą. Generalnie wygląda to tak - sam szczekający kaszel to nie dramat, brzmi strasznie ale u nas Ania się przy tym nawet nie wybudza tylko szczeka na spaniu. Pilnuj żeby w pokoju było raczej chłodno i wilgotno, jak masz nawilżacz to włącz, jak nie to np. możesz wieszać na łóżeczku mokre pieluchy tetrowe. Możesz jej robić inhalacje z soli. Ostra krtań oznacza zwykle wizytę na całodobówce/ip, często też szpital (krótki, ze trzy dni). Ostrą masz wtedy gdy dziecko się budzi, szczeka (przerażająco, na pewno gorzej niż Blanka teraz bo wiedziałabyś w czym rzecz) i zaczyna się dusić. Krtań się zaciska i dziecko nie może oddychać. Wtedy szybko owijasz dziecko w coś ciepłego i lecisz z nim na zewnątrz, zimne powietrze rozszerza krtań i jest lepiej ale gdy dochodzi do duszności lepiej jechać do szpitala nawet gdy zimne powietrze pomoże (bo dziecko prawdopodobnie i tak jest mocno przykurczone i może wymagać podania dexavenu, to taki steryd w zastrzyku). Jeśli krtań będzie się powtarzać to pewnie dostaniecie pulmicort do inhalacji i wtedy jak dziecko zacznie szczekać inhalujesz zestawem pulmicort + berodual. Samym berodualem chyba nie ma sensu, na krtań rozszerzająco działa pulmicort, berodual bodajże łagodzi kaszel ale nigdy przy krtani nie dostaliśmy samego
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wakacji: my pewnie znowu nigdzie nie poijedziemy...szał ciał będzie jak się uda na działkę do rodziców wyskoczyć na parę dni (cieszyn). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Back, cieszę się, że mama już w domu ![]()
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
Debrah fajna jest stronka gdzie się samemu projektuje kocyk minky, teraz nie pamiętam ale zapytam koleżanki i Ci powiem juro
![]() neti no właśnie czemu nie jesteś zadowolona z tej wkładki do wózka? insolito no jak się ładnie bawi ![]() ![]() elllmi oddam Ci wyjazd na wakacje daj mi chałupkę ![]() i ponawiam pytanie, miała którąś do czynienia z wózkami chicco lite way i lira 4? bo nie moge się zdecydować:/
#3166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do wózków, to nie pomogę
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy jeszcze któraś z dziewczyn na wątku nie wie o co chodzi z zapaleniem krtani, już tyle razy pisałam co trzeba robić że chyba każda to zna na pamięć
![]() Mogę się też pomądrzyć odnośnie nasivinu. Lenova ten co masz to nasivin soft? taki w kartoniku biało-zielonym? On jest o wiele wygodniejszy w stosowaniu niż ten w kroplach. Raz się dałam nabrać na krople (to jest zwykły nasivin, nie soft). Było to lat temu z pięć? ale jak się nic nie zmieniło to on był w takiej szklanej buteleczce z pipetką. Tą pipetką trzeba było nabrać chyba jedną kroplę i zapodać do noska. Co ja się przy tym naklęłam... Nie dość że nie widziałam ile nabieram, to jeszcze nie widziałam ile kropli wychodzi z tej pipety. Jedyna zaleta to cena, on był chyba sporo tańszy. Ale i tak musiałam wyrzucić i kupić soft. Wtedy on był w pudełeczku biało-fioletowym (albo może biało-granatowym, tak jakoś) |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wózka to niestety nie pomogę ![]() ![]() Szczególnie w piaskownicy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Wtajemniczenie
|
Black cieszę się, że Mama już w domu
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3171 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Szykuj się ![]()
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
Pamiętacie jak Ania z Zielonego Wzgórza leczyła krup ipekakuaną u siostrzyczki Diany? Nie jestem pewna ale ten krup to chyba właśnie ostre zapalenie krtani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pranie rozwieszone, prawie już jestem spakowana jutro dopakuje kilka rzeczy i wracamy do domu ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Co prawda nie wpadli na najprostsze czyli wystawienie na zimno (a to zima była przecież, Mateusz saniami po lekarza jechał), ale Ania trzymała dziecko nad garem z gotującą się wodą
![]() ![]() ![]() Lenova a gdyby za jakieś 2-3 dni okazało się że Blanka przestanie szczekać a będzie zaflegmiona i zacznie mokro kaszleć to wtedy możesz przeinhalować mucosolvanem Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-03-14 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
A racja, zasugerowałam się że chyba Lenova tak napisała i powieliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
A my przy krtani miewamy zestaw pulmicort + berodual (nie za każdym razem ale miewamy), przy czym berodual lekarka zaleca podawać wtedy gdy dziecko ma męczący, uporczywy kaszel, że niby ma to go złagodzić. Czyli berodual np. ze dwa dni, pulmicort trochę dłużej. W szpitalu też tak dawali. Czy zasadnie nie wiem, ja nie lekarz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- A przy Grzesiu (nie miałam inhalatora) na ostrą krtań dostaliśmy steryd domięśniowo na całodobówce, a do domu differgan jak Lenova, Pulneo, chyba Nurofen przeciwzapalnie, może jeszcze coś ale nie pamiętam, musiałabym sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem z wkładki zadowolona..bo jest za miekka i ściąga się przy każdym ruchu Antonia w wózku.mimo że ma otwory na pasy to wiecznie mam wrażenie że mimo standardowego rozmiaru poprostu tu nie pasuje.wk....wia mnie jak widze ten ściągnięty materiał od góry trzymający się tylko dla tego że naciągnięty...trzyma się pasów. Jak na 109zl + kw.....szkoda takiej kasy, ale podkusilo mnie..błekit z jednej strony i ptasie radio z drugiej ...ładne, ale mogłam za to wziąć kołderkę:banghead: MISIA ja mam lite way ale sprzed 3 lub 4 lat, dostałam uzywke. jesli mam być szczera, sama bym go nie kupiła, koła wydaja mi sie liche..jakieś takie to cieniutkie malutkie.jedyne co, to jesy dobre to, że prawie cały material da się ściągnąć-i uprać w pralce, i on jest wg mnie bardzo porządny (np w porownaniu z moim TUTKIEM). No i to tylko parasolka-ja nie lubię. Ogólnie w skali 1-5, lite way : 3---...no ale to moje zdanie, chodź czy może Ci pomoc moja opinia? Spaaaaaaaaać! BRanoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Misia..widzę że talira podobna do lite way..jakaś taka mała..cienka ![]() ![]() ![]() U MNIE NA WSI...tylko wielkie gabaryny mają szanse ![]() Więc na same wyjazdy do Warszawy do sklepu szkoda mi kupować parasolki, lite way mi starczy..a wogole to nie lubię żadnego wózka który mam.nie jestem zadowolona z zakupu. marzy mi sie quinny.... Ten z najwyższej pólki...se popomarzyc mozna,nie? ![]() ![]() Paaaa Paaaaa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-15 o 00:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ehh i siły życzę ![]() Haha dobre jesteście :p Cytat:
Kija Twój zeszycik mnie powalił super pomysl, mam nadzieję ze Hania nie bedzie tyle chorowała... Chociaż tak czy siak warto założyć. My jedziemy... Jeszcze 300km ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.