|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
Cytat:
![]() PS. Ale wiecie, to jest taka duuuża, piasek do budowy w niej leży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka piekna dziewczynka ! :P a co do jedzenia zakazanych rzeczy typu papier toaletowy u nas taka sama reakcja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#3123 |
Zadomowienie
|
Pstryniu ale ja aż tak się nie znam, zwłaszcza że większość leków testowałam na Grzesiu jak był mały, przy Ani dotąd tylko inhalacje z berodualu i mucosolvanu + syrop prawoślazowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kubek tak jak u neti jest idealny do gryzienia ![]() piasku nie zjada ale strasznie nim sypie, co do chodzenia po piachu, nie wiem jak Wy ale my nie mamy jeszcze bucików a zakładam mu takie grubsze skarpety i właśnie miałam dziś zagwostkę, czy mu pozwolić, czy nie... ![]() Cytat:
![]() ale kurczę ile siły trzeba włożyć,żeby się z tego kubka napić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mające Britę, jak często wymieniacie wkłady? W ogóle uważacie to za coś potrzebnego, czy niekoniecznie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie ten twoj zeszycik mnie zainspirowal ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- wcale nie, potzrebna jest tylk odpowiednia technika na poczatku tez nie oglam zalapac, myslalam ze ciezko a jednak nie jest wcale ciezko tylko trzeba odpowiednio do tego podejsc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
A i jeszcze nieraz się lekarka pytała czy Grześ miał już jakiś konkretny antybiotyk i jak na niego reagował. Luknięcie w magiczny kajecik i od razu wiedziałam że dwa lata wcześniej miał takie coś, skutki uboczne były lub nie, pił chętnie czy nie, działało dobrze czy skończyło się innym lekiem i takie tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam przed chwilą z pracy i jestem tak zmęczona że
![]() A jutro znów do pracy.
#3131 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Spylam spaciu
ps. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://demotywatory.pl/4305614/Oprocz-bocianow |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Lurker ;)
|
![]()
#3134 |
Rozeznanie
|
Gojka egzamin z teorii na prawdę jest do zdania, tym bardziej że w internecie można juz znaleźć pytania i odpowiedzi ;p za moich czasów tego nie byłoo
![]() ![]()
#3135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
NANCY, poczatek lipca? Raczej bedziemy
![]() Moj Kuba tez nie chodzi sam, butkow nie mamy. Jak spaceruje sobie przy lawce to zakladam mu rajstopy, skarpetki i kapcie Befado ![]() Intryguje mnie ta piaskownica ![]() Widzialam, ze pisalyscie o ubieraniu dzieci. Gdybyscie zobaczyly co Kuba ma na sobie to na pewno wyszlabym na matke przegrzewajaca :P tym bardziej, ze ULTRA pochwalila sie, ze u nas cieplo ![]() Mieszkamy bardzo blisko morza, wiec jednak dosc mocno tu wieje. Lepiej nie bede pisac co ubieram, bo mi na zawal zejdziecie :P dodam tylko, ze nadal mamy spiworek w wozku - przykrywam nozki jak Kuba zasnie, bo jednak bez butkow siedzi. Poza tym to jedyna opcja, zeby go przykryc. Nie akceptuje kocykow, kolderek, takze cala noc spi nieprzykryty :P Dodam tylko, ze Kuba nigdy nie wraca z dworu zgrzany. Jak ubralam 1 warstwe mniej to taki lekko chlodny wrocil, takze chyba nie robie mu zwykle krzywdy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Rozeznanie
|
Pstryczku - śliczny Kubuś! A jakie usteczka
![]() Hope - co do ubierania, to moja Młoda wczoraj i przedwczoraj miała na sobie tylko body z długim (fakt, że takie grubsze) i kamizelkę (też ciepłą), chustkę i czapkę, a na dół dżiny, skarpety i buty. Jak się huśtała, to błyskała pulchną nagą łydką ![]() ![]() Tz przyniósł mi herbatę o nazwie "Z piekła rodem" ![]() ![]() Miłego wieczoru! Idę na kolejny odcinek. Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-03-14 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Hejo!
Nawijko - fajnie że już jesteś ![]() Co do placu zabaw: moja lubi i chce na nim być ale żeby sobie chodzić i patrzeć na dzieci - nie lubi jeszcze się huśtać ani korzystać z innych atrakcji placu. Chodzi po asfalcie i nie zejdzie poza jego granicę, jakby kończył się świat ![]() Co do spania: moja teraz pod kołdreką, ale myślę nad jakimś porządnym kocykiem, bo mamy tylko z mikrofibry i jeden z polaru. Dlatego Was kiedyś o plusz Minky pytałam - tylko chciałabym kupić z tych tańszych ciut. Wieczorem mnie ząb rozbolał i z rana zaliczyłam dentystę - tż pojechał trochę później do pracy i został z Małą. Popłakała się jak wychodziłam ;( Ale dla równowagi dodam, że widzę, że trwa etap mama, ale nie tylko bo: Miałam gości dziś, t. między innymi (+ ciocia), i najpierw jak byłam jeszcze sama z t. to zaobserwowałam właśnie to o czym rozmawiałyśmy kiedyś z Marsi : dziecko sobie przyswaja styl opieki nad nim, tej konkretnej osoby - bo dziećko mi się stało naręczne i chciało na rączki do t. Ale to nie przeszkadzało jej zacząć płakać jak znikałam z pola widzenia, np do wc. Czyli "wszystko fajnie, mogę się bawić z każdym ale mamę muszę widzieć". A teraz ciekawostka. T. miała ją na rękach jak się zbierali do wyjścia - oddała ją nam i Mała w płacz (dziwnie mi się zrobiło, a w sumie nie ma powodu, ah ta zaborczość matek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrabiam dwa dni, bo wczoraj nawet nie miałam jak do Was zajrzeć; Filip ma katar od środy (znowu się zaczyna ![]() ![]() ![]() hope, gdzie kupiłaś najki na promocji? ja dzisiaj patrzyłam w sandecji, bo potrzebujemy jakichś sportowych butków i takie średnie obniżki tam mieli Cytat:
![]() żeby Wam tak dowód przy tym wyjeździe do UK nie zaginął ![]() jak naładuję baterię w aparacie, to pstryknę ![]() a czapkę wzięłam grafitowo - szarą; muszę ją troszkę z tyłu zaszyć, bo jednak jak Filip szaleje, to troszkę mu zjeżdża na oczy ale ma świetną kurteczkę; chyba Blanka Fewci ma taką samą, tylko czarną Cytat:
![]() jakie oczy i rzęsy ![]() już pewnie po fakcie, ale kolorowe ładniejsze ![]() ![]() Cytat:
![]() przejrzałam chłopięce rzeczy na tej stronce i wzięłabym 95% z tego, co tam mają ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiem wiem, jeszcze duuuużo czasu ![]() u nas są wokoło piaskownicy jest tez miejsce do siedzenia i Kuba się przy nim wspiął i sobie stał i się chichrał ![]() a jak ubieracie? My dziś byliśmy w Tuli, założylismy bodziak bez rękawów, bodziak z długim, polarek, rajtki i skarpetki i cienka czapka... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- pstryczku no ja jeszcze metody nie wypracowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Wtajemniczenie
|
Kija dziękuję
![]() Jeśli o kaszel chodzi to Blanka raczej suchy taki krtaniowy ma, czasem coś się oderwie ale rzadko. U nas głównie katarzysko , nos zapchany strasznie. Kurde pierwszy raz u nas taka choroba i martwie się ;/ Blanka już śpi ale jest taka biedniutka , tak pojękuje przez sen. Dziś cały dzień przylepiona do mnie była, apetyt słaby ![]() I ja na dodatek antybiotyk dostałam ;/ zazzdroszczę Wam tych dzisiejszych spacerów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny help napiszcie mi jeszcze co się robi jak dziecko złapie taki szczekający ochrypnięty kaszel????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
Wystawiasz czym prędzej na zewnątrz - chłodne powietrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas dziś bardzo ładny dzien więc jak większość z Was spędziłyśmy sporo czasu na dworze. Widziałam że była mowa o placach zabaw i piaskownicach. Julka, jak już pisałam bardzo lubi, jeśli chodzi o piaskownicę to ja pozwalam jej się w niej bawić. Piasku do buzi nie bierze, ewentualnie chwilę na początku zabawy bawi się nim w garstce i przepuszcza między paluszkami. Mamy taką malutką na osiedlu i jest tam dużo foremek, grabek i łopatek więc to bardziej one przykuwają uwagę Julki, czasem ja jej z tego piasku jakąś figurkę usypię to ona rozwala grabkami, itd. A drugie takie miejsce jest ze żwirkiem który też dzieci sobie przesypują do wiaderek, grabią grabkami itp. i tam też jej pozwalam się bawić. Tylko zawsze jej ostatnio zakładam takie spodnie bardziej śliskie, do których się ten piasek nie przyczepia i po prostu spisałam je niejako na straty ![]() A z innych zabaw, które lubi to zjeżdżanie ze zjeżdżalni - oczywiście ja ją trzymam a zjeżdżalnia jest wysokości jakiegoś metra więc mam łatwo z podnoszeniem jej na górę i takie koniki na sprężynie do bujania. No i chodzimy po trawce wokoło, podziwiamy ptaszki jak jakiś podfrunie, krzewy które rosną itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wybaczcie że tak mało cytuję ale padam ze zmęczenia. Jutro znów do pracy więc zaraz idę się kapać i spać. Muszę pochwalić mojego męża ![]() ![]() Tak za nią tęsknie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3148 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, że już jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i też nad tym ubolewam ![]()
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Bokeh,udanej podróży życzę
Lenova, zdrówka dla Blanki !! Bidulka ![]() Nawijko, fajnie że już jesteś ![]() ![]() Co do piaskownicy. Daria uwielbia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Pstryczku, nie dziwię się że tak często mylą Kubusia z dziewczynką. On taki śliczny po Tobie jest i te usta!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#3150 |
Zakorzenienie
|
DEBRAH..a o jakich minky tańszych mówisz?bo te "oryginaly" to sa la millou, tak?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.