Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 09:23   #3151
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cześć

U nas nocka ok. Juz drugą noc z rzędu Daria nie piła mleczka
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Sylwia... Toz,Ty tak piszesz, ze nie raz,na głupka wychodzę, bo śmiechem sie zanosze leżąc obok tz i paCZAJONC w telefon..przez Ciebie przestanę niedługo ogarniac swoje zwieracze poprostu się posikam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
----------------
Bokeh: jak ty to robisz, że Hania ma takie czyste buty
Czym czyścisz?
Nie odbarwiają ci się przy czyszczeniu?
Też się właśnie nad tym ostatnio zastanawiałam
Daria jak ostatnio była na placu zabaw to jej trampki były aż szare z tego piachu. Wrzuciłam je do pralki i są bielutkie
Muszę jej kupić jeszcze jedne buciki na wiosnę żeby miała na zmianę i jakieś sandałki na lato.
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Moja Marta tez od kilku dni zaczęła stawiać pierwsze kroki :-D Póki co slania się jak facet pod sklepem przy dużych wiatrach, ale postęp jest duży :-D
Za to gada jak najeta od rana do nocy. Odpowiada na proste pytania tak, nie, dużo po mnie powtarza i oprócz piątek ma komplet uzębienia

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Pogrubiony tekst mnie rozwalił
A co do umiejętności - brawa dla Poli! Dobrze, żeś godna tę wyciągniętą rękę królowej całować U nas Julka z całego "dawania cześć" najbardziej lubi potrząsanie

U nas tak samo
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U nas dmuchawce tez hit na spacerze.
Boleje tylko nad tym że na razie baniek mydlanych się boi.
Myśmy ostatnio kupili Darii bańki ale miała ubaw mega zaciesz
Stary 2014-04-29, 09:25   #3152
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Moje dziecko już od rana robi babki w piaskownicy, zjadła kilka łyżek kaszy i poszła po buty i nie ma dziecka .Dziadek trzyma nad nią piecze. W ogóle muszę pochwalić mojego ojca. Zwariował na punkcie wnuczki. Mimo, że ma już kilka wnucząt to Blanka to oczko w głowie. Ciągle się wyrywa żeby ją na spacery wozić, de facto na popołudniowe drzemki najlepiej Blanka usypia właśnie z dziadkiem w wózku. Rozmawia z nią, pokazuje jej wszystko i w ogóle. Cieszę się bardzo bo ja takiego dziadka nie miałam. A drugi dziadek Blanki się nią nie interesuje, czasem da jej cześć i tyle.

Dziękuję za współczucie sytuacji z rodziną, ja to się tak zdenerwowałam że spać nie mogłam ;/

Debrah-pytałaś na jakich warunkach mieszkamy, otóż mamy górę czyli trzy pokoje łazienkę, wspólne wejście na strych i "pokój socjalny" w którym jest prasowalnia i graty. Schody nie są niczym oddzielone , nie mamy żadnych drzwi i na dole mamy wspólną kuchnie. Jest taka niepisana umowa, że mama gotuje a ja sprzatam. Mój mąż ogólnie się nie przejmują gadaniną mamy, robi swoje i dobrze mu się tu mieszka. On z tych niekłótliwych raczej.

Czarna Ja bym wzięła elefanty, te nike chyba za płytkie mi się wydają .

Hope- super że Dadol tak grzecznie się zachowywał na pogrzebie. Dzielny mężczyzna

Hje- My na taki katar dostałyśmy krople antybakteryjne na receptę, ale nazwy nie pamiętam ;/
I fajnie, że Pola taka przytulaśna Blanka też się tak między nogami wtula

Aniołku- Brawa dla Marty

A kremu do pupci używam, nivea sos , bo Blanka ma bardzo wrażliwą dupinkę niestety .

A plamy najlepiej wypala słońce

Dziewczyny na blogu mam wpis o misiu, jakbyście miały chwilę i pomysł to dajcie propozycję imienia dla misia
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:29   #3153
sylwietta1988
Zakorzenienie

Heloł
Jaram sie kolejną przespną nocą jedzenie poranne o 5,30 i wstalismy po 7
Ale ale, zeby nie było kolorowo- po 3 godzinach dzisiejszgo dnia mam ochote schowac sie do mysiej dziury Dziec obudziwszy sie, spojrzał na mnie i w tym spojrzeniu zawierała sie kwintesencja jego zachowania: dzis bede Zbójosławem zdązyl juz zrobic ☠☠☠☠☠☠☠nik na górze i dole, wylac mi sok, po wyjsciu na dwór w ciągu kwadransa złamał dwa pedy magnolii (babcia nas przeswieci...) i sypnąl sobie tym mokrym piaskiem prosto w czupryne.
HELP

bede wieczorem bo aktualnie Zbójosław demoluje moją kosmetyczke
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:40   #3154
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie! Pytanka mam.
Uzywacie jeszcze kremow do pupki?

Co stosujecie, zeby usunac plamy z ubranek?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w trakcie odparzeń, obecnie walczymy z dużym :/ ale, ze do tego ma w okolicy skroni czerwone kropki, to obstawiam zęby za kazdym razem w trakcie wychodzenia zębiszcz robi się jej na skroni, a właściwie na kości policzkowej w najwyższym miejscu wysypka z czerwonych kropek.

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za gratulacje
Jednak pewnie poczuję się dopiero po wizycie u gina a to dopiero za dwa tyg boję się, że coś może być nie tak bo nie mam żadnych objawów. W ciąży z Maksiem to chociaż piersi mnie bolały a teraz nic no może bardziej chce mi się jeść

Lady w marcu wystartowałam w biegu na 10 km i było super teraz biegam dwa razy w tyg po ok 8 km i zamierzam jak najdłużej Miałam w planach przygotowywać się do półmaratonu no ale... Pobiegniemy za rok, chociaż Ty pewnie wtedy w maratonach będziesz śmigać

Szaja super łóżeczko, też chciałabym już zmienić bo mały nie lubi już spać w swoim i pół nocy śpi z nami ale muszę poczekać aż się przeprowadzimy bo tutaj nie mamy miejsca
Ja chyba będę kupowała łóżko autko bo Maksiu jest ich ogromnym fanem

Lenova współczuję sytuacji. Szkoda, że najbliżsi tak robią Moja siostra kilka lat trzymała na strychu rzeczy po swoich dzieciach bo wiedziała, że mi się kiedyś przydadzą. Ja też będę trzymała dla siostry tż i w międzyczasie komuś coś pożyczam . Smutne Może jeszcze się opamiętają.

Któraś z Was szuka trampków z hm. Mogę podjechać i sprawdzić ale uda mi się chyba dopiero w środę. Dzisiaj byłam

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Marsi, cudny widok

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Dziewczyny doradzcie, które byście wzięły:

elefanty http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...i%C4%99ce.prod

czy nike http://allegro.pl/dzieciece-sandalki...120569396.html
na łóżeczko patrz takie, byś swobodnie mogła w razie W położyć się też, bo często te autka są zabudowane :/

http://www.pasaz.v10.pl/lozko-auto-w...,p8910997.html

tu nie dasz rady

buty elefanten
bardzo fajne!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello
u nas noce coraz lepsze, jedna pobudka mimo iż zęby idą pełną gębą

Nafiqja używam kremu mustela pzy każdej zmianie pieluszki, z tym że kupy u nas nie da się już ogarnąć chusteczkami musi być mycie

a do plam używam mydełka a do białych odplamiacz z biedry oxy to moj faworyt w wybielaniu

czarna mnie też cycki wogóle nie bolały ani razu, tylko mdlosci szybko wystapily ale i tez szybko przeszly, czasem po poludniu cos mnie szarpnie i tyle

też uwielbiam

Cytat:
o jesteś

A ja wchodzę do pokoju..i co widzę?ooooo proszzzz

cudny!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze jak u Was wyglada sprawa z nauka nocnikowania Nam jakos to nie idzie...
Aniu, za wcześnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:43   #3155
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi prosze jak u Was wyglada sprawa z nauka nocnikowania Nam jakos to nie idzie...
Ja sadzam zawsze po przebudzeniu i jeszcze jak jestem w domu to staram się co godzinę, qupa zawsze jest na nocnik od bardzo dawna, siku jak sie trafi, czasem np jedną pieluchą cały dzień obskoczymy a czasem zużyjemy 5
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:45   #3156
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moje dziecko już od rana robi babki w piaskownicy, zjadła kilka łyżek kaszy i poszła po buty i nie ma dziecka .Dziadek trzyma nad nią piecze. W ogóle muszę pochwalić mojego ojca. Zwariował na punkcie wnuczki. Mimo, że ma już kilka wnucząt to Blanka to oczko w głowie. Ciągle się wyrywa żeby ją na spacery wozić, de facto na popołudniowe drzemki najlepiej Blanka usypia właśnie z dziadkiem w wózku. Rozmawia z nią, pokazuje jej wszystko i w ogóle. Cieszę się bardzo bo ja takiego dziadka nie miałam. A drugi dziadek Blanki się nią nie interesuje, czasem da jej cześć i tyle.

Dziękuję za współczucie sytuacji z rodziną, ja to się tak zdenerwowałam że spać nie mogłam ;/

Debrah-pytałaś na jakich warunkach mieszkamy, otóż mamy górę czyli trzy pokoje łazienkę, wspólne wejście na strych i "pokój socjalny" w którym jest prasowalnia i graty. Schody nie są niczym oddzielone , nie mamy żadnych drzwi i na dole mamy wspólną kuchnie. Jest taka niepisana umowa, że mama gotuje a ja sprzatam. Mój mąż ogólnie się nie przejmują gadaniną mamy, robi swoje i dobrze mu się tu mieszka. On z tych niekłótliwych raczej.

Czarna Ja bym wzięła elefanty, te nike chyba za płytkie mi się wydają .

Hope- super że Dadol tak grzecznie się zachowywał na pogrzebie. Dzielny mężczyzna

Hje- My na taki katar dostałyśmy krople antybakteryjne na receptę, ale nazwy nie pamiętam ;/
I fajnie, że Pola taka przytulaśna Blanka też się tak między nogami wtula

Aniołku- Brawa dla Marty

A kremu do pupci używam, nivea sos , bo Blanka ma bardzo wrażliwą dupinkę niestety .
A plamy najlepiej wypala słońce
Dziewczyny na blogu mam wpis o misiu, jakbyście miały chwilę i pomysł to dajcie propozycję imienia dla misia
Kochana ja bym zmieniła ta "umowę" i zaczęła gotować sama, dla Was i sprzatala Wasze "terytorium"sama...ewentu alnie kuchnie...wiadomo-tam gdzie wspólnie przebywacie. Może dlatego mama tak traktuje Was...musi zrozumieć, ze Wy to nowa moda rodzina, macie swoje dziecko, problemy..swoje życie i własne decyzje. No nie wiem..takie moje zdanie.

P.s. Ja już zapropnowalam dla misia FRANUŚ

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:52   #3157
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Ja sadzam zawsze po przebudzeniu i jeszcze jak jestem w domu to staram się co godzinę, qupa zawsze jest na nocnik od bardzo dawna, siku jak sie trafi, czasem np jedną pieluchą cały dzień obskoczymy a czasem zużyjemy 5
Lekarz mi powiedział ze jeśli macie stale pory np. kupy....(znaczy Wasze pociechy- stale, bo tak jak my przy zatwardzeniach to juz nie wiadomo..) to łatwo wybadac kiedy bedzie robic....ale nie znaczy to ze w przypadku "2" w innej porze dnia niz zazwyczaj ....nie narobi w pieluche, a o siusiu nie wspomne...no kwestia indywidualna-chodzi o kontrole ...i wstrzymanie np.siusiania..i tak naprawde po 2 r.z. Dzieci zaczynają kumac o co w tym chodzi. Natomiast tak jak logopeda mi powoedziala...przyzwyczaj ac i oswajac z.nocnikiem mozna juz....

O dziecko chyba chce spac...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398761525422.jpg (25,5 KB, 18 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-29 o 09:55

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 09:55   #3158
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

I spi...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398761748866.jpg (31,0 KB, 26 załadowań)

Stary 2014-04-29, 10:03   #3159
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Ja zaczęłam sadzac M jak miała trochę ponad roczek. Zawsze po spaniu lub od czasu do czasu jak mi się przypomni. Ostatnio trzy dni nawet mówiła: ciuciu, co oznacza siusiu. Posadzilam bez przekonania, a tam kupka i dwa.razy siusiu. Do całkowitego odpieluchowania jeszcze daleko daleko, ale takie małe sukcesy.cieszą :-D
Aha, i jak się pytam gdzie Marta robi.siusiu, to pokazuje.na nocnik :-D

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:09   #3160
ania13.03
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny, tak mi sie wlasnie wydaje, ze za wczesnie na Lile, chociaz Gabi szybko pozegnala pieluszke i czulam chyba jakas presje, ze i Lili powinna Ale przeciez kazde dziecko jest inne.

Ifwka, mi sie juz wlasnie ta dwojeczka do nocniczka marzy Brawa dla Oliwki
Oo i dla Martusi tez

neti jaka fotorelacja na zywo cudny Antonio

Sylwietta, wybacz ale nie moglam sie powstrzymac. Dasz rade kochana, do dobranocki jeszcze tylko 8 godzin

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-04-29 o 10:19
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:36   #3161
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja bym zmieniła ta "umowę" i zaczęła gotować sama, dla Was i sprzatala Wasze "terytorium"sama...ewentu alnie kuchnie...wiadomo-tam gdzie wspólnie przebywacie. Może dlatego mama tak traktuje Was...musi zrozumieć, ze Wy to nowa moda rodzina, macie swoje dziecko, problemy..swoje życie i własne decyzje. No nie wiem..takie moje zdanie.

P.s. Ja już zapropnowalam dla misia FRANUŚ

Zgadzam się z Neti. Lenova: ja bym się nie zgodziła na umowę jaką macie - bo to jesdt wtedy wspólne gospodarstwo domowe - a wy na górze powinniście mieć swoje. Ze swoim obiadem (okazjonalnie wiadomo można razem zjeść, nie wiem - w niedziele?).. bo w tym układzie nie ma granic i określenia, że wy tworzycie swoją rodzinę - na własnych zasadach.
Cytat:
Ja zaczęłam sadzac M jak miała trochę ponad roczek. Zawsze po spaniu lub od czasu do czasu jak mi się przypomni. Ostatnio trzy dni nawet mówiła: ciuciu, co oznacza siusiu. Posadzilam bez przekonania, a tam kupka i dwa.razy siusiu. Do całkowitego odpieluchowania jeszcze daleko daleko, ale takie małe sukcesy.cieszą :-D

Co do nocnika. Ja kupię niedługo i pokażę jej.
Bo mam tylko jeden powód.
W 80% zaraz po włożeniu do wanny (stopy same) panna stoi..zamyśla się.. i zzaraz sika :d
Nie chce mi się każdorazowo wymieniać wody, zobaczymy jak zareaguje na widok nocnika przed kąpielą. Zrozumiem jeśli nie będzie jeszcze chciała, ale zobaczę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:40   #3162
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Daria już ładnie robiła siku do nocnika i parę razy kupkę i co? Nagle jej się odwidziało i teraz nie chce na nim siedzieć tylko się nim bawi.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Lekarz mi powiedział ze jeśli macie stale pory np. kupy....(znaczy Wasze pociechy- stale, bo tak jak my przy zatwardzeniach to juz nie wiadomo..) to łatwo wybadac kiedy bedzie robic....ale nie znaczy to ze w przypadku "2" w innej porze dnia niz zazwyczaj ....nie narobi w pieluche, a o siusiu nie wspomne...no kwestia indywidualna-chodzi o kontrole ...i wstrzymanie np.siusiania..i tak naprawde po 2 r.z. Dzieci zaczynają kumac o co w tym chodzi. Natomiast tak jak logopeda mi powoedziala...przyzwyczaj ac i oswajac z.nocnikiem mozna juz....

O dziecko chyba chce spac...

Cytat:
I spi...

ja chciałam Darie przetrzymac z drzemką. Moi rodzice o 13.00 przyjeżdżają , ja idę do pracy i wtedy mama chciała ją położyć. A Daria co? Siedziała sobie obok mnie na łóżku, wtuliła się do mnie sama od siebie i tak zasnęła. Pierwszy raz tak się zdarzyło. Odłożyłam ją do łóżeczka i śpi.
No cóż
Musiała być już bardzo zmęczona, no ale od 6.30 nie śpi więc nie dziwię się.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-04-29 o 10:41
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:52   #3163
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

my z nauki nocnikowania mamy póki co tylko nocnik
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas nocka ok. Juz drugą noc z rzędu Daria nie piła mleczka

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dla dziadka mój tata też zwariował na punkcie Kuby, ostatnio nawet zażyczył sobie Jego zdjęcie na tapecie w telefonie, coby mógł wszystkim pokazywać
a może po prostu Pan Miś?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Heloł
Jaram sie kolejną przespną nocą jedzenie poranne o 5,30 i wstalismy po 7
Ale ale, zeby nie było kolorowo- po 3 godzinach dzisiejszgo dnia mam ochote schowac sie do mysiej dziury Dziec obudziwszy sie, spojrzał na mnie i w tym spojrzeniu zawierała sie kwintesencja jego zachowania: dzis bede Zbójosławem zdązyl juz zrobic ☠☠☠☠☠☠☠nik na górze i dole, wylac mi sok, po wyjsciu na dwór w ciągu kwadransa złamał dwa pedy magnolii (babcia nas przeswieci...) i sypnąl sobie tym mokrym piaskiem prosto w czupryne.
HELP

bede wieczorem bo aktualnie Zbójosław demoluje moją kosmetyczke
Kochana, trzymaj się
Cytat:

Cytat:
Daria już ładnie robiła siku do nocnika i parę razy kupkę i co? Nagle jej się odwidziało i teraz nie chce na nim siedzieć tylko się nim bawi.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

ja chciałam Darie przetrzymac z drzemką. Moi rodzice o 13.00 przyjeżdżają , ja idę do pracy i wtedy mama chciała ją położyć. A Daria co? Siedziała sobie obok mnie na łóżku, wtuliła się do mnie sama od siebie i tak zasnęła. Pierwszy raz tak się zdarzyło. Odłożyłam ją do łóżeczka i śpi.
No cóż
Musiała być już bardzo zmęczona, no ale od 6.30 nie śpi więc nie dziwię się.

my juz o 10 na placu zabaw, byliśmy sami, samiuteńcy, Kuba miał całą piaskownicę dla siebie wszystkie grabki, autka, łopatki, foremki i wiaderka były Jego potem przyszła pani z dziewczynką i Kuba za nią biegał, tak tak biegał, wziął mnie za rękę i kazał się do dziewczynki prowadzić a potem ją obserwował
byliśmy potem na szybkich zakupach i Kuba padł przy uu pół godziny przed Jego "czasem"
a ja muszę sprzątać :/ a tak mi się nie chce :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:19   #3164
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ja zasypuję pupę cały czas pudrem Zuzce.
Ostatnio przez 2 tygodnie walczyliśmy z mega odparzeniem.

Piję kawkę, Zuzka śpi. Jak się obudzi to idiemy do parku połazić trochę
Gorąco jest u nas dziś. Ponoć popołudniu burze mają być.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:31   #3165
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

podczytuję Waem was na bieżąco, ale czasu brak - mam 2 tygodnie na oddanie pracy mgr a mam jeszcze tyyyyle do napisania

do tego zostało 7 tygodni do ślubu a ja nie mam biżuteri ślubnej, biżuteri i butów na drugi dzień, nie mówiąc o winietkach na stół, o zamówionychy kwiatach i innych. boję się, że nie zdążę

co do nocnikowania to nam idzie to całkiem sprawnie, Ani już często woła, często w momencie już sikania, więc sadzanie wtedy nie ma sensu - ale już wie co to nocnik, co to siusiu itd więc jestem zadowolona

kremem smaruję Anusie tylko jak jest czerwona/wysypana i wtedy tylko krem oilatum załatwia sprawę.

marsi - zdjęcie cuuuudne

aaa i od wczoraj jestem na diecie oxy narazie jakoś idzie, oby tak dalej

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:59   #3166
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

u nas nocniczek jest od kilku dni w domu, poki co ogladamy, tłumaczymy, mały czasem sam idzie do łazienki i siada sobie na nim i mówi "sisi" bez żadnej spinki oswajamy się, bez pampersa siedział na nim kilka razy, ale nie za długo i nic z tego było jeszcze. Widać, że go to interesuje, ale wydaję mi się, że jeszcze trochę czasu upłynie zanim będą śmierdzące dowody w nocniczku.

Marsi wspomnienia powracają, niech rośnie maluszek zdrowo i mamusia się dobrze trzyma!

Ewulkaa co to za dieta OXY, to ta sama co hope wspominała? ja od 8 dni jestem na diecie warzywno- owocowej, to, że schudnę to jedno i bardzo ważnę dla mnie, ale liczę na efekt zdrowotny, bo po ciąży została mi jedna cały czas niedoleczona dolegliwość i przeziębiam się zdecydowanie zbyt czesto, a chciałabym się podreperować przed kolejną ciążą.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:03   #3167
czarna1001
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46227765]

na łóżeczko patrz takie, byś swobodnie mogła w razie W położyć się też, bo często te autka są zabudowane :/

http://www.pasaz.v10.pl/lozko-auto-w...,p8910997.html

tu nie dasz rady

buty elefanten
bardzo fajne!

też uwielbiam

cudny!

Aniu, za wcześnie [/QUOTE]

Patrzyłam na łóżeczka właśnie takie mniej zabudowane. Jedno jest tak jakby podwójne, można wysunąć drugi materac i druga osoba się zmieści o takie: http://mirat.eu/lozko-dla-dzieci-jac...chod,id16.html
jeszcze przemyslę

elefanty już kupione, dziękuję zxa radę
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:10   #3168
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
u nas nocniczek jest od kilku dni w domu, poki co ogladamy, tłumaczymy, mały czasem sam idzie do łazienki i siada sobie na nim i mówi "sisi" bez żadnej spinki oswajamy się, bez pampersa siedział na nim kilka razy, ale nie za długo i nic z tego było jeszcze. Widać, że go to interesuje, ale wydaję mi się, że jeszcze trochę czasu upłynie zanim będą śmierdzące dowody w nocniczku.

Marsi wspomnienia powracają, niech rośnie maluszek zdrowo i mamusia się dobrze trzyma!

Ewulkaa co to za dieta OXY, to ta sama co hope wspominała? ja od 8 dni jestem na diecie warzywno- owocowej, to, że schudnę to jedno i bardzo ważnę dla mnie, ale liczę na efekt zdrowotny, bo po ciąży została mi jedna cały czas niedoleczona dolegliwość i przeziębiam się zdecydowanie zbyt czesto, a chciałabym się podreperować przed kolejną ciążą.

tak, to ona mnie do niej zaindpirowała, poczytałam, pooglądałam i się zdecydowałam
dla mnie schudnąć to jednak priorytet ostatnio kupiłam sobie sukienkę na drugi dzień i tż: no ładnie, kup ją, już nawet cycków nie masz takich dużych tylko jeszcze ten brzuch...
no ma rację, brzuch mi został okropny, najgorsze bo jest taki luźny, nic a nic nie jędrny nieznoszę tych chłodzących kremów ale muszę się z nimi pogodzić, bo ćwiczenia i gąbka syrena nie dają rady

aaa żeby nie było, tż zaraz dodał: nooo, ale w porównaniu do tego jak wyglądałaś po porodzie to marzenie wolę wierzyć w to drugie

no a co do diety to chciałabym sobie wyrobić nawyk jedzenia małych porcji co 3 godziny, więc początkowo jadłospis niezbędny i ważę wszystko. A druga sprawa to zmniejszenie żołądka, bo jednak w czasie świąt żarłam a nie jadłam i niestety tak już zostało muszę to zmienić!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:44   #3169
ezzo
Zadomowienie

hahaha ci panowie to jednak powinni się czasem nauczyć trzymać język zza zębami
a może ty mi polecisz jakiegoś fryzjera na 3 maja Ewulkaa?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 13:48   #3170
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
U nas swieto i z tej okazji tz mial wolne. Mimo brzydkiej pogody spedzilismy urocze pol dnia nad oceanem; tz wzial deskorolke, na ktorej wozil Yae a pozniej ja sie uczylam jezdzic. Bardzo mi sie spodobalo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:24   #3171
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Patrzyłam na łóżeczka właśnie takie mniej zabudowane. Jedno jest tak jakby podwójne, można wysunąć drugi materac i druga osoba się zmieści o takie: http://mirat.eu/lozko-dla-dzieci-jac...chod,id16.html
jeszcze przemyslę

elefanty już kupione, dziękuję zxa radę
bardzo fajny pomysł z tym dołem, powiem ci, że ja teraz żałuję że wzięłam piętrowe dla dziewczyn (co prawda rozłożone mamy, bo taka opcja jest, i stoją prostopadle do siebie) bo przy 2 dzieci tu jest opcja, że leżysz z jednym a drugie za rękę trzymasz

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
U nas swieto i z tej okazji tz mial wolne. Mimo brzydkiej pogody spedzilismy urocze pol dnia nad oceanem; tz wzial deskorolke, na ktorej wozil Yae a pozniej ja sie uczylam jezdzic. Bardzo mi sie spodobalo.

raz w życiu jeździłam i też mam dobre wspomnienia

Dziewczyny, wątek...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post46232213

problem z zadu wzięty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 15:38   #3172
hje
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dmuchawce tez hit na spacerze.
Boleje tylko nad tym że na razie baniek mydlanych się boi.

Co to za pieluszki, gdzie je kupujesz??
Daaawno już młoda baniek nie widziała Ale wtedy jeszcze lubiła bardzo

To są z sieci sklepów Aro, my mamy akurat sklep "ABC"

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Pogrubiony tekst mnie rozwalił
A co do umiejętności - brawa dla Poli! Dobrze, żeś godna tę wyciągniętą rękę królowej całować U nas Julka z całego "dawania cześć" najbardziej lubi potrząsanie

Dziwnie tak. Cicho I żadnych przekleństw )
Pola też najbardziej potrząsanie lubi

Ło, nienormalne

Cytat:
Bo dziecko dopiero ok. 2-2,5 lat jest faktycznie gotowe, jak się je wcześniej uczy i właśnie ok. ponad roku przestanie - to to jest normalne, u nas było tak samo

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
do tego zostało 7 tygodni do ślubu a ja nie mam biżuteri ślubnej, biżuteri i butów na drugi dzień, nie mówiąc o winietkach na stół, o zamówionychy kwiatach i innych. boję się, że nie zdążę
Zdążysz, my te wszystkie strojenia, kwiaty, przypinki itp., załatwialiśmy dwa tyg. przed

----------------------------------

Dziś miałyśmy ostatnią wizytę u orto. Pola zaprezentowała wszystko, co powinna, bioderka zdrowe, kręgosłup prosty, stópka już w normie, nie mamy więcej wizyt

Pola w ciągu ostatnich kilku dni nagle zachciała jeść sama - coraz lepiej jej idzie
I jakoś lepiej "mówi", w sensie, że dużo więcej sylab i nowych dźwięków
I dzisiaj, jak patrzyła na siebie w lusterku, to myła sobie zęby A do tej pory nigdy sama sobie szczoteczki do buzi nawet nie włożyła
Zacznę wierzyć w skoki

Spała pół godziny do 12, jak wracaliśmy do domu, pewnie jakbyśmy poszły na polko, to by wytrzymała, ale uspałam ją teraz i piszę prace maturalną koleżance.

W ogóle to słońce naparzało od południa, a tu ok. 15... grad Leciał 5 minut, dopiero 20 minut po tym zaczęło się chmurzyć

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-04-29 o 16:05
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 15:43   #3173
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny, tak mi sie wlasnie wydaje, ze za wczesnie na Lile, chociaz Gabi szybko pozegnala pieluszke i czulam chyba jakas presje, ze i Lili powinna Ale przeciez kazde dziecko jest inne.

Ifwka, mi sie juz wlasnie ta dwojeczka do nocniczka marzy Brawa dla Oliwki
Oo i dla Martusi tez

neti jaka fotorelacja na zywo cudny Antonio

Sylwietta, wybacz ale nie moglam sie powstrzymac. Dasz rade kochana, do dobranocki jeszcze tylko 8 godzin
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Daaawno już młoda baniek nie widziała Ale wtedy jeszcze lubiła bardzo

To są z sieci sklepów Aro, my mamy akurat sklep "ABC"

Pola też najbardziej potrząsanie lubi

Ło, nienormalne

Bo dziecko dopiero ok. 2-2,5 lat jest faktycznie gotowe, jak się je wcześniej uczy i właśnie ok. ponad roku przestanie - to to jest normalne, u nas było tak samo

Zdążysz, my te wszystkie strojenia, kwiaty, przypinki itp., załatwialiśmy dwa tyg. przed

----------------------------------

Dziś miałyśmy ostatnią wizytę u orto. Pola zaprezentowała wszystko, co powinna, bioderka zdrowe, kręgosłup prosty, stópka już w normie, nie mamy więcej wizyt

Pola w ciągu ostatnich kilku dni nagle zachciała jeść sama - coraz lepiej jej idzie
I jakoś lepiej "mówi", w sensie, że dużo więcej sylab i nowych dźwięków
Zacznę wierzyć w skoki

Spała pół godziny do 12, jak wracaliśmy do domu, pewnie jakbyśmy poszły na polko, to by wytrzymała, ale uspałam ją teraz i piszę prace maturalną koleżance.

W ogóle to słońce naparzało od południa, a tu ok. 15... grad Leciał 5 minut, dopiero 20 minut po tym zaczęło się chmurzyć
Super, ze wsio w porządku

Moja Amelka boi się nocnika- nie zmuszam.

Jakoś tak mi cięzko;/ czekam na @ bo czuuje się źle..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 15:57   #3174
hje
Zakorzenienie

W ogóle, to tylko obiad zrobiłam, wywiesiłam pranie, wyniosłam kołdry i zrobiłam pół prasowania (poszewki na kołdry zostawiłam) i nic mi się nie chce Tzn. chce mi się - spać
Stary 2014-04-29, 16:07   #3175
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle, to tylko obiad zrobiłam, wywiesiłam pranie, wyniosłam kołdry i zrobiłam pół prasowania (poszewki na kołdry zostawiłam) i nic mi się nie chce Tzn. chce mi się - spać
Wczoraj mi sie chwilunie nudziło;p i... weszłam na naszą poczekalnie, losowo wcisnęlam strone i natrafiłam na Twoj post;p pisałaś, ze pierwszy raz od 2 msc myłaś podłogę;p i tak się styrałaś, że aż poszłaś ze zmęczenia w kimę

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-29, 16:09   #3176
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wczoraj mi sie chwilunie nudziło;p i... weszłam na naszą poczekalnie, losowo wcisnęlam strone i natrafiłam na Twoj post;p pisałaś, ze pierwszy raz od 2 msc myłaś podłogę;p i tak się styrałaś, że aż poszłaś ze zmęczenia w kimę
Pierwszy raz po porodzie pewnie? Mogło tak być
Stary 2014-04-29, 16:11   #3177
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz po porodzie pewnie? Mogło tak być
nie, to był jakiś 5 miesiąc :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 16:15   #3178
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nie, to był jakiś 5 miesiąc :P
Nie może być Może dwa tygodnie?
Stary 2014-04-29, 16:23   #3179
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie może być Może dwa tygodnie?
no serio serio, kurna szkoda ze nie zapisalam;/;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-29, 17:07   #3180
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46232262]bardzo fajny pomysł z tym dołem, powiem ci, że ja teraz żałuję że wzięłam piętrowe dla dziewczyn (co prawda rozłożone mamy, bo taka opcja jest, i stoją prostopadle do siebie) bo przy 2 dzieci tu jest opcja, że leżysz z jednym a drugie za rękę trzymasz

raz w życiu jeździłam i też mam dobre wspomnienia

Dziewczyny, wątek...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post46232213

problem z zadu wzięty[/QUOTE]

Szaja...faktycznie d.ooopny problem...swoją drogą...qwa ludzie mają napisze poważne problemy nie raz

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości