|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cześć
![]() U nas nocka ok. Juz drugą noc z rzędu Daria nie piła mleczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daria jak ostatnio była na placu zabaw to jej trampki były aż szare z tego piachu. Wrzuciłam je do pralki i są bielutkie ![]() Muszę jej kupić jeszcze jedne buciki na wiosnę żeby miała na zmianę i jakieś sandałki na lato. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko już od rana robi babki w piaskownicy, zjadła kilka łyżek kaszy i poszła po buty i nie ma dziecka .Dziadek trzyma nad nią piecze. W ogóle muszę pochwalić mojego ojca. Zwariował na punkcie wnuczki. Mimo, że ma już kilka wnucząt to Blanka to oczko w głowie. Ciągle się wyrywa żeby ją na spacery wozić, de facto na popołudniowe drzemki najlepiej Blanka usypia właśnie z dziadkiem w wózku. Rozmawia z nią, pokazuje jej wszystko i w ogóle. Cieszę się bardzo bo ja takiego dziadka nie miałam. A drugi dziadek Blanki się nią nie interesuje, czasem da jej cześć i tyle. Dziękuję za współczucie sytuacji z rodziną, ja to się tak zdenerwowałam że spać nie mogłam ;/ Debrah-pytałaś na jakich warunkach mieszkamy, otóż mamy górę czyli trzy pokoje łazienkę, wspólne wejście na strych i "pokój socjalny" w którym jest prasowalnia i graty. Schody nie są niczym oddzielone , nie mamy żadnych drzwi i na dole mamy wspólną kuchnie. Jest taka niepisana umowa, że mama gotuje a ja sprzatam. Mój mąż ogólnie się nie przejmują gadaniną mamy, robi swoje i dobrze mu się tu mieszka. On z tych niekłótliwych raczej. Czarna Ja bym wzięła elefanty, te nike chyba za płytkie mi się wydają . Hope- super że Dadol tak grzecznie się zachowywał na pogrzebie. Dzielny mężczyzna ![]() Hje- My na taki katar dostałyśmy krople antybakteryjne na receptę, ale nazwy nie pamiętam ;/ I fajnie, że Pola taka przytulaśna ![]() ![]() Aniołku- Brawa dla Marty ![]() A kremu do pupci używam, nivea sos , bo Blanka ma bardzo wrażliwą dupinkę niestety . A plamy najlepiej wypala słońce ![]() Dziewczyny na blogu mam wpis o misiu, jakbyście miały chwilę i pomysł to dajcie propozycję imienia dla misia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Jaram sie kolejną przespną nocą ![]() ![]() Ale ale, zeby nie było kolorowo- po 3 godzinach dzisiejszgo dnia mam ochote schowac sie do mysiej dziury ![]() ![]() HELP ![]() ![]() bede wieczorem bo aktualnie Zbójosław demoluje moją kosmetyczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.pasaz.v10.pl/lozko-auto-w...,p8910997.html tu nie dasz rady buty elefanten ![]() bardzo fajne! Cytat:
też uwielbiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.s. Ja już zapropnowalam dla misia FRANUŚ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O dziecko chyba chce spac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-29 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
I spi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam sadzac M jak miała trochę ponad roczek. Zawsze po spaniu lub od czasu do czasu jak mi się przypomni. Ostatnio trzy dni nawet mówiła: ciuciu, co oznacza siusiu. Posadzilam bez przekonania, a tam kupka i dwa.razy siusiu. Do całkowitego odpieluchowania jeszcze daleko daleko, ale takie małe sukcesy.cieszą :-D
Aha, i jak się pytam gdzie Marta robi.siusiu, to pokazuje.na nocnik :-D Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, tak mi sie wlasnie wydaje, ze za wczesnie na Lile, chociaz Gabi szybko pozegnala pieluszke i czulam chyba jakas presje, ze i Lili powinna
![]() Ifwka, mi sie juz wlasnie ta dwojeczka do nocniczka marzy ![]() ![]() Oo i dla Martusi tez ![]() neti jaka fotorelacja na zywo ![]() ![]() Sylwietta, wybacz ale ![]() ![]() ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-29 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo mam tylko jeden powód. W 80% zaraz po włożeniu do wanny (stopy same) panna stoi..zamyśla się.. i zzaraz sika :d Nie chce mi się każdorazowo wymieniać wody, zobaczymy jak zareaguje na widok nocnika przed kąpielą. Zrozumiem jeśli nie będzie jeszcze chciała, ale zobaczę. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja chciałam Darie przetrzymac z drzemką. Moi rodzice o 13.00 przyjeżdżają , ja idę do pracy i wtedy mama chciała ją położyć. A Daria co? Siedziała sobie obok mnie na łóżku, wtuliła się do mnie sama od siebie i tak zasnęła. Pierwszy raz tak się zdarzyło. Odłożyłam ją do łóżeczka i śpi. No cóż ![]() Musiała być już bardzo zmęczona, no ale od 6.30 nie śpi więc nie dziwię się.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-04-29 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a może po prostu Pan Miś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my juz o 10 na placu zabaw, byliśmy sami, samiuteńcy, Kuba miał całą piaskownicę dla siebie ![]() ![]() ![]() ![]() byliśmy potem na szybkich zakupach i Kuba padł przy uu pół godziny przed Jego "czasem" ![]() a ja muszę sprzątać :/ a tak mi się nie chce :/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Ja zasypuję pupę cały czas pudrem Zuzce.
Ostatnio przez 2 tygodnie walczyliśmy z mega odparzeniem. Piję kawkę, Zuzka śpi. Jak się obudzi to idiemy do parku połazić trochę ![]() ![]() Gorąco jest u nas dziś. Ponoć popołudniu burze mają być. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() podczytuję Waem was na bieżąco, ale czasu brak - mam 2 tygodnie na oddanie pracy mgr a mam jeszcze tyyyyle do napisania ![]() do tego zostało 7 tygodni do ślubu ![]() ![]() co do nocnikowania to nam idzie to całkiem sprawnie, Ani już często woła, często w momencie już sikania, więc sadzanie wtedy nie ma sensu - ale już wie co to nocnik, co to siusiu itd więc jestem zadowolona ![]() kremem smaruję Anusie tylko jak jest czerwona/wysypana i wtedy tylko krem oilatum załatwia sprawę. marsi - zdjęcie cuuuudne ![]() aaa i od wczoraj jestem na diecie oxy ![]() ![]()
![]() |
#3166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Marsi ![]() Ewulkaa co to za dieta OXY, to ta sama co hope wspominała? ja od 8 dni jestem na diecie warzywno- owocowej, to, że schudnę to jedno i bardzo ważnę dla mnie, ale liczę na efekt zdrowotny, bo po ciąży została mi jedna cały czas niedoleczona dolegliwość i przeziębiam się zdecydowanie zbyt czesto, a chciałabym się podreperować przed kolejną ciążą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46227765]
na łóżeczko patrz takie, byś swobodnie mogła w razie W położyć się też, bo często te autka są zabudowane :/ http://www.pasaz.v10.pl/lozko-auto-w...,p8910997.html tu nie dasz rady buty elefanten ![]() bardzo fajne! też uwielbiam ![]() cudny! Aniu, za wcześnie ![]() Patrzyłam na łóżeczka właśnie takie mniej zabudowane. Jedno jest tak jakby podwójne, można wysunąć drugi materac i druga osoba się zmieści ![]() jeszcze przemyslę ![]() elefanty już kupione, dziękuję zxa radę ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, to ona mnie do niej zaindpirowała, poczytałam, pooglądałam i się zdecydowałam ![]() dla mnie schudnąć to jednak priorytet ![]() no ma rację, brzuch mi został okropny, najgorsze bo jest taki luźny, nic a nic nie jędrny ![]() ![]() ![]() ![]() aaa żeby nie było, tż zaraz dodał: nooo, ale w porównaniu do tego jak wyglądałaś po porodzie to marzenie ![]() ![]() no a co do diety to chciałabym sobie wyrobić nawyk jedzenia małych porcji co 3 godziny, więc początkowo jadłospis niezbędny i ważę wszystko. A druga sprawa to zmniejszenie żołądka, bo jednak w czasie świąt żarłam a nie jadłam i niestety tak już zostało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zadomowienie
|
hahaha ci panowie to jednak powinni się czasem nauczyć trzymać język zza zębami
![]() a może ty mi polecisz jakiegoś fryzjera na 3 maja Ewulkaa? |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
U nas swieto i z tej okazji tz mial wolne. Mimo brzydkiej pogody spedzilismy urocze pol dnia nad oceanem; tz wzial deskorolke, na ktorej wozil Yae a pozniej ja sie uczylam jezdzic. Bardzo mi sie spodobalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
raz w życiu jeździłam i też mam dobre wspomnienia ![]() Dziewczyny, wątek... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post46232213 problem z zadu wzięty |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To są z sieci sklepów Aro, my mamy akurat sklep "ABC" ![]() Cytat:
![]() Ło, nienormalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------------- Dziś miałyśmy ostatnią wizytę u orto. Pola zaprezentowała wszystko, co powinna, bioderka zdrowe, kręgosłup prosty, stópka już w normie, nie mamy więcej wizyt ![]() Pola w ciągu ostatnich kilku dni nagle zachciała jeść sama - coraz lepiej jej idzie ![]() I jakoś lepiej "mówi", w sensie, że dużo więcej sylab i nowych dźwięków ![]() I dzisiaj, jak patrzyła na siebie w lusterku, to myła sobie zęby ![]() ![]() Zacznę wierzyć w skoki ![]() Spała pół godziny do 12, jak wracaliśmy do domu, pewnie jakbyśmy poszły na polko, to by wytrzymała, ale uspałam ją teraz i piszę prace maturalną koleżance. W ogóle to słońce naparzało od południa, a tu ok. 15... grad ![]() ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-04-29 o 16:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja Amelka boi się nocnika- nie zmuszam. Jakoś tak mi cięzko;/ czekam na @ bo czuuje się źle..
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
W ogóle, to tylko obiad zrobiłam, wywiesiłam pranie, wyniosłam kołdry i zrobiłam pół prasowania (poszewki na kołdry zostawiłam) i nic mi się nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
nie, to był jakiś 5 miesiąc :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
no serio serio, kurna szkoda ze nie zapisalam;/;p
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46232262]bardzo fajny pomysł z tym dołem, powiem ci, że ja teraz żałuję że wzięłam piętrowe dla dziewczyn (co prawda rozłożone mamy, bo taka opcja jest, i stoją prostopadle do siebie) bo przy 2 dzieci tu jest opcja, że leżysz z jednym a drugie za rękę trzymasz
![]() raz w życiu jeździłam i też mam dobre wspomnienia ![]() Dziewczyny, wątek... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post46232213 problem z zadu wzięty[/QUOTE] Szaja...faktycznie d.ooopny problem...swoją drogą...qwa ludzie mają napisze poważne problemy nie raz ![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.