|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
irsin, Etam jest w Arkadii na parterze
![]()
![]() |
#3152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
Malwisks ta pierwsza jest z dobranocki - kupilam taka sama i jeszcze dwie inne. W sumie wszystkie pizamy mam z dobranocki i jestem z nich zadowolona
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Rozeznanie
|
Co do koszul- jedną kupiłam na allegro- zupełnie gładką za jakieś chyba 40zł. Drugą kupiłam u mnie na takim bazarku za 23zł. Ma jakieś tak badziewne kwiatki, ale kupowałam ją z myślą, że w razie poplamienia to nie będzie mi jej żal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
i like it lekarz powiedzial- szyjka skrocona, ale co wazniejsze miekka, prosze sie oszczedzac zeby wytrzymac do terminu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
ok, to terazz jeszcze staniki - problem w tym ze nie wiem jaki rozmiar brac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
ja też, niby jestem w 30 tyg, ale mam jakies przeczucia, ze urodze wczesniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() malwiska - najpierw to czy mówili o mleku matki czy takim ze sklepu i czy jakieś polecali, że jest lepsze od innych - przy pierwszym synku nie mogliśmy znaleźć mleka które by wogóle chciał pić -bo rok go karmiłam a jak byłam chora z temp pow 39 i antybiotyk i nie mogłam go karmić to cały dzień nie jadł a ja siedziałam i ryczałam razem z nim Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z tym garażem to u mnie jest identyczna sytuacja - co tż posprząta to mój tata zrobi taki bałagan, że wejść się nie da Cytat:
o ja z moimi teściami też nigdy w życiu ! nie wyobrażam sobie tego i nigdy w życiu bym się nie zgodziła na cokolwiek wspólnego - to są ludzie z innego świata (tż też tak uważa) i ja/my ich raczej mało obchodzimy a ja jak i druga synowa to wogóle mogłybyśmy nie istnieć -tak czuje i zwłaszcza teraz jak wie, że powinnam odpoczywać i nie mam z kim synka zostawić ale ją to nie obchodzi a ja jej o nic nie poproszę a przy okazji do niej kilka razy powiedziałm mamo ale do ojca tż nigdy nie powiedziałam tato i raczej nigdy tego ode mnie nie usłyszy -nie przejdzie mi to przez gardło niestety ![]() elcia - super, że już w domu ![]() wróciłam niedawno z synkiem od dentysty i dziś dwie łezki poleciały ale też dwa ząbki zrobione ![]() długo się dziś wyczekaliśmy :/ ale tak to jest jak na normalną wizytę zapisać się nie można ![]() a jutro mój mały duży synuś jedzie pierwszy raz do teatru -aż się boję czy da radę -bo najmłodszy w przedszkolu jest ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już u cioci, synek śpi, ja też pokimałam, bo nocka średnia:/ Ją koszule mam 2 targowe i 2 z lampka nowki. Jakoś nie zebrałam się na kupno jakiejś fajniejszej ![]()
#3165 |
Zakorzenienie
|
joanna jak tam badania??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to mam przeczucie, że urodzę przynajmniej tydzien po terminie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |||||
Zadomowienie
|
Jaaa ale spaliłam cegłę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam dziś koktajl dla wszystkich domowników, a co ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
joanna i jak wyniki, masz już? Gratuluję udanych wizyt!!! i like itpiękny brzunio, ale cycuchy ![]() ![]() Co do sprzątania, ja na Wielkanoc pomyłam okna na naszym piętrze, teraz by mi było ciężko, bo w ogóle cokolwiek zrobić mi ciężko... ![]() ![]() Dziś miałam intensywny poranek, mała pospała i własnie wstała, zaraz się ogarniamy i jedziemy do kumpeli w odwiedziny, także miłego popołudnia życzę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- skąd pobierany jest kwas DHA z grupy kwasów omega 3, ich firma i jeszcze jedna(której nie wymienił bo konkurencja) pozyskują z alg, czyli pierwszego produktu w łańcuchu żywieniowym bo inny pozyskują z ryb które zjadły inne rybki które zjadły algi - mówił że jak jest napisane 3 płaskie miarki to 3 płaskie a nie czubate bo to zmienia kaloryczność posiłku co jest przyczyną nadwagi malucha, zmienia także smak i gęstość. Smak jest bardziej intensywny a dzieci wcale tego nie lubią - no i mówił że to że my lubimy ciepłe to nie znaczy że mleko do karmienia też ma być cieplejsze niż jest napisane bo też zmienia smak co dzieciom może nie pasować a reszte mówiła położna ale to o karmieniu piersią i o tym co wprowadzać po kolei i dlaczego ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- a i jeszcze mówił że oni jako nieliczni wprowadzili do składu mleka jakieś probiotyki (ale nie wiem czy dobrze to nazwałam) - ogólnie coś co jest w składzie mleka matki dzięki czemu kupka dziecka bardziej przypomina kupkę przy karmieniu piersią - no i powiedział że teraz może to śmieszne ale dla nas to właśnie kupka własnego dziecka będzie na początku wyznacznikiem wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() a powiedzcie mi jak to jest jak nie zrobie tego GBS - tzn nie zdążę to profilaktycznie mi podadzą antybiotyk czy jak to wtedy wygląda?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja za te dzieciowe rzeczy to bym sie juz chetnie wziela, ale tz byl przez miesiac sam w domu, wiec jest co sprzatac ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
|
malwiska - dziękuję
![]() a z tą kupką to niestety miał rację :/ u nas problemy zaczeły się ok 4 mies i trwały do ok roku potem było już lepiej z GBS dokładnie nie wiem jak jest teraz ale 3 lata temu jak się nie miało badania (tak jak ja) to profilaktycznie nie podawali i potem niestety mały był chory - CRP 55 miał (norma jest do 5,5) i ponad tydzień w szpitalu na silnych antybiotykach a teściowej znajomej dziecko to nawet sepsy dostało też od tego -ale jeśli dobrze pamiętam to tam CRP było dużo większe |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
Pytanie do dziewczyn, które już prały ubranka? Zdarzyło Wam się, że któreś puściły farbę, odbarwiły się lub pofarbowały na inny kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
kuluarek dokładnie mi też przez gardlo żadko przechodzi mamo raczej bezosobowo lub tesciu, tesciowo
Podac powinni profilaktycznie antybiotyk przy braku GBS
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja od kilku dni prawie codziennie po 2 kilo truskawek kupuję i z tż-tem wpierniczamy wieczorem,że aż miło ![]() ![]() do krakowa w końcu dotarł deszcz i burza ![]() a z wyciąganiem się do firanek to ja nie mam wielkiego problemu bo mam 1,80 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- a co to ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak w ogólę to moge polecić kolejnego sprzedawcę allegro- ROBIK-Radom. Wczoraj zamawiałam koło 14, a pół godziny temu odebrałam paczkę. Ubranka śliczne i dobre jakościowo. Jedyne do czego mam uwagę to to, że np. półśpiochy i śpiochy wypadają mniejsze, ale ja akurat przed zakupem sobie pomierzyłam to co już mam i porównałam z wymiarami podanymi na aukcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
Ja drugą córę karmiłam mlekiem Gerbera i było ok od roku dostawała krowie i żyje jest zdrowa
![]() ![]() ja używam tych z rossmanna ściereczek aby nie farbowało jak bym miała każdy ciusze farbujący prać ręcznie to by czasu mi zabrakło Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-28 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.