|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cześć !
Co z tego, że przeszła kolejna burza z rzędu, od rana taka parówka, że nie idzie wytrzymać ![]() Ja dziś zaczynam 27 tydzień. Wizyta 12 sierpnia, już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że moja szyjka nie szaleje za mocno ![]() Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni ! ![]()
#3152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dzień dobry i witam się poweekendowo
![]() Kaileigh - poduszkę rogala zdecydowanie polecam ![]() Ja wizytuję na pewno jutro na to trzecie usg z pomiarami, ale też mam umówioną zwykłą wizytę na środę (z tym, że jeszcze nie wiem czy jej nie przesunę na przyszły pn ![]() ![]() A jak wszystko pójdzie po mojej myśli to to już ostatni tydzień pracy ![]() ![]()
#3153 |
Rozeznanie
|
![]() Widzę, że zapowiada się tydzień pełen wizyt ![]() Mnie też upały męczą. Zaczęły mi puchnąć stopy, do tego stopnia że robią mi się za ciasne niektóre buty ![]() Życzę wszystkim miłego dnia! ![]()
#3154 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się!
Nie pisałam nic w weekend, bo weny brakło......ogólnie samopoczucie było do d..... nie jestem w stanie zaliczyć nawet małego spaceru bo mnie kluje i ciągnie w podbrzuszu! Topię się przy upałach, źle się śpi, nic się nie chce.....i tak oto weekend przeleżałam na kanapie co mnie strasznie irytuje, bo nie lubię marnować czasu. Zaczynają irytowac dolegliwości ciążowe i chyba się cieszę, że mało zostało! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki z wizytujące ![]() Aaa i piosenka dla wszystkich mamuś dziewczynek, TŻ znalazł ostatnio (ja się oczywiście poryczałam jak mi puścił) http://www.youtube.com/watch?v=2xqfrjhilvo Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-28 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A liczysz skoczone?- czyli, ze we wt zaczyna się 32t0d, czy rozpoczete- czyli 31t0d, więc w trakcie 32giego? Ja też liczę, ze tygodnie zaczynają się we wt.
![]() |
#3156 |
in the dark of night
|
![]() Gosia ![]() ![]() ![]() Dziś o 8 rano dorobiliśmy się czujników p. poż. na sufitach, ale hałas był ![]() ![]()
![]() |
#3157 |
Zadomowienie
|
dzień dobry gratulację za kolejne tygodnie i juz zaczynam ściskać kciuki za wizytujące w tym tyg
![]() ja mam badania krwi 07.08 wizytę 11.08 i usg 14.08 ![]() i już nie mogę się doczekać Gosia ![]() ![]() ja też dzwoniłam do szpitala gdzie chcę rodzić czy można przyjść i rozeznać się i miła pani przez telefon powiedziała że jasne, nie ma problemu najlepiej w weekend bo jest najspokojniej ![]() więc pewnie we wrześniu się wybierzemy 11.08 zaczynam zajęcia w szkole rodzenia :P a wczoraj po trudach i znojach zakończyłam robić listę i już wiem co i gdzie mam kupić oraz wiem co zlecić do kupienia rodzince ![]() ![]() okazało się też że Ci znajomi mojej siostry przywieźli pół samochodu rzeczy dla malucha w tym jakieś krzesełka, chodziki łóżeczko i ciuszki tylko nikt mi nie chce powiedzieć co ![]() ![]() ![]() więc jutro JADĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | ||
Rozeznanie
|
Coffe- to prawda że warunki suuper. Z 2 lata temu na pewno bym tam nie rodziła bo kupę kasy za poród tam się płaciło, a teraz NFZ podpisał z nimi umowę i rodzisz a free, jedyna opłata jaką wnosisz jest tylko wówczas gdy zdecydujesz się na ZZO- 500 zł traktują to jako cegiełka na szpital.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |||||||||
Raczkowanie
|
Witajcie po upalnym weekendzie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę żeby wszystko się dobrze skończyło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też ważę ponad 80, więc możemy sobie piąteczkę przybić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze miałam komuś odpisać, ale nie zacytowałam ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni, trymestrów i wizyt ![]() ![]() Upałów ciąg dalszy. Wczoraj jak byłam w kościele to widziałam kobietki ciężarne chyba tuż przed samym porodem, to one dopiero muszą się męczyć.. U nas końcówka będzie ciut lżejsza ![]() W sobotę oglądaliśmy to mieszkanie gdzie facet za pierwszym razem nas wystawił. Mieszkanie bardzo ładne, ale ma kilka minusów. Są dwa poziomy i schody w mieszkaniu są niezabezpieczone z żadnej strony, pod kątem dziecka to trochę słabo.. do tego na poddaszu i jest goorąąąco. I w bloku nie ma windy ![]() Może któraś z Was mieszka/mieszkała w podobnych warunkach i może coś doradzić? ![]() Jeszcze mi się przypomniało o kosmetykach dla dzieci, to podobno dobrze, żeby używać wszystkich z tej samej firmy, o ile to możliwe ![]() Życzę udanego tygodnia ![]()
![]() |
#3160 |
Rozeznanie
|
Ja wizytuję w przyszły poniedziałek
![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetna piosenka ![]() Dziś zaczynam 30 tydzień, jak to leci....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Zadomowienie
|
witam.
![]() wlasnie wrocilam z urlopu, upaly w Polsce wykonczyly mnie, ale zalatwilam, co chcialam i odpoczelam. ![]() ![]() gratulacje dla kazdej za kolejny tydzien. ![]() ![]() ![]() pytanko: czy ma ktoras wozek firmy Tutek? jak wrazenia?
#3163 |
Rozeznanie
|
Witam się porannie
![]() Noc miałam bardzo ciężką, każdy drobny hałas mnie budził, nawet praca wypiekacza do chleba ![]() Jutro mój mąż ma urodziny i mamy taką tradycję że co roku robię mu inny tort - w tym enigmatycznie zażyczył sobie.... miętowy. Trzy dni myślałam jak to ugryźć, bo nie chcę nic ciężkiego. Chyba zrobię coś a'la lemon meringue pie, ale zamiast cytrynowego, zrobię krem limonkowo-miętowy. A zamiast bezy na wierzch, poleję białą czekoladą, bo tradycja przewiduje też wypisanie/wyrysowanie na torcie osiągnięć za ostatni rok i musi być miejsce na "działalność artystyczną" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Raczkowanie
|
![]() Witam się w 31 tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś zaczynam robić wielkie porządki, bo teściowie przyjeżdżają do nas na caaaały miesiąc na wakacje ![]() ![]() ![]() Lecę teraz zaktualizować swój podpis ![]()
#3165 |
Raczkowanie
|
a ja właśnie postanowiłam, że zadzwonię do Szkoły Rodzenia i się zapiszę w końcu, okazało się, że zajęcia zaczynają się od dzisiaj, a potem dopiero od 22 września... więc postanowiliśmy iśc od dzisiaj, dzwonię, żeby potwierdzic, ale teraz nikt nie odbiera, chyba odbierają poród
![]()
#3166 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() są takie mieszkania i tu już niestety ludzie narzekają, że jest mega duszno na poddaszu ![]() ![]() Dla zainteresowanych - widziałam dziś reklamę Biedronki i mają promocję na pieluszki Dada 2-pak za 50zł http://www.biedronka.pl/pl/product,i...ium-extra-soft i na 5-pak doby za 34,99zł (info w spocie reklamowym pod powyższym linkiem) ![]()
![]() |
#3167 |
Rozeznanie
|
Gosia bardzo fajna opcja z tym szpitalem. Gdybym miała gdzieś blisko taki to na pewno bym skorzystała
![]() ![]() Dziewczyny a jak tam wasze wyniki krwi?Ja muszę się pochwalić, że odebrałam w zeszłym tyg wyniki i mam hemoglobiny 12,3 ![]()
#3168 | |
Zakorzenienie
|
witam po tygodniowej przerwie
![]() ![]() ![]() Zojka już nie daje kopniakow, ale przeciąga się leniwie we wszystkie strony ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
glukoza na czczo 85,7 po godzinie 183,8 i po dwóch 145. za wysoko, co? ciekawe czy gin kaze mi je powtarzac...aaa i tak się zastanawiam, ostatnie pobranie było już z palca, a nie z zyly, bo nie mogli jej namierzyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() hmm liczę że dziś mam 30 i6 dni więc to chyba rozpoczęte w takim razie ![]() Kasiakg ja miałam tylko raz na początku ciąży robioną morfologię więc w ogólę nie wiem czy jest u mnie w porządku czy nie ![]()
![]() |
#3171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Kciuki za wizyty i gratki za tygodnie ![]() To w srodę jest nas trochę. Ja mam najpozniej wizyte buuu ![]() Mnie w nocy wiazadla bola i pachwiny. Maja sie rozciaga mega. Do tego kregoslup po nocy pobolewa. No sie zaczyna ... ![]()
#3174 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() u mnie jakies sensacje żołądkowe od kilku dni, pobolewa mnie żołądek, mdli mnie i non stop mam parcie na ta druga potrzebe. na katar tylko katarek do odkurzacza ![]() co do kol w wozkach to ja mam zablokowane skrecanie, wygodniej mi jak kolka mi nie lataja ![]() Agatkia ja pamietam jak pisalas ze ostatnia miesiaczkę mialas jakos dzien po mnie, ja mialam 16 grudnia, a calkiem inne terminny mamy, mnie od poczatku wyliczyla jedna gin i drugi gin na 23 wrzesnia i wymiary na usg pokrywaja sie prawie co do dnia, wiec ja nie wiem o co chodzi.. ide sie zdrzemnąć ,bo dzis mialam pobudke o 5-20 ![]()
#3175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lunnas, to ja liczę w takim razie tak jak Ty, nie wiem, lekarz chyba liczy z terminu miesiączki, nie wiem, dlaczego.
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
Witam się w kolejnym tygodniu i trzymam kciuki za wizyty, moja była w piątek i wszystko było ok, więc się cieszę, tylko dziecko mam jakieś wielkie cały czas.. Pożyjemy, zobaczymy jak to będzie za parę tygodni.
Ja robię na każdą wizytę, wychodzi raz w miesiącu. Niestety u mnie m.in. hemoglobina już "zdycha" bo mam 10,3 i lekarz prosił o jedzenie buraków (odmówiłam bo nie lubię i nie za bardzo wiem jakbym to niby miała jeść/pić) no to zaproponował tabletki/supelementy z buraka, także muszę się wybrać do apteki. Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-07-28 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też dołączam się do grupy mających wizyty w tym tyg ![]() Ja zaś od rana męczę się z ZUSem ![]()
#3178 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Chcę się właśnie zapisać do SR, ale mam tylko jedną Szkołę Krakowską z polecenia. Krakowianki poleca któraś gdzieś? ![]()
#3179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2014-07-28 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
Hejka poweekendowo
Przypomniało mi się jak byłam w ciąży z synem to chodziliśmy do SR. Prowadziła ją bardzo fajna położna. Jak znajdę notatki, to opiszę wszystko, co mówiła dokładnie. Z tego co pamiętam: * na kosmetykach dla noworodków należy zwracać uwagę na napis od pierwszego dnia życia * proszki do prania / mleczka bez fosforanów - polecała jelp lub lovela * na początku lepiej używać emolientów Resztę napiszę jak mi TŻ przywlecze notatki ze strychu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.