|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
![]() Cytat:
![]() Ahnessy, mnie nie chodzi o ten zakaz, tylko że stoją na CAŁYM chodniku i muszę iść ulicą. Ja staję dalej - po lewej stronie - tez na zakazie niestety, ale co zrobic, tam wszyscy stoją. Ale tam się parkuje 2 kołami na chodniku, a reszta na ulicy = przejście normalnie jest ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Wysłałam na ten profil, który tu wrzuciłam (mistrzowie parkowania Kraków). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
Zjadłabym leniwe z masełkiem i cukrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Lune, co do mandatow to ja tez nie pomoge bo zawsze sie wywijam z takich imprez i w sumie nie mialam doswiadczenia z placeniem
![]() Salatka z ananasem ale dla lubiacych czosnek to: Ananas w kostke, ser zolty w kostke, kukurydza, majonez, cząber, czosnek przez praske i tyle ![]() U mnie na obiad powtorka z wczoraj czyli szynka w sosie chrzanowym, ziemniaki a dla mnie kasza jeczmienna i kapusta kiszona ![]() Oczywiscie mi sie przysnelo i niedawno wstalam.... Obudzil mnie sasiad z zaproszeniem na swoje 30urodziny.... Zaraz biore sie za miesko do spaghetti bo weekend w szkole to maz ugotuje sobie tylko makaron i zje ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
Właśnie ostatnio robiłam leniwe, ser plus ziemniaki
![]() ![]() W ogóle na szybko weszłam na grudniówki i padłam, laska ma termin z om podobny jak ja, a waga dziecia wg usg wczorajszego jest mniejsza niż mojego sprzed tygodnia ![]() Ale w ogóle zauważyłyście że tam rozpakowane są głównie dziewczyny z terminami na początek grudnia? To daje mi pewną nadzieję ![]()
#3156 |
Zakorzenienie
|
Hariett, a to nie chodzi Ci o ta dziewczyne u ktorej lek stwierdzil hipotrofika?
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Niunia
![]() Dotka ja też mam teraz szczególnie wieczorami takie lekkie bóle jak na okres i też mi i lekarz i położna mówią, że tak ma być ![]() Jerzyczka to moja ulubiona sałatka chyba z ananasem i selerem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Aaa co do niegrzecznie parkujacych to ja w aucie woze naklejki karnego ku.asa i na szybie po stronie kierowcy 3 naklejeczki wystarczaja
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
za mną też chodziły od jakiegoś czasu, i kupiłam sobie dzisiaj w garmażerce - nie dałabym rady zrobić powiem Wam dziewczyny, że z tymi "przepowiadaczami" ja nie wytrzymam psychicznie... ![]() ![]() jutro chyba się wepchnę do mojego lekarza na dodatkową wizytę, niech popatrzy czy szyjka ok także Dotka, delikatne uczucie jak na @ to raczej całkiem normalne zjawisko - wiadomo, każda z nas jest inna, ale jeśli ostatnio na kontroli było u Ciebie ok to nie ma się raczej co martwić
#3162 |
Zakorzenienie
|
Magdya, Ty chyba pisalas ze przestalo Ci kapac z piersi... U mnie z kolei "nawal" wczoraj jak polozylam sie w poludnie na drzemke to po obudzeniu reka cala mokra i 1/4 koszulki.... Dzis polozylam sie z recznikiem i tez mokry :-/ nie chce ciagle w sportowym spac, a dosc mam pozalewanych koszulek
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
Nie, piszę o c a stwierdzili u l.
#3164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Kinga, jeszcze małam Ci napisać - tylko ciagle mi z głowy ulatuje - że bardzo współczuję Ci straty jednego z maluszków. Ale, nie chcę zabrzmieć bezdusznie - mimo wszystko masz jeden słodki podwód do radości. W życiu już tak jest, że smutek się z radością przeplata...
Może to będzie z mojej strony zbytnie wywnętrzanie się (i ciągle tylko o mnie...) ale opowiem: pierwszą ciążę straciłam we wrześniu 2014, w 6tc, ale gdyby nie to, być może nie wykryto by w tym czasie u mnie przegrody macicy i obecna ciąża nie miałaby szansy się utrzymać. Co więcej, drugi raz dwie kreski na teście zobaczyłam w planowanym terminie porodu pierwszej ciąży... dziwny splot smutnych i tych pozytywnych sytuacji...
#3169 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, bardzo trudno zdrapac
![]() A to czy teraz z cyckow leci o niczym nie swiadczy, nie martw sie ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi jeszcze ani kropelka nie polecaiała ![]()
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
RUDA, biedaku
![]()
#3172 |
Zakorzenienie
|
Ruda nie zabrzmiało bezdusznie, wiem o co chodzi. Ja się ciesze najbardziej na świecie, że chociaż jeden maluszek z nami został,wiem że tak musiało być, drugie dzieciątko mogło być chore, mieć jakieś wady itd, i gdybym "nie daj Boże" musiała podjąć później ewentualną decyzję o jego losie, to by było gorsze. Ciesze się każdego dnia, że mamy naszego synka i pragnę tylko, żeby urodził się zdrowy i wszystko było w porządku, wieżę w to, że jest silnym chłopcem i bardzo chce być z nami tak jak i my bardzo go pragniemy i czekamy.
A nasz aniołek w niebie będzie na nas patrzył i cieszył się nasza radością, mam taką nadzieję. Wasz aniołek, również wynagrodził wam stratę w sposób jaki umiał, dając wam drugie szczęście. Dzień w którym dowiedzieliście się o ciąży będzie w ten sposób dla was bardzo szczególny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, u mnie gin na wizycie nic nie stwierdził, szyjka ładna, zamknięta, dzieć 2kg, wsio okej. Nie zapytałam go o te bóle, bo zapomniałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeeezu już myślałam, że nie rozpalę dzisiaj w tym piecu. A TŻta nie ma i bym w zimnie do jutra siedziała ![]() Umyłam okno w sypialni, bo już świata nie było widać. Na szczęście mam tylko 1 małe podwójne + nisko, więc nie włażę na żadne krzesła. 5 minut i po robocie. I kurde, problem mam, bo mi dzwonek przy bramce nie działa, bramkę mam zamkniętą, bo puszczam psa i żeby ktoś nie wszedł, a ma kurier przyjechać. Szkoda, że to nie DPD, bo oni podają nr do kuriera jak się poda nr paczki i bym mu napisała smsa żeby zadzwonił/zatrąbił jak będzie. No nic, stoi auto moje na podjeździe, to może zajarzy, że jest ktoś w domu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Co do kurierów miałam wam napisać, dostałam e-maila, że kurier będzie dziś miedzy 13:15 -15:15. Więc zadzwoniłam do rodziców im powiedzieć, żeby byli w domu bo dziś akurat mają wolne. To było coś po 10. Po godzinie 11 dzwoni tata mówi, że wychodził z domu, a paczka leży pod drzwiami (prawie zawsze jest u nas brama otwarta), nie widziała ani nie słyszał, żeby ktoś zajeżdżał na podwórko, a tym bardziej nie pofatygował się żeby dzwonkiem zadzwonić. I faktycznie wchodzę na stronę DPD gdzie kontroluje się przesyłki i jest jak byk. przesyła dostarczona, odbiorca i moje nazwisko (zamawiam na siebie do rodziców, a jak oni odbierają podpisują się zawsze swoim). I tak można coś bezpiecznie kurierem wysłać. Ale na szczęście to moja paczka i moje literki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale może niech sprawdzi, czy ta szyjka się nie skraca a kurierowi może wywieś kartkę na bramce "dzwonek nie działa, ale jestem w domu" ![]()
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw, to inpost jest ekstra, bo monitorowanie przesyłki wyglada tak, ze kurier pobrał ją o 9 i 'dostarczy dzisiaj LUB kolejnego dnia roboczego'. Nie muszę mówić, że w tej paczce jest prezent dla siostrzeńca TŻta, do którego jedziemy jutro na Mikołajki i robi nam ZNACZNĄ różnicę dzisiaj LUB kolejnego dnia roboczego? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
Ale pyszny obiadek zrobiłam mniam
Posprzatałam cały dom, odkurzyłam, zmyłam podłogi, nawet lodówkę umyłam i część szafek w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Następna z syndromem wicia gniazda
![]() ![]() Kurier akurat zadzwonił, że jedzie, więc wyszłam do niego, uff! Młody dostanie autko zdalnie sterowane ![]() Nie było dzisiaj Magdy ani Baby? |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.