Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-04, 13:17   #3151
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
ale to mamusie styczniowe tak rodzą?

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
W dodatku ona była jakoś w 35 skończony + dzień? Czy jakoś tak. Mnie się ciepło robi na każdą taką informację
mi mokro

Ahnessy, mnie nie chodzi o ten zakaz, tylko że stoją na CAŁYM chodniku i muszę iść ulicą. Ja staję dalej - po lewej stronie - tez na zakazie niestety, ale co zrobic, tam wszyscy stoją. Ale tam się parkuje 2 kołami na chodniku, a reszta na ulicy = przejście normalnie jest

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
a właśnie powiedzcie jak robicie leniwe z serem i ziemniakami czy z samym serem???
ser + ziemniaki

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dotka a miałam pytać wysyłałaś gdzieś te zdjęcia?
Wysłałam na ten profil, który tu wrzuciłam (mistrzowie parkowania Kraków).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:17   #3152
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Zjadłabym leniwe z masełkiem i cukrem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:20   #3153
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
mi mokro
Stary 2015-12-04, 13:23   #3154
Casaa
Zakorzenienie

Lune, co do mandatow to ja tez nie pomoge bo zawsze sie wywijam z takich imprez i w sumie nie mialam doswiadczenia z placeniem

Salatka z ananasem ale dla lubiacych czosnek to: Ananas w kostke, ser zolty w kostke, kukurydza, majonez, cząber, czosnek przez praske i tyle

U mnie na obiad powtorka z wczoraj czyli szynka w sosie chrzanowym, ziemniaki a dla mnie kasza jeczmienna i kapusta kiszona

Oczywiscie mi sie przysnelo i niedawno wstalam.... Obudzil mnie sasiad z zaproszeniem na swoje 30urodziny....

Zaraz biore sie za miesko do spaghetti bo weekend w szkole to maz ugotuje sobie tylko makaron i zje

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:24   #3155
hariett
Zadomowienie

Właśnie ostatnio robiłam leniwe, ser plus ziemniaki Zamroziłam 2 porcje na po porodzie

W ogóle na szybko weszłam na grudniówki i padłam, laska ma termin z om podobny jak ja, a waga dziecia wg usg wczorajszego jest mniejsza niż mojego sprzed tygodnia Matko jak dobrze, że ona nie musi mieć żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości...

Ale w ogóle zauważyłyście że tam rozpakowane są głównie dziewczyny z terminami na początek grudnia? To daje mi pewną nadzieję

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:27   #3156
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, a to nie chodzi Ci o ta dziewczyne u ktorej lek stwierdzil hipotrofika?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-04, 13:35   #3157
niepozorna
Zakorzenienie

Niunia za wózek.
Dotka ja też mam teraz szczególnie wieczorami takie lekkie bóle jak na okres i też mi i lekarz i położna mówią, że tak ma być
Jerzyczka to moja ulubiona sałatka chyba z ananasem i selerem

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:39   #3158
Casaa
Zakorzenienie

Aaa co do niegrzecznie parkujacych to ja w aucie woze naklejki karnego ku.asa i na szybie po stronie kierowcy 3 naklejeczki wystarczaja

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-04, 13:40   #3159
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Aaa co do niegrzecznie parkujacych to ja w aucie woze naklejki karnego ku.asa i na szybie po stronie kierowcy 3 naklejeczki wystarczaja

Wyslane z Lumia920.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-04, 13:41   #3160
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Zjadłabym leniwe z masełkiem i cukrem

za mną też chodziły od jakiegoś czasu, i kupiłam sobie dzisiaj w garmażerce - nie dałabym rady zrobić

powiem Wam dziewczyny, że z tymi "przepowiadaczami" ja nie wytrzymam psychicznie... te twardnienia macicy w dzień, to wytrzymam, są jakieś takie nieregularne, ja coś tam sobie robię i nie zwracam nawet na nie za bardzo uwagi, ale te nocne akcje to mnie wykończą - jak mi się na przykład zaczynają o 4:00 i tak co 10 min, i dzisiaj trwały tak ze 2,5h, ani nospa, ani magnez, ani prysznic nie pomogły... jak tak już ma być do końca, to ja dziękuję...
jutro chyba się wepchnę do mojego lekarza na dodatkową wizytę, niech popatrzy czy szyjka ok

także Dotka, delikatne uczucie jak na @ to raczej całkiem normalne zjawisko - wiadomo, każda z nas jest inna, ale jeśli ostatnio na kontroli było u Ciebie ok to nie ma się raczej co martwić

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:47   #3161
niepozorna
Zakorzenienie

W końcu się zaspokoiłam tostami Oczywiście z dwoma rodzajami serka

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-04, 13:49   #3162
Casaa
Zakorzenienie

Magdya, Ty chyba pisalas ze przestalo Ci kapac z piersi... U mnie z kolei "nawal" wczoraj jak polozylam sie w poludnie na drzemke to po obudzeniu reka cala mokra i 1/4 koszulki.... Dzis polozylam sie z recznikiem i tez mokry :-/ nie chce ciagle w sportowym spac, a dosc mam pozalewanych koszulek

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-04, 13:50   #3163
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Hariett, a to nie chodzi Ci o ta dziewczyne u ktorej lek stwierdzil hipotrofika?
Nie, piszę o c a stwierdzili u l.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:50   #3164
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Nie, piszę o c a stwierdzili u l.

Aaa ok, juz wiem.
Stary 2015-12-04, 13:52   #3165
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Magdya, Ty chyba pisalas ze przestalo Ci kapac z piersi... U mnie z kolei "nawal" wczoraj jak polozylam sie w poludnie na drzemke to po obudzeniu reka cala mokra i 1/4 koszulki.... Dzis polozylam sie z recznikiem i tez mokry :-/ nie chce ciagle w sportowym spac, a dosc mam pozalewanych koszulek

Wyslane z Lumia920.
Aż tak mocno już masz, patrzcie jakie to wszystko dziwne jest.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:53   #3166
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Niunia za wózek.
Dotka ja też mam teraz szczególnie wieczorami takie lekkie bóle jak na okres i też mi i lekarz i położna mówią, że tak ma być
Jerzyczka to moja ulubiona sałatka chyba z ananasem i selerem
też bardzo lubię tę sałatkę
Cytat:

Wyslane z Lumia920.
to te takie co ciężko je zdrapać z szyby?
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
W końcu się zaspokoiłam tostami Oczywiście z dwoma rodzajami serka

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
a ja tak nie mam jak Wy.. raptem dwa razy miałam delikatny wyciek z jednego cyca, a tak to cisza.. dobrze to czy źle
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:53   #3167
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Aż tak mocno już masz, patrzcie jakie to wszystko dziwne jest.

No masakra jakas i to i przezroczyste i takie mleczne :|
Stary 2015-12-04, 13:54   #3168
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kinga, jeszcze małam Ci napisać - tylko ciagle mi z głowy ulatuje - że bardzo współczuję Ci straty jednego z maluszków. Ale, nie chcę zabrzmieć bezdusznie - mimo wszystko masz jeden słodki podwód do radości. W życiu już tak jest, że smutek się z radością przeplata...
Może to będzie z mojej strony zbytnie wywnętrzanie się (i ciągle tylko o mnie...) ale opowiem: pierwszą ciążę straciłam we wrześniu 2014, w 6tc, ale gdyby nie to, być może nie wykryto by w tym czasie u mnie przegrody macicy i obecna ciąża nie miałaby szansy się utrzymać. Co więcej, drugi raz dwie kreski na teście zobaczyłam w planowanym terminie porodu pierwszej ciąży... dziwny splot smutnych i tych pozytywnych sytuacji...

Stary 2015-12-04, 13:55   #3169
Casaa
Zakorzenienie

Jerzyczka, bardzo trudno zdrapac ja przykleilam zeby sprawdzic i najlepiej skalpelem schodzilo :P ale kto wozi ze soba skalpel?

A to czy teraz z cyckow leci o niczym nie swiadczy, nie martw sie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-04, 14:02   #3170
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
też bardzo lubię tę sałatkę

to te takie co ciężko je zdrapać z szyby?

a ja tak nie mam jak Wy.. raptem dwa razy miałam delikatny wyciek z jednego cyca, a tak to cisza.. dobrze to czy źle
to ponoć bez znaczenia
Mi jeszcze ani kropelka nie polecaiała

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 14:03   #3171
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

RUDA, biedaku

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 14:06   #3172
kinga1701
Zakorzenienie

Ruda nie zabrzmiało bezdusznie, wiem o co chodzi. Ja się ciesze najbardziej na świecie, że chociaż jeden maluszek z nami został,wiem że tak musiało być, drugie dzieciątko mogło być chore, mieć jakieś wady itd, i gdybym "nie daj Boże" musiała podjąć później ewentualną decyzję o jego losie, to by było gorsze. Ciesze się każdego dnia, że mamy naszego synka i pragnę tylko, żeby urodził się zdrowy i wszystko było w porządku, wieżę w to, że jest silnym chłopcem i bardzo chce być z nami tak jak i my bardzo go pragniemy i czekamy.
A nasz aniołek w niebie będzie na nas patrzył i cieszył się nasza radością, mam taką nadzieję.

Wasz aniołek, również wynagrodził wam stratę w sposób jaki umiał, dając wam drugie szczęście. Dzień w którym dowiedzieliście się o ciąży będzie w ten sposób dla was bardzo szczególny.
Stary 2015-12-04, 14:11   #3173
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
powiem Wam dziewczyny, że z tymi "przepowiadaczami" ja nie wytrzymam psychicznie... te twardnienia macicy w dzień, to wytrzymam, są jakieś takie nieregularne, ja coś tam sobie robię i nie zwracam nawet na nie za bardzo uwagi, ale te nocne akcje to mnie wykończą - jak mi się na przykład zaczynają o 4:00 i tak co 10 min, i dzisiaj trwały tak ze 2,5h, ani nospa, ani magnez, ani prysznic nie pomogły... jak tak już ma być do końca, to ja dziękuję...
jutro chyba się wepchnę do mojego lekarza na dodatkową wizytę, niech popatrzy czy szyjka ok

także Dotka, delikatne uczucie jak na @ to raczej całkiem normalne zjawisko - wiadomo, każda z nas jest inna, ale jeśli ostatnio na kontroli było u Ciebie ok to nie ma się raczej co martwić
Na Twoim miejscu poszłabym na dodatkową wizytę, bo jak nie przechodzi po prysznicu, to bym się martwiła.

Tak, u mnie gin na wizycie nic nie stwierdził, szyjka ładna, zamknięta, dzieć 2kg, wsio okej. Nie zapytałam go o te bóle, bo zapomniałam Jakaś w ogóle rozkojarzona chyba bylam, bo zapomniałam też wziąć receptę na Ursofalk
Cytat:

Wyslane z Lumia920.
Ja chyba od 2 lat się zbieram żeby je zamówić i ciągle zapominam

Cytat:
Kinga, jeszcze małam Ci napisać - tylko ciagle mi z głowy ulatuje - że bardzo współczuję Ci straty jednego z maluszków. Ale, nie chcę zabrzmieć bezdusznie - mimo wszystko masz jeden słodki podwód do radości. W życiu już tak jest, że smutek się z radością przeplata...
Może to będzie z mojej strony zbytnie wywnętrzanie się (i ciągle tylko o mnie...) ale opowiem: pierwszą ciążę straciłam we wrześniu 2014, w 6tc, ale gdyby nie to, być może nie wykryto by w tym czasie u mnie przegrody macicy i obecna ciąża nie miałaby szansy się utrzymać. Co więcej, drugi raz dwie kreski na teście zobaczyłam w planowanym terminie porodu pierwszej ciąży... dziwny splot smutnych i tych pozytywnych sytuacji...
Ależ to życie jest przewrotne

Jeeezu już myślałam, że nie rozpalę dzisiaj w tym piecu. A TŻta nie ma i bym w zimnie do jutra siedziała

Umyłam okno w sypialni, bo już świata nie było widać. Na szczęście mam tylko 1 małe podwójne + nisko, więc nie włażę na żadne krzesła. 5 minut i po robocie.

I kurde, problem mam, bo mi dzwonek przy bramce nie działa, bramkę mam zamkniętą, bo puszczam psa i żeby ktoś nie wszedł, a ma kurier przyjechać. Szkoda, że to nie DPD, bo oni podają nr do kuriera jak się poda nr paczki i bym mu napisała smsa żeby zadzwonił/zatrąbił jak będzie.

No nic, stoi auto moje na podjeździe, to może zajarzy, że jest ktoś w domu
Stary 2015-12-04, 14:12   #3174
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Stukam więc w szybkę:

Ja: <puk puk> Przepraszam, czy Pan jest kobietą w ciąży?
On: Słucham?
Ja: zaparkował pan na miejscu dla kobiety w ciąży, więc pytam, czy może jest pan kobietą w ciąży?
On: No... nie...
Ja: chciałam tu zaparkować, ale pan sobie stanął i dzięki panu musiałam lecieć taki kawał drogi na badania. Jestem w ciąży, nie jadłam śniadania i jest mi słabo. A pan sobie zaparkował, bo pan sobie czeka na kogoś.
On: ....
Ja: No, to MIŁEGO DNIA.
dobra robota

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ewusia dlatego chce robic ten masaz w czasie ciazy, brac ten wiesiołek i pić herbatkę
Czytałam własnie wczoraj tyle o tym masazu i było napisane ze na początku jest 1 palec a potem ze wchodza nawet 4, do 2/3 główki dziecka pod koniec ciąży.
Wole robić masaz niz potem sie myślec ze nic nie zrobiłam.
No i czytałam że to nie powoduje porodu wcześniejszego, nie mozna paluchów głęboko wsadzać maxymalnie na 2 cm i nic sie nie dzieje.
Poprostu uelastycznia sie ta tkanka, rozszerza sie i tyle a szyjka macicy to co innego niz wejscie do pochwy.
ja wczoraj próbowałam zrobić masaż ale jakoś dziwnie mi to wychodziło chyba mam za długie paznokcie
Cytat:
Napisane przez mojakaren;53691785[B
][/B]

Dobra ktoś musi zadać to pytanie - co dzisiaj na obiad?

U mnie risotto w dwóch wersjach: z pieczarkami i pomidorami, a druga z burakami pieczonymi
u mnie makaron z łososiem
Cytat:

Wyslane z Lumia920.
mój TŻ robi to samo
Cytat:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 14:19   #3175
kinga1701
Zakorzenienie

Co do kurierów miałam wam napisać, dostałam e-maila, że kurier będzie dziś miedzy 13:15 -15:15. Więc zadzwoniłam do rodziców im powiedzieć, żeby byli w domu bo dziś akurat mają wolne. To było coś po 10. Po godzinie 11 dzwoni tata mówi, że wychodził z domu, a paczka leży pod drzwiami (prawie zawsze jest u nas brama otwarta), nie widziała ani nie słyszał, żeby ktoś zajeżdżał na podwórko, a tym bardziej nie pofatygował się żeby dzwonkiem zadzwonić. I faktycznie wchodzę na stronę DPD gdzie kontroluje się przesyłki i jest jak byk. przesyła dostarczona, odbiorca i moje nazwisko (zamawiam na siebie do rodziców, a jak oni odbierają podpisują się zawsze swoim). I tak można coś bezpiecznie kurierem wysłać. Ale na szczęście to moja paczka i moje literki
Stary 2015-12-04, 14:19   #3176
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Na Twoim miejscu poszłabym na dodatkową wizytę, bo jak nie przechodzi po prysznicu, to bym się martwiła.

Tak, u mnie gin na wizycie nic nie stwierdził, szyjka ładna, zamknięta, dzieć 2kg, wsio okej. Nie zapytałam go o te bóle, bo zapomniałam Jakaś w ogóle rozkojarzona chyba bylam, bo zapomniałam też wziąć receptę na Ursofalk

Ja chyba od 2 lat się zbieram żeby je zamówić i ciągle zapominam

Ależ to życie jest przewrotne

Jeeezu już myślałam, że nie rozpalę dzisiaj w tym piecu. A TŻta nie ma i bym w zimnie do jutra siedziała

Umyłam okno w sypialni, bo już świata nie było widać. Na szczęście mam tylko 1 małe podwójne + nisko, więc nie włażę na żadne krzesła. 5 minut i po robocie.

I kurde, problem mam, bo mi dzwonek przy bramce nie działa, bramkę mam zamkniętą, bo puszczam psa i żeby ktoś nie wszedł, a ma kurier przyjechać. Szkoda, że to nie DPD, bo oni podają nr do kuriera jak się poda nr paczki i bym mu napisała smsa żeby zadzwonił/zatrąbił jak będzie.

No nic, stoi auto moje na podjeździe, to może zajarzy, że jest ktoś w domu
no ja się też trochę zmartwiłam, ale mimo wszystko domyślam się, że te moje "bóle" to są jak ugryzienie komara przy prawdziwym porodzie, bo sama wiem, że miesiączki miałam bardziej bolesne
no ale może niech sprawdzi, czy ta szyjka się nie skraca

a kurierowi może wywieś kartkę na bramce "dzwonek nie działa, ale jestem w domu"

Stary 2015-12-04, 14:22   #3177
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
a kurierowi może wywieś kartkę na bramce "dzwonek nie działa, ale jestem w domu"
Ale chodzi o to żeby wpadł na to żeby zadzwonić do TŻta (bo zamawiał na siebie). Jak się ściemni, to u mnie w kuchni zawsze świecę lampki takie podszafkowe, to będzie widział, że jestem

Btw, to inpost jest ekstra, bo monitorowanie przesyłki wyglada tak, ze kurier pobrał ją o 9 i 'dostarczy dzisiaj LUB kolejnego dnia roboczego'.

Nie muszę mówić, że w tej paczce jest prezent dla siostrzeńca TŻta, do którego jedziemy jutro na Mikołajki i robi nam ZNACZNĄ różnicę dzisiaj LUB kolejnego dnia roboczego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 14:25   #3178
lune1992
Zadomowienie

Ale pyszny obiadek zrobiłam mniam
Posprzatałam cały dom, odkurzyłam, zmyłam podłogi, nawet lodówkę umyłam i część szafek w kuchni
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 14:41   #3179
Dotka90
Zakorzenienie

Następna z syndromem wicia gniazda Co na obiad?

Kurier akurat zadzwonił, że jedzie, więc wyszłam do niego, uff!
Młody dostanie autko zdalnie sterowane

Nie było dzisiaj Magdy ani Baby?
Stary 2015-12-04, 14:47   #3180
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Następna z syndromem wicia gniazda Co na obiad?

Kurier akurat zadzwonił, że jedzie, więc wyszłam do niego, uff!
Młody dostanie autko zdalnie sterowane

Nie było dzisiaj Magdy ani Baby?
Dobrze, że sie udało z kurierem.

Też nie kojarzę, żeby były dzisiaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości