|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
trzymam kciuki
![]() Robi się poważnie ![]() ![]() ![]() Gosiaczek Ty dziś do szpitala wieczorkiem tak ? masz wyznaczoną konkretną godzinę czy po prostu masz się zgłosić kiedy chcesz?
#3152 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Ale z 5 w 1 a trzy wkłucia na jednej wizycie przeciez nie ma żadnej różnicy w ilości podanych na raz szczepów. Za to jest różnica w ilości konserwantów i dodatków - w 5 w 1 jest ich mniej.
Da się zrobić tak żeby podawać po 1 szczepionce, wtedy trzeba robic odstępy i po prostu wszystkie kolejne szczepienia odwleka sie w czasie o te łącznie kilkanaście tygodni/kilka miesięcy. To jest moim zdaniem wykonalne jesli nie planuje się żłobka i nie ma starszych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Poli: Wiesz co, pierwszy raz mi sie talie płaczki w tej ciąży włączyły ![]() ![]() Moje dziecko pojechało z dziadkami do kościoła poświęcić palme i jada do Krakowa do siostry męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zadomowienie
|
Wizaż w mi w apce nie działa wiec nie miałam jak odpisać
Jowita wszystkie trzymamy kciuki, coś czuję, ze dziś przywitasz swoje maleństwo ![]() Agnessa za Was też trzymamy kciuki, nawet jeśli trzeba bedzie wcześniej rozwiązać ciąże to Adaś jest juz na tyle duży, ze spokojnie sobie poradzi ![]() Poli ja mam problem z lezeniem na prawym boku, właściwie od razu cierpnie i bolą mnie żebra więc jestem w stanie tylko jakieś 10-15 minut wytrzymać ale już niedługo ![]() Kejkakurcze, niefajnie z tymi rozstępami, ja bym próbowała z naturalnymi olejkami sobie radzić, słodkie migdały albo dzika róża, moze mało wygodne w stosowaniu ale z pewnoscią bardziej skuteczne niż drogeryjne cuda |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie o to mi chodzi by na spokojnie szczepić w swoim rytmie a nie wg kalendarza ... Chce podawać pojedynczo.
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to spokojnie mozesz tak zrobić ![]() Nie wiem czy masz jakiegoś fajnego lekarza, jak nie to polecam zrobić rozeznanie żebyś przez caly rok, bo pewnie tyle ci zejdzie, co 3 tygodnie nie traciła nerwów jak trafisz na tradycjonalistę ![]() Nasza pediatra spoko by się zgodziła, rozmawialam z nią kiedys. Ale nie da rady ze względu na młodą, no i ja planuje wrócić od stycznia, najdalej lutego do pracy a maly do żłobka wiec musi byc zaszczepiony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Babki, co tu zrobić jeszcze z mężem, czego długo razem nie zrobimy jak będzie małe dziecko? Niespodziewanie mamy dzisiaj wolny wspólny dzień i oprócz małych zakupów nic do załatwienia, więc chciałabym skorzystać - ale nie wiem jak? ![]() Tż przywiózł mi z Niemiec z Rossmana lotion i żel do mycia Bbaydream extrasensitive, których nie ma w Pl - więc calutką serię będę mieć dla małego ![]() cloche - w ogóle to zapomniałam Ci chyba napisać jak wdzięczna jestem za polecenie alverde 5 olejków ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie tydzien temu skurcze tez były abstrakcja. Nie da sie nie zauważyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Jowitazz dawaj znaka! Trzymam kciukasy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Wtajemniczenie
|
No i wlasnie mam zamiar zrobic jak Danika napisala. Po prostu niektore szczepienia nie beda jakby "w terminie" a maly dostanie jedna na raz na czym mi zalezy. Tylko jest jeszcze jedna kwestia...co jak maly bedzie choruszkiem, lekka lipa a ja szczepic chce na wszystko co jest w podstawowym planie szczepien
![]()
#3160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowie ci idź do lekarza po steryd do nosa i za pare dni bedzie po sprawie ![]() INESO: ja dlugo nie byłam w stanie obejrzeć niczego dłuższego niż krótki odcinek serialu bo zasypiałam natychmiast ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Wiesz co, raczej takie małe dzieci nie mające kontaktu z przedszkolakami/szkolniakami, nie zabierane "do ludzi" typu galerie, hotele, nie chorują dużo. I z taka częściową izolacja powinnaś sie moim zdaniem liczyć planując podzielone szczepienia bo ja bym np dziecka z katarem nie zaszczepiła. A zawsze mozesz zmienić zdanie i podać jednak skojarzone albo 3 wkłucia przy kolejnej wizycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Zadomowienie
|
jowitazz i jak? Odezwij się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na pneumo i mono koki nie bede szczepić. zastanawiałam sie nad rotawirusami ale mam jeszcze czas..... najbardziej przeraza mnie to szczepienie w 1 dobie i nie wiem kogo zapytac czy to mozna później zaszczepic? ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis jeszcze na domowo. Jutro pojadę z rana do lekarza. Chociaz zatoki u mnie to pewniak trzy razy w roku i zawsze radze sobie sama, ale teraz to juz mysle tez o małym. Nie wyobrażałam sobie rodzic z takimi zawalonymi ![]() Kejka na "pocieszenie" powiem Ci, ze mi tez wyszły rozstępy na jednej piersi, niby małe, niby nisko, ale wg mnie w ogole ich nie powinno byc, bo tam duzo skory i "zapasu" jeszcze sporo. A i tez wcale duzo mi nie urosły. Mam nadzieje, ze to jedyne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
Hej , ja jakos nie mam ostatnio czasu caly czas cos mi wypada a to dentysta , logopeda i dopiero dzisiaj przysiadlam . Co do samopoczucia no tak mnie mala napiera ze laze jak kaczka , ostatnio w nocy nie moglam spac na szczdscie ta noc przespalam cala , ale nadal jestem jakas senna .
#3167 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ta w pierwszej dobie też mnie zastanawia - po pierwsze znajduję różne źródła - albo tylko wzw b albo wzw b+ gruźlica, albo coś innego. Ja się wtedy nie zaszczepi to jest opcja, że w szpitalu dziecko złapie to wzw? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Już wróciłam ze szpitala.
Jest tak jak myślałam, szyjka zamknięta, to były jeszcze przepowiadacze... Zrobił jeszcze usg, przepływy są dobre.. Lekarz mówił, że może się rozpocząć dzisiaj, a równie dobrze za tydzień. Teraz zaczęłam myśleć, że przenoszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Nie chcą się rodzić te nasze kwietniowe dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
Dziś już 20 marca a tu cisza. Zapowiadało się że wcześnie się posypią porody, a tu nic
![]() ![]() Dziewczyny z TP na początek kwietnia rodzić!!! Chcemy mieć nowe maluszki na wątku :P ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Winter is coming
|
ja pierdziele jowita, współczuję, bo już długo się męczysz. Niech no ten twój dzieć się w końcu zdecyduje
![]() kiedy wypada pełnia? ![]() aż zerknęłam, u mnie 23 dni do tp. No jeszcze tak ze 2 tygodnie bym chciała w ciąży pochodzić i wystarczy ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-20 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio u mnie wlasnie tez takie niby male, niby nisko i NIBY jasne ale jednak!!
![]() ![]() Jowita w takim razie albo masz bardzo bolesne przepiwiadacze albo bardzo niski prog bolu. Tak czy inaczej...d u p n i e. Ale trzymam kciuki zeby sie jednak rozkrecilo bo zajechac sie mozesz ![]() Pelnia chyba 23go? Nie pamietam ![]()
#3173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kejka pisalysmy ostatnio o główce i mówiłam że nie pamiętam dokładnie, a dziś sprawdziłam na opisie usg. Główka mojej księżniczki jest wieksza o równy tydzień. Wgl wszystkie pomiary są większe, chyba jednak szykuje mi się niezły klocek do przeciśnięcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełnia jest 23.03. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny coś się u mnie zaczyna i to na serio. Poczułam w pewnym momencie mokro i jakby brązowe coś ze mnie wyleciało. Jadę zaraz do szpitala bo nie wiem co to. Ja chyba zapoczatkuje cos mam takie przeczucie. Dodatkowo brzuch mi się spina i cały naluchniety mam przez te wzdecia. Nic już nie będę jadła w razie co. Tak się boję. Dopiero 35t0d ;(
#3177 |
Winter is coming
|
no to ciekawe, czy zadziała na nasze dzieci
![]() Właśnie sobie piję liście malin ![]() ![]() oo Agnessa pewnie czop ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-20 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
osz kurcze, ale ciebie to umęczy...ale najważniejsze, ze przepływy dobre |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna jesteś z tymi bólami, mam nadzieję że jednak szybciej się zacznie niż za tydzień i już nie będą Cię skurcze męczyć. Cytat:
No powiem Wam i że i ja myślałam że wcześniej nam się porody posypia. Nawet o sobie myślałam że wcześniej urodze a tu cisza póki co. Ja donoszona ciążę będę mieć w środę. Ciekawe czy pełnia coś zadziala ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.