Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-04, 20:26   #3151
marlen1366
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Jeśli chodzi o proszek to kupilam lovele, siostra bardzo chwaliła więc tez kupilam ale jeszcze nic nie prałam. Trzymajcie jutro kciuki za prenatalne bo już się stresuje.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 20:35   #3152
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Lucy mogłabyś wrzucić linka do tej zabawki?
I jakby któraś z Was wypatrzyłam na Ali jakiś fajny kocyk to też się podzielcie
Będziecie mieć przewijaki? Ja przy pierwszym dziecku nie miałam a teraz chyba kupię taki na lozeczko

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
http://www.aliexpress.com/item/new-H...08.0.93.LbsB5z

Wrzucam linka tak jak obiecalam

Zamowione.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 20:35   #3153
mmgi
Zadomowienie

Dzięki super jest, też zamowie

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 20:47   #3154
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Ja ważę się tylko u lekarza, w domu jeszcze wagi nie mam.
Jutro jedziemy na prenatalne, może to głupie pytanie ale czy jest ono robione dopochwowo czy przez powłoki brzuszne? Na stronie widziałam że jest robiona ocena szyjki macicy, a na innych stronach, że wyłącznie przez powłoki. Idziemy też jutro wózki obejrzeć i może meble
Ja również miałam przez brzuch ale szyjkę juz dopochwowo 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-04, 21:05   #3155
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
poszukuję też jakiegoś fajnego proszku do prania dla niemowlaków, polecacie coś?
Ja czytalam rozne opinie i jednak bede prala ciuszki dzieciece w naszym proszku amway. Sklad jest bardzo dobry i o ile Lili nie bedzie alergikiem nie zmienie proszku. Po przeczytaniu na blogu sroka wiem, ze ten proszek jest ok.

Przez mysl przeszly mi tez platki mydlane ale to w ostatecznosci.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Z tego co widziałam to rzeczy z tej firmy Summer są dostępne w Smyku, więc to jakaś podróbka, ale według opinii fajna W zeszłym tygodniu zamawiałam, więc jeszcze 50 dni czekania max

Patrzcie na ten filmik (lekarz obraca malucha w brzuchu z pozycji pośladkowej do takiej z główką w dół) https://youtu.be/qT2jBxVoOQc
Yyy... w Anglii to sie nadal praktykuje co dla mnie wydaje się bardzo niebezpieczne i nie zgodziła bym się chyba na obracanie dziecka w brzuchu.
Stary 2016-08-04, 21:14   #3156
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Widać malutka chroni swoją prywatność ale super, że pięknie się rozwija
Mnie gin ostatnio powiedział, że to bardzo dobrze, że mały jest główką do dołu i choć wiadomo, że może to się jeszcze zmienić, to najlepiej by było aby tak został Choć fakt, ja też nie mam żadnego foto buziuni
Hmm.. właśnie zastanawiałam się kiedy mnie wyśle na glukozę. W żadnej ciąży nie miałam Nie tęsknie za tym jakoś specjalnie, ale ciekawe od czego to zależy, że jedne idą drugie nie

Ja kiedyś miałam albo Jelp albo Lovelę, ale to było tak dawno temu, że nie wiem co teraz jest skuteczniejsze.

O właśnie teściowa mówiła, że narobi mi tych z kurkumą, ale miała najpierw dać spróbować i póki co cisza...
A za poniedziałkową wizytę

Mi właśnie też o badaniu glukozy jeszcze nic nie wspominał, zapytam przy następnej wizycie.

A w ogóle to ile razy miałyście badania takie laboratoryjne robione typu mocz, krew? Bo ja w sumie na początku jak leżałam w szpitalu, potem wraz z całym pakietem innych badań, a potem przy pierwszym prenatalnym i finito.Wyniki miałam za każdym razem jak to mój gin określił "jak niemiecka pływaczka olimpijska i nie możliwe, żeby glukoza na tak dobrym poziomie" To się nie upominam o więcej

Cytat:
Jeśli chodzi o proszek to kupilam lovele, siostra bardzo chwaliła więc tez kupilam ale jeszcze nic nie prałam. Trzymajcie jutro kciuki za prenatalne bo już się stresuje.
No to kciukasy, będzie dobrze

Cytat:
poszukuję też jakiegoś fajnego proszku do prania dla niemowlaków, polecacie coś?
Już pranie w toku?Ja jeszcze mam mało wyprawki, więc się wstrzymuję.

Melduję, że zakisilismy dziś ogórasy i padam na pychol,dlatego się też nie rozpisuje, o ogarnęlam tylko 2 ostatnie strony i linki. Cudne rzeczy zamawiacie. Też muszę to alli ogarnąć, bo ja z tych mało postępowych
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 21:22   #3157
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/new-H...08.0.93.LbsB5z

Wrzucam linka tak jak obiecalam

Zamowione.
Ja znalazłam jeszcze taką http://www.aliexpress.com/item/baby-...08.0.53.n4vGip też w podobnym stylu
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 21:24   #3158
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ja znalazłam jeszcze taką http://www.aliexpress.com/item/baby-...08.0.53.n4vGip też w podobnym stylu
Tak też mam w wish liście.
Stary 2016-08-04, 21:37   #3159
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
ja też miałam przez brzuch

Dziewczyny a macie na wizytach mierzoną szyjkę?? bo ja jeszcze nie miałam ..

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

otóż to ! mi póki co tylko w brzuch idzie i troche w cycki ale już czuję się śmiesznie jak patrzę w lustro ciekawe jak to będzie w grudniu ale ja też przeboleje to wszystko dla mojej kruszynki
Szyjke miałam mierzoną na paczątku, potem już nie. Chyba w koncu znowu powinno być mierzone?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 21:43   #3160
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Mi właśnie też o badaniu glukozy jeszcze nic nie wspominał, zapytam przy następnej wizycie.

A w ogóle to ile razy miałyście badania takie laboratoryjne robione typu mocz, krew? Bo ja w sumie na początku jak leżałam w szpitalu, potem wraz z całym pakietem innych badań, a potem przy pierwszym prenatalnym i finito.Wyniki miałam za każdym razem jak to mój gin określił "jak niemiecka pływaczka olimpijska i nie możliwe, żeby glukoza na tak dobrym poziomie" To się nie upominam o więcej

Melduję, że zakisilismy dziś ogórasy i padam na pychol,dlatego się też nie rozpisuje, o ogarnęlam tylko 2 ostatnie strony i linki. Cudne rzeczy zamawiacie. Też muszę to alli ogarnąć, bo ja z tych mało postępowych
Ja po każdej wizycie mam skierowanie na mocz i morfologie plus dodatkowo jakieś inne badania tak jak teraz to na przeciwciala.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 21:44   #3161
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Zaczytałam się w stronę czytajsklad:

http://czytajsklad.com/k/porownania-produktow/

Masakra ile syfu jest w produktach! Ja tak uwielbiałam jeść rogaliki 7days... a tam jest sam syf! Świństwa pakują też w kaszki dla dzieci. Jak jesteście na etapie w stylu "zamień chemię na jedzenie" to polecam tą stronę

O kosmetykach jak czytam to też mi się włos jeży na głowie.
Poczytaj o czym pisze sroka
Jaj zaczniesz sie wczytywac to przestaniesz kupowac 3/4 produktow jakie do tej pory kupowalas

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

Dziewczyny a macie na wizytach mierzoną szyjkę?? bo ja jeszcze nie miałam ..

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

otóż to ! mi póki co tylko w brzuch idzie i troche w cycki ale już czuję się śmiesznie jak patrzę w lustro ciekawe jak to będzie w grudniu ale ja też przeboleje to wszystko dla mojej kruszynki
A lekarz nie bada Cie na fotelu?

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 21:55   #3162
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie, niestety na nic się zdały słodkości malutka postanowiła, że się nam nie będzie pokazywać i znów była głową w dół, więc nie mam żadnego zdjęcia ale bardzo ładnie się rozwija i ma piękny kręgosłupek i dupkę (tylko ją nam pokazała) dostałam numer do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcę rodzić a no i skierowanie na próbę glukozową
Super, że wszystko dobrze! To od kiedy zaczynasz szkołę rodzenia? Chodzisz do gin, który/a pracuje w tym szpitalu?

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Kciuki!
Stary 2016-08-04, 21:57   #3163
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

hej dziewczyny!
czy Wy też macie takie skurcze w łydkach ?
od jakiś dwóch tygodni, przeciągając się rano w łózku dostaje takiego skurczu łydki, że prawie sikam pod siebie z bólu.
leżę sobie, robię tak piętę w dół, żeby rozprostować nogę i się zaczyna. a potem jak już skurcz puści, boli mnie ze 2 dni ... nie wiem co się dzieję i powiem szczerze, że zdarzyło się to już z 5 razy.

jestem zadowolona z bazy easyfix którą przyniosł mi tż ale fotelik jest nie w moich kolorach i powiedziałam tż że chcę inny. a ten musze komuś wydać. zapytam kumpele z pracy czy chce. mam nadzieję, że go weźmie skoro oferuje za darmo, bo nie chce tego na śmietnik wystawiać.
zawiozłam zestaw do domu rodzinnego aby przeczekał do zimy

mieliśmy jechać dziś nad morze, ale tżtowi coś wypadło i siedzimy w domu.
w sobotę idę na wieczór panieński ale posiedze tylko z dziewczynami w domu, bo potem zapewne idą na imprezę, a ja nie chce nigdzie iść bez asysty tża. tym bardziej, że dziewczyny nie wynajęły żadnej loży więc nie chce iść na imprezę z brzuchem i przeciskać się przez pijanych ludzi. gdyby miały jakąś lożę na uboczu, poszłabym chociaż posłuchać muzyki, ale tak to niee. nie ryzykuje ze mnie ktoś popchnie czy coś

Cytat:
Ja musiałam dzisiaj zdjąć obrączkę, bo mi palce spuchły i mnie uwierała, masakra
zobaczysz jakie będziemy miały paróweczki zamiast palców pod koniec ciąży tragedia! nie wiem dlaczego ciało kobiety tak bardzo puchnie na koniec ciąży

Cytat:
Glupio mi to napisać... ale jeszcze nigdy nie mialam takiej cery ladnej! Zero pryszczy!!! I co? I bedzie dziewczynka. Nie ma znaczenia. Niesia na james mum said na you tube ostatnio nagrala o tym filmik... jak to ludzie przewiduja plec. To sie wogole nie sprawdza.
ja też to samo. cera piękna ale ja w sumie nigdy nie miałam problemów.i wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam. ja ja czuje się jak wieloryb i paszczur. dziś nawet z tego powodu płakałam.

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
patrzcie jaki fajny zestaw znalazłam na olx idealny do mojego łóżeczka i za całe 250zł
piękny! kupuj!

Cytat:
Takie dary losu sa cudowne.

Pamietam swoja reakcje jak dostalismy duzo rzeczy od tz przyjaciela... a jeszcze mamy dostac ciiszki5 az do 1 roku zycia po ich corci jak jego zone Polski wroci. Ja swoja liste zakupow powiesilam w kuchni na tablicy i wyskreslam to co mamy. Jedziemy za 2 godzinki do duzego tesco wiec sie obawiam.. bo na stronie widzialam, ze w tesco jest duzo fajnych rzeczy dla dzieci.
dziś byłam w tesco i kobieta obklejała zestawy body/pajacyków itp metkami z przeceną

Cytat:
Ahh ćwiczenia w ciąży.. moim jedynym cwiczeniem jest otwieranie lodówki
a moim żarcie tego co jest w lodówce. już sama nie wiem co mam zrobić. wciąż chodzę głodna.

sytuacja z dziś w cukiernii:
ja: jaką chcesz drożdżówkę?
tż: ja nie chce. weź tylko sobie
ja do pani za ladą : poproszę 2 drożdzówki z masą migdałową
tż na cały sklep: ja nie chce zadnej drozdzówki !!!!
ja do pani za ladą: nadal poproszę o te dwie drożdzówki... (pani pakuje)
tż: mówiłem Ci że nie chce żadnej drożdzówki, wiec po co mi bierzesz?!
ja: to nie są drożdżowki dla ciebie tylko dla mnie! i spróbuj dotknąć chociażby czubkiem języka !!! (pani zza lady już ma niezły ubaw...)
tż: aha...
i potem dodał: nie przesadzaj z tymi drożdżówkami bo się niedługo kwadratowa zrobisz...
ja:

spoko, na szczerość tż zawsze można liczyć...

Cytat:

Dziewczyny a macie na wizytach mierzoną szyjkę?? bo ja jeszcze nie miałam .
tak, za każdym razem bada mi śluz czy jest prawidłowy, uciska brzuch z włożonymi palcami do środka, a jak mu powiedziałam, że boli mnie przy kochaniu się, włożył mi kamerkę do srodka i mierzył długość szyjki
Stary 2016-08-04, 22:03   #3164
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość

Mi kazał robić co m-c mocz, cukier, morfologię. I jeszcze jakiś odczyn coombsa teraz miałam zrobić.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Poczytaj o czym pisze sroka
Jaj zaczniesz sie wczytywac to przestaniesz kupowac 3/4 produktow jakie do tej pory kupowalas
To właśnie tam czytałam, i jeszcze inna strona gdzie też analizują składy kosmetyków. Po analizach w końcu trafiłam na oliwkę dla dzieci, która mnie nie uczula (Hipp).
Stary 2016-08-04, 22:08   #3165
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Lovela od 3 lat u nas w uzyciu.
Jest promocja teraz w auchan drugie opakowanie za 1grosz

Cytat:
Z tego co widziałam to rzeczy z tej firmy Summer są dostępne w Smyku, więc to jakaś podróbka, ale według opinii fajna W zeszłym tygodniu zamawiałam, więc jeszcze 50 dni czekania max

Patrzcie na ten filmik (lekarz obraca malucha w brzuchu z pozycji pośladkowej do takiej z główką w dół) https://youtu.be/qT2jBxVoOQc
To bardzo ryzykowne

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
od jakiś dwóch tygodni, przeciągając się rano w łózku dostaje takiego skurczu łydki, że prawie sikam pod siebie z bólu.
leżę sobie, robię tak piętę w dół, żeby rozprostować nogę i się zaczyna. a potem jak już skurcz puści, boli mnie ze 2 dni ... nie wiem co się dzieję i powiem szczerze, że zdarzyło się to już z 5 razy.

jestem zadowolona z bazy easyfix którą przyniosł mi tż ale fotelik jest nie w moich kolorach i powiedziałam tż że chcę inny. a ten musze komuś wydać. zapytam kumpele z pracy czy chce. mam nadzieję, że go weźmie skoro oferuje za darmo, bo nie chce tego na śmietnik wystawiać.

w sobotę idę na wieczór panieński ale posiedze tylko z dziewczynami w domu, bo potem zapewne idą na imprezę, a ja nie chce nigdzie iść bez asysty tża. tym bardziej, że dziewczyny nie wynajęły żadnej loży więc nie chce iść na imprezę z brzuchem i przeciskać się przez pijanych ludzi. gdyby miały jakąś lożę na uboczu, poszłabym chociaż posłuchać muzyki, ale tak to niee. nie ryzykuje ze mnie ktoś popchnie czy coś

zobaczysz jakie będziemy miały paróweczki zamiast palców pod koniec ciąży tragedia! nie wiem dlaczego ciało kobiety tak bardzo puchnie na koniec ciąży

ja też to samo. cera piękna ale ja w sumie nigdy nie miałam problemów.i wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam. ja ja czuje się jak wieloryb i paszczur. dziś nawet z tego powodu płakałam.

piękny! kupuj!

dziś byłam w tesco i kobieta obklejała zestawy body/pajacyków itp metkami z przeceną

a moim żarcie tego co jest w lodówce. już sama nie wiem co mam zrobić. wciąż chodzę głodna.

ja: to nie są drożdżowki dla ciebie tylko dla mnie! i spróbuj dotknąć chociażby czubkiem języka !!! (pani zza lady już ma niezły ubaw...)
i potem dodał: nie przesadzaj z tymi drożdżówkami bo się niedługo kwadratowa zrobisz...
ja:

tak, za każdym razem bada mi śluz czy jest prawidłowy, uciska brzuch z włożonymi palcami do środka, a jak mu powiedziałam, że boli mnie przy kochaniu się, włożył mi kamerkę do srodka i mierzył długość szyjki
Powiedz ginowi to przepisze Ci magnez na skurcze.
Jakiej firmy masz fotelik? Baza isofix

Stary 2016-08-04, 22:31   #3166
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Super, że wszystko dobrze! To od kiedy zaczynasz szkołę rodzenia? Chodzisz do gin, który/a pracuje w tym szpitalu?[COLOR="Silver"]
Jutro będę tam dzwonić to zobaczę od kiedy moglibyśmy chodzić tak gin pracuje tam na oddziale, więc zawsze jest jakaś mini szansa, że ją spotkam tam w grudniu

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
To bardzo ryzykowne
No na pewno, ja bym się bała, że się pępowina owinie czy coś innego stanie, ale ogólnie wow, że coś takiego w ogóle da się zrobić
Stary 2016-08-04, 22:34   #3167
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro będę tam dzwonić to zobaczę od kiedy moglibyśmy chodzić tak gin pracuje tam na oddziale, więc zawsze jest jakaś mini szansa, że ją spotkam tam w grudniu
Faaajnie! Zawsze to większy komfort psychiczny
Stary 2016-08-04, 23:35   #3168
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Iwona moja baza isofix to model easyfix 😆 nie pomyliłam się. Maxi cosi
Biorę magnez w dużej dawce na skurcze i nic...

Stary 2016-08-05, 06:26   #3169
papaPapaya
Zakorzenienie

Nie chce mi sie juz chodzic na te glupie praktyki 😭 nie ucze sie tam niczego nowego tylko non stop robie to samo.
A wstawanie o 6 i siedzenie na dupie w niewygodnym krzesle 6 godzin dziennie kompletnie mnie nie uszczesliwia 😭

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-05, 06:29   #3170
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny!

piękny! kupuj!

ja:

Ja sie juz nie moge przeciągnąć e łóżku od jakiegoś czasu... czuję bol w dole brzucha i llw łydki też łapią mnie wtedy skurcze. Magnez już lykam x4 dziennie. Narazie jest ok. W pracy mam kompa na podłodze więc nogi trzymam na nim wyłożone na płasko na wysokości fotela... mama mnie przestrzegają, zebym tak robiła to może będzie dłużej spokój z opuchlizna kostek.

Cytat:
Mi kazał robić co m-c mocz, cukier, morfologię. I jeszcze jakiś odczyn coombsa teraz miałam zrobić.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

To właśnie tam czytałam, i jeszcze inna strona gdzie też analizują składy kosmetyków. Po analizach w końcu trafiłam na oliwkę dla dzieci, która mnie nie uczula (Hipp).
Ja hipp uzywam od kilku lat i poza hipp żadna oliwka dla mnie nie istnieje. Chwilowo mam braki ale w Polsce mam zapas już kupiony.

Tak wogole to dzień dobry i miłego dnia dla wszystkich rosnących mam!!!
Stary 2016-08-05, 06:32   #3171
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Iwona moja baza isofix to model easyfix 😆 nie pomyliłam się. Maxi cosi
Biorę magnez w dużej dawce na skurcze i nic...

O widzisz nie wiedzialam o tej bazie.
A nie mozna po prostu dokupic pokrowca w innym kolorze?

Stary 2016-08-05, 06:37   #3172
ewelinuus
Zadomowienie

Witam się z rana...ostatnio cierpię na bezsennosc kładę się grubo po północy a budzę się o 5..jakaś masakra:/
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 06:46   #3173
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ważę się tylko u lekarza, w domu jeszcze wagi nie mam.
Jutro jedziemy na prenatalne, może to głupie pytanie ale czy jest ono robione dopochwowo czy przez powłoki brzuszne? Na stronie widziałam że jest robiona ocena szyjki macicy, a na innych stronach, że wyłącznie przez powłoki. Idziemy też jutro wózki obejrzeć i może meble
mi na poprzedniej wizycie już zapowiedział, że będę miała usg dopochwowo w celu oceny szyjki i normalnie przez brzuch no i kciuki za wizytę trochę nas dziś wizytuje
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Mama do mnie przyleciała, oddała mi starsze dziecię i zostaje na trochę.

Kurcze, pierwsze słyszę. A ubrania z Maksa na Kaja te parę ładnych lat odczekują... Mogę tylko powiedzieć, że ja pakuję bardzo szczelnie w wory (zaklejam mocno taśmą), żeby ochronić przed brudem i wilgocią i jeszcze w pudła, żeby się wory nie rozdarły i tak mi łatwiej układać. Leżały już w różnych miejscach - piwnica, strych, garaż i choć nie pachną najpiękniej po kilku latach takiego leżenia, to nie miałam żadnych plam czy brudu.

Po Kaju od małego oddaję wszystko bratankowi rok młodszemu od niego, ale mam taki jeden mały worek z wybranymi niemowlęcymi, takimi jakimiś wyjątkowymi dla nas, ulubionymi z różnych względów i właśnie od kilku dni się zbieram, żeby go rozpakować
no doooobra, jesteś usprawiedliwiona a widzisz, ty trzymasz w kartonach więc może jednak coś jest na rzeczy, że twoje ubranka nie mają plam. Chociaż ja częściowo nie rezygnuję z mojej teorii o oliwce bo wydaje mi się, że to głównie takie malusie ubranka miały plamy i to typu bodziaki, śpioszki.
Cytat:
A ja się zebrałam w końcu z sofy ogarnełam w domu.. 3 prania, zmywarka, przesadziłam 3 kwiatki a balkonie, odkurzyłam, i nawet umyłam szyby w oknach bo po ostatniej ulewie miałam mega zacieki a jutro przychodzi teściowa na obiad więc wiecie sokole oko na wszystko
szalooona no ale ja też lubię mieć wsio na tip top jak wiem, że będą goście i to tacy co po kątach patrzą
Cytat:
uuu gratulacje! Wrzuć zdjęcie jak już je będziesz miała

Ja miałam i tak i tak bo młoda była główka w dół i nie był w stanie gin jej pomierzyć

Ja mam mierzoną na każdej wizycie

Super

Ja już po wizycie, niestety na nic się zdały słodkości malutka postanowiła, że się nam nie będzie pokazywać i znów była głową w dół, więc nie mam żadnego zdjęcia ale bardzo ładnie się rozwija i ma piękny kręgosłupek i dupkę :P (tylko ją nam pokazała) dostałam numer do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcę rodzić a no i skierowanie na próbę glukozową
już są u mnie komoda nie była rozkręcana więc jest w pełnej okazałości, natomiast regał w częściach czeka aż tż go poskręca w sumie dobrze, że nie chiałam całego zestawu bo bym miała jeszcze masę pracy przy zrywaniu naklejek z szafy a wiadomo, że później różnie mogłoby to wyglądać ale ogólnie bardzo polecam tą serię z ikei Śliczne są i zapewne nowe cenowo też nie zabijają skoro szafę można kupić już za 399zł i regał z przewijakiem za niecałe 300zł chyba (innych mebelków z tej serii niestety na stronie nie ma więc nie mam jak porównać). Jeśli się sprawdzą to jak będę urządzała pokój dla dzidzi na górze to chyba się na nie skuszę jeszcze raz ale tym razem na całą serię
A to mały uparciuszek wiesz, dziewczynki są na pewno subtelniejsze i stąd mała chęć współpracy najważniejsze, że rozwija się prawidłowo
Cytat:
też używałam Loveli ale po jakimś czasie zmieniłam na Dzidziusia chyba. Lovela może i dobra ale jak dla mnie bezzapachowa a lubię jak mi pranie pachnie (chociaż delikatnie). Ogólnie co dziecko to coraz szybciej przerzucam się na pranie razem z naszymi ciuchami więc jestem ciekawa ile czasu teraz będę prała oddzielnie W sumie już od jakiegoś czasu używam kapsułek zamiast proszku i może one wcale nie będę takie złe i dla maluszka

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 06:48   #3174
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dzięki za info
Lepiej pokażę jak skończę, bo jeszcze muszę udekorować. Teraz to taki szkic...

Taaak
Jutro o 10:00

Ojojojoj :P Ja się ważę tylko u ginekologa, właśnie, żeby szoku nie doznawać po każdym obżarciu

Zazwyczaj przez brzuch. Jak trzeba to dodatkowo przez pochwę.

Moja to już przyzwyczajona do słodkości i nawet na nie nie zwraca uwagi
Najważniejsze, że się ładnie rozwija

Ale obżarstwo dzisiaj... Na obiad leczo a na kolację pizza Ale teściowa krzyczy, że za mało jem, no to może zacznę nadrabiać :P Jutro na wizycie zobaczę ile ważę i na podstawie tego będę jeść tak samo lub więcej.
Byłam w rossmanie i dokupiłam wkładki laktacyjne, podkłady do przewijania i waciki niemowlęce
Kciuki za wizytę ty już się pewnie tam szykujesz a ja mam jeszcze tyyyyle czasu, że wykorzystam go między innymi na zrobienie pizzy dziś ja będę się obżerać hehe
Cytat:
nie stresuj się, będzie dobrze ja też poproszę o kciuki o 18
Cytat:
hej dziewczyny!

piękny! kupuj!

ja:

Wczoraj właśnie czytałam na temat skurczów, które na tym etapie ciąży mogą się pojawiać (co tydzień dostaję maila z wiadomościami jak się rozwija w danym tygodniu dziecko i jakie zmiany może w tym czasie zaobserwować mama). Spowodowane jest to uciskiem dzidzi na żyły i przez to słaby przepływ krwi z nóg do góry. Niestety, nie pocieszę cię mocno bo chyba prócz magnezu to nic innego nie ma na to, jedynie co to może znajdziesz w necie jakieś metody jak sobie szybko radzić ze skurczem (mi np szybciej przechodzi jak stanę na nogi) i może coś na te bóle już po skurczu

Mebelki kupione tylko gdzie ja je teraz ustawię
też poluję na te zestawy z tesco ale u nas to zawsze duże rozmiary zostają
No wiesz co, piękna dziewczyna jesteś (widziała fotki więc mi tu nie wmawiaj, że jest inaczej) a skoro nawet inni ci to mówią to tak jest

My wczoraj wróciliśmy z tej naszej wyprawy prawie o 22 ale było warto a dziś już od 6 nie śpię ale to chyba z emocji przed usg mam już plany na dziś, żeby dzień szybko minął
Foto komody już u nas ale jeszcze nie ma swojego miejsca a regalik jeszcze nie złożony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0024.jpg (73,7 KB, 19 załadowań)

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-08-05 o 06:52
Stary 2016-08-05, 06:58   #3175
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Nie chce mi sie juz chodzic na te glupie praktyki 😭 nie ucze sie tam niczego nowego tylko non stop robie to samo.
A wstawanie o 6 i siedzenie na dupie w niewygodnym krzesle 6 godzin dziennie kompletnie mnie nie uszczesliwia 😭
Takie uroki pracy zwłaszcza, że w ciąży jesteśmy bardziej wrażliwe i drażliwe Trzymaj się tam, jeszcze trochę i będziesz już tylko wspominać praktyki
Cytat:
Ja sie juz nie moge przeciągnąć e łóżku od jakiegoś czasu... czuję bol w dole brzucha i llw łydki też łapią mnie wtedy skurcze. Magnez już lykam x4 dziennie. Narazie jest ok. W pracy mam kompa na podłodze więc nogi trzymam na nim wyłożone na płasko na wysokości fotela... mama mnie przestrzegają, zebym tak robiła to może będzie dłużej spokój z opuchlizna kostek.

Ja hipp uzywam od kilku lat i poza hipp żadna oliwka dla mnie nie istnieje. Chwilowo mam braki ale w Polsce mam zapas już kupiony.

Tak wogole to dzień dobry i miłego dnia dla wszystkich rosnących mam!!!
Dzień dobry Tobie również miłego dnia
Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Witam się z rana...ostatnio cierpię na bezsennosc kładę się grubo po północy a budzę się o 5..jakaś masakra:/
Może organizm ci się już przestawia na tryb maleństwa

♥37/40♥
Stary 2016-08-05, 07:09   #3176
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Kciuki za wizytę ty już się pewnie tam szykujesz a ja mam jeszcze tyyyyle czasu, że wykorzystam go między innymi na zrobienie pizzy dziś ja będę się obżerać hehe

nie stresuj się, będzie dobrze ja też poproszę o kciuki o 18

Wczoraj właśnie czytałam na temat skurczów, które na tym etapie ciąży mogą się pojawiać (co tydzień dostaję maila z wiadomościami jak się rozwija w danym tygodniu dziecko i jakie zmiany może w tym czasie zaobserwować mama). Spowodowane jest to uciskiem dzidzi na żyły i przez to słaby przepływ krwi z nóg do góry. Niestety, nie pocieszę cię mocno bo chyba prócz magnezu to nic innego nie ma na to, jedynie co to może znajdziesz w necie jakieś metody jak sobie szybko radzić ze skurczem (mi np szybciej przechodzi jak stanę na nogi) i może coś na te bóle już po skurczu

Mebelki kupione tylko gdzie ja je teraz ustawię
też poluję na te zestawy z tesco ale u nas to zawsze duże rozmiary zostają
No wiesz co, piękna dziewczyna jesteś (widziała fotki więc mi tu nie wmawiaj, że jest inaczej) a skoro nawet inni ci to mówią to tak jest
Dzień dobry
Prenatalne o 17.20 dopiero mam, wolałabym wcześniej ale cóż. Mam tylko nadzieję, że w Poznaniu nie będzie dziś dużego ruchu.
Skurcze mnie jeszcze nie łapią, pewnie wszystko przede mną
Wczesne budzenie się też mnie dopadło i budzę się około 6
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 07:13   #3177
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Prenatalne o 17.20 dopiero mam, wolałabym wcześniej ale cóż. Mam tylko nadzieję, że w Poznaniu nie będzie dziś dużego ruchu.
Skurcze mnie jeszcze nie łapią, pewnie wszystko przede mną
Wczesne budzenie się też mnie dopadło i budzę się około 6
to całe 40 minut wcześniej niż ja Co do skurczy to oby nie przyszły wcale bo to nic przyjemnego

♥37/40♥
Stary 2016-08-05, 07:35   #3178
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
już są u mnie komoda nie była rozkręcana więc jest w pełnej okazałości, natomiast regał w częściach czeka aż tż go poskręca w sumie dobrze, że nie chiałam całego zestawu bo bym miała jeszcze masę pracy przy zrywaniu naklejek z szafy a wiadomo, że później różnie mogłoby to wyglądać ale ogólnie bardzo polecam tą serię z ikei Śliczne są i zapewne nowe cenowo też nie zabijają skoro szafę można kupić już za 399zł i regał z przewijakiem za niecałe 300zł chyba (innych mebelków z tej serii niestety na stronie nie ma więc nie mam jak porównać). Jeśli się sprawdzą to jak będę urządzała pokój dla dzidzi na górze to chyba się na nie skuszę jeszcze raz ale tym razem na całą serię
A to mały uparciuszek wiesz, dziewczynki są na pewno subtelniejsze i stąd mała chęć współpracy najważniejsze, że rozwija się prawidłowo

też używałam Loveli ale po jakimś czasie zmieniłam na Dzidziusia chyba. Lovela może i dobra ale jak dla mnie bezzapachowa a lubię jak mi pranie pachnie (chociaż delikatnie). Ogólnie co dziecko to coraz szybciej przerzucam się na pranie razem z naszymi ciuchami więc jestem ciekawa ile czasu teraz będę prała oddzielnie W sumie już od jakiegoś czasu używam kapsułek zamiast proszku i może one wcale nie będę takie złe i dla maluszka
Ale Ci się udało z tymi mebelkami Ekstra! Moja mała taka nieśmiała główkę chowa ale nogi rozłożone na całego :P

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
A dużo godzin jeszcze zostało Ci do wyrobienia? Dasz radę na pewno, a może jakoś szybciej przeminą

Tak po za tym dzień dobry, ja niestety dzień zaczęłam nieciekawie, bo o 5 obudził mnie ból brzucha i było spotkanie z kibelkiem a tak dawno już tego nie było... do tego odezwał się mój uraz barku, więc boli niemiłosiernie a nie mogę niczym posmarować dziś mam chyba dzień narzekania... wybaczcie

Powodzenia na wizytach oby Wasze maluchy bardziej współpracowały niż moja Lusia
Stary 2016-08-05, 07:43   #3179
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci się udało z tymi mebelkami Ekstra! Moja mała taka nieśmiała główkę chowa ale nogi rozłożone na całego :P

A dużo godzin jeszcze zostało Ci do wyrobienia? Dasz radę na pewno, a może jakoś szybciej przeminą

Tak po za tym dzień dobry, ja niestety dzień zaczęłam nieciekawie, bo o 5 obudził mnie ból brzucha i było spotkanie z kibelkiem a tak dawno już tego nie było... do tego odezwał się mój uraz barku, więc boli niemiłosiernie a nie mogę niczym posmarować dziś mam chyba dzień narzekania... wybaczcie

Powodzenia na wizytach oby Wasze maluchy bardziej współpracowały niż moja Lusia
hehe, ale przynajmniej dała się podejrzeć i już pewnie nie ma wątpliwości, że Lusia Lusią pozostanie Każda ma taki dzień Na ten ból to może weź paracetamol, może nie pomoże jakoś extra ale choć w małym stopniu ulży.

♥37/40♥
Stary 2016-08-05, 07:56   #3180
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Kciuki za dzisiejsze wizyty !

Czekamy na same wspaniałe wiadomosci

Ja juz po zakupach, zbieram sie za obiad dla tesciowki robie ziemniaki z koperkiem , mizerie i klopsy z kalafiora bo je uwielbia a nie umie zrobic

Moje dziecko jest cudne oby jej tak zostalo.. Wieczorem od ok 21 jest cisza do rana a rano od 9, 10 juz bulkocze w brzuchu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości