Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 22:00   #3211
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Motyl, ja podobną mam stopę, chudą, ale rozmiar 37

Pytanie do Tassi, choć nie ma jej na sali: Czy babeczka (wiadomo jaka ) mocno krytykowała karmienie na noc mlekiem Twoim z butli? Bo od kilku dni ja robię tak, że daję butlę mojego np. 120 ml, a potem jeszcze na dopitkę cyce

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie co nieco was nadrobilam dzis w międzyczasie, bo kurczaki muszę się pochwallić że mąż wysłał mnie do spa najpierw 2,5h fryzjer, później 1h paznokcie i 2,5h rzęsy ciekawe czego chce w zamian?
Super
Musisz pochwalić się efektami w k.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podobaja szpileczki i koturny ale jakos nie mam odwagi w nich chodzic..moze kiedys jak schudne to sobie sprezentuje jakies..Lece oglądac Reda2.
poszaleje i zrobię sobie drineczka z Martini,a co mi tam

Ja nie lubię Martini, ale Jim Beamem z colą bym nie pogardziła

Hmm.... Przypomniała mi się pierwsza noc naszej podróży poślubnej, jak siedzieliśmy z A. na molo przy hotelu z brązowym w szklaneczkach, morza szum, w oddali migotały światła miasta....
Ciekawa jestem kiedy polecimy gdzieś pierwszy raz we trójkę?

A kiedy Wy planujecie?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:00   #3212
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tak? o rety Rusza się lejkiem przy ściąganiu czy trzeba trzymać w jednym miejscu? Bo ja ruszam w poszukiwaniu strumienia i nie wiem czy dobrze robię.
Ja mam elektryczny. trzymam w jednym miejscu, no bo jestem przyssana. I często bywa tak,że na początku nie leci, potem leci dużo, potem znowu prawie nic

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Pytanie do Tassi, choć nie ma jej na sali: Czy babeczka (wiadomo jaka ) mocno krytykowała karmienie na noc mlekiem Twoim z butli? Bo od kilku dni ja robię tak, że daję butlę mojego np. 120 ml, a potem jeszcze na dopitkę cyce

No ale ja mam 39/40

Widać,że nasi małżowie mają wychodne a dzieci śpią i sobie spamujemy:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:03   #3213
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Super

Hmm.... Przypomniała mi się pierwsza noc naszej podróży poślubnej, jak siedzieliśmy z A. na molo przy hotelu z brązowym w szklaneczkach, morza szum, w oddali migotały światła miasta....

A kiedy Wy planujecie?
My planujemy wybyc wtedy kiedy Lila przestanie nosic pampersy
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:03   #3214
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
eee
co prawda nie ja pytałam, ale jak najbardziej sie cieszę że jest już lepiej

moja Hania też nie zawsze ładnie wywija i wtedy jej ręcznie pomagam

a pomagasz mu ułożyć rączki? powinny być delikatnie wyciągnięte do przodu, czyli nie pod klatką piersiową tylko łokcie pod barkami.
no i jeszcze możesz próbować układać na udach swoich - rączki wyciągniete do przodu i paszki oparte na nodze. i jeszcze noszenie na samolot

mnie też to coś nie leży, ale to może kwestia tego ile mleka w piersi jest
ja jak chciałam rozkręcić laktację to robiłam tak, że trzymałam przy piersi powiedzmy 10-15 minut. po tym czasie jak słyszałam że Hania już nie łyka, to brałam ją do odbicia, chwilkę pochodziłam i przystawiałam do tej samej piersi. po chwili znów mleko napływało. jeśli znów się sytuacja powtórzyła (choć to miało miejsce tylko kika razy, jak był kryzys), to dopiero wtedy zmieniałam pierś. czyli 20-30 minut jedna i dopiero potem zmiana - i zadziałało, po 2-3 dniach mleka było więcej i teraz też 1 pierś=1 karmienie, choć czasami wieczorem Hania ściągnie całe mleko i chce jeszcze, to biorę do odbicia i po chwili [przystawiam do tej samej i wtedy już jej wystarcza a ja mam pewność, że ściągnęła mleko do końca, także to gęste i kaloryczne

piękne
i w ogóle to podziwiam CIę, że tak kreatywnie spędzasz czas z Adim ja też się staram, ale ostatnio ciągle się martwię zdrowiem dziewczynek i wena mi uciekła

ja też kąpie na brzuchu (przy klasycznej pozycji Hania strasznie się denerwowała) i jedną ręke mam pod paszkami a drugą myję no,może nie ja a mąż

a co taka zabiega dziś

wiesz co... im więcej czytam o nim tym bardziej uważam, że Twój plan z wyjazdem do Mielca jest rewelacyjnym pomysłem. Odżyjesz na pewno, a to Ci się należy. Jesteś inteligentną i piękną dziewczyną, a na tym idiocie i debilu (jak to sam o sobie mówi) świat się nie kończy

kurcze, już mam dość tego gila Hani już 2 tygodnie mijają martwię się o nią dziś sięgnęłam po nasivin, może to w końcu pomoże...

Motyl, a jak Tusia? przechodzi jej katarek? pokasłuje Ci też czasami?
U nas też znów katar...

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moje dziecko zwariowalo, je tylko w foteliku samochodowym

spryciaz

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no wsumie racja, wczoraj tak jak już pisałam przyszedł o 2;35. dzisiaj jakbym nie zadzwoniła po niego żeby porozmawiać to też pewnie widzielibyśmy się tylko 10min podczas jedzenia obiadu, zobaczymy o której teraz wróci i jak się będzie zachowywał po naszej rozmowie

podziwiam Cię za spokój i opanowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
chodzi mi o to ż ena za dużo mu czasem pozwalam bo np....smaży sam jajko , kroi ze mną warzywa na sałatke małym nożykiem, wycina nożyczkami trójkaty i kwadraty które mi daje w prezencie....wpr awdzie pod nadzorem bo ze mna no ale....

a ile ma?

Cytat:
hej mamusie co nieco was nadrobilam dzis w międzyczasie, bo kurczaki muszę się pochwallić że mąż wysłał mnie do spa najpierw 2,5h fryzjer, później 1h paznokcie i 2,5h rzęsy ciekawe czego chce w zamian?

larysa co za gość z tego faceta... bądź silna. wprawdzie siłą go nie zmusisz, ale z drugiej strony walcz o to żeby maleństwo mialo ojca

ewacia ja za dziewczynami.. super mamuska z Ciebie
Wów, super!taki prezent na Mikołaja? Ja wczoraj dostałam karnet na masaż

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:04   #3215
butterfly20
Zakorzenienie

Madziuchna ja mam takie wspomnienia, tylko znowóż ja siedziałam ze szklaneczką martini ze spritem, a małż z Johnny Walkerem z colą. to była podróż poślubna, w Turcji
Ach super było 27.08 ślub a 31.08 wyjlatywaliśmy, najpierw tydzień objazdu a potem wypoczynek (chociaż dla mnie tydzień wypoczynku to za długo, ja już po dwóch dniach byczenia się świruję). I wracaliśmy 14.09. W życiu nie przypuszczałam,że 2 lata później urodzi się moja dzidzia

My póki co nie chcemy z małą latać samolotem, więc w maju jedziemy do Karpacza, w czerwcu z Teściami nad morze, a w lipcu ze znajomymi Chorwacja.

Stary 2013-12-07, 22:05   #3216
Larysa88
Zakorzenienie

jeju, dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie miłe słowa dużo to dla mnie znaczy
odkąd przyszedł stara się być miły, a teraz nawet wymyślił wspólne robienie frytek i kurczaka... no nie powiem, miłe nawet choć to i tak nic nie wróży

Cytat:
ale kochana, to nie rozpieszczanie! to jak napisała Katarzyna, to mądre wychowanie bardzo dobrze że uczysz go takich rzeczy, zaprocentuje to w przyszłości nie sztuką jest mieć dziecko i trzymac je tylko przed tv żeby mieć czas na pierdoły, sztuką jest właśnie umieć fajnie i kreatywnie spędzać z nim czas, tak jak Ty. brawa dla Ciebie
potwierdzam to co pisze Natala i reszta dziewczyn ja się boję że nie będę tak potrafiła, nie znam żadnych wierszyków, piosenek, zabaw, ale chyba znajdę to wszystko w necie co? oby były jakieś instruktaże
też nie podoba mi się wychowywanie dziecka przed tv bądź przed komputerem dlatego też chcę z Olą w przyszłości gotować czy właśnie spędzać czas na robieniu różnych rękodzieł ))

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Papalinko Tz postanowił przejąć wekendową nocną opieke nad Lilą bym się mogła spokojnie wyspać

Larysko widziałam dzis na zywo tą sukienusie którą Oli kupiłaś na chrzest-powiem Ci ze jest naprawde przeurocza!Sama się w niej zakochałamJesli chodzi o tv to wzielismy 40calowy samsung smart tv.na większy niestety nie mozemy sobie pozwolic gdyz za mały pokój mamyMasakra z tym Twoim Tz..przykro mi ze musisz przez to przechodzic..
ja tylko zrobiłam dzisiaj przelew to Matal kupiła ale no, jest śliczna bardzo mi się spodobała
Stary 2013-12-07, 22:11   #3217
butterfly20
Zakorzenienie

to dziecko to jakis terminator, wszystko potrafi http://www.youtube.com/watch?v=ACI-tvnY2gY

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 22:12   #3218
gorgulek
Zakorzenienie

Madziuchna ja bym chciała lecieć do siostry do Anglii jakoś na wiosnę, może maj? Nie wiem jak nam to wypali.

Poćwiczyłam, idę pod prysznic i spać
Aaa dostałam na Mikołajki matę do ćwiczeń
Dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:19   #3219
MsLullaby
Zakorzenienie

Ech czekam na @ bo chce zacząć tabletki a tu jakieś różowe plamienie

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:21   #3220
tassia
Zakorzenienie

madziuchna ja tak robie i powiedziala zeby tego nie zmieniac tylko kolejnosc zamienic

tzn ja w sumie wieczorem.tylko z butli, powiedziala ze ok
ale jak.jestem i.moge to.najpierw cyce a potem.butla
dzis dalam.cyce a.potem.jeszcze 120ml wypil

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:23   #3221
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Madziuchna ja mam takie wspomnienia, tylko znowóż ja siedziałam ze szklaneczką martini ze spritem, a małż z Johnny Walkerem z colą. to była podróż poślubna, w Turcji
Ach super było 27.08 ślub a 31.08 wyjlatywaliśmy, najpierw tydzień objazdu a potem wypoczynek (chociaż dla mnie tydzień wypoczynku to za długo, ja już po dwóch dniach byczenia się świruję). I wracaliśmy 14.09. W życiu nie przypuszczałam,że 2 lata później urodzi się moja dzidzia

My póki co nie chcemy z małą latać samolotem, więc w maju jedziemy do Karpacza, w czerwcu z Teściami nad morze, a w lipcu ze znajomymi Chorwacja.
my tez bylismy w turcji zaj.... mi sie podobało
wylatywalismy jakos tydzien po slubie, na tydzien byczenia sie na plazy i przy basenach, co uwielbiam
sorrki, pisze jedna reka bo druga przy laktatorze

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

ja mam takie gdzie nie trzeba czekac na o...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
madziuchna ja tak robie i powiedziala zeby tego nie zmieniac tylko kolejnosc zamienic

tzn ja w sumie wieczorem.tylko z butli, powiedziala ze ok
ale jak.jestem i.moge to.najpierw cyce a potem.butla
dzis dalam.cyce a.potem.jeszcze 120ml wypil

tylko mój lubi przed snem do cysia sie przytulic stad u nas taka kolejnosc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 22:26   #3222
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Super

A kiedy Wy planujecie?
no jim beam to by bylo to

my jedziemy w maju do.wloch ale autem
w kweitniu lib w czerwcu wybieram sie do przyjaciolki do norwegii a jak.maciej skonczy rok to.chcemy na kube jak.bedzie.kapucha

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

madziuchna ile udaje ci sie.odciagnac? bo.kurcze jak ja bezposrednio po karmieniu odciagam to mam z dzis
100,50,60,60
nie dalam rady wiecej niz 4razy odciagac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:32   #3223
butterfly20
Zakorzenienie

o rety, nie wierzę, był ktoś kto powinien był wygrać z Mammedem (ale nie wygrał przez punkty od sędziów, a to wiadomo,że dadzą wygrac naszemu).ja myślałam,że on taki niepokonany.

walka wieczoru, jak Mammed sie postara to "stary" będzie do północy

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-12-07 o 22:35
Stary 2013-12-07, 22:34   #3224
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

A kiedy Wy planujecie?
Mój mi dziś powiedział, że jak Emilka skończy roczek to lecimy z nią na Malediwy

Stary 2013-12-07, 22:36   #3225
MsLullaby
Zakorzenienie

Już po ksw.?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-07, 22:38   #3226
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja 3 dni mialam takie plamienie i dziś już normalnie @

Ktoś w.bloku robi imprezę na całego

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:49   #3227
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Już po ksw.?

właśnie teraz nokaut był

jeeee dzwonię po ślubnego

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Jejuuu w Nexcie są tak prześliczne rzeczy,szkoda,że tak drogie...

Stary 2013-12-07, 22:51   #3228
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie teraz nokaut był

jeeee dzwonię po ślubnego

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Jejuuu w Nexcie są tak prześliczne rzeczy,szkoda,że tak drogie...
Dziś koleżanka rzuciła, ze w hm takie tanie te ubranka dla dzieci to chyba ja taka bieda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:54   #3229
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dziś koleżanka rzuciła, ze w hm takie tanie te ubranka dla dzieci to chyba ja taka bieda

Gdyby nie wyrastały z nich tak szybko to można przyjąć,że byłyby tanie No ale niestety jak mam założyć coś tylko kilk razy to już zmienia postać rzeczy.
Ale Next ma teraz darmową przesyłkę w Pl i są podane ceny w pln...ceny powalają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 23:00   #3230
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
madziuchna ile udaje ci sie.odciagnac? bo.kurcze jak ja bezposrednio po karmieniu odciagam to mam z dzis
100,50,60,60
nie dalam rady wiecej niz 4razy odciagac

Tassia, według mnie to dużo I cztery razy to fajny wynik, mi zazwyczaj udaje się 2-3 w ciągu dnia plus jeden na noc. Dziś odciągnęłam tylko raz, dopiero teraz i po 3,5 h od karmienia udało mi się 190 ml, gdzie wczoraj wyszło tylko 120 ml, więc może idzie ku lepszemu
Bezpośrednio po karmieniu udaje mi się odciągnąć 50-60 ml.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mój mi dziś powiedział, że jak Emilka skończy roczek to lecimy z nią na Malediwy

To Wy bahate ludzie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W takim razie ja też
Kurde, dżinsiki z szelkami kosztują więcej niż te, które mój TŻ kupił w Housie na wyprzedaży - identyczne

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Gdyby nie wyrastały z nich tak szybko to można przyjąć,że byłyby tanie No ale niestety jak mam założyć coś tylko kilk razy to już zmienia postać rzeczy.
Ale Next ma teraz darmową przesyłkę w Pl i są podane ceny w pln...ceny powalają.
A gdzie to sprawdzasz?
Mówiłam Wam chyba, że Julek z Londonu dostał komplet trzech pajacy w małpeczki właśnie Next Śliczne, a jaka bawełna!
Mam kilka pajacy Nexta też z ciuchów (nawet różowe, tylko ) i są super

Stary 2013-12-07, 23:07   #3231
butterfly20
Zakorzenienie

http://pl.nextdirect.com/pl/ tuuuuu

ciuszki są PRZEUROCZE

Stary 2013-12-07, 23:08   #3232
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A ja się witam. I oświadczam że jestem w szoku. Nie wierzyłam że ta noc nastąpi ale dzisiaj moje kochane dziecko obudziło się tylko raz w nocy. Jak zjadł wczoraj około 20 to dopiero obudził się o 1 30 i spał znowu do 6 rano. . Pierwszy raz nie było pobudek co dwie lub trzy godziny .
U mnie od około 2 tygodni Pola je koło 20, później też właśnie tylko raz koło 2 w nocy i dopiero o 6 Daje mamie pospać troszkę. Chociaż 6 to dla mnie jeszcze noc a nie ranek Ale że moje dziecie już chcę wtedy hasać to i ja musiałam się przeprogramować

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
eh walczyłam ze swoim dzieckiem i walczyłam, bo przecież otworzenie jej buźki i wprowadzenie łyżeczki graniczy z cudem ale na 96% wydaje mi się, że mamy pierwszego ząbka!
Już ząbki! Super!

Cytat:
moja też leniuszek i jak ją położę na brzuszku, to się denerwuje. Co prawda troszkę podnosi głowę, ale nie dużo. Już bardziej podnosiła w pierwszym miesiącu
Moja ostatnio nawet się rozbujała w podnoszeniu główki. Jak leży na mnie na klacie albo na kolanach to głowe wyciąga a na brzuchu nie histeryzuje tylko jak jest w dobrym humorze i wted jak jej podsunę rączki pod ramionka to podnosi ładnie ale tylko na chwilę.

Cytat:
wierzysz w to,że akurat konkretne smoki coś dają?
Mi z kolei wszyscy powtarzali,że to przestarzaly mit z tymi smokami i późniejszą skłonnością do wad zgryzu. Że jedyny problem ze smokami jest taki,że trzeba dziecko oduczyć.
No ale może to Logoasia mogłaby się wypowiedzieć. I ortodonci

A czy ktoś ma jeszcze tak jak ja: ja mogę mieć byle jaki telefon, telewizor, laptop itp. byle tylko działał w podstawowych funkcjach,które ja potrzebuję?No i jeszcze mogłoby to być ładne, ale nie musi być super technologicznie Ja nawet nie widzę różnicy między zwykłym obrazem a HD, a mój mąż z bratem usilnie starają mi się pokazać tę różnicę
Motyl, nie wierze że dają. Takie bardziej z przypadku kupiłam, więc używam. I też nie wierzę do końca, że powodują wady zgryzu itd, bo i ja i mój brat i siostra wszyscy na smokach i zgryzy piękne

A co do pogrubionego to - nie grzesz kobieto Ja z tych technicznych i lubiących gadżety

Cytat:
Ej weźcie nie denerwujcie mnie, ja nadal nie mam @, ale myślałam,że przy kp można mieć szybko, a można nie mieć nawet rok. Przez Was sobie coś zaczęłam wkręcać:P
Ja bym chętnie się z Tobą zamieniła bo moja @ przyszła po 6 tygodniach od porodu, a ja też tylko kp. Lepiej było mi bez niej..

Cytat:
Mam hita wczorajszego dnia:
pisze wczoraj TZtowi zeby mi test kupil ciazowy, ten wraca zadowolony, bo kupil az 7 za jedyne 9£ no to ja robie, patrze, dwie kreski, czytam dla pewnosci instrukcje, a to byl test na owulacje jak bedziecie chcialy kolejne dziecko, dajcie znac, dysponuje szescioma testami na owulacje
Dobrze, że się zorientowałaś

Cytat:
ja tez wchodze we wszystko przedciazowe waze tez tyle co przed ciaza tzn chyba kilograma.mi brakuje ale to.prawie jak nic

a co do przestawania korzystania ze smoczka to ja w wieku 3lat pojechalam do.cioci i wujka. oni mieli psa ktory mial taka gule pod broda. rodzice zabrali mi smoka i powiedzieli ze Dasza polknela mi golika. Podobno przez trzy dni chodzilam za psem.i macalam go po tej gulce az zaakceptowalam ze nie wyjme juz go

ale jeszcze lepiej babcia moja odzwyczaila mojego tate. szli na spacer i tata moj wyrzucil z wozka smoczek i on wpadl prpsto w kupe krowia. babcia powiedziala ze jak chce golika to musi sobie z kupy wyjac. a ze tata sie brzydzil kupy to zdecydoeal ze ida dalej
Dobry sposób z krową - warto wiedzieć na przyszłość w razie czego

W ciuchy sprzed ciąży też wchodzę wszystkie. Waga mi wróciła do tej samej tuż po wyjściu ze szpitala, ale ja dzięki magicznej diecie cukrzycowej przytyłam tylko 9kg, z czego moja Pola to prawie 4 kg. Także cukrzyca ciążowa ma też swoje plusy
Jedyne co mi przeszkadza to że brzuch jest troche sflaczały i lekko tylko mięśnie widać, a dość porządnie je wyrobiłm przed ciążą. No ale, wyrobi się z czasem Póki co czekam na wizytę kontrolną poporodową i gina w przyszły czwartek i zielone światło na ćwiczenia, bo strasznie mi ich brakuje.

Cytat:
zmieniłam nasze wiosenno-letnio-jesienne dekoracje na te zimowe i od razu poczułam święta. Jeszcze tylko stroiki i choinka,ale to wiadomo,ze potem.
Chyba jutro pojedziemy do Pepco ( a to wyprawa, bo w nasyzm mieście nie ma) po tę czapkę mikołajową i zrobimy Tusi jakieś fotki,żeby nam w końcu dekoratorka namalowała ją na bombce
W czwatek przyjeżdża mój tata na święta i w przyszły weekend jedziemy wybierać choinkę Już nie mogę się doczekac. Uwielbiam święta. Co prawda w domu rodzinnym zawsze ubieraliśmy choinkę w wigilię, ale tutaj są inne zwyczaje więc będzie wcześniej - mi to osobiście nie przeszkadza No i będzie Pola i moi rodzice na święta, więc extra, bo w zeszłym roku byliśmy z małżem sami we dwójke i nawet egzotyczne wczasy nie były tak fajne w samotności w takie święto.

Pochwal się fotkami jak zrobicie.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
wiem okropny jest....

ale porozmawiałam dzisiaj z nim. na siłę go wzięłam, wsumie nic nowego nie powiedział, za to ja dużo powiedziałam, ale wiecie co powiedział m.in? że jest idiotą i debilem że złamał swoje zasady które stosował tyle lat (żeby nie wpaść) a tu że mi uległ...
nie będę się rozpisywać bo szkoda słów...

Kurcze laryska, nie chcę Ci doradzać, bo wiadomo, że tak z forum ciężko odczytać całą sytuację, ale jak dla mnie to szkoda Ciebie, takiej fajnej dziewczyny i Waszej córeczki dla takiego niewdzięcznika. Serio. Zasłygujesz na dobrego faceta, który będzie o Was dbał!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hejka

Moja mama zaczyna mi wmawiać, że mam mało pokarmu i mam dokarmiać butlą....Tiaaaa....Ja jej mówię, że to najprostsza droga do zakończenia kp a ona że wolę głodzić dziecko i się zaczynamy kłócić.

Młoda dzisiaj jakaś płaczliwa....śpi teraz na kolanach więc pewnie znów pójdę spać o 2-3...

A w ogóle wczoraj skończyła 2 miesiące
A mała przybiera? Bo jeśli przybiera dobrze to po co w ogóle rozważać mało/dużo pokarmu Nie ma problemu nie ma co gdybać

I gratulacje 2 miesięcy córeczki

Cytat:
a pomagasz mu ułożyć rączki? powinny być delikatnie wyciągnięte do przodu, czyli nie pod klatką piersiową tylko łokcie pod barkami.
no i jeszcze możesz próbować układać na udach swoich - rączki wyciągniete do przodu i paszki oparte na nodze. i jeszcze noszenie na samolot

mnie też to coś nie leży, ale to może kwestia tego ile mleka w piersi jest
ja jak chciałam rozkręcić laktację to robiłam tak, że trzymałam przy piersi powiedzmy 10-15 minut. po tym czasie jak słyszałam że Hania już nie łyka, to brałam ją do odbicia, chwilkę pochodziłam i przystawiałam do tej samej piersi. po chwili znów mleko napływało. jeśli znów się sytuacja powtórzyła (choć to miało miejsce tylko kika razy, jak był kryzys), to dopiero wtedy zmieniałam pierś. czyli 20-30 minut jedna i dopiero potem zmiana - i zadziałało, po 2-3 dniach mleka było więcej i teraz też 1 pierś=1 karmienie, choć czasami wieczorem Hania ściągnie całe mleko i chce jeszcze, to biorę do odbicia i po chwili [przystawiam do tej samej i wtedy już jej wystarcza a ja mam pewność, że ściągnęła mleko do końca, także to gęste i kaloryczne
Ja tak właśnie robie - samolocik i na udach i tak jej się znacznie bardziej podoba, bo na brzuchu tylko z rana po nocy jak jest w dobrym humorze - inaczej darcie.

A co do karmienia to moja jak się naje to zamyka buźkę i mogę sobie zmieniać cyce, odbijać ją, przystawiać za kilka minut i choćby nie wiem co to nie otworzy buźki i nie pociumka nic jak jest najedzona. Nie ma szans Zamknięta jak na kłódke w momencie przystawienia w taką śmieszną lekką podkówkę
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 23:13   #3233
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
http://pl.nextdirect.com/pl/ tuuuuu

ciuszki są PRZEUROCZE
O te Julek dostał
http://pl.nextdirect.com/pl/x52880s2#865191

Stary 2013-12-07, 23:15   #3234
MsLullaby
Zakorzenienie

Co do ubranek to ja najczęściej zamawiam z hm, next, i jeszcze f&f czy jakoś tak o i w primarku bardzo tanie i ładne są body, śpiochy czy pajace bo z next czy hm to bardziej sweterki, spodenki czapki i ogólnie bardziej wyjściowe ubranka kupuje a jak to głównie primark właśnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-07, 23:25   #3235
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez wchodze we wszystko przedciazowe waze tez tyle co przed ciaza tzn chyba kilograma.mi brakuje ale to.prawie jak nic

a co do przestawania korzystania ze smoczka to ja w wieku 3lat pojechalam do.cioci i wujka. oni mieli psa ktory mial taka gule pod broda. rodzice zabrali mi smoka i powiedzieli ze Dasza polknela mi golika. Podobno przez trzy dni chodzilam za psem.i macalam go po tej gulce az zaakceptowalam ze nie wyjme juz go

ale jeszcze lepiej babcia moja odzwyczaila mojego tate. szli na spacer i tata moj wyrzucil z wozka smoczek i on wpadl prpsto w kupe krowia. babcia powiedziala ze jak chce golika to musi sobie z kupy wyjac. a ze tata sie brzydzil kupy to zdecydoeal ze ida dalej
U mojego TŻ historia była krwawa Teść położył smoczek na regale, dość wysoko. Po jakimś czasie mój A. zapragnął swego nionia, więc zaczął wspinać się po tych półkach i spadł, rozcinając sobie wargę do krwi. Już więcej nie zapytał o nionia

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Co do ubranek to ja najczęściej zamawiam z hm, next, i jeszcze f&f czy jakoś tak o i w primarku bardzo tanie i ładne są body, śpiochy czy pajace bo z next czy hm to bardziej sweterki, spodenki czapki i ogólnie bardziej wyjściowe ubranka kupuje a jak to głównie primark właśnie

Primark jest fajny

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Lulla, Ty w Londonie mieszkasz? Jeśli tak, to w jakiej dzielnicy?

Stary 2013-12-07, 23:35   #3236
Zakorzenienie

Cytat:
Extra, zazdroszcze

Cytat:

A my na podrózy poślubnej byliśmy tamdadam - w Zakopcu Przed ślubem 6 miesięcy w kwietniu przyjechaliśmy do Kaliforni, sierpniu skoczyliśmy na tydzień na hawaje, a w pazdzierniku ślub w Polszy, więc chcieliśmy trochę chcieliśmy domu zaczerpnąć Niby zakopane nic specjalnego ale było super - był już śnieg, łaziliśmy po delikatnych szlakach i cały czas jedliśmy dobre jedzenie

A co do samolotu to też chcemy unikać z Pola, ale chcemy wrócić do PL na wiosnę, więc wyjścia nie ma.
Stary 2013-12-07, 23:37   #3237
Larysa88
Zakorzenienie

kochane jesteście

ale się objadłam frytek... no nic trzeba iść spać bo nie wiadomo kiedy ten mały zbój się obudzi a jutro jedziemy do Mielca pierw do rodziców a później imieniny cioci którą uwielbiam także nie będzie mnie, więc udanej niedzieli

Cytat:
ja chyba wiem
zazdroszczę spa !

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
podziwiam Cię za spokój i opanowanie
kiedyś taka spokojna nie byłam, teraz już chyba się przyzwyczaiłam

co do nexta to racja, piękne mają ubranka
my np. mamy to http://pl.nextdirect.com/pl/x523888s7 już się nie mogę doczekać kiedy ubierzemy, narazie jeszcze troszkę duże chociaż body by były pewnie
i te butki
http://pl.nextdirect.com/pl/x523886s4

Edytowane przez Larysa88
Czas edycji: 2013-12-07 o 23:40
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 23:45   #3238
Madziuchna27
Zakorzenienie

Pytanie na rano
Dziewczyny przechowujące ściągnięte mleko
: ile ml do jednego pojemnika wlewacie?
I czy można do jednego karmienia zmieszać dwa mleka, które stały w lodówce a przedział czasowy od ich ściągnięcia to np. kilkanaście godzin?

Stary 2013-12-08, 01:45   #3239
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

To Wy bahate ludzie
No co Ty, pewnie żartował :p jak na razie to tylko nas stać na Egipt, ale tam też pięknie Mi się marzy Polinezja Francuska, wylot na 2 tyg to koszt ponad 20000 za osobę

Stary 2013-12-08, 01:59   #3240
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty, pewnie żartował :p jak na razie to tylko nas stać na Egipt, ale tam też pięknie Mi się marzy Polinezja Francuska, wylot na 2 tyg to koszt ponad 20000 za osobę

Mi tez chcieliśmy lecieć w zeszłym roku na święta bo od nas z San francisco jest dość blisko i myśleliśmy ze z tej okazji tez tanio - oj my naiwni drogo jak cholera

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości