|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Tarssiu dziękuje
![]() Kochane mam pytanko robi urodzinowego grila i szukam jakis dan typowo grilowych co doradzacie ,znacie jakies super przepisy ? np szaszłyki z czego? ziemniaczki jaki ? w foli z cebulka ,przyprawy? My już na dniach bedziemy zaczynac rozszerza diete ...jesli bvbede dawała kaszke moge odrazu w tym dniu np jab. , lub marchweczke ?
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marynata do karkówki z grilla Składniki Przepis na 3-4 plastry karkówki (ok. 3 cm). 12 łyżek stołowych oliwy z oliwek 5 ząbków czosnku 1 cebula (mała ok. 4 cm) 1 łyżka stołowa ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki ostrej (w proszku) 2 ziarenka jałowca pieprz 1 łyżka przyprawy typu Vegeta lub Kucharek. Oliwę z oliwek wlać do pojemnika, dodać paprykę, zioła, pieprz, Vegete i dobrze wymieszać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek rozgnieść, ziarenka jałowca równierz rozgnieść. Karkówkę rozbić nieco ręką i dobrze obtoczyć w marynacie, zostawić na kilka godzin w lodówce (najlepiej przygotować w przeddzień grilowania) Nie zawijać w folię!!!
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-06 o 19:45 |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]Dziękuje za przepis
...kurde kurde ...no i urodziny,jedzonko i *upa z diety a schudłam już troche jeje ![]() w lipcu idziemy na wesele to trzeba jakoś wygladac
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
a kiedys robiłam taką pyszna marynatę do karkówki z miodem (przepis z biedronki), tylko żebym to ja pamiętała co tam było... może gdzieś na necie będzie
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
kochane macie moze jakieś fajne kołysanki dla swoich maluszków które śpiewacie???????????????? ?????jeśli tak to ja poproszę
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Ale robicie smaka tym grillem, ziemniaczki, karkówka, żeberka i to w sosie miodowym, normalnie śline mam na kolanach
![]() Od rana klikam gdzie się da ale na pisanie czasu brak..Adaś miał wczoraj 37,8 więc już miałam stracha że dziecko mi coś złapało. Dostał czopka i przeszło. Zastanawiam się czy to nie od ząbków. |
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
ditu, aż wstałam i poszukałam w mojej księdze kucharskiej
Załącznik 3086754
|
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w kółko śpiewam " U nilusi z popielnika iskiereczka mruga..."
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ja spiewam
Idzie niebo ciemna noca Ach spij kochanie Bajka iskierki Ach spijcie moje dzieci Juz gwiazdy lsnia Dorotka duzo spiewam ![]() marynate do karkowki robie podobnie jak do zeberek lyzka miodu lyzka msztardy lyzka ostrego ketchupu lyzeczka koncentratu pomidorowego lyzeczka cynamonu szczypta soli, pieprzu pol lyzeczki galki muszkatalowej 3 lyzki oliwy z oliwek
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-05-06 o 20:09 |
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Ej a ja przyszłam tylko przypomnieć że mnie nie ma na liście i proszę o kliki bezpośrednio z mojego podpisu
![]() :pro si:Ja śpiewam Wikiemu: Ach śpij kochanie... albo piosenki ze szczeniaczka bo umię już wszystkie Dobra lachony lece pisać prace, trochę się poczyłam, urodziny odbębnione to teraz czas na pracę mgr. Same miłe rzeczy ![]() ![]() ![]() WIęc jeszcze raz apeluje o kliki bo już pewnie wyleciałam z rankingu
|
|
|
|
#3253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakbys spytala mojego pediatry to powiedzialby c, ze eby nie robia zadnych problemow - ani temperatury ani biegunki ![]() Maria ja nie pomoge, bo spiewam po niemiecku, angielsku.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-06 o 20:09 |
||||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam na filma :_)
|
#3255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wypróbuję - ja mam inny...![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co to za zabawka!? może pisz do firmy że się nie nadaje dla małych dzieci ![]() może drobny uraz jakoś wynagrodzą ??? Cytat:
żeby moja tak zasypiała ![]() Cytat:
majonez śmietana zielony ogórek ser feta pieprz sól mniaaaam! moje dziecie tak mi dzisiaj dało popalić, ze ledwo patrze na oczy, ide zaraz spać tylko dokończe pilsner'ka. padam padam padam przeczytałam dzisiaj fajny opis o siatkach centylowych po pierwsze: są z lat 90' - znaczy sie stare ( teraz podobno rodzą sie dużo większe dzeieci ) bo kobiety w ciaży są pod lepszą opieką, bardziej dbająo siebie - witaminy, dieta itp po drugie: jezeli dziecko urodziło sie i jest w małym lub wysokim centylu ale systematycznie przybiera na wadze i równomiernie rośnie znaczy się wszo ok i się żadnymi centylami nie kierować ![]() po trzecie: pisałam już że padam ? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-06 o 20:36 |
|||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Ponadrabiałam Was ale nie wiele pamiętam...
Brombi a jakie kupki ma Filus po kaszkach? Ryżowe dajesz? Kate dzieki za cynk :hahaha :Pinky kliknełam ale skomplikowane to było i wymagało rejestracji ![]() Na inne konkursowiczki też. Bolałam mnie głowa od nocy jak tydzien temu... rano wymiotowałam po rumianku i łeb chciał mi odpaść. Nadal pobolewa ale oge funkcjonować... Do etgo mały był marudny i rozwrzeszczany... Aniuuulka mój czasme ma takie napady... wydaje mi sie, że jak nałapie wrażeń i go przerosną albo się wystraszy... |
|
|
|
#3258 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
((Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wejdz tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428343&page=104 Cytat:
![]() dobre z tymi siatkami ja na nie nawet nie patrze, bo majucha miala wage urodzeniowa 2600g;]
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie narobilo duzo klikania
juz sie zaczelam gubic, co gdzie komu.Agusia wyslij mi tego linka naPW to bede tam wszystkie odklikiwac oczywiscie juz zaglosowalam
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzacie Wy z tym klikaniem ??
![]() Może załóżcie wątek w klubie o tym klikaniu i będzie wszystko zusammen do kupy skoro w tej wiadomości od Xpressji nie ma wszystkich?Cytat:
![]() A kluseczki lane są z jajkiem, a całe jajko chyba późoniej, na razie tylko pół żółtka co dwa dni, przynajmniej według polskich schematów. Kupki normalne, 1-2 dziennie, kaszka nie wpływa na nie, raczej warzywa i owoce ![]() Nie pamiętam co chciałam jeszcze, bo TŻ łazi i jakiegoś kabla do kompa czy tv szuka i mnie już denerwuje, to idę mu pomóc szukać bo mi żyć nie da
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej nie jestem w tym klikaniu "sama" ![]() Bylam u Pana gina, ktory stwierdzil, ze jestem tuz przed jajeczkowaniem. Stad mam pytanko czy mamusie ktore karmia tylko cycem maja @? bo wg niego za 2 tyg powinna sie juz u mnie zjaiwc buuuuGucia chyba ma... ja tez sie nie moge doczekac rozszerzania diety ![]() no dobra... ide klikac
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez dzisiaj dostałam przesyłke z bebilonu. Poza tym dostałam juz drugi numer "twój maluszek". ciekawa sprawa, tz podejrzewa mnie o prenumeratę
ale ja mam czyste sumienie
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez dostaje...kots mi to do skrzynki wrzuca
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
ASIOCZKA wysłałam na PRIW
dziękuję Wam za odpowiedzi kurcze ja dostałam tylko jedną paczuszką z hippa jak Oli miała 4 miesiące teraz już nic nie przysłali ![]() Dziś była u nas taka okropna pogoda,cały czas lało więc ze spacerku nici-co się równa z wielkimi krzykami jakby ją ze skóry obdzierali a tż jak na złość ma 2 zmiane Przygotowałam się psychicznie a tu...............niespodz ianka usnęła 2 razy na 30min w domku bez większych problemów i jakoś minął ten dzień Mam tylko nadzieję że jutro będzie już dużo lepiej i z pogodą i z humorami księżniczki
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą liste zrobiłam, a sama w konkursie nie biorę udziału ![]() więc myślę że w interesie konkursowiczek jest ją uzupełnić tak żeby klikanie szło sprawnie pozostałym mamusiom! |
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzien doberek u nas nocka ok, z tym malym szczegolem, ze maly obudzil sie o 5:30...do 6.15 bawil sie w lozeczku, potem dawal sygnaly dzwiekowe wiec przewinelam, nakarmilam, ale i tak zasnal dopiero o...8.... Wiec jestem w dylemacie - czy nocka byla ok czy nie...? Bo niby spal, a ja i tak jestem padnieta ![]() Aaaaaa.....i dostalam wczoraj wieczorem prezent od malza....stwierdzil, ze dawano nie kupowal mi nic w tym stylu i dostalam... Załącznik 3087530Załącznik 3087531 Załącznik 3087533 ale w takim brzoskwiniowym kolorze ![]()
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Ide umyc włoski .i wracam do Was
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
stęskniłam się za wami tu się superaśnie wraca do mamusiek bo sie już jednak znamy hehe moje dziecko ma ostatnio bezsenność przedwczoraj poszła spać o 12 w nocy wstała o 5 na mleko jakoś tak to było i o 7 znów nie spała w dzień śpi bardzo mało a wczoraj spała raz w dzień o 13, potem poszła spaćdopiero o 22.30 wstała o 3.30 na mleko i znów o 6.30 pobudka nie wiem co sie stało i potrafi nie jesć nawet 5 godzin i sie nie upomni i jak chce jej dać jeść to też tak nie bardzo chce
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-05-07 o 09:43 |
|
|
|
#3269 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko "twojego maluszka" już tak jak Tarasi ktoś mi do skrzynki podrzuca Cytat:
Dzień dobry
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
dużo zdrówka dla Was... swoją drogą - Bogus dawno tu nie było... Karenina fajne ![]() Aniulka - może to skok... a to dla małych jubilatów |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

...kurde kurde ...no i urodziny,jedzonko i *upa z diety
a schudłam już troche jeje

bo wg niego za 2 tyg powinna sie juz u mnie zjaiwc
buuuu