|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Tarssiu dziękuje
![]() Kochane mam pytanko robi urodzinowego grila i szukam jakis dan typowo grilowych co doradzacie ,znacie jakies super przepisy ? np szaszłyki z czego? ziemniaczki jaki ? w foli z cebulka ,przyprawy? My już na dniach bedziemy zaczynac rozszerza diete ![]()
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marynata do karkówki z grilla Składniki Przepis na 3-4 plastry karkówki (ok. 3 cm). 12 łyżek stołowych oliwy z oliwek 5 ząbków czosnku 1 cebula (mała ok. 4 cm) 1 łyżka stołowa ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki ostrej (w proszku) 2 ziarenka jałowca pieprz 1 łyżka przyprawy typu Vegeta lub Kucharek. Oliwę z oliwek wlać do pojemnika, dodać paprykę, zioła, pieprz, Vegete i dobrze wymieszać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek rozgnieść, ziarenka jałowca równierz rozgnieść. Karkówkę rozbić nieco ręką i dobrze obtoczyć w marynacie, zostawić na kilka godzin w lodówce (najlepiej przygotować w przeddzień grilowania) Nie zawijać w folię!!! ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-06 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]Dziękuje za przepis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3245 |
Wtajemniczenie
|
a kiedys robiłam taką pyszna marynatę do karkówki z miodem (przepis z biedronki), tylko żebym to ja pamiętała co tam było... może gdzieś na necie będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zadomowienie
|
kochane macie moze jakieś fajne kołysanki dla swoich maluszków które śpiewacie???????????????? ?????jeśli tak to ja poproszę
![]()
#3248 |
Raczkowanie
|
Ale robicie smaka tym grillem, ziemniaczki, karkówka, żeberka i to w sosie miodowym, normalnie śline mam na kolanach
![]() Od rana klikam gdzie się da ![]() Adaś miał wczoraj 37,8 więc już miałam stracha że dziecko mi coś złapało. Dostał czopka i przeszło. Zastanawiam się czy to nie od ząbków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Wtajemniczenie
|
ditu, aż wstałam i poszukałam w mojej księdze kucharskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Wtajemniczenie
|
ja w kółko śpiewam " U nilusi z popielnika iskiereczka mruga..."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Marta ja spiewam
Idzie niebo ciemna noca Ach spij kochanie Bajka iskierki Ach spijcie moje dzieci Juz gwiazdy lsnia Dorotka duzo spiewam ![]() marynate do karkowki robie podobnie jak do zeberek lyzka miodu lyzka msztardy lyzka ostrego ketchupu lyzeczka koncentratu pomidorowego lyzeczka cynamonu szczypta soli, pieprzu pol lyzeczki galki muszkatalowej 3 lyzki oliwy z oliwek
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-05-06 o 19:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
Ej a ja przyszłam tylko przypomnieć że mnie nie ma na liście i proszę o kliki bezpośrednio z mojego podpisu
![]() ![]() Ja śpiewam Wikiemu: Ach śpij kochanie... albo piosenki ze szczeniaczka bo umię już wszystkie ![]() ![]() Dobra lachony lece pisać prace, trochę się poczyłam, urodziny odbębnione to teraz czas na pracę mgr. Same miłe rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() WIęc jeszcze raz apeluje o kliki bo już pewnie wyleciałam z rankingu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakbys spytala mojego pediatry to powiedzialby c, ze eby nie robia zadnych problemow - ani temperatury ani biegunki ![]() Maria ja nie pomoge, bo spiewam po niemiecku, angielsku.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-06 o 19:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Mykam na filma :_)
#3255 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co to za zabawka!? może pisz do firmy że się nie nadaje dla małych dzieci ![]() może drobny uraz jakoś wynagrodzą ??? Cytat:
żeby moja tak zasypiała ![]() Cytat:
majonez śmietana zielony ogórek ser feta pieprz sól mniaaaam! moje dziecie tak mi dzisiaj dało popalić, ze ledwo patrze na oczy, ide zaraz spać tylko dokończe pilsner'ka. padam padam padam ![]() przeczytałam dzisiaj fajny opis o siatkach centylowych po pierwsze: są z lat 90' - znaczy sie stare ( teraz podobno rodzą sie dużo większe dzeieci ) bo kobiety w ciaży są pod lepszą opieką, bardziej dbająo siebie - witaminy, dieta itp po drugie: jezeli dziecko urodziło sie i jest w małym lub wysokim centylu ale systematycznie przybiera na wadze i równomiernie rośnie znaczy się wszo ok i się żadnymi centylami nie kierować ![]() po trzecie: pisałam już że padam ? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-06 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
Ponadrabiałam Was ale nie wiele pamiętam...
Brombi a jakie kupki ma Filus po kaszkach? Ryżowe dajesz? Kate dzieki za cynk ![]() ![]() Pinky kliknełam ale skomplikowane to było i wymagało rejestracji ![]() Na inne konkursowiczki też. Bolałam mnie głowa od nocy jak tydzien temu... rano wymiotowałam po rumianku i łeb chciał mi odpaść. Nadal pobolewa ale oge funkcjonować... Do etgo mały był marudny i rozwrzeszczany... Aniuuulka mój czasme ma takie napady... wydaje mi sie, że jak nałapie wrażeń i go przerosną albo się wystraszy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wejdz tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428343&page=104 Cytat:
![]() dobre z tymi siatkami ![]()
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
Ale sie narobilo duzo klikania
![]() Agusia wyslij mi tego linka naPW to bede tam wszystkie odklikiwac oczywiscie juz zaglosowalam ![]()
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzacie Wy z tym klikaniem ??
![]() Może załóżcie wątek w klubie o tym klikaniu i będzie wszystko zusammen do kupy ![]() Cytat:
![]() A kluseczki lane są z jajkiem, a całe jajko chyba późoniej, na razie tylko pół żółtka co dwa dni, przynajmniej według polskich schematów. Kupki normalne, 1-2 dziennie, kaszka nie wpływa na nie, raczej warzywa i owoce ![]() Nie pamiętam co chciałam jeszcze, bo TŻ łazi i jakiegoś kabla do kompa czy tv szuka i mnie już denerwuje, to idę mu pomóc szukać bo mi żyć nie da ![]()
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przynajmniej nie jestem w tym klikaniu "sama" ![]() Bylam u Pana gina, ktory stwierdzil, ze jestem tuz przed jajeczkowaniem. Stad mam pytanko czy mamusie ktore karmia tylko cycem maja @? ![]() ![]() Gucia chyba ma... ja tez sie nie moge doczekac rozszerzania diety ![]() no dobra... ide klikac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez dzisiaj dostałam przesyłke z bebilonu. Poza tym dostałam juz drugi numer "twój maluszek". ciekawa sprawa, tz podejrzewa mnie o prenumeratę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez dostaje...kots mi to do skrzynki wrzuca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Zadomowienie
|
ASIOCZKA wysłałam na PRIW
![]() dziękuję Wam za odpowiedzi ![]() kurcze ja dostałam tylko jedną paczuszką z hippa jak Oli miała 4 miesiące teraz już nic nie przysłali ![]() Dziś była u nas taka okropna pogoda,cały czas lało więc ze spacerku nici-co się równa z wielkimi krzykami jakby ją ze skóry obdzierali a tż jak na złość ma 2 zmiane Przygotowałam się psychicznie a tu...............niespodz ianka usnęła 2 razy na 30min w domku bez większych problemów i jakoś minął ten dzień Mam tylko nadzieję że jutro będzie już dużo lepiej ![]() ![]()
#3265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą liste zrobiłam, a sama w konkursie nie biorę udziału ![]() więc myślę że w interesie konkursowiczek jest ją uzupełnić ![]() tak żeby klikanie szło sprawnie pozostałym mamusiom! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]() u nas nocka ok, z tym malym szczegolem, ze maly obudzil sie o 5:30...do 6.15 bawil sie w lozeczku, potem dawal sygnaly dzwiekowe wiec przewinelam, nakarmilam, ale i tak zasnal dopiero o...8.... ![]() ![]() Aaaaaa.....i dostalam wczoraj wieczorem prezent od malza....stwierdzil, ze dawano nie kupowal mi nic w tym stylu i dostalam... Załącznik 3087530Załącznik 3087531 Załącznik 3087533 ale w takim brzoskwiniowym kolorze ![]()
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Ide umyc włoski .i wracam do Was ![]()
![]() |
#3268 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() stęskniłam się za wami ![]() tu się superaśnie wraca do mamusiek bo sie już jednak znamy hehe moje dziecko ma ostatnio bezsenność przedwczoraj poszła spać o 12 w nocy wstała o 5 na mleko jakoś tak to było i o 7 znów nie spała w dzień śpi bardzo mało a wczoraj spała raz w dzień o 13, potem poszła spaćdopiero o 22.30 wstała o 3.30 na mleko i znów o 6.30 pobudka nie wiem co sie stało i potrafi nie jesć nawet 5 godzin i sie nie upomni i jak chce jej dać jeść to też tak nie bardzo chce ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-05-07 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko "twojego maluszka" już tak jak Tarasi ktoś mi do skrzynki podrzuca ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() dużo zdrówka dla Was... swoją drogą - Bogus dawno tu nie było... Karenina fajne ![]() ![]() Aniulka - może to skok... a to dla małych jubilatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.