![]() |
#3241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
ja mam ferie, a codziennie mam fakultety w szkole + jutro kartkówka -powodzenia ![]() więc nie odpoczywam kompletnie. Też łapię doła, ale tylko dlatego, że załamałam się własnym wyborem, bo nie wiem czy dobrze zrobiłam wybierając te przedmioty jakie zdaję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zadomowienie
|
Mam mały problem
![]() Wybrałam sobie temat z polaka "Koncepcja domu w literaturze polskiej i obcej różnych epok" I mam tylko dwa pytanka i nie zaśmiecam więcej ![]() Wybrałam już 4 lektury, wszystkie literatura polska i nie mam pojęcia na obcą? Macie może jakiś pomysł? Wiadomo chodzi o dom jako miejsce w którym jest rodzina a nie budynek bla bla... I jeszcze mam pytanie odnośnie bibliografi, musze napisac ją do końca feri i niewiem co wpisac w literaturze przedmiotu? pomożecie troszkee? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz przykład z mojej: 3. B. Drabek, J. Falkowski, I. Rowińska, Słownik motywów literackich, Warszawa 1998, s. 505-509. Shelby- ja jutro mam fakultet ![]()
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2011-01-18 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Rozeznanie
|
najpierw piszecie ta literature, a pozniej prace? czy odwrotnie?
ja kompletnie nie wiem z czego bede korzystac wiec jak mam ją napisać przed pisaniem? ![]()
#3245 |
Zakorzenienie
|
Ale w bibliografii? Najpierw lektury, potem opracowania
Potem konspekt ![]() Jeśli któraś chce, to na PW mogę wysłać moją bibliografię (już poprawioną przez polonistkę) Dałam opracowania których nawet jeszcze nie przeczytałam ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Chyba już wiem o co pytałaś. Jestem nieprzytomna i ciężko kojarzę. Ot, ferie. Pracy jeszcze nie napisałam, mam to w planie na przyszły tydzień... No a na bibliografię mieliśmy już jakiś czas temu ostateczny termin. Siłą rzeczy najpierw bibliografia ![]() Na szczęście można ją jeszcze potem zmieniać, czyli to taka formalność, że coś się oddało. Kolejna bzdura, wiedząc że niektórzy dawali cokolwiek, czego najprawdopodobniej w ogóle w ich prezentacji nie będzie. No ale oddać trzeba było W ogóle moja klasa jest udana. Nawet bibliografię od siebie spisywali ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Slwiszon- powodzenia na egzaminie- trzymam kciuki (chyba nic nie pomyliłam? ![]()
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2011-01-19 o 06:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zadomowienie
|
Ja w sobotę mam studniówkę, złapała mnie choroba, a na dodatek kosmetyczka odwołała mi wizytę, bo wyjeżdża za granicę i teraz na ostatnią chwilę muszę szukać kosmetyczki, a boję się, iść do jakieś pierwszej lepszej, żeby nie zrobiła ze mną jakieś masakry
![]() ![]()
![]() |
#3248 |
Zadomowienie
|
a w razie draki nie masz żadnej koleżanki/kuzynki, która by Cię mogła pomalować? Albo sama?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zadomowienie
|
z pomalowaniem nie będzie problemu, ale z paznokciami już będzie, bo nałogowo obgryzam i jestem skazana na przedłużanie, a ostatnio na wizażu przeglądałam wątek, gdzie dziewczyny wrzucały zdjęcia tego, co niektóre kosmetyczki potrafią zrobić z paznokciami i boję się teraz iść do kogoś obcego i niesprawdzonego
![]()
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Macie jakiś pomysł na fryzurę - kok przy długich włosach? Ostatnio prześladują mnie sny, jak fryzjerka niszczy moje włosy, zlepia je w jakiś kołtun i wyglądam jak czarownica. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
ja 2 dni przed studniówka zaliczyłam orła na oblodzonym chodniku, Na szczęście nie złamałam reki
AjcCc a koleżanki nie mają jakichś znajomych kosmetyczek które mogłyby Ci polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
Następnym razem się uda!
#3254 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za to na maturze będzie odwrotnie ![]() Moje koleżanki nie przedłużają paznokci, albo robią to same, a ja po tym co zobaczyłam na wizażu boję się dać ręce komuś niedoświadczonemu ![]() Cytat:
co się stało? ![]()
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
ano jechałam przez skrzyżowanie, było zielone, ale się szybko zmienilo na żółte no i ja po hamulcach i oczywiście E. także i egzamin przerwany
![]()
![]() |
#3257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do fryzury, wymyśliłam tylko ogólny styl, że ma być dość klasycznie, a moja fryzjerka (bardzo zaufana) zrobiła mi bardzo fajną fryzurkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Konto usunięte
|
Zdaję to, co mam w podpisie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
U nas była wielka epidemia grypy przed studniówką, więc tydzień przed mało kto chodził do szkoły, tylko leżał w domu i się kurował.
Mnie nie dopadło wtedy, za to dzisiaj mam za sobą masakryczny dzień - odwiedzając babcię w szpitalu musiałam złapać jelitówkę, bo od rana nie mogłam się zwlec z łóżka, a później wymiotowałam pół dnia. Teraz jestem ledwie żywa, ale boli mnie już wszystko od leżenia i ostatkiem sił usiadłam przy laptopie ![]() AjCcC - spróbuj poszperać w necie nt kosmetyczek z Twojej okolicy, powinnaś trafić na stronę gdzie ludzie wystawiają jakieś opinie. Ja w zeszłym roku umówiłam się z młodą, zaprzyjaźnioną fryzjerką, która miała mi zrobić fryzurę na studniówkę kolegi, niestety coś jej wypadło przy dziecku - i w salonie była tylko jej matka -.- miałam na głowie plątaninę włosów, wsuwek, lakieru i brokatu :/ Ale co do paznokci - większość dziewczyn, które je robią mają swoje galerie, wiec poczytaj o tym na wizażu i pooglądaj zdjęcia pod tym kątem. Człapię do łóżka, miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ma któraś może książke "Czytanie ze zrozumieniem dla licealistów" z serii To proste. Wydawnictwo eremis. ? Trzeba mi skan odpowiedzi do jednego czytania, zrobilam i nie mam jak sprawdzic ;/
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekaj, czekaj, bo czegoś nie rozumiem. To za co Cię oblał ? Za to, że nie przejechałaś na żółtym, tylko zahamowałaś ? o.O
![]() |
#3263 |
Rozeznanie
|
Skoro zahamowała w ostatnim momencie to pewnie według egzaminatora nie dostosowała prędkości do warunków, lub też doczepił się przepisu, że można przejechać na żółtym jeśli zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowania.
Dlatego mówi się, że zdanie prawa jazdy to w większej mierze szczęście trafu na miłego egzaminatora, a nie kwestia umiejętności ;/
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ |
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami lubią doczepić się takich pierdół, że to aż śmieszne jest. Nienawidzę kombinatoryki... jedyny dział matmy, którego nie ogarniam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
doszło do tego jeszcze, że za skrzyżowaniem były tory tramwajowe, i nie hamowałby gdyby ich tam nie było, bo nie wiadomo czy nie jechałby tramwaj...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
a w jakim mieście zdawałaś?
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Katowice
![]()
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.